Gedrogeerde bestuurder met gestolen auto aan de kant gezet in Waterschei

Een 29-jarige bestuurder uit As is na een korte achtervolging door de politie in de boeien geslagen. De jongeman zat in een gestolen auto. Hij bleek onder invloed van drugs. In de auto werden nog verdovende middelen gevonden.


Read full article on: hbvl.be
La bulle des bureaux vides grossit à Bruxelles
03:15 Depuis plusieurs mois déjà, malgré les discours de façade lénifiants, il se confirme que les principaux quartiers de bureaux bruxellois sont sous pression accrue. Un vide locatif s’annonce bel et bien...
www.lecho.be
Faut-il se passer des applications sociales comme Whatsapp?
03:08 Il est aujourd’hui impossible de garantir à un utilisateur que ses données privées seront totalement en sécurité. La question des solutions alternatives se pose.
www.lecho.be
Politie onderzoekt cyberaanval op diensten van premier
03:00 De politie heeft een onderzoek geopend naar een ernstige cyberaanval die vorig jaar gericht was op de diensten van de eerste minister. Dat bevestigt premier Alexander De Croo (Open VLD). Er zijn extra...
www.tijd.be
Kunnen eigenaars van zonnepanelen hun stroom binnenkort met buren of vrienden delen (en zo een deel van hun verlies goedmaken)?
Stroom van jouw zonnepanelen delen met je buur? Of met iemand uit je familie of vriendenkring? Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, wil de eigenaars van zonnepanelen in de (nabije) toekomst de mogelijkheid bieden om hun opgewekte stroom te delen met derden. “Zo kunnen ze na de afschaffing van de terugdraaiende teller mogelijk een deel van hun verliezen goedmaken.”
www.nieuwsblad.be
Tot de laatste cent bij elkaar geschraapt … en dan een koude douche: 1 op 2 jonge huizenkopers ziet extra kosten over het hoofd
Een flat van 244.000 euro waarvoor je plots 278.000 euro moet neertellen, door een reeks onvoorziene kosten. Of een huis van 277.000 euro dat, als puntje bij paaltje komt, 318.000 euro kost. Eén op de twee jonge eigenaars geeft toe dat ze bij de aankoop van hun woonst een koude douche kregen omdat ze geen idee hadden van de extra kosten die daarbij komen kijken.
www.nieuwsblad.be
Elke Clijsters laat aanbidders in ‘De bachelorette’ zweten: “Mannen zien strijden, dat vind ik echt aantrekkelijk”
Opnieuw krijgen enkele vrijgezellen de kans om enkele uurtjes alleen met Elke Clijsters door te brengen in De bachelorette. De winnaar mag zelfs met haar in de jacuzzi, maar daarvoor moet hij eerst enkele fysieke proeven tot een goed einde brengen. Clijsters is zelf een sportieve vrouw, en ze houdt van mannen die fysiek in topvorm zijn.
www.nieuwsblad.be
Wie een bouw wil tegenhouden, gebruikt best een vleermuis: zelfs Natuurpunt heeft genoeg van klachttelefoontjes
In West-Vlaanderen ziet het Agentschap voor Wegen en Verkeer de aanleg van een fietspad uitgesteld. De reden? De lokale vleermuizenpopulatie. Het is niet de eerste keer dat de bescherming van het beestje een argument vormt in rechtszaken tegen allerlei projecten. Natuurpunt krijgt zelfs wekelijks telefoontjes van burgers en organisaties die de vleermuis als hun ultieme wapen zien, en vindt dat niet altijd een goede zaak.
www.nieuwsblad.be
Vlaams Parlement wil eigen kookprogramma uitzenden
Het Vlaams Parlement schrijft een nieuwe tender uit voor haar eigen tv-omroep. Het budget voor vlaamsparlement.tv, dat elke dag tussen de 40.000 en de 90.000 kijkers trekt, wordt opgetrokken van 450.000 euro per jaar naar 700.000 euro tegen 2024.
www.nieuwsblad.be
Onze chef media keek naar ‘Huis gemaakt’ op VTM: de vloek van beige
‘Huis gemaakt’, dat is ideaal om mijn fascinatie voor krullend behangpapier, schilferende vloeren en zompige muren te bevredigen.
www.nieuwsblad.be
Kobe Ilsen trok voor #weetikveel naar de Grote Moskee in Brussel: “De islam staat open voor dialoog, voor veel mensen een handig weetje”
Hij trok al naar het viaduct van Vilvoorde en liep al mee met een scheidsrechter in de Jupiler Pro League, donderdagavond trekt Kobe Ilsen in #weetikveel naar de Grote Moskee in Brussel. “Aanvankelijk ervaarden we argwaan. Dat snapte ik ook wel, want ten slotte vraag je die mensen om hun bidplaats te delen met een flink aantal kijkers.”
www.nieuwsblad.be
Doosjes die je liever niet opent: VTM 2 toont straks ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’
Binnenkort volgen we op VTM 2 enkele figuren met De vuilste jobs van Vlaanderen. Zwaar vervuilde huizen schoonmaken, leegmaken en reinigen van mobiele toiletten en verschillende soorten ongedierte bestrijden: niemand wil het doen, maar het moet wel allemaal gebeuren. Professionele poets- en ontruimingsploegen klaren de vuilste klussen, die waar gewone burgers de moed niet voor vinden om aan te beginnen.
www.nieuwsblad.be
'Antwerpen is wereldwijd voorbeeld in energietransitie'
03:00 De havens van Antwerpen en Zeebrugge fuseren. De fusie moet een turbo steken onder de klimaatdoelstellingen van de Belgische industrie. ‘We zijn met veel bezig. Spijtig genoeg kunnen we nog niet veel ...
www.tijd.be
AA Gent en Hein Vanhaezebrouck zien ook laatste hoop op Europees voetbal wegglippen: “Op verlof in april? Ik denk het niet”
De beker is de kortste weg naar Europa, wist Hein Vanhaezebrouck voor de match. Een slippertje ter hoogte van de Kehrweg, twee minuten na rust, heeft AA Gent een plaats in de halve finales gekost. De Buffalo’s hebben een half mirakel nodig als ze Play-off 2 willen halen en zo nog iets van hun seizoen willen maken.
www.nieuwsblad.be
Is het slim om nu een elektrische wagen te kopen?
Steeds meer mensen maken de overstap van benzine of diesel naar elektrisch rijden. Maar het aantal laadpunten volgt niet. Is het dan wel slim om nu al op de kar van de elektrische auto te springen?
De Standaard
Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart, maar met afbouwstrategie
Bondskanselier Angela Merkel en de regeringsleiders van de zestien Duitse deelstaten hebben besloten de lockdown te verlengen tot 28 maart, ondanks grote druk uit de samenleving om met strenge coronamaatregelen te stoppen. De bittere pil wordt voor de bevolking verguld met een plan om de beperkende maatregelen in vijf fases te versoepelen als er sprake is van een dalende tendens in de coronacijfers.
HLN.be
Vers geld voor Leuvense beeldschermenbouwer
02:55 Micledi Microdisplays, een spin-off van het onderzoekscentrum Imec, haalt 7 miljoen euro op voor de commercialisatie van uiterst kleine beeldschermen.
www.tijd.be
Dilbeekse trekt met gezonde koekjes naar buurlanden
02:35 De Dilbeekse Evelien Coppens vond het aanbod gezonde kinderkoekjes schrijnend en dus ging ze zelf aan de slag. Nu haar Lilalou-koeken in 350 Belgische winkels liggen, lonken Nederland en Frankrijk. 'I...
www.tijd.be
Prototype ruimteraket SpaceX explodeert na landing
Een prototype van een toekomstig ruimteschip van SpaceX is woensdag voor het eerst succesvol geland in Boca Chica, Texas, maar het succes was van heel korte duur. Enkele minuten na de landing ontplofte de raket op de grond. Twee voorgangers van het prototype waren eerder al tijdens hun testvlucht in de lucht ontploft.
1 h
HLN.be
Ruimtetuig SpaceX ontploft enkele minuten na landing
Een prototype van een toekomstig ruimteschip van SpaceX is woensdag voor het eerst geland in Texas. Maar het succes was van heel korte duur. Enkele minuten na de landing in Boca Chica, ontplofte de raket op de grond. Twee voorgangers van het prototype waren al tijdens hun testvlucht ontploft in de lucht.
1 h
www.nieuwsblad.be
Belg haalt 11 miljoen op voor futuristische loopband
02:10 De crowdfundingcampagne van Virtuix, het bedrijf van de Texaanse Belg Jan Goetgeluk, voor zijn futuristische VR-installatie Omni One loopt als een trein.
1 h
www.tijd.be
De Croo legt laatste hand aan benoemingspuzzel
02:00 Premier Alexander De Croo (Open VLD) probeert nog deze of volgende week een doorbraak te forceren over de waslijst aan politieke benoemingen die deze legislatuur moeten gebeuren. Maar ex-PS’er Emir Ki...
1 h
www.tijd.be
Mogelijk nieuw complot om Capitool binnen te dringen, lagerhuis schrapt vergadering
De Amerikaanse Capitool-politie heeft aanwijzingen dat een militie mogelijk van plan is vandaag (donderdag lokale tijd) het parlement in Washington binnen te dringen. De dienst zegt voorbereid te zijn op alle mogelijke dreigingen tegen het Amerikaanse Congres en de leden van het parlement.
2 h
HLN.be
Club Brugge nog voor Pasen naar de beurs
01:35 Club Brugge zet vaart achter zijn beursplannen. Nog voor Pasen wil blauw-zwart op Euronext Brussel noteren.
2 h
www.tijd.be
Vlaanderen raakt niet meer aan hervorming kinderbijslag
01:30 De Vlaamse regering voert na een evaluatie enkel kleinere bijsturingen door aan de hervorming van de kinderbijslag. Hoewel er aanvankelijk veel kritiek was, staan de fundamenten sterk, zegt minister W...
2 h
www.tijd.be
Voici votre horoscope de ce jeudi 4 mars: amour, argent, travail, santé…
Ce jeudi 4 mars 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Koffiebrander van Amazon en Lidl breidt uit in Puurs
01:15 Beyers Koffie bouwt een nieuwe hal naast zijn fabriek aan de A12 in Puurs-Sint-Amands. Het Belgische koffiebedrijf maakt de koffie van bedrijven als Amazon, Lidl en Aldi USA. 'In de komende acht jaar ...
2 h
www.tijd.be
Les assureurs peuvent-ils utiliser les données issues d’objets connectés?
00:29 C’est à cette question que tente de répondre une loi du 10 décembre 2020, entrée en vigueur le 25 janvier 2021.
3 h
www.lecho.be
LIVE. Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart, met wat versoepeling
Het coronavaccin van AstraZeneca mag ook worden toegediend aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid vandaag beslist. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
3 h
HLN.be
Novobiom lève des fonds pour dépolluer à coup de champignons
00:21 L'invest Noshaq, la Région wallonne et des investisseurs privés dotés d'une expérience industrielle misent sur le potentiel de Novobiom dans la bioremédiation.
3 h
www.lecho.be
Plan om Capitool opnieuw te bestormen ontdekt
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal donderdag niet bijeenkomen. De zitting werd geschrapt nadat de veiligheidsdiensten hadden ontdekt dat een extreemrechtse militiegroep plannen had om het Capitool te bestormen.
3 h
www.hbvl.be
Joachim Coens veut que la bulle de 10 en extérieur soit sur la table du prochain Codeco
Le président du CD&V Joachim Coens veut que la possibilité de porter la bulle autorisée en extérieur à dix soit mise sur la table du prochain Comité de concertation de vendredi, a-t-il dit mercredi soir sur la VRT.
3 h
www.dhnet.be
L'Allemagne va autoriser le vaccin AstraZeneca pour les plus de 65 ans
L'Allemagne va à son tour autoriser l'utilisation du vaccin AstraZeneca contre le Covid-19 pour les personnes âgées de plus de 65 ans, suite à de récentes études médicales encourageantes, a annoncé mercredi soir Angela Merkel.
3 h
www.dhnet.be
Pochettino donne des nouvelles de Neymar
L'évolution de la blessure de l'attaquant star du Paris SG Neymar, touché à un adducteur début février, est "favorable", a indiqué mercredi son entraîneur Mauricio Pochettino, à une semaine du 8e de finale retour de Ligue des champions contre le FC Barcelone.
3 h
www.7sur7.be
LIVE (19u). Alderweireld en Tottenham moeten naar Fulham
• Craven Cottage
3 h
HLN.be
LIVE (20u45). Lukaku en Inter op bezoek bij Parma
• Stadio Ennio Tardini
3 h
HLN.be
KIJK LIVE (18u). Genk en KV Mechelen strijden om plaats in halve finales Croky Cup
• Luminus Arena (18u)
3 h
HLN.be
LIVE (20u45). Standard en Club strijden voor laatste ticket voor halve finales Croky Cup
• Sclessin (20u45)
3 h
HLN.be
L'Allemagne va autoriser le vaccin AstraZeneca pour les plus de 65 ans
L'Allemagne va à son tour autoriser l'utilisation du vaccin AstraZeneca contre le Covid-19 pour les personnes âgées de plus de 65 ans, suite à de récentes études médicales encourageantes, a annoncé mercredi soir Angela Merkel.
3 h
www.lalibre.be
Rublev schakelt Murray uit in Rotterdam en wacht Goffin op in kwartfinales
Andrey Rublev heeft zich ten koste van Andy Murray geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Rotterdam. Daarin krijgt hij mogelijk David Goffin tegenover zich.
4 h
HLN.be
Coupe du Roi: le FC Barcelone crée l’exploit en battant Séville après prolongation et se hisse en finale
Succès 3-0 des Catalans.
4 h
Sudinfo.be
Anderlecht: «J’apprécie ce système avec un deuxième attaquant», avoue Lukas Nmecha (vidéo)
Lukas Nmecha, l’attaquant d’Anderlecht, a offert la qualification aux siens ce mercredi soir.
4 h
Sudinfo.be
Plan om Capitool opnieuw te bestormen ontdekt: Amerikaans Huis van Afgevaardigden schrapt zitting van donderdag
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal donderdag niet bijeenkomen. De zitting werd geschrapt nadat de veiligheidsdiensten hadden ontdekt dat een extreemrechtse militiegroep plannen had om het Capitool te bestormen.
4 h
www.nieuwsblad.be
Premier League: Benteke et Crystal Palace partagent avec Manchester United, City s’échappe en tête
Christian Benteke a joué tout le match tandis que Michy Batshuayi est resté sur le banc.
4 h
Sudinfo.be
Insurrection à Washington: deux responsables nommés par Trump mis en cause
Plusieurs témoins ont souligné le retard de près de trois heures et demie dans le déploiement de la Garde nationale.
4 h
www.lesoir.be
Maaseik-spelers na dramatische uitschakeling: “Wat een klote gevoel is dit”
Geen Europese finale voor Maaseik. En dat is zuur. Héél zuur. Maan en co waren er verdorie heel dichtbij. Een wervelend Greenyard speelde Sint-Petersburg drie sets lang volledig in de vernieling (3-0), maar verloor dan pijnlijk - zes matchballen gemist! - de golden set.
4 h
www.hbvl.be
Le PSG est prévenu: le Barça réussit une “remontada” contre Séville pour filer en finale de Coupe d’Espagne
Le FC Barcelone n’est pas mort ! Deux jours après la perquisition et les arrestations qui ont secoué le club, les Catalans ont réussi leur “remontada” face à Séville mercredi (3-0 après prolongations) pour se hisser en finale de la Coupe d’Espagne et envoyer un signal au Paris SG.
4 h
www.7sur7.be
La remontada du Barça face à Séville pour se hisser en finale de la Coupe d’Espagne
Le FC Barcelone a créé l’exploit en remportant le match retour 3-0 après prolongations mercredi au Camp Nou pour se hisser en finale de Coupe d’Espagne, où il défiera Levante ou l’Athletic Bilbao, qui s’affrontent jeudi.
4 h
www.7sur7.be
Coupe du roi: le Barça remonte Séville et se qualifie pour la finale (3-0)
Battus 2-0 à Séville, les Barcelonais ont réussi à s'imposer par trois buts d'écart à domicile.
4 h
www.dhnet.be