Indridason plonge avec délices dans le passé

Son roman historique raconte le passé terrible de l’Islande à travers un dialogue entre le roi et un horloger.
Read full article on: lalibre.be
LIVE INTER-AC MILAN (20u45). Slechts 1 van 5 Belgen aan de aftrap verwacht - Milan-legende Kaká stoort zich aan vergelijking met De Ketelaere
Lees ook:
1m
HLN.be
Alexander De Croo na begrotingsakkoord: “Dat politici zelf beslissen over hun loon en pensioen is niet gezond. Een apart comité zou dat moeten vastleggen”
De begroting is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar premier Alexander De Croo (Open VLD) is wel blij dat hij wat van het tekort heeft kunnen afpietsen. De opsteker geeft de burger en de Vivaldist moed voor de komende hervormingen. Voor De Croo eindigen die niet bij pensioenen en belastingen. De heisa rond de pensioenbonus van zijn eigen vader doet hem pleiten voor een nieuw verloningssysteem voor politici. “Het gevoel leeft dat men dingen wil verbergen en dat is niet goed.”
www.nieuwsblad.be
Wie is Nicolas Ullens, de voormalige geheim agent die zijn stiefmoeder vermoordde? “Onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën”
Hij komt uit de absolute elite van dit land. Zijn leven leek een vrolijk ritje te worden. Toch werd Nicolas Ullens (57) een buitenbeentje van de familie en ging hij zijn eigen weg. De man werd agent bij de Staatsveiligheid en klaagde daarna zowat elk mogelijk complot aan. Maar het grootste complot in zijn leven, bleek nu zijn ‘boze’ stiefmoeder Mimi Ullens de Schooten die hij deze week vermoordde.
www.nieuwsblad.be
Onze man liet zich vrijwillig opsluiten in de ‘virusbunker’: “Het zijn spartaanse condities”
In Vaccinopolis zijn ze er klaar voor. In het gloednieuwe onderzoekscentrum van de Universiteit Antwerpen, het grootste van Europa, gaan ze nieuwe vaccins testen op proefpersonen die zich bewust laten besmetten met een afgezwakt virus of bacterie. Deze week vond de generale repetitie plaats met vijftien vrijwilligers én ik was een van hen. “We proberen het hier zo aangenaam mogelijk te maken, maar het zijn spartaanse condities.”
www.nieuwsblad.be
Oud-winnaars Stijn Devolder en Nick Nuyens over wat de Ronde zo speciaal maakt: “Die kick... ik weet dat ik dat nooit meer ga meemaken”
Ze zijn allebei al een tijdje oud-renner, maar – zo betrappen zichzelf erop – nog altijd broeit er rond deze tijd iets in hun lijf. “Noem het verwachting”, knikt Nick Nuyens (42). “Weten dat de Ronde van Vlaanderen eraan komt. Dat zit voor eeuwig in je gestel.” Nuyens won de Ronde van Vlaanderen één keer, Stijn Devolder (43) liefst tweemaal. Samen beantwoorden ze die ene grote vraag: wat maakt de Ronde de Ronde? “Nog elk jaar denk ik bij de start: ongelooflijk, dat heb ik dus ooit gewonnen.”
www.nieuwsblad.be
ZO DOEN ZIJ HET. Geert en Eveline: “Dat heeft me fysiek gebroken, we hebben van ellende samen gehuild”
Elke week brengen we onze lezers in beeld en geeft een gezin ons een inkijk in hun leven. Deze week: Geert en Eveline uit Genk.
www.nieuwsblad.be
Bekende ‘plantenschimmel’ duikt voor het eerst op bij de mens: “Dit roept ernstige vragen op”
In India werd een 61-jarige man besmet door de paarse korstzwam oftewel Chondrostereum purpureum. Deze schimmel komt wereldwijd voor bij bomen en struiken. Het is pas de eerste keer dat het opduikt bij de mens. “Het belang van schimmels wordt steeds meer erkend”, zegt professor Frank Pasmans, expert veterinaire mycologie aan de UGent.
www.nieuwsblad.be
Julie Vermeire schreef boek over sociale media en hoe hard die soms kunnen zijn: “Ik kreeg ooit de vraag of ik zwanger ben. Ik kan toch niet constant mijn buik intrekken?”
“Je hebt geen talent.” Of: “Ben je er weer met je lelijke smoel?” Of nog: “Zijt ge zwanger, je hebt precies een buikje?” Dat mensen alsmaar bruter uit de hoek komen op sociale media, heeft Julie Vermeire (24) al aan den lijve ondervonden. Hoe meer ze in beeld komt, hoe erger het wordt. En ze is niet alleen. Haar tips om daarmee om te gaan, deelt ze in haar boek ‘Soulshine op socials’. “Als er tussen honderd reacties twee negatieve zitten, dan onthoud je die. Drie jaar geleden trok ik me dat heel erg aan, intussen weet ik dat je niet voor iedereen goed kunt doen.”
www.nieuwsblad.be
N1 | Après deux revers de rang, Visé se mesure aux Francs Borains et son prolifique buteur Teddy Chevalier
Il ne faut pas chercher bien loin les raisons des difficultés rencontrées actuellement par l’URSL Visé, lui qui reste sur deux revers de rang.
Lameuse.be
Nouvelle crise politique à Awans: le bourgmestre sous pression
Lors du dernier conseil communal d’Awans, deux conseillers communaux PS ont voté contre leur groupe à deux reprises. Ces deux points ne sont donc pas passés. Un acte de protestation qui a un objectif clair: conscientiser le collège.
Lameuse.be
Ronde van Vlaanderen: ‘Voor hun tv denken veel mannen nog altijd dat ze sneller bergop rijden dan de rensters’
02:45 Voor het eerst zal de winnares van de Ronde van Vlaanderen zondag evenveel prijzengeld krijgen als haar mannelijke tegenhanger. Ook het aantal televisiekijkers van de vrouwenrace zit in stijgende lijn...
www.tijd.be
“Trump arriveert dag voor voorgeleiding in New York”
Donald Trump vliegt maandag vanuit zijn woonplaats in Florida naar New York, één dag voor zijn voorgeleiding in een rechtszaal in Manhattan. Hij zal maandagavond in zijn Trump Tower verblijven. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie. De voormalig president wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) verwacht in het gerechtsgebouw van Manhattan.
HLN.be
'Maak me eendimensionaal': tussen euforie en eenzaamheid
02:00 In de roman ‘Maak me eendimensionaal’ keert de Zuid- Koreaan Sang Young Park terug naar zijn getroebleerde tienerjaren in de conservatieve stad Daegu. ‘Niemand komt eronderuit: ooit wordt verleden wee...
1 h
www.tijd.be
Welkom in het echte Amerika
02:00 Terwijl de oost- en de westkust van de Verenigde Staten veel toeristen lokken, blijven de staten ertussen onbemind. Nochtans is het leven er fascinerend, ondervond De Tijd- journalist Lukas Vanacker. ...
1 h
www.tijd.be
De balans | Matthieu Bonne
02:00 Matthieu Bonne (29) brak deze week in Phoenix, Arizona een wereldrecord door in zeven dagen 3.619,72 kilometer te fietsen. Hier maakt de avonturier en extreemsporter die eerder als eerste de Belgische...
1 h
www.tijd.be
Yoga Room refait le plein d'ambition en levant plus de 2 millions
01:45 La chaîne de yoga bruxelloise pourra effacer par-là ses dettes héritées du covid et penser à nouveau à grandir. Elle compte à ce jour huit studios, dont cinq en Belgique.
2 h
www.lecho.be
Les coulisses de la rédaction
01:40 Chaque semaine, L'Echo vous livre quelques informations récoltées en coulisses.
2 h
www.lecho.be
Acht mensen dood aangetroffen in moeras aan Canadees-Amerikaanse grens
Acht mensen, onder wie twee kinderen, zijn dood aangetroffen in een moeras van de rivier Saint-Laurent aan de Amerikaans-Canadese grens. Dat meldt de Canadese politie. Ze probeerden illegaal de Verenigde Staten binnen te komen.
2 h
HLN.be
Le métavers est-il déjà mort?
01:30 Relégué au second plan par la tornade ChatGPT et l'intelligence artificielle, le métavers séduit moins, même chez Meta. De là à l'enterrer ? Pas si vite.
2 h
www.lecho.be
Target Victory, l'indispensable source de financement du handisport
01:25 Depuis mars, l'initiative Target Factory part à la recherche de financement auprès des entreprises pour le handisport belge. L'année dernière, une première version du projet, uniquement francophone, a...
2 h
www.lecho.be
Qui est Catherine MacGregor, négociatrice de l'avenir du nucléaire en Belgique et CEO d'Engie?
01:20 Méconnue en Belgique, la CEO d'Engie Catherine MacGregor mène les discussions sur la prolongation du nucléaire pour le compte de l'énergéticien. Portrait d'une ingénieure discrète, devenue l'une des f...
2 h
www.lecho.be
Premier De Croo: ‘Deze begroting is geen revanche. Ik heb wel vaker gelijk’
01:15 ‘De ratingbureaus zullen vooral naar België kijken als verkiezingen weer tot een periode van stilstand leiden’, waarschuwt premier Alexander De Croo (Open VLD) na het hardhandig bijspijkeren van de be...
2 h
www.tijd.be
Les friches industrielles wallonnes en quête d’un nouvel âge d’or
01:15 De Charleroi à Liège, plusieurs projets de réhabilitation de friches industrielles sont lancés à travers la Wallonie. Prometteurs, ils butent tous sur un même facteur: celui des délais pour assainir ...
2 h
www.lecho.be
Les carburants de synthèse sont-ils prêts à s’attaquer au marché?
01:05 La survie du moteur thermique grâce aux carburants de synthèse a fait jaser. Le défi de se passer du pétrole est cependant tellement gigantesque, qu'ils devraient faire partie des solutions de demain.
2 h
www.lecho.be
KIJK. Akelig moment voor ex-wereldspits Sergio Agüero: Argentijn krijgt hartritmestoornis tijdens livestream
Sergio Agüero (34) moest eind 2021 stoppen met voetballen door hartproblemen. Een wijze beslissing, zo konden ook duizenden kijkers op livestreamplatform Twitch deze week nog zien.
2 h
HLN.be
Boezemvrienden Allan Peiper en Eddy Planckaert over hun koersafscheid en het fenomeen Pogacar: “Tadej was meer ontgoocheld na de Ronde dan na de Tour”
Terwijl Allan Peiper (62) zich ontfermt over hulpbehoevende kinderen, bouwt Eddy Planckaert (64) een kasteel in Frankrijk om tot een luxueus viersterrenhotel. Planckaert en Peiper zijn vrienden voor het leven. Vorig jaar namen ze beiden afscheid van de koers. Dat is voor de eerste makkelijker dan voor de tweede. “Loslaten, dat zou ‘Peiperke’ moeten kunnen.” Maar niet voor ze het alle twee nog een keer over koers! - en de Ronde - hebben gehad. “Hebben we ooit mooiere koers gezien dan nu?”
2 h
HLN.be
Goudbedrijf veroordeeld tot monsterbelasting van ruim half miljard euro
01:00 De Bijzondere Belastinginspectie heeft een historische slag thuisgehaald. Een Antwerps goudbedrijf is veroordeeld tot een belasting van 558 miljoen euro. Dat is een uitzonderlijk hoog bedrag voor één ...
2 h
www.tijd.be
Bedrijf veroordeeld tot gigabelasting van 558 miljoen euro
01:00 De Bijzondere Belastinginspectie wint een jarenlange procedureslag tegen het Antwerpse goudbedrijf Industrial Refining Company.
2 h
www.tijd.be
Les bières et vins 0%, une tactique au goût de Yalta des alcooliers
01:00 Alors qu'on a salué cette semaine l'accord sur le plan alcool, certaines tendances du marché étonnent. Dont le déploiement des alternatives "sans", qui plafonne.
2 h
www.lecho.be
Bijna helft bedrijven op de beurs ziet winst dalen
01:00 Voor het eerst sinds 2020, het jaar waarin de coronapandemie de wereld stillegde, slikken de Belgische beursgenoteerde bedrijven een winstdaling.
2 h
www.tijd.be
Un ouvrier communal de Bassenge va ramasser gratuitement des feuilles chez un privé: «Non, nous ne faisons pas de privilège»
Bassenge accorde-t-elle certains privilèges à la population, comme envoyer des ouvriers communaux exécuter certains travaux chez des privés, sans contrepartie financière? C’est en résumé la question posée lors du conseil communal de ce jeudi.
2 h
Lameuse.be
Drie jaar na dood George Floyd keurt Minneapolis plan voor politiehervorming goed
Bijna drie jaar na de dood van George Floyd heeft de Amerikaanse stad Minneapolis vrijdag bekendgemaakt dat er een plan is goedgekeurd om de politie te hervormen. De zwarte man stierf in mei 2020 toen hij de knie van een andere agent tegen zijn nek gedrukt kreeg.
3 h
HLN.be
4 expositions à voir absolument à deux pas de Bruxelles
00:25 Le nord de la France regorge d'horizons. À deux pas de Bruxelles, quatre expositions, modestes ou monumentales, d’une richesse infinie.
3 h
www.lecho.be
Gaming: "The Wreck", un carambolage de pures émotions
00:20 Beau, triste et solaire à la fois, le roman interactif développé par le studio français The Pixel Hunt cabosse autant que le fait la vie.
3 h
www.lecho.be
Zeker 600 gewonden bij zware tornado in Arkansas
Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag lokale tijd. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.
3 h
HLN.be
Zeker 600 gewonden bij zware tornado in Arkansas
Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag lokale tijd. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.
3 h
HLN.be
Veel schade door zware tornado in Arkansas
Een zware tornado heeft vrijdag lokale tijd de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen en veel schade aangericht. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.
3 h
HLN.be
Felwine Sarr, écrivain: On peut guérir du trauma colonial en continuant à édifier nos mondes
00:15 Felwine Sarr était de passage à Bruxelles le week-end dernier dans le cadre du festival "Passa Porta". Rencontre.
3 h
www.lecho.be
Burnley en Kompany blijven steken op doelpuntenloos gelijkspel tegen Sunderland
Het Burnley van Vincent Kompany, de fiere leider in de tweede Engelse voetbalafdeling, is vrijdagavond voor eigen volk op een doelpuntloze draw blijven steken tegen Sunderland (0-0).
3 h
HLN.be
Ways Around et Listen Festival font la part belle aux artistes locaux
00:10 Deux festivals se poursuivent à Bruxelles ce week-end. Dans des genres musicaux très différents, mais avec pour intéressant point commun d'explorer tout ce qui se crée d’excitant hors du mainstream.
3 h
www.lecho.be
Festival Hors Pistes: Le monde à la puissance cirque
00:10 De Bruxelles à Tournai, le cirque contemporain est partout en ce début de printemps. Et il compte bien vous déboussoler complètement. À moins que ses vertiges, puissantes métaphores de notre monde aff...
3 h
www.lecho.be
Décès de Liane Ranieri, première femme journaliste radio à l'INR, l'ancêtre de la RTBF
La journaliste et historienne Liane Ranieri est décédée à l'âge de 93 ans, rapporte la RTBF vendredi soir.
3 h
www.lalibre.be
LIVE (16u). Zet Cercle Brugge concurrenten voor plek in Europe Play-offs onder druk met zege tegen KV Kortrijk?
• 31ste speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Cercle Brugge telt 41 punten, KV Kortrijk 30
3 h
HLN.be
LIVE (16u). Zet Cercle Brugge concurrenten voor plek in Europe Play-offs onder druk met zege tegen KV Kortrijk?
• 31ste speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Scheidsrechter: Nathan Verboomen • Cercle Brugge telt 41 punten, KV Kortrijk 30
3 h
HLN.be
LIVE (18u). Toont Lukaku zich tegen Fiorentina?
• Serie A • Speeldag 28 • Stadio Giuseppe Meazza • Aftrap: 18 uur
3 h
HLN.be
WTA Miami: Petra Kvitova rejoint Elena Rybakina en finale
La Tchèque Petra Kvitova a rejoint la Kazakhe Elena Rybakina en finale du tournoi de tennis WTA 1.000 de Miami. Vendredi, Kviotva, 12e mondiale et 15e tête de série, a battu la Roumaine Sorana Cirstea (WTA 74) en deux sets 7-5, 6-4 en 1h47 dans la seconde demi-finale de cette épreuve sur surface dure dotée de 8,8 millions de dollars.
3 h
www.dhnet.be
10 conseils pour être plus efficace dans vos recherches sur Internet
10 conseils pour être plus efficace dans vos recherches sur Internet D.R. > Lire l’article en entier “Comment être plus efficace dans mes recherches sur internet ?”.En tapant cette phrase dans votre moteur de recherche préféré, vous risquez certainement d’obtenir des millions, voire des milliards de résultats. Comment savoir alors à quel site faire le plus confiance ? Et surtout, l’information recherchée sera-t-elle présente dans les premiers résultats ? Le 31/03/2023 à 23:53
3 h
www.lesoir.be
Un Belge condamné par défaut à 8 ans de prison pour tentative d’assassinat a été arrêté aux Pays-Bas
La police néerlandaise a arrêté vendredi après-midi un quinquagénaire belge qui était condamné en Belgique à une peine de prison de huit ans pour tentative d’assassinat.
4 h
Sudinfo.be