‘Grenzen sluiten tegen de Britse variant is een te makkelijk antwoord op een moeilijke vraag’

Verschillende experts dringen erop aan om onze grenzen te sluiten om de Britse coronavariant buiten te houden. Volgens professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven) is dat geen echte oplossing. ‘Dit is vooral symbolisch.’
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Drie soldaten komen om bij helikoptercrash in staat New York
Drie soldaten van de National Guard zijn woensdagavond lokale tijd omgekomen bij een helikoptercrash in de buurt van Rochester, in de Amerikaanse staat New York. Dat melden de plaatselijke ordediensten.
5 m
HLN.be
Make America green again ? Avec Biden, les Etats-Unis marquent leur retour dans l'accord de Paris
La promesse est tenue : les États-Unis sont de retour dans l’accord de Paris sur le climat. Un premier geste qui symbolise la volonté de Joe Biden de tourner la page Trump sans attendre, mais aussi de mettre en œuvre ses engagements de campagne en ...
6 m
www.lalibre.be
Les habitants du parc de Cointe, à Liège, ne veulent pas des SDF dans le manoir inoccupé du fonds de pension Ogeo Fund
L’idée du PTB d’installer dans le manoir inoccupé du parc de Cointe des logements pour les sans-abri a rapidement fait réagir les riverains.
7 m
Sudinfo.be
“Macaques, tapettes, ça pue ici” : l’attitude raciste de ces deux policières en patrouille à Bruxelles choque ! (VIDEO)
Une patrouille de la zone Midi dérape dans le racisme : ces policières sont toujours en service.
8 m
www.dhnet.be
Un porte-clés portant le nom d’un enfant tué dans un accident de la route pour les conducteurs ivres
La campagne est lancée vendredi à l’occasion du «week-end sans alcool» au volant.
9 m
www.lesoir.be
Investiture de Joe Biden : une assistance famélique dans une capitale sous haute surveillance
Joe Biden a prêté serment mercredi comme 46e président des États-Unis, prenant la tête d’un pays traversé par des crises profondes au terme du mandat de Donald Trump qui aura déchiré les Américains et bousculé le monde.
9 m
www.lalibre.be
Edito : Les conditions d’une grande présidence
Un édito de Philippe Paquet.
www.lalibre.be
Violences policières, la ministre de l’Intérieur Annelies Verlinden ne laissera rien passer: «Ne jamais tolérer un abus de violence par la police!»
Inconnu du grand public, le visage d’Annelies Verlinden (CD&V) commence doucement à devenir familier pour les Belges francophones. Propulsée ministre de l’Intérieur, l’ancienne avocate prend ses marques. Entre deux réunions de crise, elle nous parle de son nouveau job.
Sudinfo.be
VIJF stelt prangende vraag: is het ‘Op een Ander’ beter of slechter?
Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat is het uitgangspunt van ‘Op een Ander’, een nieuw VIJF-programma waarin de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openhartig in vraag worden gesteld en getoond zal worden naar hoe anderen hun ‘NV gezin’ draaiende houden. Alle markante verschillen tussen de hedendaagse Vlaamse gezinnen zullen daarbij in de verf worden gezet.
HLN.be
OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen en andere parameters dalen traag verder
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
HLN.be
Le système anti-noyade de la piscine de Saint-Georges inefficace: «Pas question de payer»
Testé en février en 2020 dans le bassin saint-georgien par la firme Idema, le système anti-noyade n’avait pas a priori pas donné les résultats escomptés. Depuis, la pandémie a sévi et la piscine est encore et toujours fermée, ce qui empêche les nécessaires réglages. En attendant, l’installateur réclame le paiement du travail réalisé, ce que la commune refuse, tant que le système n’est pas opérationnel.
Sudinfo.be
Plan de relance : l'Europe met la pression sur la Belgique
Thomas Dermine, secrétaire d’État à la relance (PS), a présenté un premier draft de son plan de relance aux autorités européennes.
www.lalibre.be
Fox News schuift weer op naar rechts
De nieuwszender Fox News herpositioneert zich voor het post-Trump tijdperk. Concreet gaat het netwerk nog meer inzetten op de talkshows van zijn conservatieve opiniemakers, ten koste van nieuwsprogramma’s en journalisten.
De Standaard
Bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind
De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.
HLN.be
Letterlijk | Het gedicht dat Amanda Gorman voordroeg op
Het gedicht dat de 22-jarige Amanda Gorman voordroeg tijdens Joe Bidens inauguratie was half af toen op 6 januari de bestorming van het Capitool plaatsvond. De ongeziene gebeurtenissen gaven haar de inspiratie om die dag zelf nog ‘De heuvel die we beklimmen’ af te maken. Hieronder vindt u het gedicht.
De Standaard
Droge dag met opklaringen, maar tegen de avond opnieuw rukwinden
De regenzone met felle rukwinden tot 100 kilometer per uur trekt tijdens de vroege ochtend weg naar het oosten. Na zonsopgang gaat de wind snel liggen. Overdag blijft het grotendeels droog en zijn er soms brede opklaringen. Vanavond zijn echter opnieuw rukwinden mogelijk.
HLN.be
Krépin Diatta op weg naar AS Monaco: vergevorderde onderhandelingen op clubniveau na miljoenenbod
Het keuzeprobleem van Philippe Clement lijkt opgelost. Krépin Diatta (21) staat op het punt om Club Brugge te verlaten. Hij nam na KV Oostende al afscheid in de kleedkamer. Destination: AS Monaco.
HLN.be
In een glamoureus leven... plas je ook in de douche: Waarom ‘De Verhulstjes' wekelijks een miljoen kijkers halen
Er is de inkijk in hun glamourleven, de gortdroge ironie van de pater familias en het sexappeal van de zoon. Maar volgens kenners hebben 'De Verhulstjes' het miljoen kijkers per week vooral te danken aan de herkenbaarheid. Al weet Gert ook precies hoe je een docusoap succesvol maakt. "Als de camera's je continu volgen, word je automatisch je eigen televisiemaker."
HLN.be
Une vingtaine d'extrémistes de droite potentiellement violents chez nous: “Leur nombre augmente”
"En janvier 2021, la base de données commune contient 28 individus extrémistes de droite considérés comme des propagandistes de haine et 21 individus considérés comme des extrémistes potentiellement violents (...) Ces chiffres sont en augmentation constante", selon le ministre de la Justice, Vincent Van Quickenborne (Open VLD), dans une réponse à une question parlementaire citée dans La Dernière Heure jeudi.
www.7sur7.be
Europa bespreekt vandaag hoe dicht onze grenzen mogen
Europa bespreekt vandaag hoe het de uitbraak van de besmettelijkere varianten van het coronavirus de kop kan indrukken. Ons land vraagt toestemming om tijdelijk de niet-essentiële reizen te verbieden, met de krokusvakantie in het vooruitzicht. Helemaal dicht mogen de grenzen niet. De vraag is alleen nog hoe breed de kier mag zijn.
www.hbvl.be
Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting
De taxshift van de regering-Michel was een aderlating voor Vlaanderen. In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd vandaag, op basis van een studie van het Vlaamse departement Financiën en Begroting die de dynamische budgettaire gevolgen van de zesde staatshervorming in kaart brengt.
HLN.be
Biden stuwt beurzen
06:16 De boodschap van eenheid van de kersverse Amerikaanse president Joe Biden zet de beurzen hoger.
www.tijd.be
Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt traag verder
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. Gemiddeld werden per dag 1.972,9 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 6 procent.
www.hbvl.be
Romeo Davy Gilles gaat ook weer solo
Aan De Romeo's verandert niks, maar Davy Gilles (44) blaast naast het muzikale pad met Chris Van Tongelen en Gunther Levi nu ook zijn solocarrière nieuw leven in.
HLN.be
Coronavirus: moins de 2000 infections par jour en moyenne en Belgique (infographie)
Le coronavirus a, par ailleurs, coûté la vie de 48,6 personnes en moyenne par jour entre le 11 et le 17 janvier, en recul de 11,2%.
www.lesoir.be
Le nombre de nouvelles infections reste sous le seuil des 2.000 par jour en moyenne
Entre le 11 et le 17 janvier, 1.973 cas de Covid-19 ont été dépistés en moyenne par jour (-6%), selon les chiffres provisoires de l'Institut de santé publique Sciensano publiés jeudi matin. Le taux de reproduction du virus remonte à 1,03, contre 1,02 la veille.
www.7sur7.be
Cheesy debuutsingle, maar hele wereld smult ervan: Disneyster Olivia Rodrigo (17) is dé nieuwste popsensatie
De popwereld heeft een nieuwe chouchou: Olivia Rodrigo. Volgende maand wordt het Disneysterretje 18, maar ook nu heeft ze al redenen om de champagne te laten knallen. Haar debuutsingle 'Drivers License', cheesy kost over een gebroken tienerhart, is anderhalve week na release goed voor 138 miljoen streams wereldwijd, waarvan 13,7 miljoen in één dag. Een record waarmee ze Ariana Grande van de troon stoot en indruk maakt op Taylor Swift.
HLN.be
États-Unis: plus de morts du covid que de soldats tués durant la Seconde guerre mondiale
La première puissance mondiale déplore 405.400 décès depuis le début de la pandémie.
www.lesoir.be
COLUMN. “Net als Sophia Loren (86) wens ik Joe Biden (78) een jongere body double toe: Kamala Harris (56)”
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sophia Loren (86), tijdloze diva
HLN.be
Crisis? Welke crisis? Terwijl sponsors Soudal en Deceuninck boerenjaar beleefden, konden renners niet anders dan inleveren
Hoezo, crisis? Terwijl hoofdsponsors Deceuninck en Soudal een boerenjaar achter de rug hebben, leverden de renners van de gelijknamige teams in. Oliver Naesen sloeg indertijd spijkers met koppen, zo blijkt nu. Onze chef wielrennen: “Elke renner die zijn loonsvermindering voor de arbeidsrechtbank had willen betwisten, had van de rechter ongetwijfeld gelijk gekregen. Maar geen renner die het heeft gedaan, natuurlijk.”
HLN.be
Petits arrangements cupides "entre amis" chez Ogeo (enquête)
Bas de laine de six millions pour de futurs bonus, conventions ultraconfidentielles signées sur le tard, doubles rémunérations, cartes de crédit utilisées à des fins personnelles, frais d'avocats considérables et suspects: après les investissements très risqués d'Ogeo Fund, voici les surprenantes relations à l'argent des directeurs du fonds de pension, mises au jour par la FSMA.
Levif.be
Agente wordt gefilmd terwijl ze 'makak' en 'homo' roept naar burgers in Anderlecht, maar ze krijgt geen straf
Een politievrouw die tijdens een patrouille in Anderlecht burgers uitmaakte voor 'makakken' en 'homo's', komt er ongestraft van af. Ze heeft haar sanctie met succes aangevochten. Niet dat ze de feiten ontkent - die waren dan ook gefilmd - maar volgens de letter van de wet kreeg ze haar straf... drie dagen te laat.
HLN.be
Diamantairs staan terecht voor grote witwascarrousel
06:00 Hebben Antwerpse diamantairs jarenlang miljoenen euro's duister geld witgewassen via hun verborgen bankrekeningen in Zwitserland? Daarover begint vandaag een grote zaak voor de Antwerpse strafrechter.
www.tijd.be
Ans/St-Nicolas: plus de 40 policiers ont traqué les infractions
V endredi, la police d’Ans/Saint-Nicolas a mené une action coordonnée sur l’ensemble du territoire, avec des renforts des douanes et de la police fédérale. Plus de 40 policiers étaient mobilisés. PV Covid, personnes recherchées interpellées, infractions de roulage: les chiffres parlent d’eux-mêmes…
Lameuse.be
De ster van de inauguratie: zagen we de Amerikaanse presidente van 2036?
Een dichteres was dé ster van de inauguratie. Net als Joe Biden overwon Amanda Gorman (22) een spraakgebrek en wil ze ooit het hoogste ambt bekleden.
www.hbvl.be
President Biden laat er geen gras over groeien: er wacht hem een hoop werk
Tijd om achterover te leunen na een vermoeiende verkiezingscampagne en een mooie inauguratie heeft kersvers president Joe Biden niet. Er wacht hem een hoop werk.
www.hbvl.be
President Biden reikt expliciet de hand, maar bekritiseert impliciet zijn voorganger
Het tijdperk-Trump is voorbij, zijn opvolger Joseph Biden is sinds gisteren officieel de 46ste president van de Verenigde Staten. Biden hoopt die staten ook weer echt verenigd te maken. ‘Laat ons stoppen met deze oorlog tegen de burgerzin’, was zijn boodschap woensdag aan alle Amerikanen.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Kajillionaire’ is ‘Ocean’s Eleven’ met meer dan één hoek af
Acrobatische toeren van ‘Westworld’-actrice Evan Rachel Wood, de fascinerende rarigheid van cineaste Miranda July en de zegen van Brad Pitt. Ook zonder grootscheepse bioscooprelease is ‘Kajillionaire’ het bekijken waard. Een lekker geflipte heistfilm die binnen glijdt als een ‘Ocean’s eleven’ op huis-, tuin- en keukenformaat.
www.hbvl.be
‘Riverdale’ is terug, en hoe: vijfde seizoen elke donderdag te zien op Netflix
Nog meer goed nieuws voor alle kijkbuiskindertjes: het razend populaire en (laat ons eerlijk zijn) knettergekke Riverdale is vanaf nu elke donderdag terug op Netflix. In het alweer vijfde seizoen maken we een sprong in de tijd: Archie en co komen vijf jaar na hun laatste schooldag op Riverdale High terug naar hun immer mysterieuze thuisstadje. Al moet eerst het inderhaast afgebroken vierde seizoen (corona, weet u wel?) eerst nog ingehaald worden, met een aflevering over hun afsluitend schoolbal.
www.hbvl.be
Tweede special van hitreeks ‘Euphoria’ vanaf maandag op Streamz
The Kids are alright, dachten we midden 2019 toen Euphoria met een knal opende op HBO. Eindelijk nog eens een jeugdserie die zijn doelpubliek serieus nam, én visueel verbluffend was. Dat broze vertrouwen van journalisten op een zekere leeftijd in de jeugd werd niet geschaad, want Euphoria landde in 2020 net in de top tien van meest bekeken series op Streamz. Om het succes in pandemische tijden toch te kunnen verzilveren, pakte HBO in december al uit met een eerste tussendoortje waarin Rue (gespeeld door Zendaya) een aangrijpende dialoog had met haar mentor. Komende maandag is het de beurt aan ander hoofdpersonage Jules (Hunter Schafer) om in het welluidende F**k Anyone Who’s Not a Sea Blob te mijmeren over het afgelopen jaar.
www.hbvl.be
Tom Waes: “Corona is een zegen voor mijn relatie met Mieke”
Zondag kart Tom Waes (52) op Eén door onze provincie voor ‘Reizen Waes: Vlaanderen’. “Corona heeft ook goeds gebracht”, zegt Tom. “Het is een zegen voor mijn relatie, én ik heb meer tijd om gitaar te spelen.”
www.hbvl.be
Wil je het Nationaal Park Hoge Kempen ontdekken? Begin dan met onze tips
Als Tom Waes naar Limburg komt, moet hij halt houden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Met deze tips kan u hem achterna. Check wel de geldende coronamaatregelen, want soms is het onthaal gesloten of zijn activiteiten opgeschort.
www.hbvl.be
Getest door ons lezerspanel: plezier tijdens de familiespeurtocht in Kiewit
Terwijl de jongsten als heuse speurneuzen de code kraken om het Mysterie van Kiewit op te lossen, kunnen mama en papa ondertussen genieten van de mooie natuur op Domein Kiewit in Hasselt.
www.hbvl.be
Nina Derwael klinkt zich vast aan haar coaches:“Zij weg, dan ik ook”
Als mijn coaches weg moeten, ga ik mee. Die boodschap bracht Nina Derwael gisteren via Sporza. Het klinkt haast als een dreigement naar de onderzoekscommissie die het misbruik in het turnen onderzoekt.
www.hbvl.be
“Rukwinden met pieken tot 90 km per uur in de vroege ochtend”
Tussen vijf en acht uur in de ochtend zal er dan een actieve regenzone van west naar oost over Limburg trekken. Tijdens deze passage kunnen de rukwinden oplopen tot soms 90 km per uur. Een zeer lokale hogere uitschieter tot dicht in de buurt van 100 km per uur valt niet uit te sluiten.
www.hbvl.be
Bijna één op de vier test positief in Truiense basisschool: “Ook gezinsleden testen”
Bijna één op de vier leerlingen en personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden heeft positief getest, zo blijkt uit de eerste resultaten van de grootschalige testing. Ook de Truiense schooltjes Momentum en Villa De Raam moeten na besmettingen de deuren sluiten.
www.hbvl.be
ZOL in Genk start als eerste inentingen met Moderna-vaccin
Het ZOL in Genk gaat vandaag als eerste ziekenhuis in Limburg personeel inenten met het Moderna-vaccin. Vrijdag wordt er een versnelling hoger geschakeld en krijgen in totaal 500 personeelsleden een eerste prik.
www.hbvl.be
Personeel Jessa en Trudo krijgt “komende twee weken” vaccins
Een deel van het ziekenhuispersoneel van Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden zal “de komende twee weken” ingeënt worden, ook al levert Pfizer volgende week 28.000 dosissen vaccin minder. “Enkel als we zwart op wit de bevestiging hebben, communiceren we met ons personeel”, klinkt het bij Jessa.
www.hbvl.be