‘Ik wil naar huis’: 3 tips voor wanneer heimwee toeslaat op Erasmus

Het Erasmusseizoen is voor veel studenten weer aangebroken. Ze pakken hun koffers en trekken voor enkele maanden naar het buitenland. En hoewel dat...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Verhaeghe: “Tevreden met ons niveau, maar op honger blijven zitten qua punten”
Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe voegde zich kort voor de aftrap van de match tegen Real Madrid nog even bij Q2-analisten Jan Mulder en Marc...
7 m
HLN.be
Weinstein sluit voorlopige minnelijke schikking van 25 miljoen dollar met zijn slachtoffers
Meer dan twee jaar nadat het schandaal rond Harvey Weinstein, dat aanleiding vormde voor het ontstaan van de #metoo-beweging, heeft de voormalige...
8 m
HLN.be
Harvey Weinstein en tientallen vermeende slachtoffers zijn het eens over schikking van 25 miljoen dollar
Harvey Weinstein en tientallen van zijn vermeende slachtoffers zijn het eens geraakt over een schikking van 25 miljoen dollar. Dat meldt The New York Times.
www.demorgen.be
Grève générale en France: deux syndicats, qui soutenaient la réforme, basculent dans la mobilisation
«La ligne rouge est franchie»: pourtant favorable au principe du régime universel de retraite, le numéro un de la CFDT Laurent Berger a basculé mercredi dans le camp de la mobilisation.
www.lesoir.be
Ligue des champions: Castagne, buteur, mène l’Atalanta vers les 8es, Manchester City s’impose à Zagreb (vidéos)
Les Italiens ont pris le dessus sur le Shakhtar Donetsk pour poursuivre l’aventure européenne.
Sudinfo.be
15-jarige rijdt na politieachtervolging in op auto’s op pechstrook
Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is woensdagnamiddag op de E41 Bergen-Doornik in Bury-Roucourt ingereden op drie auto’s die op de pechstrook stilstonden na een ongeval. Er waren verschillende gewonden. De jonge bestuurder van de BMW is opgepakt.
De Standaard
Le chant byzantin inscrit au patrimoine immatériel de l'Unesco
Le chant byzantin, un genre musical unique transmis par l'Église orthodoxe et qui a survécu jusqu'à nos jours, a été inscrit mercredi sur la Liste du patrimoine immatériel de l'Unesco.
www.7sur7.be
‘Verboden’ Ferrari-folder bijna net zo duur als een nieuwe Porsche 911
Een verzamelaar heeft 127.600 euro betaald voor een Ferrari-brochure, die volgens Ferrari-oprichter Enzo Ferrari nooit gedrukt had mogen worden.
HLN.be
Colson et Hansoulle: «Passer du titre au maintien, c’est dur»
En avril dernier, Julien Hansoulle et Quentin Colson fêtaient le titre avec Stockay mais choisissaient de rester en D3 pour jouer les premiers rôles avec Aywaille. Mais les Aqualiens luttent actuellement pour le maintien.
Lameuse.be
Bommetjesgooier
Een 14-jarige jongen uit Dilsen is woensdagmiddag rond 12.30 uur meegenomen naar het politiebureau nadat agenten hem een bommetje zagen gooien op het Kolonel Aertsplein in Maaseik. Daar zijn geregeld klachten over vuurwerk. Er waren meerdere jongeren op het plein. De zus van de jongen probeert nog te verhinderen dat de politie haar broer meeneemt. De politie heeft de moeder en vader van de jongen gecontacteerd. De moeder wilde hem niet komen halen en de vader kon niet. De politie heeft een pv opgesteld voor een verontrustende opvoedingssituatie. De jongeren op het plein kregen een GAS-boete voor het ‘spelen’ met bommetjes.
www.hbvl.be
Grâce à un Castagne buteur, l'Atalanta se qualifie pour les huitièmes de finale
Le groupe D, le plus indécis de tous, a vu l’Atalanta se qualifier notamment grâce à un but du Belge Timothy Castagne. Si Manchester City a largement dominé, sans grandes envolées lyriques pourtant, cette poule, les trois autres engagés étaient encore en course pour la deuxième place. Le club de Bergame a battu le Shakhtar chez lui (0-3) quand le Dinamo Zagreb s’inclinait sur sa pelouse face aux Citizens (1-4).
www.7sur7.be
Niets is te gek voor Las Vegas, ook duiven met kleine cowboyhoedjes niet
Las Vegas heeft er een attractie bij. In de Amerikaanse stad lopen sinds kort twee duiven met minuscule cowboyhoedjes op.
www.demorgen.be
Boswachters planten half miljoen bomen en struiken in Vlaanderen
Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. Zowat 500.000 boompjes en struiken worden...
HLN.be
Pédophilie dans le sport: plus de 250 enfants victimes en France
Des "dysfonctionnements majeurs" dans 77 affaires et ayant fait au moins 276 victimes, sont mis au jour dans une enquête sur la pédophilie dans le sport en France de 1970 à aujourd'hui, publiée mercredi par un collectif de journalistes.
www.7sur7.be
Tijd om vrachtwagens uit bebouwde kom te weren? “Verbied vrachtverkeer een halfuur voor en na schooltijd”
Het verkeer eiste vandaag een zware tol: maar liefst drie keer werd een zwakke weggebruiker het slachtoffer van een dodehoekongeval. In Aalst...
HLN.be
REGERINGSBLOG. De Wever over confederalisme: 'We moeten spelen met de kaarten die we hebben'
De Standaard
Na André Hazes sleept ook Bridget Maasland Privé voor de rechter
Het Nederlandse magazine Privé heeft net een schikking getroffen in de ene rechtszaak - die met André Hazes - of de volgende staat al voor de deur....
HLN.be
Twee slachtoffers bezweken in ziekenhuis: dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland loopt op tot acht
Het dodental na de vulkaanuitbarsting op White Island, een eiland dat voor de kust ligt van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, is gestegen tot...
HLN.be
Boli niet tegen Zulte Waregem?
Zaterdag trekt STVV, na de eerdere uitschakeling in de beker vorige week aan de Gaverbeek, opnieuw naar Zulte Waregem. Mogelijk gebeurt dat zonder topschutter Yohan Boli. Hij verscheen woensdag opnieuw niet op het trainingsveld. Ito en De Ridder ontbraken ook nog steeds.
www.hbvl.be
Vijftienjarige stagiair-garagist knalt met gestolen BMW in op auto’s op pechstrook na wilde politieachtervolging
Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is woensdagnamiddag op de E41 Bergen-Doornik in Bury-Roucourt (Péruwelz) ingereden op drie auto’s die op de pechstrook stilstonden na een ongeval. Er waren verschillende gewonden. De jonge bestuurder van de BMW is opgepakt.
www.nieuwsblad.be
Studentikoos of fenomenaal? De communicatiestijl van Conner Rousseau is bovenal “een gevaar”
Niemand die geen mening heeft over sp.a-voorzitter Conner Rousseau (27) na zijn bezoek aan de koning. Niet zozeer omwille van die spierwitte...
HLN.be
OneLife lance ses enzymes contre les bactéries en milieu hospitalier
20:29 Une étude menée avec le CHU de Liège a mis en évidence la supériorité du nettoyage d’appareils médicaux grâce aux solutions enzymatiques. Un bel argument pour OneLife, la spin out biomédicale du spéci...
www.lecho.be
15-jarige rijdt na politieachtervolging met gestolen BMW in op auto's op E42: meerdere gewonden
Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is deze namiddag op de E42 Bergen-Doornik in...
HLN.be
Disparition d’un couple à Huy: la famille «désemparée»
Le couple a disparu depuis quatre jours.
www.lesoir.be
Ljungberg «ne prendra pas à la légère» Standard-Arsenal
L’entraîneur par intérim des Gunners s’est bien préparé pour cette rencontre.
Lameuse.be
Freddie Ljungberg avant Standard – Arsenal en Europa League: «Il ne faudra pas prendre ce match à la légère»
L’entraîneur par intérim des Gunners s’est bien préparé pour cette rencontre.
Sudinfo.be
Chants discriminatoires et racistes: des représentants de la Pro League à Feyenoord
Des représentants de la Pro League de football se sont rendus à Feyenoord mardi pour y suivre un atelier dans le cadre de son action contre les chants discriminatoires et racistes des supporters.
www.7sur7.be
Boswachters planten half miljoen bomen en struiken
Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. 500.000 boompjes en struiken worden momenteel geleverd en zullen tijdens de winter een plaats krijgen, meldt het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.
De Standaard
Comme prévu, la Fed ne change pas ses taux d'intérêt
20:17 La banque centrale américaine a laissé inchangé ses taux d'intérêt entre 1,50% et 1,75%. Elle n'a pas changé non plus ses prévisions économiques pour 2020.
www.lecho.be
Dierenasielen krijgen heel veel herdershonden binnen: Sint-Truiden start met sensibiliseringscampagne
De herdershonden worden opvallend meer bij dierenasielen gedumpt. De voornaamste reden hiervoor: de populaire hond wordt om de verkeerde reden gekocht. “Eigenaars denken dat de hond met weinig inspanning heel goed luistert. Niet dus”, zegt Philip Zurinckx van het asiel.
www.hbvl.be
PVDA haalt 100.000 handtekeningen voor hogere pensioenen: ‘burgerwet’ of communicatiestunt?
Met 100.000 handtekeningen wil PVDA de verhoging van de minimumpensioenen tot 1.500 euro op de agenda zetten in het federaal parlement. Maar waarom dient de partij niet gewoon een wetsvoorstel in?
www.demorgen.be
Fed hint op stabiele rente tot eind 2020
20:07 Na drie renteverlagingen van het voorbije jaar plant de Amerikaanse centrale bank (Fed) een lange pauze.
1 h
www.tijd.be
L'Open Vld prêt à reporter son élection présidentielle pour éviter les interférences
L'Open Vld pourrait reporter l'élection d'un nouveau président pour éviter qu'elle ne se déroule trop près de négociations gouvernementales. Un membre du Bureau élargi du parti a ouvert cette piste lundi mais aucune décision n'a encore été prise.
1 h
www.7sur7.be
IMF steunt hervormingen in Ethiopië met miljardenkrediet
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat het hervormingsbeleid van de Ethiopische regering van premier Abiy Ahmed ondersteunen met een lening van 2,9 miljard dollar (2,6 miljard euro). Daarover hebben beide partijen een akkoord bereikt, zo maakte het IMF woensdag bekend.
1 h
www.hbvl.be
«Le garagiste revend ma voiture, annoncée bonne pour la casse»
C’est une incroyable situation à laquelle doit faire face Laurence Renard, venue relater sa mésaventure dans l’émission «On n’est pas des pigeons». Cette Herstalienne s’est retrouvée face à face avec la voiture qu’elle avait laissée à son garagiste, prétendue bonne pour la casse, en vente à...5.600€.
1 h
Lameuse.be
Herstel natuurgebieden helpt tegen effecten van klimaatopwarming
Het herstel en het behoud van natuurgebieden en ecosystemen kunnen een buffer zijn tegen de gevolgen van de klimaatopwarming zoals zware stormen, overstromingen en droogte. Dat blijkt woensdag uit een analyse van natuurorganisatie WWF op basis van vier VN-klimaatrapporten. In België kan het herstel van schelpdierbanken ons bijvoorbeeld beschermen tegen hevige stormen op de Noordzee.
1 h
www.hbvl.be
Propos sexistes: l'UGent suspend le cercle ultra-conversvateur et nationaliste KVHV
Le conseil social de l'Université de Gand (UGent) propose mercredi au collège d'administration de l'université de suspendre le cercle ultra-conservateur et nationaliste KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) pour une durée de quatre mois, à la suite des propos sexistes tenus par Jeff Hoeyberghs. La décision définitive sera prise vendredi, a fait savoir l'université.
1 h
Levif.be
STVV-Genk blijft 3-3: clubs niet in beroep
KRC Genk zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de Limburgse derby van 28 september op bezoek bij STVV.
1 h
De Standaard
STVV-Genk blijft 3-3: clubs niet in beroep
KRC Genk zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de Limburgse derby van 28 september op bezoek bij STVV.
1 h
www.hbvl.be
Ligue des Champions: qualification historique de l'Atalanta pour les 8e de finale, Castagne buteur
L'Atalanta s'est qualifiée mercredi pour les seizièmes de finale de la Ligue des champions en l'emportant sur la pelouse du Shakhtar Donetsk (0-3).
1 h
www.dhnet.be
Meer dan 60 doden bij aanval op militair kamp in Niger
Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag meer dan 60 doden gevallen. Dat is woensdag vernomen van veiligheidsbronnen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015.
1 h
www.hbvl.be
Ligue des champions: Bruges joue son avenir européen face au Real Madrid (direct à 21h)
Les Blauw en zwart peuvent prétendre à un billet pour l’Europa League.
1 h
www.lesoir.be
Nieuwe soort huisspin ontdekt die zich in meubels verbergt en vlees doet rotten met slechts één beet
In de Mexicaanse hoofdstad Mexico City hebben wetenschappers van de Universidad Nacional Autónoma de México een nieuwe soort huisspin uit de familie van de vioolspinnen beschreven. Vioolspinnen zijn vooral in de Verenigde Staten berucht omdat hun gif bloedvaten verwoest, vlees kan doen rotten en dodelijk is. Deze nieuwe soort is niet agressief, maar ook niet bang van mensen en verbergen zich in kieren en spleten, bijvoorbeeld in muren en meubels van slaapkamers. En hun beet is dodelijk.
1 h
www.nieuwsblad.be
Eruption d’un volcan en Nouvelle-Zélande: le bilan grimpe à 17 morts
Au total, 47 touristes et guides se trouvaient sur l’île au moment de l’éruption.
1 h
www.lesoir.be
Opschudding in Mexico over schilderij dat nationale held Zapata als homo afbeeldt
Naakt en op hoge hakken: deze voorstelling van de nationale held Emiliano Zapata in een schilderij heeft protest uitgelokt in Mexico. Tientallen landarbeiders uit Zapata’s geboortestreek in de staat Morelos blokkeerden dinsdag de ingang van het Paleis voor Schone Kunsten in Mexico-stad.
1 h
www.hbvl.be
Football Talk. Casteels tot 2024 in Wolfsburg - Ook RC Genk legt zich neer bij uitspraak over gestaakte derby
RC Genk tekent geen beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep over de Limburgse derby van 28 september bij STVV. De...
1 h
HLN.be
“FAA voorzag meer rampen met Boeing 737 MAX”
Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met het toestel. Dat stelt nieuwszender CNBC, die wijst op documenten die nog voor de tweede ramp met het toestel begin dit jaar werden opgesteld.
1 h
www.hbvl.be
Philippe Clement verrast: Vlietinck in de basis tegen Real Madrid, ook Tau en Kossounou starten bij Club Brugge
Het was schuiven voor Philippe Clement, maar hij is eruit geraakt. De coach mist Mata en Diatta na hun rode kaarten tegen Galatasaray, hun vervangers heten Kossounou en Vlietinck. Vooraan moeten Dennis en Tau voor de doelpunten zorgen, terwijl Balanta op het middenveld de voorkeur krijgt op Mats Rits.
1 h
www.nieuwsblad.be