Fossielen van pinguïn gevonden die zo groot was als een mens

In Nieuw-Zeeland zijn fossielen gevonden van een pinguïn die vermoedelijk 1,6 meter groot en 80 kilogram zwaar was. De ontdekking dateert van vorig jaar en werd gedaan op het Zuidereiland, meldt het Canterbury Museum in Christchurch.


Ouvrir plus
Lire l'article complet sur: standaard.be
Deal tussen overheid VS en vliegmaatschappijen over leningen
Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een overeenkomst met zeven grote vliegmaatschappijen in het land bereikt over leningen die banen...
HLN.be
Face au Covid, l’aéroport de Charleroi veut diversifier ses revenus
03:30 Suite à la demande de son ministre de tutelle, le CEO Philippe Verdonck propose un plan de diversification des revenus tout en se préparant au mieux à une reprise des activités.
www.lecho.be
VN-Veiligheidsraad bezorgd over opgelaaid geweld Nagorno-Karabach
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft dinsdag zijn bezorgdheid uitgesproken over het geweld tussen Armenië en Azerbeidzjan in de regio...
HLN.be
Ook nieuwe barometer van Celeval te streng bevonden
Celeval heeft haar nieuwe versie van de epidemiebarometer voorgelegd aan de politiek. Maar opnieuw krijgen de leden van het adviesorgaan huiswerk: de drempels tussen de kleurcodes in de barometer zijn nog steeds te strak.
www.hbvl.be
Facebook bereidt zich voor op woelige verkiezingsnacht in VS
De fouten die gemaakt zijn tijdens de Amerikaanse presidentiële campagne in 2016 denkt Facebooktopman Nick Clegg nu te kunnen vermijden. “Valse beweringen zullen een waarschuwingslabel krijgen.”
www.hbvl.be
Meeste doden bij ongeval zonder tegenpartij
Veruit de meeste verkeersdoden in Vlaanderen vallen in auto’s waarbij alleen een boom, gracht of paal is betrokken. Uit de ongevallencijfers blijkt dat vorig jaar 71 bestuurders en passagiers omkwamen bij een ongeval zonder tegenpartij, fors meer dan het jaar voordien. De boosdoeners? Smartphones, alcohol en onaangepaste snelheid.
www.hbvl.be
Junior Planckaert vindt de liefde bij Shana
Zijn hele familie hielp hem onderhand zoeken naar een lief, maar hij klaarde de klus zelf: Junior Planckaert (28) is van ’t straat. Niet met een française, bovendien, maar met de Vilvoordse Shana. Zij zal over enkele weken ook te zien zijn in ‘Château Planckaert’ op Eén.
www.hbvl.be
“De dood schrikt me niet af. En daarna? Daarna is er niets”
Aster Berkhof, jarenlang een van Vlaanderens meest gelezen auteurs, is gestorven in het woonzorgcentrum in Brasschaat waar hij al een paar jaar verbleef. Hij schreef 101 romans, maar werd vooral bekend met Veel geluk, professor!. Berkhof werd deze zomer nog gevierd voor zijn honderdste verjaardag en sukkelde al een tijd met zijn gezondheid.
www.hbvl.be
Zes op de tien luistert muziek op het werk en krijgt daardoor ook meer gedaan
Een streepje Bach of een stevige teug Rammstein op het werk? Moet kunnen. Zes op de tien werknemers zeggen in een enquête van Tempo-Team dat ze muziek luisteren op de werkvloer.
www.hbvl.be
Matteo Simoni racet in het West-Vlaams in nieuwe film ‘Rookie’
www.hbvl.be
Tiental positieve coronatests bij Dessel, match tegen Dender uitgesteld
Na Patro Eisden houdt corona ook het Limburgs getinte Dessel Sport in zijn greep. Een tiental spelers testte positief bij de eerstenationaler uit de Kempen.
www.hbvl.be
Vanavond derde keer goede keer voor Spouwen-Mopertingen-Hades
Eerst werd Spouwen-Mopertingen-Hades uitgesteld omdat de Hasselaren nog in de beker actief waren, daarna omdat de verlichting van de thuisploeg werd afgekeurd. Straks is het derde keer, goede keer. “Meteen een serieuze test”, zegt Sp.-Mopertingen-spits Bram Poell, die vorig seizoen nog bij de tegenstander van vanavond (20.00u) speelde.
www.hbvl.be
Tweevoudig finalist Elena Aiola: “Covid 19 heeft mij sterker gemaakt”
Zeven spelers van Tenniscentrum Alken hebben zich kunnen plaatsen voor de gewestelijke masters of provinciale kampioenschappen van komend weekend in eigen club. Elena Aiola is als enige nu al zeker van twee finales. “Ik werk in het Jessa Ziekenhuis en Covid 19 heeft mij de afgelopen maanden sterker gemaakt”, reageert de 31-jarige verpleegkundige van Italiaanse origine.
www.hbvl.be
Singapore Airlines: “Geen vluchten naar nergens meer”
www.hbvl.be
Warsco en van de Kreeke breiden samen uw huis uit
De Limburgse bedrijven Warsco Units en Habenu van de Kreeke hebben in samenwerking met het Antwerpse bedrijf Thermad Brink een concept ontwikkeld dat het mogelijk maakt om in twee dagen een woning uit breiden.
www.hbvl.be
Belg koopt nog altijd minder dan voor corona
Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen laten de Belgen meer geld rollen dan tijdens de lockdown, maar het niveau van voor de crisis is nog veraf.
www.hbvl.be
‘The Trial of the Chicago 7’ brandend actueel
Aaron Sorkin grijpt voor zijn tweede film als regisseur terug naar een proces uit 1969. Dat de film vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen de wereld wordt ingestuurd is geen toeval.
www.hbvl.be
Controversiële voorzitter Patro Eisden “komt op voor rijken” op Nederlandse tv
www.hbvl.be
Beursgang van BTS maakt miljonairs van Koreaanse popsensatie
www.hbvl.be
Makelaar Didier Frenay weer op vrije voeten
www.hbvl.be
Bondscoach Martinez maakt selectie bekend voor interlands tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland
www.hbvl.be
Contract Maes eenzijdig verbroken
www.hbvl.be
Voor Fehervar-keeperstrainer Istvan Brockhauser is Standard favoriet: “Maar in één match kan alles”
Standard hoopt zich donderdag tegen Fehervar te kwalificeren voor de Europa League. Bij de Hongaren treffen we een oude bekende: Istvan Brockhauser (56). De voormalige doelman van KRC Genk is er keeperstrainer. “Ik volg Racing nog steeds.”
www.hbvl.be
Hoe wint STVV ziel(tjes) terug?
Wat loopt mis bij STVV? Waar zijn de fans naar toe? En wat moet DMM veranderen om de vlam weer in de pan te krijgen? We schotelden het vraagstuk voor aan ex-spelers Peter Van Houdt, Danny Boffin en Peter Voets.
www.hbvl.be
Woede in New Delhi na overlijden vrouw na groepsverkrachting
Een 19-jarige Indiase vrouw afkomstig is dinsdag overleden aan de gevolgen van een groepsverkrachting. Honderden mensen in de hoofdstad New Delhi...
HLN.be
Junior Planckaert vindt de liefde bij Shana, die straks ook opduikt in ‘Château Planckaert’
Zijn hele familie hielp hem onderhand zoeken naar een lief, maar hij klaarde de klus zelf: Junior Planckaert (28) is van ’t straat. Niet met een Française, overigens, maar met de Vilvoordse Shana. Zij zal over enkele weken ook te zien zijn in ‘Château Planckaert’ op Eén.
1 h
www.nieuwsblad.be
Kamal Kharmach helpt bedrijven in nood in ‘Andermans zaken’: “Eerste reactie was vaak: die komiek weet niet waarover hij het heeft”
Op school noemden ze hem al ‘den boekhouder’. Een slordige vijftien jaar later is hij nog steeds bezeten van cijfertjes en statistieken. ’s Avonds is Kamal Kharmach (28) comedian, maar overdag maakt hij Antwerpse studenten wegwijs in de bedrijfseconomie. Ook in het nieuwe Andermans zaken op Eén is hij meer zakenman dan grappenmaker. “Saartje Vandendriessche fietst urenlang door een hete woestijn, ik snuister in boekhoudingen. Dat is pas stoer.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Karl Vannieuwkerke keert voor Ronde van Vlaanderen terug met ‘Vive le vélo’, opnieuw samen met Astrid Stockman
Vive le vélo komt terug in de week van 12 oktober, en dat naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen. Karl Vannieuwkerke maakt van maandag tot donderdag vier afleveringen van de wielertalkshow, telkens vanop een andere locatie in Vlaanderen. Elke aflevering schuiven er drie gasten aan om over hun passie voor de koers te praten. Wegens populair bij de kijker komt sopraan Astrid Stockman ook deze keer elke avond muzikaal opfleuren. Vive le vélo neemt tijdelijk de plek in van Vandaag – Danira mag een weekje uitrusten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Nachtshifts komen behoorlijk zwaar aan voor Julie Van den Steen in ‘Een echte job’, maar dan is daar plots haar eerste bevalling
Julie Van den Steen (28) beleeft intense momenten in ‘Een echte job’ wanneer ze voor het eerst een bevalling meemaakt. “Ik kreeg overal kippenvel.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Zo wil Tesla de concurrentie voorgoed te snel af zijn
Elon Musk belooft veel: goedkopere elektrische wagens, betere batterijen en ook: 20 miljoen Tesla’s op de weg. Bovendien vliegt hij straks heen en weer naar Mars. Het opvallende is: het lijkt hem allemaal te lukken.
1 h
De Standaard
Kids Café Plus
Kids Café in jeugdhuis De Stip wordt kleinschaliger maar zeker niet minder leuk. Door de corona crisis is het niet mogelijk om alle leeftijdsgroepen samen te brengen. Daarom wordt er per leeftijdsgroep gewerkt.
1 h
www.hbvl.be
De portefeuilles zijn zo goed als zeker al verdeeld, maar wie maakt kans op welke ministerpost?
Een premier, 14 ministers en een handvol staatssecretarissen. Daarover onderhandelden de zeven Vivaldi-partijen de voorbije nacht. De portefeuilles zijn intussen meer dan waarschijnlijk toegewezen, over de namen naast de bevoegdheden wordt vandaag op de partijhoofdkwartieren nog een hartig woordje gediscussieerd. Dit zijn alvast de namen die de ronde doen.
1 h
www.nieuwsblad.be
“Vanavond of vannacht” zou het gebeuren. Het werd dus “vannacht”
“Vanavond of vannacht” zou het gebeuren, maakte coformateur Paul Magnette (PS) zich gisterochtend nog sterk. Het werd dus “vannacht”. Voor de vierde keer op rij onderhandelde de Vivaldi-kopstukken tot in de vroege uurtjes. Maar ze maakten zich sterk dat het de laatste keer zou zijn.
1 h
www.nieuwsblad.be
Porsches, Bentleys en een jacht in Marbella, maar corrupte ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen (77) wou nog één grote slag slaan
De federale gerechtelijke politie van Limburg en Antwerpen heeft een grote criminele bende ontmanteld die duizenden kilo’s cocaïne invoerde via de haven van Antwerpen. De hoofdverdachte is niemand minder dan voormalige rijkswachtbaas Willy Van Mechelen (77). Hij voerde een uiterst diverse bende aan met allemaal “oude bekenden uit het drugsmilieu”.
1 h
www.nieuwsblad.be
71 autobestuurders en passagiers stierven vorig jaar zonder dat er een andere auto betrokken was: “Smartphones, drank en snelheid”
Veruit de meeste verkeersdoden in Vlaanderen vallen in auto’s waarbij alleen een boom, een gracht of een paal is betrokken. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de ongevallencijfers in Vlaanderen. Vorig jaar kwamen 71 autobestuurders en passagiers om het leven bij een ongeval zonder tegenpartij, fors meer dan het jaar voordien. De boosdoeners? Smartphones, alcohol en onaangepaste snelheid. “Een beter rijgedrag komt niet alleen de zwakke weggebruikers ten goede, maar ook de inzittenden zelf.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Aster Berkhof (100) overleden na 101 romans: “De dood schrikt me niet af. En daarna? Daarna is er niets”
Aster Berkhof, jarenlang een van Vlaanderens meest gelezen auteurs, is gestorven in het woonzorgcentrum in Brasschaat waar hij al een paar jaar verbleef. Hij schreef 101 romans, maar werd vooral bekend met Veel geluk, professor!. Berkhof werd deze zomer nog gevierd voor zijn honderdste verjaardag en sukkelde al enige tijd met zijn gezondheid.
1 h
www.nieuwsblad.be
852 mensen stierven in 1994 op de MS Estonia, nu zorgt documentaire over geheimzinnig gat in boeg voor internationale spanning
Amper zeven jaar nadat de Herald of Free Enterprise voor Zeebrugge zonk, gebeurde in Europa een nog een grotere scheepsramp met een ferry. Liefst 852 mensen stierven toen de MS Estonia in 1994 zonk in de Oostzee. Het officiële onderzoek stelt al twee decennia dat een boegdeur was afgebroken, maar een Zweedse documentaire onthult nu dat er een gat van vier meter in de boeg was geslagen. De overlevenden vechten al 26 jaar lang de officiële versie aan. Ze hadden iets in het water gezien en een knal gehoord.
1 h
www.nieuwsblad.be
Fietsapp Strava helpt steden ontbrekende schakels te vinden
Stads- en gemeentebesturen kunnen voortaan gratis terecht bij de sportapp Strava voor tips en adviezen over ontbrekende schakels in hun verkeersnetwerk. ‘Strava Metro’, zo heet de gratis dienst.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zes op de tien luisteren muziek op het werk en krijgen daardoor ook meer gedaan
Een streepje Bach of een stevige teug Rammstein op het werk? Moet kunnen. Zes op de tien werknemers zeggen in een enquête van Tempo-Team dat ze muziek luisteren op de werkvloer. De HR-dienstverlener organiseerde een representatieve steekproef bij meer dan duizend werknemers en -gevers om tot die conclusie te komen. Aanleiding is de Internationale Dag van de Muziek, die morgen ‘gevierd’ wordt.
1 h
www.nieuwsblad.be
'Wie bij Bozar wil overleven, moet veranderen in een robot'
02:42 Voor de derde keer in evenveel jaar wordt de positie van Bozar-CEO Paul Dujardin in vraag gesteld. Na twee moties van wantrouwen van het personeel eisen de vakbonden nu zijn ontslag.
1 h
www.tijd.be
Microsoft: “Rusland achter meeste cyberaanvallen door landen”
De meeste cyberaanvallen die op last van een land op Microsoft-klanten worden uitgevoerd, zijn het werk van Rusland, meldt Microsoft op basis van...
2 h
HLN.be
Nouveau coup dur pour les Belges qui détiennent des SCI françaises
02:00 Le Conseil d’État français a rendu une décision qui ne fera pas le bonheur des résidents belges qui détiennent des immeubles en France au travers de SCI françaises. La SCI n’est décidément pas le para...
2 h
www.lecho.be
Europese Commissie blokt Hongaarse aanval af
01:30 Een ongewone intimidatiepoging van 'Viktator' Orban op de Commissie-Von der Leyen mislukt. Ursula von der Leyen steunt de analyse van haar vicevoorzitster, Vera Jourova, dat de Hongaarse rechtsstaat ...
3 h
www.tijd.be
Potentieel coronavaccin Moderna lijkt veilig én werkzaam bij ouderen
De resultaten van een eerste veiligheidsproef met een potentieel coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna lijken veelbelovend. De oudere...
3 h
HLN.be
Verdachte mesaanval Parijs aangeklaagd voor poging tot terroristische moord
De hoofdverdachte van de steekpartij die vrijdag plaatsvond in Parijs, is aangeklaagd voor "poging tot moord met een terroristisch motief". Dat...
3 h
HLN.be
Le modèle des néobanques en question
01:00 Contrairement à la plupart des acteurs du numérique, les néobanques ont été mises en difficulté par la pandémie de coronavirus. Au point de voir resurgir des interrogations sur la pertinence de leur m...
3 h
www.lecho.be