KMI waarschuwt komende nacht voor mistvorming

Tijdens het tweede deel van de nacht van zaterdag op zondag kan er op veel plaatsen mist gevormd worden. Het zicht kan verminderd worden tot minder dan 500 meter en lokaal zelfs minder dan 200 meter. Dat zegt het KMI zaterdagnamiddag.


Read full article on: standaard.be
Le voleur de drapeau lors de RSCA-Beerschot a été identifié (Mise à jour)
Il risque une plus lourde sanction vu que la victime était une personne à mobilité réduite. D’autres fans ont aussi été reconnus.
1m
www.dhnet.be
Twee doden bij schietpartij in winkelcentrum in Idaho
Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Idaho zijnminstens twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Dat zegt de politie.
De Standaard
Der Überhang-Bundestag
04:15 Er is deze herfst echt een inflatie aan alles. Ook aan Duitse parlementsleden.
www.tijd.be
Assistent-regisseur die Alec Baldwin wapen gaf was al eens ontslagen na schietincident op filmset
De assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd al eens ontslagen van een filmset na een schietincident. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gevoerd nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset cameraregisseur Halyna Hutchins had doodgeschoten.
De Standaard
Assistent-regisseur die Alec Baldwin wapen gaf was al eens ontslagen na schietincident op filmset
De assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd al eens ontslagen van een filmset na een schietincident. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gevoerd nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset cameraregisseur Halyna Hutchins had doodgeschoten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zeven doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan
Zeker zeven mensen zijn door soldaten doodgeschoten en meer dan 140 mensen zijn gewond geraakt bij protesten die ontstonden na de militaire staatsgreep in Soedan gisteren. Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, greep gisteren met zijn strijdkrachten de macht in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023.
1 h
HLN.be
Hoge Gezondheidsraad zet discussie over kernuitstap op scherp
2 h
www.hbvl.be
Jongen moet terugkeren naar voogd in Italië na kabelbaandrama
2 h
www.hbvl.be
De Meilandjes raken hun chateau maar niet kwijt
2 h
www.hbvl.be
Chris Craps en de filmsterren: “Sorry Richard Gere, ik was aan het koken”
Al 30 jaar interviewt Chris Craps de grootste filmsterren voor Het Belang van Limburg. Die ervaringen bundelt hij nu in een boek. “Om afscheid te nemen van de oude filmjournalistiek.”
2 h
www.hbvl.be
Drie Limburgers strijden mee in ‘De Sterkste Handen’:“Niet nadenken, gewoon doen”
Vanaf dinsdag nemen tien stielmannen en -vrouwen het op VTM tegen elkaar op in een wedstrijd die hun kracht, uithouding, kennis en mentale druk test. Stefan Ketelslagers (52), Nancy Stulens (32) en Jessica Stegen (33) willen tonen dat Limburgers ‘De Sterkste Handen’ hebben.
2 h
www.hbvl.be
“Dankzij Adil en Bilall dacht ik: voor mij is acteren ook mogelijk”
“Je werd niet eens aangenomen als vuilnisman en nu denk je acteur te worden?!” Zo reageerden de vrienden van Yassine Ouaich een paar jaar geleden nog, nu speelt hij de hoofdrol in Grond, de fictiereeks van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans die vanavond start op Play4.
2 h
www.hbvl.be
Liam Everts rijdt in 2022 WK MX2 voor Duits satellietteam van KTM
2 h
www.hbvl.be
Opnames ‘Roomies’ voor Eén gestart
Vorige week zijn de opnames gestart van Roomies, een minireeks over de zoektocht van twee jonge vrouwen naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. De reeks verschijnt later op Eén en het online platform VRT NU.
2 h
www.hbvl.be
Vier leerkrachten op tien hebben niet het juiste diploma
Het aantal leerkrachten dat niet het “vereiste” diploma heeft voor secundair onderwijs, is alweer toegenomen. Dat is intussen al iets meer dan 4 op 10, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) heeft opgevraagd bij onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Ondernemersvertrouwen blijft in oktober stabiel op +4
2 h
www.hbvl.be
Politie wil dat clubs meer doen om fans met stadionverbod te weren
Supporters met een stadionverbod raken nog te makkelijk binnen op voetbalwedstrijden. Dat blijkt na een rondvraag bij de politiediensten. Clubs staan in voor de controles, maar sluitend zijn die niet. “We moeten kijken naar andere methoden”, klinkt het bij de Pro League.
2 h
www.hbvl.be
Wie anders dan Lotte en Wout?
2 h
www.hbvl.be
Bashir Abdi offert heel wat op voor zijn marathonsucces
Marathonsucces komt niet op bestelling. Als het gezinsleven van Europees recordhouder Bashir Abdi (32) een loopwedstrijd is, dan maalt hij een ultraloop af in het buitenland en trekt hij slechts enkele sprintjes bij vrouw en kinderen. Zijn jaar tot nog toe: meer dan acht maanden weg van huis en maar enkele weken bij de familie. “Lopen zelf vind ik geen opoffering, wel de scheiding van mijn gezin.”
2 h
www.hbvl.be
Lara’s Fonds voor overleden mamablogster: “Lara verder laten leven in goed doel”
Geen bloemen, wel een donatie voor kankeronderzoek. Dat was de boodschap op de rouwbrief van de Beringse mamablogster Lara Switten (35), toen ze overleed aan baarmoederhalskanker. “Met de opgehaalde 30.000 euro starten we nu Lara’s Fonds op”, zegt hartsvriendin Ine Nijs.
2 h
www.hbvl.be
Michael was 11 toen hij naar België vloog, zijn moeder zag hij pas 37 jaar later terug
Michael Kortzorg (60) uit Houthalen-Helchteren was elf toen hij zonder dat hij het wist geadopteerd werd door een Belgisch gezin. Zijn Rwandese moeder kreeg te horen dat haar zoon naar zijn biologische vader in België vertrok, maar die kreeg Michael nooit te zien. Het zou 37 jaar duren voor hij zijn moeder terugvond.
2 h
www.hbvl.be
Politie Carma gaat radicalisering, extremisme en haatberichten opsporen op sociale media
Genk, As Houthalen-Helchteren en Zutendaal en de politiezone Carma willen polarisering en radicalisering op sociale media detecteren en aanpakken. Daar wordt speciale software voor ontwikkeld en een breed netwerk van mensen zal alles monitoren.
2 h
www.hbvl.be
Indrukwekkende werken aan Maas na overstromingen
In de Maas zijn indrukwekkend werken gestart om het weggespoelde grind na de recente overstroming terug aan te voeren. In de bodem van de rivier waren onzichtbare kraters geslagen tot 30 meter diep. De veerpont is tot 19 november uit de vaart.
2 h
www.hbvl.be
Eric Awouters geeft op 1 januari sjerp door aan Jo Feytons
Loons burgemeester Eric Awouters zal dinsdagavond tijdens de gemeenteraad meedelen dat hij per 1 januari de sjerp doorgeeft aan partijgenoot Jo Feytons. “Het wordt tijd voor een jongere generatie.”
2 h
www.hbvl.be
Heerse jeugd krijgt eindelijk skatepark
Heers wil een splinternieuw skatepark laten aanleggen op de site van het administratief centrum. De gemeente hoopt dat het al open kan voor de lente van 2022.
2 h
www.hbvl.be
Inwoners verzetten zich tegen plannen voor bijkomende windmolens in Montenaken
Bij de gemeente Gingelom zijn 225 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van drie windturbines op grondgebied Montenaken. Bij een eerdere aanvraag voor dezelfde windmolens waren er dat nog maar 89. Ook de gemeente zelf is gekant tegen de bouw van de turbines omdat ze te kort bij de dorpskern liggen.
2 h
www.hbvl.be
Peukenzuilen blijven jaar langer staan in Leopoldsburg
2 h
www.hbvl.be
Vrienden Dimitri en Peter verzamelen oude straaljagers in hun voortuin in Helchteren
In de Loerstraat in Helchteren kwam afgelopen week een bijzondere levering binnen. Vrienden Peter en Dimitri hadden een oude Starfigher F104G later overkomen uit Canada. In hun voortuin staan ook al een MIG 21 en een Fuga Magister geparkeerd.
2 h
www.hbvl.be
Gebouw Alkense technische dienst krijgt facelift
2 h
www.hbvl.be
Elvya loopt al haar hele leven op blote voeten: “Sneeuw of ijs houden me niet tegen”
Elvya Dulcimer (28) uit Oudsbergen heeft een hekel aan schoenen. Al heel haar leven loopt ze op haar blote voeten. Dat doet ze zomer en winter. De belangrijkste reden? “Ik maak overal contact. Met de aarde, maar vooral ook met andere mensen.”
2 h
www.hbvl.be
Ruimtetelescoop Hubble hapert opnieuw, onderzoek ligt stil
Ruimtetelescoop Hubble kampt opnieuw met een storing. Alle instrumenten aan boord staan sinds maandag in een zogeheten safe mode en het wetenschappelijk onderzoek ligt stil. Het is de tweede keer dit jaar dat dit gebeurt. De vluchtleiding op aarde onderzoekt wat er aan de hand is, laat ruimtevaartorganisatie NASA weten.
2 h
HLN.be
Na één maand ‘totale vrijheid’ gaat Overlegcomité weer op de rem staan: deze maatregelen moeten vierde golf helpen indijken
De totale vrijheid, één maand heeft ze geduurd. Op 1 oktober waren we verlost van het mondmasker en van andere beperkingen, maar vandaag beslist het Overlegcomité om opnieuw op de rem te gaan staan en zo de vierde golf in te dijken. De visie van de federale regering: de mondmaskers gaan weer op, telewerk wordt opnieuw sterk aanbevolen, en de coronapas wordt ingevoerd bij kleinere events.
2 h
www.nieuwsblad.be
Kunnen burgemeesters op eigen houtje coronapas invoeren voor lokale horeca? Gouverneurs verdeeld
Kan een burgemeester op eigen houtje beslissen om de coronapas in te voeren voor pakweg cafés en restaurants in de gemeente? Bij de provincies heerst onduidelijkheid over dat vraagstuk. De gouverneurs van Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen vinden dat de burgemeester die macht heeft, de Oost-Vlaamse gouverneur vindt de juridische basis niet sterk genoeg.
2 h
www.nieuwsblad.be
Nog maar 20 procent van 65-plussers heeft derde prik gehad: vaccinatiecentra herorganiseren zich
Het toedienen van een derde prik is een cruciaal aspect van de coronastrategie van de Vlaamse regering. Maar bij de 65-plussers loopt die prikcampagne voorlopig moeizaam: nog maar 20 procent van de ouderen kreeg een derde dosis. Volgens Zorg en Gezondheid omdat veel vaccinatiecentra zich aan het herorganiseren zijn.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Schrik van de buurt’ steekt echtgenote dood omdat ze hem ging verlaten: “Hij dreigde er ooit mee alle kinderen in het gebouw te vermoorden”
In Zellik werd de 52-jarige Rachida op brutale wijze doodgestoken door haar 68-jarige man Ali. Die sneed nadien zelf in zijn polsen om zo de kaart van wettige zelfverdediging te trekken. De onderzoeksrechter heeft hem inmiddels aangehouden. Zondag kwamen enkele buurtbewoners samen om de vrouw te gedenken.
2 h
www.nieuwsblad.be
De grootste vervuilers van België: deze vijf bedrijven zijn goed voor twintig procent van onze uitstoot
De vijf grootste CO2-uitstotende bedrijven in ons land zijn samen goed voor een vijfde van de totale Belgische broeikasgasemissies. Of we de klimaatdoelstellingen halen, hangt dus voor een groot deel af van hun inspanningen de komende jaren. Zitten zij op schema? En kunnen ook zij CO2-neutraal worden? We vroegen het de bedrijven zelf en aan experts.
2 h
www.nieuwsblad.be
De Britse Queen (95) moet het rustiger aan doen en dat is tegen haar zin, maar entourage neemt doktersadvies serieus
De gezondheidstoestand van de Queen was de afgelopen dagen een veelbesproken thema in het Verenigd Koninkrijk. De 95-jarige Britse koningin moest immers een nacht in het ziekenhuis verblijven en is gevraagd het wat rustiger aan te gaan doen. Alleen: dat is dik tegen haar zin. Recent nog sloeg ze de prijs voor ‘Oudje van het Jaar’ af omdat ze naar eigen zeggen “niet aan de criteria voldoet”. Haar entourage neemt het doktersadvies echter wel serieus, en dus zal het leven van de Queen er voortaan dan toch een tikkeltje anders gaan uitzien.
2 h
www.nieuwsblad.be
Liever een militaire coup dan een democratie: het leger probeert de macht te grijpen in Soedan, en lijkt deze keer te slagen
Het ziet er naar uit dat Soedan in de handen is gevallen van het leger. De premier, zijn woordvoerder en verschillende ministers en andere politici werden gearresteerd. De voorzitter van de overgangsregering, generaal Abdel Fattah al-Burhan, heeft de noodtoestand uitgeroepen. Het is de tweede keer in evenveel maanden dat het leger de macht wil grijpen in Soedan.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wie anders dan Wout en Lotte? Vanavond verkiezing van Flandrien en Flandrienne 2021
Groot feest in de koers. In pak en das, in smoking en galajurk, velt het peloton (m/v) vanavond zijn finaal oordeel over het wielerjaar 2021. Wie worden de Flandrien en Flandrienne van 2021? Valt de keuze op de torenhoge favorieten Wout van Aert en Lotte Kopecky? Of, hoor dat tromgeroffel, slaat het altijd eigenzinnige Belgische peloton iedereen met verbazing?
2 h
www.nieuwsblad.be
Vinnie, Marnix en Dré, de beste vrienden van topfavoriet Wout van Aert: “Wout? Veruit de meest fatsoenlijke van ons vier”
Ze waren er al in de lagere school en vanavond zijn ze er ook op de Flandrien: Marnix Van Hoeck (26), Vincent van Rooy (30) en Andreas Buts (26), de drie beste vrienden van Wout van Aert. Zot van de koers, maar voor hen zal een van de beste renners ter wereld altijd gewoon ‘de Wout’ zijn. “Hij is de vaderfiguur. De maïzena die ons bij elkaar houdt.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Lieselot Decroix, de beste Belgische vrouw in de volgwagen, over de Flandrienne 2021: “Volgend jaar pakt Kopecky ook op de weg een dikke prijs”
Wel een wereldtitel op de piste, maar geen World Tour-zege op de weg voor een Belgische vrouw in 2021. Of toch? Zien we hier Lieselot Decroix over het hoofd? Als kersvers ploegleidster van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma leidde ze Marianne Vos naar winst in Gent-Wevelgem. De beste Belgische vrouw in de volgwagen over de beste Belgische wielrenster: wie wordt Flandrienne 2021? “Dat lijkt mij de makkelijkste vraag van het jaar.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Daarom werden deze vijf toppers genomineerd voor de Flandrien 2021: hun indrukwekkende adelbrieven
Vandaag vindt het 19de Gala van de Flandrien plaats en weten we welke renner door zijn collega’s is verkozen tot de beste renner van het bijna afgelopen seizoen. Een vakjury bestaande uit teammanagers, ploegleiders, bondscoaches en organisatoren kwam bij elkaar om de vijf genomineerden te kiezen. Met resultaat: ziehier de vijf kandidaten, in alfabetische volgorde, voor de titel van Flandrien 2021.
2 h
www.nieuwsblad.be
Laura Tesoro kijkt uit naar eerste eigen tournee: “Binnenkort zing ik op mijn optredens alleen maar eigen nummers”, al is er één uitzondering
De stem is opgewarmd, de danspasjes zijn ingestudeerd en de band zit op hete kolen. Laura Tesoro kijkt uit naar het moment dat ze eindelijk op tournee kan met haar debuutplaat Limits. Om te tonen dat ze, intussen zeven jaar na haar auditie in The voice, haar stem heeft gevonden. “De goesting is de voorbije twee jaar alleen maar groter geworden. Binnenkort hoef ik op optredens geen covers meer te zingen. ”
2 h
www.nieuwsblad.be
De Meilandjes krijgen hun Franse chateau maar niet verkocht
Hun woonboerderij in de Nederlandse Achterhoek konden Erica en Martien Meiland al met al vrij snel opnieuw verkopen. Maar het Franse chateau waarmee ze beroemd werden, staat na een jaar nog steeds te koop. “Het is ondertussen een blok aan het been geworden”, klinkt het bij Erica in de Nederlandse pers. “Het duurt allemaal veel te lang. Winst maken hoeft al niet meer. Als we alle gemaakte kosten kunnen recupereren, zijn we al tevreden.”
2 h
www.nieuwsblad.be
“Met welk recht bestorm je het veld, overgiet je iemand met bier of gooi je hem een aansteker naar het hoofd?”
Get a life. Zoek je een zinvol leven. Het komt altijd in me op als er weer eens iemand alle grenzen van het fatsoen overschrijdt om zijn onvrede te uiten. Onder het mom van ‘voetbal is emotie’ worden dan zaken uitgestoken die in het gewone burgerleven op geen enkel moment getolereerd worden. De jongste weken is het weer schering en inslag. Zelfs in Eupen doen ze eraan mee. In Eupen!
2 h
www.nieuwsblad.be
Monica getuigt hoe ze 26 jaar moest zoeken om haar biologische moeder terug te vinden na anonieme bevalling
In de – voorlopig – laatste aflevering van Durf te vragen staan adoptiekinderen centraal. De opmerkelijkste getuige is Monica, een zogeheten sous-x. Dat is een kind van wie de moeder onder druk van de katholieke kerk anoniem beviel net over de grens in Frankrijk.
2 h
www.nieuwsblad.be
Na 45 jaar nog slachtoffer geïdentificeerd van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaar
Dankzij doorgedreven DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 – hij was toen 21 of 22 – om het leven werd gebracht. Gacy werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Elke kleuter moet voortaan een taaltest afleggen
Elke kleuter in Vlaanderen moet sinds dit schooljaar getest worden. Nee, niet die test met die neuswissers, wel met een taaltest. De koalatest moet nagaan hoe goed kleuters Nederlands begrijpen, zodat kinderen met voldoende kennis aan het eerste leerjaar kunnen beginnen. Maar hebben de juf of de meester echt een test nodig om te weten welke kleuter klaar is en welke niet? Of was dit vooral een politiek idee?
2 h
De Standaard