France: neuf jeunes mis en examen, dont 5 pour tentative d’assassinat, pour le tabassage du jeune Yuriy

Cinq jeunes sont mis en cause pour «tentative d’assassinat» et un sixième pour «complicité» de crime dans le cadre de l’affaire du tabassage du jeune Yuriy.
Read full article on: lesoir.be
Hard spel voor versoepelingen die er mogelijk alsnog niet komen: “Frank, je werkt iedereen op de zenuwen”
Moederdag kunnen we straks met een pint op een terrasje vieren. Het Overlegcomité besliste woensdag, ondanks een clash tussen de socialisten Elio Di Rupo en Frank Vandenbroucke, dat cafés en restaurants op 8 mei hun terrassen mogen openen. Of moeten we daar ‘misschien’ aan toevoegen? De consensus is immers dat de situatie in de ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorg verbeterd moet zijn tegen dan.
www.nieuwsblad.be
Waarom we ondanks slechte coronacijfers toch versoepelen
Dat er woensdag urenlang over allerhande versoepelingen is gediscussieerd, stuit veel experts tegen de borst nu er bijna 1.000 coronapatiënten op intensieve zorg liggen. Tegelijk was om verschillende redenen de druk op politici gigantisch om de teugels toch al wat te vieren.
www.nieuwsblad.be
Brouwers over heropening horeca op 8 mei: “Geen zorgen, er zullen 20 miljoen pinten klaarstaan”
Op 8 mei kunnen we weer terrasjes doen, heeft het Overlegcomité beslist. Omdat een pint niet in twee minuten gebrouwen is – dat duurt eerder vier tot zes weken – lijkt drie weken krap om in elk café volle vaten te voorzien. “Maar geen zorgen”, klinkt het bij AB Inbev. “Tegen acht mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan.”
www.nieuwsblad.be
Versoepelingen, maar allemaal onder voorbehoud. Gaan we die streefcijfers halen?
De terrassen gaan pas open als de situatie in de ziekenhuizen ‘duurzaam’ is verbeterd. En de horeca mag in juni pas weer helemaal open als er minder dan 500 coronapatiënten op intensieve liggen. Maar zullen we die streefcijfers wel halen?
www.nieuwsblad.be
Marc Van Ranst is niet gerust in versoepelingen: “Verschil tussen druk van ketel halen of deksel er helemaal afnemen”
Professor Marc Van Ranst is na het Overlegcomité van woensdag toch wel geschrokken door het grote aantal versoepelingen dat men nu ineens wil doorvoeren. “Ik had ze liever meer verspreid gezien”, zegt hij. Van Ranst vreest ook ambras binnen de horeca door de beslissingen die nu zijn genomen.
www.nieuwsblad.be
Belgen 45,5 miljard euro rijker ‘dankzij’ corona, maar niet iedereen kan daarvan profiteren
De pandemie belette ons om op reis of restaurant te gaan, waardoor we vorig jaar 45 miljard euro rijker zijn geworden. Een derde van dat financieel vermogen houdt de Belg bij zich in cash. Al is nuance ook wel op zijn plaats: wie het financieel niet al te breed had, werd alleen maar kwetsbaarder door de pandemie.
www.nieuwsblad.be
Bloesemtoerisme is fruittelers een doorn in het oog: “Leuk dat je komt kijken, maar denk ook eens aan ons”
Nu de fruitstreken overspoeld worden door toeristen die naar de bloesems komen kijken, voeren onze fruitboeren en de Boerenbond actie. “Leuk dat je nu komt kijken, maar denk ook eens aan ons wanneer je in de winkel staat. Als je vooral buitenlandse appels en peren koopt, zijn de Belgische fruitboeren op een dag verdwenen. En dus ook die mooie bloesems”, klinkt het bij de Boerenbond.
www.nieuwsblad.be
Dochter gearresteerd voor brutale moord: verdachte steekt moeder dood met schaar
In een mooi herenhuis op de Sint-Pieterssteenweg in Etterbeek bij Brussel is maandagnamiddag het levenloze lichaam van Claudine Parissis (74) aangetroffen. De vrouw was meermaals gestoken. Woensdag kon de politie een verdachte oppakken: het gaat om de 51-jarige dochter Barbara M.
www.nieuwsblad.be
“Als ik op mijn gemak ben, durf ik stouter uit de hoek te komen”: Gertjan krijgt eindelijk zijn date met Elke in ‘De bachelorette’
“Ik had weer niets verwacht, want ik ben er nooit bij.” Maar kijk, vrijgezel Gertjan heeft donderdagavond dan toch zijn eerste privédate met Elke Clijsters te pakken in De bachelorette. In een groepsgesprek laat hij voor het eerst in zijn kaarten kijken: stilaan heeft hij toch wel echt gevoelens voor Elke. Zijn openhartigheid wordt beloond met een romantische ‘cruise’ op de Leie.
www.nieuwsblad.be
‘Penthouse’ blijkt veredelde studio: steenrijke Vlaamse familie veroordeeld voor misleidende verkoop
Bouwpromotor Twin Promotion, die vorig jaar in opspraak kwam, is door de burgerlijke rechtbank in Mechelen veroordeeld tot het betalen van een fikse schadevergoeding aan twee gedupeerde kopers. “De firma beloofde ons een ruime penthouse in het zuiden van Frankrijk maar we kregen een krappe studio”, klonk het in de klacht die de rechter nu bewezen acht. Twin Promotion gaat in beroep. “We gaan in het geheel niet akkoord met dit vonnis.”
www.nieuwsblad.be
‘Het journaal laat’ op Eén gaat op de schop
Het journaal laat op Eén gaat vanaf maandag inhoudelijk op de schop. Het laatavondjournaal zal niet alleen tien minuten langer duren, er zijn nu ook twee vaste ankers.
www.nieuwsblad.be
Dertig jaar geleden loog hij de kinderen voor en plots was ‘Het liegebeest’ er weer: de waarheid over zijn comeback
In de jaren tachtig loog hij er 67 afleveringen op los. Maakte hij op de – toen nog – BRT kinderen wijs dat als je een baksteen in de grond stak, er een huis uit zou groeien. Maar in 1987 verdween Het liegebeest finaal van tv en uit de aandacht. Tot Radio 2 hem deze week nog eens onder het stof uit haalde. Met veel reacties van fans als gevolg. Maar was zijn passage eenmalig? Of komt er nog? En waar zat hij al die tijd stof te vergaren?
www.nieuwsblad.be
De unieke Belgische zoektocht naar de “truffels van de oceaan” (die niet iedereen kan bekoren)
Baggeraar DEME is in de Stille Oceaan tussen Hawaï en Mexico op zoek naar ‘mangaanknollen’. Op 4.500 meter diepte zuigt een speciale stofzuiger de knollen waarin kostbare metalen zitten, naar boven. DEME begint hiermee aan een uniek project van diepzeemijnbouw. Greenpeace heeft bezwaren en vraagt de Belgische overheid om in te grijpen.
www.nieuwsblad.be
Studio 100 brengt 20 jaar oud K3-album ‘Alle kleuren’ uit op vinyl
Het album Alle kleuren van K3 dateert al van 2000, maar komt nu voor het eerst ook uit op vinyl. Een cadeautje ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van Studio 100 en Record Store Day.
www.nieuwsblad.be
Reisleidster Jasmine (23) belandde in Egyptische cel na verkeersongeval: “Geen idee of het dag of nacht was”
Jasmine Raeymaekers lijkt het op haar 23 jaar al goed voor mekaar te hebben. De jonge blonde spring-in-’t-veld heeft zich losgemaakt van het westerse ideaalbeeld huisje-tuintje-boompje en tekent haar eigen pad uit in de toeristische sector in Sharm-el-Sheikh. Elke dag vakantie, lijkt het wel. Tot ze na een verkeersongeval in een Egyptische gevangenis belandt. Haar verhaal heeft ze nu in een boek gegoten.
www.nieuwsblad.be
Terugkeer van bloemstukken bij overlijdens door corona, maar we bestellen ze vaak niet voor op het graf
“Bloemen noch kransen”, je ziet het amper nog op een rouwbrief staan. En daar is een goede reden voor, zeggen begrafenisondernemers. Nu er door de strenge coronamaatregelen maar vijftig mensen aanwezig mogen zijn op een uitvaartplechtigheid, kunnen vrienden, buren of collega’s er meestal niet bij zijn. En dus laten ze meer dan vroeger een bloemstukje afgeven.
www.nieuwsblad.be
Jelle (32) kreeg zijn leven dankzij ‘De Kemping’ weer op orde: “Tijs is een soort beschermengel voor mij”
Met negen zijn ze, de jongeren die vorig jaar onder de hoede van Tijs Vanneste (42) zeven zomerweken lang een bijzondere camping uitbaatten in hartje Kempen, op de grens van Geel en Mol. “Mede dankzij ‘De Kemping’ en de hulp van Tijs heb ik mijn leven weer op de rails gekregen”, vertelt Jelle Lumen (32) uit Dessel. Vanaf vanavond kunnen we zien hoe hij en de anderen de camping draaiende hielden.
www.nieuwsblad.be
Chronique "Canal Nord-Sud" | Tenez Conner Rousseau à l’œil!
03:00 Le Nord et le Sud du pays portent-ils un regard différent sur l’actualité? C’est le sujet que nous souhaitons aborder dans notre chronique hebdomadaire. Alain Narinx (L’Echo) et Wim Van de Velden (De ...
www.lecho.be
Plastisch chirurgen maken overuren dankzij corona
Ruim één jaar na het begin van de coronacrisis kunnen plastisch chirurgen de vraag om ooglidcorrecties, botoxbehandelingen en borstvergrotingen niet bijhouden. Waarom grijpen mensen deze periode aan om aan hun uiterlijk te laten werken? En worden ze daar ook gelukkiger van?
De Standaard
Geen derde titel op rij voor Maaseik, Roeselare is landskampioen in het volleybal
Geen derde titel op rij voor Greenyard Maaseik. De Maaslanders vochten in finalewedstrijd nummer vier voor wat ze waard waren, maar schoten tekort tegen een stevig en ervaren Roeselare (0-3). De West-Vlamingen pakten zo verdiend hun derde zege in deze finale, goed voor hun twaalfde landstitel .
De Standaard
VS zouden dan toch geen marineschepen naar Zwarte Zee sturen
De Verenigde Staten sturen deze week dan toch geen marineschepen naar de Zwarte Zee via Turkije, nu de spanningen tussen Rusland en Oekraïne hoog oplopen. Dat hebben Turkse verantwoordelijken en media woensdag gemeld.
1 h
De Standaard
Bruxelles revoit ses entrées de ville pour améliorer la qualité de vie. Au risque de s'isoler?
02:30 Le test de mobilité projeté par la Flandre aux Quatre Bras de Tervueren relance le débat sur l'accessibilité de Bruxelles.
1 h
www.lecho.be
Amerikaanse sterren en bedrijven keren zich tegen discriminerende verkiezingswetten
Honderden bekende zakenlui en beroemdheden hebben een verklaring ondertekend waarin ze zich verzetten tegen discriminatie bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ze doen dat naar aanleiding van verschillende Republikeinse wetsvoorstellen, die zeggen stemfraude te willen inperken. Maar, aldus critici en de ondertekenaars van de verklaring, in werkelijkheid maken deze wetten het voor minderheidsgroepen moeilijker om hun stem uit te brengen.
1 h
HLN.be
Zakenbank Berenberg strijkt neer in Brussel
02:10 De Duitse zakenbank Berenberg opent een kantoor in ons land en werft daarvoor een 20-tal traders en zakenbankiers aan.
1 h
www.tijd.be
Mama neemt zonen beet met “vieze” lolly’s, maar krijgt niet reactie die ze verwacht
Een Amerikaanse mama wilde haar zoons beetnemen op 1 april door hen een “lolly” te geven. In werkelijkheid zat er geen snoep, maar wel een spruitje verstopt onder een laag suiker. Ze verwachtte eens goed te kunnen lachen, maar dat keerde zich tegen haar.
2 h
www.nieuwsblad.be
Voici votre horoscope de ce jeudi 15 avril 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce jeudi 15 avril 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Piraten laten ontvoerde bemanning van schip van Nederlandse reder vrij
De vijftien bemanningsleden van olietanker Davide B, die 11 maart voor de kust van het West-Afrikaanse Benin werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Volgens de Nederlandse rederij De Poli verkeren ze "in relatief goede conditie gezien de moeilijke omstandigheden waarin ze de afgelopen weken hebben gezeten". Ze hebben medische controles ondergaan en worden gerepatrieerd naar hun thuisland.
2 h
HLN.be
Piraten laten ontvoerde bemanning van schip van Nederlandse reder vrij
De vijftien bemanningsleden van olietanker Davide B, die 11 maart voor de kust van het West-Afrikaanse Benin werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Volgens de Nederlandse rederij De Poli verkeren ze "in relatief goede conditie gezien de moeilijke omstandigheden waarin ze de afgelopen weken hebben gezeten". Ze hebben medische controles ondergaan en worden gerepatrieerd naar hun thuisland.
2 h
HLN.be
Protealis veut donner un élan à la culture du soja en Europe
01:41 La start-up gantoise Protealis s'apprête à lancer deux variétés de soja compatibles avec un climat tempéré. Objectif: couvrir 8% des surfaces agricoles belges.
2 h
www.lecho.be
Door piraten ontvoerde bemanning van schip van Nederlandse reder vrijgelaten
De vijftien bemanningsleden van olietanker Davide B, die 11 maart voor de kust van het West-Afrikaanse Benin werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Volgens de Nederlandse rederij De Poli verkeren ze ‘in relatief goede conditie gezien de moeilijke omstandigheden waarin ze de afgelopen weken hebben gezeten’. Ze hebben medische controles ondergaan en worden gerepatrieerd naar hun thuisland.
2 h
De Standaard
Eerste Belgische websupermarkt start in Hasselt
01:20 Eind deze maand kunnen de inwoners van Hasselt hun boodschappen bestellen bij Hopr. Het bedrijf van ondernemer Stijn Martens is de eerste Belgische supermarkt die volledig werkt met e-commerce. 'Binne...
2 h
www.tijd.be
Troepen VS aangevallen bij internationale luchthaven Noord-Irak
Een drone heeft explosieven afgevuurd in de buurt van Amerikaanse troepen die zijn gelegerd bij de internationale luchthaven van Erbil in Noord-Irak. Dat melden Koerdische autoriteiten. Er zouden daarbij geen doden of gewonden zijn gevallen.
2 h
HLN.be
Amerikaanse bedrijven en beroemdheden ondertekenen verzet tegen ‘discriminerende’ kieswetten
Honderden vertegenwoordigers van de zakenwereld en beroemdheden hebben woensdag een verklaring ondertekend waarin ze zich verzetten tegen discriminatie bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ze doen dat nu de Republikeinen werken aan verschillende wetsvoorstellen die de organisatie van de verkiezingen aanpassen.
2 h
De Standaard
La deuxième plus ancienne banque du monde signe son retour en Belgique
01:01 Ses fondateurs quittaient Anvers fin du XVIᵉ siècle. Un bureau va désormais ouvrir à Bruxelles. De quoi rapprocher la banque du holding Bois Sauvage, parmi ses actionnaires.
3 h
www.lecho.be
Raket afgevuurd op luchthaven Erbil in Iraaks Koerdistan
Een raket is woensdagavond afgevuurd op de luchthaven van Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, waar Amerikaanse soldaten gelegerd zijn. Dat meldt de Koerdische antiterreurautoriteit. In de stad was een zware ontploffing hoorbaar.
3 h
De Standaard
Dertiger overlijdt na val in de Samber in Namen
Een dertiger is dinsdagavond rond 22 uur overleden nadat hij in de Samber was gevallen in Namen. Dat meldt het parket van Namen, dat zo informatie van verschillende media bevestigt.
3 h
De Standaard
LIVE. Experten reageren bezorgd: “Situatie is nog steeds heel precair” - Minister Vandenbroucke: “Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen”
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
3 h
HLN.be
LIVE. Vandenbroucke: “Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen” - Toezichthouder VS verlengt prikpauze Janssen-vaccin
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
3 h
HLN.be
David Goffin se confie à 100 jours des JO de Tokyo: “Une compétition dont on rêve”
David Goffin (ATP 15) s'est aussi exprimé sur les prochains Jeux Olympiques à Tokyo dans la foulée de sa qualification pour les huitièmes de finale au tournoi ATP Masters 1000 sur terre battue de Monte-Carlo. Si tout va bien avec la pandémie de la Covid-19, le plus grand événement sportif de la planète s'ouvrira dans 100 jours dans la capitale japonaise. Et en tant que premier tennisman belge et membre du Top 20 mondial, le Liégeois sera évidemment dans la partie.
3 h
www.7sur7.be
LIVE (21u). Zet Ajax scheve situatie recht bij AS Roma?
• Europa League • Terugmatch kwartfinale • AS Roma won heenmatch met 1-2 • Aftrap: 21 uur
4 h
HLN.be
Un trentenaire perd la vie en tombant dans la Sambre à Namur
Un trentenaire est décédé mardi soir vers 22h00 en tombant dans la Sambre, rue Bord de l'Eau, à Namur, indique mercredi le parquet namurois, confirmant une information de plusieurs médias. Un témoin a aperçu, depuis sa fenêtre, la victime ...
4 h
www.dhnet.be
Alexander De Croo aux restaurateurs qui veulent ouvrir le 1er mai: «Tout le monde doit garder son sang-froid»
Le Premier ministre a expliqué la raison derrière le report au 8 mai de l’ouverture des terrasses.
4 h
www.lesoir.be
Les assouplissements annoncés sont «des perspectives bienvenues mais qui ne mènent pas nécessairement à plus de motivation du respect des règles»
Les assouplissements annoncés après le comité de concertation mercredi seront certes appréciés, mais ne mèneront hélas pas nécessairement à plus de motivation pour suivre les règles comportementales, estime le psychologue de la Santé Omer Van den Bergh (KU Leuven). «Pour motiver davantage les gens, les assouplissements doivent être directement liés à nos comportements», poursuit-il. «Les chiffres, c’est nous. Cela peut être mieux cadré», est-il d’avis.
4 h
Sudinfo.be
Van Peteghem verdubbelt plafond voor exportverzekeringen
23:31 De openbare kredietverzekeraar Credendo krijgt dubbel zoveel capaciteit om de risico’s van Belgische exporteurs te dekken. Dat staat in een wetsontwerp dat minister van Financiën Vincent Van Peteghem ...
4 h
www.tijd.be
Jean-Marie Dedecker laat terrassen in Middelkerke opengaan op 1 mei: “Ben het beu”
Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker is van plan om de horecaterrasen in zijn gemeente te laten heropenen op 1 mei. Dat zegt hij naar aanleiding van de beslissing van het Overlegcomité om die versoepeling uit te stellen tot 8 mei. Dedecker gaf al verschillende keren te kennen dat hij terrassen zou heropenen ongeacht de maatregelen.
4 h
www.hbvl.be
De Bruyne stap dichter bij droom: na 5 jaar staat City eindelijk weer in halve finale
Met de schrik vrij. Jude Bellingham, onbevreesd talent van 17, kon niet voorkomen dat het Champions Leagueliedje van Dortmund is uitgespeeld. Manchester City, onder aanvoering van Kevin De Bruyne, staat voor het eerst in vijf jaar in de halve finale.
4 h
HLN.be
Courtois infranchissable, Salah muet: les notes de Liverpool-Real Madrid
Liverpool n'a pas réussi à remonter le Real Madrid, qui a pu compter sur un grand Thibaut Courtois.
4 h
www.dhnet.be
Sterke Courtois en De Bruyne naar halve finales Champions League
Nog drie Belgen maken kans op de Champions League-trofee. Thibaut Courtois hield Real Madrid overeind in Liverpool (0-0), Eden Hazard zat niet in de kern. Kevin De Bruyne leidde Manchester City voor het eerst in vijf jaar weer naar de halve finale. City versloeg Dortmund met 1-2.
4 h
www.demorgen.be