La Corée du sud offre 60.000 masques à la Défense belge : un "petit geste amical"

L'ambassadeur de Corée du sud en Belgique, Soongu Yoon, a remis dimanche au ministère de la Défense 60.000 masques buccaux destinés principalement aux vétérans de la guerre de Corée, en ce jour du 70e anniversaire de l'arrivée d'un bataillon belge de 700 volontaires belges et luxembourgeois sur le sol coréen, a constaté l'agence Belga.
Read full article on: lalibre.be
16, 17 en 17 jaar en al drie keer homo overvallen: verdachten zochten mannen die geen aangifte durfden te doen
In het onderzoek naar de dood van David Polfliet (42), van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, zijn drie verdachten opgepakt op verdenking van moord. De jongeren van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen boden zichzelf aan bij de politie. De tieners lokten de man in de val via datingapp Grindr en zouden zo nog minstens twee slachtoffers gemaakt hebben.
HLN.be
“Binnenkort hebben ook voetbalclubs een eigen Monopoly”
Van Urbanus tot FC De Kampioenen, van de koers tot de discotheken, van Oostende tot, jawel zelfs, Zottegem. Allen kregen of krijgen zij een officiële Monopoly-versie. “En de komende tijd volgen — naast nog heel wat andere steden — zelfs de eerste voetbalclubs”, glundert de Vlaamse Monopoly-baas Pieter De Wulf. Het oeroude spelbord is levendiger dan ooit.
HLN.be
“David werd nooit eerder lastiggevallen over zijn geaardheid”
David Polfliet ging volgens zijn beste vriend zelden op date laat op de avond. Maar vrijdagavond werd hij misleid door drie minderjarigen – amper 16 en 17 jaar oud – en naar een park in Beveren gelokt. De drie homohaters wilden de veertiger beroven en hem de schrik van zijn leven bezorgen. Polfliet zou het niet overleven.
www.gva.be
Provincie Antwerpen onderaan in vaccinatiebereidheid rusthuizen
Brussel scoort met 40,7% vaccinweigeraars onder de zorgverleners van woonzorgcentra ronduit slecht. Antwerpen doet het met 14,22% veel beter, maar is na Brussel wel de slechtste leerling van de klas. “Er zijn ook praktische redenen waarom medewerkers nog niet gevaccineerd konden worden”, zegt Johan De Muynck van het Zorgbedrijf Antwerpen. “Dat cijfer zegt dus niet alles.”
www.gva.be
De ‘oudjes’ van het Antwerpse voetbal: “18 of 38? Rendement is wat telt!”
“Met alleen jonge jongens wordt het moeilijk”, liet KV Mechelen-kapitein Onur Kaya (34) in onze weekendkrant optekenen. Profetische woorden, want speeldag 29 werd die van de oudjes. Terwijl Dieumerci Mbokani (35) opnieuw zijn intrede deed bij Antwerp met een topprestatie, dankte KV Mechelen zijn gelijkspel op Anderlecht in grote mate aan Igor de Camargo (37) en Steven Defour (32). Wat moeten we hiervan denken? En vooral: wat met de toekomst? Alex Czerniatynski en Patrick Goots, ex-spelers van beide clubs op latere leeftijd, zijn beter dan wie ook geplaatst om hun visie uit de doeken te doen.
www.gva.be
Danser gaat plots viraal met filmpje uit 2014: 16 miljoen views na ruim een week
De Mechelse danser Mike Alvarez gaat momenteel viraal met een video uit 2014. De video, waarin hij danst samen met een pop, werd gedeeld door het platform World of Dance en werd op iets meer dan een week tijd meer dan 16 miljoen keer bekeken door mensen uit de hele wereld. Voor Alvarez komt alle aandacht als een verrassing.
www.gva.be
Combinatie zonnestralen en lege bak bier oorzaak brand houten dak
De gloednieuwe fietsenwinkel van Luc Wynants in Arendonk ging in augustus vorig jaar bijna volledig in de vlammen op bij een zware brand. Volgens het onderzoek werd de brand veroorzaakt door een bak leeggoed op het dak. Het zonlicht reflecteerde via de glazen flesjes op het houten dakterras en daardoor ontstond vuur. “Dat gebeurt wel vaker bij extreme hitte”, zegt een expert.
www.gva.be
Pop-up in Kloosterstraat maakt maatpakken voor vrouwen
Een perfect maatpak is niet langer alleen voor mannen weggelegd. Sinds vorige week opende in de Kloosterstraat de pop-upstore Pursuit Femmes. In het atelier kunnen vrouwen een gepersonaliseerd pak op maat laten maken. De drie oprichters – moeder en twee dochters – kunnen niet wachten om met behulp van een krachtig pak vrouwen zelfvertrouwen te geven.
www.gva.be
ULiège: moins de sport et plus d’écrans, le cocktail explosif Covid chez les jeunes
Selon une étude menée par le département des sciences de la motricité de l’université de Liège auprès d’un peu moins de 2.000 jeunes, près de deux tiers ont diminué drastiquement leur pratique sportive depuis les mesures de confinement, au profit d’un temps toujours plus important passé devant les écrans.
Lameuse.be
VS: Mensen geweigerd om inreisverbod mogen opnieuw visum aanvragen
De meeste mensen die eerder een Amerikaans visum werd geweigerd vanwege het tijdelijke inreisverbod voor sommige islamitische landen, mogen opnieuw een aanvraag doen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken maandag.
1 h
HLN.be
Joan Laporta, FC Barcelona's hoop in barre sportieve en economische tijden
04:00 Vier maanden na het ontslag van Josep Maria Bartomeu hebben tienduizenden 'socio's' van FC Barcelona Joan Laporta op het schild gehesen als nieuwe voorzitter. Ze hopen dat de overtuigde nationalist de...
2 h
www.tijd.be
LIVE. Estland voert lockdown van een maand in - Maatregelen in Nederland verlengd tot 30 maart
We mogen sinds gisteren buiten weer met 10 personen samen zijn. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen afgelopen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
2 h
HLN.be
L’espoir d'embellie économique hisse le taux à dix ans au-dessus de zéro
03:30 La révision à la hausse des prévisions de croissance et d’inflation a fait repasser le taux belge à long terme au-dessus de zéro. La hausse va-t-elle se poursuivre et quelles en seraient les conséquen...
2 h
www.lecho.be
De Annie Cordytunnel
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
2 h
www.hbvl.be
“Grondwaterput is voor gezinnen niet noodzakelijk”
In de strijd tegen het ille­gaal aanboren van grondwater kijkt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vooral richting boorbedrijven. Maar ook gewone gezinnen dragen een verantwoordelijkheid.
2 h
www.hbvl.be
Jonge vechtjassen met één doel: homo’s beroven
David Polfliet (42) ging volgens zijn beste vriend zelden op date laat op de avond. Maar vrijdagavond werd hij door drie minderjarigen, amper 16 en 17 jaar, misleid en naar een park in Beveren gelokt. De drie homohaters wilden Polfliet beroven en hem de schrik van zijn leven bezorgen. Hij overleefde het niet.
2 h
www.hbvl.be
--> --> Een appeltje voor de dorst
2 h
www.hbvl.be
Terug van weggeweest bij FC Limburg regio
Er stonden de voorbije week weer enkele opmerkelijke transferberichten in onze rubriek ‘FC Limburg regio’. Transfers van spelers, die terug zijn van weggeweest. Zoals Saverio Adenie, die vanuit Robin Hood Suriname terugkeert naar ESK Leopoldsburg. Of bekende namen als Ali Yildiz (terug na enkele seizoenen bij niet-Limburgse clubs) of Willem Ofori (terug uit voetbalpensioen), die respectievelijk voor Termien en Helson kozen. Maar het strafst uit de hoek komt toch Lanklaar VV. De vierdeprovincialer haalde liefst zeven (!) spelers terug uit haar kampioenenploeg van zes jaar geleden.
2 h
www.hbvl.be
16 miljoen euro voor slimme maakindustrie op Thor Park
Op het Thor Park in Genk wordt ruim 16 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw voor slimme maakbedrijven. De campus voor slimme maakindustrie is goed voor 600 extra jobs en de eerste module van 8.000 vierkante meter is eind volgend jaar operationeel.
2 h
www.hbvl.be
Ford moet twee arbeiders uit Genkse fabriek 100.000 euro pensioen uitkeren
Twee ex-arbeiders van Ford Genk die bediendenwerk deden, hebben voor het Hof van Cassatie gelijk gekregen. Daarmee eindigt een juridische lijdensweg die ruim elf jaar heeft geduurd. Ford moet hen elk zo’n 100.000 euro aan pensioen uitkeren.
2 h
www.hbvl.be
Familie Agnelli koopt voor 541 miljoen euro kwart van schoenenmerk Louboutin
2 h
www.hbvl.be
John de Mol laat in Nederland koppels 50 uur lang dansen
2 h
www.hbvl.be
Ella Leyers wordt ambassadrice van ‘De Roze Mars’
2 h
www.hbvl.be
Hoe straatcrimineel Salah Abdeslam een notoir terrorist werd
Hoe slaagde een kleine straatcrimineel uit Molenbeek erin op te klimmen tot een van de meeste notoire terroristen sinds de Tweede Wereldoorlog? Eric Goens zoekt het uit in Salah, de docureeks over Salah Abdeslam en zijn aandeel in de aanslagen in Parijs en Brussel.
2 h
www.hbvl.be
Gebroken rug leidt tot kunst vol beweging
Hij was goed op weg om in het leger te gaan, maar een gebroken rug zorgde ervoor dat Anthony Mary Mr Donka werd. In De Boogaard in Sint-Truiden kan u zijn schilderijen vol kleur en beweging ontdekken.
2 h
www.hbvl.be
Harry Styles en Billie Eilish fleuren virtuele Grammy’s op
2 h
www.hbvl.be
Ben Hermans deelt huis met Chris Froome op Teidevulkaan
Terwijl renners hunkeren naar succes in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, vertoeven talloze collega’s op hoogte. Aan de Teidevulkaan op Tenerife stomen ze zich klaar voor een nieuwe blok van wedstrijden. Onder hen ook Ben Hermans en Chris Froome van Israel Start-Up Nation.
2 h
www.hbvl.be
Benoot rolt de loper uit voor Cees Bol
Tiesj Benoot is alive and kicking. Het valt voorlopig uit de uitslagen niet af te lezen, maar de dagwinnaar Cees Bol zong in Amilly de lof van de Drongenaar. “Als ik hier win, is dat in de eerste plaats zijn verdienste”, aldus de Nederlander van Team DSM.
2 h
www.hbvl.be
“Mathieu reed in de finale twee crossen na elkaar”
Eerst een minuut lang 738 watt tijdens zijn aanval op de grindstrook van Le Tolfe. Dan 1.004 watt gedurende twintig seconden tijdens zijn sprint in Siena. Een totaal van 389 watt Normalized Power tijdens de hele koers. U hoort het donderen in Keulen? Kristof De Kegel, Performance Manager van Alpecin-Fenix, geeft tekst en uitleg bij de knalprestatie van zijn poulain in de Strade Bianche.
2 h
www.hbvl.be
Shorttackster na WK-zilver: “Mannen zijn cooler dan vrouwen. Helaas”
Het gaat razendsnel, blijft spannend tot de laatste meter en er vliegt wel eens iemand het decor in. Spectaculaire discipline, dat shorttrack waarop Hanne Desmet zondag WK-zilver won. “Ik kijk liever naar wedstrijden bij de mannen.”
2 h
www.hbvl.be
Webshopfraude verviervoudigd in 2020
Vorig jaar werd voor 21 miljoen aan webshopfraude gemeld. Dat is vier keer zoveel als in de voorgaande jaren. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) wil nog harder inzetten op preventie en sensibilisering.
2 h
www.hbvl.be
Zes extra OverKop-huizen bieden jongeren luisterend oor
Het ziet ernaar uit dat Limburg dit jaar zes bijkomende OverKop-huizen krijgt. Daar vinden jongeren een luisterend oor, meer dan ooit een must in deze coronacrisis. Voorlopig ligt het enige in Genk, maar ook voor Hasselt, Sint-Truiden, Beringen, Peer, Pelt en Lommel zijn er nu concrete plannen.
2 h
www.hbvl.be
Vlaams Landmaatschappij zorgt voor meer beleving aan De Wijers
Natuurgebied De Wijers krijgt liefst acht onthaalpunten. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) investeert 1,5 miljoen euro om bezoekers te laten beleven wat het gebied te bieden heeft.
2 h
www.hbvl.be
Kaartjesketting eert straffe Genkse vrouwen
De Genkse schepen Anniek Nagels schonk gisteren een doosje met tien wenskaarten aan onze hoofdredactrice Indra Dewitte en aan An Smets, chef van het magazine Sjiek. Bedoeling is dat zij de kaartjes doorgeven aan andere straffe madammen uit Genk.
2 h
www.hbvl.be
Rolmodellen moeten twijfelaars in Genk overtuigen zich te vaccineren
De stad Genk wil vijftien rolmodellen uitspelen om twijfelaars te overtuigen om zich toch te vaccineren. De campagne met bekende en minder bekende Genkenaren wordt in mei uitgerold.
2 h
www.hbvl.be
Website moet organisaties voor Genk voor warm maken
2 h
www.hbvl.be
“Nederland nog steeds een van de grootste belastingparadijzen”
Nederland is nog altijd een van de belangrijkste landen wereldwijd voor het ontwijken van belastingen. Dat zegt de organisatie Tax Justice Network in haar tweejaarlijkse ranglijst van belastingparadijzen. Alleen de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda spelen volgens de index een grotere rol in belastingontwijking dan Nederland.
2 h
HLN.be
Grote meerderheid Syrische kinderen ziet geen toekomst in Syrië
Tien jaar duurt de oorlog in Syrië al, en voor veel kinderen betekent dit dat ze nooit anders hebben gekend. Ze geloven dan ook niet meer in een toekomst in hun land, blijkt uit een rondvraag van de ngo Save The Children bij kinderen in Syrië en onder vluchtelingen in de buurlanden.
2 h
Knack.be
Le Parlement bruxellois s'installera dans l'ancien bâtiment de Belgacom
03:00 À l'étroit dans ses murs de la rue du Lombard, le Parlement bruxellois doit délocaliser une partie de ses services. Son choix s'est porté sur l'ancien hôtel téléphonique de la rue de la Paille.
3 h
www.lecho.be
‘Als het vonnis over de dood van George Floyd verkeerd is, breken we de boel af’
03:00 Minneapolis maakt zich op voor gespannen weken, nu de rechtszaak tegen de agent die George Floyd doodde, begint. Het broeit in de stad en het aanpakken van politiegeweld blijft een thema.
3 h
www.tijd.be
Nooit eerder lastiggevallen tot David door minderjarige ‘homorovers’ in de val werd gelokt en dat met de dood moest bekopen
David Polfliet ging volgens zijn beste vriend zelden op date laat op de avond. Maar vrijdagavond werd hij misleid door drie minderjarigen – amper 16 en 17 jaar oud – en naar een park in Beveren gelokt. De drie homohaters wilden de veertiger beroven en hem de schrik van zijn leven bezorgen. Polfliet zou het niet overleven. Het drietal, dat zich intussen meldde bij de politie, wordt gelinkt aan minstens twee andere feiten van gaybashing. “David was op zijn hoede, maar werd nooit eerder lastiggevallen”, getuigt zijn beste vriend.
3 h
www.nieuwsblad.be
“Levenslang is uitgesloten”: wat gebeurt er nu met de minderjarige verdachten en wat riskeren zij na moord op David?
Een 16-jarige en twee 17-jarigen zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van David P. Het slachtoffer zou zijn vermoord omdat hij op mannen viel. Hoe gaat het nu verder met de drie minderjarige verdachten en welke straf riskeren zij? Advocaat Jan De Winter geeft antwoord.
3 h
www.nieuwsblad.be
Vaccinatie betekent nog geen vrijheid: waarom maatregelen blijven gelden ook al ben je al ingeënt
Huisartsen hebben van Sciensano de duidelijke instructie gekregen dat er voor hun gevaccineerde patiënten (nog) niks verandert. “Wie symptomen heeft, moet nog steeds worden getest.” Wie in het buitenland was of nauw contact had met een besmette persoon moet nog altijd in quarantaine. Volgens viroloog Steven Van Gucht is dat nog zeker nodig tot ten minste alle 65-plussers en risicopatiënten zijn ingeënt.
3 h
www.nieuwsblad.be
Van 33 tot 91 jaar, zij kregen al een vaccinatie-uitnodiging: “Ik leef al mijn hele leven in een bubbel”
Er zijn ons land intussen meer dan 320.000 vaccinatie-uitnodigingen verstuurd. Dat zegt Frank Robben, de CEO van Smals, het bedrijf dat de reservatietool voor de vaccinatiecentra uitwerkte. “Nu aan de beurt zijn de zorgverstrekkers in eerste lijn, de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Antivaxbeweging spant nietsvermoedende artsen voor de kar: “Ik weet zelfs niet wat dat is”
Artsen Voor Vrijheid, de organisatie die wil dat de vaccinaties tegen het coronavirus stoppen, heeft een lijst met artsen gepubliceerd van wie ze suggereren dat ze hen steunen. Maar de artsen op die lijst blijken van niets te weten. “Ik vind het schandalig dat ik op hun lijst sta”, zegt een huisarts uit Deinze. “Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis. Bovendien ben ik zélf al gevaccineerd.”
3 h
www.nieuwsblad.be
De strijd om West-Vlaanderen: regering raakt het maar niet eens over hertekening van Vlaanderen
Het kluwen aan lokale samenwerkingsverbanden eenvoudiger maken en vooral afslanken. Met dat doel voor ogen werkt de Vlaamse regering aan een plan om Vlaanderen op te delen in zo’n 12 tot 15 regio’s. Ook maandagavond kwam het niet tot een akkoord, want CD&V blijft zich verzetten tegen het plan van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD).
3 h
www.nieuwsblad.be
‘Lili & Marleen’-acteur Steven De Lelie (43) voor de tweede keer papa
Voormalig televisieacteur Steven De Lelie (43) is opnieuw papa geworden. De Antwerpenaar, die lang geleden Rikki speelde in Lili & Marleen en Bert Van den Bossche in Familie, verwelkomt samen met zijn partner Katrien Vergauwen een dochter, Emma. Zondag kwam het kindje ter wereld.
3 h
www.nieuwsblad.be