Hazard staat op uit de dood

Real Madrid heeft zich herpakt. Na de bekerblamage tegen derdeklasser Alcoyano won de Koninklijke in de Primera Division met 1-4 met Alavés. De regie was nog eens in handen van Eden Hazard (30).


Read full article on: hbvl.be
Petite frayeur lors de Paris-Nice: George Bennett casse son casque en chutant et se relève difficilement (vidéo)
Le coureur néo-zélandais a mis quelques minutes à retrouver ses esprits.
www.lesoir.be
Aanval op Saoedische exporthaven jaagt olieprijs naar precoronaniveau
17:05 De olieprijs schoot maandag de hoogte in na een aanval op Saoedische olie-installaties. 'Het is niet uitgesloten dat Iran zijn prijs opdrijft om opnieuw met de VS te onderhandelen', zegt hoogleraar Th...
www.tijd.be
Belletjetrek loopt mis, boze bewoner mishandelt jongen (11) na achtervolging
Een 11-jarige jongen is zaterdag mishandeld door een volwassen man in het Nederlandse Dommelen (Valkenswaard, provincie Noord-Brabant). Nadat hij met een groepje vrienden had aangebeld en daarna wegrende, werd de bewoner agressief en gaf de tiener na een achtervolging rake klappen. De politie onderzoekt de mishandeling.
HLN.be
Lachaert en Bouchez starten Ronde van België om liberale geschiedenis te belichten
De liberale partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) maken de komende maanden een ronde van België. Bedoeling is dat ze een bezoek brengen aan elke provincie en Brussel om er de liberale geschiedenis te belichten en aan nieuwe voorstellen te werken voor een moderner en efficiënter België. De eerste halte morgen is Gent.
HLN.be
La rotation sectorielle s'affirme sur les marchés
17:01 Pariant sur une forte reprise économique, les investisseurs délaissent les valeurs de croissance au profit d'actions plus cycliques.
www.lecho.be
Harry en Meghan lovend voor Queen, maar vernietigend voor ‘The Firm’: wie trekt er aan de touwtjes in Buckingham Palace?
“De Queen was altijd aardig tegen me, en ook met Kate heb ik geen ruzie”, aldus Meghan Markle (39) in haar schokkende interview met Oprah Winfrey. “Maar ‘The Firm’ houdt onwaarheden over mij in stand. Ze weigerden me te helpen toen ik op mijn diepste punt zat.” The Firm? Het is de naam waarmee de koninklijke familie alle werkende royals en hun adviseurs aanduidt, en volgens Meghan en Harry is het een levensgevaarlijk instituut. Maar wie bedoelden ze concreet als er over ‘de firma’ gesproken wordt? En nog belangrijker: wie zwaait er binnen die organisatie de scepter?
HLN.be
Tuée et enterrée à Wandre: «Je n’ai pas tué ma femme et je n’ai pas d’explication»
Oumar Balde a soutenu lundi lors de son interrogatoire devant la cour d’assises de Liège qu’il n’a pas tué son épouse. L’accusé a également prétendu ignorer la cause de son décès ainsi que la manière dont elle a été enterrée au fond de son jardin.
Lameuse.be
La quarantaine les contraint à rester 14 jours de plus en prison ! (Mise à jour)
L’avocat De Vlaemynck dénonce une situation qu’il juge illégale et introduit une action en référé
www.dhnet.be
PSG-Basaksehir: l'arbitre accusé de racisme suspendu jusqu'à la fin de la saison par l'UEFA
L'UEFA a suspendu jusqu'à la fin de la saison l'arbitre roumain Sebastian Coltescu, accusé d'avoir proféré un terme raciste lors du match de Ligue des champions entre le Paris SG et le Basaksehir Istanbul le 8 décembre, interrompu par les joueurs.
www.dhnet.be
Frankrijk onderzoekt dodelijk ongeval van Olivier Dassault
Olivier Dassault, Frans volksvertegenwoordiger voor LR en zoon van industriemagnaat Serge Dassault, behoorde tot een van de beroemdste families van Frankrijk. Na het neerstorten van zijn helikopter zijn er veel vragen. Onderzoekers spreken van een ongeval.
HLN.be
'Plan Biden stap naar universeel basisinkomen'
16:57 Het stimuleringsplan van Joe Biden is veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het voelt als een stap in de richting van een basisinkomen, zegt de econoom Noah Smith.
www.tijd.be
"Stop aux décolletés qui font problème" dans une école : “J’ai fait cela pour protéger les filles", justifie la directrice
Après la polémique révélée par La DH, la directrice de l'établissement scolaire justifie son courriel : "il s'agissait de protéger les filles de jeunes garçons qui ne sont pas de l'établissement et qui sont incontrôlables." Aussi, la responsable insiste : "on ne vient pas à l’école avec une tenue de loisir..."
www.dhnet.be
Amper 3 procent te snel bij controles in Zonhoven
De politie LRH heeft zaterdag snelheidscontroles gehouden op de Heuveneindeweg, Beringersteenweg en de N74. 2.580 chauffeurs hielden zich aan de maximumsnelheid, amper 76 reden te snel.
www.hbvl.be
Minister Wouter Beke schiet terug na kritiek op vaccinatiecampagne: “Ons huiswerk is af”
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schiet terug op de kritiek dat de vaccinatiecampagne niet loopt naar behoren. Hij kan maar zo veel vaccineren als de leveringen het toelaten, zegt hij. En dat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de leveranciers. “Voor mij mag het ook een Beke meer zijn in plaats van een Beke minder.”
www.nieuwsblad.be
Coronavirus: l’UE pourra bloquer d’autres exportations de vaccins, annonce Ursula von der Leyen
La présidente de la Commission européenne Ursula von der Leyen a dit lundi s’attendre à une forte progression des livraisons de vaccins dans l’UE dès avril et prévenu que d’autres pays pourraient bloquer des exportations comme l’a fait l’Italie pour AstraZeneca.
Sudinfo.be
Journée des droits des femmes: une cycloparade féministe revisitée à Liège
La cycloparade féministe liégeoise, qui en est à sa quatrième édition, a été quelque peu revisitée cette année en raison des mesures sanitaires liées à la pandémie de Covid-19. L’événement a été organisé sous forme statique ce lundi sur l’espace Tivoli, au centre de Liège. Une sculpture monumentale symbolisant le combat en faveur des droits des femmes y a été installée. Elle y restera jusqu’au 18 avril.
Lameuse.be
Asbestfonds keerde 16,4 miljoen euro uit aan slachtoffers en nabestaanden in 2019
Het Asbestfonds heeft in 2019 in totaal 16,4 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers en hun nabestaanden. Dat blijkt uit cijfers van het Asbestfonds. Zo’n 11,1 miljoen euro ging rechtstreeks naar de slachtoffers, terwijl hun eventuele nabestaanden 5,3 miljoen euro kregen.
HLN.be
Le télétravail, un "risque" pour les femmes actives?
16:53 Une étude préliminaire de la Banque Nationale de Belgique révèle que le télétravail pourrait jouer un rôle déterminant dans l'équilibre entre carrière et parentalité chez les femmes.
www.lecho.be
Mort de George Floyd: un juge reporte le début du procès
Le procès devrait commencer, au mieux, mardi.
www.lesoir.be
Mislukte inbraakpoging in centrum van Hasselt
Dieven hebben proberen inbreken in een pand in de Sint-Jozefsstraat. Dat is maandag rond 12.30 uur ontdekt. Ze raakten niet binnen.
www.hbvl.be
Het buitenbubbel-weerbericht: wat zijn de mooiste dagen om af te spreken deze week?
Het Overlegcomité heeft beslist dat we vanaf vandaag met tien in plaats van met vier buiten mogen afspreken. Deze week lijken de weergoden ons niet zo goed gezind, maar VTM-weerman Frank Duboccage ziet toch een paar mogelijkheden om het glas te heffen in de openlucht.
HLN.be
Man die KUL-diploma vervalst voor topjob, komt er vanaf met werkstraf
De 26-jarige Oskar G. uit Antwerpen krijgt een werkstraf van 250 uur voor de vervalsing van een diploma van de KUL. Met dat diploma hoopte hij binnen te raken bij de Britse financiële dienstverlener Bloomberg. Oskar G. was enkele jaren geleden een beloftevol renner maar moest na dopingperikelen zijn carrière opgeven.
HLN.be
Noodzakelijk hakhoutbeheer in Kanne en Herderen
Maandag is aannemer Vandervelden uit Hamont-Achel begonnen met het onderhoud van enkele houtwallen in Kanne en Herderen. Dat gebeurt onder meer in het kader van de verkeersveiligheid.
www.hbvl.be
Omwenteling voor GameStop?
16:49 Wall Street noteert in het groen. GameStop gaat mogelijk een activistische aandeelhouder aanstellen als hoofd e-commerce. General Electric zou uit vliegtuiglease stappen.
www.tijd.be
Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen
De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de vergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.
HLN.be
Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen
De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de vergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.
HLN.be
Cees Bol wint tweede massasprint in Parijs-Nice, Michael Matthews nieuwe leider
De tweede etappe van Parijs-Nice is ondanks wat waaiervorming in het begin toch uitgedraaid op een massasprint. Daarin toonde de Nederlandse krachtpatser Cees Bol zich duidelijk de sterkste. Gele trui trui Sam Bennet werd pas vijfde waardoor hij zijn leidersplaats verliest aan Michael Matthews. Ex-wereldkampioen Mads Pedersen werd net als zondag tweede. Jasper Philipsen was de beste Belg op een ontgoochelende negende plaats.
De Standaard
Faux départ pour le procès George Floyd
Le procès du policier blanc accusé du meurtre de l'Afro-Américain George Floyd ne débutera pas avant, au mieux, mardi, a décidé lundi un juge après d'ultimes débats sur la nature des charges pesant sur Derek Chauvin.
www.7sur7.be
Faux départ pour le procès George Floyd
Le procès du policier blanc accusé du meurtre de l'Afro-Américain George Floyd ne débutera pas avant, au mieux, mardi, a décidé lundi un juge après d'ultimes débats sur la nature des charges pesant sur Derek Chauvin.
www.7sur7.be
Il se fait vacciner alors qu'il accompagne son père : "Ce n'est pas du tout l'optique qui a été prévue"
L'homme a raconté son "coup de chance" sur Twitter. Selon Sabine Stordeur, cela n'aurait pas dû se produire. Une fois de plus, le centre de vaccination du Heysel attire regards et critiques.
www.dhnet.be
Leopold II moet zijn tunnel afgeven aan Annie Cordy, maar wie was dat ook weer?
Ze was al ereburger van Brussel, had in haar geboortegemeente Laken al een park dat haar naam kreeg. En nu wordt ook de Leopold II-tunnel in Brussel officieel naar haar vernoemd. Onze Franse zuiderburen mogen haar dan al hebben geadopteerd als een van hún absolute muzikale sterren, Brussel is Annie Cordy nooit vergeten. En Annie Cordy Brussel al evenmin.
www.nieuwsblad.be
Tomorrowland wil festival verplaatsen naar eind augustus
Tomorrowland heeft verregaande plannen om het festival te laten doorgaan in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Dat heeft onze redactie uit verschillende goede bronnen vernomen.
www.hbvl.be
Europese Commissie “verrast” over verlenging Belgisch reisverbod
De Europese Commissie heeft “met verrassing” uit de pers vernomen dat de Belgische regering het verbod op niet-essentiële reizen wil verlengen tot 18 april, zo heeft een woordvoerder maandag gezegd. Precies twee weken geleden verzocht ze de Belgische regering om het verbod te vervangen door “meer doelgerichte maatregelen”.
www.nieuwsblad.be
Nick en Zoey belanden in heftige racismediscussie in ‘Big Brother’: “Wat je zegt, komt fout over”
Het botst tussen Nick en Zoey wanneer ze het hebben over racisme en discriminatie. Wanneer Nick zegt dat racisme in twee richtingen kan werken, wordt Zoey boos. “Dat mag je niet zeggen.”
HLN.be
La milliardaire MacKenzie Scott, ex-femme de Jeff Bezos, s'est remariée
La milliardaire MacKenzie Scott, devenue l'une des femmes les plus riches du monde à la suite de son divorce d'avec le fondateur d'Amazon Jeff Bezos, s'est remariée, a-t-on pu relever dans une note du site GivingPledge. "Et maintenant, par un ...
www.dhnet.be
Wijkpolitie met elektrische fietsen de baan op
Wijkinspecteurs moeten gemakkelijk aanspreekbaar zijn. Goed zichtbaar zijn is een van de essentiële voorwaarden. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft daarom 35.000 euro geïnvesteerd voor de mobiliteit van de wijkinspecteurs, met aandacht voor duurzaamheid en ecologie.
www.hbvl.be
Albert Sambi Lokonga éteint la polémique : “Je reporterai ce brassard dimanche”
L'Anderlechtois a éteint la polémique du brassard arc-en-ciel caché par une promesse : il le remettra contre Genk en demi-finale de Coupe de Belgique.
www.dhnet.be
Mort de George Floyd: un juge reporte le début du procès (Mise à jour)
Le procès du policier blanc accusé du meurtre de l'Afro-Américain George Floyd ne débutera pas avant, au mieux, mardi, a décidé lundi un juge après d'ultimes débats sur la nature des charges pesant sur Derek Chauvin.
www.dhnet.be
Mort de George Floyd: un juge reporte le début du procès
Le procès du policier blanc accusé du meurtre de l'Afro-Américain George Floyd ne débutera pas avant, au mieux, mardi, a décidé lundi un juge après d'ultimes débats sur la nature des charges pesant sur Derek Chauvin.
www.lalibre.be
Paris-Nice: la 2e étape pour Cees Bol, le maillot pour Michael Matthews
Cees Bol a remporté la deuxième étape de Paris-Nice (WorldTour), lundi. Le Néerlandais de la formation DSM s'est imposé au sprint au terme des 188 km reliant Oinville-sur-Montcient à Amilly.
www.dhnet.be
Von der Leyen: “Exportverbod blijft zolang AstraZeneca niet levert”
Farmaceut AstraZeneca heeft volgens Ursula von der Leyen tot nu toe nog geen 10 procent van wat was afgesproken aan Covid-19-vaccins aan de Europese Unie geleverd. De EU zal de uitvoer van vaccins blijven blokkeren, zolang het bedrijf niet voldoende levert, zegt de voorzitter van de Europese Commissie. “AstraZeneca moet zijn inspanningen verhogen. Anders kunnen we export niet toestaan.”
HLN.be
Von der Leyen: “Exportverbod blijft zolang AstraZeneca niet levert”
Farmaceut AstraZeneca heeft volgens Ursula von der Leyen tot nu toe nog geen 10 procent van wat was afgesproken aan Covid-19-vaccins aan de Europese Unie geleverd. De EU zal de uitvoer van vaccins blijven blokkeren, zolang het bedrijf niet voldoende levert, zegt de voorzitter van de Europese Commissie. “AstraZeneca moet zijn inspanningen verhogen. Anders kunnen we export niet toestaan.”
HLN.be
Un violent incendie dans une habitation fait un blessé à Liège: une personne a été emmenée en ambulance
Lundi, peu avant 12h50, les pompiers de Liège sont intervenus rue Lairesse, à proximité de la rue Grétry à la suite d’un incendie de bâtiment. Une personne a été secourue par les hommes du feu et transportée en ambulance vers un hôpital liégeois.
Sudinfo.be
Le bois de la Cambre en mode Tomorrowland: une blague devenue virale
Vous l’avez peut-être vu défiler dans votre fil d'actualité, voire l’un de vos amis vous y a carrément invité: un événement fait actuellement le buzz sur Facebook. Un festival de musique d’ampleur internationale, certifié sans gestes barrières ni distanciation sociale, est prévu le 1er avril au bois de la Cambre, à Bruxelles. Pas moins de huit scènes accueilleront une petite centaine d’artistes appartenant à la crème de la musique électronique, entre autres. Vous l’aurez compris, il s’agit bien entendu d’un poisson d’avril annoncé à l’avance. Et il semble avoir tapé dans le mille puisque 20.000 fêtards en manque ont déjà marqué leur intérêt pour ce festival fictif. Et certains nous ont d’ailleurs confié qu’ils se rendront tout de même “par curiosité” au bois de la Cambre ce jeudi 1er avril...
www.7sur7.be
Tomorrowland wil festival verplaatsen naar eind augustus
Tomorrowland heeft verregaande plannen om het festival te laten doorgaan in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Dat heeft onze redactie uit verschillende goede bronnen vernomen.
www.gva.be
À l’arrêt, le secteur Horeca ne laisse pas marcher sur les pieds
Ils demandaient des perspectives depuis longtemps, ils en ont désormais : les gérants de restaurants et bars savent qu’ils devraient pouvoir rouvrir en mai, si le plan du gouvernement se déroule sans accroc en tout cas. Si c’est le cas, le secteur aura été à l’arrêt durant un peu plus de 6 mois, une demi-année sans travailler donc. Sans compter le premier confinement.
www.lavenir.net
444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus
Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
HLN.be
444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus
Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
HLN.be