HIGHLIGHTS MASTERS DARTS. Alle hoogtepunten van de kwartfinales tot de finale

We kregen een zondag vol darts, met uiteindelijk Jonny Clayton als verrassende winnaar van de Masters. Hij haalde het van King in de finale. Alle hoogtepunten van de kwartfinales, halve finales en de finale kunt u hieronder bekijken.
Read full article on: hln.be
Yves (29) vindt zeldzame Pokémonkaart: “Ik wees al bod af van 415.000 euro. Te weinig”
De lotto winnen, maar dan met Pokémonkaarten. Zo kan je de unieke vondst van Yves Bruynen (29) uit Hoogstraten omschrijven. Uit een pakje, waarvoor hij zes jaar geleden zo’n 200 euro neertelde, haalde hij een kaart tevoorschijn die wegens zijn perfecte staat momenteel een waarde heeft van bijna een half miljoen euro. Bruynen verwacht zelfs dat zijn kaart eind dit jaar 1 miljoen euro waard is. “Ik vond de heilige graal", vertelt hij.
HLN.be
Biden ontvangt Zuid-Koreaanse president in mei in VS
De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt in de tweede helft van mei zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in in Washington. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is nog geen exacte datum vastgesteld. Het bezoek dient onder meer om de goede relatie tussen beide landen te onderstrepen.
De Standaard
Communicatiestrateeg over nefaste angstcommunicatie van experts: “Dreigen dat mensen op straat blijven liggen na een ongeval, is niet motiverend”
Er is kritiek op de angstcommunicatie van virologen en andere experts die tegengas geven na het ‘versoepelingspakket' dat op het Overlegcomité werd aangekondigd. “Angst zaaien maakt mensen onzeker of zelfs boos, terwijl het beleid net rekening moet houden met ons sentiment. Je kan mensen tot een bepaald punt stretchen, maar ermee dreigen dat iemand niet geholpen zal worden na een ongeval, helpt niet.”
HLN.be
Veertien partijen vervolgd in Optima-zaak
Het parket van Oost-Vlaanderen wil in het Optima-­dossier veertien mensen en vennootschappen laten door­verwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat staat in de 225 bladzijden lange eindvordering van het parket, vernam De Tijd.
Knack.be
Horeca-expert: “Alleen een terras openen, natuurlijk is dat rendabel”
“De heropening van de terrassen is voor veel zaken een ongelooflijke opportuniteit. Maar er is ook serieus afgezien in de sector, en dat is nog niet voorbij.” Dat zegt de Antwerpse horeca-expert Tom De Pauw. Ook de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) houdt zijn hart vast: “We gaan nu zien hoeveel zaken het overleven.”
www.gva.be
Nu écht controles op terugkerende reizigers
De verschillende regeringen maken zich sterk dat terugkerende reizigers die de quarantaine- en testverplichting aan hun laars lappen voortaan wel degelijk beboet kunnen worden. De voorbije maanden verliep die controle allesbehalve vlot, waardoor het aantal boetes erg beperkt bleef en veel reizigers zich op de duur niks meer van de regels aantrokken.
www.gva.be
‘Thuis’-slechterik Peter Van De Velde: “Soms walg ik zelf van wat Jacques allemaal zegt”
Klaar voor de 5.000ste aflevering van Thuis? Dat jubileum wordt vanavond “gekleurd” – in de woorden van acteur Peter Van De Velde op Instagram – door Jacques Pieters. De brave zwemleraar van weleer is uitgegroeid tot een gevaarlijke psychopaat. Toch hoor je Van De Velde geen kwaad woord zeggen over de reeks. “Ik heb er mijn populariteit weer mee kunnen opkrikken.”
www.gva.be
Bouw nieuw dorpshart Kapellen nog steeds op schema: project van 90 miljoen
De bouw van een nieuw administratief centrum met Sociaal Huis, een werkwinkel en een dienstencentrum in het centrum van Kapellen zit nog volledig op schema. De totaalprijs bedraagt niet minder dan 90 miljoen euro. De gemeente betaalt daarvan 22 miljoen euro, en in het hele project zit ook nieuwe woonruimte voor de senioren van Kapellen.
www.gva.be
Limburger Piet Derriks aan top van Immoweb
Piet Derriks (47), opgegroeid in Alken, wordt managing director van de zoekertjessite Immoweb. Samen met CEO Ait Voncke van Aviv Group vormt hij zo de Belgische tandem aan de top van Immoweb.
www.hbvl.be
Ouverture des terrasses le 1er mai à Liège: « Pas de sanction pour les bourgmestres »
À l’issue du Codeco, le gouvernement fédéral n’y allait pas de main morte avec les bourgmestres autorisant l’ouverture des terrasses le 1er mai, menaçant même ceux-ci de sanctions. Des sanctions qui ne sont en réalité pas prévues, comme nous l’explique le ministre wallon des Pouvoirs Locaux, Christophe Collignon (PS).
Lameuse.be
Zowel Wout Bru als Roger Van Damme opent er binnenkort nieuwe eetzaak: Durbuy, het nieuwe Bourgondië
Corona of niet, Durbuy wordt de komende maanden een nòg groter paradijs voor bourgondiërs dan het al was. Niet alleen openen Wout Bru en Marc Coucke er binnenkort een potentieel sterrenrestaurant rond de Franse kunstenaar Marcel Duchamp, daarnaast strijken met ‘Désirée’ ook de pannenkoeken en kaaskroketten van Roger Van Damme in het Belgisch-Luxemburgse stadje neer: “Geen betere plek om een nieuwe eetzaak te openen dan het bruisende Durbuy”, aldus Van Damme.
HLN.be
Goedele: "Tijd voor het 'leven na kanker'. Of is dit slechts een 'pauze' in het leven mét kanker?”
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze tweewekelijks op vrijdag in 'Het Laatste Nieuws'.
HLN.be
Daarom moest het Overlegcomité ingrijpen: GEMS-rapport toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen
In hun advies aan het Overlegcomité - dat onze redactie kon inkijken - waarschuwden de GEMS-experten voor de tanende motivatie bij de bevolking. Zo schetsen ze de stijgende evolutie van het aantal knuffelcontacten tijdens de afgelopen maanden. Uit de laatste bevraging bleek dat 41 procent van de mensen - en dat is vermoedelijk nog een onderschatting - geen of totaal geen geloof meer hechtte aan de aanpak van de afgelopen weken, door de duur van de crisis en het gebrek aan een coherente strategie. “Die is er nu wel, al blijft het onlogisch dat de kappers eerst openen.”
1 h
HLN.be
VN maakt 1 miljoen dollar vrij voor hulp aan Saint-Vincent na vulkaanuitbarsting
De Verenigde Naties hebben donderdag 1 miljoen dollar (836.000 euro) uit hun noodfonds vrijgemaakt om de archipel van Saint Vincent en de Grenadines te helpen. Die wordt al een week lang geteisterd door een vulkaanuitbarsting. Dat heeft een woordvoerder van de VN gisteren bekendgemaakt.
1 h
HLN.be
Les gros consommateurs d'énergie s'inquiètent de la sortie du nucléaire
03:30 Face à la sortie du nucléaire et à la mise en place du CRM, les gros consommateurs d'électricité du pays craignent pour leurs factures et leur sécurité d'approvisionnement.
2 h
www.lecho.be
VN zet missie in Afghanistan voort na vertrek Amerikaanse en NAVO-troepen
De Verenigde Naties zetten hun politieke hulpmissie in Afghanistan voort, zelfs nu de Amerikaanse en NAVO-troepen zich dit jaar terugtrekken uit het land. Dat heeft VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gemeld.
2 h
HLN.be
Politie zoekt tientallen IT’ers, hackers en analisten
Het nieuwe tijdperk van criminaliteitsbestrijding. Met die slogan zet de federale politie een reeks vacatures in de markt. De rekruten van de speciale eenheden worden geen zwaarbewapende mannen in gepantserde trucks, maar computerspecialisten.
2 h
www.hbvl.be
Miljoenen wachtwoorden en gegevens gehackt in Nederland
2 h
www.hbvl.be
Jaar cel voor vader die dochter stalkte als Sinterklaas
2 h
www.hbvl.be
Apple start klimaatfonds van 200 miljoen dollar
2 h
www.hbvl.be
“We gaan Asterix ambeteren”
2 h
www.hbvl.be
Gouverneur eist garanties van Vlaamse regering
Op een persconferentie donderdagavond eiste gouverneur Jos Lantmeeters garanties van de Vlaamse regering voor de scharniergemeenten Bree, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder.
2 h
www.hbvl.be
Schrijver uit Hoeselt bundelt troostende woorden bij overlijden in boekje
Als het verdriet je sprakeloos achterlaat, vindt Wouter Fimmers (37) de juiste woorden. Nu corona afscheid nemen van geliefden loodzwaar maakt, biedt de Hoeseltse woordkunstenaar troost via een dichtbundel.
2 h
www.hbvl.be
Hollywood vergeet ‘De Zaak Alzheimer’ dan toch niet
Al achttien jaar was er sprake van een Hollywood-remake van De Zaak Alzheimer. Dinsdag zijn de opnames eindelijk begonnen. Liam Neeson speelt de huurmoordenaar met geheugenverlies die onsterfelijk gemaakt werd door Jan Decleir. Hij zal niet ronddwalen in de Antwerpse Kerkstraat, wel ergens in Bulgarije.
2 h
www.hbvl.be
Eerste koppel moet kiezen: blijven Hanne en Davy getrouwd?
Er moeten knopen doorgehakt worden in Blind getrouwd. Hanne en Davy zijn bij het beslissingsmoment als eerste aan de beurt. Gaan ze scheiden of blijven ze getrouwd? Een keuze tussen slechts twee dingen, maar geen eenvoudige om te maken.
2 h
www.hbvl.be
Renée Zellweger in komedie van ‘Sex and the City’-schrijver
2 h
www.hbvl.be
Lanakenaar Thomas neemt nummer van Drake onder handen in Knockout
Na vrijdagavond zijn de teams in The Voice van Vlaanderen klaar voor de Battles. De coaches mogen vijf eigen talenten en één gestolen kandidaat overhouden. Thomas Vankriekelsvenne uit Veldwezelt is de enige Limburger in deze laatste Knockout.
2 h
www.hbvl.be
Geen roos meer voor beruchte kandidaat Vincent
2 h
www.hbvl.be
Nieuw contract Alaphilippe is signaal aan potentiële sponsors
Julian Alaphilippe (28) fietst ook de volgende drie jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere. Na Remco Evenepoel heeft ook de Franse wereldkampioen zijn contract verlengd. En dat terwijl Lefevere officieel nog altijd niet rond is met de sponsoring voor de volgende seizoenen.“Met deze contractverlengingen toon ik potentiële sponsors dat het mij menens is.”
2 h
www.hbvl.be
Limburg United start als underdog tegen Antwerp Giants
Dinsdag, tegen Oostende, moest Yannick Dammen (21) vanuit de tribune toekijken. Vrijdag hoopt hij zich in de topper tegen Antwerp Giants opnieuw te mogen smijten tussen de lijnen.
2 h
www.hbvl.be
Half mei streefdatum voor vaccinatie Team Belgium
Elke atleet van Team Belgium, de topsporters die op de Olympische Spelen en aansluitend de Paralympische Spelen van Tokio de Belgische eer zullen verdedigen, gevaccineerd tegen half mei. Dat is de streefdatum waarvoor de drie ministers van Sport - Ben Weyts (N-VA) voor Vlaanderen, Valérie Glatigny (MR) voor Wallonië en Isabelle Weykmans (PFF) voor het Duitstalige landsgedeelte - gezamenlijk pleiten bij hun collega’s van Volksgezondheid.
2 h
www.hbvl.be
Clubs spenderen fors minder aan makelaarspremies
Alle Belgische clubs hebben dit seizoen samen 38,4 miljoen euro uitgegeven aan spelersmakelaars, een daling van 8 miljoen ten opzichte van 2019/20. Anderlecht blijft met 7 miljoen het meest uitgeven aan makelaars.
2 h
www.hbvl.be
Ajax uitgeschakeld na (terecht) afgekeurd doelpunt
Ajax is door AS Roma uitgeschakeld in de Europa League. De Nederlanders konden de 1-2-thuisnederlaag van de heenmatch niet uitvegen.
2 h
www.hbvl.be
Casse: “Niet besmet raken is zware mentale druk”
Topjudoka Matthias Casse, nummer één van de wereld in de categorie -81 kg en uithangbord van Team Belgium, neemt zaterdag deel aan het EK. Maar zijn ultieme doel zijn de Olympische Spelen.
2 h
www.hbvl.be
Voor 80.000 euro zijn de voetbalschoenen van Messi van u
2 h
www.hbvl.be
Telenet zendt toch alle matchen uit
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe CEO voor Vasco Group
Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group, wordt vanaf maandag 19 april de nieuwe CEO van de expert in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op.
2 h
www.hbvl.be
Marchetta investeert 2,2 miljoen euro in kmo-zone in Genk
2 h
www.hbvl.be
VN zet missie in Afghanistan voort na vertrek Amerikaanse en NAVO-troepen
De Verenigde Naties zetten hun politieke hulpmissie in Afghanistan voort, zelfs nu de Amerikaanse en NAVO-troepen zich dit jaar terugtrekken uit het land. Dat heeft VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gemeld.
2 h
De Standaard
Le chanvre, potentiel atout pour la protection de l'environnement
03:00 La culture industrielle de cette plante se développe lentement et offre des alternatives écologiques non négligeables, en plus de retombées économiques importantes du commerce du cannabidiol.
3 h
www.lecho.be
Wat leren testevents uit het buitenland ons?
Premier Alexander De Croo was duidelijk na afloop van het overlegcomité afgelopen woensdag. De vaccins zijn de sleutel tot de vrijheid. Maar waarom zet ons land niet meer in op sneltests?
3 h
De Standaard
Chicago maakt video openbaar van jongen (13) die wordt doodgeschoten door politie
In Chicago hebben de autoriteiten donderdag bodycambeelden openbaar gemaakt waarop te zien is hoe een agent het vuur opent op de dertienjarige Adam Toledo die eind vorige maand werd doodgeschoten in de Amerikaanse stad.
3 h
HLN.be
Le fabricant de l'iconique pouf Fatboy est à vendre
02:30 Le fonds d'investissement belge Vendis cherche à céder sa participation majoritaire dans le fabricant néerlandais de poufs, de mobilier de jardin et de luminaires Fatboy.
3 h
www.lecho.be
VN maakt 1 miljoen dollar vrij voor hulp aan Saint-Vincent na vulkaanuitbarsting
De Verenigde Naties hebben donderdag 1 miljoen dollar uit hun noodfonds vrijgemaakt om de archipel van Saint Vincent en de Grenadines te helpen. Dat heeft een woordvoerder van de VN donderdag bekendgemaakt. De archipel wordt al een week lang geteisterd door een vulkaanuitbarsting.
3 h
De Standaard
Brussel profiteert nauwelijks van uitstroom bedrijven uit Londen na Brexit
Sinds de aankondiging van de Brexit hebben meer dan 440 financiële bedrijven een deel van hun activiteiten weggehaald uit het Verenigd Koninkrijk of nieuwe entiteiten opgericht in de Europese Unie. Brussel heeft als Europese hoofdstad slechts vijftien van hen overtuigd en staat daarmee pas op de zevende plaats.
3 h
De Standaard
‘Onze stikstofbieren moet je schudden en loodrecht uitgieten’
02:00 Brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem lanceert als eerste Belgische brouwer de massaproductie van bier met stikstof in plaats van natuurlijk koolzuurgas. De ‘nitroversie’ in blik van Kasteelbier en Bacc...
4 h
www.tijd.be