Het gezin Gooris-Pfaff op roadtrip: “Herinneringen maken, voor wanneer wij in onze put liggen”

Ik ga op reis en ik neem mee: het gezin Gooris-Pfaff. Oftewel: Sam (48), Kelly (44), Shania (21) en Kenji (19). Twee generaties Brasschaatse charme, speels in al hun directheid. Deze zomer maakten ze een roadtrip door Europa, binnenkort te zien op VTM 2. “Sam deed al een jaar niet meer dan de trap op en af gaan en eens tot aan de brievenbus slenteren. En voorts in zijn stoel zitten en naar de koers kijken. Hij bougeerde niet.”


Read full article on: hbvl.be
Kody et Clément Manuel deviennent commentateurs sportifs sur Be TV
Pour cela, les deux acteurs ont suivi les conseils d'anciens joueurs et consultants.
www.dhnet.be
Cette Australienne est née avec deux vagins: “J’ai été méprisée”
L’Australienne Tee Bartlett est née avec deux vagins. Dans les colonnes du média australien 7News, elle raconte avoir découvert très tard que sa particularité physique n’était pas partagée par toutes les femmes. Avant de recevoir un diagnostic correct, la jeune femme a été “méprisée” par les médecins.
www.7sur7.be
Enseignement: le réseau libre sollicite la Cour constitutionnelle
Le plus grand réseau estime en effet avoir été lésé dans la répartition des fonds européens affectés à la rénovation des bâtiments
www.dhnet.be
Envie de manger Thai? Découvrez les délices de Sao
A deux pas de la place du Châtelain, dans un décor de rêve, une magnifique cuisine thaïe
www.dhnet.be
ROYAL BITS. Koningin Máxima krijgt luide verrassing en de verloofde van Japanse prinses Mako wacht allesbepalende ontmoeting
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
HLN.be
AstraZeneca wil het vertrouwen in zijn coronavaccin terugwinnen: “Onze taak is nog niet volbracht”
Het Brits-Zweedse AstraZeneca bracht als eerste een covid-vaccin op de markt, tegen kostprijs. Toch, in het jaar dat volgde, kelderde het vertrouwen. Alexandra Bishop, directeur van AstraZeneca Nederland, wil dat vertrouwen terugwinnen.
HLN.be
D1A: les fins de matchs compliquées, le nouveau coach du Standard Luka Elsner connaît bien ça
Pour sa première sur le banc des Rouches, l’entraîneur franco-slovène a vu son équipe encaisser deux buts dans le temps additionnel.
Sudinfo.be
25 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel: “Het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen”
"Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux.
HLN.be
Acht everzwijnen steken drukke baan over in Zonhoven
Een koppel uit Zonhoven kon zaterdagnacht een kudde van acht everzwijnen filmen, die op hun gemakje de weg overstaken in de buurt van Konings. De Beringersteenweg is een drukke baan, maar alle auto’s konden tijdig stoppen om de familie wilde zwijnen over te laten. De kudde wandelde rustig verder over het fietspad om zo tussen de woningen te verdwijnen.
www.hbvl.be
Gilkinet veut doper les trains de nuit
Un montant de 2 millions € débloqué. Mais l’autorisation traîne pour deux opérateurs.
www.dhnet.be
Dames van Initia Hasselt smeren Sint-Truiden eerste nederlaag aan
Geen derde thuisnederlaag op rij voor Initia Hasselt maar wel het eerste verlies voor Sint-Truiden in deze competitie. De twee Limburgse clubs delen nu de derde plaats in het algemeen klassement.
www.hbvl.be
Nieuwkomer DHC Overpelt verrassend leider in eerste nationale
Nieuwkomer DHC Overpelt is na vijf speeldagen de verrassende leider in de nationale vrouwencompetitie. Na Waasmunster, Hasselt en Eupen beet nu ook Gent in het zand.
www.hbvl.be
Steeds minder interesse in domeinnaam .vlaanderen
Dit jaar werden al meer registraties van Vlaamse domeinnamen verwijderd of niet verlengd dan er nieuwe werden aangevraagd. De teller staat nu op 6.491 websites die eindigen op '.vlaanderen'.
HLN.be
Des habitants de La Palma creusent pour libérer leurs maisons ensevelies sous les cendres
Les coulées de lave du volcan entré en éruption le 19 septembre sur l’île de la Palma, dans l’archipel espagnol des Canaries, ont emporté samedi 269 bâtiments de plus, portant le total d’immeubles sinistrés à 1.817, indique la chaîne publique RTVE, citant des données du système européen d’observation de la Terre Copernicus.
www.7sur7.be
Hollywood verijdelt historische staking op sets
10:48 De studio's in Hollywood hebben een nationale staking kunnen afwenden na een akkoord met de vakbond die 60.000 cameralui, geluidstechnici, decorbouwers en make-upartiesten vertegenwoordigt.
www.tijd.be
Impressionnant accident à Schelle: une voiture prend feu et se retrouve dans le canal, le conducteur est introuvable!
Le véhicule, totalement brûlé, était vide à l’arrivée des secours. Le conducteur est recherché par la police.
Sudinfo.be
La Chine surprend les USA avec un test de missile hypersonique
10:41 La Chine a surpris les renseignements américains en testant un missile hypersonique à capacité nucléaire. Le pays a réalisé des progrès étonnants en défense.
www.lecho.be
Bekende tv-stuntman zwaargewond bij heftige stunt ‘America's Got Talent’
Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow ‘America’s Got Talent: Extreme’ is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.
HLN.be
Bekende tv-stuntman zwaargewond bij heftige stunt ‘America's Got Talent’
Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow ‘America’s Got Talent: Extreme’ is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.
HLN.be
Iedereen weer naar het leger? Vlaams Belang wil verplichte gemeenschapsdienst “om jongeren opnieuw weerbaar maken”
Een gemeenschapsdienst van negen maanden bij het leger of de hulpdiensten, daarmee wil de jongerenafdeling van Vlaams Belang jongeren opnieuw fysiek en mentaal “weerbaar” maken en hen “burgerzin” bijbrengen.
www.gva.be
30-jarige vrouw voorgeleid voor poging moord op buurvrouw, broer aangehouden voor schuldig verzuim
De verdachte van de moordpoging op een 65-jarige vrouw in een appartement in de Minister Tacklaan Kortrijk zal zondagmiddag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
www.nieuwsblad.be
Aanslag gepland, verband met islamistisch extremisme: dit weten we al over verdachte van moord op Brits parlementslid
De 25-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij het Britse parlementslid Sir David Amess om het leven heeft gebracht, is een Brit van Somalische afkomst die niet bekend was bij de veiligheidsdiensten in het land. Hij was wel een tijdje betrokken bij een antiradicaliseringsproject van de overheid. Het onderzoek wijst dan ook in de richting van islamistisch extremisme, laat de politie weten. Hij zou de aanslag al een week aan het plannen zijn geweest in zijn peperduur huis.
www.gva.be
Il y a 25 ans, 300.000 personnes défilaient en blanc contre la violence faite aux enfants
Il y a 25 ans, le dimanche 20 octobre 1996, plus de 300.000 personnes défilaient à Bruxelles pour réclamer une justice plus efficace et apporter leur soutien aux familles de Julie, Mélissa, An, Eefje, Laetitia, Sabine ainsi qu'à tous les enfants victimes de violences. De par son ampleur, la "Marche Blanche" fera date dans l'histoire de la Belgique et précipitera, quelques jours plus tard, la mise en place d'une commission parlementaire chargée de se pencher sur les lacunes et dysfonctionnements de l'enquête sur l'affaire Dutroux.
www.7sur7.be
Dansende Greta Thunberg verrast publiek bij benefietconcert
In het Zweedse Stockholm vond zaterdag een benefietoptreden plaats voor het klimaat. Plots dook klimaatactiviste Greta Thunberg erop als special guest. Het publiek ging door haar dak en scandeerde haar naam, waarop Thunberg begon te dansen op de tonen van Rick Astley. Kijk mee in bovenstaande video.
De Standaard
Maaseik-spelers leren vissen
Een week voor de competitiestart in Waremme heeft Greenyard Maaseik een teambuilding gehouden. Na de ochtendtraining op zaterdag kregen de spelers budget om voor eten te zorgen voor het hele team. In de namiddag gingen spelers en staf richting Bergeinde in Opoeteren, de forellenvijver van trouwe supporter Marcel Coenen. Javad toonde zich een ware specialist. De Iraniër was de winnaar met maar liefst 14 forellen. De Finse nieuwkomer Nikkinen moet zijn hengelkunsten nog wat bijschaven. Hij had slechts één keer beet. De dag werd afgesloten met een lekkere maaltijd. Op zondag genoten spelers en staf vervolgens van de vangst van een dag eerder. (aula)
www.hbvl.be
« Surréaliste », « Pas terrible », « Il va encore gagner » : le hold-up de Florent Pagny dans « The Voice : All Stars » divise les téléspectateurs
Ce samedi soir, avait lieu la demi-finale de « The Voice : All Stars ». Parmi les quinze talents toujours en compétition, six – dont trois de l’équipe de Florent Pagny - ont été retenus pour la grande finale.
Sudinfo.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde
Les autorités locales ont fait appel à l'armée.
www.dhnet.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde
Les autorités locales ont fait appel à l'armée.
www.lalibre.be
Cath Luyten verklapt in ‘De Columbus’ waar ze Frank Raes en nieuwe vriend leerde kennen, Wim Lybaert: “Ik heb mijn vrouw daar ook ontmoet”
Cath Luyten leerde zowel haar ex-man Frank Raes als haar nieuwe vriend kennen aan het koffieapparaat op het werk. Dat vertelt ze zondagavond in het Eén-programma De columbus. Presentator Wim Lybaert noemt dat cliché, maar kan erom lachen: “Ik heb mijn vrouw daar ook ontmoet.”
www.nieuwsblad.be
“Tijdens een manie voelt het alsof er verschillende telefoongesprekken tegelijk bezig zijn in mijn hoofd.” Lieve (57) vertelt over haar bipolaire stoornis
“Zelfs mijn zesde zintuig wordt actief: ik voel aan wat de uitkomst van een film of het antwoord op een vraag zal zijn nog voor er iets is gezegd.” Lieve Lodewyckx (57) heeft een bipolaire stoornis. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ vertelt ze openhartig over hoe ze zich voelt tijdens een manie en een daaropvolgende depressie. Samen met psychiater dr. Pascal Sienaert duidt ze hoe je een bipolaire stoornis herkent, waarom veel mensen een verkeerde diagnose krijgen en hoe je als naaste kan helpen. “Een bipolaire stoornis is een van de meest erfelijke psychische aandoeningen.”
HLN.be
“Tijdens een manie voelt het alsof er verschillende telefoongesprekken tegelijk bezig zijn in mijn hoofd.” Lieve (57) vertelt over haar bipolaire stoornis
“Zelfs mijn zesde zintuig wordt actief: ik voel aan wat de uitkomst van een film of het antwoord op een vraag zal zijn nog voor er iets is gezegd.” Lieve Lodewyckx (57) heeft een bipolaire stoornis. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ vertelt ze openhartig over hoe ze zich voelt tijdens een manie en een daaropvolgende depressie. Samen met psychiater dr. Pascal Sienaert duidt ze hoe je een bipolaire stoornis herkent, waarom veel mensen een verkeerde diagnose krijgen en hoe je als naaste kan helpen. “Een bipolaire stoornis is een van de meest erfelijke psychische aandoeningen.”
HLN.be
Croquis de justice: "Moi, j’ai frappé personne, monsieur le juge"
Mamadou nie être à l’origine d’une rébellion dans un avion lors du refoulement d’un compatriote guinéen.
www.lalibre.be
Mertens wint met Hsieh Indian Wells en mag naar WTA-finals
Met een vierde dubbelzege van het seizoen, een cheque van 350.000 euro, een ticket voor de WTA-finals en een brede smile vertoefde de Hamontse Elise Mertens zondag op het vliegtuig. Met intussen vaste dubbelpartner Su-Wei Hsieh won ze enkele uren eerder de finale van Indian Wells, de zogenaamde vijfde Grand Slam in het tennis.
www.hbvl.be
Moins de produit, même prix: la "shrinkflation", faire payer plus cher, discrètement
Moins de chips ou de céréales qu'avant dans le paquet ? Vous ne rêvez pas, la "shrinkflation" rétrécit bien les articles de nos supermarchés, un moyen traditionnel pour l'agroalimentaire de masquer des hausses de prix, qui revient en vogue avec la poussée inflationniste post-pandémie.
www.lalibre.be
Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: “Gebrek aan kennis ligt aan basis”
Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.
HLN.be
Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: “Gebrek aan kennis ligt aan basis”
Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.
HLN.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde (photos)
Au moins 10 personnes sont mortes à la suite de fortes pluies qui ont touché l’état indien du Kerala. Les autorités locales ont fait appel à l’armée. Onze personnes sont aussi portées disparues dans les districts d’Idukki et de Kotayyam.
Sudinfo.be
Zij worden betaald om te studeren, en staan straks (hopelijk) voor de klas
Het lerarentekort is nijpender dan ooit. Maar hoe moeilijk is een late carrière­switch naar het onderwijs? Vier VDAB’ers die drie jaar lang fulltime op de schoolbanken zitten om leraar Nederlands te worden, doen hun verhaal. “Niet iedereen houdt het zomaar vol.”
www.nieuwsblad.be
Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doel
Een Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.
HLN.be
Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doel
Een Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.
HLN.be
Brandweer blust wagen die in gracht is beland na ongeval: bestuurder spoorloos
De brandweer rukte zondagochtend uit naar de Zinkvalstraat in Schelle voor een autobrand. De wagen was op die veldweg van de baan gegaan en in de gracht beland. Het vehikel brandde helemaal uit, maar de bestuurder was in geen velden of wegen te bespeuren.
www.gva.be
China test hypersonische raket met nieuwe mogelijkheden op nucleair gebied
China heeft een geheime test uitgevoerd met een hypersonische raket die in een baan rond de aarde werd gebracht, zo meldt The Financial Times zaterdag.
De Standaard
"Le moment est venu d’amplifier les actions en faveur de l’IA"
Si on parle aujourd’hui d’écosystème wallon dédié à l’intelligence artificielle (IA), on le doit, en partie, à Frédéric Peeters et Christophe Montoisy.
www.lalibre.be
Iedereen weer naar het leger? Vlaams Belang wil verplichte gemeenschapsdienst “om jongeren opnieuw weerbaar maken”
Een gemeenschapsdienst van negen maanden bij het leger of de hulpdiensten, daarmee wil de jongerenafdeling van Vlaams Belang jongeren opnieuw fysiek en mentaal “weerbaar” maken en hen “burgerzin” bijbrengen.
www.hbvl.be
Auto belandt in de gracht en brandt volledig uit: bestuurder nergens te bekennen
In de Zinkvalstraat is zondagochtend vroeg een auto compleet uitgebrand nadat de chauffeur met zijn wagen in de beek was beland. Twee brandweerzones moesten ter plaatse komen om te helpen, maar gek genoeg was de chauffeur kennelijk nergens meer te bespeuren.
HLN.be
Auto belandt in de gracht en brandt volledig uit: bestuurder nergens te bekennen
In de Zinkvalstraat is zondagochtend vroeg een auto compleet uitgebrand nadat de chauffeur met zijn wagen in de beek was beland. Twee brandweerzones moesten ter plaatse komen om te helpen, maar gek genoeg was de chauffeur kennelijk nergens meer te bespeuren.
HLN.be
Futsal (UB): le Standard remporte le choc au sommet chez Futsal Koekelberg!
La sixième journée de Série Interprovinciale C a souri aux Standardmen, mais également aux Lions et à MTGN Auto Grâce-Hollogne.
Lameuse.be
Un temps d’automne calme et sec ce dimanche
Le temps sera d'abord ensoleillé dimanche matin, mais des nuages bas ou du brouillard seront également possibles localement, selon les prévisions de l'IRM.
www.7sur7.be