“Kompany zal ooit de Rode Duivels coachen”: Hannes Delcroix en Marc Degryse loven in HLN Sportcast een “toptrainer in wording”

Hannes Delcroix revalideert momenteel van een zware knieblessure. In HLN Sportcast heeft hij het over zijn sterke mentaliteit en band met Kompany, in wie Marc Degryse een toekomstig bondscoach ziet.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Waar blijft het album van Milow? "Even een langere aanloop”
Het geduld van de Milow-fans wordt op de proef gesteld. Hij heeft een wat langere aanloop nodig, maar z’n nieuwe album komt er zeker volgende lente. Dat verklapt hij aan Desna en Senne. Gelukkig is er nu al de gloednieuwe single: ‘Delorean’. Wat het verhaal achter die titel is, vertelt hij in een nieuwe Showbits Video en meteen kondigt Milow ook een nieuwe tour aan, waarbij hij ons land niet over het hoofd zal zien.
HLN.be
COLUMN. Cesar Casier, niet De Slimste Mens ter Wereld en ook niet de gelukkigste
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Cesar Casier.
HLN.be
Verrassend: Hasselts topmodel Hannelore Knuts poseert voor Belgische keten Zeb
Gucci, Chanel, Prada… Hasselts topmodel Hannelore Knuts (43) werkte al voor de meest luxueuze modehuizen. De Belgische kledingketen Zeb mag zich nu aan het indrukwekkende cv van Knuts toevoegen.
www.hbvl.be
Liever bruin dan blond in de herfst? Met deze tips word je het snelst een brunette
Je wil een tijdperk als blondine afsluiten en voor een bruine haardos gaan, maar hoe makkelijk - of moeilijk - is dat? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Copshop’ is een western zonder paarden, cowboys en indianen
De essentie van onvervalste genrecinema is ingrediënten stelen van je voorgangers, maar er toch een draai aan geven. Dat deed de Amerikaanse regisseur Joe Carnahan met ‘Copshop’.
www.hbvl.be
COLUMN. “Ook Spinvis werd gemist, veel te lang en veel te hard”
Kunstenaar Koen Vanmechelen schrijft over wat hem bezighoudt in leven en werk.
www.hbvl.be
Automatisch goedkoopste contract na stopzetting sociaal tarief
Als in april de tijdelijke maatregel voor het sociaal tarief afloopt, dan zullen de energieleveranciers automatisch hun goedkoopste contract moeten aanbieden.
www.hbvl.be
Sterkste leerlingen blijven benadeeld: leerachterstand door corona nog niet weggewerkt
De leervertraging - veroorzaakt door corona - voor de meest kwetsbaren is dit jaar gestopt, maar de leerprestaties van de sterkste leerlingen zijn daarentegen gedaald.
www.hbvl.be
Hoe erg is de coronakermis?
Het heeft er alle schijn van dat de kermis in Meeuwen (mee) de reden is voor een opstoot van coronabesmettingen in Noord-Limburg. De berichten komen er niet toevallig tegen de achtergrond van een bredere stijging in de besmettingscijfers. Niet alleen hier wint het coronavirus opnieuw terrein, ook in de ons omringende landen gebeurt dat.
www.hbvl.be
Opa voor de klas of drie weken geen Frans: lerarentekort in Limburg ruim verdubbeld
Momenteel zoeken Limburgse scholen nog 114 leerkrachten voor het secundair onderwijs. Ruim twee keer zoveel als vorig jaar. “Je moet al een believer zijn om nog in het onderwijs te staan”, zegt Carlo Geysens van scholengroep GO! Next.
www.hbvl.be
Maar één op vijf raadpleegt huisarts bij coronasymptomen
Wie symptomen heeft, consulteert niet altijd een huisarts. Vier op de vijf mensen met gezondheidsklachten doet dat niet. Dat blijkt uit de Infectieradar van de universiteiten van Hasselt en Antwerpen.
www.hbvl.be
Gasprijs daalt weer, hebben we het ergste achter de rug? “Dat hangt van één persoon af”
Begin deze maand stond de gasprijs heel even op 160 euro per megawattuur, vorige week was die gedaald tot net boven 100 euro per MWh en dinsdag stond de gasprijs op 90,49 euro. Hebben we het ergste achter de rug? Volgens expert Matthias Detremmerie hangt dat van één persoon af.
www.hbvl.be
Plots géén Odeurs in selectie Red Flames: “Dit komt hard aan”
Met Kosovo (donderdag) en Noorwegen (dinsdag) staan de Red Flames voor een belangrijk tweeluik in de WK-kwalificatiecampagne. Grote afwezige in de kern is doelvrouw Justien Odeurs. De Truiense, nochtans al jaren de nummer één, reageert verrast en teleurgesteld op haar niet-selectie. “Ik wil me nu extra bewijzen en een tandje bijsteken.”
www.hbvl.be
Lotto Soudal koerst tot en met 2025 op Ridley: “Verdubbeling van bedrijf gaat geen drie jaar meer duren”
Ridley en Lotto Soudal hebben dinsdag in Beringen hun samenwerking verlengd. Beide partijen hadden nog een contract tot en met 2022, maar verlengen nu tot met 2025.
www.hbvl.be
EK-titelhoudster Ibe Beckers, de Nina Derwael van het Belgische waterskiën
Ze wordt de Nina Derwael van het Belgische waterskiën genoemd. Argumenten genoeg om die vergelijking hard te maken. Wakkere ogen, ontwapenende glimlach, vlotte babbel: Ibe Beckers heeft het allemaal, maar ze is ook nuchter. “Met mijn hobby zal ik nooit mijn boterham verdienen.”
www.hbvl.be
“Ochtend verloopt droog, in de loop van de voormiddag kan het regenen”
Vanochtend blijft het droog. In de loop van de voormiddag kunnen er al enkele buien van zuidwest naar noordoost over onze provincie schuiven. Naarmate de dag vordert vergroot de kans op fellere buien. Het is niet uitgesloten dat er in de loop van de avond zelfs ergens onweer bij komt kijken.
www.hbvl.be
STVV-coach Hollerbach krijgt met Lamine Cissé versterking in trainersstaf
Bij STVV krijgt coach Bernd Hollerbach versterking in zijn trainersstaf. Lamine Cissé, een 49-jarige Senegalees die in het verleden al samenwerkte met Hollerbach, sluit aan zodra zijn administratie in orde is.
www.hbvl.be
Jonge Brit aan het sportieve roer van Lommel SK
Lommel SK heeft een nieuwe sportief directeur aangeworven. James McCarron (35) ruilt Manchester City vanaf zondag in voor een Belgisch avontuur.
www.hbvl.be
10 x West Ham: over hamers, seks, geweld en zeepbellen
KRC Genk mag donderdag op bezoek bij een Engelse traditieclub, waarover een en ander verteld kan worden. Zet u schrap voor een verhaal over hamers, seks, geweld en… zeepbellen.
www.hbvl.be
Bestuurder belandt in rivier nadat ze zich van pedaal vergist maar kan rekenen op de hulp van heldhaftige omstanders
Een Chinese vrouw belandde vorige week in het water toen ze de rem met het gaspedaal verwarde. Haar auto schoot pijlsnel vooruit, ramde de vangrails en begon te zinken in de rivier. Gelukkig hadden enkele arbeiders van een nabijgelegen bouwwerf het ongeval gezien. Twee van hen sprongen onmiddellijk in het water en slaagden erin de vrouw te redden. Ze raakte niet gewond en bedankte de twee mannen overvloedig voor hun heldenmoed. Ook de lokale politie was onder de indruk.“In het water springen om iemand te redden is bewonderenswaardig”, klonk het.
www.hbvl.be
Parlementaire commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres
De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen. De resolutie gaat nu naar het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, die moet beslissen of het dossier wel degelijk wordt overgemaakt aan de rechtbank.
HLN.be
Les IPTV illégales fleurissent partout en Europe: un Belge vient d’être arrêté en Italie, il a vendu des abonnements illégaux à près de 1.900 clients!
Né en Belgique mais vivant depuis quelques années à Varèse en Italie, Giovanni Morelli (70 ans), est accusé par la Guardia di Finanzia de «contrefaçon, d’atteinte à la propriété intellectuelle et de fraude informatique». L’homme a proposé des abonnements payants – et illégaux – à environ 1.900 clients dans toute l’Italie. Les IPTV illégales fleurissent partout. En Belgique aussi…
Sudinfo.be
Elke dag gemiddeld 79 nieuwe ziekenhuisopnames, reproductie getal op 1,26
De coronaparameters blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal dagelijkse hospitalisaties is met 41 procent gestegen ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal besmettingen stijgt snel. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Liège est sur la carte du monde des narcotrafiquants
Liège et un Liégeois étaient au centre d’un trafic de cocaïne de grande ampleur au départ de la Colombie et à destination de l’Espagne, des Pays-Bas, et de la Belgique. Avec 27 arrestations opérées, la section «stupéfiants» de la PJF de Liège a démantelé une organisation criminelle et ses ramifications. Explications.
Lameuse.be
La veuve de Daerden contre les Mottard: «On veut museler mes opinions politiques»
Ce mardi matin, Sandra Chandelle, la veuve de Michel Daerden comparaissait devant le tribunal correctionnel de Liège. Elle est accusée d’avoir harcelé, diffamé et calomnié le bourgmestre de Grâce-Hollogne, Maurice Mottard, et son épouse, Sophie, sur les réseaux sociaux.
Lameuse.be
Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars ontslaan
De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken. 'Er is geen tijd meer te verliezen', zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.
Knack.be
Parlementaire commissie wil Steve Bannon voor rechter brengen
De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen.
De Standaard
CD&V wil meer financiële ademruimte voor wie partner verliest
Regeringspartij CD&V wil meer financiële ademruimte voor wie een partner verliest. Kamerfractieleider Servais Verherstraeten dient een wetsvoorstel in om het maximumbedrag dat de langstlevende echtgenoot van de gemeenschappelijke rekening mag halen op te trekken en om de regeling open te stellen naar wettelijk samenwonenden.
1 h
HLN.be
Game-uitgever Activision Blizzard ontslaat ruim 20 medewerkers wegens seksuele intimidatie
De Amerikaanse uitgever van videogames Activision Blizzard heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek, melden dinsdag verschillende media waaronder The Financial Times. Aan minstens twintig andere Activision-medewerkers zijn om dezelfde redenen disciplinaire maatregelen opgelegd.
1 h
De Standaard
Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festivalganger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”
14 Juli 2016. De 26-jarige Simon vertrekt met zijn vrienden naar het Dour-festival, een vijfdaags feest. Een dag later belandt Simon in een politiecel, onder invloed van LSD. Zijn toestand gaat snel achteruit. Enkele uren later sterft hij in het ziekenhuis. Een overdosis volgens de autopsie. Maar dat is buiten de raadkamer van Henegouwen gerekend, die heeft beslist - vijf jaar na de feiten - dat de betrokken politieagenten zich moeten verantwoorden voor Simons dood voor de rechtbank. Dat meldt La Dernière Heure.
1 h
HLN.be
Waarom pedoseksueel Marc C. (49) zomaar kon terechtkomen in een wijk vol kinderen: “Systeem is nooit waterdicht”
Enkele dagen nadat buurtbewoner Marc C. (49) uit Kelmis twee kinderen lokte met snoepgoed en zich uitkleedde tot in zijn onderbroek, blijft het parket sporen zoeken naar de verdachte. Een huiszoeking en resultaten van het medisch onderzoek op de zesjarige Amir en zijn vierjarig zusje Sofia moeten uitwijzen of de man hen ook effectief misbruikte. Intussen blijft de vraag rijzen waarom de man met een pedoseksueel verleden in een wijk met kinderen terechtkwam. “Het is niet ondenkbaar dat zo’n situatie in samenspraak met het gerecht werd herbekeken.”
1 h
HLN.be
Nieuwe kerncentrales, dat kán een oplossing zijn. En ja, daar kan je klimaatdoelstellingen mee halen
Terwijl bij ons gebikkeld wordt over gascentrales, wint in het buitenland de idee van het bouwen van nieuwe kerncentrales terrein. Volgens de krant Le Figaro zal de Franse president Macron nog voor eind dit jaar de constructie van 6 nieuwe EPR-reactoren aankondigen. In 2035 zouden die moeten draaien. Met wat voor technologie? En is het eventueel een oplossing voor ons probleem?
1 h
HLN.be
Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”
De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.
1 h
HLN.be
“Kan u dat ongeval even filmen, aub?”: brandweer vraagt hulp aan wie 112 belt
“Kunt u ook beelden maken van het ongeval waar u nu bij staat?” Schrik niet wanneer de dispatching van de brandweer u deze ongewone vraag stelt vlak nadat u de 112 hebt gebeld als getuige van een ongeval. “Het streamen van beelden laat ons toe om een incident optimaal in te schatten”, zegt majoor Sam Gydé, directeur Dispatch & ICT bij brandweerzone Centrum in de regio Gent. “Voor alle duidelijkheid: alleen wie een ongeval meldt, zal worden gevraagd om beelden door te sturen.”
1 h
HLN.be
INTERVIEW. ‘Minister van bpost’ Petra De Sutter wil pakjessector vergroenen: “Wie volgende dag al schoenen wil, moet maar extra betalen”
Voor de rechtbank, in de begrotingsgesprekken en nu opnieuw aan de onderhandelingstafels: e-commerce is overal. Minister Petra De Sutter, bevoegd voor bpost, wil de pakjessector radicaal zien vergroenen. “De consument ligt er echt niet wakker van om zijn levering 500 meter verder te gaan halen.”
1 h
HLN.be
Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA: “Niet elk ‘lief jongetje’ haalt het”
Na zijn behandeling zou Idris een groot ‘pizzafeest’ geven. Om iedereen die hem lief was te bedanken, en om geld in te zamelen zodat leeftijdsgenootjes met een hersentumor het zouden halen. Idris haalde het niet. Wel is hij het gezicht van een nieuwe campagne voor onderzoek van het UZA naar hersentumoren bij kinderen. “Later wilde hij zich liefst in veertien stukjes verdelen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen”, vertelt zijn mama.
1 h
HLN.be
Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA: “Niet elk ‘lief jongetje’ haalt het”
Na zijn behandeling zou Idris een groot ‘pizzafeest’ geven. Om iedereen die hem lief was te bedanken, en om geld in te zamelen zodat leeftijdsgenootjes met een hersentumor het zouden halen. Idris haalde het niet. Wel is hij het gezicht van een nieuwe campagne voor onderzoek van het UZA naar hersentumoren bij kinderen. “Later wilde hij zich liefst in veertien stukjes verdelen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen”, vertelt zijn mama.
1 h
HLN.be
Medtechbedrijf Onward naar de Brusselse beurs tegen 12,75 euro per aandeel
05:00 Het medtechbedrijf Onward trekt donderdag naar de Brusselse beurs tegen 12,75 euro per aandeel. Die prijs ligt pal in het midden van de vooropgestelde prijsvork.
1 h
www.tijd.be
Kwart van Belgische jeugd deed ooit al een beroep op het OCMW
Eén op de vier Belgische jongeren heeft ooit al gebruikgemaakt van de diensten van het OCMW. Bij jongeren met een ‘economische kwetsbaarheid’ is dat zelfs meer dan de helft. Dat is een van de resultaten van een enquête van verzekeraar Ethias bij 1.000 16- tot 30-jarigen. Ethias looft vandaag in totaal 450.000 euro uit voor OCMW’s die met een interessant project komen om jeugdarmoede aan te pakken.
1 h
www.gva.be
Coördinator Antwerps vaccinatiedorp: “Het waren de vrijwilligers die voor een goede sfeer zorgden”
Het test- en vaccinatiedorp en de ondersteuning van onder meer ondernemers tijdens de coronacrisis zijn de Antwerpenaars niet ontgaan. 78,6 % vindt dat het stadsbestuur de coronacrisis goed aanpakte. “De positiviteit van onze vrijwilligers straalde af op de mensen die toch met een bang hart hun vaccin kwamen halen”, zegt Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp.
1 h
www.gva.be
Victor Campenaerts terug langs de grote poort: “Mijn omscholing tot wegrenner, dat vindt Lotto heel aantrekkelijk”
Victor Campenaerts (29) is terug thuis. Na omzwervingen bij NTT Pro Cycling en Team Qhubeka-Assos keert de werelduurrecordhouder terug naar Lotto-Soudal, waar ploegmanager John Lelangue hem als “ontbrekende schakel in de voorjaarskern” verwelkomde. “Bij Lotto-Soudal staan ze open voor mijn manier van werken, die een beetje out of the box is”, aldus Campenaerts. “Al wil ik volgend voorjaar wel meer winnen.”
1 h
www.gva.be
Enquête: “Kwart bevraagde jongeren klopte reeds aan bij OCMW”
Meer dan een kwart van de jonge Belgen (jonger dan 30) die deelnamen aan een enquête die gevoerd werd door onderzoeksinstituut Indiville heeft al aangeklopt bij het OCMW. Drie op de tien geven aan al armoede te hebben gekend, een derde heeft regelmatig minder plezier door geldzorgen. Verzekeraar Ethias investeert 450.000 euro om OCMW's aan te moedigen extra aandacht te schenken aan geldzorgen bij jongeren.
2 h
HLN.be
Gewelddadig protest van ex-soldaten die schadevergoeding vragen in Guatemala
In Guatemala-Stad is het dinsdag tot gewelddadige protesten gekomen van oorlogsveteranen die een schadevergoeding eisen voor hun dienst tijdens de burgeroorlog.
2 h
De Standaard
Florence Pisani, économiste: "Dans une économie marchande, les fourmis ont besoin de cigales"
04:30 Économiste, professeur à Paris-Dauphine et directrice de la recherche économique à la société de gestion d’actifs Candriam, Florence Pisani co-publie * un ouvrage sur l’économie de la dette ; cette de...
2 h
www.lecho.be
Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars ontslaan
De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.
2 h
HLN.be
Gamebedrijf Activision Blizzard ontslaat tientallen werknemers na onderzoek naar seksuele intimidatie
Het Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard, maker van onder meer het populaire Call of Duty, heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.
2 h
HLN.be
Gamebedrijf Activision Blizzard ontslaat tientallen werknemers na onderzoek naar seksuele intimidatie
Het Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard, maker van onder meer het populaire Call of Duty, heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.
2 h
HLN.be
Vincent est l’une des deux victimes tuées dans le bar d’Eupen: Andy pleure la disparition de son meilleur ami, «c’était une personne exceptionnelle»
Il reste encore énormément de zones d’ombre autour du double meurtre d’Eupen. On en sait en revanche un peu plus sur la deuxième victime, Vincent Schumacher.
2 h
Sudinfo.be