Inbraakpoging in Zoutleeuw

Dieven hebben via de achterdeur proberen binnen te dringen in een huis in de Linebeekstraat. Zij slaagden niet in hun opzet. De deur vertoont duidelijke braaksporen. De inbraakpoging is woensdagavond vastgesteld.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Bijna D-day voor Boris Johnson: komt er brexitdeal of blijft Westminster hopeloos verdeeld?
De Britten trekken morgen voor de derde keer in vijf jaar tijd naar de stembus. Voor premier Boris Johnson is het erop of eronder: haalt hij zijn...
5 m
HLN.be
Schietpartij in Jersey City: doel was joodse winkel
De schutters die eerder vandaag het vuur openden in Jersey City, dichtbij New York, viseerden een joodse kruidenierswinkel. Dat heeft de...
8 m
HLN.be
Lars Boom stopt met baanwielrennen en legt focus op mountainbiken
Lars Boom (33) heeft via zijn management laten weten dat hij voorlopig stopt met baanwielrennen. De Nederlander wist, na het opdoeken van...
9 m
HLN.be
Ligt de toekomst bij de Spotify of Uber van de banken?
Beheren we binnenkort ons geld bij digitale banken die alleen als app bestaan? De Duitse appbank N26 hoopt in elk geval ‘de Spotify of Uber’ van de banksector te worden. En ook Revolut prikkelt de historische banken.
De Standaard
Les colorations pour cheveux augmenteraient les risques de cancer du sein
Une étude menée par des chercheurs américains du National Institute of Health démontre que les femmes appliquant des colorations pour cheveux auraient une probabilité supplémentaire de 9% de développer un cancer du sein.
www.7sur7.be
Wandelstok van Harvey Weinstein beroert de gemoederen
Volgende maand begint de rechtszaak tegen de gewezen filmproducent Harvey Weinstein (67), die terechtstaat voor vijf gevallen van verkrachting en seksueel misbruik. Dat hij tijdens een hoorzitting voor die bewuste rechtszaak met een wandelstok kwam opdagen, beroert in de Verenigde Staten de gemoederen.
www.demorgen.be
Fièvre, vomissements et douleur dans la jambe: une femme souffre d’une grave infection après que son chiot lui a léché les pieds
Des petites blessures entre les orteils auraient permis à la bactérie de passer sous la peau.
Sudinfo.be
Vaste opération anti-drogue à Bruxelles: 14 kilos de cannabis découverts, 15 interpellations
Quatorze perquisitions ont été menées à Bruxelles, qui ont permis la découverte de sept plantations et 14 kilos de cannabis, indique le parquet de Bruxelles mercredi. Quinze personnes ont été interpellées.
www.7sur7.be
Schilderij van Klimt na 23 jaar teruggevonden... in museum waar het verdween
Een vermoedelijk schilderij van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt is na bijna 23 jaar terug opgedoken. "Bildnis einer Frau" werd in een...
HLN.be
Attentat à la pudeur dans les toilettes des cafés: reconnaissez-vous ces hommes?
La police est à la recherche d’un suspect dans le cadre d’un attentat à la pudeur qui a eu lieu dans un café de Turnhout (province d’Anvers).
Sudinfo.be
Schuldbewuste overvaller deelt klap uit, schrikt van eigen reactie en biedt excuses aan
Een overvaller heeft donderdag een bizarre situatie gecreëerd in een supermarkt in Thailand. De man deelde er een klap uit aan een medewerker, maar schrok danig van zijn reactie dat hij zich meteen excuseerde. Hij bood ook een zakdoek aan voor de bebloede lip en maakte ondertussen een schietgebedje voor een spoedig herstel van de kassamedewerker.
www.nieuwsblad.be
Quatorze kilos de cannabis découverts à Bruxelles lors de 14 perquisitions
Quinze personnes ont été interpellées.
www.lesoir.be
Is dit de nieuwe LeBron? 4-jarige jongen mist geen enkel shot
Amper vier jaar is hij, maar Fahed Mohammed uit het Amerikaanse Cleveland verovert momenteel het internet met zijn indrukwekkende shots. Of hij de nieuwe LeBron wordt? Daar hoopt zijn mama Lulu alleszins op. “LeBron is zijn grootste idool, hij kijkt er zo naar op!”, klinkt het.
www.nieuwsblad.be
Juwelen gestolen in Stokrooie
Dieven hebben juwelen gestolen uit een huis in de Kuilbergstraat in Stokrooie. De diefstal is dinsdag rond 18.30 uur vastgesteld.
www.hbvl.be
Waarom de nieuwe Mercedes GLA de ideale auto voor de car wash is
Met de presentatie van de GLA trok Mercedes vanmiddag het doek van de achtste telg van de A-familie van het merk. De crossover graait graag in de...
HLN.be
De Condé heeft duidelijke boodschap voor spelers met transferitis
KRC Genk ontwaakte woensdag in Napels met een stevige kater. De regerende landskampioen heeft meer problemen dan een jonge doelman die zwaar in de fout gaat. “Te veel spelers zijn met een transfer bezig”, aldus Dimitri de Condé. “Daar word ik kwaad van.”
www.hbvl.be
Facebook en Google niet langer bij populairste werkplekken
15:44 Silicon Valley verliest een beetje van zijn glans. Verschillende techbedrijven zakken op de lijst van 'beste plaatsen om te werken' in de VS.
www.tijd.be
Fusillade près de New York: un magasin juif visé
Les tireurs qui ont déclenché mardi une fusillade meurtrière à Jersey City, près de New York, ont visé délibérément une épicerie casher, a indiqué mercredi le maire de la ville, dénonçant l'antisémitisme et poussant le maire de New York à renforcer la protection de sites de la communauté juive.
www.7sur7.be
Drankenhandel installeert vrijwillige alcoholcontrole naast proefstand
Bij drankenhandel De Kievit in Heist-op-den-Berg kunnen klanten de komende weekends proeven van het vernieuwde drankenaanbod. Wie twijfelt of hij of zij nog wel binnen de wettelijke alcohollimiet zit na het degusteren, kan in de zaak een vrijwillige alcoholcontrole afleggen.
www.gva.be
Britney Spears de nouveau en justice pour voir ses enfants plus souvent
Britney Spears est de nouveau engagée dans une bataille avec son ex-mari, Kevin Federline, pour la garde de leurs fils. Le danseur de 41 ans a été autorisé à s’occuper de ses enfants 70% du temps, en septembre, depuis que le père de Britney, Jamie Spears, a été accusé d’agression sur le jeune Sean.
www.7sur7.be
Jongeren manifesteren tegen besparingen op jeugdwerk in Genk
Zo’n honderd jongeren kinderen en medewerkers van jeugdwelzijnswerk Gigos hielden woensdagnamiddag een manifestatie in Genk. Ze zijn boos omdat de jeugdwerkingen het met twintig procent lokale steun minder moeten doen.
www.hbvl.be
Franse premier doet toegevingen na massale protesten: minimumpensioen van 1.000 euro
Na massale protesten en stakingen heeft de Franse regering toegevingen gedaan bij de geplande pensioenhervorming. Zo zullen de nieuwe regels niet van toepassing zijn op mensen geboren vóór 1975, zo kondigde premier Edouard Philippe woensdag aan. Aanvankelijk zou de hervorming al gelden voor mensen geboren vanaf 1963.
www.demorgen.be
Journaliste bijt van zich af nadat man op haar billen slaat tijdens live-uitzending
Journaliste Alex Bozarjian heeft felle kritiek geuit op een man die zaterdag op haar billen sloeg tijdens een loopwedstrijd in de Amerikaanse staat Georgia. Tijdens de Enmarket Savannah Bridge Run stond Bozarjian langs de zijlijn om verslag uit te brengen het event, tot een van de lopers plots op haar achterwerk sloeg.
www.hbvl.be
Tv gestolen op Maastrichtersteenweg
Op de Maastrichtersteenweg hebben dieven ingebroken in een appartement en een tv gestolen. De inbraak is dinsdag rond 18.45 uur vastgesteld.
www.hbvl.be
“Prendre du plaisir et tout donner”: la mission du Standard contre Arsenal
Jeudi, Selim Amallah devrait être une des principales armes du Standard de Liège contre Arsenal (18h55) lors du dernier match du groupe F de l'Europa League. Arrivé cet été à Sclessin, le milieu de terrain offensif se réjouit de jouer ce "match de prestige".
www.7sur7.be
Voetganger lichtgewond na ongeval in Wellen
In de Dorpsstraat zijn een voetganger en een auto woensdag rond 11.45 uur gebotst. Emile O. (68) uit Wellen raakte lichtgewond.
www.hbvl.be
Good As Hell: Time kroont Lizzo tot entertainer van het jaar
Lizzo is door het Amerikaanse weekblad Time uitgeroepen tot entertainer van het jaar. Het blad onthulde dat samen met de bekendmaking van de...
HLN.be
Le camion Coca-Cola de Noël revient sur nos routes pour les fêtes
Comme chaque année, le célèbre camion Coca-Cola ainsi que son père Noël feront le tour de la Belgique pour partager toujours plus avec vous !
www.lesoir.be
Charles Michel représentera Boris Johnson au sommet européen
Le Premier ministre du Royaume-Uni, Boris Johnson, ne sera pas présent jeudi et vendredi au sommet européen qui rassemblera à Bruxelles les chefs d’État et de gouvernement des États membres de l’Union. Alors que des élections ont lieu jeudi au Royaume-Uni, et que cet État doit en principe quitter l’UE d’ici à fin janvier, le résident du 10 Downing Street ne fera pas le déplacement.
www.7sur7.be
Moordverdachte probeert vanuit kooi in rechtszaal te ontsnappen via plafond
Van een ultieme ontsnappingspoging gesproken: een Russische moordverdachte heeft geprobeerd om via het plafond te vluchten, nadat hij zich met de...
HLN.be
RTBF: «Signé Taloche» passe aussi à la trappe!
Les célèbres frères pourraient tout de même rester à l’antenne à la RTBF, malgré la suppression de leur émission.
Sudinfo.be
Selim Amallah: «On peut mettre Arsenal en danger»
Il est confiant.
Lameuse.be
“Hoe oud wordt een kip?” tweede meeste gegoogelde hoe-vraag in 2019. Wij zochten het voor u uit
Eindejaar nadert en dus geeft zoekmachine Google lijstjes vrij van de meest gegoogelde vragen van het afgelopen jaar. Nummer twee in het lijstje met hoe-vragen is opvallend: Hoe oud wordt een kip? Maar dierenarts Henk Decock, gespecialiseerd in kippen en vogels, is niet verrast dat de vraag zo vaak terugkomt. Hij geeft de antwoorden over leven en dood van de kip.
www.nieuwsblad.be
Fietsster lichtgewond na botsing met vrachtwagen
Een fietser en een vrachtwagen zijn woensdag rond 10.45 uur gebotst in de Vaartstraat. Veerle V. (41) uit Zonhoven raakte lichtgewond.
www.hbvl.be
Schilderij van Klimt duikt na 23 jaar in vuilniszak op
Een vermoedelijk schilderij van de Oostenrijkse jugendstilkunstenaar Gustav Klimt is na bijna 23 jaar in Italië opgedoken. ‘Bildnis einer Frau’ werd in een museum in Piacenza gevonden, nadat het daar in 1997 verdwenen was. Tuinmannen vonden het dinsdag toen ze aan het opruimen waren.
www.demorgen.be
Liège, Malmedy et Huy, le Jour le Plus Court en quatre lieux
Le court métrage belge francophone sera mis à l’honneur entre le mercredi 18 et le dimanche 22 décembre, lors de l’opération du “Jour le Plus Court”. À cette occasion, plusieurs communes de la Fédération Wallonie-Bruxelles projetteront des films de réalisateurs belges. Au total, plus de 135 courts métrages francophones seront diffusés dans près de 30 lieux à Bruxelles et en Wallonie, à la télévision et en VOD. Cette 6ème édition est parrainée par l’acteur Yannick Renier.
www.7sur7.be
Ces acteurs qui s’aiment à l’écran mais se détestent dans la vie
Jouer la comédie est un métier difficile. Il faut devenir le personnage que l’on interprète sinon le public n’y croira pas.
www.lesoir.be
Zo schattig! 12-jarige Billie Eilish zingt cover van Alicia Keys
Ook op haar twaalfde had superidool Billie Eilish al een stem om u tegen te zeggen. In ‘The Late Late Show with James Corden’ toonde de intussen...
HLN.be
Boris Johnson sera représenté par Charles Michel lors du sommet européen
L’ex-Premier ministre belge aura le pouvoir d’approuver, au nom du Royaume-Uni, les conclusions qui seront proposées.
www.lesoir.be
Verzekeraar Allianz schrapt komende drie jaar 75 jobs in België
Verzekeraar Allianz wil in België de komende drie jaar 75 banen schrappen. Dat meldt De Tijd op zijn website en het nieuws wordt door vakbondsman...
HLN.be
Jack Burns, étoile montante du ballet et acteur favori des séries de la BBC, est décédé brutalement à l’âge de 14 ans
Le jeune danseur et acteur Jack Burns est mort à seulement 14 ans.
Sudinfo.be
Hoopgevend nieuws bij Anderlecht: Vincent Kompany traint alweer mee
Een week geleden viel hij (opnieuw) uit met een hamstringblessure in de bekerwedstrijd in Moeskroen maar kijk, vandaag trainde Vincent Kompany alweer mee op Anderlecht.
www.gva.be
Fusillade près de New York: un magasin juif visé, selon le maire
Les tireurs qui ont déclenché mardi une fusillade meurtrière à Jersey City, près de New York, ont visé délibérément une épicerie casher, a indiqué mercredi le maire de la ville, dénonçant l’antisémitisme et poussant le maire de New York à renforcer la protection de sites de la communauté juive.
Sudinfo.be
L'heure de vérité a sonné pour les Britanniques
15:20 Trois ans et demi après le référendum sur le Brexit, les Britanniques ont la possibilité d’influer directement sur la suite du processus lors de l’élection générale, ce jeudi. Seule une large victoire...
www.lecho.be
Le Standard devrait aller en appel de la suspension de Mpoku
Il avait été exclu dimanche dernier à Mouscron.
Lameuse.be
Deux éléphants mortellement percutés par un train en Inde
Deux éléphants sont morts mercredi percutés par un train dans l'est de l'Inde, ont annoncé les chemins de fer locaux, nouvel accident dû à l'empiétement de l'homme sur le territoire de la faune.
www.7sur7.be
Le Standard devrait aller en appel de la suspension de Mpoku avant le Clasico contre Anderlecht
Il avait été exclu dimanche dernier à Mouscron.
www.lesoir.be
Boeing 737 MAX zal dit jaar zeker niet meer vliegen
De Boeing 737 MAX, die sinds maart wereldwijd aan de grond staat na twee dodelijke crashes op korte tijd, zal dit jaar zeker geen goedkeuring meer...
HLN.be