Woonkrediet herzien wordt binnenkort goedkoper
Banken zullen klanten in veel gevallen geen herbeleggingsvergoedingen meer kunnen aanrekenen als zij hun woonkrediet willen herfinancieren. De federale regering wil nog voor het einde van de legislatuur maatregelen nemen om de kosten te drukken. Dat schrijven ‘De Tijd’ en ‘L’Echo’.
HLN.be
La majorité secouée en FWB: après Ecolo, le PS veut aussi faire marche arrière sur la réforme du décret Paysage
Après Ecolo, c'est le PS qui insiste pour faire marche arrière sur la réforme du décret Paysage, après l'avoir pourtant validée en 2021 avec la majorité PS-MR-Ecolo. ...
www.lalibre.be
EXCLUSIEF. Onze journalist blikt samen met astronaut Raphaël Liégeois terug op zijn eerste jaar in het Europees Astronautencentrum
Met de voorstelling van de nieuwe lichting beroepsastronauten in 2022 schreef het Europees Ruimteagentschap (ESA) meteen ook een stukje Belgische ruimtevaartgeschiedenis. Na Dirk Frimout en Frank De Winne kreeg ons land er een derde astronaut bij: Raphaël Liégeois (36). Nu zijn basisopleiding op haar einde loopt, blikt onze wetenschapsjournalist Martijn Peters samen met hem terug op zijn eerste jaar aan de astronautenacademie van ESA.
HLN.be
“Gokkers sturen bedreigingen over mijn kinderen“: hoe de gretigheid waarmee de NBA de gokindustrie omarmt zich begint te wreken
De gretigheid waarmee de NBA de gokgiganten omarmt, dreigt voor problemen te zorgen. Er loopt een onderzoek naar een speler van de Toronto Raptors, die in het slechtste geval geld ingezet zou hebben op zijn eigen wedstrijden. En steeds meer coaches en spelers klagen over bedreigingen van gokkers.
www.hbvl.be
Werken prins Harry en Meghan Markle aan een tweede boek? “Hij zou daarmee de relatie met zijn broer kunnen ontdooien”
Een jaar na de release van zijn explosieve memoires ‘Spare’, overwegen prins Harry (39) en Meghan Markle (42) naar verluidt de mogelijkheid van een tweede boek met een meer verzoenende toon. Dat bevestigt koninklijk expert Tom Quinn aan ‘The Mirror’.
HLN.be
“Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaarstijd? Hoeveel kan een mens hebben?”
Een zware val in de afdaling richting Kanarieberg in Dwars door Vlaanderen trok een streep door de Ronde- en Roubaix-ambities van Wout van Aert. Maar ook door die van onder meer Jasper Stuyven. Niet voor het eerst dit voorjaar zien we renners ten val komen. De sensatiezucht van organisatoren ergert Michel Wuyts. “Dat het eruit moet, die onaanvaardbare passages en afdalingen, dringt onvoldoende door. Vijf valpartijen per koers zijn een schandalig hoog gemiddelde.” En daarvoor kijkt hij ook richting wielerbonden.
HLN.be
Robbe Ponseele verlaat Lindemans Aalst voor nationale ploeg en mist drie belangrijke duels: “Maar in de slotmatch tegen Leuven ben ik er weer bij”
Lindemans Aalst gaat vrijdagavond in Schotte het laatste deel van de play-offs in met een thuismatch tegen Maaseik. In de laatste vier duels van het seizoen hopen de Ajuinen nog over Volley Haasrode Leuven naar de derde plaats te springen.
www.hbvl.be
Propos racistes de Conner Rousseau: la cour d'appel de Gand annule l'interdiction de publication du PV
La cour d'appel de Gand a jugé jeudi qu'il n'était pas justifié d'interdire la publication des informations contenues dans le procès-verbal dressé contre l'ancien président de Vooruit, Conner Rousseau. ...
www.lalibre.be
Après la demande d’une réorganisation judiciaire, Mithra décolle en Bourse
La biotech souhaite parvenir à un accord à l’amiable avec ses créanciers et restructurer la dette d’une de ses filiales. ...
www.lalibre.be
Tranen in ‘Gestrand op Honeymoon Island' wanneer Gwenny en Niels berichten van het thuisfront krijgen
Drie weken overleven op een onbewoond eiland, met als enige gezelschap je kersverse echtgenoot of echtgenote. Het doet wat met een mens, valt te zien in ‘Gestrand op Honeymoon Island’. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Gwenny en Niels dolblij zijn om plots enkele brieven van het thuisfront te krijgen. Ze kunnen allebei hun tranen niet bedwingen bij het lezen van de mooie boodschappen. “Ik ben dat echt niet gewend”, klinkt het bijvoorbeeld bij Niels.
HLN.be
Bruxelles: du changement au niveau des sanctions administratives, l'amende pourra être plus salée
Les communes appliquent le changement de la législation fédérale sur les Sac, promulgué à la fin de l’année dernière. Mais posent la question des moyens supplémentaires, indispensables à l’ajout d’infractions telles que les vols sans violences, les coups et blessures sans incapacité de travail dans le champ des sanctions administratives ...
www.lalibre.be
Man verzint eigen gijzeling zodat vriendin het zou uitmaken: politie eist schadevergoeding
“Hij wilde dat zijn vriendin hem ‘beu’ werd, en dat ze de relatie zou beëindigen.” Dat was de reden waarom Khalid B. uit Antwerpen vorig jaar liet uitschijnen dat hij gegijzeld werd. Zijn vriendin sloeg alarm bij de politie en die trok alle registers open om hem te redden. Nu riskeert hij een fikse schadevergoeding te moeten betalen voor de gepresteerde werkuren van de politie.
HLN.be
Hof van beroep vernietigt publicatieverbod van pv Conner Rousseau
Het Gentse hof van beroep oordeelt dat het publicatieverbod van informatie uit het proces-verbaal tegen voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau na mogelijk racistische uitspraken, niet gerechtvaardigd was.
De Standaard
Des examens l’ont confirmé : voici la raison de la mauvaise passe d’Arnaud De Lie
Le Taureau de Lescheret souffre de la maladie de Lyme et va suivre un traitement antibiotique. ...
www.lalibre.be
Hof van beroep vernietigt publicatieverbod uit pv Conner Rousseau
Het Gentse hof van beroep oordeelt dat het publicatieverbod van informatie uit het proces-verbaal dat opgesteld werd tegen voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau na mogelijk racistische uitspraken, niet gerechtvaardigd was.
www.hbvl.be
Nu Lavia ook rest van het seizoen mist: jonge Belg kost Chelsea duizelingwekkend bedrag per speelminuut
Nog niet de transfer waar men op gehoopt had. Nu Roméo Lavia (20) met een nieuwe blessure tot het einde van het seizoen aan de kant staat, maakt Chelsea een eerste - erg pijnlijke - financiële balans op. Het betaalde deze zomer 62 miljoen euro aan Southampton. Maar Lavia zal dit seizoen amper 32 minuten hebben gespeeld. Ofwel 1,94 miljoen euro per minuut... Slik.
HLN.be
“Wij hebben geen ploeg en te veel egotrippers”: voorzitter Steve Rousseau razend na thuisnederlaag van Kortrijk Spurs tegen Leeuwarden
De derde thuismatch in Elite Silver leverde Kortrijk Spurs geen derde thuiszege op. Ondanks een lange reis kwamen de Nederlanders van Leeuwarden met 85-92 winnen in de Lange Munte.
www.hbvl.be
Quatre morts dans une attaque au couteau aux Etats-Unis
Quatre personnes, dont une adolescente, ont été tuées et au moins cinq blessées après l'attaque au couteau commise par un homme à différents endroits de Rockford, dans l'Etat de l'Illinois, a indiqué la police américaine. ...
www.lalibre.be
Dries Mertens veut encore poursuivre l'aventure malgré ses 36 printemps: "Stupide d'arrêter maintenant"
Dries Mertens souhaite poursuivre sa carrière. ...
www.lalibre.be
Een grasmat op tafel of paasmandjes met konijnenoren: de perfecte spullen voor je paastafel
Geel, de kleur van de lentezon, vogeltjes, gras op tafel, konijnenoren ... ’t Is tijd voor een uitgebreid paasfeest.
www.hbvl.be
Hof van beroep in Gent oordeelt dat publicatieverbod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS niet gerechtvaardigd was
Het Gentse hof van beroep heeft het publicatieverbod vernietigd dat voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank liet opleggen aan HLN en VTM NIEUWS na zijn mogelijk racistische uitspraken. Het hof vernietigt zo de beslissing van de kortgedingrechter in Dendermonde, verklaart het derdenverzet van HLN en VTM NIEUWS gegrond en veroordeelt Rousseau tot de kosten van de zaak.
HLN.be
Le premier magasin Monoprix de Belgique a ouvert ses portes ce jeudi
Le premier magasin Monoprix ouvre ses portes, jeudi, dans la zone de shopping du Centre 115 à Waterloo (Brabant wallon). ...
www.lalibre.be
Reconstructie die meer duidelijkheid moet brengen over verdwijning van Franse peuter Émile is gestart
Vandaag vindt er in het Franse gehucht Haut-Vernet een reconstructie plaats van de dag waarop de peuter Émile verdween. Zeventien mensen zijn opgeroepen om hier aan deel te nemen, onder wie de familie van het kind, buren en twee ooggetuigen. De jongen, toen 2,5 jaar, verdween bijna acht maanden geleden op 8 juli.
HLN.be
Mithra tient le choc | "Achetez" Elia | Avis de brokers sur UCB, Aedifica, Cofinimmo, Proximus, DEME, WDP et VGP (+Briefing)
09:21 Optimisme, ce jeudi matin, sur les marchés européens qui attendent toujours les chiffres de l'inflation US prévus pour demain. Bruxelles sera fermée ce vendredi et lundi.
www.lecho.be
Et maintenant, deux mois de réflexion pour Tedesco avant la liste pour l’Euro: Batshuayi peut se faire du souci
Domenico Tedesco rendra sa liste de 23 dans deux mois, avec quelques choix cruels à poser pour éliminer un défenseur et un attaquant, qui pourrait bien être Michy Batshuayi. ...
www.lalibre.be
Vier doden en vijf gewonden bij mesaanval in VS, dader (22) opgepakt
Bij een mesaanval in Rockford, in de Amerikaanse staat Illinois, zijn woensdag vier doden en vijf gewonden gevallen. Dat meldt de lokale politie. Een 22-jarige verdachte is opgepakt.
www.hbvl.be
Dorst tijdens fietsen of wandelen? Er stroomt weer water uit dorpspomp in Leut
Er komt opnieuw water uit de dorpspomp op het kerkplein in de Maasmechelse deelgemeente Leut.
1 h
www.hbvl.be
Dubaï, Verbier, Saint Barth… Les valeurs sûres de l’immobilier de luxe en 2024. Et demain, l’Île de Ré et Bruxelles ?
Libre Immo | Après deux années folles, l’immobilier de prestige a plutôt bien résisté à la crise en 2023. Mais certaines villes stars, comme New York ou Paris, ont vu le volume de ventes nettement baisser. ...
1 h
www.lalibre.be
Kangoeroes Mechelen verliest nagelbijter tegen Feyenoord Rotterdam en doet slechte zaak in race naar play-offs
In de BNXT League verloor Kangoeroes Mechelen woensdag na een nagelbijter van Feyenoord Rotterdam. De ploeg doet zo een slechte zaak richting de Belgische play-offs. Het is de tweede opeenvolgende nederlaag in Elite Silver.
1 h
www.hbvl.be
Mithra demande l'ouverture d'une procédure de réorganisation judiciaire
Mithra demande l’ouverture d’une procédure de réorganisation judiciaire
1 h
www.7sur7.be
“Het is een regelrechte ramp”: hoelang zal de revalidatie van Wout van Aert duren? En wat met de Giro en de Olympische Spelen?
De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komen al zeker te vroeg voor Wout van Aert (29) na zijn zware val in Dwars Door Vlaanderen. Hoelang zal zijn revalidatie duren? Wat met de Ronde van Italië en de Olympische Spelen? “Deze impact zie je normaal enkel bij zware verkeersongevallen”, zegt Kris Van der Mieren, sportarts bij de Belgische wielerbond.
1 h
www.hbvl.be
Inhaalspeeldag drijft degradatiestress nog op, Zutendaal en coach Walbers uit elkaar
De inhaalspeeldag woensdagavond in tweede nationale B zorgde voor een status quo onderaan het klassement. Zowel Houthalen La Baracca, FP Brussels als FA Schaerbeek was aan het feest. Telkens tegen teams die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Houthalen won de derby bij Wellen met 2-4, Brussels klopte Genk met 5-1 en Schaerbeek haalde het van Ranst met 9-2. De spanning onderaan blijft zo te snijden en neemt zelfs nog toe, twee speeldagen voor het einde. Want ook voor FALB Zutendaal is het nu alarmfase rood. Het heeft net als Houthalen 13 punten, Brussels heeft er 12 en Schaerbeek 10. Opvallend is dat Zutendaal woensdagavond scheidde van coach Maarten Walbers, die pas in de loop van het seizoen Orhan Avci opvolgde. Coach en sportieve cel hadden een andere kijk op bepaalde speltechnische zaken en die verschillen waren niet meer verenigbaar.
1 h
www.hbvl.be
Frans dorpje volledig afgesloten voor reconstructie van verdwijning Emile (2): brengen twee getuigenverklaringen schot in de zaak?
De Franse autoriteiten organiseren donderdag een reconstructie van de verdwijning van Emile, de 5-jarige jongen die vorige zomer spoorloos verdween in het dorpje Haut-Vernet, in het zuidoosten van Frankrijk. Met name de verklaringen van twee getuigen zullen worden onderzocht en vergeleken.
1 h
www.hbvl.be
Des examens l’ont confirmé : voici la raison de la mauvaise passe d’Arnaud De Lie
Le Taureau de Lescheret souffre de la maladie de Lyme et va suivre un traitement antibiotique. ...
1 h
www.dhnet.be
Geslaagde eerste editie van de Nacht van de Zorg
De eerste editie van de Nacht van de Zorg in Landen was een groot succes.
1 h
www.hbvl.be
“Je me suis senti intimidé”: le contenu des mains courantes déposées par Anthony Colette et Natasha St-Pier
Alors qu’Inès Reg et Natasha Natasha St-Pier ont chacune donné leur version dans le conflit qui les oppose, le contenu des mains courantes déposées par la chanteuse et son danseur Anthony Colette a été dévoilé. On y apprend qu’ils se sont tous les deux sentis menacés et craignaient "pour leur intégrité physique”.
1 h
www.7sur7.be
Lionel Messi s’exprime sur son départ du Barca en 2021 : “C’était un changement que je ne recherchais pas”
S’il éprouve quelques regrets sur son arrivée au PSG, il se dit reconnaissant sur le club qui lui a permis d’atteindre les sommets. ...
1 h
www.dhnet.be
Tongeren bevraagt inwoners over veilige en propere buurten
Om gericht op te treden tegen overlast, peilt de stad Tongeren tot eind april naar het veiligheidsgevoel van de inwoners op straat.
1 h
www.hbvl.be
Wapens aangetroffen en opnieuw Koerdisch café vernield: politie doet 22 arrestaties tijdens woelige nacht
De sfeer was in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw heel grimmig tussen de Koerden en de Turken. Er werd opnieuw een Koerdisch café vernield en de politie trof wapens aan. Er werden 22 mensen gearresteerd. De helft is minderjarig.
1 h
www.hbvl.be
Romain, le Colfontainois qui voulait tuer ses rivaux, est acquitté dans un trafic de faux billets
Ryan écope d’un an de prison pour avoir acheté des cigarettes avec un faux billet de vingt euros. ...
1 h
www.dhnet.be
"Baumgartner" de Paul Auster, face-à-face avec la mort
Le grand écrivain américain publie ce qui pourrait être son dernier roman, sur le deuil, l’écriture et l’amour. ...
1 h
www.lalibre.be
Helft Vlaamse scholen krijgt zelf geen goed rapport van de inspectie: voor 23 scholen staat zelfs hun erkenning op het spel
Zorgwekkende conclusie uit het jaarverslag van de onderwijsinspectie: slechts de helft van alle Vlaamse scholen krijgt zelf een goed rapport. “We zien geen verbetering, integendeel”, zegt inspecteur-generaal Lieven Viaene. Hij maakt duidelijk wat de grootste pijnpunten zijn. “Er is zoveel afgekomen op de scholen dat ze door de bomen het bos niet meer zien.”
1 h
HLN.be
Fin de l’aventure The Voice pour les trois Brabançons wallons Zoé Arnould, Tom Correia et Diogo Fonseca (vidéos)
Tom Correia, Zoé Arnould et Diogo Fonseca. Ils étaient trois talents issus du Brabant wallon à se présenter sur la scène de The Voice, ce mardi soir. ...
1 h
www.dhnet.be
Du changement pour le ramassage de vos poubelles lundi de Pâques: voici les informations sur la "zone Tibi"
C’est un report de collecte auquel il faut faire attention: tout ce qui aurait dû être enlevé ce premier avril le sera ce 30 mars. ...
1 h
www.dhnet.be
Dénombrement du sans-abrisme à La Louvière : “Les femmes rencontrées en rue sont de plus en plus nombreuses”
83 femmes ont été rencontrées en situation de sans-abrisme par les services du Relais Social Urbain louviérois. ...
1 h
www.dhnet.be
Toumani Camara se distingue mais Portland s’incline à Atlanta
Toumani Camara s’est distingué mercredi soir avec Portland en NBA, mais n’a pas pu éviter la défaite de son équipe 120-106 sur le parquet d’Atlanta.
1 h
www.7sur7.be
10 jaar na de ‘ice bucket challenge’ is de ziekte van Ywan nog altijd ongeneeslijk: “Ik kan elke dag een beetje minder”
Tien jaar na de ‘ice bucket challenge’ die geld inzamelde voor onderzoek naar de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, kunnen artsen voor het eerst een op de honderd patiënten behandelen. Maar voor Ywan is er nog géén remedie. Zijn klok tikt, terwijl artsen zoeken. Hoe blijft hij overeind, terwijl zijn spieren afsterven? “Bij alles wat ik nu doe, denk ik: was dit de laatste keer dat het me lukte?”
1 h
HLN.be
Door ALS sterven de spieren van Ywan langzaam af: “Ik doe mee aan elke studie. 1% kans op genezing is meer dan 0%”
Tien jaar na de ‘ice bucket challenge’ die geld inzamelde voor onderzoek naar de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, kunnen artsen voor het eerst een op de honderd patiënten behandelen. Maar voor Ywan is er nog géén remedie. Zijn klok tikt, terwijl artsen zoeken. Hoe blijft hij overeind, terwijl zijn spieren afsterven? “Bij alles wat ik nu doe, denk ik: was dit de laatste keer dat het me lukte?”
1 h
HLN.be