Hij leek 30 jaar cel te krijgen voor moord, maar nu mag verdachte naar huis dankzij één uithaal van zijn schoonmoeder

Hij mag zijn schoonmoeder eeuwig dankbaar zijn, moordverdachte Sergio K. Tot vorige week stond het in de sterren geschreven dat hij net als tijdens het proces in eerste aanleg dertig jaar cel zou krijgen. Samen met twee kompanen zou hij schuldig verklaard worden aan de liquidatie in het wapen- en drugsmilieu van Sven Prins in september 2015. De brutaliteit van de feiten schokte de buurt in het Nederlandse Heerlen. Met behulp van een undercoveragent konden drie verdachten geklist én veroordeeld worden. “Alleen heeft Sergio K. vanaf dag één ontkend dat hij bij de liquidatie betrokken was”, zegt zijn advocaat Mark Nilissen. “Ook tijdens onze vertrouwelijke gesprekken.”


Read full article on: nieuwsblad.be
Leandro Trossard over Genk, Philippe Clement en de Rode Duivels: “De Ketelaere, daar wordt in Engeland niet over gesproken hoor”
Zijn golven, zijn pier, zijn strand, zijn krijtrotsen. Brighton inspireert artiesten in hun vak. Charles Dickens, Fatboy Slim, Nick Cave en een krijtkopje. In de humeurige Engelse badstad is Leandro Trossard (26) helemaal open gebloeid. Een Rode Duivel praat over zijn getijden, Genk, de vorm van Eden Hazard en zijn mentor Philippe Clement: “Af en toe mag er eens een schoen door de kleedkamer vliegen.”
HLN.be
6.000 arbres vont être distribués gratuitement à Charleroi ce samedi
“À la Sainte-Catherine, tout bois prend racine” dit le dicton! À Charleroi, il va prendre tout son sens ce samedi 27 novembre 2021.
www.7sur7.be
We wonen in steden steeds vaker boven elkaar, maar dat kan ook mét tuin: onze groenman geeft uitleg
In steden gaan we steeds vaker boven elkaar wonen. Het betekent niet dat je een tuin moet missen. Getuige deze flat in Hasselt, op vijf hoog.
www.hbvl.be
Een steel voor alle werk? Onze groenman werpt een blik op het aanbod van drie grote spelers op de markt
Op zoek naar tuingereedschap? Stel je de vraag of elk werktuig wel een eigen steel moet hebben. Deze firma’s vinden in elk geval van niet en schuiven gereedschap met verwisselbare steel naar voor. Maar is het wel zo handig? Onze tuinexpert werkte zich doorheen het aanbod van de drie grote spelers op de markt.
www.hbvl.be
Ondoordringbare en bijzonder gladde oppervlakken? Huishoudexperte Zamarra Kok geeft raad over nanocoating
Het woord nano komt van het Latijnse woord nanus, wat dwerg betekent. Nanodeeltjes zijn heel klein: een nanometer is een miljoenste van een millimeter. Nanocoatings bestaan dus uit extreem kleine deeltjes die diep in het oppervlak kunnen dringen.
www.hbvl.be
Een breder en diverser aanbod: ons wijnkenner Alain Bloeykens selecteert de 40 beste feestwijnen
15 feestwijnen meer dan vorig jaar! Hoe dat komt? Heel eenvoudig: het aanbod is nog breder en meer divers, én er wordt opnieuw kwistig met kortingen gezwaaid. Daarom kiezen we dit jaar voor 40 feestwijnen. Van rasechte klassiekers die het gros van de selectie voor hun rekening nemen, tot enkele fraaie alternatieven. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: stuk voor stuk zijn het feestwijnen, tenminste als u er het juiste gerechtje bij serveert. Wij geven alvast een tip.
www.hbvl.be
Een kookboek om twee keer na elkaar uit te koken: “Dit begint op een restjesdomino te lijken”
De Nederlandse Yvette Van Boven kookt telkens een gerecht en een opmaakrecept voor haar rubriek in Volkskrant Magazine. Die teller staat intussen op 200 gerechten, genoeg om ze te bundelen in een boek.
www.hbvl.be
Achter de schermen: prinses Delphine gaat loos met graffitispuitbus voor Billie
Een paar bijzondere deelnemers bij Dancing with the Stars dit jaar, dat vraagt een bijzondere fotoshoot. Voor ons lifestylemagazine Billie heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg niet alleen een mooie boodschap, maar trekt ze ook een tenue aan die je van een lid van de koninklijke familie niet meteen zou verwachten.
www.hbvl.be
Wordt Hasseltse Amy nieuw K3’tje? “Als het zaterdag noppes is, gaat dat zuur zijn”
Zaterdagavond weten we of Amy Courtens (25) zich het nieuwe K3’tje mag noemen. Al is er voor de finale van K2 zoekt K3 weinig sprake van stress bij de Hasseltse. “Ik sta ervan te kijken dat ik zonder enige ervaring tot in de finale ben geraakt.”
www.hbvl.be
Onze tv-tips: op de sofa bij Adèle, een ruimtereis of een thriller over terroristen
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
www.hbvl.be
Iedereen heeft gezien dat het beste K3’tje nu eenmaal een wit, slank meisje is, en dat is een probleem
Studio 100 roept dat het naar diversiteit snakt, maar op het einde van de rit wordt het nieuwe K3’tje toch maar weer een jong, slank en blank meisje. Hand in hand? Oog in oog? Het wordt tijd voor wat meer kleur in de Studio 100-regenboog.
www.hbvl.be
Stijn Meuris na de hartstilstand: “Mijn leven was gedaan”
‘De stilstand’, zo heet de vijfde editie van Stijn Meuris’ voorstelling ‘Tirade’. Niet alleen omdat het land stilstond, maar ook Meuris’ hart hield het voor bekeken. “We moeten daar niet flauw over doen, mijn leven was gedaan.”
www.hbvl.be
Voyeur: hoe prinses Cunegonda een blauwtje opliep bij de keizer
Voyeur ontsluit iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving. Deze week het portret van prinses Cunegonda van Saksen door een onbekende meester.
www.hbvl.be
Boekrecensie: ‘1000 jaar vreugde en verdriet’ van Ai Weiwei
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze aflevering: ‘1000 jaar vreugde en verdriet’ van Ai Weiwei.
www.hbvl.be
Molenberghs scherp voor Ben Weyts: “De minister doet alsof er niets aan de hand is”
Geen meerdaagse uitstappen, klassen sneller in quarantaine en geld voor CO2-meters en sneltesten. De maatregelen die onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) afklopte met het veld blijven al bij al beperkt. Biostatisticus Geert Molenberghs is scherp: “De minister doet alsof er niets aan de hand is.”
www.hbvl.be
Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor nieuwe “zorgwekkende” variant
Eén letter, drie puntjes, vijf cijfers. Wereldwijd heerst grote bezorgdheid over B.1.1.529, een nieuwe variant van het coronavirus die woensdag voor het eerst vanuit Zuid-Afrika werd gemeld aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een groeiend aantal landen weigert nog vluchten toe te laten uit zuidelijk Afrika, maar de variant buiten houden zal niet lukken. Uitgerekend in ons land is de eerste besmetting in Europa vastgesteld.
www.hbvl.be
Nooit meer bruut in de remmen na een lichtflits: nieuwe slimme camera’s flitsen ‘onzichtbaar’
Een lichtflits ’s avonds, waarna alle bestuurders vol op de rem gaan staan, behoort straks in Vlaanderen tot de verleden tijd. De Vlaamse overheid koopt voortaan digitale snelheidscamera’s op basis van infrarood, die ’s nachts “onzichtbaar flitsen”.
www.hbvl.be
Toch geen Autosalon op Heizel volgend jaar
Er zal tussen 15 en 23 januari dan toch geen Autosalon plaatsvinden in Brussels Expo. Dat heeft organisator Febiac bekend­gemaakt. “Het leek ons in de huidige context de ­verstandigste oplossing”, zegt communicatiedirecteur Gabriel Goffoy.
www.hbvl.be
Zonder afspraak naar walk-in testcentra, twee testbussen in Limburg
Op het Overlegcomité is vrijdag beslist dat er walk-in testcentra komen waar je zonder afspraak terecht kan voor een test.
www.hbvl.be
Weinig hoop voor nieuwjaarsfuiven en kerstdiners: “Te veel onzekerheid”
Hoewel de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité in principe drie weken gelden, is de kans klein dat we tijdens de feestdagen weer alle remmen los kunnen gooien. Veel nieuwjaarsfuiven en grote kerstdiners zijn al geannuleerd, elders kijken organisatoren de kat nog uit de boom.
www.hbvl.be
“Beter laat dan nooit, maar waarom kan het nooit eens op tijd?”
Het Overlegcomité heeft beslist wat het eigenlijk vorige week had moeten beslissen. Blijkbaar kan de politiek alleen maar in stapjes werken. Eerst eens een dikke teen in het water steken en vervolgens wachten op reacties. Daar hoeven ze zich eigenlijk geen zorgen over te maken. Boze reacties zullen er altijd zijn. Op een moment dat de zorg in elkaar stuikt, mag je je daar niet door laten leiden. De luidste blaffers hebben niet het meeste recht op verontwaardiging. Na het vorige Overlegcomité was er al gegrom terwijl er toen nauwelijks iets veranderde. Je moest wat vaker je mondmasker opzetten en telewerken, meer niet. Het geklaag was buiten alle proportie. Alsof je aan dansen met een mondmasker een trauma zou overhouden. Degenen die recht hebben op boosheid zijn niet de fuifbeesten, wel de mensen die moeten wachten op hun kankerbehandeling. Net als degenen die instaan voor de zorg. Bij de eerste uitbraak van corona kregen de zorgverleners nog applaus. Wanneer precies is dat respect verdwenen? De afgelopen weken hebben ze continu met hun vuisten op tafel geslagen: de huisartsen, de zorgkoepels, de ziekenhuisdirecteurs. “De politiek moet nu ingrijpen”, klonk het in koor.
www.hbvl.be
Let op bij huizenjacht: een bod is bindend
De aanhoudende rush op vastgoed zorgt soms voor impulsieve beslissingen bij kopers. Daarom waarschuwen notarissen en makelaars andermaal: “Opgelet, een bod is bindend.”
www.hbvl.be
COLUMN. Een duwtje in de rug
Frans Baert ontdekt hoe alles met alles verbonden is, en hoe het kleine het grote bevat.
www.hbvl.be
Een hondenleven, daar hebben deze dieren nog nooit van gehoord
Over een maand kunnen we weer cadeautjes uitpakken rond de kerstboom. Ook dieren worden tijdens de feestdagen extra verwend, maar voor sommigen lijkt het elke dag feest. Outfits, fotoshoots en eigen kamers: deze Limburgse huisdieren hebben een luizenleven.
www.hbvl.be
Kernuitstap volgende week op regeringstafel
Een van de komende dagen trekt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) met het langverwachte rapport over de kernuitstap naar de regering. Het is vooral uitkijken naar de houding van MR.
www.hbvl.be
Ongeziene jacht op gedistilleerde Duvel: liefhebbers geven tot 1.500 euro voor fles
Ter ere van de 150ste verjaardag bracht Duvel Moortgat deze week Duvel Distilled Celebration 2021 op de markt. De interesse is zo groot dat drankenhandelaars hun voorzorgen moeten nemen om kampeerders en vechtpartijen te vermijden.
www.hbvl.be
Amerikanen kopen voor 9 miljard aan spullen op Black Friday
Winkeliers hebben op Black Friday, de belangrijkste dag in het jaar voor de omzet van de retailsector, tussen de 8,8 miljard en 9,2 miljard dollar aan goederen verkocht, verwacht marktonderzoeker Adobe Analytics. Vrijdagavond (lokale tijd) hadden consumenten al 6,6 miljard dollar uitgegeven, omgerekend 5,8 miljard euro.
HLN.be
“Ik ga vol voor de groene trui”: Wout van Aert heeft zijn plan voor de Tour van 2022 klaar
Wout van Aert (27) mikt in de Tour 2022 vol op de groene trui. Dat zegt hij in een exclusief dubbelinterview met Dirk De Wolf voor de Kristallen Fiets, dat u woensdag integraal te lezen krijgt in deze krant. De Wolf: “Dat groen wordt een makkie voor jou, Wout.” Van Aert: “Makkie? Nou ja…”
HLN.be
INTERVIEW. Na de nieuwe maatregelen wil coronacommissaris Pedro Facon de héle zorg aanpakken: “Hebben we na vier golven eindelijk geleerd dat we er niet komen met crisisbeheer alleen?”
“Mensen denken: ‘We kunnen dat wel aan, 1.200 patiënten op intensieve zorgen.’ Dat is fout. We kunnen dat niet meer aan.” Coronacommissaris Pedro Facon (40) wil niet de grote pessimist zijn, of de brenger van slecht nieuws — dat is zijn rol ook niet. Maar golf nummer vier is in al alle hevigheid over ons aan het rollen en dat voelen we. “Het is erger dan we hadden verwacht en we moeten toegeven dat onze inschatting van de situatie onvoldoende scherp was.” Maar Facon wil niet plooien, integendeel: “Gaan we nu eindelijk erkennen dat ons gezondheidszorgsysteem niet in staat is om deze crisis duurzaam te beantwoorden? En er iets aan doén?”
HLN.be
REPORTAGE. Op bezoek in Nederlands Limburg, de grootste coronabrandhaard van West-Europa: “Regeltjes zoveel ze willen, maar veel mensen hebben er gewoon ‘schijt’ aan”
Rob de Nijs is een kleine week met pensioen, maar zijn hit ‘Banger hart’ galmt door Nederlands Limburg. Nergens in West-Europa woekert corona harder. In Maastricht zijn ze bang voor het virus, bang voor de impact van strengere maatregelen, bang voor lastige keuzes in het ziekenhuis en bang voor lege winkelkassa’s. “Het worden heel spannende dagen.”
HLN.be
INTERVIEW. Na de nieuwe maatregelen wil coronacommissaris Pedro Facon de héle zorg aanpakken: “Hebben we na vier golven eindelijk geleerd dat we er niet komen met crisisbeheer alleen?”
“Mensen denken: ‘We kunnen dat wel aan, 1.200 patiënten op intensieve zorgen.’ Dat is fout. We kunnen dat niet meer aan.” Coronacommissaris Pedro Facon (40) wil niet de grote pessimist zijn, of de brenger van slecht nieuws — dat is zijn rol ook niet. Maar golf nummer vier is in al alle hevigheid over ons aan het rollen en dat voelen we. “Het is erger dan we hadden verwacht en we moeten toegeven dat onze inschatting van de situatie onvoldoende scherp was.” Maar Facon wil niet plooien, integendeel: “Gaan we nu eindelijk erkennen dat ons gezondheidszorgsysteem niet in staat is om deze crisis duurzaam te beantwoorden? En er iets aan doén?”
HLN.be
Les policiers liégeois ont presté 112.813 heures sup’: «On explose le plafond»
Fin d’année compliquée pour Christian Beaupère, patron de la police de Liège. Entre la covid, les inondations, le contrôle du CST ou les grands événements, les policiers liégeois ont charbonné et effectué...112.813 heures supplémentaires.
Lameuse.be
Topclubs krijgen (een beetje) hun zin: beslissing over bedrijfsvoorheffing uitgesteld tot maart
De regering heeft de nieuwe regeling over de RSZ-voordelen in de sport gisteravond goedgekeurd. Kleine verdieners zullen voortaan geen RSZ-bijdragen meer moeten betalen, topverdieners zullen aardig in de buidel mogen tasten. Over de bedrijfsvoorheffing hebben de clubs wel uitstel bedongen: de discussie en beslissing verhuizen naar de begrotingsbespreking van maart.
1 h
HLN.be
OPINIE. Laten we maar optimistisch hopen dat we op de persoonlijke verantwoordelijkheid van mensen kunnen rekenen
Op een koude regenachtige dag, met een nieuw pakket maatregelen en een verse coronavariant, is het niet makkelijk om optimistisch te blijven. En toch: wie vanuit november 2020 naar vandaag zou geteleporteerd worden, zou met open mond staan kijken hoe we met relatief weinig beperkingen een grote besmettingsgolf hopen aan te kunnen. Onder je eigen dak is er zelfs geen enkele opgelegde coronaregel. Daarvoor rekent de regering volledig op het eigen gezonde verstand. Die vrijheid hebben we te danken aan de vaccins. Laten we er verstandig mee omgaan.
1 h
HLN.be
Zo wil Dirk Ramaekers de boosters boosten: “Prikken op alle fronten: in de vaccinatiecentra, bij de apotheek zelfs op de werkvloer”
Meer en sneller boosters zetten. Dat is volgens premier De Croo één van de basiselementen in de strijd tegen het virus. Niet dat er al een datum is waarop u de mouw weer mag opstropen: de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist pas zaterdag over de kalender. Maar Dirk Ramaekers van de Taskforce Vaccinatie heeft zijn planning klaar. “We gaan extra lijnen openen in de vaccinatiecentra, zij kennen de muziek. Maar ook apothekers zullen vaccineren, bij grote bedrijven willen we zelfs prikken op de werkvloer”.
1 h
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Overlegcomité draait eensgezind het roer om: enkel voorbarige tweet zorgt even voor wrevel
“Samen met de experten hadden we een andere, minder pessimistische inschatting gemaakt.” Alexander De Croo en co gooiden gisteren - voor één keer eensgezind - het roer om. Het nachtleven, private feesten en de horeca worden aan banden gelegd, in de hoop de viruscirculatie stil te leggen. Thuis mag iedereen wel nog over de vloer komen. “We moesten ergens een lijn trekken”, klinkt het.
1 h
HLN.be
De pechvogels na het Overlegcomité: “Hopelijk krijgen we steun van de overheid, want dit is zuur”
Het nachtleven weer op slot, de restaurants eidn cafés dicht om 23 uur. Het was voor de horeca-uitbaters de mokerslag waar ze voor vreesden. Maar ook andere sectoren bleven niet gespaard: bij evenementen binnen zit je voortaan op een stoel met een mondmasker op, en sportwedstrijden gaan door zonder toeschouwers. En dan moeten de scholen maandag nog volgen. “Gelukkig hadden we maar 1.500 zelftests aangekocht, want we wisten dat we de overheid niet konden vertrouwen.”
1 h
HLN.be
De pechvogels na het Overlegcomité: “Hopelijk krijgen we steun van de overheid, want dit is zuur”
Het nachtleven weer op slot, de restaurants eidn cafés dicht om 23 uur. Het was voor de horeca-uitbaters de mokerslag waar ze voor vreesden. Maar ook andere sectoren bleven niet gespaard: bij evenementen binnen zit je voortaan op een stoel met een mondmasker op, en sportwedstrijden gaan door zonder toeschouwers. En dan moeten de scholen maandag nog volgen. “Gelukkig hadden we maar 1.500 zelftests aangekocht, want we wisten dat we de overheid niet konden vertrouwen.”
1 h
HLN.be
COLUMN. Ik krijg mijn pakjes graag thuis. Ben je dan een slechte mens?
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De wantoestanden bij Post NL doen in eigen boezem kijken. “Zoals velen laat ik aan huis leveren, en daar zijn redenen voor. De winkels in mijn buurt sloten, de stad werd moeilijk bereikbaar, door de coronacrisis verloor shoppen een beetje glans. Zeker trek ik mij het lot van de bezorgers aan, maar wat is het alternatief, voor hen en voor de consument?”
2 h
HLN.be
COLUMN. Ik krijg mijn pakjes graag thuis. Ben je dan een slechte mens?
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De wantoestanden bij Post NL doen in eigen boezem kijken. “Zoals velen laat ik aan huis leveren, en daar zijn redenen voor. De winkels in mijn buurt sloten, de stad werd moeilijk bereikbaar, door de coronacrisis verloor shoppen een beetje glans. Zeker trek ik mij het lot van de bezorgers aan, maar wat is het alternatief, voor hen en voor de consument?”
2 h
HLN.be
Vlaamse ombudsvrouw gender Annelies D’Espallier: ‘Iedereen is een persoon met een handicap’
04:00 Toen ze in 2015 ombudsvrouw gender bij de Vlaamse Gemeenschap werd, was van #metoo of corona nog geen sprake. Er kwam dus veel werk bij om grondig te doen. Ontbijt met De Tijd.
2 h
www.tijd.be
La 5G va faire grimper nos émissions de CO2
04:00 Depuis mercredi, la Belgique a officiellement son cadre légal pour déployer la 5G. Elle devrait pointer le bout de l'antenne dans plusieurs mois. Une bonne nouvelle pour les opérateurs. Peut-être pas ...
2 h
www.lecho.be
‘Online nieuwe auto’s verkopen? Dat werkt niet!’
04:00 De Nederlandse autokoning Eric Berkhof stampte in twee jaar samen met Koen Claesen via een reeks overnames de grootste autoverkoper van België uit de grond. ‘De klant die echt niet tevreden is, belt m...
2 h
www.tijd.be
Georges-Louis Bouchez (MR): "On sait qu'il n'est pas trop tard pour prolonger le nucléaire"
03:45 Contre vents et marées, le MR continue à se battre pour la prolongation du nucléaire. Et son président veut que la construction de nouveaux réacteurs figure dans l’accord du prochain gouvernement.
3 h
www.lecho.be
Quatre mois après les inondations, "l’aide primaire reste nécessaire"
03:30 Les deux commissaires spéciales à la reconstruction des zones sinistrées en Wallonie évoquent des situations encore très compliquées à de nombreux endroits.
3 h
www.lecho.be
Balongo onzeker, Bauer geschorst
3 h
www.hbvl.be
Marius twijfelachtig bij de Luikenaars
3 h
www.hbvl.be
Max König hoopt snel verlost te zijn van de naweeën van corona
In de zomer kwam Maximilian ‘Max’ König nog als nobele onbekende bij Hades aanwaaien. Ondertussen is de 30-jarige in Amerika geboren Duitse center (2.04 m) een vaste waarde in de kern van de club uit Kiewit. Tijd om kennis te maken.
3 h
www.hbvl.be