Gand-Wevelgem: Wout van Aert offre la victoire à son coéquipier Christophe Laporte

Le Français Christophe Laporte a remporté la 85e édition de Gand-Wevelgem (WorldTour) devant son équipier Wout van Aert, dimanche, après 260,9 km de course. Les deux coureurs de Jumbo-Visma se sont présentés ensemble à l’arrivée.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Gouden Schoen voor vrouwen wordt vernieuwd: laureate over twee stemrondes verkozen, ook buitenlandse speelsters in België maken kans
Na zeven edities is de Gouden Schoen voor vrouwen toe aan een update: voortaan zal er net als bij de mannen een laureate verkozen worden in twee stemrondes. Dit weekend gaan de eerste formulieren voor dat nieuwe format de deur uit.
HLN.be
‘Democratieën moeten zich verenigen tegen export van Chinese AI-surveillance’
05:00 Ook in de geopolitiek schudt artificiële intelligentie de kaarten flink door elkaar. Het maakt niet echt uit wie het best AI-technologie ontwikkelt, maar wel wie ze het best kan toepassen, zegt de Ame...
www.tijd.be
Le Standard affine sa liste de candidats pour le poste de T1
La succession de Ronny Deila est toujours ouverte et le Standard espère pouvoir finaliser l’arrivée d’un T1 dans les prochains jours.
www.dhnet.be
Nathalie Obadia, galeriste: "Plus les gens achètent de l’art américain, plus il va être cher"
04:30 Galeriste réputée, Nathalie Obadia republie, en édition augmentée, un ouvrage remarquable sur l’utilisation de l’art contemporain comme marqueur de puissance et soft power essentiellement... américain...
www.lecho.be
CIA meldde België dat Oekraïne mogelijk Nord Stream saboteerde
Kort na de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen eind september, kreeg de Belgische militaire inlichtingendienst daarover informatie van de Amerikaanse CIA. Die wees op de vermoedelijke rol van Oekraïne bij de sabotage. Dat schrijft ‘De Tijd’ zaterdag op basis van welingelichte bronnen.
1 h
HLN.be
À un an des élections: it’s not only the economy, stupid
04:01 À un an des élections, la campagne qui s’amorce doit être, pour les démocrates, le moment de se mobiliser contre le populisme et l'extrémisme.
1 h
www.lecho.be
Art Basel, la foire d’art au quadruple
04:01 En 2023, Art Basel accueille 284 galeries de 36 pays, dont 21 nouvelles venues.
1 h
www.lecho.be
Waar eindigt de lange mars van Tom Van Grieken?
04:01 Met onderhandelingscursussen, tips van Europese rechts-radicale leiders en een verzacht communautair standpunt stoomt het Vlaams Belang zich klaar voor de macht, nu het een jaar voor de verkiezingen v...
1 h
www.tijd.be
Squid, chef de file d’un rock tentaculaire
04:01 Enregistré dans les studios de Peter Gabriel, le deuxième album de Squid transgresse les frontières du rock avec un penchant pour l’aventure et l’amour du risque.
1 h
www.lecho.be
Livret d’inintérêt
04:00 En matière d’épargne, il n’y a pas lieu d’épargner banques, banque centrale et autorités.
1 h
www.lecho.be
Mauvaise nouvelle pour votre portefeuille à partir du 1er juillet: les taxes auto vont augmenter en Wallonie
Après une hausse de près de 9% l’année dernière, l’indexation devrait légèrement dépasser les 5% en Wallonie et en Flandre. À Bruxelles, elle ne sera que de 1,7386%
1 h
Sudinfo.be
Matthieu Goeury, directeur des Halles: "Rester enfermé dans des enjeux uniquement artistiques est assez néfaste"
03:30 Cuisiner, assister à un concert ou faire du sport: l’expérience aux Halles s’élargit. Le lieu culturel fête ses 50 ans la saison prochaine et s’offre une nouvelle direction en la personne de Matthieu ...
2 h
www.lecho.be
"Le dieu du carnage" au Théâtre Le Public: Réunion de parents
03:30 Arthur Jugnot met en scène "Le dieu du carnage", de Yasmina Reza, comme un match de catch à quatre.
2 h
www.lecho.be
ChatGPT geen taboe KU Leuven: studenten mogen AI-software gebruiken
De KU Leuven heeft richtlijnen opgesteld voor het gebruik van generatieve artificiële intelligentie door studenten en onderzoekers. Dat heeft de Leuvense universiteit zaterdag bekendgemaakt. Programma’s als ChatGPT mogen gebruikt worden voor papers of onderzoek, als dat op een rechtmatige manier gebeurt.
2 h
HLN.be
ChatGPT geen taboe KU Leuven: studenten mogen AI-software gebruiken
De KU Leuven heeft richtlijnen opgesteld voor het gebruik van generatieve artificiële intelligentie door studenten en onderzoekers. Dat heeft de Leuvense universiteit zaterdag bekendgemaakt. Programma’s als ChatGPT mogen gebruikt worden voor papers of onderzoek, als dat op een rechtmatige manier gebeurt.
2 h
HLN.be
Anticiperen op omzetgroei
Pascal Paepen doceert aan de KU Leuven Campus Brussel en aan de Thomas More Hogeschool. Hij is medeoprichter van Spaarvarkens.be, een online community die de Vlaming helpt sparen en beleggen.
2 h
De Standaard
Als je een moeilijke dag hebt
Arevik d’Or woont in Antwerpen, waar ze illustraties, animatiefilms en chai latte maakt. Elke week verbeeldt ze hier met tedere humor haar kijk op de vrouw en haar lichaam.
2 h
De Standaard
Van oude koeien, de dingen die voorbijgaan
2 h
De Standaard
Column Parbleu | Zo streng is vake in ‘Terzake’
2 h
De Standaard
De rolluiken van Europa gaan luid ratelend dicht
Europese regeringen sloten over migratie een verregaande deal. Hij wordt niet met grote ethische principes verdedigd, die tijd is voorbij, maar als een stel broodnodige praktische maatregelen.
2 h
De Standaard
Bienvenue dans le dédale des finances des partis politiques
03:00 Quel est le trésor de guerre des partis belges? Comment sont-ils financés? Leurs dépenses sont-elles encadrées? Quelles sont les failles du système?
2 h
www.lecho.be
Dresde, tête de pont des semi-conducteurs en Europe
03:00 En 30 ans, la région de Dresde, en ex-RDA, est devenue le premier cluster d’Europe pour les semi-conducteurs, la ville étant dans le top 10 mondial.
2 h
www.lecho.be
Ministers Brouns en Somers slaan handen in elkaar: “Vlaanderen is aan een reorganisatie toe”
Om meer Vlamingen aan het werk te krijgen, slaan ze de handen in elkaar. Vlaams minister voor Inburgering en Lokale Besturen Bart Somers (Open Vld) en zijn collega van Werk Jo Brouns (cd&v) vinden allebei dat het met de VDAB anders moet. “En ook Vlaanderen is toe aan een grondige reorganisatie.”
2 h
www.hbvl.be
Al 30 jaar aan de zijde van mensen in laatste levensjaar: “Waarom zou je geen Porsche mogen kopen als je binnenkort gaat sterven?”
Na 30 jaar neemt dokter Joke Bossers afscheid van Pallion, de Limburgse dienst die mensen in hun laatste levensjaar op weg helpt. In die periode was ze niet alleen getuige van tragische gebeurtenissen, maar de Hasseltse dokter houdt er ook mooie herinneringen aan over: “Sterven geeft net ook kleur aan het leven. Wacht niet te lang om palliatieve zorg te vragen.”
2 h
www.hbvl.be
Kronkelende bruggen, handgebaren en airbags: zo gaat het eraan toe in fietshoofdstad Kopenhagen
Brede fietspaden, speciale handgebaren, fietsairbags, iconische fietsbruggen en vooral: heel veel fietsers. Wij gingen fietsen in Kopenhagen, een van dé fietshoofdsteden bij uitstek. “Als je twee seconden over het voetpad fietst, word je daar zeker op aangesproken”, zegt uitgeweken Truienaar Steven Swennen (38).
2 h
www.hbvl.be
Deense fietsexperte: “Vlaanderen en Limburg zijn ook een voorbeeld voor ons”
Wat maakt van Kopenhagen dé fietshoofdstad? We vroegen het aan Marie Kåstrup, voormalig hoofd van het fietsprogramma van de stad. “Tussen elk ernstig fietsongeval zitten 5,48 miljoen gefietste kilometers.”
2 h
www.hbvl.be
De discussie over hogere spaarrente is een gemiste kans
Objectief gezien hebben banken vandaag ruimte om de rente op spaarboekjes te verhogen, maar tegelijk blijft het financieel bestel een kaartenhuisje. Dat heel wat politici dat niet begrijpen, is zorgwekkend.
2 h
www.hbvl.be
Nadja Vananroye (Wit-Gele Kruis Limburg) “We zullen met zijn allen weer meer voor elkaar moeten gaan zorgen”
Nadja Vananroye werd in 2016 CD&V-burgemeester van Hasselt in opvolging van Hilde Claes. Twee jaar later zorgde een woelige coalitievorming ervoor dat ze uit de politiek stapte. Als algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Limburg pakt ze vandaag de enorme uitdagingen in de zorgsector aan. Te beginnen met een tekort aan geld én mensen.
2 h
www.hbvl.be
Behrouz Boochani, schrijver en overlever: ‘Verzet zit in mijn Koerdisch bloed’
Bootvluchtelingen uitbesteden aan buurlanden. Europa denkt er graag over na, Australië doet het sinds 2001. De Koerdisch-Iraanse schrijver Behrouz Boochani ondervond het aan den lijve. Zes jaar lang zat hij vast op een eiland in de Stille Oceaan. ‘Op Manus kon je makkelijk een slecht mens worden.’
2 h
De Standaard
Tom Pintens is ongeneeslijk ziek: ‘De dokters hebben me op het hart gedrukt dat ik me niet schuldig hoef te voelen’
Tom Pintens is ziek. Hij zal niet meer genezen. En hij wil erover vertellen, omdat hij weet dat velen zijn vermagerde lijf nakijken en geen vragen durven te stellen. ‘Ik wil dit niet verzwijgen, want ziek zijn mag geen taboe zijn.’
2 h
De Standaard
Wat is nog het nut van blijven blokken als werkgevers toch “niet naar diploma kijken”? “Zelfs als je niks geleerd hebt, is het iets waard”
Drie op de vier Vlaamse bedrijven nodigen ook sollicitanten uit die niet het vereiste diploma hebben. Sommige werven je zelfs aan zonder gesprek. Wat is dan nog het nut van blijven blokken?
2 h
www.nieuwsblad.be
Spelen met Barbie en Anish Kapoor in het Muhka
De bordjes voor een fitnessparcours op de trappen van het Muhka geven het al aan: hier komt kunst in beweging. De zomerexpo Museum spelen zet in op kinderlijke verwondering. Tegelijk stelt ze de vraag hoe een museum er vandaag zou kunnen uitzien.
2 h
De Standaard
Dina Tersago stelt nieuwe boeren voor uit ‘Boer zkt vrouw’, deze keer niet anoniem
Het vorige seizoen is nog maar net afgelopen of daar zijn de nieuwe boeren van ‘Boer zkt vrouw’ al. Op maandag stelt Dina Tersago de deelnemers van het nieuwe seizoen voor. Voor het eerst sinds 2014 tonen de boeren en één boerin ook meteen hun gezicht.
2 h
www.nieuwsblad.be
Van barok tot Broodthaers. De expo’s in eigen land
Michel François
2 h
De Standaard
Kinderen niet meer toegelaten op reis: steeds meer vakantiegangers kiezen voor ‘adult only’ hotel
Geen grote glijbanen meer, liever een bar in het zwembad. Geen animatoren in kleurrijke pakjes, wel een yogales op het strand. Meer vakantiegangers kiezen bewust voor een ‘adult only’ hotel.
2 h
www.nieuwsblad.be
Arnold Schwarzenegger maakt zichzelf nuttig: ‘Elke dag schep ik de stront van mijn ezel’
Arnold Schwarzenegger is weer helemaal terug, met zijn eerste hoofdrol in een tv-reeks, een docureeks over zichzelf op Netflix en straks ook een zelfhulpboek. De 75-jarige acteur blijft als de gespierde belichaming van de American dream tot de verbeelding spreken.
2 h
De Standaard
Fotograaf Mous Lamrabat: ‘Ik sprong en wist dat ik zou landen’
‘Kunstenaar? Zeg jij het maar.’ Mous Lamrabat is alleszins een steeds internationalere beeldenmaker. In maart werden zijn portretten in een Antwerpse trappenhal gecanceld. ‘Voel ik zelfbeklag opkomen, dan denk ik aan mijn pa.’
2 h
De Standaard
Bad der vrijheid
Het zomert, de temperaturen doen dromen van een frisse duik. Met de vakantie in zicht is open water de plek bij uitstek waar je ­lichaam en geest even in het bad der vrijheid kunt dompelen.
2 h
De Standaard
ZO DOEN ZIJ HET. Myriam en Lodewijk: “De tuin is onze verbindende factor en tegelijk ons grootste discussiepunt”
Elke week brengen we onze lezers in beeld en geeft een gezin ons een inkijk in hun leven. Deze week: Myriam en Lodewijk uit Oud-Turnhout.
2 h
www.hbvl.be
Groeischeut voor MacBook Air
Het hing in de lucht en sinds deze week is het officieel: Apple’s slankste laptop krijgt een groeischeut. Naast het 13 inch-formaat, is er vanaf 13 juni voor het eerst ook een grotere 15 inch MacBook Air. Het scherm heeft meer exact een diagonaal van 15.3 inch en gebruikt net zoals het kleinere model (13,6 inch) een liquid retina lcd-paneel. De resolutie is 2.880 x 1.864 pixels scherp, de max. helderheid 500 nits. Zoals (voorlopig nog steeds) bij alle portables van Apple is het geen aanraakscherm. De grote Air is ook zeer dun met slechts 1,15 cm dichtgeklapt (1,13 cm bij de 13 inch-versie), verder is ie 34 cm breed en 23,8 cm diep, nog makkelijk meeneembare maten. Technisch is verder alles gelijk met de M2 Air 13”. De processor is een 8 tot 10-kernige M2-chip, met tot 24GB ram en tot 2 terabyte opslag, de batterij moet eveneens tot 18 uur meegaan. Er zijn twee Thunderbolt/USB 4-poorten. Het 15 inch-model heeft wel beter geluid met meer speakers en nu ook woofers. De M2 Air 13” is er nu vanaf 1.299 euro, het 15 inch model voor 300 euro meer. (rap)
2 h
www.hbvl.be
Dina Tersago stelt nieuwe boeren voor uit ‘Boer zkt vrouw’, deze keer niet anoniem
Het vorige seizoen is nog maar net afgelopen of daar zijn de nieuwe boeren van ‘Boer zkt vrouw’ al. Op maandag stelt Dina Tersago de deelnemers van het nieuwe seizoen voor. Voor het eerst sinds 2014 tonen de boeren en één boerin ook meteen hun gezicht.
2 h
www.hbvl.be
Onze tv-tips: bekende cowboys, een belangrijke CEO en het verhaal van de wolf
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
2 h
www.hbvl.be
Voyeur: weinig vrouwelijke kunstenaars in het KMSKA, deze superster van de barok hangt er wel
Voyeur ontsluit het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week ‘De heilige Catharina van Alexandrië’ van Artemisia Gentileschi.
2 h
www.hbvl.be
Recensie: waarom Martin Luther King wel én geen heilige was
Door de verafgoding hebben we Martin Luther Kings geestelijke erfenis uitgehold, vindt zijn biograaf Jonathan Eig.
2 h
www.hbvl.be
Praktijkonderzoek verdient dringend meer financiering
Het praktijkgericht onderzoek van de Vlaamse hogescholen is de kinderschoenen ontgroeid. De financiering blijft echter hangen op het niveau van wekelijks zakgeld.
2 h
www.hbvl.be