IN BEELD. Hallo! Grote baas van Manchester City komt voor het eerst in dertien jaar kijken naar Kevin De Bruyne en co

Een opvallende verschijning op de tribunes van het Atatürk Olympic Stadium in Istanboel voor de Champions League-finale. Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan - de eigenaar van Manchester City - kwam pas voor de tweede keer ooit kijken naar zijn ploeg. De laatste keer dateerde al van augustus 2010, tijdens een clash met Liverpool.


Read full article on: hbvl.be
Wil Max iets bewijzen? Waarom Verstappen ook tegen de insinuaties van Hamilton en co racet
Rijdt hij opnieuw iedereen naar huis, dit weekend in het Japanse Suzuka? Omdat Singapore niet meer dan een tijdelijke flauwte was. Of is er meer aan de hand? Waarom Max Verstappen zondag niet alleen rijdt om te winnen: “Als die Red Bull hier zondag niet opnieuw met een halve minuut voorsprong wint, dan is er toch wel iets aan de hand…”
HLN.be
ANALYSE. Jevgeni Fjodorov is gek. Maar Poetin doet wat hij vraagt, dus let maar op wat hij nu zegt
In de Doema wordt een wetsvoorstel geschreven dat beveelt om Rusland uit te breiden tot de grenzen van de vroegere Sovjet-Unie. Desnoods gewapenderhand. De auteur is parlementslid Jevgeni Fjodorov, een partijgenoot van president Vladimir Poetin. De man is zo goed als gek. Maar hij vroeg lang geleden al om Oekraïne “te bevrijden van de nazi’s”. Het is via randfiguren zoals hij dat Poetin zijn eigen plannen lanceert. Dus kunnen we maar beter luisteren naar wat Fjodorov precies vertelt.
HLN.be
Axel Witsel : “Un retour au Standard ? Oui, c’est dans ma tête”
En fin de contrat avec l’Altético Madrid, l’ancien Diable rouge sera libre de signer où il veut à l’été 2024.
www.lalibre.be
Deloitte prévoit une chute de la demande en gaz en Europe dans les 20 ans
16:37 L'avenir du gaz naturel en Europe semble s'assombrir face à l'urgence climatique et aux engagements des pays de l'UE pour réduire leurs émissions de CO2.
www.lecho.be
Le Royaume-Uni reporte l’interdiction de vente des moteurs thermiques de 2030 à 2035
Le Royaume-Uni a décidé de reporter l’entrée en vigueur de l’interdiction des moteurs thermiques sur son territoire à 2035, comme dans l’Union européenne. Une "nouvelle approche" de la lutte contre le réchauffement climatique qui ne remet pas en cause les ambitions du pays en la matière.
www.dhnet.be
Le peut-être futur nouveau James Bond sur le tapis rouge du Festival de San Sebastian 2023, et son prénom est vraiment James…
La rumeur enfle et les conditions d’interview avec l’intéressé laissent songeur…
www.lalibre.be
Mag je echt maximaal 90% lenen van de waarde van een woning of zijn er uitzonderingen op deze regel?
Wil je een nieuwe woning kopen, maar vraag je je af hoeveel je kan - en mag - lenen bij de bank? Wat daarbij een rol speelt, hoeveel veilige marge je het best aanhoudt en welke voorwaarden je zoal moet vervullen? Spaargids.be vat het voor je samen.
HLN.be
India krijgt geen contact met maanlander en verkenner: Vikram en Pragyan ontwaken niet na ‘maan-nacht’
India krijgt geen contact meer met de onbemande verkenner en lander die vorige maand op de maan zijn aangekomen. Ze gingen ruim twee weken geleden op stand-by, omdat het nacht werd. In het donker kunnen de accu’s niet opladen. Rond deze tijd komt de zon weer op en hadden ze wakker moeten worden, maar dat is nog niet gebeurd.
HLN.be
Trekken tegengestelden elkaar echt aan? Studie onthult het: “Meer dan 80.000 koppels onderzocht”
Kylie Jenner en Timothée Chalamet vormen officieel een stel. Al vindt men de relatie tamelijk verrassend, want de Hollywoodsterren zijn extreem verschillend. Trekken tegengestelden elkaar dan echt aan? Een nieuwe, uitgebreide studie onderzocht het cliché. “Stevige rokers en drinkers vormen vaak een koppel. Hetzelfde geldt voor geheelonthouders.”
HLN.be
Guangzhou: Greet Minnen échoue aux portes de sa première finale WTA
Greet Minnen a été éliminée en demi-finales du tournoi de tennis WTA 250 de Guangzhou, épreuve sur surface dure doté de 259.303 dollars, vendredi en Chine.
www.7sur7.be
Nu het onwaarschijnlijkste Hollywood-koppel officieel is: trekken tegengestelden elkaar echt aan?
Kylie Jenner en Timothée Chalamet vormen officieel een stel. Al vindt men de relatie tamelijk verrassend, want de Hollywoodsterren zijn extreem verschillend. Trekken tegengestelden elkaar dan echt aan? Een nieuwe, uitgebreide studie onderzocht het cliché. “Stevige rokers en drinkers vormen vaak een koppel. Hetzelfde geldt voor geheelonthouders.”
HLN.be
Kremlincriticus Navalny al voor twintigste keer in eenzame opsluiting
De Russische dissident Aleksej Navalny is naar eigen zeggen voor de twintigste keer in een krappe isoleercel gestopt. De strafmaatregel zou gelden voor vier dagen.
De Standaard
"Il ne pensait pas ses propos antisémites": le nouveau PDG d'Adidas suscite la polémique en prenant la défense de Kanye West
Kanye West et Adidas avaient rompu leur partenariat.
www.dhnet.be
Ouw, u vindt mij lui
Waarom maken Nederlandstaligen zich moe aan het onderscheid tussen ou en au, of tussen ij en ei? Dat vroeg Bart Dobbelaere zich vorige week af, en zijn mailbox stroomde vol met bijval, maar ook met de angst dat er iets wezenlijks verloren gaat als we toegeven aan de gemakzucht. Bdankt mneer!
De Standaard
Kylie Minogue in vuur en vlam: wie op ‘Tension’ kan blijven stilstaan, heeft Velpon aan zijn zolen
Het leven is een feest, vooral als Kylie Minogue is geweest. Met haar zestiende album levert de Australische de soundtrack voor een beachparty. Met wat geluk eindigt die tussen de lakens.
De Standaard
Annelies Verlinden: ‘Als ik date, hoop ik dat mijn bodyguards niet meekijken, of dat ze goed kunnen zwijgen’
Er passeerden deze week alweer een paar opmerkelijke uitspraken, van Conner Rousseau tot Siegfried Bracke en van Alexander De Croo tot Annelies Verlinden. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
De Standaard
Pourquoi la Belgique risque fort d’être ingouvernable après les élections de 2024
Le PS a annoncé qu’il refuserait le confédéralisme de la N-VA. Ecolo ne voudra plus s’allier avec le MR. Le PTB refusera de monter dans la majorité, et les francophones ne voudront jamais du Vlaams Belang. En d’autres termes, nous risquons fort de nous retrouver dans un pays ingouvernable en 2024.
www.lalibre.be
Ce fauteuil présidentiel dont rêve Rafael Nadal
L’autre regard de Miguel Tasso.
www.lalibre.be
Ce fauteuil présidentiel dont rêve Rafael Nadal
L’autre regard de Miguel Tasso.
www.dhnet.be
Wall Street rebondit, le début d’une série de hausse ? “On s’attend à un malaise au quatrième trimestre”
Les marchés boursiers américains semblent avoir digéré la décision de la Fed.
www.lalibre.be
IT-groep Cegeka verlengt bod op sectorgenoot CTG
16:24 De Limburgse IT-groep Cegeka laat haar bod op de beursgenoteerde Amerikaanse sectorgenoot CTG doorlopen tot medio oktober.
www.tijd.be
Axel Witsel : “Un retour au Standard ? Oui, c’est dans ma tête”
En fin de contrat avec l’Altético Madrid, l’ancien Diable rouge sera libre de signer où il veut à l’été 2024.
www.dhnet.be
Le pape François est arrivé à Marseille
L'avion du Pape François argentin s'est posé peu après 16h00.
www.lalibre.be
Ivan Van de Cloot : "La dette est le résultat des faiblesses structurelles de notre système politique"
16:17 L'économiste Ivan Van de Cloot quitte Itinera pour créer le think tank Merito. Il estime que pour maintenir à flot les finances publiques, il faudra mettre en œuvre des réformes structurelles et repen...
www.lecho.be
TWEEDE AFDELING. Derby Hasselt-Bocholt live op hbvl.be, blijft Belisia ongeslagen?
Kan Bocholt zaterdagavond op het veld van Sp. Hasselt voor het eerst dit seizoen winnen? Of zegeviert Sporting na goals van doelpuntenmachine Nicolas Orye? Dat kan u live (met rechtstreekse camerabeelden) volgen op onze website www.hbvl.be. Tongeren ontvangt rode lantaarn Diegem, Hades trekt naar Lebbeke. Ongeslagen leider Belisia (tegen Lille) moet twee sterkhouders missen. Lees hier alle ploegnieuws van de Limburgse clubs in tweede afdeling VV B voor de wedstrijden van dit weekend.
1 h
www.hbvl.be
Na de tik in Barcelona willen Van Bommel en Antwerp de rug rechten: “Ik ben blij dat mijn jonge groep dít al heeft meegemaakt”
Na de forfaitnederlaag in Barcelona pikt landskampioen Antwerp de draad in eigen land weer op met een thuismatch tegen RWDM. Wat Mark van Bommel destijds op automatische piloot kon – overschakelen van een Europese topaffiche naar een doordeweekse competitiematch – moeten veel van zijn spelers nog leren. “Iedereen zegt: ‘je speelt ‘maar’ tegen RWDM’, waarop ik antwoord: de promovendus heeft tien punten.”
1 h
www.hbvl.be
DERDE AFDELING. Doelpuntenmachine opnieuw fit bij Wellen, blijven Zepperen-Brustem en Pelt ongeslagen?
Blijft Zepperen-Brustem aan de leiding in derde afdeling VV B? Dan kan het zondag maar beter winnen van Sint-Lenaarts. Ook Pelt, dat zaterdagavond Nijlen op bezoek krijgt, is nog steeds ongeslagen. Het geplaagde Eksel, dat in drie matchen al 20 doelpunten incasseerde, trekt naar Schoonbeek-Beverst. KVK Wellen kan weer rekenen op spits Odutayo en hoopt in Geel de rug te rechten na de zware 0-4-cijfers van vorig weekend. Termien ontvangt Turnhout. Lees hier alle ploegnieuws van de Limburgse clubs in derde afdeling VV B voor de wedstrijden van dit weekend.
1 h
www.hbvl.be
Geoffrey (29) vijf dagen arbeidsongeschikt na verkeersagressie: “Mijn vriendin werd ook bedreigd”
Geoffrey (29) kreeg deze week slaag van een agressieve wegpiraat op de Gentse stadsring. Zijn lip is gescheurd en hij is vijf dagen arbeidsonbekwaam. “Omdat ik iemand wou waarschuwen en zo een aanrijding vermijden”, zegt de Gentenaar gefrustreerd. Twee verdachten zijn ondertussen opgepakt.
1 h
www.hbvl.be
Goedkoop is vaak geen goede koop
16:10 De beurs huisvest tal van goedkope aandelen. Maar daarom zijn ze nog niet koopwaardig. Zoek vooral naar bedrijven die moeite doen om waarde te laten ontbolsteren.
1 h
www.tijd.be
Quatre joueurs du Real Madrid inculpés pour une vidéo à caractère sexuel avec une mineure
Quatre jeunes joueurs des équipes réserves du Real Madrid ont été inculpés pour la diffusion d'une vidéo à caractère sexuel impliquant une mineure, a appris l'AFP vendredi de source judiciaire.
1 h
www.dhnet.be
EERSTE PROVINCIALE. Trainerswissel in Beringen, derby in Gruitrode en wie raakt de nul kwijt?
In eerste provinciale staan de leiders Bree-Beek (derby tegen Gruitrode) en Torpedo (naar Zonhoven) voor geen onmogelijke opdrachten om hun maximum overeind te houden. Interessant is zeker het duel tussen Turkse Rangers en Koersel, twee teams die bovenaan verwacht worden. Onderaan maken Meeuwen en Hoepertingen onder mekaar uit wie van de nul verlost geraakt. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in eerste provinciale van dit weekend. (jc)
1 h
www.hbvl.be
VIERDE PROVINCIALE. Titelfavorieten tegen mekaar, trainerswissel in 4C en begint ploeg in 4A eindelijk vanaf nul punten?
In 4A staan titelfavorieten Herk FC B en E. Houthalen tegen mekaar en kan Sporting Aalst (negen strafpunten) bij winst eindelijk met nul punten starten. In 4B is het uitkijken naar de derby’s in Pelt en Peer. In 4C nam Winterslag B afscheid van coach Chetta en in 4D staan twee onderlinge duels in de top vijf op het menu. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in vierde provinciale van dit weekend.
1 h
www.hbvl.be
Vous cherchez de l’emploi? Le TEC recrute des encore des centaines de profils
Le TEC est encore à la recherche de centaines de chauffeurs ainsi que d’autres profils, fait-il savoir vendredi au travers d’un communiqué de presse. Les postes sont à pourvoir dans toutes les provinces wallonnes, complète-t-il.
1 h
www.7sur7.be
DERDE PROVINCIALE. Titelfavorieten tegen mekaar in 3A, Speler van het Jaar out in 3B en Genkse derby in 3C
Velm (3A), Lutlommel (3B), E. Mechelen a/d Maas B, Wiemismeer en Smeermaas (3C) willen hun maximum gaaf houden. In 3A staan met Velm en Unico Tongeren de twee titelfavorieten tegenover mekaar, in 3B is Kevin Hermsen van Achel B - vorig jaar nog Speler van het Jaar in 4C - langere tijd out en in 3C is er de derby Genk VV-Winterslag. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in derde provinciale van dit weekend.
1 h
www.hbvl.be
Un nouveau “quartier” va voir le jour aux Guillemins
Sur l’îlot Icadi… l’un des derniers espaces en friche de ce quartier d’affaires et de logements.
1 h
www.lalibre.be
Un nouveau “quartier” va voir le jour aux Guillemins
Sur l’îlot Icadi… l’un des derniers espaces en friche de ce quartier d’affaires et de logements.
1 h
www.dhnet.be
INTERVIEW. Zes maanden nadat hij door een sporthal vloog, sprak onze man met voetballer Sofian Kiyine: “Ik drink nooit nog alcohol”
Het filmpje van zijn Mercedes die de lucht in werd gekatapulteerd en zich door de sporthal van Flémalle boorde, ging eind maart de wereld rond. Zes maanden later probeert Sofian Kiyine bij OH Leuven weer ‘gewoon’ voetballer te zijn. Al is hij naar eigen zeggen een heel ander mens geworden. “Mensen met geamputeerde ledematen helpen, deed me beseffen hoeveel geluk ik heb gehad.”
1 h
www.hbvl.be
La fin d'une "success story" sur les marchés de Chicago
16:05 Petit tremblement de terre sur le marché d'options Cboe en raison de la démission forcée de son patron emblématique, Edward Tilly.
1 h
www.lecho.be
TWEEDE PROVINCIALE. Derby in Jeuk, topper in Hechtel en verrassende wending in Leopoldsburg
Munsterbilzen, Lanaken (2A), KFC Hamont, Leopoldsburg en Elen (2B) willen na drie nederlagen op rij de nul uit de tabellen vegen. In 2A is het ook uitkijken naar de derby Jeuk-Landen, in 2B is Michael Modubi na een ‘spelersopstand’ één week na zijn ontslag weer coach. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in tweede provinciale van dit weekend.
1 h
www.hbvl.be
Kremlincriticus Navalny al voor twintigste keer in isoleercel gestopt
De Russische dissident Aleksej Navalny is naar eigen zeggen nu al voor de twintigste keer in een krappe isoleercel gestopt. De strafmaatregel zou vooralsnog gelden voor vier dagen.
1 h
HLN.be
Kremlincriticus Navalny al voor twintigste keer in isoleercel gestopt
De Russische dissident Aleksej Navalny is naar eigen zeggen nu al voor de twintigste keer in een krappe isoleercel gestopt. De strafmaatregel zou vooralsnog gelden voor vier dagen.
1 h
HLN.be
Ponts cassés à Rochefort: le grosse colère du bourgmestre
Plus de deux ans, déjà, que les ponts emportés par les flots à Villers-sur-Lesse attendent des travaux. Rien ne bouge. Le bourgmestre Julien Defaux se fâche
1 h
www.dhnet.be
Tourpes va connaître un (gros) regain d’activité ce week-end des 23 et 24 septembre
Plus d’artisans extérieurs, un programme musical et d’animations encore plus étoffé…, Tourpes en Activité a vu les choses en (plus) grand pour son week-end festif.
1 h
www.dhnet.be
Kompany avant d’affronter Manchester United: “Je sais ce qu'ils vivent”
Après trois défaites à domicile pour débuter la saison en Premier League, le Burnley de Vincent Kompany a décroché son premier point après son partage à Nottinhgham Forest (1-1). Samedi, il reçoit Manchester United, qui connaît également de grosses difficultés. “Je sais ce qu’ils vivent”, a confié l’ex-joueur de Manchester City à la veille du match.
1 h
www.7sur7.be
Van tweede provinciale naar leidersplek in derde afdeling VV B: Martijn Swartenbroekx geniet van zijn transfer
Promovendus Zepperen-Brustem prijkt na drie speeldagen (samen met Berg en Dal) aan de leiding in derde afdeling VV B. Ook voor Martijn Swartenbroekx (21), die de overstap maakte van tweedeprovincialer FC Landen, is dit een prachtig debuut in de nationale reeksen.
1 h
www.hbvl.be
“Een nieuwe twist op de populaire smashed burger, maar béter”: HLN-chef Jelle Beeckman tipt hoe je zelf smash burger taco’s maakt
Waarom kiezen tussen een smashed burger of taco’s als je beide kan combineren? Enter: de ‘smash burger taco’s’. Een ontzettend populair recept op sociale media en dé foodtrend van het moment. Wat maakt deze unieke combinatie zo lekker? En vooral: hoe maak je dat zelf thuis? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt zijn recept en deelt vier belangrijke stappen om de lekkerste versie op tafel te krijgen.
1 h
HLN.be
STREAMINGTIP. ‘Sex Education S4’: Tienerhormonen vliegen nog één keer in het rond
Mag het op vrijdag voor u een beetje ondeugender? Stem dan zeker af op Netflix, want daar gaat het vierde - en helaas ook laatste - seizoen van ‘Sex Education’ in première.
1 h
HLN.be
Inge Onsea (Essentiel Antwerp): ‘In de mode kopieert iedereen van iedereen’
1 h
www.demorgen.be