Hij had er maanden naar uitgekeken maar wat een dag vol plezier en nostalgie moest worden, wordt voor Mario (47) de droevigste van zijn leven

Zaterdagavond vindt in de uitverkochte eventlocatie Radar ‘CherryMoon Return to homebase’ plaats. Mario Baeck (47), was één van de eersten om een ticket voor het feest te kopen. Maar toch zal hij er niet bij zijn want eerder op de dag worrdt zijn echtgenote begraven.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Cegeka slaat toe via KPN
Het IT-dienstenbedrijf Cegeka, waarvan Gimv minderheidsaandeelhouder is, krijgt er 1.000 medewerkers in Nederland bij door de aankoop van de adviestak van het telecombedrijf KPN.
De Standaard
Chadli voor het eerst tegenover zijn jeugdclub Standard: “Mochten de fans me zondag uitfluiten, dan is dat maar zo”
Te gast in eigen stad. Geboren Luikenaar Nacer Chadli (30) wil met Anderlecht op Standard eindelijk nog eens winnen. “Ik heb geen schrik.”
HLN.be
iTeos a séduit le géant américain Merck
04:00 La biotech wallonne iTeos Therapeutics a signé un partenariat avec Merck. Objectif: évaluer l’innocuité et l’efficacité du produit candidat d’iTeos contre le cancer en combinaison avec un traitement d...
www.lecho.be
Slechte gsm-ontvangst door goede isolatie woning
De isolatienormen voor nieuwbouwwoningen zijn zo streng dat gsm-ontvangst er geregeld problematisch is. Zo halen gezinnen soms toch nog maar een ‘ouderwetse’ vaste telefoonlijn binnen. Al zijn er ook andere opties.
1 h
www.hbvl.be
Moeilijke bereikbaarheid klantenservice Het Belang van Limburg
1 h
www.hbvl.be
Toch spoorstaking op 19 december
1 h
www.hbvl.be
Chauffeurs De Lijn krijgen EHBO-opleiding
1 h
www.hbvl.be
Electrabel moet 2,1 miljard meer betalen voor kernafval
1 h
www.hbvl.be
D-Day in zaak Delphine Boël en koning Albert
1 h
www.hbvl.be
Architect van een stukje Congo
Zonhoven, Georges Loosen, 1924-2019. Zijn tijd als koloniaal kon Georges Loosen nooit helemaal van zich afschudden. Na zijn terugkeer bleef een deel van hem achter in Congo. “Het deprimeerde hem als hij via Google Earth zijn bouwwerken zag afbrokkelen.”
1 h
www.hbvl.be
Justin Bieber komt na 5 jaar met nieuwe plaat
1 h
www.hbvl.be
Kerstspecial ‘Chateau Meiland’ te zien op VIJF
1 h
www.hbvl.be
‘De recherche’ keert terug voor vierde seizoen
Vanaf 2 januari kunnen Vier-kijkers zich opmaken voor het vierde seizoen van De recherche. Opnieuw wordt het dagelijkse leven en het werk van de rechercheurs getoond van de lokale recherche van Genk en Gent.
1 h
www.hbvl.be
Jumping Lummen weer op kalender
Jumping Lummen staat in 2020 opnieuw op de kalender. Na enkele jaren afwezigheid wordt op de Goeslaer eind mei weer op driesterrenniveau gesprongen.
1 h
www.hbvl.be
Kortrijk Moeskroen
Vanavond 20.30 uurScheidsrechter: Christof Dierick
1 h
www.hbvl.be
“Meer gefrustreerd dan fier”
Bij Standard beseften ze maar al te goed dat ze verdomd dicht bij Europese overwintering waren. “We zijn meer gefrustreerd dan fier”, reageerde Paul-José Mpoku.
1 h
www.hbvl.be
Standard komt één goal tekort voor mirakel
Het had zo mooi kunnen zijn. Een stunt zoals Sclessin zelden had meegemaakt. Frankfurt verloor, maar Standard gaf zijn 2-0-voorsprong tegen Arsenal weg en kwam één goal tekort voor een mirakel.
1 h
www.hbvl.be
Jambon I komt naar Limburg voor afspraken over SALK 2.0
Vandaag zakt de nieuwe Vlaamse regering voor het eerst af naar Limburg. Op de agenda staan een ministerraad, de eindrapportering van het SALK, en afspraken over de opvolger SALK 2.0.
1 h
www.hbvl.be
Limburgers vaakst naar tandarts
Vorig jaar zijn de uitgaven voor tandzorg in België met 4,3 procent gestegen. “Vaker naar de tandarts gaan kan de kosten drukken”, zegt federaal Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA). “Het verschil tussen de regio’s is groot. In Vlaanderen gaat 58 procent geregeld naar de tandarts, in Wallonië is dat 48 procent.”
1 h
www.hbvl.be
Laatste kans op een finaleticket
Pianist Benjamin Ceyssens (19) uit Genk en de Diepenbeekse Danceformation Silverstar proberen vanavond een plek in de finale van ‘Belgium’s Got Talent’ te veroveren.
1 h
www.hbvl.be
De Serre heropent dit weekend maar zoekt vaste stek
Het Hasseltse jeugdproject De Serre heropent vrijdagavond feestelijk de deuren in de vroegere stadskantoren in de Dokter Willemsstraat. “We behouden de succesvolle invulling, maar vullen aan met creatieve nieuwe dingen.”
1 h
www.hbvl.be
Vegetarisch, kant-en-klaar en veel hapjes: zo ziet het kerstmenu eruit
Nu eindejaar voor de deur staat, vullen de supermarkten hun winkelrekken in sneltempo met feestproducten. Dit jaar te verwachten op de kersttafel: veggie en vegan, gerechten die snel klaar zijn, veel aperitiefhapjes en nog meer bubbels.
1 h
www.hbvl.be
“Ik herken de jonge Rode Duivels van zes, zeven jaar geleden in dit Anderlecht”
When things turn out badly, call Chadli. Als Nacer Chadli (30) met een bestelwagen zou rijden, kan deze slogan op de zijkant prijken. Anderlecht zit in de penarie, maar wellicht recupereert het tegen Standard zijn topscorer. “Zelfs in play-off 2 zou ik gemotiveerd zijn.”
1 h
www.hbvl.be
Fellaini overweegt terugkeer bij nationale ploeg
Marouane Fellaini (32) zet de deur open voor een terugkeer bij de Rode Duivels. In een gesprek met Eleven Sports laat de middenvelder van het Chinese Shandong Luneng weten dat ze hem altijd mogen bellen. “Ik weet niet wat ik zal doen, maar ik ben graag bij de nationale ploeg.”
1 h
www.hbvl.be
Geen ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico
1 h
www.hbvl.be
Israël s'enlise dans la crise politique
03:00 Incapable de former un gouvernement, le Parlement israélien a été dissous. Le pays se dirige vers un troisième scrutin législatif en moins d’un an.
2 h
www.lecho.be
Teleurstellende primeur in ‘Belgium’s got talent’: act krijgt vlak voor finale vier rode buzzers
‘Belgium’s got talent’ is toe aan zijn zesde en laatste studioshow. En die is goed voor een primeur in het bestaan van de talentenjacht: een act krijgt vlak voor de finale vier rode buzzers.
2 h
www.nieuwsblad.be
Alle 18 vrijgesproken verdachten van diamantroof op Zaventem moeten weer voor de rechter
Een nieuwe plotse wending in de zaak van de spectaculaire diamantroof van 2013 op het tarmac van Zaventem. Het Brusselse parket-generaal sleept alle achttien verdachten die vorig jaar waren vrijgesproken door de correctionele rechtbank opnieuw voor de rechter. Dat bevestigen meerdere gerechtelijke bronnen. Woensdag begint hun proces. Alleen Fransman Marc Bertoldi, het vermeende brein achter de miljoenenroof, ontspringt de dans.
2 h
www.nieuwsblad.be
Geen enkele Franstalige partij wil nog in zee met N-VA: ook MR gaat richting paars-groen
Ook de twee nieuwe informateurs, Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez, zetten koers richting paars-groen. Ze hebben ook geen andere keus meer: geen enkele Franstalige partij gelooft nog in een regering met N-VA. Ook MR niet, klonk het gisteren bij de Franstalige liberalen. En PS-voorzitter Paul Magnette maakte de informateurs al duidelijk dat hij niet met N-VA in zee wil.
2 h
www.nieuwsblad.be
Poolse moeder (38) die baby Arthur in inkomhal achterliet, moet toch voor rechter, maar mama van vondeling Noel werd niet vervolgd
De Poolse moeder (38) die baby Arthur in maart in Antwerpen te vondeling legde, zal tóch voor de rechter verschijnen. Nochtans was het beleid van het Antwerpse parket in het verleden vooral één van mededogen voor de radeloze moeders. Zo werd de moeder van vondeling Noel niet vervolgd.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Daar was laatst een meisje loos’: Leuvense studenten willen seksistische en te rechtse teksten in cantusboek aanpassen
Staan er te veel problematische liedjes in het officiële liedboek voor studentencantussen? Dat is de vraag waar de Leuvense koepel van studentenverenigingen zich momenteel over buigt op vraag van enkele studenten die de studentencodex te conservatief vinden. Het beheer ervan is momenteel in handen van het KVHV, de studentenvereniging die eerder deze week in Gent onder vuur kwam te liggen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Toch maar weer een vaste lijn? Nieuwe woningen zijn zo goed geïsoleerd dat binnen bellen met gsm vaak onmogelijk is
De isolatienormen voor nieuwbouwwoningen zijn zo streng dat gsm-ontvangst er geregeld problematisch is. Zo halen (jonge) koppels soms toch nog een ‘ouderwetse’ vaste telefoonlijn binnen. Al zijn er ook andere opties.
2 h
www.nieuwsblad.be
Postkaart komt na 110 jaar bij kleinzoon terecht: “Je kan niet geloven hoe gelukkig ik ben”
Dat niet alle zendingen de dag na het posten al aankomen, tot daar. Maar in het postkantoor van Binche, in de provincie Henegouwen, trokken ze grote ogen toen ze een postkaartje vonden van 110 jaar oud.
2 h
www.nieuwsblad.be
Varkensvlees was nog nooit zo duur: “Ook fondue of gourmetschotel zal meer kosten”
Het is al meer dan twintig jaar geleden dat we zoveel betaalden voor ons varkensvlees. Door de varkenspest kampt China met een groot tekort en importeert het massaal varkensvlees uit andere landen. “Door de grote vraag stijgt de aankoopprijs en blijft de Belgische consument dus ook niet gespaard”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder bij Delhaize.
2 h
www.nieuwsblad.be
Mysterie rond “skelet met kleren” in septische put: “In zo’n omstandigheden kan een lijk veel sneller ontbinden”
Op een werf in het Antwerpse Berchem is gisteren een lichaam aangetroffen in een septische put. Het lichaam bevindt zich in verregaande staat van ontbinding, en het is nog onduidelijk om wie het gaat. Het was een arbeider van een afbraakfirma die het “skelet met kleren aan” vond. Op de plaats waar het stoffelijk overschot lag, stonden twee rijhuizen die momenteel worden afgebroken om plaats te maken voor appartementen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Een blik achter de muren van het paleis: dit doet de koning tijdens de formatie
Het is een klassiek beeld, tijdens de formatie: die koning die de hand schudt van de partijvoorzitters, en met hen in het paleis verdwijnt. Maar wat gebeurt er daarna in het paleis?
2 h
De Standaard
UGC est à l'affût d'acquisitions et planche sur la construction de nouveaux cinémas
02:30 Ouverture d’un centre de loisirs à Turnhout, rachat des murs du cinéma De Brouckère, dossiers d’acquisition et de construction… UGC n’est pas rassasié en Belgique.
2 h
www.lecho.be
Kritiek op Corbyn zwelt aan
De kritiek op Labour-leider Jeremy Corbyn zwelt aan nu duidelijk wordt dat de partij op een pijnlijke verkiezingsnederlaag afstevent. Verschillende Labour-kandidaten en -parlementsleden uiten hun ergernis.
2 h
De Standaard
Een écht groene bedrijfswagen of je betaalt je blauw: aftrekbaarheid van kosten vanaf volgend jaar anders berekend
De uitstoot van CO2 weegt vanaf volgend jaar zwaarder door in de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfs­wagens. Verwacht wordt dat deze maatregelen een nieuwe impuls zullen geven aan de vergroening van het bedrijfswagenpark.
3 h
www.nieuwsblad.be
Michel heeft steun voor klimaatwet beet, maar Polen doet niet mee
De Europese staatshoofden en regeringsleiders engageren zich ertoe de Europese Unie tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Polen vraagt echter meer tijd om zich voluit te engageren.
3 h
De Standaard
Accord européen sur la neutralité carbone d'ici 2050 mais sans la Pologne
Le président du Conseil européen Charles Michel a annoncé dans la nuit de jeudi à vendredi un "accord sur la neutralité carbone d'ici 2050", mais sans la Pologne qui a refusé de s'engager.
3 h
www.7sur7.be
Après l'attaque du New Jersey, les juifs américains "à un moment critique”
L'attaque qui a visé l'épicerie casher de Jersey City mardi a ravivé les craintes de la communauté juive américaine, aujourd'hui "à un moment critique", selon le directeur du centre sur l'extrémisme de l'association de lutte contre l'antisémitisme ADL (Anti-Defamation League), Oren Segal.
3 h
www.7sur7.be
EU-akkoord over klimaatneutraliteit in 2050
De EU-landen hebben een akkoord bereikt over klimaatneutraliteit in 2050. Dat meldt EU-president Charles Michel. Volgens diplomaten heeft Polen om...
3 h
HLN.be
Algerijnse kiezers uiten ongenoegen met historisch lage kiesopkomst
Bij de presidentsverkiezingen donderdag in Algerije is 41,14 procent van de bevolking gaan stemmen. Het gaat om de laagste opkomst ooit bij pluralistische verkiezingen in het land, meldt de kiesautoriteit Anie.
3 h
De Standaard
Viki Geunes verhuist 't Zilte... enkele meters
01:16 Viki Geunes zijn tweesterrenrestaurant ’t Zilte in maart, om het enkele meters verderop weer op te bouwen. De topchef wil met een nieuw totaalconcept de lat nog eenmaal hoger leggen.
3 h
www.tijd.be
Busondernemer koopt ‘misdaadkasteel' in Gelrode
01:13 Het beruchte kasteel van Rivieren is voor 1 miljoen euro verkocht aan een Vlaamse zakenman. Daarmee komt een einde aan een oude misdaadsaga.
3 h
www.tijd.be