Foutje van operator leidt tot stilvallen kernreactor Tihange 2

Een onoplettendheid bij een medewerker van de kerncentrale van Tihange heeft er toe geleid dat een reactor is stilgevallen. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Tsunami-alarm in hele regio Stille Oceaan na zwaarste aardbeving tot nu toe nabij Nieuw-Zeeland
Voor de kust van Nieuw-Zeeland vond vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een aardbeving plaats met een magnitude van liefst 8,1 op de schaal van Richter. Voor het grootste deel van de regio rond de Stille Oceaan werd daarna een tsunamialarm afgekondigd. In de namiddag konden geëvacueerde Nieuw-Zeelanders terugkeren, maar ze moesten wel nog enkele uren wegblijven van de stranden en waterwegen.
9 m
De Standaard
Vervoegen Orbán en co. binnenkort de Europese fractie van N-VA?
De liefde tussen Hongaars premier Viktor Orbán en de Europese christendemocraten lijkt voorgoed voorbij. Krijgt de N-VA er binnenkort nog een 'foute vriend' bij?
Knack.be
Liege Airport mikt op 7.000 nieuwe banen tegen 2040
De luchthaven van Luik, de grootste cargoluchthaven van het land, wil tegen 2040 2,5 miljoen ton vracht per jaar behandelen. Liege Airport mikt daarbij op een directe tewerkstelling van 16.000 banen, of 7.000 jobs meer dan vandaag, schrijft L'Echo vandaag.
HLN.be
Staatsgreep Myanmar: VS vaardigen nieuwe handelssancties uit
De Verenigde Staten hebben donderdag nieuwe handelssancties aangekondigd tegen Myanmar. De sancties volgen op de staatsgreep van het leger en het escalerende geweld bij het straatprotest.
De Standaard
België en Nederland kiezen Franse ‘zeedrone’ voor nieuwe mijnenjagers
De Marinecomponent van het Belgische leger en de Nederlandse marine kiezen voor het onbemande vaartuig Inspector 125 van de Franse ECA Group voor de twaalf toekomstige nieuwe mijnenjagers. De ‘zeedrones’ zouden in Oostende gebouwd worden, meldt het bedrijf via een persbericht.
De Standaard
Het duivelskoppel. Marcus dacht miljoenen te verdienen in België. Hij werd afgemaakt met twee kogels
Een liefhebbende man. Actief lid van de kerk. Bestuurder van het dorpsschooltje. Zo omschrijft Sybil Ann Mitchell haar man in 1996 na zijn gewelddadige dood aan onze kust. Een man van twaalf stielen en dertien ongelukken ook. Toch bleef Marcus Mitchell (44) geloven dat hij op een dag zoveel zou verdienen dat hij zijn kinderen álles zou kunnen kopen. "Hij zag het kwade niet in mensen", zegt zijn weduwe.
HLN.be
Sprankeltje hoop voor horeca en fitness? Lucht reinigen is véél beter dan ventileren alleen, volgens nieuw onderzoek
Propere lucht hebben we nodig in coronatijden. Daarom zetten we ramen open. Nu blijkt uit onderzoek van professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven) dat het reinigen van de lucht met speciale toestellen tot 50% efficiënter is dan ventileren. Een goed reinigingstoestel kan in combinatie met ventilatie 80 tot 90% van de (schadelijke) aerosolen uit de lucht verwijderen. Dat biedt hoop voor plekken die nu ‘onveilig’ zijn.
HLN.be
Een blik in de boeken van het noodlijdende Inter: Man United moet nog 53 miljoen krijgen voor Lukaku
Belgische clubs hebben nog geld tegoed van FC Internazionale, anderen hebben er zelf schulden. Anderlecht rekent tot 2024 jaarlijks op 284.000 euro voor ‘Big Rom’. Zulte Waregem, Standard en zelfs de bond komen voor in het jaarrapport. Een blik in de boeken van de noodlijdende club van Lukaku.
HLN.be
Slag om Boekenbeurs begonnen: Kortrijk en Gent hebben al dossier opgevraagd
De slag om de Boekenbeurs is gestart. Boek.be, de organisator van de beurs, staat te koop, en al meer dan twintig geïnteresseerden hebben zich aangeboden. De steden Gent en Kortrijk komen er openlijk voor uit dat ze het event naar hun stad willen halen. De beurs zelf organiseren gaan ze niet doen, maar wel kandidaat-overnemers steunen. Xpo Kortrijk en Jaarbeurs Gent hebben het dossier al opgevraagd. Ook Antwerpen geeft niet op, en Brussel bespreekt het op de gemeenteraad.
HLN.be
Op weg naar nul corona-overlijdens in rusthuizen
In de Vlaamse rusthuizen hebben ze afgelopen week voor het eerst in maanden weer een dag gehad zónder coronadoden. Dankzij de vaccinaties hebben we het virus in onze woonzorgcentra bij het nekvel. “Wzc’s bieden een hoopvolle blik op de toekomst van wat het elders ook kan worden”, zegt Steven Van Gucht.
www.gva.be
Meer dan 100 tips, maar nog geen doorbraak in moordzaak juf Mieke
Volgende week zal het vier maanden geleden zijn dat Mieke Verlinden (59) op brutale wijze vermoord werd, thuis in de Herentalse deelgemeente Noorderwijk. Ze werd in een grote plas bloed door haar man aangetroffen toen hij thuiskwam van zijn werk.
www.gva.be
Antwerpse organisatoren van koersen: “Sponsorgeld is het grootste obstakel”
Edwig Van Hooydonck was zelf jarenlang betrokken bij de organisatie van de Omloop van de Vlaamse Gewesten, een mooie internationale eendagswedstrijd voor juniores half augustus in Wuustwezel. Hij kan dus goed inschatten wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een wedstrijd.
www.gva.be
Cinq nouvelles fermetures de magasins bien connus dans l’hyper-centre de Liège
Déjà fragilisés il y a un an par les travaux du tram et le succès du commerce électronique, la crise sanitaire n’a fait qu’accentuer les difficultés des magasins de l’hypercentre de Liège. Rejoignant une série d’autres, cinq d’entre-eux, situés sur l’axe Pont-d’Ile/Pot-d’Or, ont décidé de ne plus rouvrir leurs portes.
Lameuse.be
Chinees Volkscongres: China stelt 'bescheiden' doel voor economische groei
Vrijdag blazen zowat 3.000 Chinese volksvertegenwoordigers verzamelen voor de jaarlijkse plenaire bijeenkomst van het Chinese parlement. Dit jaar is het, naast de traditionele groeiprognose voor het komende jaar, vooral uitkijken naar de voorstelling van het nieuwe Vijfjarenplan (2021-2025) en eventuele beslissingen over een verdere inperking van de autonomie van Hongkong.
Knack.be
Opleiding van controversiële Levensschool niet meer mogelijk met opleidingscheques
De omstreden Levensschool zal in de toekomst geen recht meer geven op opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet. De opleiding wordt vanaf 2022 geschrapt uit de opleidingsdatabank. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Tom Ongena (Open Vld).
1 h
HLN.be
LIVE. Voor het eerst in maanden nul coronadoden in Vlaamse rusthuizen
Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
1 h
HLN.be
ANNO 2021. Luk De Koninck (68): "De gekke en zorgzame opa spelen gaat me goed af"
Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luk De Koninck(68), acteur in tv-series en tv-films en gids in zijn vrije tijd. Woont in Mechelen, is gids in zijn vrije tijd
2 h
HLN.be
ANNO 2021. Acteur Luk De Koninck (68): "Mijn vrouw zegt: ‘Je trekt een pensioen, maar je bent niet met pensioen’"
Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luk De Koninck(68), acteur in tv-series en tv-films, en gids in zijn vrije tijd. Een gesprek over zijn carrière, euthanasie en het nageslacht. “Mijn schoonvader heeft nog enkele van zijn achterkleinkinderen gekend. Ik denk niet dat dat voorrecht mij gegund is.”
2 h
HLN.be
Rassemblements en plein air, certains bourgmestres autorisent et d’autres non: «J’aurai une tolérance zéro et j’empêcherai ces rassemblements!»
Dans nos villes et malgré l’épidémie Covid, les jeunes ont pris l’habitude de se retrouver dans les parcs et sur les places pour respirer enfin, se revoir «en vrai» et faire la fête. Sans masque souvent et parfois, avec de l’alcool. Si les autorités ont jusqu’ici accepté ce «déconfinement» spontané (par sympathie pour les jeunes? Parce que la police ne sait rien faire?), Liège fixe désormais des balises.
2 h
Sudinfo.be
Liege Airport veut créer 7.000 emplois d'ici 2040
03:30 Dans sa présentation aux riverains, l'aéroport de Liège a dévoilé de grandes ambitions de croissance d'ici 2040 avec un tonnage et des vols plus que doublés.
2 h
www.lecho.be
“Volgende week de cafés open? Sorry, maar dat gaat niet”
U denkt aan het Overlegcomité dat er aan zit te komen, en u hebt het gevoel dat het nu écht wel tijd is voor versoepelingen? Viroloog Marc Van Ranst voelt het ook. “Maar voelen en eraan toegeven is twee. Ik voel haast elke dag goesting in frieten, maar het is dom om daaraan toe te geven.”
2 h
www.hbvl.be
Van prachtige villa tot krot in VTM-programma: “Spookhuis? Dat doet pijn”
Ooit was het een prachtige villa met tankstation. Maar na zeventien jaar leegstand trokken zelfs de deelnemers van ‘Huis Gemaakt’ op VTM grote ogen bij het bezichtigen van het pand in Laakdal. Hoe is het zover kunnen komen?
2 h
www.hbvl.be
19-jarig symbool van protest in Myanmar doodgeschoten
“Alles komt goed.” Met die boodschap op haar T-shirt ging Kyal Sin (19) woensdag betogen tegen de staatsgreep in Myanmar. Later die dag werd de tiener, die uitgroeide tot het symbool van de protestbeweging, doodgeschoten door de politie. Gisteren werd ze al begraven.
2 h
www.hbvl.be
Heizeldrama wordt fictiereeks op VTM: “Tonen hoe het was om daar te zijn”
Het drama in het Heizelstadion, waarbij in 1985 tientallen mensen het leven lieten, moet een fictiereeks worden op VTM. “Een ambitieus project dat tien jaar geleden niet gemaakt had kunnen worden”, aldus scenarist Kristof Hoefkens.
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe Disneyfilm ‘Raya and the Last Dragon’ stelt niet teleur
Met ‘Raya and the Last Dragon’ zijn we aan de 59ste lange Disney-animatiefilm toe sinds ‘Snow White’ uit 1939. Maar om hem te bekijken op Disney+ moet u voorlopig extra betalen. Is ‘Raya’ dat waard?
2 h
www.hbvl.be
Miss België kiest opvolgster op woensdag 31 maart, mét extra kandidate
2 h
www.hbvl.be
Een mindfuck nog voor het begint? Gilles De Coster maakt startdatum ‘De Mol’ bekend
Molloten kunnen 21?maart omcirkelen in hun agenda. Want dan start op Play4 het gloednieuwe seizoen van De Mol in Berlijn. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt in een filmpje. Naast groene en rode schermen, maakt straks ook de kleur oranje zijn intrede. Niemand is zeker van zijn plek, mogelijk ook de mol niet.
2 h
www.hbvl.be
Astrid Coppens wint rechtszaak tegen ex-manager en krijgt bijna 200.000 euro terug
Tv-figuur Astrid Coppens (38) krijgt 168.000 euro terug van haar ex-manager. Dat heeft de rechtbank van Gent donderdag beslist. De voormalige Hollywoodvrouw diende een klacht in nadat ze had ontdekt dat hij haar oplichtte door te sjoemelen met contracten van tv-zenders en kledingmerken.
2 h
www.hbvl.be
Hooverphonic gaat met ‘The Wrong Place’ naar het Eurovisiesongfestival
Tweede keer, goede keer. Een dik jaar nadat Release Me werd voorgesteld, is Hooverphonic klaar voor een herkansing op het Eurovisiesongfestival. Met een nieuwe zangeres én een nieuw nummer: met The Wrong Place wagen ze in mei hun kans in Rotterdam. “Vintage Hooverphonic, maar tegelijkertijd ook erg hedendaags.”
2 h
www.hbvl.be
Volgt Van Veldhoven Van Eetvelt op in raad van bestuur?
Jos Donvil (Anderlecht), Walter Damen (Beerschot) en Harm Van Veldhoven (Lommel SK) zijn voorlopig de drie kandidaten om Karel Van Eetvelt op te volgen in de raad van bestuur van de Pro League. Van Eetvelt stopt op 1 april officieel als CEO van Anderlecht en verliest dan zijn zitje in de raad van bestuur van de Pro League.
2 h
www.hbvl.be
Martinez heeft Franse linksback op de radar en vreest dat Struijk voor Oranje kiest
2 h
www.hbvl.be
“Net nog niet top zoals vorige zomer, wel zeer goed”
Tadej Pogacar won indrukwekkend de UAE Tour. Julian Alaphilippe flitste in de Omloop en Mathieu van der Poel deed iedereen spelenderwijs naar adem happen in Kuurne en Le Samyn. Maar hoe goed is Wout van Aert? De titelverdediger in de Strade Bianche keerde pas maandag terug van hoogtestage op de Teide. “De conditie is wat ze moet zijn.”
2 h
www.hbvl.be
Springt Thiam verder dankzij ‘wonderspikes’?
Op stratenlopen en marathons leiden ze al tot meer toptijden. Ook indoor strijden ‘wondersloffen’ – in dit geval: spikes – om de medailles. In die schoenenwedloop spelen ook Belgische atleten op dit EK een rol als proefkonijn, onder meer Nafi Thiam.
2 h
www.hbvl.be
Geen 400, maar nog 273 jobs op de helling bij Bosch in Tienen
2 h
www.hbvl.be
Neckermann krijgt vier maanden om overnemer te vinden
De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft Neckermann extra bescherming gegund om te zoeken naar een overnemer. Tot 13 juli krijgt de reisorganisator de tijd om de gesprekken met een investeerder af te ronden.
2 h
www.hbvl.be
Ook Zonder Honger naar Bed-groepen van Maasmechelen, Sint-Truiden en Landen zetten activiteiten tijdelijk stop
Na de inspectie van het FAVV in Hasselt hebben verschillende Limburgse Zonder Honger naar Bed-groepen hun activiteiten stopgezet. “Dat is verschrikkelijk nieuws voor kinderen die nu zonder extraatje in hun brooddoos naar school moeten”, zegt Rohnny Pollenus, die zelf al jaren geholpen wordt door Zonder Honger naar Bed.
2 h
www.hbvl.be
Man Annemie Ramaekers krijgt vaccinatiebrief twee dagen te laat
Filip Hermans, kinesist en man van voormalig TVL-presentatrice Annemie Ramaekers, kreeg donderdag zijn vaccinatiebrief in de bus … om zich twee dagen daarvoor te laten vaccineren.
2 h
www.hbvl.be
Overeenkomst met stad Genk moet inzet gemeenschapswachten regelen
2 h
www.hbvl.be
Maurice Wissels: de volksfiguur die ervoor zorgde dat Wiemesmeer feest kon vieren
De feestzaal beheren, het Sint Hubertusfeest mee organiseren, de financiën van het ‘siercomité’ opvolgen en zelfs fietsplaten verkopen... Maurice Wissels deed werkelijk alles in zijn dorp Wiemesmeer (Zutendaal). De volksfiguur zorgde dat ervoor dat er gefeest kon worden.
2 h
www.hbvl.be
Guy Schiepers stopt als schepen in Tongeren: “Voluit focussen op job als advocaat”
Na meer dan twintig jaar in de Tongerse politiek kiest schepen Guy Schiepers (Open Vld) voluit voor zijn job als advocaat. Vanaf 1 mei zal hij niet langer schepen van Onderwijs en Openbare Werken zijn. Partijgenote Jeannine Vanvinckenroye volgt hem op. Schiepers blijft wel zetelen in de gemeenteraad.
2 h
www.hbvl.be
Te koop: bouwgrond mét oorlogsmonument in Heukelom
Langs een oude hoeve in Heukelom is een perceel bouwgrond te koop. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat er zich op de hoek van het perceel een oorlogsmonument bevindt dat volgens de wens van de verkoopster behouden moet blijven.
2 h
www.hbvl.be
Les actions belges ont moins rapporté en 20 ans que les obligations
03:15 Depuis 2001, les actions belges ont affiché une rentabilité largement inférieure à celle des obligations d’État belges. À très long terme, la bourse belge a performé deux fois moins bien que la moyenn...
2 h
www.lecho.be
Promethera annule son projet au BioPark et se recentre sur ses fondamentaux
03:00 Toujours en réorganisation judiciaire, la biotech wallonne s’est allégée de ses filiales à l’étranger et a annulé la construction d’un site de production à Gosselies.
3 h
www.lecho.be
“De VS en het VK snijden bochten af, de EU is voorzichtig, bang om iets fout te doen. Beide hebben een kostprijs”
In de VS kunnen ze het beloofde rijk van de vrijheid stilaan ruiken. In Europa gaat het allemaal wat trager. Het verschil gaat dieper dan een simpele vergelijking tussen de competentie van de politici.
3 h
www.nieuwsblad.be
Heizeldrama, dat aan 39 mensen het leven kostte, wordt fictiereeks op VTM: “Details ontdekt waarbij je je veel vragen kan stellen”
Het drama in het Heizelstadion, waarbij in 1985 tientallen mensen het leven lieten, moet een fictiereeks worden op VTM. “Een ambitieus project dat tien jaar geleden niet gemaakt had kunnen worden”, aldus scenarist Kristof Hoefkens.
3 h
www.nieuwsblad.be