Kritiek op doorbreken dataversleuteling door de overheid zwelt aan

21:11 Maandag komt een interministeriële werkgroep samen om het dataretentiewetsontwerp te bespreken. Het ontwerp bepaalt dat de versleuteling van internetcommunicatie voor sommige gebruikers kan worden uit...
Read full article on: tijd.be
Le voleur de drapeau lors de RSCA-Beerschot a été identifié (Mise à jour)
Il risque une plus lourde sanction vu que la victime était une personne à mobilité réduite. D’autres fans ont aussi été reconnus.
1m
www.dhnet.be
Erdogan renonce à expulser 10 ambassadeurs occidentaux
Les ambassadeurs occidentaux en Turquie ont "reculé" et "seront plus prudents à l'avenir", a déclaré lundi le président turc Recep Tayyip Erdogan, qui a renoncé à expulser les 10 diplomates menacés en raison de leur soutien au philanthrope emprisonné Osman Kavala.
www.7sur7.be
EMA geeft nu ook goedkeuring voor boosterprik met coronavaccin van Moderna
Het coronavaccin van Moderna kan gebruikt worden voor het geven van een zogenoemde 'boosterprik' aan alle mensen van 18 jaar en ouder, zo heeft het comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) maandag bepaald. Het Moderna-vaccin mocht al gebruikt worden om mensen met een ernstige afweerstoornis een extra prik te geven.
HLN.be
Stuk voor stuk conflictueuze situaties: hoe de exodus bij DSM maar blijft aanhouden nu ook Tiesj Benoot vertrekt
Met Tiesj Benoot (27) ziet Team DSM opnieuw één van zijn sterkhouders vroegtijdig vertrekken. Beide partijen onderhandelen een zo proper mogelijke ontbinding van het nog lopende contract. Benoot moet/mag nu op zoek naar een nieuwe ploeg.
HLN.be
Du matériel informatique gratuit pour certains jeunes: l'équipement des élèves du secondaire en PC se poursuit
Les choses vont moins vite qu’espéré mais deux textes qui organisent la suite ont été adoptés en commission ce lundi.
www.lalibre.be
Stroomleveranciers haken af voor groepsaankoop: geen aanbod voor 70.000 consumenten
Zowat 70.000 ingeschreven consumenten en professionele klanten hebben maandag bericht gekregen dat een veiling voor een nieuw gas- en elektriciteitscontract geen resultaat heeft opgebracht. Leveranciers lijken niet geïnteresseerd om een aantrekkelijk tarief te bieden door de sterke schommelingen op de energiemarkt.
HLN.be
Tir mortel d’Alec Baldwin: l’étau se resserre
L’enquête progresse après l’accident qui a coûté la vie à Halyna Hutchins, la directrice de la photographie du film Rust.
www.dhnet.be
Duitse autoriteiten veilen bitcoins van drugstrafiek op darknet
De Duitse autoriteiten hebben voor het eerst een veiling georganiseerd om in beslag genomen cryptomunten van de hand te doen. Voor de eerste munten werd meer geboden dan ze momenteel waard zijn. Er zullen in totaal 215 bitcoins aangeboden worden, met een actuele waarde van meer dan 12,7 miljoen dollar (11 miljoen euro).
HLN.be
Thibaut Bernard, l’espoir francophone, décrit le cyclisme sur piste : “On a l’impression d’être collé au sol”
Thibaut Bernard, le grand espoir francophone de la discipline, décrit le plaisir de faire de la piste.
www.dhnet.be
Maandag zitting gemeenteraad Geetbets
De gemeenteraad van Geetbets vergadert vandaag, maandag 25 oktober.
www.hbvl.be
Le plus grand parc de loisirs indoor du pays bientôt aux Galeries St-Lambert à Liège!
Le plus grand parc de loisirs indoor du pays se prépare à ouvrir ses portes au dernier étage des galeries Saint-Lambert, en plein centre de Liège. Au programme, escape-games de nouvelle génération, bar à jeux de société et espace de restauration.
Lameuse.be
Beledigingen, bier, aanstekers en zelfs voetzoekers: als de doelman het doelwit wordt
Het is een hard bestaan, keeper zijn. Kijk naar wat ze de laatste weken naar hun hoofd krijgen geworpen in eerste klasse: aanstekers, voetzoekers, rookbommen. Naast de courante pinten en verwensingen. En zelfs bij de amateurs is het van dat. “Ik werd bekogeld met blikjes en beledigingen. Na de match stonden de tegensupporters mij zelfs op te wachten. Nog nooit meegemaakt.”
www.nieuwsblad.be
Maandag 25 oktober OCMW-raad Diest
De OCMW-raad van Diest vergadert vandaag, maandag 25 oktober. De zitting van de OCMW-raad volgt onmiddellijk op de vergadering van de gemeenteraad.
www.hbvl.be
Attention si vous êtes allés faire vos courses chez Makro ou Metro: avertissement
Des croquettes au fromage de l’Abbaye Grimbergen vendues dans les magasins Makro et Metro contiennent par erreur des crustacés. L’Afsca invite les personnes allergiques à ne pas consommer ce produit et à le rapproter au point de vente où il a été acheté.
Sudinfo.be
Geen schepenambt voor Willem-Frederik Schiltz? Eén mandaat lijkt hoogste haalbare voor Antwerpse liberalen
De race naar een tweede schepenambt voor de Antwerpse liberalen lijkt gelopen. In de Wetstraat valt steeds meer te horen dat Willem-Frederik Schiltz zijn droom mag opbergen. Meer nog, de liberalen zouden ‘settelen’ voor één mandaat. En als het van coalitiepartners N-VA en Vooruit afhangt het liefst met huidig schepen Claude Marinower. Die moet dan wel zijn pensioen drie jaar uitstellen.
HLN.be
Kan Schiltz schepenambt vergeten? Liberalen zouden zich neerleggen bij slechts één mandaat
De race naar een tweede schepenambt voor de Antwerpse liberalen lijkt gelopen. In de Wetstraat valt steeds meer te horen dat Willem-Frederik Schiltz zijn droom mag opbergen. Meer nog, de liberalen zouden ‘settelen’ voor één mandaat. En als het van coalitiepartners N-VA en Vooruit afhangt het liefst met huidig schepen Claude Marinower. Die moet dan wel zijn pensioen drie jaar uitstellen.
HLN.be
Akela et Maxima, un couple de loups, ont orchestré 9 attaques cet été et tué 45 moutons dans les Hautes Fagnes.
Ce couple est une aubaine pour la biodiversité mais il a trois louveteaux à nourrir.
www.dhnet.be
Drame à Mageret: Michaël, 37 ans, a été victime d’une crise cardiaque dans les vestiaires avec l’équipe de foot d’Ortho, son état est inquiétant
Alors que l’équipe réserve d’Ortho jouait dimanche matin à Mageret, le capitaine de l’équipe, Michaël Englebert, 37 ans, s’est effondré après la rencontre dans les vestiaires, victime d’un arrêt cardiaque.
Sudinfo.be
Nog geen sprake van echtscheiding: Genk wil verder met Van den Brom, maar de week van de waarheid breekt wel aan
Racing Genk wil de crisis bezweren mét coach John van den Brom (55). De club en de Nederlander hebben nog steeds het gevoel dat ze samen het tij kunnen keren, maar de week van de waarheid breekt aan. Wordt het ook de week van de kentering?
HLN.be
Gemeenteraad Diest vandaag voor eerst sinds corona weer fysiek in stadhuis
De gemeenteraad van Diest vergadert vandaag, maandag 25 oktober. Dat gebeurt voor het eerst op een ‘normale’ manier sinds de start van de coronacrisis in maart vorig jaar in de Sint-Joriszaal in het stadhuis.
www.hbvl.be
Basket: qui pour arrêter le Mailleux Comblain en TDM2?
Ayant claqué 115 points à Pepinster, les troupes de Ludovic Humblet ont encore une fois impressionné!
Lameuse.be
Des pneus sans air : la nouvelle arme révolutionnaire de Michelin contre les crevaisons
Michelin vient de conclure des tests couronnés de succès. Ces pneus doivent être commercialisés à partir de 2024.
www.lalibre.be
En burn-out depuis près d'un an, le bourgmestre de Forest continue de percevoir son salaire de 8.500 euros brut par mois
Certains élus ont décidé d'interpeler le conseil communal.
www.lalibre.be
La capitalisation de Tesla a dépassé les 1 000 milliards de dollars à Wall Street
En cours de séance ce lundi, Tesla a brièvement dépassé les 1 000 milliards de dollars de capitalisation à Wall Street.
www.lalibre.be
Plus moderne et plus proche de vous: votre nouveau Sudinfo, c’est pour ce mardi matin
Ce mardi 26 octobre, Sudpresse prend un tournant important dans son histoire: changement de nom, changement d’identité, changement dans nos produits, changement dans l’organisation du groupe.
Lameuse.be
'Russische hackers achter nieuwe golf van cyberaanvallen'
19:12 Het Russische team dat eind vorig jaar verantwoordelijk was voor een van de grootste hacks in de voorbije jaren beraamt volgens het Amerikaanse Microsoft opnieuw wereldwijde cyberaanvallen.
www.tijd.be
Un jeune homme secoure une victime et se prend un coup de couteau à Charleroi: «À deux centimètres près, la carotide était touchée»
Samedi, peu avant 2 heures du matin, une bagarre a éclaté du côté de la rue de Montigny à Charleroi. Une victime a été prise à partie par un groupe de dix personnes. Un témoin, qui a voulu porter assistance, a lui aussi été blessé au cou.
Sudinfo.be
En burn-out depuis près d'un an, le bourgmestre de Forest continue de percevoir son salaire de 8.500 euros brut par mois
Certains élus ont décidé d'interpeler le conseil communal.
www.dhnet.be
Red Flames-bondscoach Serneels voor duel tegen Noorwegen: “We hebben een goed plan”
In Noorwegen spelen de Flames hun vierde wedstrijd in de WK-campagne. Ze staan met 7 punten op 1 in de tussenstand. Evenveel als Noorwegen maar een beter doelsaldo. Verliezen in Noorwegen terwijl Polen wint van Albanië en, de Flames zijn ineens weer derde. Hoeft niet te gebeuren volgens Justine Vanhaevermaet en bondscoach Serneels.
HLN.be
Markt voor beursintroducties stokt
19:05 In enkele weken is de markt voor beursintroducties omgeslagen en worden operaties ingetrokken of tegen een lagere prijs dan voorzien doorgezet. Een langetermijncorrectie of de gezondmaking van excesse...
www.tijd.be
Les souvenirs liégeois de José Jeunechamps : "Je dois beaucoup au Standard"
José Jeunechamps est passé par Liège à deux reprises. Il y garde beaucoup d’amis. "Mais ce soir, ce sera un adversaire et je ferai tout pour l’embêter."
www.dhnet.be
Hasp-O Zepperen finalist voor De Strafste School van MNM
Hasp-O Zepperen is finalist van de wedstrijd ‘De Strafste School van Vlaanderen’ van radiozender MNM. Maandag kreeg de school juryleden op bezoek die ze in 50 minuten moesten overtuigen van hun kunnen.
1 h
www.hbvl.be
Werkgevers willen verplichte vaccinatie en invoering covid-safe ticket om telewerk of nieuwe lockdowns te vermijden
De Limburgse werkgeversoganisaties pleiten voor verplichte vaccinatie en een brede invoering van het covid-safeticket. Het is vreemd dat we een coronapas moeten tonen als we een voetbalmatch willen zien, maar dat een werkgever geen coronapas mag vragen van werknemers en bezoekers die zijn bedrijf betreden, zo klinkt het
1 h
www.hbvl.be
Chaos bij paraglide-festival: deelnemers storten van op 20 meter hoogte in zee
In de Turkse provincie Mugla ging zondag de laatste dag in van de Oludeniz Air Games die aan hun 21ste editie toe waren. Tijdens het vijfdaagse event konden luchtsportliefhebbers genieten van wedstrijden en shows. Tijdens een van die shows botsten twee paragliders en stortten ze 20 meter diep. De zee brak hun val. Drie mensen werden naar het ziekenhuis gevoerd.
1 h
www.nieuwsblad.be
Le Portugal dans l’impasse politique
Après six années de gouvernement socialiste suspendu au soutien de la gauche radicale, qui maintenant s'apprête à rejeter le budget de l'État pour 2022, le Portugal s'est retrouvé lundi dans une impasse politique que le président conservateur envisage de régler en convoquant des élections anticipées.
1 h
www.7sur7.be
Johan Van Herck se confie sur ses choix de se séparer de Clijsters et Van Uytvanck : “J’ai compris sa demande”
En vue de la phase finale, Johan Van Herck s’est séparé de Clijsters et de Van Uytvanck.
1 h
www.dhnet.be
L'Europe va rétablir une délégation à Kaboul
19:02 L'UE va rétablir une délégation à Kaboul d'ici un mois afin de faciliter le passage de l'aide humanitaire et l'évacuation d'Européens encore sur place. Plus de 22,8 millions d'Afghans sont au bord de ...
1 h
www.lecho.be
Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”
De factuur voor Vlaamse gezinnen die nu een variabel aardgascontract afsluiten, stevent bij ongewijzigde prijzen af een jaarafrekening van 2.367 euro. Dat is maar liefst 750 euro meer dan amper één maand geleden. “Op een jaar tijd is de aardgasfactuur verdrievoudigd”, zegt Kristof De Paepe van mijnenergie.be. Tot nu toe luidde zijn advies dat mensen met een variabel contract beter kunnen overschakelen naar een vast contract, maar ook dat wordt snel duurder. “Maar wie nu switcht, kan tóch nog 487 euro goedkoper af zijn.”
1 h
HLN.be
Les CPAS réclament une prolongation des mesures d'aide Covid
Les trois fédérations des CPAS de Bruxelles, de Flandre et de Wallonie ont réclamé lundi "à l'unisson" au gouvernement fédéral une prolongation jusqu'à fin 2022 des mesures d'aide prises dans le cadre de la crise de la Covid 19 alors que les conséquences sociales de cette crise "commencent seulement à se faire sentir".
1 h
Levif.be
Nieuwe radiozender Q Downtown gaf vanmiddag de aftrap: “Zo blij dat ik hier deel van mag uitmaken”
Q Downtown, het nieuwe radiostation van Qmusic, ging vanmiddag van start. Het eerste nummer was ‘Industry Baby’ van Lil Nas X, en werd gedraaid door dj Jolien Roets.
1 h
HLN.be
Dochters van Jan Van Looveren rebelleren tegen diabetes-diagnose: “Dit kan op lange termijn serieuze gevolgen hebben”
In het theater is Jan Van Looveren (53) als regisseur even de ‘baas’ over zijn vrouw en actrice Els Béatse (48), maar thuis hebben ze gelukkig allebei evenveel te zeggen. En met twee pubers in huis die diabetes type 1 hebben, is dat in ieder geval nodig. “Pubers willen niet anders zijn dan hun klasgenoten, en dat zijn ze wel.” Een gesprek over op skilatten door de wildernis van Lapland trekken, orders aanvaarden en kunnen loslaten. “Als we dat niet doen, worden we gek.”
1 h
HLN.be
Hasselt investeert in kunst op begraafplaatsen
Aan de vooravond van Allerheiligen investeert Hasselt in kunst op zijn kerkhoven. Op elk van de 11 Hasseltse begraafplaatsen staat sinds kort een kunstwerk. Naar aanleiding van de ontgravingen en ontruimingen op de begraafplaatsen verdienen de kerkhoven een opwaardering. In samenwerking met de Stedelijke Kunstacademie werd elk kerkhof uitgerust met een uniek werk.
1 h
www.hbvl.be
Zijderupsen als oorlogswapen en gevangenen in de berenkuil: hoe dieren cruciale rol speelden in nazirijk
Paarden aan het Oostfront, zijderupsen als oorlogswapen en de Duitse herder Blondi die door Hitler werd meegenomen in de dood. In het boek ‘Dieren in het derde rijk’ onthult de Duitse journalist Jan Mohnhaupt welke rol dieren speelden in de ideologie en het dagelijkse leven van nazi-Duitsland.
1 h
www.nieuwsblad.be
Studiegenoot over kroonprinses Elisabeth: “Ze kon goed haar mannetje staan”
Alexander Van den Meerssche zat vorig jaar op de schoolbanken naast prinses Elisabeth, in de koninklijke militaire school. In het begin voelde dat wel wat speciaal, een toekomstige koningin in de klas. Maar dat vergaten de leerlingen snel: “ Ze kon goed haar mannetje staan tussen de rest. Ze hoorde hier echt thuis. Het is jammer dat ze na één jaar in Engeland is gaan studeren.” De prinses is maandag trouwens twintig jaar geworden. Alexander hoopt dat ze er snel samen kunnen op klinken. Bekijk hierboven het volledige interview.
1 h
HLN.be
Julie, 59 ans, découvre que son père habite à une heure de route, 58 ans après avoir été séparée de lui: «Cela représente beaucoup pour moi»
Il y a 58 ans, Julie a été séparée de son père et elle ne l’avait plus jamais vu depuis. La femme de 59 ans vient de le retrouver, à une heure de route de chez elle.
1 h
Sudinfo.be
Un jeune violeur supposé «mort» retrouvé à Liège: il avait forcé un mineur d’âge souffrant d’un retard mental à lui faire une fellation
Comment Tony, suspecté de viol sur un mineur d’âge dans un hôpital psychiatrique, a pu être retrouvé à Liège... alors qu’il était supposé «mort». Voilà une histoire française pour le moins abracadabrante!
1 h
Sudinfo.be
Patagonia-topman Yvon Chouinard gaat wijn verkopen
18:59 Ruim vijftig jaar geleden stapte Yvon Chouinard in de outdoorbusiness omdat hij als alpinist nergens de juiste klimhaken vond. In de jaren daarop bouwde de entrepreneur met Patagonia een activistisch ...
1 h
www.tijd.be
Bras de fer entre Minguet et Defraigne sur le projet Horizon aux Guillemins
Le promoteur Laurent Minguet menace de laisser en l’état les 12 taudis de l’esplanade des Guillemins si la Ville lui refuse l’exploitation des parkings à l’arrière. L’échevine de l’urbanisme Christine Defraigne campe, elle, sur ses positions.
1 h
Lameuse.be