La Ville de Bruxelles va traquer les Airbnb illégaux

18:46 La Ville de Bruxelles veut en finir avec les Airbnb mis en location par des professionnels aux touristes et veut les inciter à remettre ces logements sur le marché locatif traditionnel.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le nombre de propriétaires belges vu à la baisse
Les Belges pourraient-ils perdre la célèbre brique qu'ils sont supposés avoir dans le ventre? Les professionnels de l'immobilier s'attendent en tout cas à ce que la part de familles possédant leur habitation (72% actuellement) diminue au cours des 10 prochaines années (pour s'établir à 65%), en particulier à cause des prix des terrains et du coût de l'application des normes écologiques, selon une enquête réalisée par ING Belgique auprès de 253 de ces professionnels.
6 m
www.7sur7.be
Walcourt: circulation ralentie entre Somzée et Tarcienne
Gros embarras de circulation ce jeudi matin sur la Nationale 5 en direction de Charleroi. En effet en raison d’un chantier à Tarcienne, la circulation est réduite à une seule bande. Les bouchons débutent peu avant les feux de Somzée.
Sudinfo.be
Macron propose Thierry Breton comme commissaire européen
07:40 "Le président de la République a transmis à Ursula von der Leyen, présidente élue de la Commission européenne, sa proposition de nommer Thierry Breton comme membre de la Commission européenne", a indi...
www.lecho.be
Après Goulard, Macron propose Thierry Breton comme commissaire européen
Deux semaines après le rejet de Sylvie Goulard, le président Emmanuel Macron a proposé Thierry Breton, 64 ans, actuel PDG du groupe de services informatiques Atos et ancien ministre de l'Economie, comme nouveau membre français à la Commission européenne, a annoncé l'Elysée jeudi.
www.7sur7.be
“Bewijzen voor oorlogsmisdaden van leger Myanmar tegen etnische minderheden”
Het leger van Myanmar blijft zich schuldig maken aan gruweldaden tegen verschillende etnische minderheden in het land. De meldt Amnesty International, dat zegt bewijzen te hebben van oorlogsmisdaden en andere militaire inbreuken tegen etnische groepen in het noorden van Myanmar. De mensenrechtenorganisatie eist dat de 99ste Lichte Infanterie Divisie (LID) van het leger, die twee jaar geleden al betrokken was bij het geweld tegen de Rohingya, ter verantwoording wordt geroepen.
www.hbvl.be
Daar is Arco weer: kandidaat-voorzitters CD&V krijgen debatfiche met orders
Hoewel een vergoeding voor de Arco-coöperanten juridisch haast onmogelijk is, wil de CD&V-top dat zijn kandidaat-voorzitters dat blijven eisen. Dat marsorder is hun gegeven, zo schrijft De Tijd en werd bevestigd door kandidaat Walter De Donder in De Ochtend . De zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter hebben een fiche toegespeeld gekregen met wat ze moeten zeggen over het Arco-dossier.
www.demorgen.be
Politie voert huiszoekingen uit na vondst vrachtwagen
In de nacht van woensdag op donderdag werden volgens Britse media twee woningen in Noord-Ierland doorzocht, nadat eerder 39 lichamen in een vrachtwagencontainer werden gevonden in het Britse Essex.
De Standaard
Les géants du pétrole ont dépensé 250 millions en lobbying européen
Les cinq plus grandes compagnies pétrolières privées mondiales, ou des représentants, ont dépensé plus de 250 millions d'euros depuis 2010 en lobbying auprès de l'Union européenne, affirment jeudi des ONG de défense de l'environnement.
www.7sur7.be
Overleg in bewakingssector afgesprongen
Het overleg in de sector van de bewaking is in de nacht van woensdag op donderdag afgesprongen. Dat meldt Steve Rosseel van ACV Voeding en Diensten. De onderhandelingen verliepen moeilijk en hebben geen resultaat opgeleverd, verklaart hij aan Belga.
www.hbvl.be
Groen en sp.a dienen wetsvoorstel in om alcohol achter het stuur te verbieden
Groenen en sp.a dienen een gezamenlijk wetsvoorstel in voor een zerotolerantie voor alcohol achter het stuur. De drempel voor bestuurders zou verlagen naar 0,2 promille, om discussies over bijvoorbeeld likeurpralines te vermijden. Wie betrapt wordt met meer dan 0,5 promille in het bloed, zou meteen een cursus moeten volgen.
www.demorgen.be
Echec de la concertation dans le secteur du gardiennage
07:29 Direction et syndicats du secteur du gardiennage se sont retrouvés en concertation. Faute d'avancées, celle-ci a été suspendue.
www.lecho.be
Après Sylvie Goulard, Macron propose Thierry Breton comme commissaire européen
Thierry Breton est l’ actuel PDG du groupe Atos et ex-ministre de l’Economie.
www.lesoir.be
39 doden in vrachtwagen: bestuurder (25) verdacht van moord, huizen in Noord-Ierland doorzocht
Na de gruwelijke vondst van 39 lichamen in een vrachtwagencontainer gisteren in het Britse Essex, raken stilaan nieuwe details van het onderzoek...
HLN.be
Tesla verrast met kwartaalwinst
Tesla rapporteerde woensdag een verrassende winst over het derde kwartaal. De maker van elektrische auto’s gaf daarbij aan dat het veel vertrouwen heeft in het leveren van meer dan 360.000 wagens dit jaar.
www.hbvl.be
Vandaag in bijna alle ziekenhuizen acties om betere werkomstandigheden te eisen
Het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV Puls-BBTK-ACLVB plant vandaag, donderdag, over heel België acties in zowat alle ziekenhuizen. De vakbonden eisen dat de werkgevers hun afspraken nakomen die ze overeenkwamen voor het federaal sociaal akkoord van de gezondheidssector in 2017. “Na twee jaar aan besprekingen is het genoeg geweest”, aldus ACV Puls.
www.hbvl.be
‘Straatarm’ gezin kijkt de ogen uit in huis van ‘steenrijke’ familie: “Ze hebben hier zelfs aparte badkamers”
In het programma ‘Steenrijk Straatarm’ wisselen twee gezinnen enkele dagen van leven. Wanneer het rijke gezin in het huis van de armen komt is het...
HLN.be
Renault sjoemelde met remsysteem: Ricciardo en Hülkenberg geschrapt uit uitslag GP van Japan
Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg zijn uit de uitslag van de Grote Prijs van Japan geschrapt. Beide F1-piloten rijden voor Renault. De...
HLN.be
CD&V beveelt kandidaat-voorzitters oplossing te blijven eisen voor Arco
Hoewel een vergoeding voor de Arco-coöperanten juridisch haast onmogelijk is, wil de CD&V-top dat zijn kandidaat-voorzitters dat blijven eisen van de formateurs. Dat marsorder is hun gegeven, schrijft De Tijd donderdag. De zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter hebben een fiche toegespeeld gekregen met wat ze moeten zeggen over het Arco-dossier.
www.hbvl.be
Argenx et BASF à tenir à l'oeil | Dernière conférence de presse pour Draghi à la tête de la BCE
07:25 Mario Draghi préside sa dernière conférence de presse à la tête de la BCE. Nouvelle salve de résultats (Argenx, BASF...) et d'indicateurs PMI. Les marchés européens sont attendus stables.
www.lecho.be
Jongetje (9) beschuldigd van vijfvoudige moord vraagt snikkend aan advocaat wat moeilijke woorden betekenen
In de Amerikaanse staat Illinois staat een negenjarige jongen terecht voor de moord op vijf familieleden. Hij wordt verdacht van brandstichting waardoor vijf familieleden in één nacht stierven. De jongen moest dinsdag voor de rechtbank verschijnen en kwam met zijn hoofd amper boven de leuning van zijn stoel uit.
www.hbvl.be
Julie Van den Steen vervangt Nathalie Meskens in Beat VTM
Nadat de zwangere Nathalie Meskens (37) verstek moest geven voor het programma Beat VTM, heeft de zender een vervanger gevonden. Dat is Julie Van den Steen (27), de voormalige MNM-dj en ex-sidekick van Peter Van de Veire, die nog maar pas de overstap naar VTM maakte.
www.hbvl.be
Les Belges de plus en plus connectés
Plus d'un Belge sur cinq (22%) possède un objet personnel connecté, par exemple une montre intelligente ou un bracelet de fitness, selon une étude du cabinet d'audit Deloitte publiée jeudi. Ces quatre dernières années, ce marché a progressé sept fois plus rapidement que celui des smartphones, et 14 fois plus rapidement que celui des ordinateurs portables ainsi que des tablettes.
www.7sur7.be
Donald Trump promet de construire un mur dans le Colorado... qui n’a aucune frontière extérieure
Priorité à la lutte contre l’immigration clandestine: Donald Trump a promis mercredi de construire un mur dans le Colorado. Problème: cet Etat est au centre des Etats-Unis, entre l’Utah et le Kansas et n’est pas frontalier avec le Mexique.
Sudinfo.be
PVDA klaagt aan: “Ondanks fiscale hervorming blijven grote bedrijven belachelijk weinig belastingen betalen”
Indien de 50 bedrijven die kampioen zijn in belastingontwijking het beloofde minimumtarief van 7,5 procent zouden betalen, is de 1.500 euro nettopensioen voor iedereen betaald. De 50 zouden dan immers 2,8 miljard euro betalen, stelt PVDA in zijn jaarlijkse top 50 van fiscale kortingen.
www.hbvl.be
Vastgoedsector verwacht dat minder gezinnen eigen woning zullen bezitten
De vastgoedsector verwacht dat in de toekomst minder gezinnen een eigen woning zullen bezitten. Dat blijkt uit een enquête van ING België bij 253 vastgoedprofessionals. Vandaag heeft 72 procent van de gezinnen een eigen woning. De vastgoedprofessionals verwachten dat dit de komende tien jaar zal dalen naar 65 procent.
www.hbvl.be
Argenx zit op berg cash van bijna 1 miljard
07:21 Beleggers nemen straks afscheid van Mario Draghi, maar krijgen eerst via een stroom kwartaalupdates en het ondernemersvertrouwen een update over de Europese economie. Op Wall Street belooft Tesla stra...
www.tijd.be
Bord van federale formatie wordt afgeveegd
07:18 Nu de onderhandelingen over paars-geel eindelijk moeten beginnen, zit er een onverwachte plotwending aan te komen. De logica is dat PS-voorzitter Paul Magnette eerst paars-groen test alvorens hij kan ...
www.tijd.be
Huiszoekingen na ontdekking 39 lichamen in vrachtwagencontainer: begon de fatale oversteek in Zeebrugge?
In het Britse graafschap Essex heeft de politie 39 levenloze lichamen aange­troffen in een vrachtwagen. Alle signalen wijzen op mensensmokkel, met Zeebrugge als mogelijke toegangspoort. Die laatste piste wordt volop onderzocht. Volgens Britse media zouden in de nacht van woensdag op donderdag twee woningen in Noord-Ierland, het thuisland van de bestuurder van de vrachtwagen, zijn doorzocht.
www.demorgen.be
Météo: belle journée d’automne avec des températures élevées en prime
Une nouvelle belle journée s’annonce même si elle sera un peu plus nuageuse que la veille. Il fera toujours très doux pour la saison. Cela se dégrade un peu pour la fin de semaine. Les températures chuteront le week-end et la pluie risque de revenir dimanche.
Sudinfo.be
Le char caricaturant des juifs orthodoxes au carnaval d'Alost ne violait pas la loi
Le char caricaturant des juifs orthodoxes qui a paradé au dernier carnaval d'Alost ne violait pas la loi, conclut un rapport d'Unia publié jeudi. "Selon nous, il n'y avait pas d'incitation consciente à la haine, à la discrimination ou à la violence contre les juifs", estime le centre fédéral pour l'égalité des chances.
www.7sur7.be
SP.A en Groen zoeken meerderheid om alcohol uit verkeer te bannen: ‘We kunnen zo 1.600 slachtoffers per jaar vermijden’
Voor het eerst in acht jaar stijgt het aantal verkeersdoden in ons land weer. Het is tijd voor actie, vinden SP.A en Groen, die samen een wetsvoorstel indienen om alcohol volledig uit het verkeer te bannen. En nu er geen regering is, hopen ze de andere partijen van dat standpunt te overtuigen. ‘We kunnen zo 1.600 zware verkeersslachtoffers per jaar vermijden’, zeggen ze.
De Standaard
Le personnel des soins de santé en grève pour de meilleures conditions de travail
Une journée d'actions et de grève a lieu ce jeudi dans le secteur des soins de santé fédéraux. Le front commun syndical veut de cette manière forcer les employeurs à enfin concrétiser les éléments de l'Accord social non-marchand conclu il y a deux ans, le 25 octobre 2017.
Levif.be
Les sanctions américaines à Cuba entraînent la suspension des liaisons aériennes
Les nouvelles sanctions des États-Unis contre Cuba, qui empêchent ses compagnies aériennes d'État de louer des avions, ont contraint la compagnie Cubana de Aviacion à suspendre mercredi ses liaisons avec le Mexique, le Venezuela et une partie des Caraïbes.
www.7sur7.be
Une proposition de loi déposée pour instaurer la tolérance zéro pour l’alcool au volant
Groen et le sp.a ont déposé une proposition de loi commune qui instaure une tolérance zéro pour l’alcool au volant. Pour la première fois depuis 8 ans, le nombre de morts de la route a augmenté en Belgique. Au cours des six premiers mois de l’année, 306 personnes ont perdu la vie dans la circulation, soit une augmentation de 27% par rapport à l’an passé.
Sudinfo.be
Football Talk. AC Milan houdt Vranckx (KVM) in het oog - Vlap weer paraat bij Anderlecht
Een pak internationale scouts van zo’n 30 clubs tekenen tegenwoordig present Achter de Kazerne. Zo sturen onder andere Man United, Wolfsburg en AC...
HLN.be
Sven Kums, van tribuneklant bij Anderlecht naar sleutelspeler bij Gent: “Gelijkenissen met kampioenenploeg van 2015"
Van een tribunezitje bij Anderlecht naar een sleutelrol bij AA Gent: Voor Sven Kums (31) sloeg alles de voorbije maanden helemaal om. Dat wil hij...
HLN.be
Le PS bruxellois cherche un trésorier
06:58 Le nouveau président du PS bruxellois, Ahmed Laaouej, avait fait fait campagne aux côtés des députés bruxellois Isabelle Emmery et Martin Casier. Ceux-ci viennent d'être élus à la vice-présidence. Par...
www.lecho.be
24 heures vélo de Louvain-la-Neuve: nuit sans soucis majeurs d’après les organisateurs
Selon le CSE Animations, qui organise les 24 heures de Louvain-la-Neuve, la 42e édition de ce grand événement du folklore étudiant s’est déroulée sans soucis majeurs. Vers 5 h du matin, les fêtards étaient pour une bonne part rentrés, et la police avait enregistré sept arrestations administratives, et aucune intervention judiciaire sur le site.
Sudinfo.be
Vastgoedprofessionals verwachten dat nieuwbouw duurder wordt
De vastgoedsector verwacht dat in de toekomst minder gezinnen een eigen woning zullen bezitten, omdat nieuwbouw steeds duurder zal worden. Dat blijkt uit een enquête van ING België bij 253 vastgoedprofessionals.
De Standaard
Une nuit sans heurt aux 24 heures vélo de Louvain-la-Neuve
Selon le CSE Animations, qui organise les 24 heures de Louvain-la-Neuve, la 42e édition de ce grand événement du folklore étudiant s'est déroulée sans soucis majeurs.
www.7sur7.be
Les finances d’Anderlecht dans le rouge: des pertes de 27 millions d’euros pour le Sporting qui va devoir alléger son noyau!
Les comptes du club bruxellois sont toujours un peu plus dans le rouge. En cause, les investissements effectués par le club et le manque de transferts sortants.
1 h
Sudinfo.be
Destitution de Trump: des républicains interrompent un témoignage au Congrès
Des élus républicains du Congrès américain, furieux de ne pas être assez impliqués dans l'enquête des démocrates en vue d'une procédure de destitution de Donald Trump, ont interrompu mercredi un témoignage à huis clos, créant un rare chaos sur la colline du Capitole.
1 h
www.7sur7.be
James Cooke pocht met zijn toverfluit in ‘De Slimste Mens’
De Nederlands-Surinaamse cabaretier Jörgen Raymann mag als nieuwkomer voor een vrolijke noot zorgen in ‘De Slimste Mens’. Hij noemt zichzelf “een alcoholist”, maar staat dat ook de overwinning in de weg? En waarom wordt James Cooke wild van boetseerwerkjes van de Taj Mahal?
1 h
www.hbvl.be
Zachte, soms zwaarbewolkte dag met af en toe een bui
Het wordt vandaag wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op wat regen of een bui maar de meeste tijd droog. Het is wel zeer zacht met maxima van...
1 h
HLN.be
Donald Trump promet de construire un mur... dans le Colorado
06:46 Le Colorado n'a pas de frontière avec le Mexique. Pourtant, le président américain Donald Trump veut y construire un mur "anti-immigrés"...
1 h
www.lecho.be
Nouvelles manifestations au Chilli
Des milliers de personnes ont manifesté à Santiago et dans d'autres villes du Chili mercredi, au premier jour d'une grève générale convoquée en pleine crise sociale qui a déjà fait 18 morts.
1 h
www.7sur7.be
Le char caricaturant des juifs orthodoxes au carnaval d’Alost ne violait pas la loi et n’incitait pas à la haine, selon Unia
Le char caricaturant des juifs orthodoxes qui a paradé au dernier carnaval d’Alost ne violait pas la loi. Telle est la conclusion du rapport d’Unia. «Selon nous, il n’y avait pas d’incitation consciente à la haine, à la discrimination ou à la violence contre les juifs», estime le centre fédéral pour l’égalité des chances. Une polémique avait éclaté lors du carnaval d’Alost à propos d’un char exhibant des caricatures géantes de juifs orthodoxes assis sur des sacs d’or.
1 h
Sudinfo.be
Groen en sp.a dienen wetsvoorstel in om alcohol achter het stuur te verbieden
Groenen en sp.a dienen een gezamenlijk wetsvoorstel in voor een zerotolerantie voor alcohol achter het stuur. De drempel voor bestuurders zou...
1 h
HLN.be