Kukharevych s’éloigne d'Anderlecht, Bruun Larsen suivi

Le dossier du jeune Ukrainien se complique, Kompany ne veut que "des renforts directs".
Load more
Read full article on: dhnet.be
23,5 millions d’euros pour lutter contre le bruit le long des grands axes
C’est un enjeu de santé publique, souligne le ministre wallon des Travaux publics, Philippe Henry.
1m
Lameuse.be
Requiem voor de grootste ster van San Daniele
04:30 Tussen het versnijden van fazant en het verdelen van zeebaars aan tafel hoorde Antonio Spinelli 37 jaar lang alles: over contracten, coalities, liefdes. Maar de baas van restaurant San Daniele in Gans...
www.tijd.be
De gezichten achter de beslissingen van het Overlegcomité: “Ze hebben een gemakkelijk slachtoffer gevonden”
Het is even slikken voor veel mensen die (opnieuw) getroffen worden door de beslissingen van het Overlegcomité. Hoe reageren zij op de maatregelen die hun dagelijks leven of reisplannen doorkruisen? Het Laatste Nieuws sprak met de kapper, de reisorganisator, de restauranthouder en een gezin dat nog even wilde genieten van een skivakantie.
HLN.be
Nulrente doet klassieke 60/40-portefeuille wankelen
04:05 Het fundament van een gespreide beleggingsportefeuille - een mix van 60 procent aandelen en 40 procent obligaties - wankelt. Vooral obligaties ogen problematisch. Ze brengen amper iets op en zijn stee...
www.tijd.be
Léa, 20 ans, vit un véritable cauchemar à cause du Covid: sa maman vient de décéder et son papa est toujours plongé dans le coma
Béatrice Cordier avait 54 ans et elle résidait à Binche. Enseignante, elle adorait son métier ainsi que ses élèves de deuxième primaire de l’école Libre du Congo, à Fontaine-l’Évêque. Ce 15 janvier, elle est décédée des suites du Covid, après presque trois mois de coma. Sa fille Léa, 20 ans, a accepté de témoigner malgré son chagrin pendant que son papa, lui aussi plongé dans le coma, continue à lutter contre le virus.
Sudinfo.be
‘Het is alle hens aan dek om de punten op te halen’
04:00 Bijleskantoren zien sinds begin dit jaar de aanvragen door het dak gaan. De tegenvallende examenresultaten doen veel ouders naar extra hulp grijpen. ‘Leerlingen waren het niet meer gewoon grote pakket...
www.tijd.be
De balans van Karl van den Broeck
04:00 De rechtbank oordeelde deze week dat Apache de privacy van projectontwikkelaar Erik Van der Paal niet heeft geschonden toen het verborgen camerabeelden maakte aan het Antwerpse restaurant ’t Fornuis. ...
www.tijd.be
Kroniek van de week over de krukkige vaccinatiestrategie
Het ging de voorbije week vooral over de toediening het coronavaccin, die bij ons in de soep draaide. Pfizer, de federale en Vlaamse regering, sommige virologen en parlementsleden droegen daartoe bij. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
1 h
Knack.be
Van al dat telewerk wordt een mens niet gelukkiger
Wat we al aanvoelden, is nu bevestigd met staalharde wetenschap: corona is nefast voor ons geluksgevoel. Een bevraging van de UGent bij 4.500 Belgen legt onthutsende feiten bloot over hoe we ons vandaag voelen. Meer dan 7 op 10 zijn eenzaam, 3 op 10 zijn uitgesproken ongelukkig.
1 h
HLN.be
Hoe de miljardensneeuwbal van de zonnepanelen blijft rollen
03:45 Met een nieuwe compensatie van een half miljard euro probeert de Vlaamse regering de bittere pil voor mensen met zonnepanelen te verzachten. Opnieuw draait de belastingbetaler op voor een uit de hand ...
1 h
www.tijd.be
Georges-Louis Bouchez : "Nous voulons un bouclier fiscal à 33% sur le travail"
03:30 Limitons à 33% les impôts sur le travail, plaide Georges-Louis Bouchez, le président du MR, avec la grande réforme fiscale en ligne de mire.
1 h
www.lecho.be
Biden moet Poetin slaan en zalven
De kersverse president Joe Biden staat al snel voor een eerste lastige internationale uitdaging. Hij wil zoals beloofd een vuist maken tegen Vladimir Poetin, maar tegelijk moet hij met de Russische leider over twee weken wel al tot een akkoord komen over de verlenging van het laatste kernwapenakkoord. Anders dreigt een nieuwe wapenwedloop.
2 h
www.hbvl.be
“Plots spelen we een match tegen Messi”
“Zeer zorgwekkende toename van de Britse variant” en “grote dreiging voor derde golf”. De anders zo bedaarde microbioloog Herman Goossens (UZ Antwerpen) schuwt de harde woorden niet. Want de data in zijn labo zijn om ongerust van te worden.
2 h
www.hbvl.be
“Van alle slechte kaarten trok ik de beste”
Het prille geluk van een zwangerschap dat overschaduwd wordt door een harde diagnose. Het overkwam ook Fien Putzeys (32) uit Gingelom. Amper 12 dagen na haar bevalling kreeg ze alweer een chemobehandeling voor lymfeklierkanker, afgelopen donderdag kreeg ze te horen dat alle kankercellen weg zijn. “Van alle slechte kaarten trok ik de beste.”
2 h
www.hbvl.be
Olivia Rodrigo heerst nu ook in Ultratop
2 h
www.hbvl.be
“Dit was Limburg United onwaardig”
2 h
www.hbvl.be
“Ik ben blij om terug in België te zijn”
2 h
www.hbvl.be
Achel wil zesde stek veiligstellen
Achel rondt de reguliere competitie vanavond af met een thuismatch tegen rode lantaarn Waremme. Een wedstrijd zonder inzet voor Tectum, dat wel zijn zesde plaats wil behouden.
2 h
www.hbvl.be
Gerrit Driessens versus Lummen
2 h
www.hbvl.be
Eerste basisplaats voor Harbaoui
2 h
www.hbvl.be
Straffe reeks op verplaatsing
2 h
www.hbvl.be
KV Mechelen - Eupen
zaterdag 16.15 uurScheidsrechter: Wesli De Cremer
2 h
www.hbvl.be
Nazon en Caufriez terug uit schorsing
2 h
www.hbvl.be
Veiling voor 5G-netwerk komt eraan, maar zonder Huawei
Een volwaardig 5G komt dan toch ook in ons land dichterbij. De veiling van de frequenties voor het supersnelle mobiele datanetwerk vindt eind dit jaar of begin 2022 plaats.
2 h
www.hbvl.be
“Met De Wever als voorzitter zal N-VA nooit samenwerken met Vlaams Belang”
“Bart De Wever wil niet de geschiedenisboeken ingaan als de man die het cordon sanitaire doorbrak. Wel met een andere erfenis.” Volgens uitgever Karl Drabbe, sterke man achter Doorbraak, mikt N-VA in 2024 op een ultiem akkoord met de PS. “We gaan naar een België met vier gewesten.”
2 h
www.hbvl.be
Grootste burgeronderzoek ooit naar droogte en hitte in Vlaanderen
Hoe wapenen we ons tegen droogte en hittegolven? CurieuzeNeuzen lanceert CurieuzeNeuzen in de Tuin, een ambitieus onderzoeksproject waarbij 5.000 Vlamingen een halfjaar droogte en hitte gaan meten.
2 h
www.hbvl.be
Word 1 van de 5.000 CurieuzeNeuzen en meet de hitte en droogte in uw tuin
De hitte- en droogterecords volgen elkaar op, en dat laat zich ook meer en meer voelen in uw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte, en wat maakt dat uw tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit.
2 h
De Standaard
Het cruciale keerpunt voor een verketterde kantoorwoestijn
03:00 Een mogelijke verhuizing van Proximus plaatst de Brusselse Noordwijk voor een ongeziene transformatie, met gerenoveerde wolkenkrabbers, meer woningen en groen. Maar gebouwen waar bedienden in pak bewo...
2 h
www.tijd.be
Supermarktpersoneel getuigt na ‘Jonagoldman’: “Ze gooien zelfs bevroren kippen naar ons hoofd. Corona brengt het slechtste in de mens naar boven”
Ze zijn het collectief kotsbeu, de winkelbedienden “die elke dag zonder applaus in de frontlinie staan”. De klanten met korte lontjes, de klanten zonder mondmasker of winkelkar, de dagelijkse verbale agressie, het spuwen op het plexiglas. Een rondvraag in Vlaamse supermarkten leert dat het incident met ‘Jonagoldman’ symbool staat voor de verruwing. “Corona brengt het allerslechtste in de mens naar boven. En wij zijn altijd de pispaal.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Georges-Louis Bouchez wil dat belastingen zakken naar 33 procent
In een interview met De Standaard zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez het debat te willen openen voor een federale lastenverlaging, waarbij de belastingen zakken naar 33 procent.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe tienduizenden gezinnen, maar ook bedrijven én ministers zich doorheen de jaren verbrandden aan zonnepanelen
Zonnepanelen beheersen zelfs tijdens een pandemie de Vlaamse agenda. Alweer, want al jaren leiden de ‘fotovoltaïsche installaties’ tot verhitte discussies, burenruzies en ministers die moeten opstappen. “De overheid heeft niet bijster goed geholpen om reclame te maken voor deze groene stroom.” Grootste slachtoffer? De belastingbetaler én het klimaat.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tinne Oltmans speelt hoofdrol in nieuwe telenovelle ‘Lisa’: “Een carrière zoals Veerle Baetens? Daar zeg ik geen neen tegen”
Het lelijke eendje zwaait af, Assepoester is aan zet. Na de geslaagde wedergeboorte van ‘Sara’ trekt Tinne Oltmans (28) maandag met ‘Lisa’ een nieuw modern sprookje op gang op VTM. Dat Oltmans de schoenen van Veerle Baetens gevuld moet krijgen, schrikt haar niet af. “Selfies in de supermarkt hoeven niet per se voor mij. Maar het zou wel betekenen dat mensen kijken en meeleven.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe een Belgische vondeling een machtig man werd in China: het straffe verhaal van Paul Splingaerd
Vondeling, amper geschoold, arm. Maar wel intelligent. Superintelligent. Toen de missionarissen van Scheut Paul Splingaerd in 1863 als klusjesman mee vroegen naar China twijfelde hij niet. De Vlaming is er geëindigd als een van China’s belangrijkste lobbyisten. En als vader van 11 kinderen bij zijn Chinese vrouw. “Tijd dat Vlaanderen het verhaal van Paul Splingaerd leert kennen”, zegt pater Jeroom Heyndrickx van het Verbiest Instituut, dat een vertaling uitbrengt van Splingaerds biografie.
2 h
www.nieuwsblad.be
Google trekt de stekker uit zijn fameuze ‘internetballonnen’: wat ging er mis met het project dat de hele wereld online moest krijgen?
Googles moederbedrijf Alphabet trekt de stekker uit het spraakmakende ‘Project Loon’. Met enorme ballonnen (‘loon’ verwijst naar het Engelse balloon) wou Alphabet zelfs de meest afgelegen gebieden voorzien van internet. In de zomer startte de eerste opdracht in Kenia, toch is het nu einde verhaal.
2 h
www.nieuwsblad.be
Emma Bale maakt zich op voor debuutplaat met nieuwe single
In 2014 zette ze haar eerste stapjes in de schijnwerpers, als veertienjarige op het podium van The voice kids. 2021 moet het jaar worden waarin Emma Bale, intussen 21, haar debuutalbum uitbrengt. “Na enkele amuse-gueules is ze klaar voor het echte werk”, klinkt het.
2 h
www.nieuwsblad.be
Deur op een kier voor Dennis: enfant terrible van Club Brugge traint mee, mogelijk selecteert Clement hem
Na de miljoenentransfer van Krépin Diatta zoekt Club Brugge koortsachtig naar een vervanger. Op papier traint die al mee: Emmanuel Dennis sloot weer aan bij de groep en toonde honger. “Ons verhaal samen is mijn prioriteit”, aldus Philippe Clement. De Brugse coach probeert het woelwater nog één keer in het gareel te krijgen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Blessure Kevin De Bruyne “ideaal voor EK”
De hamstringblessure van Kevin De Bruyne (29) is iets ernstiger dan verwacht. Hij staat vier tot zes weken aan de kant. Rot voor Man City, dat in volle titelstrijd zit. Maar misschien is het wel goed nieuws voor de Rode Duivels, met het oog op het EK.
2 h
www.nieuwsblad.be
De handtekening die Europa 26 miljard bespaart: VS onder Biden weer in klimaatakkoord
Dat Joe Biden de VS weer binnenloodst in het klimaatakkoord van Parijs, is van groot symbolisch belang. Maar het bespaart ons ook veel geld. Om de wereldwijde opwarming onder de twee graden te houden, zou Europa 26 miljard euro extra van zijn bruto binnenlands product verliezen als de Amerikanen aan de kant blijven staan.
2 h
HLN.be
Skeyes, qui a déjà reçu 132 millions d'euros, demande une aide supplémentaire
03:00 L’ex-Belgocontrol, qui a déjà pu compter sur 132 millions d’aides du fédéral et d’Eurocontrol, réclame une aide supplémentaire. On évoque 100 millions d’euros.
2 h
www.lecho.be
‘Dat gala met de Zilveren Conny’s, ik ben blij dat dat niet gelukt is’
02:55 In het coronajaar 2020 kon House of HR, het miljardenbedrijf rond Conny Vandendriessche en Rika Coppens, de schade beperken. Maar de barometer van de arbeidsmarkt staat ook in 2021 op storm. ‘De overh...
2 h
www.tijd.be