Jean-Marie Le Pen mis en examen pour “détournement de fonds publics”

L’ancien président du FN Jean-Marie Le Pen a été mis en examen vendredi pour “détournement de fonds publics” et “complicité” de ce délit dans l’affaire des emplois présumés fictifs du parti d’extrême droite au Parlement européen, a appris l’AFP auprès de ses avocats.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Anderlecht-beloften, mét Adrien Trebel, onderuit tegen OH Leuven
Ook bij de beloften werd er niet gewonnen. De U21 van Anderlecht ging met 2-0 onderuit op het veld van OH Leuven. Een opvallende naam in de basis...
HLN.be
Seraing: 700.000€ enfin débloqués pour les travaux de la piscine
Le Ministre MR des infrastructures sportives, Jean-Luc Crucke, vient de débloquer près de 700.000€, pour entamer les travaux nécessaires à la réouverture de la piscine de Seraing.
Lameuse.be
Ben Segers en Axel Daeseleire nemen elkaar te grazen in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’
‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ weet hoe het van twee walletjes kan eten. Zowel Axel Daeseleire als Ben Segers dachten een boodschap over te brengen, maar...
HLN.be
Botsing met nagelnieuwe Waterbus op Linkeroever: “De helft had niet door wat er gebeurde”
De Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen is maandag iets voor 6u gebotst. Er vielen achttien gewonden. “Plots was er die zware klap, we wisten niet wat er gebeurde”, vertelt een van de slachtoffers. “Mijn vermoeden is dat dit is gebeurd door de weersomstandigheden”, zegt kapitein Jacques D’Havé.
www.gva.be
Meer winst voor Colruyt ondanks supermarktstrijd
21:56 De winst van Colruyt is in de eerste helft van het boekjaar meer gestegen dan wat analisten hadden voorspeld. De winst over het hele boekjaar zal ook stijgen, ondanks de komst van de Nederlandse keten...
www.tijd.be
Bitsige debatten in Justitiecommissie van Huis van Afgevaardigden over impeachment Trump
In de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn debatten begonnen in een poging van de Democraten om de Republikeinse...
HLN.be
Rencontre historique entre Poutine et Zelensky à l’Elysée
Le président russe s’est dit satisfait de cette rencontre.
www.lesoir.be
“VS hebben publiek jarenlang misleid over Afghanistan”
Hoge Amerikaanse functionarissen schetsten jarenlang een te rooskleurig beeld van het conflict in Afghanistan. Ze hielden informatie achter waaruit...
HLN.be
▶ Video opgedoken van seksistische uitspraken Jef Hoefberghs aan UGent
Op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs vorige week een voordracht aan de UGent die bol stond van de seksistische uitspraken. Daarvan is inmiddels een video opgedoken. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van KVHV.
www.demorgen.be
Jan Vertonghen: “De wereldgoal van Son? Mijn assist was beter”
Joking Jan. Rode Duivel Jan Vertonghen reageerde op ludieke wijze op de wereldgoal van zijn ploegmaat Son Heung-min van afgelopen weekend tegen...
HLN.be
Fluxys op zijn hoede voor Franse pensioenacties
21:50 Dinsdag worden er grote acties verwacht tegen de nieuwe pensioenplannen van president Emmanuel Macron. Ook Belgische bedrijven zijn op hun qui-vive.
www.tijd.be
Macron ontvangt Poetin, Zelenski en Merkel in kader van Oekraïne-top
De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag in het Elysée de Russische president Vladimir Poetin, zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski en de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontvangen in het kader van de Oekraïne-top.
www.hbvl.be
Standard: Carcela suspendu 3 matches, Mpoku espère se limiter à 1
Exclu dimanche à Mouscron, Mehdi Carcela loupera les matches face à Anderlecht, à l’Antwerp et à Waasland-Beveren. Pour Paul-José Mpoku, c’est différent: le Standard ne veut pas entendre parler de trois matches de suspension et se présentera donc, ce mardi, devant la Commission des litiges de l’Union belge.
Lameuse.be
Paul Volcker, koppige inflatietemmer van de FED
21:43 De gewezen topman van de Amerikaanse centrale bank (FED) nam graag de rol van zondebok op zich, zolang hij zijn beleid maar kon uitvoeren.
www.tijd.be
Getackeld door een kinderhekje: Axel Witsel valt van de trap en is tot januari out met zware gezichtsbreuken
Het komt ongetwijfeld in de lijst met domste en meest bizarre blessures ooit. Axel Witsel (30) viel thuis over het kinderhekje bovenaan zijn trap en lag even op intensieve zorgen met zware verwondingen aan zijn gezicht. Zo mist Borussia Dortmund de Rode Duivel niet alleen vanavond in de cruciale Champions League-match tegen Slavia Praag, maar ook de hele maand december.
www.hbvl.be
Liège:199 millions pour les pensions pour les 4 prochaines années
Les cotisations de responsabilisation (pensions) pèsent lourd sur les finances de la ville de Liège, avec 36,7 millions d’euros prévus au budget 2020. Selon les prévisions budgétaires, la ville de Liège, le montant, qui augmente d’année en année, s’élèvera à près de 199 millions d’euros pour les quatre prochaines années (2021 à 2024), a indiqué lundi Christine Defraigne, échevine en charge du budget et des finances à Liège.
Lameuse.be
Ophef na lezing Hoeyberghs: “Vrouwen willen hun benen niet meer opendoen”
De seksistische lezing van bekend chirurg Jeff Hoeyberghs aan de UGent vorige week krijgt een staartje. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van organisator KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). De Universiteit Gent bekijkt de zaak.
www.hbvl.be
Belgen verkiezen één vervoersmiddel bij verplaatsingen
Zogoed als alle verplaatsingen binnen België gebeuren met één vervoersmiddel, in veel gevallen de wagen. Amper 2 procent van alle verplaatsingen in België gebeurt met meer dan één vervoersmiddel. Als de Belg dan toch verschillende transportmiddelen combineert, dan is dat meestal een combinatie van de trein met een vervoermiddel naar en/of van het treinstation én voor trajecten waarbij men de stad binnenrijdt of verlaat.
www.demorgen.be
Jeff Hoeyberghs: “On ne peut pas traiter une femme comme une égale sans devenir son esclave”
Le chirurgien plasticien Jeff Hoeyberghs était l’invité de l’association étudiante KVHV de l’université de Gand, la semaine dernière. Au cours de sa conférence, il a lancé une série de remarques sexistes. Des extraits de la conférence circulent désormais sur les réseaux sociaux.
www.7sur7.be
Impeachmentonderzoek tegen Trump: bitsige debatten in Huis van Afgevaardigden
In de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn maandag debatten begonnen in een poging van de Democraten om de Republikeinse president Donald Trump wegens machtsmisbruik uit zijn ambt te ontzetten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.
www.hbvl.be
Des journalistes d’Apache auraient été suivis par des détectives privés engagés par Land Invest
Le groupe immobilier aurait dépensé 60.000 euros pour la filature des journalistes.
www.lesoir.be
L’artiste qui a mangé une banane à 120.000 dollars est fier de lui: «J’ai attendu d’avoir faim»
Avant de manger la banane qu’avait scotchée au mur l’artiste italien Maurizio Cattelan, une œuvre vendue 120.000 dollars à la foire d’art contemporain Art Basel de Miami, David Datuna a attendu quelques heures, histoire d’«avoir faim», a expliqué lundi en riant l’artiste, de retour à New York.
Sudinfo.be
Hayek, skeer of sksksk: deze woorden maken kans kinder- of tienerwoord van het jaar te worden
‘Jij hebt tot 3u ’s nachts zitten gamen. Hayek.’ Of nog: ‘Billie Eilish heeft een nieuwe single. Yeet.’ ‘Hayek’ (overdreven) en ‘yeet’ (joepie) zijn twee kanshebbers om uitgeroepen worden tot tienerwoord van het jaar.
www.demorgen.be
Une mère et son enfant repêchés dans la Meuse à Andenne: leur pronostic vital toujours engagé
Les circonstances de leur chute dans le fleuve sont toujours inconnues.
www.lesoir.be
Colruyt toujours plus présent sur le marché belge
21:27 Le groupe Colruyt a continué de gagner des parts de marché au premier semestre. Le chiffre d’affaires progresse légèrement, mais c’est surtout grâce à un effet calendrier favorable.
www.lecho.be
Apache: ‘Onze journalisten werden geschaduwd door privédetectiven’
Journalisten van Apache en hun bronnen werden in 2016 gevolgd door privédectectives, zo beweert de nieuwssite. De detectives zouden betaald zijn door Land Invest Group, de projectontwikkelaar waar Apache destijds onderzoek naar deed. ‘Als dit klopt, is dit een zeer ernstige zaak.’
www.demorgen.be
Ophef over lezing Jeff Hoeyberghs aan UGent
De seksistische lezing van bekend chirurg Jeff Hoeyberghs aan de UGent vorige week krijgt een staartje. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van organisator KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). De Universiteit Gent bekijkt de zaak.
1 h
De Standaard
Telenet se lance dans la protection des objets connectés
21:18 L’opérateur a mis en place un logiciel destiné à renforcer la protection des objets connectés de la maison. Telenet est convaincu par la démarche, Test-Achats un peu moins.
1 h
www.lecho.be
Footballgate: Christophe Henrotay ne devrait pas être extradé avant janvier
L'agent de joueurs Christophe Henrotay ne devrait pas être extradé vers la Belgique avant janvier, a-t-on appris lundi de l'avocat de l'agent, Me Dimitri de Béco. La cour d'appel de Monaco doit encore se pencher sur la demande d'extradition de la Belgique, après quoi la décision définitive reviendra au prince Albert.
1 h
www.7sur7.be
Beelden van seksistische lezing Jeff Hoeyberghs veroorzaken ophef
De seksistische lezing van bekend chirurg Jeff Hoeyberghs aan de UGent vorige week krijgt een staartje. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van organisator KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). De Universiteit Gent bekijkt de zaak.
1 h
www.gva.be
Na Beerschot pleit ook OH Leuven voor VAR in 1B: “Liefst dit seizoen nog”
Na enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen afgelopen weekend in 1B, klinkt de roep om een videoref steeds luider. Ook OHL, dat zich afgelopen weekend in Lommel benadeeld voelde, vraagt de VAR zo snel mogelijk in te voeren. “We willen dat alle 24 profclubs op sportief vlak gelijk behandeld worden.”
1 h
www.gva.be
L'enquête ouverte par le FBI sur l'ingérence russe présumée était légitime
L'enquête ouverte par le FBI sur l'ingérence russe présumée dans le déroulement de la dernière campagne présidentielle américaine était légitime, ressort-il d'un rapport rendu public lundi et signé de la main de l'inspecteur général du ministère de la Justice, Michael Horowitz.
1 h
www.7sur7.be
Peter Frates, l’homme qui a créé le célèbre «Ice Bucket Challenge», est mort de sa maladie
Peter Frates, l’homme à l’origine du «défi du seau d’eau glacé» («Ice Bucket Challenge»), est décédé à l’âge de 34 ans des suites de la sclérose latérale amyotrophique (SLA) dont il était atteint, affirme lundi ABC News.
1 h
Sudinfo.be
Paul Magnette richt zich tot Belgen: “Blijven zoeken naar oplossingen voor iedereen”
PS-voorzitter Paul Magnette heeft een videoboodschap gedeeld op sociale media. Hij blikt onder meer terug op zijn afgelopen vijf weken als informateur, en bedankt ook alle Belgen die hem tijdens zijn opdracht hebben gesteund. “De steunberichten waren talrijk, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Brussel”, klinkt het.
1 h
www.hbvl.be
Man achter ‘Ice Bucket Challenge’ overleden
Pete Frates, wiens strijd tegen de spierziekte ALS de ‘Ice Bucket Challenge’ heeft geïnspireerd, is overleden. Hij werd 34 jaar.
1 h
De Standaard
CD&V, N-VA en Groen dinsdag op het paleis verwacht
Koning Filip zet dinsdagvoormiddag zijn consultaties voorts met drie Vlaamse partijen. De CD&V wordt om 9 uur verwacht, N-VA heeft een uitnodiging voor 10.15 uur ontvangen en Groen mag om 11.30 uur langs.
1 h
www.hbvl.be
Budget à Liège: de l’argent en plus pour la police et le CPAS
Pour 2020, Liège mettra la priorité sur le social et la sécurité. La majorité PS-MR a en effet décidé d’augmenter les dotations à la police et au CPAS dans le budget qu’elle défendra devant le conseil communal la semaine prochaine.
1 h
Lameuse.be
Paul Magnette richt zich tot alle Belgen na afloop informatie-opdracht: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk”
PS-voorzitter Paul Magnette heeft een videoboodschap gedeeld op sociale media. Hij blikt onder meer terug op zijn afgelopen vijf weken als informateur, en bedankt ook alle Belgen die hem tijdens zijn opdracht hebben gesteund. “De steunberichten waren talrijk, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Brussel”, klinkt het.
1 h
www.gva.be
Amerikaan aangehouden die rolstoel van vrouw wilde stelen in metro en haar er brutaal uitsmeet
De man uit Arizona die daags na Thanksgiving in de metro van Phoenix een vrouw met geweld uit haar rolstoel kiepte om ermee aan de haal te gaan, is...
1 h
HLN.be
Doelmannen blijven maar van de band rollen in Genkse keepersfabriek: “Dit is wat onze club uniek maakt”
‘Made in Genk.’ Daar kun je toch al mee uitpakken in Europa als het op keepers aankomt. Maarten Vandevoordt wordt de jongste doelman ooit in de...
1 h
HLN.be
Alex Teklak dans Le Grand Débrief : "Avant, Thorgan était le gentil qui donnait la balle à tout le monde. Maintenant, il l'a reçoit"
On a parlé du cas Thorgan Hazard dans Le Grand Débrief, après son nouveau beau match ce week-end.
1 h
www.dhnet.be
Boris Johnson onder vuur nadat hij weigert foto te bekijken van ziek jongetje op de grond
De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur nadat hij nogal opmerkelijk reageerde op een foto van een ziek kind. Een 4-jarige jongetje lag in het ziekenhuis op de vloer, naar verluidt omdat geen bedden beschikbaar waren. Toen de reporter het beeld toonde aan Johnson, nam die laatste de gsm af.
1 h
www.hbvl.be
Koffertje van Meghan Markle wordt geveild: opbrengst geschat op 3.500 euro
Lang voordat Meghan Markle hertogin van Sussex werd, en zelfs nog voor ze een rol in ‘Suits’ kreeg, was ze model en werkte ze als ‘koffermeisje’ in...
1 h
HLN.be
Ze kreeg de Nobelprijs voor vrede. Nu moet ze zich verdedigen voor genocide
Ooit was de Myanmarese leider Aung San Suu Kyi de hoop van de democratische wereld. Dinsdag moet ze voor het Internationaal Gerechtshof verschijnen voor wat zij noemt een ‘anti-guerrilla-operatie’ tegen de islamitische minderheid Rohingya in haar land. De vervolging van Rohingya had volgens de VN alle kenmerken van een genocide.
1 h
www.demorgen.be
Un navire de 328 mètres fait chuter une immense grue au port d’Anvers: la vidéo impressionnante
Le navire n’a pas encore été maîtrisé.
1 h
www.lesoir.be
Trump optimiste sur l'imminence d'un accord sur le libre-échange avec le Mexique et le Canada
Le président Donald Trump s'est montré optimiste lundi sur l'imminence d'un accord sur les aménagements à apporter au nouveau texte régissant l'immense marché de libre-échange entre les Etats-Unis, le Mexique et le Canada pour permettre sa ...
1 h
www.lalibre.be
Conflit en Ukraine: Poutine satisfait de sa rencontre avec Zelensky
Les présidents russe et ukrainien, Vladimir Poutine et Volodymyr Zelensky, se sont rencontrés pour la première fois lundi soir à Paris lors de pourparlers visant à relancer le processus de paix en Ukraine sous la houlette de la France et l'Allemagne....
1 h
www.lalibre.be
Man achter "Ice Bucket Challenge" overleden
Pete Frates, die mee achter de virale "Ice Bucket Challenge" zat, is zelf op 34 jaar aan de spierziekte ALS overleden. Dat meldt ABC News vandaag.
1 h
HLN.be