Koeman na ophef over Messi-salaris: “Contractdetails gelekt met slechte intenties”

De details uit het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona zijn gelekt met slechte bedoelingen. Dat zei coach Ronald Koeman na afloop van de 2-1-zege van de Catalanen tegen Athletic Bilbao in LaLiga.
Read full article on: hln.be
Julie Vermeire neemt haar papa mee op roadtrip door zijn verleden: “Ik wist niet dat papa ook in het vijfde middelbaar is blijven zitten”
Dat Jacques Vermeire op 27 mei 70 wordt, wil geen enkele zender zomaar laten passeren. VTM en VRT halen deze maand herinneringen boven en Play4 blijft niet achter. Morgen start er ‘Hit The Road Jacques’, waarin Julie Vermeire samen met haar papa Vlaanderen doorkruist en halt houdt bij de plekken die zijn leven kleurden. “Een bezoek aan het huis van zijn bompa deed hem echt iets.”
9 m
HLN.be
“Nóg eentje erbij”: Kevin De Bruyne pakt derde titel op vier jaar, maar zichzelf opvolgen als Speler van het Jaar zit er wellicht niet in
De derde titel in vier jaar met Manchester City is binnen. Met dank aan de misstap van Manchester United tegen Leicester City. De individuele prijzen in het Verenigd Koninkrijk zal Kevin De Bruyne (29) straks met een ploegmaat moeten delen. Een speler die eigenlijk derde keus was.
HLN.be
Après le Comité de concertation, la Belgique a la banane... sauf les experts!
Beaucoup de sourires à la sortie de ce comité de concertation. De la part de la plupart des ministres, et aussi de très nombreux secteurs. Cette fois, ça y est: c’est le retour vers une vie (quasi) normale à moyen terme... Pour autant que le variant indien ne fasse pas trop des siennes et que la courbe des hospitalisations et des occupations de lits en soins intensifs continue sa course à la baisse. Beaucoup de sourires et un rictus crispé, celui de Frank Vandenbroucke qui, dit-on, trouve que les assouplissements vont trop vite.
Lameuse.be
Elke dag bijna uur vertraging door dieren op de sporen
Op het Belgische spoor hebben vorig jaar 45 botsingen met dieren plaatsgevonden. Het aantal ongevallen blijft toenemen, melden de kranten van Sudpresse op gezag van NMBS en Infrabel.
HLN.be
Moins de 700 patients aux soins intensifs, mais légère reprise des contaminations
Il y a dorénavant moins de 700 personnes traitées en soins intensifs pour cause de Covid-19, mais 686 précisément parmi les 2.101 patients hospitalisés à la suite d'une infection au coronavirus, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour mercredi matin.
www.7sur7.be
Vrijscènes met mondmaskers en de Flügel-koningin in Kim Van Oncen: zo ging het er aan toe achter de schermen bij ‘Dertigers’
Dagelijks meer dan 600.000 kijkers en miljoenen views online. Ook het derde seizoen van ‘Dertigers’ houdt Vlaanderen in de ban. Donderdag staat de langverwachte seizoensfinale gepland, een ideale gelegenheid voor makers en acteurs voor een terugblik áchter de schermen. Van vrijscènes met mondmaskers, over adrenalinekicks, tegenstribbelende baby’s en feestjes met Flügel-koningin Kim Van Oncen.
HLN.be
Hamas vuurt nog eens 200 raketten af naar Israël
De islamistische beweging Hamas, die aan de macht is in de Gazastrook, heeft woensdag nog eens meer dan 200 raketten afgevuurd naar Israël. Ze doet dat als een vergelding voor de Israëlische luchtaanvallen op een gebouw in het centrum van Gaza.
www.hbvl.be
Covid en Belgique : légère reprise des contaminations
Il y a dorénavant moins de 700 personnes traitées en soins intensifs pour cause de Covid-19, mais 686 précisément parmi les 2.101 patients hospitalisés à la suite d'une infection au coronavirus, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour mercredi matin.
Levif.be
Football Talk. Ook geen Diaby tegen KRC Genk - Balanta verlost van spierblessure
Anderlecht kan ook tegen Racing Genk geen beroep doen op Abdoulay Diaby. Hij is op de sukkel met de rug. “Weldra zal hij de trainingen hervatten, maar we moeten Abdou tijd geven om terug te komen”, zegt Vincent Kompany. Jongeren Marco Kana en Mario Stroeykens zijn evenmin inzetbaar, zij hebben kleine kwaaltjes.
HLN.be
La Taverne du Passage fait aveu de faillite
06:02 Enseigne vénérable et bien connue des Bruxellois, la Taverne du Passage, frappée de plein fouet par la crise du covid, vient de faire aveu de faillite.
www.lecho.be
Stefan Everts probeert opnieuw te genieten van het leven: “Mijn leven is opgedeeld in twee delen: voor en na de malaria”
Alsof het noodlot nog niet genoeg heeft toegeslagen, is Stefan Everts (48), één van de gasten in Cath Luytens ‘Buurman, wat doet u nu?’, besmet met het coronavirus. De voormalige motorcrosser en z’n vrouw Kelly zitten thuis ziek in quarantaine. Maar Stefan blijft positief: “Ik voel me ellendig, maar dit valt goed mee in vergelijking met wat ik eerder heb moeten doorstaan." In een interview met TV Familie vertelt hij over de moeilijke periode waarin hij in coma lag, het verlies van zijn ongeboren kindje en z’n jeugd.
HLN.be
We nemen nog nauwelijks congé: werknemers sparen vakantiedagen op
Belgische werknemers hebben in de eerste drie maanden van dit jaar slechts half zo veel vakantie genomen als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Liantis en de trend wordt door andere hr-dienstverleners bevestigd. De belangrijkste reden? We sparen ons verlof op voor wanneer de coronamaatregelen versoepelen. Maar dat is niet zonder gevaar.
HLN.be
We nemen nog nauwelijks congé: werknemers sparen vakantiedagen op
Belgische werknemers hebben in de eerste drie maanden van dit jaar slechts half zo veel vakantie genomen als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Liantis en de trend wordt door andere hr-dienstverleners bevestigd. De belangrijkste reden? We sparen ons verlof op voor wanneer de coronamaatregelen versoepelen. Maar dat is niet zonder gevaar.
HLN.be
Concertation sociale: nos salaires progressent moins vite que la norme censée les limiter (infographies)
Cette modération salariale bien réelle accompagne une tendance : la part des revenus du travail par rapport à ceux du capital dans la richesse produite chaque année diminue.
Levif.be
Salaires bloqués, primes improbables: pourquoi la concertation sociale coince
Les syndicats, qui ont rejeté le projet d'accord interprofessionnel 2021?2022, se montrent déçus des maigres possibilités d'augmentation des salaires permises par le gouvernement fédéral. Le "modèle belge" de concertation sociale ne tourne plus rond.
Levif.be
Coca-Cola entre dans la sphère alcool avec son hard seltzer
06:00 Le géant US lance sa nouvelle marque de hard seltzers en Belgique. Ses premiers pas dans ce segment alcoolisé se feront chez nous avec l'aide du groupe Konings.
www.lecho.be
Ik had vroeger weelderige krullen, nu niet meer. Waar zijn ze naartoe?
Als kind of tiener krullen hebben, maar ze kwijtspelen als je ouder wordt. Hoe kan dat? En komen ze eigenlijk ooit nog terug? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit.
www.hbvl.be
Erop of eronder voor Artuur Peters: “Ik ben hier al wereldkampioen geworden”
Cruciale dagen voor kajakker Artuur Peters. In het Hongaarse Szeged, waar hij wereldkampioen bij de junioren werd, moet de Ekselnaar zich vandaag en morgen plaatsen voor Tokio. “Ik heb het gevoel dat ik nog nooit zo sterk ben geweest.”
www.hbvl.be
Ook CD&V-voorzitter Coens verbaasd over Heerens vergetelheid
Waarom heeft CD&V-burgemeester Veerle Heeren niet tijdens de gemeenteraad gezegd dat ze een stap opzij zou zetten? Was ze dat “vergeten”? Ze heeft haar vel nog niet gered. De coalitiepartners wachten de audit van Vlaanderen af.
www.hbvl.be
Kan mijn baas mij verplichten om te gaan werken? En kan ik op reis met vrienden?
Het Overlegcomité is het dinsdag eens geraakt over het ‘Zomerplan’. Maar wat staat daar precies in en wat verandert er wanneer?
www.hbvl.be
Tom Waes in docu over Vlaamse geschiedenis
Naast een seizoen van Reizen Waes over Nederland werkt Tom Waes (52) aan een fonkelnieuw programma: Het verhaal van Vlaanderen.
www.hbvl.be
Pro League hoopt op fans in stadions volgend seizoen, HBvL-Jeugdsterrencircuit uitgesteld
Het Overlegcomité heeft dinsdag de krijtlijnen uitgetekend voor het Covid-beleid van de komende maanden. Ook voor de sport werden versoepelingen aangekondigd, al heerst er in zowat elke sporttak nog veel onduidelijkheid.
www.hbvl.be
Lieve Bullens, van ‘heks’ tot mental coach met een mening
“Dertig jaar geleden werd ik nog aanzien als heks, nu gelukkig niet meer.” Aan het woord: Lieve Bullens (55). Een mental coach met een mening en vooral veel visie.
www.hbvl.be
Wellens hervat competitie in Circuit de Wallonie: “Opbouwen richting Tour”
Met het Circuit de Wallonie krijgen tal van ProTeams en continentale ploegen op Hemelvaartsdag eindelijk nog eens een kans om te koersen. Van Limburgse zijde tekent onder meer Tim Wellens present. De Truiense Monegask hervat in Charleroi de competitie na een rustpauze na de klassiekers.
www.hbvl.be
Ben Hermans en Meeus met gemengde ambities in Hongarije
Alle spots staan dezer dagen op de Giro gericht, maar ook in Hongarije wordt er gekoerst. Twee Limburgse kopmannen willen zich in de vijfdaagse Ronde van Hongarije in de kijker rijden: Ben Hermans als klassementsman van Israel Start-Up Nation en Jordi Meeus als spurtkopman van Bora-Hansgrohe.
www.hbvl.be
Tim Celen boekt derde wereldbekerzege
Zeker van een stek in de selectie voor de Paralympics in Tokio is hij nog niet, maar na zijn schitterende wereldbekerzege vorige zondag in Oostende en de Ronde van Vlaanderen een week eerder mag Tim Celen (23) uit Ham toch al min of meer op beide oren slapen.
www.hbvl.be
Bilzen Run gaat van vrijdag tot zondag virtueel
Het virtuele lopen boomt. Na de Kluis Run, de Tungri Run en het momenteel actief zijnde Genk Loopt springt nu ook Bilzen Run op de digitale kar.
www.hbvl.be
“Op de meeste plaatsen droge dag, lokale bui mogelijk”
Woensdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Op de meeste plaatsen in Limburg wordt het een volledig droge dag.
www.hbvl.be
Bakker schenkt Stefanie uit ‘Zorgen voor Mama’ jaar lang gratis brood
Het verhaal van Stefanie, de Beringse mama van drie die moet rondkomen met 600 euro per maand, weekt heel wat emoties los. Bakker Kenneth Van Hoesen uit Helchteren schenkt haar zelfs een jaar lang gratis brood. “Omdat ik weet wat armoede is.”
www.hbvl.be
Chronologie nekt argumentatie van Veerle Heeren
In haar toelichting op de gemeenteraad haalde Veerle Heeren verschillende argumenten aan waarom ze zich liet verleiden tot een vroegtijdige vaccinatie voor zichzelf en dertien anderen. Maar houden die argumenten ook steek? Alleszins niet voor haar Pfizer-prik op 10 maart, zo blijkt.
www.hbvl.be
STVV en Mainz rond de tafel over Lavalée
STVV en het Duitse Mainz onderhandelden de voorbije dagen over een verlengd verblijf van Dimitri Lavalée in Sint-Truiden.
www.hbvl.be
Geblesseerde Defour stopt als voetballer en wordt ingeschakeld in staf KV Mechelen
De actieve voetbalcarrière van Steven Defour (33) zit er definitief op. Door een spierblessure - de zoveelste - komt er een vroegtijdig einde aan zijn laatste seizoen bij KV Mechelen. Een ietwat abrupt afscheid, maar treuren doet Defour niet. Dinsdag stond hij al als assistent mee op het trainingsveld. “In mijn hoofd was ik al klaar om te stoppen”, reageert de nieuwste aanwinst van de Mechelse sportieve staf.
www.hbvl.be
Drukke zomer leidt tot late heropstart van Genkse trainingen
Het zou wel eens een bijzonder drukke zomer kunnen worden voor een negental Genkse kernspelers. Terwijl Ito eind mei en begin juni mogelijk nog drie WK-kwalificatiewedstrijden moet afwerken met Japan, maken acht ploegmaats kans op deelname aan een groot toernooi.
www.hbvl.be
De perfectionist in Jhon Lucumi: “Alles kan altijd beter”
Niet alleen de Genkse aanval draait op volle toeren, ook het derde clean sheet in vier thuismatchen spreekt boekdelen. De defensieve hoofdrol tegen Club Brugge was voor een feilloze Jhon Lucumi. “Toch moet het nóg beter kunnen.”
www.hbvl.be
De Bruyne groeide uit van zenuwachtige ‘wittekop’ bij Genk tot drievoudig kampioen in Premier League
We keren terug naar 9 mei 2009 in het Stade du Pays in Charleroi. Een 17-jarige ‘wittekop’ trippelt nerveus heen en weer aan de zijlijn. Kevin de Bruyne is zijn naam. Een nobele onbekende voor het grote publiek, een talentvolle middenvelder volgens jeugdtrainers. Maar drievoudig kampioen in de Premier League? Nee, dat had niemand kunnen voorspellen.
www.hbvl.be
Mister 500: Duel tegen Antwerp wordt mijlpaal voor Simon Mignolet
Simon Mignolet speelt donderdag zijn 500ste wedstrijd op het hoogste niveau in het clubvoetbal. Wij selecteerden uit zijn indrukwekkende carrière vijf sleutelmomenten. Met de getuigenissen van vijf personen die het vanop de eerste rij beleefden.
www.hbvl.be
Initia ontvangt bekerwinnaar Bocholt: “Cijfers niet belangrijkste”
In poule A van het BK handbal staan donderdag (20.15u) Initia Hasselt en bekerwinnaar Bocholt tegenover elkaar. Voor Initia zit een stek in de halve finales er, na nederlagen tegen Pelt en Bocholt, niet meer in.
www.hbvl.be
Superflexibele atlete draait haar lichaam in de meest absurde posities
Stephanie Millinger (28) heeft haar capaciteiten als extreme atlete volledig onder de knie dankzij een decennium lang oefenen tijdens intensieve trainingen. Deze superflexibele dame is dan ook een recordbrekende Instagram-ster geworden door haar lichaam letterlijk in schijnbaar onmogelijke posities te draaien.
www.hbvl.be
Patro verschijnt woensdag voor BAS: heeft club oplossing voor half miljoen schulden?
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich woensdag over het licentiedossier van Patro. Indien de eerstenationaler, die volgens de licentiecommissie een half miljoen euro schulden heeft, geen licentie krijgt, degradeert de club naar tweede afdeling VV.
www.hbvl.be
Vormen Jennifer Lopez en Ben Affleck na 17 jaar weer een koppel?
Sinds ze geregeld samen worden gespot, klinken de geruchten over een verzoening tussen Jennifer Lopez (51) en Ben Affleck (48) steeds luider.
www.hbvl.be
La gare d’Esneux à vendre, avant celle de Tilff
La SNCB vient de mettre en vente le bâtiment de la gare d’Esneux. Celle de Tilff pourrait connaître le même sort dans les prochaines années. La commune envisage de se porter acquéreuse des deux sites.
Lameuse.be
Uitkijken naar 200.000 muziekfans in één weekend: Pukkelpop en Tomorrowland opgetogen
Chokri mikt in Kiewit op 66.000 bezoekers per dag. Tomorrowland lonkt naar 200.000 fans per weekend. Het nieuws van het Overlegcomité klonk vele festivalorganisatoren als muziek in de oren. "Maar we beseffen dat niet de hele wereld vertegenwoordigd zal zijn in Boom", aldus TML. Rock Werchter laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken, maar lijkt nu al te verschuiven naar half september.
HLN.be
Weyts trekt Digisprong door naar buitengewoon onderwijs
De Digisprong in het onderwijs wordt doorgetrokken in het buitengewoon onderwijs, in het deeltijds beroepsonderwijs en in de leertijd. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister wordt 10 miljoen euro extra uitgetrokken om al de betrokken leerlingen een eigen ICT-toestel te geven.
De Standaard
Procureur: dader schietpartijen Atlanta handelde uit racistische overwegingen
De dader van de schietpartijen in Aziatische massagesalons in Atlanta, koos zijn slachtoffers in functie van hun etnische achtergrond. Dat heeft een Amerikaanse procureur dinsdag gezegd. Ze is van plan de doodstraf te vragen tegen de man. Robert Aaron Long, een blanke 22-jarige man, werd door twee verschillende grand juries formeel in verdenking gesteld van onder meer moord, binnenlands terrorisme en een aanval met een dodelijk wapen.
HLN.be
Procureur: dader schietpartijen Atlanta handelde uit racistische overwegingen
De dader van de schietpartijen in Aziatische massagesalons in Atlanta, koos zijn slachtoffers in functie van hun etnische achtergrond. Dat heeft een Amerikaanse procureur dinsdag gezegd. Ze is van plan de doodstraf te vragen tegen de man. Robert Aaron Long, een blanke 22-jarige man, werd door twee verschillende grand juries formeel in verdenking gesteld van onder meer moord, binnenlands terrorisme en een aanval met een dodelijk wapen.
HLN.be
Dirigent Philippe Herreweghe wint Ultima voor Algemene Culturele Verdienste
De Gentse dirigent Philippe Herreweghe krijgt de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. Hij ontvangt de prijs van de Vlaamse Gemeenschap onder meer voor het parcours dat hij afgelegd heeft met zijn Collegium Vocale Gent. Op 18 mei zal de prijs overhandigd worden tijdens een digitale awardshow.
De Standaard
Une cagnotte pour indemniser la famille du braqueur tué par le pompiste de Comblain
Reconnu coupable d’homicide involontaire sur son braqueur, le pompiste de Comblain doit également indemniser la famille de sa victime à hauteur de 60.000€. Frédérique, l’épouse de Dominique Castronovo, s’explique sur la naissance d’une cagnotte et dévoile, en toute transparence, ce qui sera fait au sujet des dons reçus. L’argent servira à indemniser la famille de Mohamed, tué involontairement le 4 octobre 2018 par son mari.
Lameuse.be
Stad Diest ontslaat personeelslid dat afspraak in vaccinatiecentrum regelde voor kennissen
De stad Diest heeft beslist een personeelslid te ontslaan dat als medewerker in het callcenter van het vaccinatiecentrum onrechtmatig een afspraak inboekte voor collega’s, vrienden en familieleden. Dat meldt de stad dinsdagavond in een persbericht. Tegen drie andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek.
1 h
De Standaard