Jean-Paul Philippot: "mediapark.brussels sera un espace média unique en Europe" (Mise à jour)

Jean-Paul PhilippotLe patron de la RTBF, Jean-Paul Philippot, s'est rendu à l' International Broadcatsing Convention (IBC), qui s'est ouvert vendredi à Amsterdam, pour faire la promotion du futur espace média bruxellois. Dans une interview à La Libre, il réagit à la nomination de la nouvelle ministre des Médias et il fait part de son envie de poursuivre sa mission à la tête de la RTBF au-delà du printemps 2020.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
À Marseille, un distributeur de billets donne le double des sommes demandées: «La population s’est déplacée en masse!»
«Tu tapais 20, il distribuait 40. C’était comme ça depuis le début de l’après-midi. Un truc de fou!»
Sudinfo.be
Informateur Paul Magnette morgen om 15.30 uur opnieuw bij de koning verwacht
Morgen om 15.30 uur brengt informateur Paul Magnette (PS) opnieuw verslag uit bij koning Filip over de gesprekken die hij met de politieke partijen...
HLN.be
Grève en France: début de semaine chaotique en vue dans les transports
Les Français s'attendent à une grosse pagaille lundi et mardi dans les transports, paralysés depuis quatre jours par une grève contre une réforme des retraites défendue par le gouvernement et qui menace de s'installer dans la durée.
www.7sur7.be
Paul Magnette devant le Roi pour son dernier rapport d'informateur?
Paul Magnette rencontrera le roi lundi après-midi, à 15h30, pour lui remettre son troisième rapport depuis sa nomination en tant qu'informateur. Au bout d'un peu plus d'un mois de discussions secrètes, dont certains pans ont tout de même filtré, quel bilan dressera-t-il de sa mission? Estimera-t-il avoir jeté des bases qui pourraient conduire à la formation d'un arc-en-ciel élargi ou demandera-t-i...
Levif.be
Noord-Korea haalt zwaar uit naar Europese landen, waaronder België
De vertegenwoordiging van Noord-Korea bij de Verenigde Naties vindt het niet meer nodig om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening. Tegelijk wordt zwaar uitgehaald naar verschillende Europese landen, waaronder België.
HLN.be
“Controles op vuurwerk bij handelaars en op internet om veiligheid te garanderen”
Elk (einde)jaar gebeuren er verschillende ongevallen bij het ontsteken van vuurwerk. Daarom kondigt Minister van Economie en Consumenten Nathalie...
HLN.be
De opvolging is verzekerd: nicht van Tom Goegebuer verovert brons op EK gewichtheffen U15
Annelien Vandenabeele (-55 kg) heeft in het Israëlische Eilat een bronzen medaille behaald in het stoten (Clean&Jerk) op het EK gewichtheffen U15. Vandenabeele is de nicht van Tom Goegebuer, de Europees kampioen in 2009.
De Standaard
De opvolging is verzekerd: nicht van Tom Goegebuer verovert brons op EK gewichtheffen U15
Annelien Vandenabeele (-55 kg) heeft in het Israëlische Eilat een bronzen medaille behaald in het stoten (Clean&Jerk) op het EK gewichtheffen U15. Vandenabeele is de nicht van Tom Goegebuer, de Europees kampioen in 2009.
www.hbvl.be
Spoorverkeer in Frankrijk ook begin volgende week nog ‘sterk verstoord’
In Frankrijk zal het spoorverkeer ook morgen nog “sterk verstoord” worden door de staking tegen de hervorming van de pensioenen. Dat heeft de directie van de spoormaatschappij SNCF meegedeeld. Ze raden reizigers aan om hun verplaatsingen met de trein in de mate van het mogelijke te beperken.
www.demorgen.be
Fin de la mission de Paul Magnette, Bart De Wever informateur ce lundi?
Paul Magnette rencontrera le roi lundi après-midi, à 15h30, pour lui remettre son troisième rapport depuis sa nomination en tant qu'informateur. Au bout d'un peu plus d'un mois de discussions secrètes, dont certains pans ont tout de même filtré, quel bilan dressera-t-il de sa mission? Estimera-t-il avoir jeté des bases qui pourraient conduire à la formation d'un arc-en-ciel élargi ou demandera-t-il au roi de passer la main? Et dans ce cas, à qui? Certains évoquent l’hypothèse d'une mission d’information pour Bart De Wever, le président de la N-VA.
www.7sur7.be
Netflix lost releasedatum van vierde deel van ‘La Casa de Papel’
Fans van La Casa de Papel moeten nog een aantal maanden wachten tot het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie verschijnt. Maar de...
HLN.be
Un petit arc-en-ciel ou un grand marécage
Paul Magnette est attendu au Palais lundi après-midi. Le VLD doit se prononcer en bureau avant cela, et donner deux indications: 1. Négocier ou non un arc-en-ciel. 2. Avec le CDH ou avec le CD&V. Attention au marécage. Et aux élections derrière.
www.lesoir.be
Les bulletins du Standard: pour son retour au Canonnier, Maxime Lestienne a sauvé les meubles
Maxime Lestienne, l’ailier du Standard, a offert le point du partage contre l’Excel Mouscron (2-2).
Sudinfo.be
Geoloog Manuel Sintubin wil negatieve spiraal in klimaatdebat doorbreken: ‘We moeten uit dat doemverhaal’
Terwijl de hele wereld vergadert in Madrid en de Vlaamse regering een beetje sukkelt met haar klimaatplan, legt geoloog Manuel Sintubin (54) nog eens uit hoe de kaarten liggen. En vooral: hoe het klimaatdebat dringend een positieve draai moet krijgen.
www.demorgen.be
Formation fédérale: Paul Magnette devant le Roi pour son dernier rapport d’informateur?
Paul Magnette rencontrera le roi lundi après-midi, à 15h30, pour lui remettre son troisième rapport depuis sa nomination en tant qu’informateur. Au bout d’un peu plus d’un mois de discussions secrètes, dont certains pans ont tout de même filtré, quel bilan dressera-t-il de sa mission? Estimera-t-il avoir jeté des bases qui pourraient conduire à la formation d’un arc-en-ciel élargi ou demandera-t-il au roi de passer la main? Et dans ce cas, à qui?
Sudinfo.be
Les bulletins du Standard: Lestienne a sauvé les meubles
Maxime Lestienne, l’ailier du Standard, a offert le point du partage contre l’Excel Mouscron (2-2).
Lameuse.be
La COP25 en attente d’un message d’espoir
Si un demi-million de personnes ont défilé pour le climat vendredi à Madrid - et 3.000 ce dimanche à Bruxelles - la COP25 peine à présenter des projets tangibles.
www.lesoir.be
Hoeselaar met kruisboog rijdt zich in Sint-Truiden vast na overval op Colruyt
In de Ziekerenweg in Sint-Truiden heeft de politie vrijdagavond de overvallers klemgereden die toesloegen in de Colruyt in Tienen. Ze waren gewapend met een kruisboog. Een van de overvallers werd ingerekend: een man van 47 jaar oud uit Hoeselt.
www.hbvl.be
Onze Flames-commentator op bezoek bij Tessa Wullaert: “Als we hadden gewonnen, mocht ik mee naar België”
Voor de tweede keer dit seizoen verliest Manchester City een topper in Londen. Eerder 1-0 bij Arsenal, vandaag 2-1 bij Chelsea. De titel in de...
HLN.be
Spoorverkeer in Frankrijk ook begin volgende week nog “sterk verstoord”
In Frankrijk zal het spoorverkeer ook morgen nog "sterk verstoord" worden door de staking tegen de hervorming van de pensioenen. Dat heeft de...
HLN.be
Frans spoorverkeer maandag en dinsdag in de knoop
18:31 In Frankrijk zal het spoorverkeer sterk verstoord worden door de staking tegen de hervorming van de pensioenen.
www.tijd.be
"Iedereen wil voor het Mercedes F1 team racen, ook Max Verstappen"
Volgens Lewis Hamilton staat de telefoon bij Mercedes roodgloeiend door rijders die zichzelf kandidaat stellen om in 2021 uit te komen voor de ‘Silberpfeile,’ inclusief Max Verstappen.
1 h
www.hbvl.be
"Iedereen wil voor het Mercedes F1 team racen, ook Max Verstappen"
Volgens Lewis Hamilton staat de telefoon bij Mercedes roodgloeiend door rijders die zichzelf kandidaat stellen om in 2021 uit te komen voor de ‘Silberpfeile,’ inclusief Max Verstappen.
1 h
De Standaard
Ngo-federatie stelt zich vragen bij meerwaarde van wetsvoorstel N-VA rond seksueel misbruik
De ngo-federatie stelt zich vragen bij de meerwaarde van een wetsvoorstel dat de N-VA in de Kamer ingediend heeft om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. “Integriteit is in wezen immers een zaak van menselijke relaties en een integriteitsbeleid krijgt dus best vorm zo dicht mogelijk bij de mensen zelf. Het voorstel van de N-VA, met één nationale gedragscode die van bovenaf wordt opgelegd, lijkt daaraan voorbij te gaan”, zo klinkt het.
1 h
www.hbvl.be
Man in kritieke toestand na val in put in Elsene
Een 60-jarige man is zondag rond 2 uur ‘s nachts in een put gevallen tussen de twee vijvers van Elsene. Dat meldt politiewoordvoerder Olivier Slosse zondag. De man verkeert in levensgevaar.
1 h
De Standaard
Inbrekers slaan toe tijdens weekend
In Hasselt-centrum is zaterdag op meerdere plaatsen ingebroken. De daders probeerden binnen te geraken in een huis in de Congostraat. Dat lukte niet. Bij de buren raakten ze wel binnen. De buit is nog niet bekend. In de Walputstraat was er ook een inbraak in een huis. In Godsheide in de Kiezelstraat hebben dieven tablets en laptops gestolen bij een woninginbraak. Uit ene gebouw in de Hasseltse Dreef in Stevoort is een som geld gestolen. De inbraak werd zaterdagmorgen vastgesteld.
1 h
www.hbvl.be
Inbraken in Grote-Heide
In Grote-Heide in de Tisselrietweg zijn dieven binnengeraakt via het raam van de badkamer. Het is nog niet bekend wat ze meenamen. Ook bij de buren was er een inbraak. Daar werd de inbraak zaterdag rond 23.30 uur vastgesteld. Het hele huis lag overhoop en er lag overal glas.
1 h
www.hbvl.be
Brugse kleedkamer blijft achter als vuilnisbelt
De Brugse fans waren niet gelukkig met ‘de kooi’ op Stayen, medewerkers van STVV konden dan weer niet lachen met de manier waarop de leider de kleedkamer in Sint-Truiden achterliet. Enkele jonge souvenirjagers gingen aan de haal met badhanddoeken, rolletjes tape, ongeopende drankjes en recuperatieshakes.
1 h
www.hbvl.be
Zes inbraken tijdens weekend
In Heusden in Schreverland is vrijdagavond ingebroken in een huis. De bewoners kwamen rond 19.30 uur thuis en stelden de inbraak vast. Het is niet duidelijk wat er werd gestolen. Even verderop in de Savoerenweg was er die avond ook een inbraak. Daar werd het hele huis overhoop gehaald. In die buurt, in de Meilweg, hadden inbrekers ook toegeslagen. Ook daar werd het hele huis overhoop gehaald. In Zolder in Sluisbamd is zaterdagavond een inbraak vastgesteld. De daders drongen binnen via de achterdeur. Ze haalden alles overhoop. In de Mommestraat stelde de bewoner zaterdag rond 22.30 uur vast dat er was ingebroken. Een raam op de verdieping was opengebroken. De bewoner gaat nog na wat er werd gestolen. Nog in Zolder in de Kerkebosstraat was er zaterdagavond een inbraak. De bewoonster was tussen 18 uur en middernacht afwezig. Via het slaapkamerraam waren dieven binnengedrongen. Ze stalen een laptop.
1 h
www.hbvl.be
Une chaîne humaine de 2.400 personnes a été formée à Bruxelles pour le climat
Environ 2.400 personnes, selon l'estimation de la police de Bruxelles-Ixelles, ont pris part dimanche après-midi à Bruxelles à une chaîne humaine pour le climat. Elle s'est étendue depuis le Mont des Arts, jusqu'au carrefour Trône en passant par la colonne du Congrès et la place Madou. Il n'y a pas eu d'incident.
1 h
www.7sur7.be
Une partie de Quiévrain sans eau jusque lundi 7h au moins
Une partie de Quiévrain près de l’avenue du Vert Bocage est privée d’eau depuis 17h ce dimanche jusqu’au moins 7h lundi matin.
1 h
Sudinfo.be
Leicester solide dauphin de Liverpool
Leicester s'est imposé 1-4 à Aston Villa dimanche dans le cadre de la 16e journée du championnat d'Angleterre de football. Youri Tielemans et Dennis Praet étaient titulaires avec les Foxes tandis que Bjorn Engels a remplacé Tyrone Mings rapidement chez les Villans (23e).
1 h
www.7sur7.be
Nicolas, 33 ans, décède dans un tragique accident sur la E42, après une dispute avec sa compagne
Il aurait été renversé par un véhicule non identifié pour l’instant. Le corps d’un homme né en 1986 a été retrouvé ce dimanche matin par un automobiliste à proximité de la BAU (bande d’arrêt d’urgence) de la E42 en direction de Mons à hauteur de Jemeppe-sur-Sambre ", a indiqué le parquet de Namur.
1 h
www.dhnet.be
Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters dringen woning binnen en stelen auto
Een gezin uit Sinaai, bij Sint-Niklaas heeft vrijdagavond de schrik van hun leven beleefd. Een vader, moeder en twee kinderen zijn het slachtoffer geworden van een brutale homejacking. Gewapende gangsters drongen er de woning van een loodgieter binnen en bonden het aanwezige echtpaar vast.
1 h
www.hbvl.be
38 jaar, maar nog lang niet versleten: Spaans clubicoon wordt oudste speler met hattrick in La Liga
La Liga heeft een nieuwe recordhouder. Joaquin scoorde vanmiddag voor Real Betis een hattrick in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao. Op zijn 38ste...
1 h
HLN.be
Inbraak huis Théophile Donnéstraat
In een huis aan de Théophile Donnéstraat in Herk-de-Stad werd een inbraak gepleegd. Het nadeel is nog niet gekend.
1 h
www.hbvl.be
Auto rijdt door Maaseik met minderjarige passagier op dak
Een jonge bestuurder heeft zaterdagavond door Maaseik gereden met een minderjarige passagier op het dak van zijn auto.
1 h
www.hbvl.be
Queiros infranchissable, Perica l'arme fatale: voici les notes de Mouscron face au Standard
Mouscron aurait pu ramener les trois points mais s'est fait rejoindre dans le temps additionnel.
1 h
www.dhnet.be
Waarheen met opbrengst Leterme-bon?
18:11 De laatste Leterme-bon bereikte afgelopen week zijn vervaldag. Zijn er nog beleggingsproducten met een even hoog rendement die koopwaardig zijn?
1 h
www.tijd.be
Duitse sociaaldemocraten gaan voor vermogensbelasting, nieuwe clash met CDU lijkt in de maak
De Duitse sociaaldemocratische regeringspartij SPD eist een vermogensbelasting en de ontmanteling van de schuldenrem. De nieuwe leiders Norbert...
1 h
HLN.be
Dronken man slaat vrouw zonder aanleiding tegen de grond
Schokkende beelden uit Oekraïne. Een dronken jongeman slaat, schijnbaar zonder aanleiding, een vrouw neer terwijl hij de straat oversteekt. Terwijl de vrouw hard tegen de straatstenen gaat zet hij zijn wandeling gewoon verder alsof er niets gebeurd is. De 25-jarige dader kon gelukkig snel ingerekend worden door de politie.
1 h
www.hbvl.be
Climat : marche et chaîne humaine ce dimanche
Environ 2.400 personnes ont pris part dimanche après-midi à Bruxelles à une chaîne humaine pour le climat. Elle s'est étendue depuis le Mont des Arts, jusqu'au carrefour Trône en passant par la colonne du Congrès et la place Madou. A Liège, 1.200 personnes ont marché pour le climat.
1 h
Levif.be
COP25: une chaîne humaine de 2.400 personnes a été formée à Bruxelles pour le climat
Environ 2.400 personnes, selon l’estimation de la police de Bruxelles-Ixelles, ont pris part dimanche après-midi à Bruxelles à une chaîne humaine pour le climat. Elle s’est étendue depuis le Mont des Arts, jusqu’au carrefour Trône en passant par la colonne du Congrès et la place Madou. Il n’y a pas eu d’incident.
1 h
Sudinfo.be
Donald Trump avertit que Kim Jong Un a "tout" à perdre à se montrer "hostile"
Le président américain Donald Trump a averti dimanche, après l'annonce par Pyongyang d'un "test très important" sur une base de lancement, que le dirigeant nord-coréen Kim Jong Un avait "tout" à perdre à se montrer "hostile". "Kim Jong Un est trop intelligent et a beaucoup trop à perdre, voire tout, à agir de façon hostile", a-t-il écrit sur Twitter.
1 h
www.7sur7.be
Bonne montée de Lestienne, Bastien impérial et deux exclus: voici le bulletin de notes des Rouches
Le Standard n'a pu faire mieux q'un match nul à Mouscron.
1 h
www.dhnet.be
Ngo-federatie heeft vragen bij meerwaarde wetsvoorstel N-VA seksueel misbruik
De ngo-federatie stelt zich vragen bij de meerwaarde van een wetsvoorstel dat de N-VA in de Kamer ingediend heeft om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. ‘Integriteitsbeleid krijgt best vorm zo dicht mogelijk bij de mensen zelf’, klinkt het.
1 h
De Standaard
Terrible incident dans le Limbourg: Adrian, écrasé par une remorque et un camion manœuvré par sa femme, Mariana
Un homme écrasé par une remorque et un camion
1 h
Sudinfo.be
Madeleine Mairlot, défenseuse du patrimoine liégeois, est décédée dans la nuit de samedi à dimanche!
Madeleine Mairlot est décédée dans la nuit de samedi à dimanche des suites d’une longue maladie. Liège perd là l’une des figures emblématiques de la défense de son patrimoine.
1 h
Sudinfo.be