La Parisienne n’est pas une Cyborg blanche, sexy et rebelle

Documentaire. La Parisienne démystifiée / France 3, lundi, 23 heures
Read full article on: lalibre.be
Il y a 25 ans, 300.000 personnes défilaient en blanc contre la violence faite aux enfants
Il y a 25 ans, le dimanche 20 octobre 1996, plus de 300.000 personnes défilaient à Bruxelles pour réclamer une justice plus efficace et apporter leur soutien aux familles de Julie, Mélissa, An, Eefje, Laetitia, Sabine ainsi qu'à tous les enfants victimes de violences. De par son ampleur, la "Marche Blanche" fera date dans l'histoire de la Belgique et précipitera, quelques jours plus tard, la mise en place d'une commission parlementaire chargée de se pencher sur les lacunes et dysfonctionnements de l'enquête sur l'affaire Dutroux.
www.7sur7.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde
Les autorités locales ont fait appel à l'armée.
www.dhnet.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde
Les autorités locales ont fait appel à l'armée.
www.lalibre.be
“Tijdens een manie voelt het alsof er verschillende telefoongesprekken tegelijk bezig zijn in mijn hoofd.” Lieve (57) vertelt over haar bipolaire stoornis
“Zelfs mijn zesde zintuig wordt actief: ik voel aan wat de uitkomst van een film of het antwoord op een vraag zal zijn nog voor er iets is gezegd.” Lieve Lodewyckx (57) heeft een bipolaire stoornis. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ vertelt ze openhartig over hoe ze zich voelt tijdens een manie en een daaropvolgende depressie. Samen met psychiater dr. Pascal Sienaert duidt ze hoe je een bipolaire stoornis herkent, waarom veel mensen een verkeerde diagnose krijgen en hoe je als naaste kan helpen. “Een bipolaire stoornis is een van de meest erfelijke psychische aandoeningen.”
HLN.be
Croquis de justice: "Moi, j’ai frappé personne, monsieur le juge"
Mamadou nie être à l’origine d’une rébellion dans un avion lors du refoulement d’un compatriote guinéen.
www.lalibre.be
Mertens wint met Hsieh Indian Wells en mag naar WTA-finals
Met een vierde dubbelzege van het seizoen, een cheque van 350.000 euro, een ticket voor de WTA-finals en een brede smile vertoefde de Hamontse Elise Mertens zondag op het vliegtuig. Met intussen vaste dubbelpartner Su-Wei Hsieh won ze enkele uren eerder de finale van Indian Wells, de zogenaamde vijfde Grand Slam in het tennis.
www.hbvl.be
Moins de produit, même prix: la "shrinkflation", faire payer plus cher, discrètement
Moins de chips ou de céréales qu'avant dans le paquet ? Vous ne rêvez pas, la "shrinkflation" rétrécit bien les articles de nos supermarchés, un moyen traditionnel pour l'agroalimentaire de masquer des hausses de prix, qui revient en vogue avec la poussée inflationniste post-pandémie.
www.lalibre.be
Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: “Gebrek aan kennis ligt aan basis”
Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.
HLN.be
Dix morts et 11 disparus dans des intempéries en Inde (photos)
Au moins 10 personnes sont mortes à la suite de fortes pluies qui ont touché l’état indien du Kerala. Les autorités locales ont fait appel à l’armée. Onze personnes sont aussi portées disparues dans les districts d’Idukki et de Kotayyam.
Sudinfo.be
Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doel
Een Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.
HLN.be
China test hypersonische raket met nieuwe mogelijkheden op nucleair gebied
China heeft een geheime test uitgevoerd met een hypersonische raket die in een baan rond de aarde werd gebracht, zo meldt The Financial Times zaterdag.
De Standaard
"Le moment est venu d’amplifier les actions en faveur de l’IA"
Si on parle aujourd’hui d’écosystème wallon dédié à l’intelligence artificielle (IA), on le doit, en partie, à Frédéric Peeters et Christophe Montoisy.
www.lalibre.be
Iedereen weer naar het leger? Vlaams Belang wil verplichte gemeenschapsdienst “om jongeren opnieuw weerbaar maken”
Een gemeenschapsdienst van negen maanden bij het leger of de hulpdiensten, daarmee wil de jongerenafdeling van Vlaams Belang jongeren opnieuw fysiek en mentaal “weerbaar” maken en hen “burgerzin” bijbrengen.
www.hbvl.be
Auto belandt in de gracht en brandt volledig uit: bestuurder nergens te bekennen
In de Zinkvalstraat is zondagochtend vroeg een auto compleet uitgebrand nadat de chauffeur met zijn wagen in de beek was beland. Twee brandweerzones moesten ter plaatse komen om te helpen, maar gek genoeg was de chauffeur kennelijk nergens meer te bespeuren.
HLN.be
Futsal (UB): le Standard remporte le choc au sommet chez Futsal Koekelberg!
La sixième journée de Série Interprovinciale C a souri aux Standardmen, mais également aux Lions et à MTGN Auto Grâce-Hollogne.
Lameuse.be
Un temps d’automne calme et sec ce dimanche
Le temps sera d'abord ensoleillé dimanche matin, mais des nuages bas ou du brouillard seront également possibles localement, selon les prévisions de l'IRM.
www.7sur7.be
Artiesten ‘Liefde Voor Muziek’ vertrekken naar Marseille voor opnames
De artiesten van achtste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
HLN.be
Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoede: “Regeringen moeten actie ondernemen”
De Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
www.hbvl.be
Greta Thunberg gaat uit de bol op podium: “We zijn niet alleen boos”
Een goedgehumeurde Greta Thunberg (18) verraste de bezoekers vrijdag tijdens Climate Live in Stockholm. Samen met een 17-jarige klimaatactivist en een medeorganisator van het event zong ze de jaren 80-hit “Never Gonna Give You Up” van Rick Astley.
HLN.be
Vlaamse regering investeert meer dan 1,5 miljoen euro tegen dak- en thuisloosheid
De Vlaamse regering zet in op de aanpak van dak- en thuisloosheid en investeert meer dan 1,57 miljoen euro voor 2021 en 2022 in Housing First. Dat maakt minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) zondag bekend naar aanleiding van de Werelddag van het verzet tegen Armoede.
Knack.be
Rallye de Catalogne: Neuville gère la 1ère place, Ogier 4e
Le Belge se dirige tout droit vers la victoire en Catalogne.
Sudinfo.be
25 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel
'Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid.' Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend ...
Knack.be
Vlaamse regering investeert meer dan 1,5 miljoen euro tegen dak- en thuisloosheid
Voor 2021 en 2022 investeert de Vlaamse regering 1,57 miljoen euro in ‘Housing first’, een programma om dakloze mensen die kampen met gezondheidsproblemen of een verslavingsproblematiek. Dat maakt Vlaams minister van Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) bekend.
De Standaard
Onze analist Niels Albert ziet kloof in het veld nóg groter worden: “Mathieu, Wout en Tom zijn van totaal ander niveau”
Vanaf nu, bijna twintig weken lang vast dinsdagochtendvoer in uw krant en op HLN.be: de (h)eerlijk rechtdoorzeese mening van onze veldritanalist Niels Albert. Voorsmaakje alvast, in dit inleidend weekendinterview. “Van der Poel, Van Aert en Pidcock zijn op 80-90% nóg beter dan al de rest op 110%.”
HLN.be
Wim Lybaert neemt afscheid van ‘De Columbus’: “Jeroen Meus is een véél betere vriend geworden”
Na vier seizoenen parkeert Wim Lybaert (53) z’n Columbus vanavond definitief in de garage. Met een ietwat dubbel gevoel, maar vooral met veel trots en een valies vol mooie herinneringen. Speciaal voor ons blikt hij terug op het programma en deelt hij enkele memorabele momenten, en pionier Lieven Scheire getuigt over de allereerste aflevering. “Het zou ons op een miljoenenboete komen te staan, hoorden we in een strenge Duitse stem.”
HLN.be
Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag ik ze plukken en kan ik ervan eten? Experte waarschuwt: “Ook in tuinen zijn giftige soorten te vinden”
Is het je ook opgevallen dat er al veel meer paddenstoelen in de tuin en in het bos waren dan de voorbije jaren? En vraag je je dan ook af of die paddenstoelen eetbaar zijn? Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie, legt uit: “Bewonder de paddenstoelen, en maak foto’s. Maar pluk ze alleen maar digitaal.”
HLN.be
GOLDEN BOYS. Stanley Aborah, hoger ingeschat dan Seedorf bij Ajax, maar dan ging het bergaf: “Waarom maakte ik met iedereen ruzie?”
Zijn dalen waren diep, de krassen op de ziel zijn groot. Hij werd destijds hoger ingeschat dan Clarence Seedorf door Louis van Gaal. De visie op de dingen des levens door de Ghanese Belg Stanley Aborah (33), momenteel jeugdtrainer bij Beerschot en bezieler van een eigen voetbalschool. Over een carrière die er eigenlijk nooit één is geweest. Door toedoen van het zogenaamde oplichterssyndroom. “Het leek alsof ik mijn benen niet kon bewegen en mijn hersenen traag werkten.”
HLN.be
Quand l'évasion d'un coq déclenche une rébellion sur l'île de Yara...
Pour le nouvel opus de Far Cry, Ubisoft emmène les joueurs sur l'île de Yara, une terre paradisiaque au cœur d'une rébellion "gallinesque"... C'est la campagne de la semaine.
www.lalibre.be
La maladie de sa maman, le décès de son papa, ses relations amoureuses: Tatiana Silva se livre comme jamais dans un livre inspirant
Elle a été Miss Belgique, présentatrice météo sur RTL-TVI et désormais, elle s’épanouit dans plusieurs rôles au sein des chaînes TF1 et LCI. Tatiana Silva est incontestablement l’une des personnalités belges les plus appréciées dans notre pays. Mais au-delà de son large sourire et de sa douceur contagieuse, la femme de 36 ans cache des blessures du passé qu’elle a appris à accepter. Dans un livre intime et bouleversant, intitulé “Tout commence par soi”, elle évoque son long chemin vers la guérison dans l’espoir de nous inspirer dans notre propre quête du bonheur. Interview.
www.7sur7.be
Happy End à Hollywood : la grève du siècle n'aura pas lieu
Producteurs et syndicat des employés des industries du divertissement se sont entendus in extremis pour accorder à ces derniers de meilleures conditions de travail.
www.lalibre.be
Gejen pakt verkeerd uit: Lazio-speler springt na zege in rug van ex-ploegmaat, maar stapt uiteindelijk zelf in tranen van het veld
Inter heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren in de Serie A. Lazio was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ex-ploeg van Romelu Lukaku, al had Lazio-verdediger Luiz Felipe achteraf niet veel reden tot blijheid. De Braziliaan kreeg een vreemde actie als een boemerang terug in z'n gezicht.
1 h
HLN.be
Gejen pakt verkeerd uit: Lazio-speler springt na zege in rug van ex-ploegmaat en stapt uiteindelijk zélf in tranen van het veld
Inter heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren in de Serie A. Lazio was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ex-ploeg van Romelu Lukaku, al had Lazio-verdediger Luiz Felipe achteraf niet veel reden tot blijheid. De Braziliaan kreeg een vreemde actie als een boemerang terug in z'n gezicht.
1 h
HLN.be
Tiener vindt 43.000 euro op straat en brengt het netjes terug naar rechtmatige eigenaar
Een tiener uit Liberia is uitgegroeid tot een nationale held toen hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en dat bedrag niet voor zichzelf hield, maar teruggaf aan de rechtmatige eigenaar. Emmanuel Tuloe (18) is vanwege deze heldendaad uitgenodigd door de president van Liberia, George Weah, voor een ontmoeting.
1 h
www.hbvl.be
Weer een space race geslecht: Russische actrice en regisseur terug op aarde na buitenaardse filmopnames
De Russische actrice Yulia Peresild (37) is zondagochtend veilig teruggekeerd naar de aarde. Samen met haar regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde ze in Kazachstan na filmopnames in het ISS. Ook in deze space race troeven de Russen de Amerikanen af.
1 h
www.demorgen.be
Ook Wijshagen-Kolonie uitgesteld wegens corona
De wedstrijd Wijshagen-Kolonie in vierde provinciale D wordt uitgesteld. De thuisploeg wordt geplaagd door corona.
1 h
www.hbvl.be
Adil & Bilall vertellen over ‘Batgirl’, ‘The Flash’ krijgt eindelijk trailer: het belangrijkste nieuws uit DC Fandome
DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het belangrijkste nieuws.
1 h
HLN.be
Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen
DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
1 h
HLN.be
Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoede
De Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
1 h
HLN.be
Championnat irlandais: un gardien frappe son partenaire et se fait exclure après avoir encaissé un but (vidéo)
Aaron McCarey s’en est pris à l’un de ses défenseurs, coupable d’avoir perdu la balle qui a mené à l’égalisation.
1 h
Sudinfo.be
'China verrast VS met vooruitgang hypersonische raket'
09:34 China heeft een geheime test uitgevoerd met een hypersonische raket die kernkoppen kan dragen. Volgens de Britse krant Financial Times blijkt daaruit dat China verder staat in hypersonische technologi...
1 h
www.tijd.be
Dat had het sterrenmeisje graag gehoord: er bestaan nu tattoos die vervagen na 1 jaar
Inkt in je lijf, het is populairder dan ooit. Maar wie er stiekem van droomt, heeft één grote reden om het niet te doen: het staat voor áltijd op je lichaam. Of verandert dat binnenkort? In een shop in New York zetten ze sinds kort tattoos die na een jaar verdwijnen. En die zijn razend populair.
1 h
HLN.be
Tongeren houdt leider Lyra-Lierse in bedwang
Leider Lyra-Lierse heeft zijn tanden stuk gebeten op een goed georganiseerd Tongeren: 0-0. Jef Byloos: “De match was in evenwicht. Omdat beide teams zeer gedisciplineerd voetbalden, kwamen er weinig openingen en dito kansen.”
1 h
www.hbvl.be
Spielberg, Tintin et les spéculoos
Steven Spielberg l’avoue : La liste de Schindler est sans doute celui de ses films qui lui est le plus cher.
1 h
www.dhnet.be
Pour soulager l'arthrose, votre alimentation joue un rôle
Contre la destruction de la structure articulaire et les douleurs associées, il n’existe pas de remède miracle. Mais favoriser une alimentation saine peut permettre de ralentir l’évolution de la maladie et d’en atténuer les effets.
1 h
www.dhnet.be
Pourquoi vous devriez placer une boule de papier aluminium dans votre lave-vaisselle
Vous êtes “team lave-vaisselle”? On vous comprend. Vous pestez parfois contre les traces toujours apparentes sur vos couverts après le lavage? On est encore d'accord avec vous. Une mère de famille australienne propose une solution (très) simple et efficace pour éviter ce moment de déception quotidien.
1 h
www.7sur7.be
Nuit européenne sans accident: sept conducteurs sur dix s'en tiennent à la limite légale d'alcool
La 26e Nuit européenne s'est déroulée dans la nuit de samedi à dimanche.
1 h
www.lalibre.be
Luka Elsner frustré après sa première avec le Standard: "On doit être capable de récréer un leadership plus solide"
Luka Elsner est passé du rêve au cauchemar pour sa première à la tête du Standard.
2 h
www.lalibre.be
Nuit européenne sans accident: sept conducteurs sur dix s'en tiennent à la limite légale d'alcool
La 26e Nuit européenne s'est déroulée dans la nuit de samedi à dimanche.
2 h
www.dhnet.be