Hilde (60) zoekt al 16 jaar naar een nieuwe liefde: “Ik heb genoeg van friends with benefits.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies

Sinds haar echtscheiding, zestien jaar geleden, is Hilde (60) single. Alle dates ten spijt: de liefde blijkt voor haar onvindbaar. “Ondanks online dating, professionele relatiebemiddeling, apps en al wat je wil, is er geen dekseltje te vinden dat op mijn potje past.” Wat Hilde wél makkelijk kan vinden, zijn getrouwde mannen die in haar een friend with benefits zien, maar dat heeft ze afgezworen. “Altijd op de 26ste plaats komen, enkel ter beschikking staan als het hem uitkomt, alleen dienen voor amusement, verstrooiing en seks? Dat is na een tijdje heel frustrerend.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies om te daten op leeftijd.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Meer dan duizend covidpatiënten in het ziekenhuis
Het aantal dagelijkse hospitalisaties is met de helft gestegen ten opzichte van een week eerder. Er liggen weer meer dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Weer meer dan duizend covidpatiënten in Belgische ziekenhuizen
Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
HLN.be
La moitié des ambulants de la Batte déménage dès ce dimanche pour le chantier du tram
Avec retard certes, mais le chantier du tram débarque dès cette semaine sur le quai de la Batte et 130 marchands ambulants ont été priés de déménager, sans doute pour une bonne année. Ils iront se placer dans les espaces vides et sur le parking devant la Grand Poste.
Lameuse.be
RFC Seraing : Benjamin Boulenger tient sa revanche
Benjamin Boulenger avait rejoint Charleroi des rêves plein la tête. L’échec fut au rendez-vous. Il signe au RFC Seraing dans la foulée, bien déterminé à réussir. Aujourd’hui, s’il ne fait pas l’unanimité dans les tribunes du Pairay, il enchaîne les titularisations en Jupiler Pro League et s’apprête à affronter ses anciennes couleurs.
Lameuse.be
Les lourdes sanctions qui menacent le Standard et Bruno Venanzi
Dans une semaine, la chambre du conseil d’Hasselt doit décider du renvoi en correctionnelle du Standard et de Bruno Venanzi. Pour «faux en écriture» dans le cadre du transfert d’Edmilson Junior au Qatar, le président des Rouches risque une peine d’emprisonnement, tandis que la Fifa pourrait sanctionner le club d’une interdiction de transferts, mais aussi d’une exclusion des compétitions européennes.
Lameuse.be
Biden: VS zullen Taiwan verdedigen bij aanval door China
De Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied.
HLN.be
Chelsea vreest Romelu Lukaku weken kwijt te zijn
Chelsea zal pas de komende dagen meer duidelijkheid hebben over de enkelblessure van Romelu Lukaku. De medische staf gaat voorlopig uit van een onbeschikbaarheid van minstens 2 tot 3 weken. Het wordt touch and go voor de interlandperiode, half november. Het is wachten op een definitieve tijdsbepaling.
HLN.be
Standard: William Balikwisha est reparti chez les Espoirs
Mauvaise nouvelle pour William Balikwisha, le joueur du Standard.
Lameuse.be
Tim (34) raakte verlamd nadat hij sms’te achter het stuur: “Ik ga wat later zijn”, stuurde hij. Zes weken later werd hij uit coma gehaald
We leren het maar niet af: met het tegelijk rijden en sms’en scheren we opnieuw Europese toppen. Nochtans zorgt de afleiding achter het stuur voor minstens 50 doden per jaar. Ook Tim Pieters (34) uit Kruibeke flirtte met de dood nadat hij zijn gsm bovenhaalde. “Ik stuurde naar mijn vriendin dat ik wat later thuis ging zijn, maar toen werd het plots zwart. Zes weken later werd ik half verlamd uit coma gehaald. En dat door één stommiteit.”
1 h
HLN.be
Energiewaakhond vermoedt onderschatting kosten uitbreiden windenergie op zee
De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aldus zakenkrant De Tijd.
1 h
HLN.be
Energiewaakhond vermoedt onderschatting kosten uitbreiden windenergie op zee
De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aldus zakenkrant De Tijd.
1 h
HLN.be
Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec Baldwin
Op de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende.
2 h
De Standaard
Vrouw overlijdt in VS na incident met vuurwapen op filmset ‘Rust’ met Alec Baldwin
Een vrouw is om het leven gekomen bij een incident met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Het gaat om opnames voor de film Rust, een western waar ook acteur Alec Baldwin bij betrokken is.
2 h
HLN.be
Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec Baldwin
Op de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatregelen zijn niet nodig”
Paniek is er niet in de Wetstraat, nu de vierde coronagolf in het land is. Het mondmasker zou weer wat meer gedragen worden, vindt premier Alexander De Croo (Open Vld), maar extra maatregelen zijn voorlopig niet nodig. Ondertussen legt de Vlaamse regering zich als een blok voor een uitgebreidere coronapas, voor in de horeca bijvoorbeeld. “Twee weken geleden was het niet nodig. Waarom nu opeens wél?”
2 h
HLN.be
René (87) bestookt met telefoontjes van boze Bol.com-klanten: “‘Ik wil mijn geld terug’, kreeg ik maandenlang te horen”
Drie maanden lang durfde René Janssens (87) amper zijn gsm te beantwoorden. Want de kans was groot dat het wéér een boze telefoon was van een onbekende. Google had immers per ongeluk zijn nummer gelinkt aan de pagina van Bol.com in Antwerpen. “Klanten klaagden over een geleverd product of eisten hun geld terug”, zucht de man vermoeid. Van die ongewenste stroom aan telefoontjes werd hij vandaag verlost, maar hoe gemakkelijk kan dit gebeuren?
2 h
HLN.be
Trump lanceert nieuw sociaal netwerk
3 h
www.hbvl.be
Regeling 5G-veiling kan goed uitdraaien voor Citymesh
3 h
www.hbvl.be
Vijfde album van The Sore Losers is af: “Goesting om te rocken”
Op de vijfde plaat van The Sore Losers rocken de Limburgers harder dan ooit. “We zijn geen twintig meer, maar we willen nog altijd door een muur lopen.”
3 h
www.hbvl.be
Jean-Marc Mwema amuseert zich in ‘De Slimste Mens’: “Plots stond helft van mijn ploeg in wc”
In 2012 stak Tomas Van Den Spiegel al eens de titel van ‘Slimste Mens ter Wereld’ op zak en opnieuw stoomt een basketter stevig door. Na twee keer winst is Jean-Marc Mwema (31) al zeker van drie deelnames, “maar de schoenen van Tomas zijn groot om te vullen. Figuurlijk en letterlijk.”
3 h
www.hbvl.be
‘Belgium’s Got Talent’ gooit extra reddingsboei uit: de Golden buzzer van álle juryleden
Eén act uit de komende vier studioshows van Belgium’s Got Talent mag meteen door naar de grote finale. De juryleden mogen voor het eerst in de geschiedenis van de talentenjacht een groeps-Golden Buzzer uitdelen.
3 h
www.hbvl.be
Code van Coppens tussen de griezelige beesten
3 h
www.hbvl.be
Limburgse acteurs in kern Toneelhuis
3 h
www.hbvl.be
Canvas giet de hoge vlucht en diepe val van Sabena in documentairereeks
3 h
www.hbvl.be
Seraing - charleroi
vrijdag, 20.45 uurScheidsrechter: Wesli De Cremer
3 h
www.hbvl.be
Nieuwe variant duikt ook op in ons land
De nieuwste mutatie van het coronavirus, die de naam AY4.2 kreeg, werd ook in ons land al vastgesteld. “Sinds 25 augustus gaat het om 61 gevallen”, zegt professor virologie Piet Maes (KU Leuven).
3 h
www.hbvl.be
Unilever verhoogt prijzen met 4 procent
Axe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal... Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in een klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.”
3 h
www.hbvl.be
Drijft emissiehandel energiefactuur nog verder op?
Volgens Zuhal Demir zal de mogelijke uitbreiding van de Europese emissiehandel naar gebouwen en transport onze uitgaven voor vervuilende brandstof fors de hoogte injagen. “Demir vertelt er niet bij dat het geld terugvloeit naar België”, reageert de Bond Beter Leefmilieu.
3 h
www.hbvl.be
En plots wil CD&V ook hier coronapas in horeca
CD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord.
3 h
www.hbvl.be
Jonge weduwes en weduwnaars krijgen meer geld
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS, foto) heeft bij de recente begrotingsbespreking 7 miljoen euro binnengehaald om de overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars uit te breiden. Die uitkering kan je als -48-jarige krijgen om het verlies aan inkomen van je overleden partner wat te compenseren.
3 h
www.hbvl.be
Merkel predikt verzoening op haar 107de en laatste (?) top
Kom met een oplossing voor de Commissie sancties moet nemen. Die raad kreeg de Poolse premier van zijn EU-collega’s na het arrest van het Poolse Grondwettelijk Hof, dat het nationaal recht boven het Europees recht plaatste. Een harde clash bleef uit.
3 h
www.hbvl.be
COLUMN. “Kernenergie steeds minder gezien als probleem maar als deel van oplossing”
Economiejournalist Guido Cloostermans geeft elke week zijn persoonlijke kijk op een actueel thema.
3 h
www.hbvl.be
Plaats bij laatste zestien wenkt nu al
AA Gent is op weg om voor de derde keer in zes seizoenen door te stoten naar de achtste finales van een Europees toernooi. Kums schonk de Buffalo’s tegen het Servische Partizan Belgrado een verdiende zege.
3 h
www.hbvl.be
Gerkens kopt gelijkmaker binnen
Het eerste puntje is binnen. Met goals van Ally Samatta en Pieter Gerkens speelde Antwerp 2-2 gelijk op Fenerbahce. Het houdt zo de hoop op Europese overwintering levend.
3 h
www.hbvl.be
Hattrick van Wullaert leidt naar monsterscore
De Red Flames (FIFA-19) hebben zich niet laten verrassen door Kosovo (FIFA-115) in de WK-kwalificaties. Via een hattrick van Tessa Wullaert, twee goals van Justine Vanhaevermaet en eentje van Cayman en De Caigny werd het 7-0.
3 h
www.hbvl.be
Eden Hazard lijkt klaar voor zijn eerste clasico
Eden Hazard (30) staat mogelijk voor een primeur. De Rode Duivel van Real Madrid kan zondag voor het eerst in zijn carrière in actie komen tijdens de clasico. Hazard kon donderdag een volledige training afwerken met de groep.
3 h
www.hbvl.be
Sweeck veegt de nul weg
Laurens Sweeck verkoos een tiendaagse stage in Spanje boven de drie wereldbekercrossen in Amerika. Dat loonde meteen. In Ardooie liet de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal iedereen achter zich.
3 h
www.hbvl.be
Dubbel zilver: Dens stunt, Kopecky heeft revanche beet
Tweede dag van het WK baanwielrennen en meteen twee keer zilver voor België. Dat Lotte Kopecky (25) daarvoor zorgde in het slotnummer, de afvalling, was geen verrassing. Maar de tweede plaats van Tuur Dens (21) in de scratch was een ware stunt.
3 h
www.hbvl.be
“Slachtoffers worden in hun gezicht uitgelachen. Alweer”
Hockeycoach Shane McLeod werd dan wel uitgeroepen tot Topsportcoach van het Jaar, maar dat de omstreden gymcoach Marjorie Heuls bij de drie genomineerden hoorde leidde tot ongenoegen bij de slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in het Belgische topturnen.
3 h
www.hbvl.be
Voeren krijgt eerste bedrijventerrein
De POM Limburg en de gemeente Voeren gaan samen een nieuw kmo-zone van 2,6 ha realiseren in ’s-Gravenvoeren. Het wordt meteen het eerste bedrijventerrein voor Voeren.
3 h
www.hbvl.be
EU-leiders hebben ‘sereen, maar duidelijk’ debat over Polen
De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel gesproken over de stand van de rechtsstaat in Polen en het geruchtmakende arrest van het Grondwettelijk Hof in Polen over de relatie tussen het Europese en nationale recht. ‘Een serene, maar ook een duidelijke discussie’, vatte premier Alexander De Croo na afloop samen.
3 h
De Standaard
Paul Lembrechts wou 1.800 euro per dag verdienen, maar kreeg zijn zin niet. Terecht volgens expert
Paul Lembrechts, ex-CEO van wat rest van in elkaar gestuikte modebedrijf FNG, wilde graag 1.800 euro verdienen per werkdag. Te veel vonden de aandeelhouders. Professor Xavier Baeten van het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School bestudeert al vele jaren de salarissen van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Vindt hij dit ook? En wat verdienen andere Belgische CEO’s?
3 h
HLN.be
FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde influencer Gabby Petito
De menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI.
3 h
De Standaard
Les emprunts hypothécaires atteignent un record de 50 milliards d’euros
03:00 La Banque nationale de Belgique constate que le marché hypothécaire reste dynamique. Et que les jeunes continuent à y avoir accès.
3 h
www.lecho.be
In Elsene, waar vrouwen steeds meer moeten oppassen in cafés: “Het volgende dat ik herinner, is dat hij me penetreerde”
Na de getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en vervolgens verkracht werden in twee bars in Elsene, verschenen er de voorbije dagen heel wat anonieme getuigenissen over andere Brusselse bars. Met woedende reacties van de uitbaters tot gevolg, of een wel héél merkwaardig advies aan vrouwen: “Eet voor je uitgaat.” Maar dat er een écht probleem is met seksueel misbruik, dat lijkt niemand meer te kunnen negeren.
3 h
www.nieuwsblad.be
Ondanks heisa gaan deze jongeren betogen voor het klimaat: “Wat moet ik op school doen als er geen toekomst is?”
De politieke heisa rond het spijbelen leggen deze vijf klimaatjongeren naast zich neer. Zij gaan vrijdag naar de klimaatmars in Gent, met dezelfde motivatie als inmiddels anderhalf jaar geleden. “De toekomst staat op het spel. We moeten een sterk signaal geven.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Wie Maestro-bankkaart heeft, zal andere betaalkaart krijgen, maar omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan
Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
3 h
www.nieuwsblad.be
Verdachte van zware agressie op Belgische Manchester City-fan duikt op in promofilmpje van Club Brugge
Club Brugge heeft het zware geweld na de topper tegen Manchester City met klem veroordeeld, maar pijnlijk is wel dat een van de aangehouden verdachten opduikt in een filmpje dat de club dinsdag voor de match op Facebook zette.
3 h
www.nieuwsblad.be