Intempéries: l’Ourthe inférieure en alerte de crue, les niveaux à la baisse pour le reste

Outre l’Our, la Vesdre et ses affluents, l’Ourthe inférieure et l’Amblève et ses affluents se trouvaient en phase d’alerte de crue depuis vendredi soir.
Read full article on: lesoir.be
Le "cloud act" américain fait trembler les entreprises européennes (Mise à jour)
La dépendance de l’Europe vis-à-vis de puissances étrangères inquiète de plus en plus la Commission européenne, soucieuse de préserver "sa souveraineté numérique". Qu’en est-il réellement de cette menace ?
1m
www.lalibre.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Dat belooft voor de Spelen, Belgische triatleten maken indruk in Japan: Geens pakt zilver in Yokohama, Van Riel 7de
Jelle Geens is zaterdag op de tweede plaats geëindigd in de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama. Marten Van Riel pakte de zevende plek.
7 m
HLN.be
Rencontre avec les acteurs de "Coyotes", la nouvelle série sensation de la RTBF
Rencontre avec les acteurs de Coyotes, la nouvelle série belge diffusée dès ce dimanche.
8 m
www.lalibre.be
Van film kijken op een vijver tot kunst in de Brugse binnenstad: 7 tips voor een weekend vol schoonheid
Pal in het prachtige kasteelpark van Beervelde, dicht bij Gent, kan je op de omliggende vijver gratis varen met een houten vlot, met maximaal vier personen. Je zal je absoluut niet vervelen. De vlotjes zijn namelijk uitgerust met de nieuwe One-technologie van Telenet, waarmee wifi en 4G voortaan één worden en je overal supersnel internet hebt, hoe afgelegen je ook zit. Zo kan je op het grote scherm kijken naar een aflevering van je favoriete serie op Streamz of losgaan met de silent disco. Geen ­waterrat? Nog de hele maand mei is er ook een mobiele truck die door Vlaanderen en Brussel trekt. Daar kan je gratis je pakket halen om One te testen en een beleving naar keuze doen. Meer info: one2go.telenet.be.
8 m
HLN.be
Johan De Muynck ziet een goeie Evenepoel in Italië, maar blijft op zijn hoede: “We moeten nog niet te euforisch worden”
“Verdomme, staat die bril nu op mijn hoofd. Mensen zullen denken dat ik een professor ben.” Een professor in de Girologie moet dat dan zijn voor Johan De Muynck (72), nadat die net een uurtje over de Ronde van Italië heeft gedoceerd. De Muynck won al laatste Belg de Giro, 43 jaar geleden intussen. Krijgt hij een opvolger? “Evenepoel geeft een goeie indruk. Maar wat hij donderdag probeerde, was overmoedig.”
HLN.be
De 16 Vragen van De Wachter aan Laura Tesoro: "Ik wil niet altijd doen alsof alles perfect is, dat is verschrikkelijk vermoeiend”
De dingen zijn bij Laura Tesoro niet altijd wat ze lijken: onder haar eeuwige glimlach ging jarenlang meer verdriet schuil dan ze graag toegaf. Een juist lief - nu wél - en een coronajaar brachten haar er weer bovenop. “Je moet ongelukkig zijn geweest om erna geluk te herkennen.”
HLN.be
Vaccination: une troisième dose injectée en fin d’année?
Le chef de la task force vaccination assure que l’injection d’une troisième dose est prévue vers la fin de l’année afin de «booster l’immunité».
www.lesoir.be
Vianney, la bouffée d’oxygène de "The Voice"
À l'occasion de la finale du télécrochet de TF1 diffusé ce samedi 15 mai à 21h05, retour sur une saison marquée par la présence d’un nouveau coach qui a conquis le public.
www.dhnet.be
Rachel Hazes dolblij met Sarah als schoondochter: “Knapste en de liefste”
Rachel Hazes (51) is alvast te spreken over de nieuwe relatie van haar zoon André (27). Op sociale media laat Rachel weten dat haar nieuwe schoondochter Sarah van Soelen helemaal goedgekeurd is.
HLN.be
Slimme bril in aantocht: hier werken de techreuzen aan
Geruchten over een slimme bril van Apple gaan al een tijdje, maar het bedrijf is niet de enige. Alle techreuzen lijken in de race te stappen voor de opvolger van de smartphone.
HLN.be
Après 17 ans, Georges Grün quitte RTL: "Une fierté d’avoir tenu la distance"
Georges Grün a décidé de mettre fin à 17 années de collaboration avec RTL.
www.dhnet.be
Gesprongen waterleiding zet buurt cultuurcentrum Eisden blank
Een lek in de waterleiding op de hoek van de Koniginnelaan en de Louis Mercierlaan in Eisden heeft zaterdagmorgen rond acht uur de toegang tot het cultureel centrum en restaurant de Mangerie blank gezet.
www.hbvl.be
Rakuten-CEO, bijzonder invloedrijk persoon in Japan, wil liever geen Spelen in Tokio: "Een zelfmoordmissie”
Hiroshi Mikitani, als CEO van webwinkel Rakuten een bijzonder invloedrijk persoon in Japan, is allesbehalve een voorstander van de Olympische Spelen van komende zomer in de hoofdstad Tokio. “Het is een zelfmoordmissie”, vertelde hij in een interview bij de Amerikaanse nieuwszender CNN.
HLN.be
De Wever vreest dat conflict Midden-Oosten overwaait ons land: “Verhoogde staat van paraatheid”
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever vreest dat het escalerende conflict in Palestina en Israël komt overwaaien naar Antwerpen. De stad kent een grote joods en moslimgemeenschap. “De politiediensten zijn in verhoogde staat van paraatheid”, zei hij vrijdag in De Afspraak.
www.hbvl.be
NBA: Dallas Mavericks verzekeren zich van play-offs, Wizards naar barrages
Met een 114-110 zege tegen Toronto Raptors heeft Dallas Mavericks zich vrijdag verzekerd van een ticket voor de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. Washington Wizards is na de 120-105 zege tegen Cleveland Cavaliers zeker van een stek in de barrages.
www.hbvl.be
Besoin d'évasion? Le pass Visit Wallonia donne accès à 700 attractions
Il aura à peine fallu 15 minutes pour que les 25 000 Pass Visit Wallonia d’une valeur de 80 euros s’envolent, le 5 mai dernier.
www.lalibre.be
Entre déni et arrogance, l’ultranationaliste indien Narendra Modi dans la tempête
Submergée par la pandémie, l’Inde a officiellement enregistré près de 24 millions de cas et 265 000 décès du Covid-19. La tragédie que traverse le pays illustre les ravages du populisme et du nationalisme. Les critiques se multiplient contre le Premier ministre et le culte de sa personnalité.
www.lalibre.be
Comment le coronavirus a fait prospérer le crime organisé
Si la crise sanitaire a fait tourner l'économie "régulière" au ralenti, l'économie souterraine, en revanche, se porte plutôt bien. La Cellule de traitement des informations financières (Ctif) a dénoncé à la justice des transactions suspectes pour un montant total d'1,64 milliard d'euros en 2020, annoncent samedi Le Soir et L'Echo sur base du rapport annuel de cet organisme.C'est plusieurs centaines de millions d'euros de plus que les années antérieures (1,15 milliard d'euros en 2019) et même un milliard d'euros de plus qu'en 2015
www.7sur7.be
Hugo Leroi, van sterretjes in uw ruit tot sleutelfiguur in Limburgse reconversie
Maandag installeert de algemene vergadering van LRM (Limburgse Reconversie Maatschappij) Mark Maesen als nieuwe voorzitter. Hij neemt de plaats in van Hugo Leroi, de man die als jonge snaak Carglass oprichtte en later Limburg mee door de reconversie begeleidde. Van de vernieuwde mijnterreinen, over Corda en Terhills tot het Circuit Zolder. Overal zat Leroi mee aan het stuur.
www.hbvl.be
Coronavirus: infections, moyenne des décès, les chiffres sont en baisse (infographie)
Entre le 8 et le 14 mai, il y a eu en moyenne 145,3 nouvelles admissions à l’hôpital par jour pour cause de coronavirus, soit une baisse de 13% par rapport à la période de référence précédente.
www.lesoir.be
Attaque ratée d'un distributeur automatique de billets près d'Anvers
Dans la nuit de vendredi à samedi, des individus ont tenté de commettre une attaque contre un distributeur automatique de billets dans une agence de bpost à Bredabaan, à Brasschaat (province d'Anvers).
www.dhnet.be
Na ‘De Oost’ en ‘The Hunter’s Son’: nog twee nieuwe projecten voor Jeroen Perceval
Het gaat Jeroen Perceval (43) voor de wind. Momenteel is hij volop aan het studeren voor het Franstalige filmproject ‘The Hunter’s Son’, maar daar stopt het niet voor de acteur. Binnenkort is Perceval nog in twee andere projecten aan het werk te zien.
HLN.be
Na ‘De Oost’ en ‘The Hunter’s Son’: nog twee nieuwe projecten voor Jeroen Perceval
Het gaat Jeroen Perceval (43) voor de wind. Momenteel is hij volop aan het studeren voor het Franstalige filmproject ‘The Hunter’s Son’, maar daar stopt het niet voor de acteur. Binnenkort is Perceval nog in twee andere projecten aan het werk te zien.
HLN.be
Dallas Mavericks verzekeren zich van play-offs in NBA, Wizards naar barrages
Met een 114-110 zege tegen Toronto Raptors heeft Dallas Mavericks zich verzekerd van een ticket voor de play-offs in de NBA. Washington Wizards is na de 120-105 zege tegen Cleveland Cavaliers zeker van een stek in de barrages.
HLN.be
Abusée par son beau-père, elle est rejetée par sa mère qui le défend
Le beau-père, auteur des faits, minimise la gravité des actes qu’il a commis.
www.dhnet.be
Deux alpinistes meurent dans une avalanche en Suisse
Deux alpinistes ont perdu la vie vendredi dans une avalanche au Piz Russein dans les Grisons.
www.dhnet.be
Deux tornades frappent la Chine: le bilan passe à 12 morts
Deux tornades ont fait au moins 12 morts et plus de 400 blessés après leur passage dans le centre et l'est de la Chine, ont indiqué samedi les autorités locales.
www.7sur7.be
Israël bombarde Gaza, violences en Cisjordanie
Des troubles sans précédent persistent en Israël.
www.lesoir.be
Après les USA, la Chine pose aussi son robot téléguidé sur Mars
Un sans faute: la Chine a réussi samedi à poser un petit robot téléguidé à la surface de Mars, une première pour le pays asiatique lors d'une mission particulièrement délicate. "L'atterrisseur Tianwen-1 s'est posé avec succès dans la zone prédéfinie" sur Mars avec à bord le robot "Zhurong", a indiqué la télévision publique CCTV, qui a diffusé une édition spéciale intitulée "Nihao Huoxing" (Hello Mars), et précisé qu'un "signal" avait été reçu sur Terre.
www.lavenir.net
Émilie Dupuis lance une collection de vêtements d’été avec Bel&Bo: «J’espère pouvoir partir en Espagne cet été»
Celle qui fait la pluie et le beau temps sur RTL ajoute ce samedi une nouvelle corde à son arc. Émilie Dupuis lance en effet une collection capsule de vêtements avec la marque belge Bel&Bo. Des tenues à la fois tendance, faciles à porter et accessibles. L’occasion de parler de ce projet et de son été.
Sudinfo.be
La Chine pose le premier rover non-américain sur Mars
Cette performance est pour Pékin le signe que l’Empire du Milieu est en bonne voie pour concurrencer les USA dans l’espace
www.lesoir.be
Het dorp waar iedereen wegvlucht, krijgt er plots 14 Planckaerts bij: “We hebben nóg een kasteel te koop”
Vouw een kaart van Frankrijk in vieren en pal in het middelpunt ligt Lurcy-Lévis, een dorp van nog geen tweeduizend zielen. Exact daar proberen de Planckaerts hun droom te verwezenlijken. Loin de tout, ver van alles, wat tegelijk een voordeel én een nadeel is. Natuur, rust en ruimte, maar de commerces vechten om te overleven en de jongeren zoeken massaal andere horizonten op. Naar de komst van Eddy “Le champion” Planckaert en de zijnen – die zich na de zomer permanent in het dorp willen vestigen – wordt reikhalzend uitgekeken. “Nóg een bezienswaardigheid! En in één klap veertien nieuwe inwoners erbij.”
www.nieuwsblad.be
Indiase variant is ‘helft besmettelijker’, zegt Brits rapport
Britse wetenschappers slaan alarm over de Indiase variant. ‘Dit kan leiden tot een enorme toename van besmettingen.’
De Standaard
Edouard Gardella, sociologue: "Il y a des tensions entre intimité, intégration et violences"
Le sans-abrisme, en progression, constitue un casse-tête pour les élus. Le respect de l'autonomie des personnes sans abri implique de leur permettre de vivre en rue. Mais le respect de leur dignité impose de les en faire sortir. Trouver l'équilibre dans ce conflit de valeurs n'est pas simple...
Levif.be
Tien leden van zelfde gezin omgekomen bij Israëlische luchtaanval: dit is de laatste stand van zaken
Het geweld tussen Israël en de Palestijnen hield ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt. Tien leden van dezelfde familie zijn in de Gazastrook om het leven gekomen bij een Israëlische luchtaanval. Dit is de laatste stand van zaken:
www.demorgen.be
Thomas Pieters grijpt met 73ste plaats naast de finaleronden in Texas
Met een tweede ronde van 69 slagen heeft Thomas Pieters zich vrijdag net niet kunnen plaatsen voor de eindfase in de AT&T Byron Nelson (PGA Tour/8.100.000 dollar), die doorgaat op de TPC Craig Ranch-golfbaan in het Amerikaanse McKinney (Texas).
www.hbvl.be
Israël bombarde Gaza, 10 personnes d'une même famille tuées dans une frappe
Dix membres d'une même famille ont été tués samedi matin dans une frappe aérienne israélienne à l'ouest de la bande de Gaza, ont annoncé les secours palestiniens. Parmi les victimes, se trouvaient huit enfants et deux femmes, tués alors qu'ils se trouvaient dans leur immeuble de trois étages situé dans le camp de réfugiés Al Shati, selon ces sources paramédicales à Gaza.
1 h
www.7sur7.be
Van 32 tot 64 procent: grote vaccinatiekloof tussen Democratische en Republikeinse staten VS
In de Verenigde Staten gaapt er een grote kloof tussen Democratisch en Republikeins gezinde staten wanneer het gaat over de vaccinatiebereidwilligheid. In staten die vorig jaar voor president Joe Biden stemden, is gemiddeld al 52 procent van de bevolking minstens deels gevaccineerd. In de rode staten die naar Donald Trump gingen, is dat nog maar 40 procent.
1 h
HLN.be
Le collectif organisateur de "La Boum test" annonce qu'il "jette l'éponge"
Le collectif "L'abîme", organisateur d'un rassemblement festif non autorisé début mai dans le Bois de la Cambre sous l'appellation "La Boum 2", en dépit des règles sanitaires en vigueur, a annoncé vendredi soir sur sa page Facebook qu'il renonçait à organiser "La Boum test", un nouvel évènement prévu initialement ce samedi 15 mai, toujours dans le Bois de la Cambre, selon plusieurs médias.
1 h
Levif.be
L’incroyable raison du retard de la camionnette du VAR pour Genk – Anderlecht: le chauffeur s’était trompé de ville
Alors qu’on nous parlait d’un «oubli», il s’avérerait finalement que le problème était une confusion entre la ville de Genk et de Gand (Gent, en néerlandais).
1 h
www.lesoir.be
Jelle Geens op schema voor Tokio: Triatleet uit Zolder pakt zilver in Yokohama
In het Japanse Yokohama stond vannacht de eerste manche van de World Triathlon Championship Series race van 2021 op het programma. Onze landgenoten deden het meer dan uitstekend met een tweede plaats voor Jelle Geens als absolute uitschieter.
1 h
www.hbvl.be
Seraing: le staff défini la semaine prochaine
Une certitude : ce sera sans Emilio Ferrera, en discussion pour se libérer de son contrat.
1 h
www.dhnet.be
Herstal veut améliorer son image
Profondément transformée aux cours de ces dernières années, la Ville de Herstal travaille maintenant à maîtriser son image et à améliorer son attractivité.
1 h
Lameuse.be
Nouvelle nuit de bombardements à Gaza
09:03 Alors que des troubles sans précédent persistent en Israël, des avions de combat israéliens ont frappé des cibles dans le centre de Gaza pendant la nuit de vendredi à samedi.
1 h
www.lecho.be
Thomas Plisson a quitté Koh-Lanta ce vendredi: «Voici pourquoi, à ma sortie, j’avais perdu 15 kilos...»
Ils ne sont plus que 7 dans Koh-Lanta. Ce vendredi, c’est Thomas Plisson, le chauffeur routier qui a quitté l’aventure, complètement épuisé et l’estomac tenaillé par la faim.
1 h
Sudinfo.be
Thomas Plisson a quitté Koh-Lanta ce vendredi: «Voici pourquoi j’ai perdu 15 kilos... et ce qu’il en est de ma relation avec Myriam»
Ils ne sont plus que 7 dans Koh-Lanta. Ce vendredi, c’est Thomas Plisson, le chauffeur routier qui a quitté l’aventure, complètement épuisé et l’estomac tenaillé par la faim.
1 h
Sudinfo.be
Stan, broer van Sofie Muylle, zag deze week zijn stervende zus op beeld: “Als dit geen moord is, weet ik het niet”
Stan, de broer van Sofie Muylle, heeft deze week voor het eerst de filmpjes en foto’s bekeken die Alexandru Caliniuc maakte van zijn stervende zus. “Als dit geen moord is, weet ik het niet. Hij was op zoek naar een slachtoffer die nacht en toevallig kruiste hij het pad van mijn zus.”
1 h
www.gva.be