Franca, 55 ans, de Morlanwelz est bipolaire: «Quand ça n’allait pas, je m’isolais»

Entre 1% et 2,5% de Belges sont atteints de troubles bipolaires (ou syndrome maniaco-dépressif), soit environ 200.000 personnes. Sans compter toutes celles qui ne sont pas diagnostiquées. Franca Rossi, 55 ans, est la présidente de l’asbl «Le Funambule». Cette Morlanwelzienne a été diagnostiquée bipolaire voici plusieurs années. Sous traitement médicamenteux, elle témoigne de l’effet thérapeutique énorme que peut avoir un groupe de parole.
Read full article on: sudinfo.be
Ajuinen zorgen voor gigantische salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten
In de Verenigde Staten heerst een salmonella-uitbraak die wordt veroorzaakt door geïmporteerde ajuinen. Reeds 600 mensen werden ziek in 37 verschillende staten. “Gooi alle ajuinen weg waar geen label op staat”, meldt het Amerikaans Centrum voor Ziektepreventie.
HLN.be
7-0: Red Flames blikken Kosovo in en trekken als groepsleider naar Oslo
7-0, net als tegen AlbanIë. Kosovo en straks ook Armenië zijn een godsgeschenk voor het doelsaldo maar als maatstaf stellen die drie niks voor. Polen - Noorwegen was 0-0 en zo zijn de Flames dus groepsleider. Op doelsaldo.
HLN.be
Les Red Flames surclassent le Kosovo et prennent la tête du classement du groupe F
Les Red Flames ont aisément dominé le Kosovo, jeudi soir à Louvain.
www.dhnet.be
Vers l'interdiction des animaux sauvages dans les cirques et les delphinariums en France: "Un accord inespéré"
Interdiction progressive des animaux sauvages dans cirques et delphinariums, vente de chiots et chatons en animalerie prohibée: députés et sénateurs français sont parvenus jeudi à un accord sur le texte contre la maltraitance animale, ouvrant la voie à son adoption rapide.
www.lalibre.be
Dina gaat naakt en Andy maakt winst met bitcoins: dit was het leukste uit de tweede aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’
Zijn we preutser dan vroeger en komen mensen die dialect praten dommer over? Op die en andere vragen zochten Dina Tersago en Andy Peelman vanavond een antwoord.
HLN.be
“Lekker, fijn, seks, seks”: Efteling-bezoeker verbijsterd over woordenschat van Holle Bolle Gijs
“Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.” Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie ‘Holle Bolle Gijs’.
www.hbvl.be
Nieuwe muziek van Beyoncé te horen in trailer ‘King Richard’
In de nieuwe trailer van de film ‘King Richard’, over de beroemde tenniszusjes Venus (41) en Serena Williams (40), is nieuwe muziek van Beyoncé (40) te horen. Serena deelde de beelden donderdag op Twitter.
HLN.be
Red Flames met monsterscore voorbij Kosovo in WK-kwalificatie, Wullaert scoort hattrick
De Red Flames (FIFA-19) hebben zich niet laten verrassen door Kosovo (FIFA-115) in de WK-kwalificaties. De Belgen overklasten zoals verwacht Kosovo, met een monsterscore als gevolg. Dankzij een hattrick van Tessa Wullaert, twee goals van Justine Vanhaevermaet en ook Cayman en De Caigny die een goaltje meepikten, werd het 7-0.
www.hbvl.be
Diego Schwartzman verslaat Andy Murray en staat in kwartfinales European Open
Diego Schwartzman heeft zijn ticket voor de kwartfinales op de European Open (hardcourt/508.600 euro) in Antwerpen donderdagavond veiliggesteld. De Argentijnse nummer 14 van de wereld versloeg Andy Murray (ATP 172) in twee sets: 6-4 en 7-6 (8/6) na 2 uur en 13 minuten.
www.hbvl.be
Tempête Aurore: quatre morts en Pologne, transports et électricité perturbés dans le nord de l'Europe
La tempête Aurore a fait jeudi quatre morts en Pologne et causé d'importants dégâts en Allemagne, aux Pays-Bas et en République tchèque, après avoir parcouru dans la nuit le nord de la France, où des perturbations persistent sur certaines lignes ferroviaires.
www.7sur7.be
Proximus face à un procès qui pourrait lui coûter 4 millions
21:55 Un ancien agent commercial de Proximus lui réclame 4 millions d'euros, entre autres à propos d'un système de commission. L'opérateur conteste les faits.
www.lecho.be
Red Lions winnen Vlaams Sportjuweel: “Dit is een grote eer”
De Belgische hockeymannen, de Red Lions, hebben het Vlaams Sportjuweel 2021 gewonnen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) maakte de winnaar bekend tijdens een awardshow in de Topsporthal in Gent.
www.hbvl.be
Lotte Kopecky pakt zilver in eerste afvalling voor vrouwen op WK: “Wou niet weer vierde worden”
Ze had nog iets goed te maken op de piste na de pech op de Olympische Spelen in Tokio en dat deed Lotte Kopecky meteen op haar eerste afspraak op het WK in Roubaix. Ze pakte zilver in de afvalling, na de Italiaanse Letizia Paternoster. Brons was voor de Amerikaanse Jennifer Valente. Na Tuur Dens in de scratch het tweede zilver van de avond voor België.
www.hbvl.be
Italiaanse oud-premier Berlusconi vrijgesproken van omkoping getuigen
Een Italiaanse rechtbank heeft de vroegere premier Silvio Berlusconi in een proces in samenhang met zijn bunga bunga-feestjes vrijgesproken, zo hebben de persbureaus Ansa en Adnkronos donderdag gemeld.
De Standaard
Un carton et la tête du groupe: la soirée parfaite des Red Flames contre le Kosovo
Une démonstration des Red Flames à Louvain! La Belgique a largement dominé son troisième match de qualification pour le Mondial 2023 contre le Kosovo et en profite pour faire la bonne opération de la soirée. Les Red Flames prennent en effet la tête du groupe F des éliminatoires avec le même nombre de points (7) que la Norvège, qu’elles affronteront à Oslo mardi prochain.
www.7sur7.be
LIVE. RC Genk slikt op slag van rust wéér tegendoelpunt op stilstaande fase
• Derde speeldag Europa League, groep H • West Ham United-Racing Genk • Aftrap: 21u • Genk verloor haar laatste drie wedstrijden
HLN.be
Les pays européens tentent de faire entendre raison à la Pologne
Quelle attitude adopter face à la Pologne, qui conteste des articles fondamentaux des traités européens et défie les principes de base de l’Union ?
www.lalibre.be
Amazon face à une nouvelle tentative de syndicalisation aux Etats-Unis
"Depuis que notre campagne (de collecte de signatures) a commencé, Amazon n'a pas perdu de temps pour mettre en oeuvre des tactiques anti-syndicalisation", a indiqué jeudi l'association qui s'est baptisée ALU, pour Amazon Labor Union ("syndicat des travailleurs d'Amazon").
www.lalibre.be
Au moins neuf corps auraient été retrouvés pendant les recherches de Gabby Petito et Brian Laundrie
Neuf corps auraient été découverts lors de la recherche de Gabby Petito et Brian Laundrie, écrit le journal britannique Daily Mail. Le couple a disparu à la fin du mois d’août lors de leur voyage en voiture à travers les États-Unis. Le jeune homme est toujours recherché comme personne d’intérêt dans l’affaire du meurtre de sa petite amie, Gabby Petito.
www.7sur7.be
‘Red Sandra’ ontroert bekend Vlaanderen
Gisterenavond ging in Kinepolis Antwerpen ‘Red Sandra’ in première. Deze film, van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart dat tien jaar geleden heel wat aandacht trok. William en Olga (Sven De Ridder en Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun zesjarige dochtertje Sandra lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. William weigert de hoop op te geven en start een kruistocht tegen de farma-industrie. En dat verhaal kwam serieus binnen bij de aanwezige BV’s. Na afloop rolden er niet alleen tranen over hun wangen, maar heerste er ook veel boosheid. “Dit is de ergste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen”, klonk het bij de aanwezigen.
HLN.be
‘Red Sandra’ ontroert bekend Vlaanderen
Donderdagavond ging in Kinepolis Antwerpen ‘Red Sandra’ in première. Deze film, van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart dat tien jaar geleden heel wat aandacht trok. William en Olga (Sven De Ridder en Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun zesjarige dochtertje Sandra lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. William weigert de hoop op te geven en start een kruistocht tegen de farma-industrie. En dat verhaal kwam serieus binnen bij de aanwezige BV’s. Na afloop rolden er niet alleen tranen over hun wangen, maar heerste er ook veel boosheid. “Dit is de ergste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen”, klonk het bij de aanwezigen.
HLN.be
Italiaanse oud-premier Berlusconi vrijgesproken van omkoping getuigen
De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is vrijgesproken van het omkopen van een getuige in een rechtszaak rond seks met een minderjarige prostituee in 2013. Het geldt als een opsteker voor de 85-jarige politicus, die met een slechte gezondheid kampt.
HLN.be
Italiaanse oud-premier Berlusconi vrijgesproken van omkoping getuigen
De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is vrijgesproken van het omkopen van een getuige in een rechtszaak rond seks met een minderjarige prostituee in 2013. Het geldt als een opsteker voor de 85-jarige politicus, die met een slechte gezondheid kampt.
HLN.be
Shane McLeod is Topsportcoach van het Jaar, minister betreurt nominatie Heuls: “Zout in de wonde”
Dat de omstreden gymcoach Marjorie Heuls bij de drie genomineerden hoorde als Topsportcoach van het Jaar leidt tot ongenoegen bij de slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in het Belgische topturnen. Zij richtten een Open Brief aan minister van Sport Ben Weyts (N-VA), die zelf ook verbijsterd reageerde. Uiteindelijk kreeg hockeycoach Shane McLeod de onderscheiding, maar het kwaad was geschied.
www.hbvl.be
Moeten er nieuwe coronamaatregelen komen? En welke? De Morgen wil van u horen
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat de jongste weken fors de hoogte in. De vierde coronagolf lijkt nu echt begonnen. Vindt u dat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn? En waaraan had u dan gedacht? Laat het ons hieronder weten.
www.demorgen.be
Lotte Kopecky pakt zilver in eerste afvalling voor vrouwen op WK: “Wou niet weer vierde worden”
Ze had nog iets goed te maken op de piste na de pech op de Olympische Spelen in Tokio en dat deed Lotte Kopecky meteen op haar eerste afspraak op het WK in Roubaix. Ze pakte zilver in de afvalling, na de Italiaanse Letizia Paternoster. Brons was voor de Amerikaanse Jennifer Valente. Na Tuur Dens in de scratch het tweede zilver van de avond voor België.
www.nieuwsblad.be
Polen en Hongarije verstoren afscheidstop van Merkel
21:39 Terwijl Angela Merkel op haar Europees afscheidsfeestje Europese eenheid preekt, geven Polen en Hongarije hun eigen interpretatie van democratie en rechtsstaat. Ook de Europese klimaatagenda moet er ...
www.tijd.be
Tension sur le nucléaire, qui s'invite à la table des Vingt-Sept
21:37 La hausse des prix du gaz souligne les divergences de vues sur les options énergétiques de l'Union, à commencer par la place du nucléaire dans la stratégie de décarbonation.
www.lecho.be
Fransen met inkomen van minder dan 2.000 euro krijgen ‘inflatiepremie’
Franse huishoudens met een inkomen van minder dan 2000 euro per maand krijgen in december of januari 100 euro als tegemoetkoming voor de stijgende kosten. Een ‘inflatiepremie’ volgens premier Jean Castex, die dat aankondigde op televisiezender TF1. Het plafond op de gasprijs dat tot april was vastgelegd, wordt verlengd tot eind volgend jaar.
HLN.be
Fransen met inkomen van minder dan 2.000 euro krijgen ‘inflatiepremie’
Franse huishoudens met een inkomen van minder dan 2000 euro per maand krijgen in december of januari 100 euro als tegemoetkoming voor de stijgende kosten. Een ‘inflatiepremie’ volgens premier Jean Castex, die dat aankondigde op televisiezender TF1. Het plafond op de gasprijs dat tot april was vastgelegd, wordt verlengd tot eind volgend jaar.
HLN.be
Twee keer zilver op WK baanwielrennen: Kopecky in afvallingskoers, de amper 21-jarige Dens verrassend in scratch
Twee zilveren medailles voor België op het WK baanwielrennen. Tuur Dens, amper 21, werd verrassend tweede in de scratch. Even later knalde Lotte Kopecky eveneens naar zilver in de afvallingskoers.
HLN.be
Twee keer zilver op WK baanwielrennen: Lotte Kopecky in afvallingskoers, de amper 21-jarige Tuur Dens verrassend in scratch
Twee zilveren medailles voor België op het WK baanwielrennen. Tuur Dens, amper 21, werd verrassend tweede in de scratch. Even later knalde Lotte Kopecky eveneens naar zilver in de afvallingskoers.
HLN.be
Une commission «d’apprentissage» évaluera les aspects fédéraux de la gestion de la crise suite aux intempéries
La ministre de l’Intérieur Annelies Verlinden a indiqué jeudi à la Chambre qu’une commission d’ «apprentissage», sous la houlette du Centre de crise, sera chargée d’évaluer les aspects fédéraux de la gestion des inondations survenues en juillet dernier.
Sudinfo.be
500 personnes ont manifesté contre les violences sexuelles à Ixelles
Environ 500 personnes, selon la police de Bruxelles-Ixelles sur place, ont manifesté jeudi soir à 18h30 sur la place Fernand Cocq à Ixelles, devant la maison communale, pour mettre en lumière les agressions sexuelles récemment dénoncées dans des bars du quartier étudiant.
Levif.be
La Chambre approuve à son tour la résolution interfédérale climat en vue de la COP 26
La Chambre a approuvé jeudi en séance plénière la résolution interfédérale climat. Le parlement flamand avait fait de même la veille.
Sudinfo.be
Red Lions winnen Vlaams Sportjuweel
De Belgische hockeymannen, de Red Lions, hebben het Vlaams Sportjuweel 2021 gewonnen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) maakte de winnaar bekend tijdens een awardshow in de Topsporthal in Gent.
HLN.be
Red Lions winnen Vlaams Sportjuweel
De Belgische hockeymannen, de Red Lions, hebben het Vlaams Sportjuweel 2021 gewonnen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) maakte de winnaar bekend tijdens een awardshow in de Topsporthal in Gent.
HLN.be
Vers l'interdiction des animaux sauvages dans les cirques et les delphinariums en France: "Un accord inespéré"
Interdiction progressive des animaux sauvages dans cirques et delphinariums, vente de chiots et chatons en animalerie prohibée: députés et sénateurs français sont parvenus jeudi à un accord sur le texte contre la maltraitance animale, ouvrant la voie à son adoption rapide.
www.dhnet.be
Fed legt toplui hardere beleggingsregels op
21:25 De Amerikaanse centrale bank legt haar toplui strengere regels op eigen beleggingen op, na een ethisch schandaal dat twee leden tot vervroegd pensioen dwong.
www.tijd.be
Les prestataires de soins devront afficher leurs tarifs dans leur salle d’attente
La Chambre a approuvé jeudi en séance plénière une proposition de loi de Vooruit imposant aux prestataires de soins d’afficher leurs tarifs dans leur salle d’attente ou sur leur site web.
Sudinfo.be
50 millions d'euros alloués aux universités pour rénover leurs bâtiments
Le gouvernement de la Fédération Wallonie-Bruxelles a lancé jeudi un appel à projets en direction de ses universités désireuses de bénéficier du plan de relance européen pour rénover leurs bâtiments.
Levif.be
Red Lions winnen Vlaams Sportjuweel
De Belgische hockeymannen, de Red Lions, hebben het Vlaams Sportjuweel 2021 gewonnen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) maakte de winnaar bekend tijdens een awardshow in de Topsporthal in Gent.
De Standaard
Coupe du monde de natation: médailles de bronze pour Louis Croenen et Fanny Lecluyse
Louis Croenen a terminé troisième du 100 mètres papillon lors de la troisième manche de la Coupe du monde de natation en petit bassin (25 mètres) jeudi à Doha, au Qatar.
www.dhnet.be
Intempéries: une commission "d'apprentissage" évaluera les aspects fédéraux de la gestion de la crise
La ministre de l'Intérieur Annelies Verlinden a indiqué jeudi à la Chambre qu'une commission d'"apprentissage", sous la houlette du Centre de crise, sera chargée d'évaluer les aspects fédéraux de la gestion des inondations survenues en juillet dernier.
1 h
www.lalibre.be
Un affaissement de terrain dû à une sécheresse bien couvert par l’assurance habitation
La Chambre a adopté jeudi à l’unanimité une proposition de loi interprétative relative à la loi sur les assurances. Celle-ci stipule que «toute contraction du sol due à la sécheresse constitue un affaissement de terrain relevant du champ d’application de la loi du 4 avril 2014 relative aux assurances».
1 h
Sudinfo.be
La Roma de Mourinho humiliée en Norvège
Une claque retentissante! Jamais une équipe entraînée par José Mourinho n’avait encaissé 6 buts, c’est arrivé ce soir à la Roma, en Norvège, contre la modeste équipe de Bodo/Glimt. Un 6-1 bien tassé qui permet aux Norvégiens (7 points) de prendre les commandes de leur groupe, devant les Romains (6 points).
1 h
www.7sur7.be
Un match de Ligue 1 en Chine ? Il ne manque plus que l'accord de la FIFA !
La rencontre en question serait jouée à Shangai si toutes les parties aboutissent à un accord.
1 h
www.dhnet.be
Stunt op WK baanwielrennen: Tuur Dens (21) schenkt België zilveren medaille in scratch
De eerste Belgische medaille. Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix heeft Tuur Dens een zilveren medaille veroverd in de scratch. De wereldtitel ging naar de Fransman Donavan Grondin.
1 h
HLN.be