La mise à disposition de personnel n'est pas une décision à prendre à la légère

00:37 La Cour du travail de Mons a rendu une décision le 27 février 2019 qui risque de susciter l'agitation de nombreux employeurs. Cet arrêt (1) porte sur la vérification de l'existence d'un éventuel trans...
Load more
Read full article on: lecho.be
OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag stijgt nog licht, maar duikt weer onder grens van 2.000
Het gemiddeld aantal nieuwe gevallen per dag duikt opnieuw onder de grens van 2.000. Op dagbasis is er sprake van een stabilisatie. De trend van het aantal opnames en overlijdens is nog altijd licht dalend. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
HLN.be
Het sprookje van Dokkoon Kapueak (38), van kind uit de Thaise jungle tot sterrenchef: “Ik moest elke ochtend om 5 uur opstaan om het huishouden te doen”
Thaise sprookjes bestaan, vraag het maar aan Dokkoon Kapueak (38). Na een grillig leven in Thailand waarbij ze als kind elke ochtend om vijf uur moest opstaan om het huishouden te doen en in lageloonfabrieken golfzakken aaneennaaide, werd ze afgelopen maandag als chefkok van ‘Boo Raan’ in Knokke verrassend bekroond met een Michelinster. Van kind uit de Thaise jungle tot Belgische sterrenchef: het wonderlijke verhaal van ‘Koon’ Kapueak.
HLN.be
Column. Quasi iedereen mist het: hoelang nog voor we naar de kapper mogen?
Zelf draag ik mijn haar in een vlechtje langszij, op mijn slechtste dagen. Dat moet ongeveer 35 jaar geleden zijn, toen stond het weliswaar schattiger dan nu, maar het is een klaar geval van overmacht. Grote opluchting dan ook, om in uw krant vast te stellen dat er lotgenoten zijn. Bart Tommelein heeft een woeste krullenbol, Ella Leyers is roze uitgeslagen, Freek Braeckman boetseert elke ochtend een kuif.
HLN.be
Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio, de architecten achter het succes van Antwerp: “Het is geen strijd met Brugge. Maar we zijn wél ambitieus”
“Mensen die hun vak kennen, laat ik werken”, vertelt Paul Gheysens (67). “Zo heb ik een contactpersoon in Polen. Als die mij vertelt: ‘Paul, ik vind dat we hier een terrein voor 20 miljoen euro moeten kopen’, dan zeg ik hem: ‘A la minute.’ Hetzelfde geldt voor Luciano. Als je vijf Gouden Schoenen hebt geleverd... – dat is uniek.” Luciano D’Onofrio (65), achteloos: “Oui, ce n’est pas mal.” Hun eerste dubbelinterview: “We gaan nog niet op retraite, hé, Luciano.”
HLN.be
Belgen wonnen samen ruim 817 miljoen euro in 2020: “Voor sommigen was dit een houvast”
Corona of niet, we blijven vasthouden aan ons wekelijkse lottoformulier. “Een traditie die we tijdens die lockdown wél nog konden koesteren”, klinkt het. 94.146.632 winnaars wonnen in dat rotjaar 2020 samen 817.587.974 euro.
HLN.be
Van deurbel die temperatuur meet tot opruimrobot: gadgets om naar uit te kijken
De digitale editie van de Consumer Electronics Show toonde deze week een blik in de nabije toekomst in de wereld van de gadgets. Wij maakten een selectie van tien blikvangers om naar uit te kijken.
www.hbvl.be
“De sneeuw krijgt het moeilijk om te blijven liggen”
Zondag zet de dooi hard door. In de ochtend zal het sneeuwlaagje het al moeilijk krijgen om te blijven liggen. Kort na de middag bereiken we maxima tussen +4 en +6°C.
www.hbvl.be
Honderden jongeren verzamelen voor massaal sneeuwbalgevecht in Engeland, ondanks strenge coronamaatregelen
Ondanks de coronamaatregelen in Engeland kwamen donderdag honderden jongeren samen om een groot sneeuwballengevecht te houden in Leeds. Er volgde meteen veel kritiek op sociale media. De deelnemers waren zich echter van geen kwaad bewust: “Mentale gezondheid is even belangrijk als fysieke gezondheid.”
www.hbvl.be
Zwaarbewapende man die vrijdag aan Capitool werd ingerekend weer vrijgelaten
De zwaarbewapende man die vrijdagavond door de politie werd ingerekend aan het Capitool in Washington is opnieuw op vrije voeten. De man in kwestie, Wesley Allen Beeler uit de staat Virginia, beweert dat er sprake is van een misverstand en zegt dat hij verloren was gelopen.
1 h
HLN.be
Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V): 'Het is tijd voor een uitgewerkt exitplan'
In gesprek met De Zondagspreekt minister van financiën Vincent Van Peteghem zich uit voor een exitplan: 'Dat moet voor nieuw perspectief zorgen.'
2 h
Knack.be
REPORTAGE. Een vergeten oorlogsheld, een goudmijn en een vrouwenbastion: ook dit is de Baraque de Fraiture
Er is een vergeten oorlogsheld en een goudmijn van de Kelten. Maar de geschiedenis van de Baraque de Fraiture is er vooral toch één van vrouwen: van Marie-Joseph Molhan en haar lemen hut die uitgroeide tot een van moeder op dochter doorgeven herberg, nu al zes generaties lang. Dit is een portret van de Baraque de Fraiture, 652 meter boven de zeespiegel en tegenwoordig overspoeld door dagjestoeristen met sneeuwhonger.
2 h
HLN.be
Is Elon Musk écht de rijkste mens ter wereld? "Gates, Bezos en Zuckerberg zouden wellicht toch niet willen wisselen”
Zijn grote ambitie is om de ruimte te veroveren, maar ook de beurskoers van zijn autobedrijf Tesla neemt astronomische proporties aan. Dat maakt dat volgens zakenblad ‘Forbes’ niemand rijker is dan Elon Musk (49). Nochtans heeft de ‘rijkste’ naar eigen zeggen niet veel geld. “De mensen denken dat maar.”
2 h
HLN.be
REPORTAGE. Een vergeten oorlogsheld, een goudmijn en een vrouwenbastion: ook dit is de Baraque de Fraiture
Er is een vergeten oorlogsheld en een goudmijn van de Kelten. Maar de geschiedenis van de Baraque de Fraiture is er vooral toch één van vrouwen: van Marie-Joseph Molhan en haar lemen hut die uitgroeide tot een van moeder op dochter doorgeven herberg, nu al zes generaties lang. Dit is een portret van de Baraque de Fraiture, 652 meter boven de zeespiegel en tegenwoordig overspoeld door dagjestoeristen met sneeuwhonger.
2 h
HLN.be
Antwerpse verpleegster op Covid-afdeling zag beide ouders sterven: “Ik kon gelukkig afscheid nemen”
Hilde Haegemans en Ivo Van Gerwen waren 56 jaar getrouwd. Sinds hun pensioen waren ze onafscheidelijk. Ze deden alles samen en liepen helaas ook samen het vermaledijde virus op. Op de Covid-afdeling van Sint-Vincentius lagen ze samen op de kamer. Tot het einde werd het koppel verzorgd door hun dochter Inge, al twintig jaar verpleegster in het Antwerpse ziekenhuis.
2 h
www.gva.be
Hoe olifant Adèle 89 jaar na haar dood in Berchem opduikt in Luik
Tijdens de ijskoude winternacht van 12 op 13 januari 1932 breekt er brand uit bij circus Sarrasani. Het circus uit de Duitse stad Dresden staat opgesteld op de toenmalige militaire gronden van Berchem. Het is een inferno. Wilde dieren breken uit en slaan op de vlucht. Maar de grootste ramp speelt zich af in de olifantenstal. Acht van de tweeëntwintig olifanten van Hans Stosch-Sarrasani laten het leven na een gruwelijke doodstrijd. Zeven van hen worden ter plaatse begraven. De achtste, Lady, wordt bewaard in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Of dat is toch wat tot nog toe werd aangenomen. Want bijna 90 jaar na datum, blijft de vreselijke gebeurtenis geheimen prijsgeven. “Een eurekamoment”, zegt Ekerenaar en olifantliefhebber Bert Van den Bossche. Hij botste bij toeval op het skelet van olifant Adèle... in Luik.
2 h
www.gva.be
Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders: “Mogelijk moordonderzoek als zij niet had ingegrepen”
In Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft een serveerster een elfjarige jongen gered die door zijn stiefvader en moeder zwaar mishandeld werd. Toen de familie haar restaurant bezocht, viel het de vrouw op dat het jongetje geen eten kreeg terwijl de rest van de familie wel zat te schransen. Ook zag ze dat hij schrammen en blauwe plekken had, waarna ze - achter de rug van ouders om - via een briefje aan het kind vroeg of hij hulp nodig had. Het jongetje knikte daarop ja, waarna ze de politie inschakelde.
2 h
HLN.be
70 procent minder aanvragen voor overbruggingsrecht
Tijdens de tweede coronagolf (oktober-december) waren er ruim 70 procent minder aanvragen van zelfstandigen voor het overbruggingsrecht in vergelijking met de eerste golf (maart-mei). In december bijvoorbeeld diende nog amper 12,5 procent van de zelfstandigen in hoofdberoep er een aanvraag voor in.
2 h
HLN.be
LIVE. Oostenrijk verlengt lockdown tot 7 februari
België krijgt volgende week niet 40.000 maar slechts 7.000 minder doses van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech geleverd. Dat meldt de taskforce die instaat voor de vaccinatiestrategie. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
4 h
HLN.be
Wout van Aert gaat laatste rechte lijn richting WK in: “Ik was liever niet op stage naar Spanje gegaan”
Conditie: check. Goed gevoel in het zand: check. Winning mood: check. Twee weken voor het WK op het strand van Oostende griste Van Aert de zege mee op dat andere strand, dat van het Zilvermeer in Mol. “Ik had nog geen zandcross gedaan dit jaar”, legt hij uit waarom hij als een van de weinige toppers deze wedstrijd wél absoluut wilde rijden. “Dit doet mij goed richting WK.”
4 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Ella Leyers wordt in één klap 40 jaar ouder, de foto die het leven van Ellemieke Vermolen veranderde
Verjaardagen, foto’s uit de oude doos en uitkijken naar het coronavaccin: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
4 h
www.nieuwsblad.be
De ‘Kussenman’ wilde helpen, maar zelfs voor Trump ging zijn plan te ver
In zijn laatste dagen als president slinkt het kransje getrouwen rond Donald Trump, en lijkt het alsof enkel de grootste complotdenkers overblijven. Een van hen is Mike Lindell, CEO van kussenfabrikant MyPillow. Vrijdag werd hij gespot met een bundeltje nota’s waaruit moet blijken dat hij de president wilde overtuigen om de staat van beleg af te kondigen in de VS. Dat ging zelfs Trump te ver.
4 h
www.nieuwsblad.be
Lier zegt “sorry” voor heksenverbranding: eindelijk eerherstel voor Cathelyne
De stad Lier verleent woensdag eerherstel aan een vrouw die in 1590 op de Grote Markt verbrand werd als heks. Het stadsbestuur excuseert zich ook, en erkent een “lijn van verantwoordelijkheid”.
4 h
www.nieuwsblad.be
Actrice Tania Kloek werkt nu als boekhoudster: “Altijd al fascinatie gehad voor cijfers”
U bent uw kantoorjob beu? Tania Kloek is blij dat ze er op haar 47ste eindelijk een heeft. Vorig jaar begon de Antwerpse, die nog even te zien is in ‘De zonen van Van As’, aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Niet als actrice, maar als boekhoudster. “Er komt een moment in je leven dat je financiële zekerheid wilt.”
4 h
www.nieuwsblad.be
Zoontje (1,5) van Lil’Kleine krijgt peperduur horloge cadeau
Het lijkt wel verplicht voor rappers om uit te pakken met bling-bling, het liefst zo exclusief en duur mogelijk. Dat geldt tegenwoordig niet alleen voor Nederlander Lil’ Kleine (25) zelf, maar ook voor zijn zoon Lío Zion.
4 h
www.nieuwsblad.be
Kabeljauw in een krokant bierkorstje of goulashsoep met bier? Zo ga je aan de slag met drank in de keuken
Koken met drank is altijd een goed idee. Bier in dit geval, maar ook wijn, sherry, porto of sake zijn perfecte smaakmakers. Een geut alcohol in een recept heeft ook iets ondeugends en feestelijks, zelfs als er niks te vieren valt.
4 h
www.nieuwsblad.be
De acht meest opvallende motoren die je had moeten zien op het salon
Geen Brussels Motorshow dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat de motormerken niks nieuws te melden hebben. Net zoals de autoconstructeurs, halen de motorimporteurs het salon naar hun dealers. Daar kun je de modellen bewonderen die anders in de Heizelpaleizen hadden gestaan. Wij kozen er de acht meest opvallende uit.
4 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Ella Leyers wordt in één klap 40 jaar ouder, de foto die het leven van Ellemieke Vermolen veranderde
Verjaardagen, foto’s uit de oude doos en uitkijken naar het coronavaccin: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
4 h
www.hbvl.be
Eerst G7-top sinds begin van de pandemie in juni in Cornwall
De volgende G7-top, de eerste sinds het begin van de pandemie, zal in 2021 plaatsvinden van 11 tot 13 juni in de Engelse badplaats Carbis Bay, in Cornwall. Dat heeft de Britse regering zaterdagavond laten weten.
4 h
HLN.be
Votre horoscope du dimanche 17 janvier: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 17 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
4 h
Sudinfo.be
Bewakingscamera filmt vliegtuig dat recht naar beneden valt, maar piloot heeft goede engelbewaarder
Een bewakingscamera in het Amerikaanse Oyster Bay kon afgelopen zondag toevallig een zware crash filmen. Op de beelden valt te zien hoe een vliegtuig recht naar beneden viel en bijna tegen een leegstaand gebouw botste. De 57-jarige piloot had een zeer goede engelbewaarder: de man raakte zwaargewond, maar zijn toestand is stabiel.
5 h
www.nieuwsblad.be
Vulkaan barst uit op Java en spuwt as kilometers de lucht in
Op het Indonesische eiland Java is de actieve vulkaan Semeru opnieuw uitgebarsten. De vulkaan spuwt een rookpluim van as en stoom kilometers de lucht in. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen mensen geëvacueerd.
5 h
HLN.be
Transition à la Maison Blanche: Joe Biden promet une série de décrets dès le premier jour de sa présidence
Joe Biden signera une série de décrets dès le premier jour de sa présidence, mercredi, notamment pour ré-engager les Etats-Unis dans l’accord de Paris sur le climat, a annoncé samedi son futur chef de cabinet, Ron Klain.
5 h
Sudinfo.be
Biden zal meteen na inauguratie een aantal van Trumps beslissingen terugdraaien
De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden gaat onmiddellijk na zijn inauguratie al meteen enkele nieuwe maatregelen implementeren en een paar beslissingen van zijn voorganger, uittredend president Donald Trump, terugdraaien. Dat zal hij doen door het uitschrijven van decreten, een vaak gehanteerde praktijk door presidenten aan het begin van hun ambtstermijn.
6 h
HLN.be
Biden wil vaste verblijfstatus voor miljoenen immigranten
Een van de eerste zaken die Joe Biden wil regelen als president van de Verenigde Staten, is een vaste verblijfstatus voor de naar schatting 11 miljoen immigranten in het land. Biden zal daartoe al op zijn eerste werkdag een nieuwe wet indienen bij het Congres, zo verklaren bronnen rond de president.
6 h
HLN.be
Neige et verglas: toute la Wallonie et Bruxelles restent en alerte jaune
L’IRM a émis une nouvelle alerte sur presque tout le pays pour cette nuit, en raison des conditions glissantes causées par la neige et les plaques de glace. L’alerte se prolongera une partie de la journée de dimanche, mais seulement dans les provinces de Liège et de Luxembourg.
6 h
Lameuse.be
Neige et verglas: toute la Wallonie et Bruxelles restent en alerte jaune cette nuit, voici la quantité de neige annoncée chez vous
L’IRM a émis une nouvelle alerte sur presque tout le pays pour cette nuit, en raison des conditions glissantes causées par la neige et les plaques de glace. L’alerte se prolongera une partie de la journée de dimanche, mais seulement dans les provinces de Liège et de Luxembourg.
6 h
Sudinfo.be
Les Belges à l'étranger: Leicester bat Southampton 2-0 avec deux assists de Tielemans
Leicester s'est imposé 2-0 au détriment de Southampton samedi dans un match comptant pour la 19e journée du championnat d'Angleterre. Timothy Castagne et Youri Tielemans ont joué tout le match avec les Foxes, qui se retrouvent deuxièmes au général.
7 h
www.dhnet.be
Onbekenden spannen kabel aan verlaten spoorweg: quadrijder ernstig gewond
Een quadrijder is vandaag ernstig gewond geraakt toen hij tegen een kabel reed die tussen twee bomen was gespannen. Het incident gebeurde aan een in onbruik geraakte spoorlijn tussen de Henegouwse plaatsen ‘s-Gravenbrakel (Braine-le-Comte) en Edingen (Enghien). Betrokken gemeentes en politiezones vragen met aandrang waakzaam te zijn.
7 h
HLN.be
Onbekenden spannen kabel aan verlaten spoorweg: quadrijder ernstig gewond
Een quadrijder is vandaag ernstig gewond geraakt toen hij tegen een kabel reed die tussen twee bomen was gespannen. Het incident gebeurde aan een in onbruik geraakte spoorlijn tussen de Henegouwse plaatsen ‘s-Gravenbrakel (Braine-le-Comte) en Edingen (Enghien). Betrokken gemeentes en politiezones vragen met aandrang waakzaam te zijn.
7 h
HLN.be
Ligue 1: service minimum pour le PSG, de retour en tête après sa victoire face à Angers (1-0)
Le Paris Saint-Germain, sans convaincre, a repris la tête de la Ligue 1 en s’imposant à Angers (1-0) samedi, pour le retour comme titulaire de sa superstar Neymar.
7 h
Sudinfo.be
Dessoleil solide, Gillet combatif, Rezaei peu inspiré: les notes des Zèbres face à Malines
Voici les notes décernées aux Zèbres par notre expert.
7 h
www.dhnet.be
Premier League: Leicester bat Southampton avec deux assists de Tielemans (2-0, vidéos)
Le Diable rouge a grandement contribué à la victoire des Foxes ce samedi.
7 h
Sudinfo.be
Quad-bestuurder zwaargewond nadat onbekende kabel tussen twee bomen spant
De politie is op zoek naar informatie over een incident dat zich zaterdag voordeed aan de voormalige spoorlijn s-Gravenbrakel - Edingen. Een quad-bestuurder raakte er ernstig gewond nadat hij tegen een kabel reed die tussen twee bomen was gespannen. De politie gaat uit van kwaad opzet.
7 h
www.nieuwsblad.be
Karim Belhocine après Charleroi – Malines (0-1): «Le résultat pouvait tomber d’un côté comme de l’autre»
Les Zèbres ont concédé la défaite contre Malines, qui s’est montré plus efficace dans des conditions neigeuses.
7 h
Sudinfo.be
Fermer les frontières pour repousser les variants du coronavirus: «C’est en discussion, mais c’est compliqué», selon Elio Di Rupo
Vu la vitesse de propagation de variants du coronavirus chez nos voisins, ne faudrait-il pas fermer les frontières pour épargner au mieux la Belgique. Pour le ministre-président wallon, «C’est en discussion, mais c’est compliqué».
7 h
www.lesoir.be
Isabelle, caissière au Leroy Merlin, condamnée pour escroquerie sur son lieu de travail: elle devra payer plus de 250.000€ de dommages et intérêts
Une caissière de l’enseigne de bricolage Leroy Merlin, dans le nord de la France, a été condamnée à une lourde peine pour escroquerie sur son lieu de travail.
7 h
Sudinfo.be
REACTIES. Ferdy Druijf: “Volgende keer schiet ik hem wel binnen”
Aanwinst Ferdy Druijf mocht nog een twintigtal minuutjes invallen en was na afloop dan ook opgetogen dat hij nu al zijn eerste speelminuten voor KV Mechelen mocht vieren.
7 h
www.gva.be
Witte mars voor doodgeschoten jongen (15) in Nantes
Een kleine 500 mensen hebben deze middag in de West-Franse stad Nantes deelgenomen aan een witte mars ter nagedachtenis van de 15-jarige Abdelghani Sidali. De jongen overleed maandagavond na te zijn beschoten nabij de ingang van het appartementsgebouw waar hij woonde.
7 h
HLN.be