La Juventus se qualifie en quarts de finale de la Coupe d'Italie après les prolongations

La Juventus s'est qualifiée pour les quarts de finale de la Coupe d'Italie après sa victoire 3 buts à 2 sur le Genoa en prolongations, mercredi.
Load more
Read full article on: 7sur7.be
États-Unis: plus de morts du covid que de soldats tués durant la Seconde guerre mondiale
La première puissance mondiale déplore 405.400 décès depuis le début de la pandémie.
www.lesoir.be
COLUMN. “Net als Sophia Loren (86) wens ik Joe Biden (78) een jongere body double toe: Kamala Harris (56)”
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sophia Loren (86), tijdloze diva
HLN.be
Crisis? Welke crisis? Terwijl sponsors Soudal en Deceuninck boerenjaar beleefden, konden renners niet anders dan inleveren
Hoezo, crisis? Terwijl hoofdsponsors Deceuninck en Soudal een boerenjaar achter de rug hebben, leverden de renners van de gelijknamige teams in. Oliver Naesen sloeg indertijd spijkers met koppen, zo blijkt nu. Onze chef wielrennen: “Elke renner die zijn loonsvermindering voor de arbeidsrechtbank had willen betwisten, had van de rechter ongetwijfeld gelijk gekregen. Maar geen renner die het heeft gedaan, natuurlijk.”
HLN.be
Petits arrangements cupides "entre amis" chez Ogeo (enquête)
Bas de laine de six millions pour de futurs bonus, conventions ultraconfidentielles signées sur le tard, doubles rémunérations, cartes de crédit utilisées à des fins personnelles, frais d'avocats considérables et suspects: après les investissements très risqués d'Ogeo Fund, voici les surprenantes relations à l'argent des directeurs du fonds de pension, mises au jour par la FSMA.
Levif.be
Agente wordt gefilmd terwijl ze 'makak' en 'homo' roept naar burgers in Anderlecht, maar ze krijgt geen straf
Een politievrouw die tijdens een patrouille in Anderlecht burgers uitmaakte voor 'makakken' en 'homo's', komt er ongestraft van af. Ze heeft haar sanctie met succes aangevochten. Niet dat ze de feiten ontkent - die waren dan ook gefilmd - maar volgens de letter van de wet kreeg ze haar straf... drie dagen te laat.
HLN.be
Agente wordt gefilmd terwijl ze 'makak' en 'homo' roept naar burgers in Anderlecht, maar ze krijgt geen straf
Een politievrouw die tijdens een patrouille in Anderlecht burgers uitmaakte voor 'makakken' en 'homo's', komt er ongestraft van af. Ze heeft haar sanctie met succes aangevochten. Niet dat ze de feiten ontkent - die waren dan ook gefilmd - maar volgens de letter van de wet kreeg ze haar straf... drie dagen te laat.
HLN.be
Diamantairs staan terecht voor grote witwascarrousel
06:00 Hebben Antwerpse diamantairs jarenlang miljoenen euro's duister geld witgewassen via hun verborgen bankrekeningen in Zwitserland? Daarover begint vandaag een grote zaak voor de Antwerpse strafrechter.
www.tijd.be
Ans/St-Nicolas: plus de 40 policiers ont traqué les infractions
V endredi, la police d’Ans/Saint-Nicolas a mené une action coordonnée sur l’ensemble du territoire, avec des renforts des douanes et de la police fédérale. Plus de 40 policiers étaient mobilisés. PV Covid, personnes recherchées interpellées, infractions de roulage: les chiffres parlent d’eux-mêmes…
Lameuse.be
Comment l’Etat prend des libertés avec votre vie privée
Si vous êtes sensible à l’utilisation de vos données personnelles, un article passé inaperçu dans l’arrêté ministériel «covid» du 12 janvier dernier devrait vous intéresser. Problème: il est impossible pour le citoyen de décoder sa portée. Des recours devant le Conseil d’État sont envisagés.
www.lesoir.be
Bruxelles:la Région repense le site de Neerpede
Etang de baignade, zone récréative, réserves naturelles ou encore pôle d’agriculture urbaine, les 40hectares verts anderlechtois revisités à l’horizon 2025-2030.
www.lesoir.be
44.000 eigenaars zonnepanelen willen Vlaamse overheid in gebreke stellen
De beslissing van het Grondwettelijk Hof om een decreet te vernietigen van de Vlaamse Overheid over het voordeel van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen, zette heel wat kwaad bloed. Tienduizenden mensen voelen zich bekocht. Ondertussen hebben meer dan 44.000 eigenaars van zonnepanelen zich verenigd in een Facebookgroep. Ze willen de Vlaamse Overheid in gebreke stellen.
www.hbvl.be
Premier De Croo: “Biden zal ook op ons rekenen”
Uiteraard heeft ook premier Alexander De Croo (Open Vld) de eedaflegging van Joe Biden met grote aandacht gevolgd. Wat heeft hij onthouden van de speech en wat zijn zijn verwachtingen van de samenwerking met de nieuwe president?
www.hbvl.be
De ster van de inauguratie: zagen we de Amerikaanse presidente van 2036?
Een dichteres was dé ster van de inauguratie. Net als Joe Biden overwon Amanda Gorman (22) een spraakgebrek en wil ze ooit het hoogste ambt bekleden.
www.hbvl.be
President Biden laat er geen gras over groeien: er wacht hem een hoop werk
Tijd om achterover te leunen na een vermoeiende verkiezingscampagne en een mooie inauguratie heeft kersvers president Joe Biden niet. Er wacht hem een hoop werk.
www.hbvl.be
President Biden reikt expliciet de hand, maar bekritiseert impliciet zijn voorganger
Het tijdperk-Trump is voorbij, zijn opvolger Joseph Biden is sinds gisteren officieel de 46ste president van de Verenigde Staten. Biden hoopt die staten ook weer echt verenigd te maken. ‘Laat ons stoppen met deze oorlog tegen de burgerzin’, was zijn boodschap woensdag aan alle Amerikanen.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Kajillionaire’ is ‘Ocean’s Eleven’ met meer dan één hoek af
Acrobatische toeren van ‘Westworld’-actrice Evan Rachel Wood, de fascinerende rarigheid van cineaste Miranda July en de zegen van Brad Pitt. Ook zonder grootscheepse bioscooprelease is ‘Kajillionaire’ het bekijken waard. Een lekker geflipte heistfilm die binnen glijdt als een ‘Ocean’s eleven’ op huis-, tuin- en keukenformaat.
www.hbvl.be
‘Riverdale’ is terug, en hoe: vijfde seizoen elke donderdag te zien op Netflix
Nog meer goed nieuws voor alle kijkbuiskindertjes: het razend populaire en (laat ons eerlijk zijn) knettergekke Riverdale is vanaf nu elke donderdag terug op Netflix. In het alweer vijfde seizoen maken we een sprong in de tijd: Archie en co komen vijf jaar na hun laatste schooldag op Riverdale High terug naar hun immer mysterieuze thuisstadje. Al moet eerst het inderhaast afgebroken vierde seizoen (corona, weet u wel?) eerst nog ingehaald worden, met een aflevering over hun afsluitend schoolbal.
www.hbvl.be
Tweede special van hitreeks ‘Euphoria’ vanaf maandag op Streamz
The Kids are alright, dachten we midden 2019 toen Euphoria met een knal opende op HBO. Eindelijk nog eens een jeugdserie die zijn doelpubliek serieus nam, én visueel verbluffend was. Dat broze vertrouwen van journalisten op een zekere leeftijd in de jeugd werd niet geschaad, want Euphoria landde in 2020 net in de top tien van meest bekeken series op Streamz. Om het succes in pandemische tijden toch te kunnen verzilveren, pakte HBO in december al uit met een eerste tussendoortje waarin Rue (gespeeld door Zendaya) een aangrijpende dialoog had met haar mentor. Komende maandag is het de beurt aan ander hoofdpersonage Jules (Hunter Schafer) om in het welluidende F**k Anyone Who’s Not a Sea Blob te mijmeren over het afgelopen jaar.
www.hbvl.be
Tom Waes: “Corona is een zegen voor mijn relatie met Mieke”
Zondag kart Tom Waes (52) op Eén door onze provincie voor ‘Reizen Waes: Vlaanderen’. “Corona heeft ook goeds gebracht”, zegt Tom. “Het is een zegen voor mijn relatie, én ik heb meer tijd om gitaar te spelen.”
www.hbvl.be
Recensie: ‘Ma Rainey’s’ (Netflix) moet het hebben van geweldige cast en muziek
Denzel Washington wilde als producer negen toneelstukken van August Wilson verfilmen om te tonen hoe zwarten in het verleden het dagelijkse bestaan ervaarden. Na Fences is het de beurt aan Ma Rainey’s Black Bottom. De film verhaalt de plaatopname van de gelijknamige song door blueskoningin Ma Rainey in 1927. Terwijl zij haar eisen stelt aan de blanke producers, raken de door racisme gekwelde muzikanten verwikkeld in een conflict. De geweldige cast, geleid door Viola Davis en Chadwick Boseman zaliger, en de prachtige muziek kunnen niet beletten dat dit verfilmd theater blijft. Maar dan wel uitstekend theater.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Outside The Wire’ brengt drones, robots en oorlog - en niets meer
Wie nieuwe actiefilms miste, kan terecht bij Outside the Wire van Mikael Håfström. Het verhaal speelt in 2036 in een door oorlog verscheurd Oekraïne waar het Amerikaanse leger met robots en drones de vrede tracht te bewaren. In die chaos moeten dronepiloot Harp en kapitein Leo (Anthony Mackie) een losgeslagen militieleider trachten uit te schakelen. Håfström wilde hier wat vertellen over moderne oorlogsvoering en de rol van de VS in conflicthaarden. Het concept voelt echter hypocriet aan en het script raakt kant noch wal. De ‘boodschap’ gaat dan ook de mist in. Maar de actiescènes zullen u wel wakker houden.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Forever’ van Teen Creeps schreeuwt om een moshpit met gemorst bier
Niks moeilijke tweede. Op ‘Forever’ durft de Gents-Breese band Teen Creeps de gebalde vuist ook eens inruilen voor de fluwelen handschoen. Het resultaat rockt zo hard dat het weer even 1993 lijkt.
www.hbvl.be
Recensie: Rhye blijft jaren na hit ‘The Fall’ meer dan trendy geluidsbehang
Sinds de Deense producer Robin Hannibal het voor bekeken hield, staat de Canadese zanger Michael Milosh in zijn eentje aan het roer van Rhye. Drie albums ver klinkt dat collectief nog steeds als het bastaardneefje van eighties-diva Sade. Home blinkt andermaal uit in verfijning. In de video van de single Black Rain danst acteur Aaron Taylor-Johnson als een Griekse god in bloot bovenlijf. Het vat mooi Rhye’s gevoel voor sensuele R&B-pop met een toefje electro. Die klinkt organischer dan de doorsnee Amerikaanse productie. Wie van slechte wil is, doet dit af als eenvormig geluidsbehang voor trendy loungebars. Wie het gestileerde geluid en de satijnen verpakking wel lust, speelt Home op repeat.
www.hbvl.be
De waaier van Warhol: expo in Luik over paus van de popart is niet te missen
‘Warhol: The American Dream Factory’ in La Boverie in Luik is meer dan een chronologisch overzicht van het werk van Andy Warhol. Het resultaat is een grondig portret van de paus van de popart.
www.hbvl.be
Recensie: ‘Hitman III’ maakt gametrilogie over huurmoordenaar nog grootser
Als huurmoorden een edele kunst zou zijn, dan was Agent 47 de absolute grootmeester. Al twee decennia legt hij op bestelling doelwitten om. Dit sluitstuk van de ‘Hitman’-trilogie krikt het niveau weer een beetje hoger.
www.hbvl.be
5x paella: bij deze zaken kan je het Spaanse gerecht bij uitstek afhalen
Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen.
www.hbvl.be
Geproefd: van pannenkoek tot gastronomie, bij Bistro Philippe is de keuze ruim
‘Culinaire takeaway’ is de baseline van Bistro en Traiteur Philippe in Alken. Je kan er gastronomische menu’s afhalen, maar op de kaart staan ook pastagerechten, desserts, soep én… pannenkoeken.
www.hbvl.be
Onze bierkenner proeft Enigma, bier gebrouwen door een Heusdens biochemicus
Mark Veugelers is doctor in de Medische Wetenschappen, maar in 2015 gooide de Heusdenaar zijn leven radicaal om: hij werd brouwer. De bieren van zijn Enigma Brewery worden intussen tot in China gedronken.
www.hbvl.be
Wil je het Nationaal Park Hoge Kempen ontdekken? Begin dan met onze tips
Als Tom Waes naar Limburg komt, moet hij halt houden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Met deze tips kan u hem achterna. Check wel de geldende coronamaatregelen, want soms is het onthaal gesloten of zijn activiteiten opgeschort.
www.hbvl.be
Getest door ons lezerspanel: plezier tijdens de familiespeurtocht in Kiewit
Terwijl de jongsten als heuse speurneuzen de code kraken om het Mysterie van Kiewit op te lossen, kunnen mama en papa ondertussen genieten van de mooie natuur op Domein Kiewit in Hasselt.
www.hbvl.be
Nina Derwael klinkt zich vast aan haar coaches:“Zij weg, dan ik ook”
Als mijn coaches weg moeten, ga ik mee. Die boodschap bracht Nina Derwael gisteren via Sporza. Het klinkt haast als een dreigement naar de onderzoekscommissie die het misbruik in het turnen onderzoekt.
www.hbvl.be
“Rukwinden met pieken tot 90 km per uur in de vroege ochtend”
Tussen vijf en acht uur in de ochtend zal er dan een actieve regenzone van west naar oost over Limburg trekken. Tijdens deze passage kunnen de rukwinden oplopen tot soms 90 km per uur. Een zeer lokale hogere uitschieter tot dicht in de buurt van 100 km per uur valt niet uit te sluiten.
www.hbvl.be
Bijna één op de vier test positief in Truiense basisschool: “Ook gezinsleden testen”
Bijna één op de vier leerlingen en personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden heeft positief getest, zo blijkt uit de eerste resultaten van de grootschalige testing. Ook de Truiense schooltjes Momentum en Villa De Raam moeten na besmettingen de deuren sluiten.
www.hbvl.be
ZOL in Genk start als eerste inentingen met Moderna-vaccin
Het ZOL in Genk gaat vandaag als eerste ziekenhuis in Limburg personeel inenten met het Moderna-vaccin. Vrijdag wordt er een versnelling hoger geschakeld en krijgen in totaal 500 personeelsleden een eerste prik.
www.hbvl.be
Personeel Jessa en Trudo krijgt “komende twee weken” vaccins
Een deel van het ziekenhuispersoneel van Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden zal “de komende twee weken” ingeënt worden, ook al levert Pfizer volgende week 28.000 dosissen vaccin minder. “Enkel als we zwart op wit de bevestiging hebben, communiceren we met ons personeel”, klinkt het bij Jessa.
www.hbvl.be
Un assouplissement pour Geneviève Lhermitte, la mère infanticide de Nivelles: elle est transférée dans un centre psychiatrique plus ouvert
Geneviève Lhermitte, 54 ans, condamnée à perpétuité pour avoir assassiné ses cinq enfants en 2007, continue à progresser vers plus de liberté. Si elle reste sous libération conditionnelle, on apprend qu’elle a quitté le centre psychiatrique fermé de Manage pour un autre centre, plus ouvert.
Sudinfo.be
Achelse trappist is geen echte trappist meer
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn "Authentic Trappist Product"-label. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
HLN.be
Accord de Paris, port du masque...: Biden marque la rupture avec Trump à son arrivée à la Maison Blanche
Le nouveau président a signé un décret imposant le port du masque et le respect de la distance sociale dans tous les lieux relevant de l’Etat fédéral aux USA
www.lesoir.be
Twintigtal mogelijk gewelddadige rechts-extremisten in ons land
"De gemeenschappelijke database telt deze maand 28 rechts-extremisten die beschouwd worden als haatpropagandisten en 21 individuen die beschouwd worden als mogelijk gewelddadige extremisten." Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) geantwoord op een parlementaire vraag, meldt La Dernière Heure. "Die cijfers stijgen constant."
HLN.be
ANNO 2021. 'Supernanny' Wendy Bosmans (44): "Nooit gedacht dat ik een schrijnwerkerij zou uitbaten”
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: gedragstherapeute Wendy Bosmans (44), van 2005 tot 2009 ‘supernanny’ in het gelijknamige VTM-programma over opvoeden.
HLN.be
ANNO 2021. 'Supernanny' Wendy Bosmans (44): "Nooit gedacht dat ik een schrijnwerkerij zou uitbaten”
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: gedragstherapeute Wendy Bosmans (44), van 2005 tot 2009 ‘supernanny’ in het gelijknamige VTM-programma over opvoeden.
HLN.be
Een bak Westvleteren bestellen blijkt aartsmoeilijk: zo maak je het meeste kans
Fantastisch nieuws voor trappistenfans: zelfs de wereldberoemde Westvleteren kan voortaan vanuit de luie zetel besteld worden. Maar omdat ook online de vraag vele malen groter dreigt te worden dan het aanbod - het lijken wel tickets voor Tomorrowland - pakken bierliefhebbers het beter slim aan. Hoe scoor je het best een bak Westvleteren?
HLN.be
Netflix meer dan 250 miljard dollar waard
200 miljoen klanten, die doen je verdienen. Elke dag. Bij de opening van de Amerikaanse beurs werd Netflix dan ook beloond voor het bereiken van deze mijlpaal. Het aandeel van de streamingdienst schoot bij de start van de handel op Wall Street 14% hoger. De waarde van het bedrijf klom daarbij voor het eerst boven 250 miljard dollar of omgerekend zowat 207 miljard euro.
HLN.be
Netflix meer dan 250 miljard dollar waard
200 miljoen klanten, die doen je verdienen. Elke dag. Bij de opening van de Amerikaanse beurs werd Netflix dan ook beloond voor het bereiken van deze mijlpaal. Het aandeel van de streamingdienst schoot bij de start van de handel op Wall Street 14% hoger. De waarde van het bedrijf klom daarbij voor het eerst boven 250 miljard dollar of omgerekend zowat 207 miljard euro.
HLN.be
Les habitants du parc de Cointe ne veulent pas des SDF au manoir
L’idée du PTB d’installer dans le manoir inoccupé du parc de Cointe des logements pour les sans-abri a rapidement fait réagir les riverains. Pour les résidents de cet espace privé, un obstacle juridique ainsi que l’état du bâtiment rendent le projet irréalisable.
Lameuse.be
Amerikaanse sterren en oud-presidenten brengen eerbetoon aan president Biden
Tal van Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. Naast muzieksterren als Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake waren ook oud-presidenten Bush, Clinton en Obama te zien.
De Standaard
La Commission de Développement rural de Bassenge est-elle trop politisée?
Nouveau rififi au sein de la Commission Locale de Développement Rural de Bassenge. Les deux représentants PS viennent de présenter leur démission, dénonçant la nomination d’élus sur le quota citoyen et l’instrumentalisation dans le choix des projets à réaliser.
1 h
Lameuse.be
Amerikaanse sterren eren president Joe Biden in online show
Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.
1 h
HLN.be