Jean-Claude Marcourt désigné président du parlement wallon, l’ultime surprise du chef

En plus de négocier au fédéral pour le PS, le Liégeois sera à la tête de l’assemblée. En attendant un ministère à Bruxelles?
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Kleuter zit al urenlang vast onder ingestort gebouw in Nederland na explosie
In Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw. De burgemeester maakt zich “grote zorgen”.
www.hbvl.be
Aya Nakamura provoque le malaise lors du Téléthon
Invitée vendredi soir sur le plateau du Téléthon, la chanteuse a préféré parler d’elle plutôt que d'inviter les téléspectateurs à faire un don pour faire reculer la maladie.
www.7sur7.be
Kleuter zit vast onder ingestort gebouw in Nederland
In Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw.
De Standaard
Liga voor Mensenrechten lauwert professor Loots en Jihad van de Moeders
De Liga voor Mensenrechten heeft zijn jaarlijkse mensenrechtenprijs uitgereikt aan professor Gerrit Loots en Jihad van de Moeders. Loots en het collectief van moeders van Syriëstrijders worden gelauwerd voor hun steun aan de kinderen van Belgische IS-strijders die nog vastzitten in het conflictgebied.
www.demorgen.be
‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal opnieuw verkozen tot beste Belgische popnummer in Belpop 100
‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal werd zonet door de luisteraars van Radio 1 voor het derde jaar op rij verkozen tot het beste Belgische pop- en...
HLN.be
Voormalige stafchef van Maltese premier opnieuw ondervraagd over moord op journaliste
De politie in Malta heeft de vroegere stafchef van de premier, Keith Schembri, vandaag opnieuw ondervraagd in verband met de moord op de Maltese...
HLN.be
Veiling luxegoederen brengt ruim 100.000 euro op voor staatskas
Een openbare verkoop van luxegoederen en juwelen bij de federale overheidsdienst Financiën heeft zo'n 105.000 euro opgebracht voor de staatskas....
HLN.be
D1A: Malines et Courtrai se quittent sur un partage 1-1
Pas de vainqueur dans ce match qui s’est joué dans le dernier quart d’heure.
Sudinfo.be
LIVE. Zulte Waregem gaat op bezoek bij AA Gent
• 18de speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Ghelamco Arena • Herstelt AA Gent zich tegen Essevee van bekeruitschakeling?
HLN.be
Le Lidl de Rocourt rouvre: 10 nouveaux emplois à la clé
Après huit mois de travaux, le magasin Lidl de Rocourt, situé chaussée de Tongres, va rouvrir! La superficie a été agrandie, passant de 940 à 1.267 m². Pas moins de 100 nouveaux produits seront disponibles pour les consommateurs. Mais, surtout, il y a là la création d’emplois, puisque la chaîne annonce le recrutement de 10 nouveaux collaborateurs.
Lameuse.be
Kleuter zit al urenlang vast onder ingestort gebouw in Nederland na explosie: “We maken ons grote zorgen”
In Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw. De burgemeester maakt zich “grote zorgen”.
www.nieuwsblad.be
Un drone de plus d'une tonne s'écrase près d’une base aérienne en France
Un drone "tactique" de 18 mètres d'envergure et de plus d'une tonne s'est écrasé vendredi soir près de la base aérienne d’Istres (Bouches-du-Rhône), sans faire de victime, pour une raison encore inconnue, a-t-on appris samedi auprès de son constructeur Safran.
www.7sur7.be
Angstaanjagend: bliksem slaat in op tentje van kamperende familie
Een familie beleefde de schrik van hun leven toen tijdens een onweer de bliksem insloeg op hun tentje. Niemand raakte gewond maar de inslag en de bijhorende vonkenregen zullen nog lang in het geheugen van de kampeerders gegrift staan.
www.hbvl.be
Politie pakt man op na incident met alarmpistool in winkel
De Antwerpse politie heeft zaterdag een man gearresteerd na een incident op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De man had er in een winkel met een alarmpistool gevuurd.
www.gva.be
KV Mechelen schiet weinig op met een gelijkspel tegen KV Kortrijk
Beide ploegen vonden in de vorige twee duels de weg naar het doel niet. Kortrijk is na Cercle Brugge de slechtste uitploeg en KV Mechelen haalde slechts 11 op 24 thuis. Niet meteen statistieken die het beste lieten verhopen. Het bleek helaas lang de werkelijk, tot Igor De Camargo en Imoh Ezekiel van de bank kwamen.
www.nieuwsblad.be
Moord op Maltese journalist: Voormalig stafchef premier opnieuw ondervraagd
De politie in Malta heeft de vroegere stafchef van de premier zaterdag opnieuw ondervraagd in verband met de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia uit 2017. Dat berichten lokale media. Enkele dagen geleden verklaarde een verdachte voor de moord nog dat hij doorlopend op de hoogte was gehouden door de stafchef.
www.hbvl.be
Un homme blessé par un tigre dans un cirque en France
L’homme a voulu caressé l’animal, installé dans une cage.
www.lesoir.be
Somers prijst Ninove voor aanpak rond samenlevingsproblemen
‘Ninove heeft me verrast met hun visie en creativiteit rond samenlevingsproblemen’, zegt Vlaams Minister van Integratie Bart Somers (Open VLD), die de Oost-Vlaamse stad zaterdag een werkbezoek bracht.
De Standaard
Bart Somers prijst Ninove: “Verrast door hun visie en creativiteit rond problemen in samenleving”
De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd. “Ninove heeft me verrast met hun visie en creativiteit rond samenlevingsproblemen”, zegt Vlaams Minister van integratie Bart Somers (Open VLD), die de Oost-Vlaamse stad zaterdag een werkbezoek bracht.
www.nieuwsblad.be
‘Friends’-acteur Ron Leibman overleden
Ron Leibman, die in de jaren 1990 in de populaire serie ‘Friends’ de vader van Jennifer Annistons personage Rachel Green vertolkte, is overleden. De intussen 82-jarige acteur stierf volgens zijn manager aan een longontsteking.
www.hbvl.be
Suivez en direct la cérémonie des European Film Awards (vidéo)
Encore un tout petit peu d'attente avant que les réalisateurs européens, membres EFA, invités, nominés et lauréats ne se réunissent pour célébrer le meilleur du cinéma européen à l'occasion des 32e European Film Awards à Berlin!
www.lesoir.be
Pas de finale pour Pieter Timmers à Glasgow
Pieter Timmers (BRABO) a été éliminé en demi-finales du 100 m nage libre messieurs des championnats d'Europe de natation en petit bassin samedi à Glasgow, en Grande-Bretagne. L'Anversois, 31 ans, a pris la 6e place de la première demi-finale en 47.39, soit le 13e temps des seize demi-finalistes.
www.7sur7.be
Indrukwekkende ‘vuurnado’ raast door kurkdroge grasvlakte in Australië
Een indrukwekkende ‘vuurnado’ zette vrijdag razendsnel een droge grasvlakte in brand in Australië. De hulpdiensten hebben alle moeite van de wereld om de verschillende bosbranden onder controle te krijgen. Vrijdag groeiden acht vuurhaarden uit tot een enorme bosbrand. Die ‘mega blaze’ is intussen groter dan de stad Sydney.
www.nieuwsblad.be
Collision entre trois véhicules à Noville: pompiers et deux ambulances et l’hélicoptère médicalisé sur place, deux personnes griévement blessées
Il était environ 15h15, samedi, quand trois véhicules se sont accrochés sur la nationale à l’entrée de Noville (Bastogne). Les pompiers de Bastogne sont intervenus ainsi que deux ambulances.
Sudinfo.be
Politie stelt dodentol gasexplosie Slovakije weer bij tot acht
Na de gasexplosie gisteren in een twaalf verdiepingen tellend appartementsgebouw in Presov, in het oosten van Slovakije, zijn al zeven lijken...
HLN.be
Il lui montre le cadavre de sa grand-mère lors de leur premier rendez-vous
Lors de son premier rendez-vous avec une jeune femme rencontrée sur un site internet, un Ukrainien de 23 ans lui a montré le cadavre de sa grand-mère qu'il avait dissimulé dans un placard.
www.7sur7.be
Ierse centrale bank belooft KBC 'vervelend' te blijven
19:27 De nieuwe gouverneur van de Ierse centrale bank reageert voor het eerst in het openbaar over de verontwaardiging die vorige maand was ontstaan over enkele uitspraken van KBC-topman Johan Thijs.
www.tijd.be
Téléthon: Aya Nakamura lynchée sur les réseaux sociaux pour son intervention (vidéo)
La chanteuse a passé beaucoup de temps à parler d’elle au lieu du Téléthon. Le présentateur Nagui n’a pas manqué de lui faire remarquer.
www.lesoir.be
Timmers grijpt naast finale op 100m vrije slag op EK
Het EK korte baan in Glasgow zit erop voor Pieter Timmers. De Beringenaar (31) slaagde er op de 100 meter vrije slag niet in om de finale te bereiken. Timmers tikte aan na 47.39, slechts de dertiende tijd van alle halve finalisten.
www.hbvl.be
‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal derde jaar op rij verkozen tot beste Belgische song
De luisteraars van Radio 1 hebben zaterdag voor het derde jaar op rij ‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal verkozen tot beste Belgische pop- en rocknummer aller tijden.
De Standaard
Yamina smokkelde op vernuftige wijze vloeibare XTC vanuit België naar Australië
Een vrouw (32) uit Waver is in Melbourne veroordeeld tot vier jaar cel omdat ze op een vernuftige manier vloeibare MDMA - de werkzame stof in...
HLN.be
Un homme de 33 ans blessé par un tigre au cirque Zavatta à Méricourt
Alors qu’il voulait caresser un tigre dans sa cage, un jeune homme de 33 ans a été sérieusement blessé au bras.
1 h
Sudinfo.be
LIVE: Volg hier de finale van Sound Track, de opvolger van Limbomania
De eerste Limburgse finale van Sound Track, de opvolger van Limbomania, vindt vanavond plaats in de Hasseltse Muziekodroom. Volg hier alle actie hier live.
1 h
www.hbvl.be
Dronken wasbeer waggelt rond op Duitse kerstmarkt, en doet midden op de markt een dutje
Een dronken wasbeer heeft op de kerstmarkt in het Duitse Erfurt opzien gebaard. Verschillende bezoekers van de markt grepen naar hun mobieltje om...
1 h
HLN.be
Manifestations et grève dans les transports: la mobilisation se poursuit en France
La mobilisation en France sur une réforme des retraites s'installe dans la durée pour tenter de faire plier le gouvernement, et était marquée samedi par plusieurs manifestations et des transports publics toujours très perturbés, avant une nouvelle épreuve de force mardi.
1 h
www.7sur7.be
Stib: un agent de sécurité agressé devant son domicile par un fraudeur
La Stib réclame que le nom de l’agent sanctionnateur ne soit plus mentionné sur le procès-verbal.
1 h
www.lesoir.be
Donald Trump remercie l'Iran après un échange de prisonniers américain et iranien
Le président américain Donald Trump a remercié samedi l'Iran pour une "négociation très juste" après un échange de prisonniers entre les deux pays ennemis, organisé en Suisse. Un Américain emprisonné en Iran, Xiyue Wang, et un Iranien détenu aux Etats-Unis, Massoud Soleimani, ont été libérés samedi. "Merci à l'Iran pour une négociation très juste. Vous voyez, nous pouvons parvenir à un accord ensemble", a réagi Donald Trump sur Twitter.
1 h
www.lalibre.be
Bart De Wever ouvre le championnat belge de snowboard freestyle à ski (photos)
Le bourgmestre d’Anvers s’est essayé à une glissade sur la piste.
1 h
www.lesoir.be
Le soleil comme vous ne l’avez jamais vu
Grâce à la NASA, nous pouvons aujourd'hui découvrir le soleil comme nous ne l’avons jamais vu. L’agence spatiale américaine a publié samedi une nouvelle image de la plus grande étoile de notre système solaire prises par la sonde Parker Solar Probe. Jamais auparavant une construction humaine ne s’était aventuré si près du soleil.
1 h
www.7sur7.be
Les Belges à l'étranger: Courtois impérial, Thorgan Hazard marque et devient le meilleur buteur belge de l'histoire de la Bundesliga
Le Real Madrid a signé sa quatrième victoire consécutive en championnat, samedi à domicile, face à l'Espanyol Barcelone (2-0) lors de la quinzième journée de Liga.
1 h
www.lalibre.be
Jeremy Corbyn réduit son retard
18:51 L'écart avec le parti de Boris Johnson se réduit à 6 points de pourcentage. Les Britanniques se rendent aux urnes jeudi.
1 h
www.lecho.be
M/V van de week: Sundar Pichai krijgt erfenis van Google-stichters
18:49 Sundar Pichai was al CEO van Google, en mag zich voortaan ook topman van moedergroep Alphabet noemen nu oprichters Larry Page en Sergey Brin met pensioen gaan.
1 h
www.tijd.be
Timmers strandt in halve finales 100m vrij, Dumont nipt uitgeschakeld op 200m vrij
Pieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
2 h
HLN.be
Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"
Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
2 h
De Standaard
Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"
Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
2 h
www.hbvl.be
Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EK
Pieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
2 h
De Standaard
Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EK
Pieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
2 h
www.hbvl.be
Le shopping de Nivelles évacué… à cause d’une fausse manœuvre
Ce samedi 7 décembre, le Shopping de Nivelles a dû être évacué en début d’après-midi suite à l’activation de l’alarme incendie. Après la venue des pompiers, il s’est avéré que l’alarme avait été déclenchée par un garde de sécurité qui a effectué une fausse manœuvre. Après une dizaine de minutes, tous les gens ont pu regagner le bâtiment.
2 h
Sudinfo.be