Gevaar lijkt geweken: enkel nog overstromingsalarm voor deel van Ourthe

In Wallonië geldt zondagochtend enkel nog voor het lagergelegen gedeelte van de Ourthe een overstromingsalarm. Daar is de rivier dus buiten de oevers getreden, zo leert de laatste evaluatie van de Waalse overheidsdienst voor de waterwegen. Elders in Wallonië waar vrijdag en zaterdag hetzelfde alarmniveau gold, zijn de waterstanden intussen gezakt. Ook de komende uren zou het water blijven zakken.


Read full article on: hbvl.be
Chocoladetak Bois Sauvage lijdt voor het eerst in 15 jaar verlies
19:59 De holding Bois Sauvage van de familie Paquot houdt haar dividend stabiel na een moeilijk coronajaar, waarin de chocoladetak zwaar getroffen werd.
www.tijd.be
Eline Berings zwaar ontgoocheld na coronasoap op EK indoor: “Ik werd alleen nog maar aanzien als ‘Covid’”
De Belgische delegatie die op het EK indoor vijf medailles veroverde, is terug in eigen land. Zo ook Eline Berings (34). Zij kon door een vals-positieve coronatest geen halve finale op de 60 meter horden lopen. “Ik heb mij nog nooit zo slecht gevoeld”, vertelt ze aan VTM Nieuws.
HLN.be
Il vous reste cinq jours pour répondre à la demande de développement de Liege Airport
Il vous reste cinq jours, jusqu’à ce samedi 13 mars, pour envoyer vos remarques et suggestions à propos de demande de renouvellement du permis d’exploiter pour 30 ans de l’aéroport de Liège. De leur côté, deux associations de riverains proposent un formulaire en ligne type pour s’opposer à ce nouveau développement de Liege Airport.
Lameuse.be
À l’hôtel des femmes du Samusocial après une dispute avec sa famille, Fanny remonte doucement la pente: "J'étais plus bas que terre"
La jeune femme s’est retrouvée à la rue après un conflit familial. Elle cherche un appart, où elle pourra accueillir sa fille.
www.lalibre.be
Mauri Vansevenant poursuit son ascension vers les sommets
Vainqueur dimanche, le jeune néo-pro belge est la belle révélation du début de la saison.
www.dhnet.be
Oprah Winfrey zet Britse koningin uit de wind
Een dag na het spraakmakende interview met de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan zet Oprah Winfrey de Britse koningin en haar man een beetje uit de wind door te stellen dat het niet het koningspaar was dat zich vragen stelde bij de huidskleur van de kleine Archie.
www.hbvl.be
Contre le dumping climatique, le Parlement européen place ses pions
19:50 Les eurodéputés n’ont pas attendu la Commission pour plancher sur des écluses climatiques aux frontières. Objectif: protéger l'industrie sans braquer l’OMC.
www.lecho.be
Historische rechtszaak rond George Floyd gaat bijna van start: zo liggen de kaarten
“Eén van de meest spraakmakende zaken in de geschiedenis van onze natie”, zo beschrijft Keith Ellison, de procureur-generaal van Minnesota, het proces dat normaal maandag van start ging. Agent Derek Chauvin staat terecht voor de dood van George Floyd, in een zaak die wereldwijd felle protesten tegen racisme en politiegeweld aanwakkerde. “De geschiedenis toont aan dat dit een echte uitdaging wordt”, aldus de procureur-generaal. Het proces werd meteen met minstens een dag uitgesteld.
HLN.be
EVS et son directeur financier se séparent
19:47 EVS et son CFO Yvan Absil dont décidé de mettre fin à leur collaboration "de commun accord". Une intérim manager a été désignée en attendant le choix de son successeur
www.lecho.be
Buckingham Palace pris au piège de la surenchère médiatique
19:46 Un peu plus d'un an après le Megxit, la famille royale est ciblée par le récit acide livré par Meghan et Harry dans une interview à CBS.
www.lecho.be
Schild & Vrienden: la juge d'instruction doit décider si elle se dessaisit du dossier Van Langenhove
Dans l'enquête judiciaire concernant Schild & Vrienden, la juge d'instruction Annemie Serlippens doit décider lundi ou mardi si elle se dessaisit du dossier après la requête en récusation introduite par le principal suspect Dries Van Langenhove.
Levif.be
LIVE. Neemt KV Oostende in Gent een serieuze optie op play-off 1? Dorsch begint op de bank bij Buffalo’s
• Speeldag 30 JPL • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Aftrap: 20u45
HLN.be
De nieuwe Koude Oorlog lijkt te beginnen... op de maan
Russen en Amerikanen werken broederlijk samen op het internationale ruimtestation ISS, maar op de maan zit die harmonie er niet in. Rusland maakte onlangs bekend te kiezen voor de maanbasis van concurrent China. Dat brengt Europa, dat met alle partijen samenwerkt, in een lastig parket.
HLN.be
Pourquoi le fils du Prince Harry, Archie, n'est-il pas encore Prince?
Le fils d'Harry et Meghan n'a pas encore reçu ce titre.
www.dhnet.be
'Déjà-Vu': de gevaren van een tweede kans
19:42 Een rouwende moeder beseft tot haar grote verbazing dat ze een maand in het verleden is beland en dus de kans heeft om haar kind te redden. De in volle coronapandemie gedraaide Streamz-serie ‘Déjà-Vu’...
www.tijd.be
Pourquoi le fils du Prince Harry, Archie, n'est-il pas encore Prince?
Le fils d'Harry et Meghan n'a pas encore reçu ce titre.
www.lalibre.be
Taekwondo : Jaouad Achab décroche l’or à Sofia !
Le Belge, n°1 mondial en -63 kg, a réussi son retour à la compétition ce week-end, dans la capitale bulgare, où Nicholas Corten a décroché le bronze en -80 kg.
www.dhnet.be
L’enquête publique est en cours pour la nouvelle gare Saint-Lambert à Liège
La SNCB va aménager les quais de la gare Saint-Lambert cet été du 3 juillet au 29 août puis elle construira la nouvelle gare Saint-Lambert à Liège (ex-Liège Plais) en automne prochain. Une architecture minimaliste, moins énergivore et fonctionnelle. L’enquête publique est en cours jusque vendredi prochain.
Lameuse.be
Mondmaskerschandalen schaden CDU op slechtst denkbare moment
19:33 Twee parlementsleden van de Duitse christendemocratische CDU/CSU nemen ontslag door schandalen over de aankoop van mondmaskers. Volgende week vinden in Duitsland de eerste deelstaatverkiezingen van di...
www.tijd.be
Jean-Marie Dedecker nuanceert uitspraken over openen terrassen: “Verkeerd begrepen”
Wie dacht om vanaf 15 maart naar Middelkerke te trekken om er op een terrasje of een beachbar te genieten van een hapje en een drankje is eraan voor de moeite. De dag na zijn interview in De Zevende Dag op Een, nuanceert burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) zijn eerdere straffe uitspraken.
www.hbvl.be
David is niet eerste slachtoffer van homohaat in ons land: Ihsane en Jacques gingen hem voor
In de vijftien jaar dat de Belgische instanties verplicht zijn om homofobe moorden als zodanig te registreren, vielen er drie dodelijke slachtoffers. Voor de 41-jarige David P. uit Sinaai werden ook Ihsane Jarfi (32) en Jacques Kotnik (61) al om het leven gebracht omwille van hun geaardheid.
www.nieuwsblad.be
Avez-vous vu Joyce, disparue à Frameries? La police boraine publie un avis de recherche
La police boraine a partagé, ce lundi soir, un avis de recherche sur sa page Facebook. Celui-ci concerne une jeune framerisoise dénommée Joyce.
Sudinfo.be
Waarom heeft een moderne hedendaagse samenleving nog nood aan een vrouwendag?
Waarom heeft een moderne hedendaagse samenleving nog nood aan een vrouwendag? Zijn vrouwen en mannen in ons land niet gelijk en worden ze niet gelijk behandeld? "Volgens de wet wel," zegt Sigrun Jorissen van de vrouwenbeweging Zij-Kant. "Maar er is nog een groot verschil tussen de wet en de praktijk".
www.hbvl.be
Le bon ensoleillement entraîne des prix de l’électricité négatifs
Un ensoleillement plus important que prévu à la mi-journée a entraîné des prix de l’énergie négatifs pendant plusieurs heures lundi. Un phénomène qui devrait se reproduire plus souvent.
Sudinfo.be
ONZE OPINIE: “Niemand weet of de avondklok effect heeft, maar niemand durft u dat te zeggen.”
De avondklok blijft nog tot minstens eind deze maand behouden. Omdat ze effect heeft? “Niemand die het weet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Alleen durft niemand u dat te zeggen.”
HLN.be
Veertiger negeert mondmaskerplicht, geeft vuistslag aan agent en vraagt vriend om hond op politie los te laten
Een 44-jarige man uit De Haan riskeert een jaar cel voor weerspannigheid, slagen en inbreuken op de mondmaskerplicht. De veertiger gaf een vuistslag aan een agent en vroeg zijn maat om z'n hond op de politie los te laten.
HLN.be
Côte d'Ivoire : l’opposition et le pouvoir revendiquent la victoire aux législatives
Faible participation aux législatives, après la présidentielle irrégulière de 2020.
www.lalibre.be
Le drive record de Bryson DeChambeau qui repousse les limites
Le frappeur américain a drivé à plus de 340 m. Il repousse les limites de son sport !
www.dhnet.be
Italië rondt de kaap van 100.000 coronadoden
Een jaar na het begin van de coronapandemie in Italië, telt het land maandag 100.103 coronadoden. De laatste 24 uur zijn er 318 overlijdens opgetekend. Dat meldt het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.
HLN.be
Le bon ensoleillement entraîne des prix de l’électricité négatifs
Les producteurs sont payés pour fermer les centrales électriques.
www.lesoir.be
Nog geen witte rook in dossier regiovorming
De Vlaamse regering heeft nog geen akkoord bereikt over het dossier van de regiovorming. Dat verneemt persagentschap Belga uit goede bron.
HLN.be
Oprah verduidelijkt: “Queen Elizabeth en prins Philip waren niet diegenen die zich zorgen maakten om huidskleur van Archie”
Koningin Elizabeth (94) en haar man prins Philip (99) waren niet degenen die zich zorgen maakten over de huidskleur van baby Archie (1). Dat heeft Oprah Winfrey (67) verduidelijkt in de talkshow ‘CBS This Morning’. Daarmee reageert ze op de onthulling die Meghan Markle zondagavond gedaan heeft tijdens een interview met haar.
HLN.be
Precies 50 jaar geleden brandde het kasteel van Alden Biesen volledig uit
8 maart 1971 was een zwarte dag in Bilzen. Precies 50 jaar gelden brandde het kasteel van Alden Biesen volledig uit. De ramp werd meteen een kantelmoment voor de landcommanderij, want uiteindelijk bleek het ook de start van de renovatie. Alden Biesen herdenkt de brand met een nieuwe Zomerexpo 'In Vuur en Vlam' waarin getuigenissen gecombineerd zullen worden met origineel beeldmateriaal. Voor een TVL-reeks over Alden Biesen spraken Tom Kums en Jeroen Houben eerder met twee bevoorrechte getuigen: brandweermannen Ludo Nulens en Robert Moors.
www.hbvl.be
Raphael a vendu de l’alcool au marché d’Aubel alors que c’est interdit à cause du Covid: «Je n’ai absolument aucun regret»
Patron de l’établissement Raph Cook’s, Raphael Roex a décidé comme deux autres restaurateurs de vendre des boissons alcoolisées dimanche au marché d’Aubel. Même s’il a été sommé par deux policiers d’arrêter les frais, le restaurateur ne regrette nullement son choix. Il explique avoir agi de la sorte pour gagner sa vie, mais aussi pour retrouver le contact avec sa clientèle.
Sudinfo.be
Met de taxi of de ‘prikbuddy’, zo raken onze thuiswonende 85-plussers in het vaccinatiecentrum: “Wat er ook gebeurt, we laten niemand in de steek”
Volgende halte in de grote vaccinatieronde: thuiswonende 85-plussers. Een groep om niet licht over te gaan, want corona heeft deze leeftijdscategorie de voorbije maanden zwaar getroffen. Maar zien deze mensen de trip naar het vaccinatiecentrum – geen sinecure voor wie slecht te been is – wel zitten? En hoe gaat dat in zijn werk voor wie net die dag geen vervoer heeft? Een rondvraag bij onze ouderen en de burgemeesters. “Op eigen houtje als het kan, mét hulp als het nodig is: da’s de bedoeling.”
HLN.be
Scholiere geeft toe dat ze loog over les van onthoofde Samuel Paty
Een Franse scholiere geeft toe te hebben gelogen over Samuel Paty en de les die leidde tot zijn dood. De docent maatschappijleer werd vorig jaar onthoofd omdat hij zijn leerlingen spotprenten van de islamitische profeet Mohammed had laten zien. Ze beschuldigde Patri van Islamofobie. Maar ze geeft nu toe dat ze loog.
www.hbvl.be
La Maison Blanche juge que Meghan et Harry ont fait preuve de “courage”
La Maison Blanche a salué lundi le “courage” du prince Harry et de sa femme Meghan Markle au lendemain de leur interview explosive à la télévision américaine.
www.7sur7.be
La Maison Blanche juge que Meghan et Harry ont fait preuve de «courage» dans leur interview
La Maison Blanche a salué lundi le «courage» du prince Harry et de sa femme Meghan Markle au lendemain de leur interview explosive à la télévision américaine.
Sudinfo.be
Mort de Patricia à Jemappes: Marjorie avoue le vol et nie pour l’incendie, mais les éléments de l’enquête tendent vers sa culpabilité
Marjorie Leclercq reste sur sa position: elle avoue le vol de la carte bancaire et les détournements mais pas l’incendie qui a tué Patricia Allermeersch. Cependant, de nombreux éléments récoltés lors de l’enquête tendent vers sa culpabilité.
Sudinfo.be
Jean-Marie Dedecker nuanceert uitspraken over openen terrassen: “Duidelijk verkeerd begrepen”
Wie dacht om vanaf 15 maart naar Middelkerke te trekken om er op een terrasje of een beachbar te genieten van een hapje en een drankje is eraan voor de moeite. De dag na zijn interview in De Zevende Dag op Een, nuanceert burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) zijn eerdere straffe uitspraken.
www.nieuwsblad.be
Patrick Weber: "Ce n'est pas Meghan qui va mettre la monarchie britannique en danger"
Spécialiste des têtes couronnées, l'animateur de la RTBF débriefe l'interview exclusive accordée par le duc et la duchesse de Sussex à Oprah Winfrey, sur CBS.
www.dhnet.be
Di Rupo wil ‘België met vier taalgewesten’
PS blijft erop hameren: België moet een land met vier gewesten worden.
www.demorgen.be
Patrick Weber: "Ce n'est pas Meghan qui va mettre la monarchie britannique en danger"
Spécialiste des têtes couronnées, l'animateur de la RTBF débriefe l'interview exclusive accordée par le duc et la duchesse de Sussex à Oprah Winfrey, sur CBS.
www.lalibre.be
Faut-il être noire pour traduire une auteure noire ? La polémique enfle
Aux Pays-Bas, la polémique enfle après le choix d’une traductrice blanche pour traduire le recueil d’une poétesse afro-américaine.
www.dhnet.be
Extra zon zorgt voor negatieve stroomprijzen
De onverwachte zonnestralen tijdens de middag hebben gedurende enkele uren voor negatieve stroomprijzen gezorgd. Het is een fenomeen dat we meer en meer zullen meemaken, klinkt het.
1 h
HLN.be
Belgian Cycling schrapt alle jeugd- en amateurwedstrijden tot einde paasvakantie
Belgian Cycling reageert tevreden op de beslissing van het Overlegcomité waardoor er in grotere groepen in de buitenlucht kan worden gefietst. Tegelijk besliste de organisatie alle jeugd en niet-professionele wielerwedstrijden stil te leggen tot het einde van de paasvakantie (18 april). Sportcompetities kunnen immers pas ten vroegste vanaf begin mei.
1 h
HLN.be
Formés à l’université de Gand, des chiens arrivent à détecter le coronavirus
Les chiens atteignent une précision de 95%.
1 h
www.lesoir.be
Les chiens détecteurs du Covid-19 obtiennent des résultats «étonnamment bons»: «C’est très prometteur»
Les chercheurs de l’Université de Gand (UGent) qui ont formé six chiens pour détecter le coronavirus sont impressionnés par les résultats obtenus par ces animaux, indiquent-ils lundi. Les chiens atteignent une précision de 95% et le nombre de faux positifs est minime. Ils détectent également les nouveaux variants du coronavirus.
1 h
Sudinfo.be