La police entame la dispersion des manifestants de la Place Royale

Dans le courant de l’après-midi, la police a déjà procédé à 113 interpellations.
Ouvrir plus
Lire l'article complet sur: plus.lesoir.be
Nouveaux articles
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Jan Smit boos: gemeente sloopt boomhut van zijn kinderen
Jan Smit is diep teleurgesteld in de Nederlandse gemeente Edam-Volendam. Gisteren bouwde de zanger, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een...
HLN.be
Geduld van huisartsen is op na zoveelste panne van e-platform: “Schuldig verzuim van de overheid”
Vanochtend zijn huisartsen weer wakker geworden met een totale crash van het eHealth-systeem, het elektronisch platform voor het uitwisselen van medische gegevens. Huisartsenvereniging Domus Medica spreekt van “schuldig verzuim van de overheid waarbij rechtstreeks de gezondheid van de burger in het gedrang wordt gebracht en potentieel patiënten zullen overlijden”.
www.hbvl.be
Ruim een derde meer flexi-jobbers in 2019
Het aantal Belgen dat gebruikmaakt van het statuut van flexi-jobs, gaat nog altijd in stijgende lijn. Eind 2019 waren er 69.301 unieke gebruikers,...
HLN.be
Evenepoel over zijn val in San Juan: “Het is niet gevaarlijker, maar wel anders dan in Europa”
Geen noemenswaardige schade voor Remco Evenepoel na de massale val in de openingsrit van de Ronde van San Juan. Ook het tijdverlies werd...
HLN.be
Franse werklozenleger nooit zo klein sinds 2013
16:06 De beter boerende arbeidsmarkt is een opsteker voor president Emmanuel Macron en zijn inspanningen om de tweede economie van de eurozone in een moderner kleedje te stoppen.
www.tijd.be
Electrabel vraagt snel duidelijkheid over kerncentrales
Als een nieuwe regering zou opteren om een deel van de kerncentrales alsnog langer open te houden, dan moet uitbater Engie Electrabel dat nog dit jaar weten. Zoniet wordt een verlenging erg moeilijk. Dat heeft de CEO van Engie Electrabel, Philippe Van Troeye, maandag gezegd.
Knack.be
Picanol opnieuw operationeel
16:04 De productie bij de weefmachinebouwer Picanol is 'zo goed als helemaal hersteld' na de cyberaanval van twee weken geleden. Later deze week wordt de financiële schade bekendgemaakt.
www.tijd.be
Staking bij Carrefour-depot in Nijvel na arbeidsongeval
Bij Logistics Nivelles, het depot van Carrefour België in Nijvel, is maandagmiddag bij een deel van het personeel een spontane staking uitgebroken na het zevende arbeidsongeval in twee weken tijd. Dat werd vernomen bij de christelijke vakbond CNE.
De Standaard
Un directeur pour le réseau Wallonie-Bruxelles Enseignement
16:01 Julien Nicaise, l'actuel directeur de l'Académie de recherche et d'enseignement supérieur, devrait diriger d'ici quelques mois le réseau Wallonie-Bruxelles Enseignement. Il était notamment en compétit...
www.lecho.be
Dow Jones zakt 400 punten bij opening
16:01 Wall Street gaat in het zog van Europa fors lager bij opening. Reis- en een aantal techaandelen kelderen. In Europa tobben beleggers niet alleen over het Chinese Wuhan-virus, maar ook over de aanhoude...
www.tijd.be
Coronavirus: les Belges présents dans la province d'Hubei pourront être rapatriés
Les Belges qui séjournent actuellement dans la province chinoise d'Hubei, où l'épidémie de coronavirus a déjà fait des dizaines de morts, pourront être rapatriés s'ils le souhaitent, ont fait savoir lundi les Affaires étrangères.
www.7sur7.be
Bekijk exclusief de volledige ‘#Eindejaars’-conference van stand-up comedian Bert Gabriëls
Lach nog één keer mee met stand-up comedian Bert Gabriëls die onder andere Kristof Calvo, Jan Jambon, Wout Van Aert, Kim Clijsters en De Romeo’s op...
HLN.be
Leerlingen van de Provinciale School Voeren maakten een herdenkingreis naar Auschwitz-Birkenau
75 jaar geleden werd het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau bevrijd door Russische soldaten waardoor er een einde kwam aan deze gruwel uit WO II. Maandag tekenen 52 staatshoofden en regeringsleiders van over de hele wereld present bij de herdenking van de bevrijding van dit vernietigingskamp 75 jaar geleden.
www.hbvl.be
Alpecin-Fenix et trois autres équipes Belges invitées à l’Amstel Gold Race
Alpecin-Fenix, Circus-Wanty Gobert, Wallonie Bruxelles et Sport Vlaanderen-Baloise ont reçu une invitation pour disputer l'Amstel Gold Race le 19 avril, ont annoncé les organisateurs lundi.
www.7sur7.be
Staking in opslagplaats Carrefour na zevende arbeidsongeval in twee weken
Bij Logistics Nivelles, het depot van Carrefour België in Nijvel, is vanmiddag bij een deel van het personeel een spontane staking uitgebroken na...
HLN.be
La guerre fait rage entre Gwyneth Paltrow et Martha Stewart
Coup de tonnerre dans les maisons. Le site Goop de Gwyneth Paltrow ressemblerait un peu trop à celui de la reine des femmes au foyer parfaites, Martha Stewart. Et l’ancienne prisonnière de 78 ans n’est pas contente.
www.7sur7.be
Wat een hondenleven! Je favoriete viervoeter kan binnenkort eten uit een eetbak van Le Creuset
Na de klassieke potten en pannen brengt Le Creuset nu een lijn op de markt voor je favoriete viervoeter.
HLN.be
Il braque un magasin à Turnhout et blesse le gérant avec une machette
Un Carrefour Express à Turnhout a été la cible d’un braquage à main armée dans la nuit de samedi à dimanche. Un homme cagoulé est entré dans le magasin avec une machette. Dans sa fuite, il a frappé le vendeur au niveau de la tête. La victime a eu le crâne fracturé. Actuellement en soins intensifs, l’homme est hors de danger. Le suspect est pour l’instant introuvable.
www.7sur7.be
Relletje rond uitnodiging voor Vlaams Belang bij herdenking Holocaust in Brussel
Een herdenkingsplechtigheid in Brussel ter ere van de slachtoffers van de Holocaust, waarvoor het Brussels Parlement was uitgenodigd, is maandag uitgedraaid op een relletje rond de uitnodiging die ook Vlaams Belang daarvoor had ontvangen. Alle partijen - op N-VA na - hadden gevraagd de uitnodiging voor Vlaams Belang in te trekken. Vlaams Belangfractieleider Dominiek Lootens-Stael spreekt van ‘een absolute schande’.
De Standaard
Vals rijbewijs
Een 52-jarige bestuurder is zondagavond rond 23.15 uur geverbaliseerd omdat hij met een vals Pools rijbewijs rondreed. De politie betrapte de man in de Rijksweg in Dilsen.
www.hbvl.be
Le coronavirus inquiète la fédération d’athlétisme qui «suit de près la situation» en vue des Mondiaux de Nankin
La fédération internationale d’athlétisme, World Athletics, «suit de près» la situation en Chine, touché par un coronavirus depuis plusieurs semaines, où sont prévus les Mondiaux d’athlétisme en salle du 13 au 15 mars.
Sudinfo.be
'Lage rente is niet de schuld van de ECB'
15:50 Het erg soepele geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de zeer lage langetermijnrente zijn niet zo abnormaal, zegt Joachim Fels, de hoofdeconoom van de fondsenreus Pimco.
www.tijd.be
Gaat Raf Simons samenwerken met Miu Miu?
De Belgische modeontwerper Raf Simons is momenteel de talk of the town in het modewereldje. Er wordt namelijk gefluisterd dat hij binnenkort gaat...
HLN.be
Liège: Patrick Wengler, l’auteur de «Katiko» s’en est allé
C’était une figure bien connue des Liégeois et du Carré. Rendu célèbre dans le centre-ville par son tube «Katiko» dans les années 80, Patrick Wengler s’en est allé durant la nuit de samedi à dimanche. Après une dernière soirée, «Katiko» a tiré sa révérence.
Lameuse.be
Klopp boycot replay in FA Cup tegen derdeklasser: “Wij zullen er niet zijn, de ‘kids’ mogen spelen”
Dat Jürgen Klopp niet te spreken is over de overvolle kalender in het Engelse voetbal is al langer geweten. De Duitse coach van Liverpool liet...
HLN.be
Nouveauté à Liège: des grilles anti-pipis
La rue piétonne du Carré, qui relie les rues Neuvice et du Pont, va être dotée de grilles automatiques pour empêcher les inciviques d’aller y uriner. Ces grilles seront opérationnelles le 7 février prochain.
Lameuse.be
Vaarwel Hill Diar! Cafébazen over hét studentencafé van Antwerpen: “Die sfeer krijg je nooit meer terug”
Vorige week begonnen slopers aan de ontmanteling van de panden op de hoek van de Italiëlei en de Korte Winkelstraat. Vooral het hoekhuis, café Hill Diar, zal voor vele generaties studenten voor eeuwig en drie dagen de plek blijven waar ze sommige van de mooiste nachten van hun prille leven beleefden.
www.gva.be
Aantal schadeclaims wegens slechte staat van de weg daalt fors
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in 2019 596 schadeclaims van weggebruikers geregistreerd met betrekking tot de toestand van de weg. Dat zijn er 15,5 procent minder dan in 2018 (706 claims).
www.hbvl.be
Moeilijk gaat ook: wonen op extreme locaties
Op kliffen en steile berghellingen, aan afgronden en in onherbergzaam gebied. Sommigen deinzen er niet voor terug om te bouwen op de meeste extreme...
HLN.be
Dichte mist mogelijke oorzaak helikoptercrash Kobe Bryant
Slechte weersomstandigheden zouden een belangrijke rol gespeeld hebben bij de helikoptercrash in het Californische Calabasas waarbij basketter Kobe Bryant, zijn 13-jarige dochter en zeven anderen zondag om het leven kwamen.
De Standaard
Coronavirus: les Belges présents dans la province d’Hubei pourront être rapatriés s’ils le souhaitent
Les Belges qui séjournent actuellement dans la province chinoise d’Hubei, où l’épidémie de coronavirus a déjà fait des dizaines de morts, pourront être rapatriés s’ils le souhaitent, ont fait savoir lundi les Affaires étrangères.
Sudinfo.be
Komt voorzitter VRT tekst en uitleg geven in Vlaams Parlement?
Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, zal wellicht door het Vlaams Parlement uitgenodigd worden om tekst en uitleg te...
HLN.be
Pavlyuchenkova rejoint Muguruza en quarts de finale
L'Espagnole Garbine Muguruza (WTA 32) et la Russe Anastasia Pavlyuchenkova (WTA) se sont qualifiées lundi pour les quarts de finale de l'Open d'Australie, où elles s'affronteront.
www.7sur7.be
Volg hier vanaf half zeven live tweede speeldag Belgische e-sportcompetitie League of Legends
HLN.be
Stad ondertekent charter gezonde gemeente
Het stadsbestuur van Halen heeft een nieuw charter ‘gezonde gemeente’ ondertekend.
www.hbvl.be
Zestiger pas na vier dagen dood aangetroffen in woning in Affligem
In de Driesstraat in Affligem is maandagvoormiddag het levenloze lichaam aangetroffen van een 67-jarige man. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat heeft een wetsarts en het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd om na te gaan of het om een natuurlijk dan wel een verdacht overlijden gaat.
www.nieuwsblad.be
Fausse interview d’Alice Taglioni: Sudpresse, victime d’un journaliste indépendant, se sépare de lui et dépose plainte au CDJ
Voici quelques jours, suite à une enquête menée par le site web «Arrêt sur images», la rédaction de Sudpresse a découvert qu’un journaliste indépendant qui assurait pour ses médias une part de l’actualité du cinéma et de la musique, nous a envoyé une fausse interview d’Alice Taglioni, alors qu’il nous avait présenté cet article comme le résultat d’un entretien personnalisé avec l’actrice. Interrogé par la rédaction en chef, le journaliste free-lance a reconnu avoir monté de toutes pièces une fausse interview en utilisant des extraits d’interviews réalisées par le passé par d’autres médias.
Sudinfo.be
L’enfant percuté par une voiture à Saint-Symphorien est décédé
Un enfant de 11 ans qui roulait à vélo à Saint-Symphorien (Mons) a été renversé dimanche après-midi par une voiture dont la conductrice aurait été éblouie par le soleil. Le parquet de Mons a indiqué lundi que la jeune victime était décédée.
www.7sur7.be
L’avion qui s’est écrasé en Afghanistan appartient à l’armée américaine, selon les talibans
L’avion qui s’est écrasé lundi dans l’Est de l’Afghanistan dans une zone sous contrôle des talibans appartient aux forces américaines, affirment les insurgés, le ministère afghan de la Défense démentant qu’il s’agisse d’un appareil afghan.
Sudinfo.be
Taliban: ‘Gecrasht vliegtuig in Afghanistan was toestel van Amerikaans leger’
Het vliegtuig dat maandag in het oosten van Afghanistan is neergestort, zou aan het Amerikaanse leger toebehoren. Dat heeft de radicaal-islamitische Taliban gezegd. Er heerst bijzonder veel onduidelijkheid over de vliegtuigcrash. Er zouden 110 mensen aan boord geweest zijn. Het is weinig waarschijnlijk dat er overlevenden zijn.
www.demorgen.be
Nieuwe brochure vakantie-activiteiten
De dienst Welzijn van Halen heeft een nieuwe brochure opgemaakt met het aanbod activiteiten in de vakanties dit jaar. Dat begint al bij de krokusvakantie volgende maand.
www.hbvl.be
11-jarig fietsertje overleden na aanrijding door auto
De jongen van elf jaar die zondagnamiddag in Saint-Symphorien (Bergen) werd aangereden door een wagen, is maandag aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft het parket van Bergen bekendgemaakt.
www.nieuwsblad.be
Voor het eerst sinds 1980 minder dan 400.000 uitkeringsgerechtigde werklozen
Het aantal uitkeringsgerechtigde volledig werklozen (UVW) bedroeg vorig jaar gemiddeld 391.038 per maand. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de...
HLN.be
Waarom de beurzen rood kleuren door het coronavirus (en waarom dat niet zo erg is)
Wereldwijd openden de beurzen maandagochtend in het rood en de verliezen liepen almaar op naarmate de dag vorderde. De beleggers zijn er duidelijk niet gerust op nu het coronavirus almaar meer slachtoffers maakt en de Chinese overheid de zaken niet echt onder controle lijkt te hebben.
www.nieuwsblad.be
Il ne manque presque rien à cette Mertens-là pour rêver plus grand (Mise à jour)
Battue par Halep en simple, Elise reste proche d’un nouvel exploit en Grand Chelem, mais il reste une dernière marche à gravir.
www.dhnet.be
On a assisté à une cérémonie du thé japonaise: voici comment préparer le matcha à la perfection
Cela ne vous aura pas échappé, le “green” est à la mode et s’invite aussi bien dans nos salles de bain que dans nos cuisines. L’une des dernières tendances culinaires porte le nom de “matcha”. Cette fine poudre d’un vert éclatant serait le secret des Japonais pour vivre plus longtemps. Il ne nous fallait pas plus d’arguments pour nous convaincre d’essayer.
www.7sur7.be
“Duizendtal banen bedreigd bij Cora in Frankrijk”
Supermarktketen Cora zou morgen een sociaal plan aankondigen waarbij in Frankrijk meer dan duizend banen verdwijnen. Dat meldt de Franse krant Le...
1 h
HLN.be
30 kilogram vlees van snackbar vernietigd
Bij een controleactie bij twee shishabars en een snackbar stelde de Antwerpse politie afgelopen weekend meerdere inbreuken vast. Er werd zelfs zo’n 30 kilogram vlees vernietigd.
1 h
www.gva.be