Het perceel van Arsène (82) is plots geen bouwgrond meer: “Honderdduizenden euro kwijt door deze beslissing”

De gemeente wil 160 hectare woonuitbreidingsgebieden (WUG’s) schrappen en omzetten naar bouwvrij agrarisch gebied. Die beslissing zal zware financiële gevolgen hebben voor de eigenaars. Met een open brief roept advocaat Ruben Volckaert mogelijke gedupeerden op om bezwaar in te dienen.


Load more
Read full article on: nieuwsblad.be
Les vœux d’AJC et du groupe PS Zanola pour 2021: “Faire sauter cette chape de plomb”
Avec 14 sièges sur 23 contre neuf pour le parti Anderlues J’y Crois (AJC), le Parti Socialiste (PS) détient une majorité au Conseil Communal. Suite à des dissensions internes, un groupe de quatre élus socialistes (le groupe PS Zanola) a néanmoins pris ses distances vis-à-vis des dix autres conduits par le député-bourgmestre d’Anderlues, Philippe Tison. Depuis quelques semaines maintenant, il fait même cause commune avec AJC.
6 m
www.7sur7.be
KOERS KORT. Duitse dopingarts gaat in beroep tegen vonnis
De Duitse dokter Mark Schmidt gaat in beroep tegen de gevangenisstraf van vier jaar en tien maanden die een rechtbank in München hem afgelopen vrijdag oplegde vanwege dopingpraktijken. Dat maakte zijn advocaat Juri Goldstein bekend. De zaak gaat nu ook naar het Hof van Beroep, dat moet oordelen of de rechtbank van München procedurefouten maakte tijdens de zaak. Ook de openbare aanklager, die een gevangenisstraf van 5,5 jaar had geëist, denkt nog na over een beroepsprocedure.
HLN.be
Brand in Bozar: brandweer ter plaatse na vlammen op dak
De Brusselse brandweer is massaal ter plaatse aan de gebouwen van de Bozar aan het Paleizenplein en het Warandepark in de hoofdstad.
HLN.be
Dégagement de fumée au Bozar à Bruxelles
Un dégagement de fumée a été signalé lundi vers 16h15, au niveau du toit du palais des Beaux-Arts dans le centre de Bruxelles, a indiqué le porte-parole des pompiers de Bruxelles Walter Derieuw.
Sudinfo.be
'Europese aandelen moeten in 2021 kunnen uitblinken'
17:00 Europa moet in 2021 Wall Street kunnen overtroeven. Maar ook de groeimarkten mogen niet ontbreken. In obligaties zijn er opportuniteiten in de Europese periferie. Dat is de mening van drie grote vermo...
www.tijd.be
Le CEO de Belfius présente ses excuses après ses propos polémiques sur les faillites
Le CEO de Belfius, Marc Raisière, se dit "sincèrement désolé" des nombreuses réactions suscitées par ses propos concernant le secteur de l'horeca dans le cadre d'une interview dans la presse. "Mon intention n'a jamais été de stigmatiser ce secteur pour lequel j'ai énormément de respect ni de blesser qui que ce soit", indique-t-il lundi dans un communiqué.
www.7sur7.be
Le CEO de Belfius présente ses excuses après ses propos polémiques sur les faillites
Le CEO de Belfius, Marc Raisière, se dit "sincèrement désolé" des nombreuses réactions suscitées par ses propos concernant le secteur de l'horeca dans le cadre d'une interview dans la presse. "Mon intention n'a jamais été de stigmatiser ce secteur pour lequel j'ai énormément de respect ni de blesser qui que ce soit", indique-t-il lundi dans un communiqué.
www.7sur7.be
Transition à la Maison Blanche: le FBI contrôle les militaires avant l’investiture de Joe Biden
Les agences américaines chargées de faire respecter la loi contrôlent les membres de la Garde nationale pour s’assurer qu’ils ne présenteront aucun risque le jour de la cérémonie d’investiture du président Joe Biden, mercredi, a déclaré dimanche le général Daniel Hokanson.
Sudinfo.be
Schotland, Wales en Noord-Ierland willen in Erasmus-programma blijven
De regeringen van Schotland, Wales en Noord-Ierland onderzoeken of het mogelijk is om te blijven deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. Dat heeft de Welshe minister van Onderwijs Kirsty Williams maandag gezegd. Naar aanleiding van de brexit trok de regering van Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk terug uit Erasmus+, maar dat is dus niet naar de zin van drie van de vier landen.
HLN.be
Brand in Bozargebouw
Het dak van de Bozar in Brussel staat in brand, melden ooggetuigen, die gewag maken van dikke rookwolken. De brandweer is ter plaatse en de politie sloot de buurt af voor verkeer.
De Standaard
Ecoles fermées en Flandre à cause du variant britannique: la famille n’a pas respecté sa quarantaine au retour des vacances
Deux écoles de la province d’Anvers doivent fermer en raison de deux cas détectés du variant britannique du covid-19. Les personnes infectées sont une famille qui n’a pas respecté sa quarantaine au retour des vacances.
www.lesoir.be
Des volumes de transactions en progression à la Bourse de Bruxelles
16:56 Les volumes de transactions sur AB InBev ont reculé de 18% en 2020. Par contre, UCB, argenx et GBL ont vu leurs volumes de transactions augmenter.
www.lecho.be
‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid.
www.demorgen.be
Capitool in lockdown na “ernstige dreiging”
Het Capitool in Washington wordt momenteel ontruimd en gaat in lockdown. Volgens Amerikaanse media is er sprake van een ernstige veiligheidsdreiging.
www.hbvl.be
Adil & Bilall krijgen Ensor voor Internationale Doorbraak
Geen Filmfestival van Oostende door de coronacrisis, maar de Ensors worden wel uitgereikt. In aanloop naar de virtuele gala-uitreiking zaterdag worden er in de loop van de week al enkele prijzen uitgereikt. Zo krijgt regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak.
HLN.be
INTERVIEW. Gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh: “Iedereen moet voor zichzelf zinvolle bezigheid vinden om deze periode door te komen”
Na enkele weken van hoopvol vaccinnieuws is het weer al doffe ellende wat de coronaklok slaat. Hoe houden u en ik vol? Wat kunnen we zelf doen? En wat kan de overheid doen? Gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh geeft raad. “Niet iedereen hoeft een bananencake te bakken of met de hele buurt op straat te staan zingen.”
HLN.be
"Jongste terrorist van het Verenigd Koninkrijk" onder voorwaarden vrijgelaten
Na vijf jaar in de gevangenis komt een jonge man, die bekendstaat als "de jongste terrorist van het Verenigd Koninkrijk", onder voorwaarden vrij. Dat meldt het Britse gevangeniswezen maandag. De man, ook gekend als ‘RXG’, had op veertienjarige leeftijd een islamist in Australië aangemoedigd om tijdens een militaire parade soldaten te doden.
HLN.be
Paniek om brand in omgeving Capitool: gebouw tijdelijk in lockdown
Het Capitool in de VS, dat op woensdag 6 januari nog bestormd werd door een meute Trump-aanhangers, ging vandaag opnieuw even in lockdown. De politie van het Capitool stuurde een veiligheidswaarschuwing naar iedereen in het gebouw. Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan.
HLN.be
Pooier begluurt vriendin met verborgen camera in teddybeer
Een 27-jarige Roemeen is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen, omdat hij zijn vriendin geslagen had. Hij zou ook als haar pooier hebben opgetreden en zou haar via een verborgen camera in een teddybeer gecontroleerd hebben, maar dat ontkent hij allemaal. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel en 8.000 euro boete.
HLN.be
School plaatst 41 kleuters en 4 leerkrachten nog tot zaterdag in quarantaine
In kleuterschool De Springplank in Eversel zijn 41 kleuters en 4 leerkrachten in quarantaine geplaatst tot 23 januari omdat een leerkracht positief had getest. Na tests bleken maandag twee leerkrachten en twee kleuters besmet te zijn.
www.hbvl.be
Jean-Pierre Bacri est décédé à l'âge de 69 ans (Mise à jour)
L'acteur vient de mourir des suites d'un cancer, à l'âge de 69 ans.
www.dhnet.be
Jean-Pierre Bacri est décédé à l'âge de 69 ans (Mise à jour)
L'acteur vient de mourir des suites d'un cancer, à l'âge de 69 ans.
www.lalibre.be
Une issue trouvée pour la famille privée de chauffage à cause d’une pièce défectueuse depuis 15 jours à Saint-Servais: «Un miracle!»
Une mère de famille et ses quatre enfants, privés de chauffage depuis quinze jours suite à l’absence d’une pièce défectueuse, ont vu la situation se résoudre vendredi dernier.
Sudinfo.be
L’acteur Jean-Pierre Bacri est mort
Il est décédé des suites d’un cancer.
www.lesoir.be
Capitool in lockdown na “ernstige dreiging”
Het Capitool in Washington gaat in lockdown. Volgens Amerikaanse media is er sprake van een ernstige veiligheidsdreiging.
www.nieuwsblad.be
Transfer Talk. Cercle verhuurt Ueda aan Ligue 1-club - Nieuwe doelman voor Waasland-Beveren
Naomichi Ueda doet de rest van het seizoen uit bij het Franse Olympique Nîmes. Cercle Brugge verhuurt de Japanse verdediger aan de huidige nummer achttien in de Ligue 1, met aankoopoptie.
HLN.be
NMBS lanceert nieuwe app, voor het eerst met digitale rittenkaarten
De NMBS heeft haar app voor smartphones vernieuwd. Voortaan kunnen ook de digitale meerrittenkaarten Standard Multi (vroeger Rail Pass), Youth Multi (vroeger Go Pass) en Local Multi erin worden gekocht. Vanaf volgende maand maakt de spoorwegmaatschappij die digitale kaarten iets goedkoper dan die op papier.
www.hbvl.be
Oorlogscorrespondent deelt nieuwe opvallende beelden van Trump-fans in Capitool
De Amerikaanse oorlogscorrespondent Luke Mogelson bevond zich twee weken geleden in Washington D.C. toen Trump-aanhangers het Capitool bestormden. Hij mengde zich onder de groep relschoppers en kon hen filmen terwijl ze tekeergingen in het historische gebouw. Bekijk enkele nieuwe fragmenten van Mogelsons verslag in bovenstaande video.
De Standaard
Crise au Centre Hospitalier de Wallonie picarde: le fonctionnement de l'hôpital mis à mal suite à une cyberattaque
L'hôpital a dû déprogrammer toute une série d'interventions pour pouvoir assurer les opérations urgentes. Au moins 80 des 300 serveurs que compte l'institution ont été touchés par le virus.
www.dhnet.be
La SNCB se dote d’une nouvelle version de son application
La SNCB lance la nouvelle version de son application pour smartphones, annonce-t-elle lundi. Les pass «Multi» (10 voyages) y seront désormais disponibles en version numérique, à prix plus avantageux que la version papier.
Sudinfo.be
Le cinéma français en deuil: Jean-Pierre Bacri est décédé à 69 ans
L'acteur, scénariste et réalisateur Jean-Pierre Bacri vient de mourir à l'âge de 69 ans.
Sudinfo.be
Jean-Pierre Bacri est décédé à 69 ans
L'acteur, scénariste et réalisateur Jean-Pierre Bacri vient de mourir à l'âge de 69 ans.
Sudinfo.be
Limburgs Landschap: Reintje
Dirk Ottenburghs, medewerker van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw, leidt ons rond in de wondere wereld van fauna en flora in de Limburgse natuur.
www.hbvl.be
Il n’y a pas de repreneur pour la chaîne Mega World
Il n’y a finalement pas de repreneur pour la chaîne de magasins Mega World. L’offre du seul candidat (allemand) n’a pas été jugée suffisante et contenait trop de conditions préalables, a indiqué lundi le curateur Thierry Lammar à Belga.
www.lesoir.be
Jean-Pierre Bacri est mort à l’âge de 69 ans
L’acteur et scénariste français Jean-Pierre Bacri est décédé lundi d’un cancer à l’âge de 69 ans, a indiqué à l’AFP son agente Anne Alvares-Correa.
www.7sur7.be
L’acteur Jean-Pierre Bacri est mort à l’âge de 69 ans
L’acteur, scénariste et réalisateur français Jean-Pierre Bacri est décédé à l’âge de 69 ans d’un cancer, a annoncé son agente à l’AFP.
www.7sur7.be
Minder dan 5.000 nieuwe coronagevallen in Nederland, ruim onder het gemiddelde
Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn in Nederland 4.822 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december. In de afgelopen zeven dagen werden 39.409 nieuwe gevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op 5.630 per etmaal.
www.hbvl.be
10 jaar na het schandaal: zo verdwenen de beruchte belspelletjes bij ons van het scherm
Tien jaar geleden vond één van de meest memorabele momenten uit de tv-geschiedenis plaats. Een spraakmakende aflevering van het Eén-programma ‘Basta’ onthulde dat de belspelletjes op de commerciële tv-zenders pure oplichting waren. Met dank aan de Neveneffecten en acteur Maxime De Winne (43).
HLN.be
Hernan Losada officieel aangekondigd bij D.C. United: “Ben erg opgetogen met de kans die ik hier krijg”
Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: Hernan Losada (38) verlaat Beerschot om coach te worden bij D.C. United. Dat heeft de club uit de Amerikaanse MLS zopas zelf aangekondigd.
HLN.be
Décès de Galaad Titeux à Liège: H. D. conteste avoir poussé et tué le jeune homme
H. D. a contesté lundi, lors de son interrogatoire devant la cour d’assises de Liège, avoir commis le meurtre de Galaad Titeux et avoir commis un viol sur une adolescente. L’accusé a refusé de s’exprimer en détails sur ces faits. Il a même été évacué de force après s’être énervé sur la présidente.
Lameuse.be
Dermagne tikt Belfius-topman op vingers
16:37 PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne tikt Marc Raisière, de CEO van Belfius, op de vingers nadat die in een interview had laten optekenen dat het niet erg is als horecazaken failliet gaan.
www.tijd.be
Biden wil met forse stimulus economisch herstel versnellen
16:37 De economische activiteit in de VS stijgt wellicht dit jaar al naar het niveau van net voor de coronacrisis.
www.tijd.be
La croissance chinoise positive malgré le virus
16:37 Le PIB chinois est au plus bas depuis 1976, mais reste néanmoins positif.
www.lecho.be
Vlaamse vaccinatieteller - mét aantal toegediende vaccins - staat online
In Vlaanderen kregen maandag al ruim 53.000 bewoners en personeelsleden in woonzorgcentra een eerste dosis van het coronavaccin. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De cijfers zijn vanaf nu te volgen via de Vlaamse vaccinatieteller.
www.hbvl.be
La SNCB lance la nouvelle version de son application
La SNCB lance la nouvelle version de son application pour smartphones, annonce-t-elle lundi. Les pass "Multi" (10 voyages) y seront désormais disponibles en version numérique, à prix plus avantageux que la version papier.
www.7sur7.be
Julie Van den Steen in ‘Game of Talents’ en Axel Daeseleire pluist erfenissen uit: dit is het voorjaar van VTM en VTM2
Het voorjaar zal er nog steeds iets anders uitzien dan we gewoon zijn, maar gelukkig staat het nieuwe televisieseizoen voor de deur. VTM en VTM2 zijn er alvast volledig klaar voor en stelden vandaag 17 - waarvan 12 nieuwe - programma’s voor die we de komende maanden op het kleine scherm mogen verwachten.
HLN.be
Sven Nys ontgoocheld dat zoon Thibau niet naar WK voor beloften mag: “Ben zeker dat hij in de top vijf had kunnen rijden”
Geen Thibau Nys straks op het WK veldrijden voor beloften in Oostende. De afscheidnemende wereldkampioen bij de junioren wordt thuisgelaten door bondscoach Vanthourenhout. De ontgoocheling bij vader Sven Nys is groot. “Thibau is in uitstekende vorm. Hij had een heel goed WK kunnen rijden.”
www.nieuwsblad.be
Le Cercle des voyageurs, restaurant emblématique à Bruxelles, fait faillite
L'enseigne emblématique de la Capitale ferme ses portes.
www.dhnet.be