La première plaque d'immatriculation commençant par un 2 prend la route

La première plaque d’immatriculation commençant par un 2, soit “2-AAA-001”, a été posée sur une voiture de société d’une entreprise de construction de Furnes, en Flandre-Occidentale, a relaté samedi HLN.
Read full article on: 7sur7.be
CDU kiest voor Laschet als kandidaat-bondskanselier
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier, voor de parlementsverkiezingen in september.
De Standaard
Une dizaine de prétendants pour RTL Belgium
03:30 Une dizaine de parties planchent sur le dossier RTL. Les noms de Besix, Proximus ou encore Xavier Niel filtrent. Les offres sont attendues pour dans les semaines à venir.
www.lecho.be
Agent die bezweek na bestorming Capitool stierf natuurlijke dood
De agent die een dag na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool stierf, is aan een natuurlijke oorzaak overleden. Twee beroertes werden hem fataal, aldus de forensisch patholoog van Washington. Tot nu toe was aangenomen dat agent Brian Sicknick bezweek aan verwondingen die hij tijdens de stormloop opliep.
De Standaard
Maasmechelen test donderdag 2.000 in plaats van 6.800 leerlingen
Donderdag zullen in Maasmechelen 2.000 leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs getest worden. Dat is minder dan de 6.800 leerlingen waarover aanvankelijk gesproken werd. “Het was niet efficiënt en zinvol om iedereen te testen”, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
www.hbvl.be
Delhaize Eisden breidt uit tot voorbij Purol
Supermarkt Delhaize op de Oude Baan in Eisden heeft plannen om uit te breiden tot op de site van het voormalige tankstation Purol. Tegen half november moet alles klaar zijn en beschikt de familie Somers over 2.500 vierkante meter winkelruimte.
www.hbvl.be
Duizend lampionnen brengen zomer naar Tongeren
www.hbvl.be
Postkantoor van Kortessem staat te koop
Het postkantoor van Kortessem staat sinds deze week te koop. Na verkoop van het gebouw zal bpost een gedeelte van het gebouw blijven huren.
www.hbvl.be
Truiense Bloesemzegening op TVL
De jaarlijkse bloesemzegening aan het kerkje van Guvelingen in Sint Truiden, zal net als vorig jaar beperkt zijn door de coronamaatregelen. Wel kan iedereen het ingetogen moment mee beleven via TV Limburg.
www.hbvl.be
Helikoptervluchtje op Mars
Amper veertig seconden gevlogen. Nauwelijks drie meter hoog. Het lijkt niets, de eerste vlucht van de Ingenuity-helikopter gisteren op Mars. “Maar vergis je niet: dit was historisch.”
www.hbvl.be
België mikt op 30-tal testevents
Het coronacommissariaat is bezig om protocollen op te stellen voor een 30-tal testevenementen in ons land. Maar de eventsector wil daar niet op wachten en legt vandaag al een eigen exitplan op tafel.
www.hbvl.be
Een groene Merkel is geen verre droom meer
Voor het eerst doen de Duitse groenen met Annalena Baerbock officieel een gooi naar het ambt van bondskanselier. Door het geruzie binnen de CDU en de vaccinatieproblemen is een triomf in september niet eens uitgesloten.
www.hbvl.be
Honderden dosissen AstraZeneca dagelijks weggegooid in Stockholm
www.hbvl.be
“Stervende” Navalny naar ziekenhuis overgebracht
De Russische dissident Aleksej Navalny is nu al drie weken in hongerstaking en kan “elk ogenblik” overlijden aan nierfalen of een hartstilstand. Dat zei zijn lijfarts dit weekend. Intussen is hij naar een militair ziekenhuis gebracht.
www.hbvl.be
Politie scherpt controles aan op terugkerende reizigers uit rode zone
Doordat reizen in Europa niet langer verboden is - maar wel sterk afgeraden - worden de controles op terugkerende reizigers aangescherpt. De politie controleert de quarantaine- en testverplichting bij thuiskomst uit een rode zone. De eerste coronaboetes in Limburg zijn al een feit.
www.hbvl.be
Mijn avondje op de Nederlandse TV
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
www.hbvl.be
Gratis webshop voor 2.021 kmo’s
Minstens 2.021 kleine ondernemingen krijgen dit jaar gratis ondersteuning bij de uitbouw van een webshop. Dat is het resultaat van een samenwerking van Mastercard en de koepel van webwinkels BeCommerce.
www.hbvl.be
Opnames nieuwe ‘Mad Max’-film starten deze zomer
www.hbvl.be
Damso opnieuw meest beluisterde Belg
www.hbvl.be
Geen Jungels in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik
www.hbvl.be
Moscon wint in zijn achtertuin
Gianni Moscon heeft de eerste rit in de Tour of the Alps gewonnen. Op het laatste klimmetje van de dag sprong de Italiaan van Ineos Grenadiers op en over vier vluchters.
www.hbvl.be
Lifetime Achievement Award voor Mathi Raedschelders, D’Hulst en Van Avermaet spelers van het jaar
Knack Roeselare en Asterix Avo Beveren waren maandag de grote winnaars op de Volley Proms. Stijn D’Hulst werd verkozen tot Speler van het Jaar bij de mannen, Silke Van Avermaet bij de dames. Ook Maaseiks clubicoon Mathi Raedschelders werd in de bloemetjes gezet.
www.hbvl.be
Olympiërs krijgen prikje op Heizel, coaches (voorlopig) niet
www.hbvl.be
ABN Amro schikt witwasperikelen voor 480 miljoen euro
www.hbvl.be
Nyxoah vraagt notering in de VS aan
Het Belgische medtechbedrijf Nyxoah, bekend van zijn oplossing voor obstructieve slaapapneu, heeft formeel zijn notering aangevraagd op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.
www.hbvl.be
Stad neemt foodtruckfestival zelf in handen: “Alleen Genkse horeca”
Vorig jaar kon het foodtruckfestival HAP niet doorgaan omwille van corona. En ook dit jaar zal het niet in Genk plaatsvinden, omdat het geen vergunning krijgt. Want de stad organiseert een eigen foodfestival, met enkel horeca-uitbaters uit Genk.
www.hbvl.be
Duizend vierkante meter verharding vervangen door bloemenweides in Waterschei Noord
In de wijk Waterschei Noord wordt in totaal zo’n duizend vierkante meter openbare ruimte onthard om meer ruimte te geven aan natuur en water.
www.hbvl.be
Apple laat omstreden app Parler terugkeren in App Store
Apple staat toe dat een aangepaste versie van de omstreden socialenetwerk-app Parler terugkeert in de App Store. Het Republikeinse congreslid Ken Buck heeft op Twitter een brief gedeeld waarin Apple dit nieuws bevestigt.
De Standaard
Avant que la démocratie ne devienne une pseudodémocratie
03:17 La démocratie est fragilisée dans de nombreux pays. Mais cela n’arrive pas qu’aux autres. Il est donc temps de le comprendre et réagir.
www.lecho.be
La Sofina partagera l'avenir des trottinettes Dott
03:15 Forte de son modèle de développement maîtrisé étape par étape, Dott a réussi une levée de fonds de série B de 85 millions de dollars menée par la Sofina.
www.lecho.be
Une petite tour wallonne redonne espoir au monde entier
03:00 La production de ciment est l'une des principales causes du réchauffement climatique. Dans le village de Lixhe, le géant cimentier HeidelbergCement cherche une solution. "Nous n’avons jamais eu autant...
www.lecho.be
Wilt u 20 euro betalen voor een paraplu of babyromper van Politie Antwerpen? Korps onderzoekt idee om merchandising op de markt te brengen
De politie van Antwerpen onderzoekt of ze babyrompers, paraplu’s, teddyberen en andere gadgets met haar logo erop kan verkopen. “We willen een sterk merk zijn”, klinkt het. Maar politievakbond VSAO vindt het idee om merchandising te verkopen alvast geen stap in de goede richting. “Sommigen vragen zich af of dit een grap is.”
www.nieuwsblad.be
Akkoord over minimumuitkeringen, maar loonakkoord is nog geen stap dichterbij door onenigheid over ‘aalmoes’
De sociale partners hebben een akkoord gesloten om de minimumuitkeringen op te trekken, maar of dat betekent dat ze elkaar ook kunnen vinden over een loonakkoord is nog maar de vraag. Het water tussen werkgevers en bonden is nog altijd heel diep. “We zijn er nog lang niet”, geeft een regeringsbron toe.
www.nieuwsblad.be
Wie strijkt het fortuin van La Esterella op? Axel Daeseleire gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaars van vergeten erfenissen
Staat Axel Daeseleire (52) straks voor uw deur, laat hem dan binnen. Wie weet steekt hij u een smak geld toe. In ‘Erfgenaam gezocht’ zoekt de acteur en tv-maker naar de rechtmatige eigenaars van vergeten erfenissen. “Er staat meer dan een half miljard geparkeerd op een rekening van de staat. Mijn doel: dat geld bij de juiste mensen krijgen.”
www.nieuwsblad.be
Cruciale dagen voor Johnson & Johnson: wat staat er op het spel? En is de toekomst van het vaccin in gevaar?
Het is moneytime voor Johnson & Johnson. Vandaag geeft het Europees Geneesmiddelenagentschap zijn advies over het vaccin dat het “werkpaard” zou worden van de vaccinatiecampagne in ons land, vrijdag volgt de Amerikaanse FDA. En dan nog is de vraag of Johnson & Johnson zélf beslist om direct weer door te gaan. “Bij een Amerikaans bedrijf als J&J is de vrees voor schadeclaims enorm”, zegt professor vaccinologie Geert Leroux-Roels (UGent).
www.nieuwsblad.be
België mikt op 30-tal testevents, cultuursector heeft eigen exitplan opgesteld
Het coronacommissariaat is druk in de weer om protocollen op te stellen voor een dertigtal testevenementen, die vanaf maandag kunnen plaatsvinden. Een alliantie van de hele eventsector wil zich daar echter niet op fixeren. Vandaag leggen ze een eigen exitplan op tafel dat voor de komende maanden moet aangeven hoeveel mensen een trouw, een sportwedstrijd of een theatervoorstelling kunnen bijwonen.
www.nieuwsblad.be
‘De Verhulstjes’ verhuizen (even) naar Saint-Tropez
Changement de décor voor Gert Verhulst (53) en zijn gezin. Samen met dochter Marie (25), zoon Viktor (26) en vrouwlief Ellen (43) laat de pater familias binnenkort zijn villa in Oostduinkerke achter om de tweede reeks van De Verhulstjes te draaien in zijn buitenverblijf in Saint-Tropez.
www.nieuwsblad.be
Minister Van Peteghem wil fiscaal voordeel afschaffen voor diesel- en benzinewagens: straks zijn enkel de groene bedrijfswagens interessant
Met een exclusieve fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens en een fiscale stimulans om overal laadpalen neer te poten, hoopt minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat de elektrische bedrijfswagen vanaf 2026 de norm wordt. De bedrijfswagen op zich wordt voorlopig niet in vraag gesteld. “Dat is een ander debat.”
www.nieuwsblad.be
Filmdebuut van Angèle, met naast haar Hollywoodsterren, opent Cannes
Het filmfestival van Cannes start met een Belgische toets. De musical Annette, met Hollywoodsterren Adam Driver (37) en Marion Cotillard (45) in de hoofdrollen, opent op 6 juli de officiële competitie in de Franse badstad. De film werd niet alleen deels gedraaid in ons land – onder meer in Brussel, Brugge en Luik – maar heeft ook een landgenote in de rangen: Angèle.
www.nieuwsblad.be
Moeder van verongelukte Jens (20) houdt striemend pleidooi tegen ‘rampfotografen’: “Door die ene foto kan ik nu geen gelukkige zoon meer voor me zien”
“Denk toch na. Bied hulp. Toen die foto genomen werd, had mijn kind nog een hartslag.” Patricia, de moeder van de verongelukte Jens Hamerlinck (20), had maandag in de rechtbank een duidelijke boodschap voor de vijf ‘rampfotografen’ die kort na het ongeval van haar zoon beelden van hem namen en verspreidden via sociale media. “Dat beeld staat nu voor eeuwig op ons netvlies gebrand. De wetgever moet daar harder tegen optreden. Dat mag nooit meer gebeuren.”
www.nieuwsblad.be
Gedaan met eeuwige discussie of yoghurt na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar is
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.”
www.nieuwsblad.be
Klein Waals torentje geeft de wereld CO2-hoop
03:00 De productie van cement is wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken voor de opwarming van de aarde. In het Waalse dorpje Lixhe sleutelt de cementreus HeidelbergCement aan een oplossing. ‘Nog nooit...
www.tijd.be
De echte winnaar van corona: uw smartphone
De digimeter van onderzoekscentrum IMEC toont ons elk jaar hoe het met het technologiegebruik in Vlaanderen gesteld is. Netflix, Spotify, Facebook, TikTok, ... u zegt het maar.
De Standaard
Tesla-baas Elon Musk: “Automatische piloot stond uit bij dodelijk ongeval”
Tesla-baas Elon Musk wijst de beschuldiging van de hand dat er sprake was van een zelfrijdende auto bij het ongeluk met een Tesla afgelopen weekend. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Volgens de data die het bedrijf tot dusverre heeft kunnen inzien, had het voertuig de automatische piloot niet ingeschakeld. Dat meldt de topman op Twitter.
1 h
HLN.be
Le ciel s’est obscurci au-dessus des branches 23
02:48 Certains produits d’assurance-vie sont susceptibles d’être visés par la taxe Caïman, sans compter l'impact possible de la nouvelle taxe sur les comptes-titres...
1 h
www.lecho.be
Legt bidenomics de economie in nieuwe plooi?
02:30 40 jaar nadat Ronald Reagan de overheid verketterde en de sleutels aan de markt gaf, lijkt de slinger terug te slaan. Joe Biden wil het geloof in de overheid herstellen door de klimaatverandering en d...
1 h
www.tijd.be
L'hydrogène s'invite sur les locomotives européennes
02:30 Le train à hydrogène gagne en maturité. Alstom a des contrats en Allemagne et en France. Toyota travaille depuis Bruxelles à des modules à installer sur des rames existantes.
1 h
www.lecho.be
We leven meer online, en dat gaat voor velen te snel
02:15 De pandemie heeft onze digitale gewoonten danig versneld. Meer Vlamingen staan positiever tegenover nieuwe technologieën. Maar een deel dreigt af te haken omdat het te snel gaat en te complex is.
2 h
www.tijd.be