La Reine Mathilde annule sa visite à Mons en dernière minute

Sa Majesté aurait dû se rendre ce jeudi matin au centre Le Toboggan.
Load more
Read full article on: dhnet.be
Pfizer slaat mea culpa: “Meer vaccins maken, dat is niet zomaar even aan de knop draaien”
Pfizer slaat mea culpa over de verwarrende communicatie rond de tragere levering van vaccins. "In een ideale wereld hadden we vroeger en beter gecommuniceerd." In woonzorgcentra blijft de campagne keurig op koers, in ziekenhuizen zullen ze minder snel van start kunnen gaan doordat er 'slechts' 7.000 doses minder geleverd worden.
HLN.be
Britse variant verspreidt zich nu razendsnel
De Britse coronavariant toont nu ook bij ons hoeveel besmettelijker hij wel is. In een rusthuis in Houthulst raakten in een mum van tijd 110 mensen besmet. Gisteravond beslisten een lagere school in Edegem en een middelbare school in Kontich de deuren één week te sluiten na infecties met de variant.
HLN.be
West-Vlaamse Houthulst zwaar getroffen: “In anderhalve week 5 keer meer besmettingen”
De uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst betekent dat de zeer besmettelijke stam veel meer circuleert dan we dachten. In één en hetzelfde woonzorgcentrum zijn in geen tijd liefst 110 personen besmet. "In onze gemeente is het aantal positieve gevallen in anderhalve week vervijfvoudigd", zegt burgemeester Hindryckx.
HLN.be
OVERZICHT. Ene na de andere school sluit door Britse variant: duizenden scholieren in quarantaine
De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld. Een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven.
HLN.be
Waarom Losada naar het Amerikaanse DC United vertrekt: “Deze opportuniteit kan ik echt niet laten liggen”
De 0-3-nederlaag tegen Club Brugge was Hernan Losada’s laatste wapenfeit als trainer van Beerschot. De 38-jarige succescoach besloot om in te gaan op het aanbod dat de Amerikaans club DC United hem vorige week deed en vertrekt met onmiddellijke ingang. “Elke coach met ambitie wil toch graag in de MLS aan de slag? Qua infrastructuur en organisatie is het ginder top.”
HLN.be
Lezen en rekenen gaan minder goed: bijna 9 op de 10 leerkrachten lagere school zien leerachterstand in hun klas
Een half schooljaar achter een schermpje heeft onze lagere schoolkinderen weinig goed gedaan. Maar liefst 86 procent van de leerkrachten merkt een leerachterstand in hun klas, zo blijkt uit bevraging bij 1.500 juffen en meesteres uit het Vlaamse basisonderwijs. Vooral wiskunde en lezen verloopt niet zonder slag of stoot. “Deze crisis kan nog lang nazinderen”, klinkt het.
HLN.be
Tankstations zijn de nieuwe cafés
De cafés zijn al sinds half oktober dicht, en bij veel Belgen begint dat zwaar door te wegen. Afspreken aan een tankstation voor koffie uit een beker of pils uit blik is de nieuwe trend. “We hebben elkaar al vier maanden niet meer gezien”, zeggen vriendinnen Madina (38) en Fati (44) buiten aan de vuilnisbak annex rooktafel aan de Q8 in Ranst.
www.gva.be
Hernan Losada: “Zonder Beerschot was ik niets, maar de cirkel is rond”
Hernan Losada is niet langer de coach van Beerschot. De 38-jarige Argentijn vertrekt per direct naar de Amerikaanse Major League Soccer. Er ligt voor Losada een driejarig contract klaar bij DC United. Het nieuws lekte gisteren uit in aanloop naar de verloren topper tegen Club Brugge. “Uiteraard is de timing hoogst ongelukkig.”
www.gva.be
Trouwsector roept op om niet uit te stellen: ruim 250 huwelijken minder in Antwerpen door corona
Ook in de trouwsector hopen ze dat er deze zomer weer gefeest kan worden, want vorig jaar is er fors minder getrouwd door alle beperkende maatregelen. In Antwerpen trouwden er in 2020 1.835 koppels, dat zijn er 256 minder (ruim 12%) dan in 2019. Ook kleinere gemeenten in de provincie merken duidelijk het verschil: in Lier zakte het aantal huwelijken van 172 naar 135 en in Merksplas halveerde het zelfs van 40 naar 20.
www.gva.be
Schilderij dat restauraties Antwerpse Grote Markt mogelijk maakt zelf gerestaureerd
Het Koninklijk Museum van Schone Kunsten laat de De Afkondiging van de Vrede van Münster op de Grote Markt restaureren, een zeventiende-eeuws schilderij van Maximiliaen Pauwels dat vandaag nog steeds als leidraad geldt bij de renovatie van de gildehuizen. Een anonieme mecenas betaalt de restauratiekosten.
www.gva.be
Het onwaarschijnlijke leven van Phil Spector, geniale gek en moordenaar
Met het overlijden van Phil Spector verliest de muziekwereld een van zijn legendarische producers. De excentrieke Spector kleurde de sound van de grootste artiesten, van The Beatles over Ike & Tina Turner tot Leonard Cohen. Toch zal zijn muzikale erfenis voor altijd bezoedeld blijven door de moord waarvoor hij een celstraf van negentien jaar uitzat.
www.gva.be
Zeldzaam: zeearend gespot op Noordelijk Eiland in Wintam
De voorbije dagen waren de vrijwilligers van Natuurpunt weer aan het werk op het Noordelijk eiland. Ze kapten er onder meer het struweel. Onlangs werd in het natuurgebied een zeearend en dat vinden ze bij Natuurpunt wel heel goed nieuws.
www.gva.be
Inspectie gaat na of school geld correct besteedt
Scholen die door een slecht financieel beleid ondermaatse kwaliteit leveren, komen vanaf volgend schooljaar op de radar van de Onderwijsinspectie te staan. Dat zegt inspecteur-generaal Lieven Viaene in De Morgen en Het Laatste Nieuws.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dodentol aardbeving Indonesië stijgt tot 81
Na de aardbeving met een kracht van 6,2 op het Indonesische eiland Sulawesi van vrijdag zijn 81 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het rampenagentschap vandaag.
1 h
HLN.be
Voici votre horoscope de ce lundi 18 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce lundi 18 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Waarom prins Laurent mag blijven hopen op 50 miljoen euro van Libië
'De bal ligt in het kamp van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR)', zegt Alex Tallon, vereffenaar van de gewezen vzw van prins Laurent.
2 h
Knack.be
Luc Bontemps neemt na 22 jaar afscheid als Febiac-topman: 'België kan en moet veel beter'
Gedurende 22 jaar was hij het gezicht van de automobielfederatie Febiac en verdedigde hij met kennis van zaken en vol overtuiging de belangen van de autowereld, zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen. Sinds november is Luc Bontemps gedelegeerd bestuurder af. Een exclusief afscheidsgesprek.
2 h
Knack.be
'Biden moet de catastrofale Europapolitiek van Trump terugdraaien en diens puin opruimen'
Diplomaat Thomas Shannon, staatssecretaris onder Barack Obama, was tijdens Donald Trumps presidentschap heel even interim-minister van Buitenlandse Zaken. Nu kijkt hij uit naar de eedaflegging van Joe Biden. 'Als Biden het vertrouwen bij onze bondgenoten wil terugwinnen, zal hij eerst in eigen land voor verzoening moeten zorgen.'
2 h
Knack.be
Twitter schort ook account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.
2 h
HLN.be
Bedrijfswagens worden weer zwaarder belast: wat betekent dit voor u?
Op 1 januari 2021 ging het belastbare voordeel voor bedrijfswagens de hoogte in door een aanpassing van de referentie-uitstoot in de berekeningsformule. Dat kost u maandelijks al snel 10 euro netto.
2 h
Knack.be
Ministers bespreken vandaag strengere regels voor reizen
De grenzen kunnen niet hermetisch dicht, maar het kernkabinet bespreekt vandaag wel of er strengere regels komen voor reizen. De experts van de GEMS-adviesraad vragen ook om een verbod op niet-essentiële reizen.
2 h
www.hbvl.be
Kritiek op nieuwjaarsreceptie van Open VLD
2 h
www.hbvl.be
5.200 meldingen van phishing in naam van de fiscus
2 h
www.hbvl.be
Raf Simons toont lange onderbroeken voor Prada
2 h
www.hbvl.be
86 procent leraren lagere school ziet leerachterstand
2 h
www.hbvl.be
Phil Spector (81) gestorven: geniale gek en moordenaar
Zaterdag is de legendarische muziekproducer Phil Spector (81) overleden. De excentriekeling kleurde de sound van grootheden als The Beatles over Ike & Tina Turner tot Leonard Cohen. Zijn muzikale erfenis zal echter voor altijd bezoedeld blijven door de moord waarvoor hij een celstraf van 19 jaar uitzat.
2 h
www.hbvl.be
Eén bedrijf op twee leeft coronaregels niet volledig na
2 h
www.hbvl.be
Britse variant slaat ook bij ons toe
De Britse variant van het coronavirus grijpt nu in Vlaanderen ook snel en hard om zich heen. In Edegem en Kontich in de provincie Antwerpen gaan twee scholen een week dicht na een plotse uitbraak, 2.000 gezinnen moeten er tien dagen in quarantaine. In het West-Vlaamse Houthulst raakten al bijna 140 mensen besmet, o.a. in een woonzorgcentrum en ligt het sociale leven in de gemeente stil. Hoe wijdverspreid is die besmettelijke mutatie al en is dit nog in te dammen?
2 h
www.hbvl.be
Mertens viert comeback met klinkende zege
Eindelijk nog eens goed nieuws voor de Rode Duivels. Dries Mertens (33) maakte zijn comeback bij Napoli nadat hij half december uitviel met een enkelblessure. Tegen Fiorentina viel de flankaanvaller in toen het al 5-0 stond en finaal werd het nog 6-0.
2 h
www.hbvl.be
Peter Zulj scoort meteen tweemaal in Turkije
2 h
www.hbvl.be
“Thorup, Leko, Losada, het is een compleet normale evolutie, onze competitie is een minicompetitie”
2 h
www.hbvl.be
Clash tussen Liverpool en ManU baart een muis
Liverpool en Manchester United hebben elkaar geen duimbreed toegegeven in de Engelse topaffiche van het weekend. Manchester United blijft door het 0-0-gelijkspel leider in de Premier League.
2 h
www.hbvl.be
Twee op rij voor laatbloeier Eva Jennen
Vooral Wilm Vermeir, Laurens Houben en Eva Jennen reden zich in Opglabbeek in de kijker. Jennen won tweemaal, werd een keer tweede en vierde. Houben en Vermeir hielden het bij één zege.
2 h
www.hbvl.be
Jeugdproduct KRC Genk maakt debuut in Serie A
Tijdens de nog lopende wintermercato verliet de Belgische jeugdinternational Daan Dierckx (17) KRC Genk voor de Serie A. Bij Parma, zijn nieuwe ploeg in Noord-Italië, moest de beloftevolle verdediger niet lang op zijn debuut wachten. Op bezoek bij Sassuolo stond Dierckx meteen de volle 90 minuten op het veld. De wedstrijd eindigde op 1-1.
2 h
www.hbvl.be
Dortmund-spelers steken Witsel hart onder de riem
2 h
www.hbvl.be
Pfizer levert ‘maar’ 7.000 vaccins minder deze week
De beslissing van Pfizer om deze week 40 procent minder vaccins te leveren, kwam het bedrijf dit weekend op hevige kritiek te staan. Tot zaterdagavond plots bleek dat de impact voor België beperkt bleef tot ‘maar’ 7.000 dosissen minder.
2 h
www.hbvl.be
“Blij met mobiele testteams voor scholen”
Vanaf deze week zullen mobiele teams ingezet kunnen worden in scholen waar het coronavirus uitbreekt. “Ik ben blij dat Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) ingegaan is op onze oproep”, zegt Jo Brouns Vlaams Parlementslid en burgemeester van Kinrooi voor CD&V.
2 h
www.hbvl.be
De Britse variant van het coronavirus is gevaarlijker
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
2 h
www.hbvl.be
Alle sporen van Trump worden weggeschrobd
Terwijl Joe Biden woensdag de eed aflegt aan het Capitool, vindt enkele kilometers verder een krachttoer plaats: in het Witte Huis worden dan in sneltreinvaart twee verhuizingen afgewerkt. Biden heeft gevraagd om het gebouw extra grondig te kuisen.
2 h
www.hbvl.be
Wie worden de vrienden van Joe?
Joe Biden belooft dat de VS na vier jaar Trump hun ‘rechtmatige’ plaats op het wereldtoneel weer zullen innemen. Maar zal het buitenlandbeleid van de nieuwe president zó gaan verschillen? “Biden zal keuzes moeten maken, de tijd is beperkt”, zegt professor geopolitiek ­David Criekemans (UAntwerpen).
2 h
www.hbvl.be
Robin Pront strikt Vlaanderens internationale sterren voor ‘Lockdown’ op Eén
“Een kopstoot. ” Zo noemt D’Ardennen-regisseur Robin Pront zijn kortfilm die maandagavond op Eén te zien is. In Zuur zet Pront onze twee internationale topacteurs Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts als nooit tevoren tegenover elkaar.
2 h
www.hbvl.be
Genk Ladies tankt vertrouwen
2 h
www.hbvl.be
Zes op zes voor realist Leye: “Mooi voetbal is voor later”
Het deed bij vlagen pijn aan de ogen, maar Standard en Mbaye Leye hebben hun zes op zes. Een vroege goal van Maxime Lestienne was voor de matige Rouches voldoende voor de zege op Cercle Brugge. “Dit Standard kan nog niet perfect zijn.”
2 h
www.hbvl.be
Dodentol aardbeving Indonesië stijgt tot 81
Na de aardbeving met een kracht van 6,2 op het Indonesische eiland Sulawesi van vrijdag zijn 81 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het rampenagentschap maandag.
2 h
www.nieuwsblad.be
Twitter schort account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.
3 h
www.nieuwsblad.be
Uw vragen over terugdraaiende teller beantwoord: hoe lang kan ik dat uitstellen? En is thuisbatterij een oplossing?
De uitspraak van het Grondwettelijk Hof die het principe vernietigt van de terugdraaiende teller voor wie zonnepanelen heeft, zindert na. Het afgelopen weekend overstelpten gedupeerden ons met vragen. Kan er beroep tegen de uitspraak worden aangetekend? Welke alternatieven zijn er om toch nog profijt te halen uit je investering? Kan je de installatie van een digitale meter (die niet kan terugdraaien) weigeren, om toch nog even te blijven profiteren van de terugdraaiende, analoge teller? Vijf experten antwoorden.
3 h
www.nieuwsblad.be
Strengere regels op komst: verbod op niet-essentiële reizen en sneller in quarantaine?
De grenzen kunnen niet hermetisch dicht, maar het kernkabinet bespreekt maandag wel of er strengere regels komen voor reizen. Mogelijk zal je nog maar maximaal 8, 16 of 24 uur in het buitenland mogen zijn zonder dat quarantaine bij terugkeer verplicht is. Experts willen ook een verbod op niet-essentiële reizen.
3 h
www.nieuwsblad.be