La ville de Milan interdit provisoirement les trottinettes électriques

Milan a décidé d’interdire l’activité des sociétés proposant la location de trottinettes électriques, en attendant une signalétique précisant les règles d’usage de ce type de transport, ont rapporté jeudi les médias italiens.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
“Verliefdheid duurt tussen de drie maanden en drie jaar”
Zomerkriebels die omslaan in verliefdheid: het is van alle tijden, en je móét ervan genieten, zegt hoogleraar fysiologie Jan Hindrik Ravesloot van...
6 m
HLN.be
David Goffin begint als een van de outsiders aan de US Open: "Klaar om iets moois te doen”
Met een finale in Cincinnati zette David Goffin (ATP 15) net op tijd weer een sterretje achter zijn naam als speler om naar uit te kijken in New...
7 m
HLN.be
Primeur: in Londen koop je voortaan een auto uit de automaat
Inwoners van Groot-Brittannië kunnen vanaf nu een nieuwe elektrische auto kopen uit een ‘auto-automaat’ in Londen. Betalen kan contactloos.
HLN.be
Ngo-schip Ocean Viking aangekomen in Malta met 356 migranten
Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta. De 356 migranten die op de Middellandse Zee aan boord gehaald werden, zullen vanuit...
HLN.be
G7-top staat bol van conflictstof
09:43 In het mondaine Biarritz begint vandaag de top van de G7. Gastheer Emmanuel Macron zal zijn beste beentje moeten voorzetten om het treffen beleefd te houden.
www.tijd.be
L’alerte jaune aux fortes chaleurs est prolongée: les prévisions météo région par région
Les températures vont grimper jusqu’à 33 degrés.
www.lesoir.be
Couac sur le chantier de l’E19 à Mons: des retards de plusieurs semaines sont à craindre à cause de l’épaisseur du béton
C’est une fameuse tuile qui vient de tomber sur l’important chantier de réhabilitation de l’autoroute E19/E42 ! Débuté en février 2019 après des travaux préliminaires, ce chantier vise à reconstruire complètement les voiries entre Obourg et Jemappes, en direction de la France. Selon les plans initiaux, ce chantier aurait dû être terminé à l’été 2020. Mais des manquements constatés pourraient bien engendrer des retards de plusieurs semaines…
Sudinfo.be
Russische robot Fiodor kan (voorlopig) niet aan boord gaan bij ISS
De Russische Sojoez-capsule met aan boord de humanoïde robot Fiodor, is er niet in geslaagd om zich op het voorziene uur vast te hechten aan het...
HLN.be
Décès d’Hanëya, morte après avoir été abandonnée par ses parents: une cagnotte lancée pour financer ses funérailles
Une cagnotte a été lancée en ligne pour permettre à la famille d’Hanëya de financer ses funérailles.
Sudinfo.be
Fedasil est à la recherche de campings pour accueillir des demandeurs d'asile
Les autorités fédérales sont à la recherche de parcs de vacances et de campings où elles pourraient installer, après l'été, des containers pour demandeurs d'asile. Fedasil qui se charge de l'accueil de demandeurs d'asile a écrit à tous les parcs de vacances, rapportent samedi De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen et Het Belang van Limburg.
www.7sur7.be
Olivia Borlée met fin à sa carrière d’athlète
L'athlète Olivia Borlée a annoncé qu'elle mettait un terme à sa carrière sportive, afin de se consacrer entièrement à sa marque de mode 42|54, a-t-elle fait savoir samedi par communiqué.
www.7sur7.be
Vincent Kompany après la nouvelle défaite d’Anderlecht: «Pas de résultats, donc pas d’excuses»
Les Mauves se sont inclinés 1-0 sur la pelouse de Genk ce vendredi soir.
www.lesoir.be
Waarom Bart Schols even van het scherm verdween: “Het was heftig. Als je zit waar ik gezeten heb, zoek dan hulp”
In een openhartig interview heeft De afspraak-presentator Bart Schols voor het eerst uit de doeken gedaan waarom hij in december vroeger dan verwacht van het scherm verdween. “De limiet was bereikt van wat ik aankan”, zegt hij in De morgen. “Het was heftig.”
www.nieuwsblad.be
Drone raast over Noorse kliffen en watervallen
Begin augustus ging een professioneel dronepiloot op vakantie in Noorwegen. Dat hij met een knappe aftermovie naar huis keerde, hoeft dan ook niet te verbazen.
De Standaard
La très grande majorité des contrôles de personnes en séjour illégal se fait en Flandre
La répartition des contrôles de personnes en séjour illégal entre les trois Régions montre que la Flandre a effectué 77,6% de ceux-ci.
Sudinfo.be
Record du nombre d’interceptions de médicaments illégaux
L'an dernier, 5.702 paquets comportant des médicaments illégaux ont été interceptés en Belgique. Un record, rapporte samedi De Tijd.
www.7sur7.be
Trump verhoogt heffingen op goederen uit China en maant Amerikaanse bedrijven aan uit het land te vertrekken
President Donald Trump heeft op Twitter nieuwe importheffingen op Chinese goederen aangekondigd. Dit doet hij in reactie op China, dat eerder op vrijdag aankondigde met nieuwe importheffingen op 75 miljard dollar aan goederen te komen.
www.demorgen.be
IN BEELD. BV’s genieten van musical ‘Titanic’
Op het Donkmeer in Berlare ging gisteren de musical ‘Titanic’ in première. Het verhaal van het onzinkbare schip dat aan haar eerste en laatste reis...
HLN.be
Brandweerman geeft dorstig gordeldier water na verwoestende brand Amazone
Een brandweerman in het verbrande Amazonegebied is een dorstig gordeldier te hulp geschoten. De man gaf het diertje water te drinken uit een beker...
HLN.be
Raoul Hedebouw: "En Wallonie, le PS mène une politique de droite"
"Je pensais que la percée du PTB servirait d'électrochoc au PS et à Écolo, mais ces partis ne veulent rien changer", déclare samedi le porte-parole du PTB, Raoul Hedebouw, dans une interview donnée dans Sud Presse.
Levif.be
L'imprimerie Corelio Printing à Erpe Mere dépose le bilan
09:14 Corelio Printing imprime entre autres le magazine Elle, version flamande. Deux curateurs ont été désignés.
www.lecho.be
Athlétisme: Olivia Borlée met un terme à sa carrière
Elle rêvait de participer aux Jeux olympiques de Tokyo, mais va désormais se consacrer à sa nouvelle activité.
Sudinfo.be
300 millions en 5 ans pour rénover les égoûts bruxellois
La société publique bruxelloise Vivaqua va consacrer plus de 300 millions d'euros sur cinq ans pour réhabiliter le réseau d'égouts, indique samedi L'Echo.
Levif.be
Roland Garros-finaliste Marketa Vondrousova geeft forfait voor US Open
Marketa Vondrousova (WTA-17) heeft zich afgemeld voor het US Open. De 20-jarige Tsjechische, dit jaar finaliste op Roland-Garros, heeft nog te veel...
HLN.be
Lewis Hamilton: "Ooit moet ik stoppen, maar nu is het nog te vroeg"
Regerend F1-kampioen Lewis Hamilton vraagt zich af waarom F1-piloten op een bepaald moment beslissen om te stoppen. Hijzelf is alvast van mening dat het momenteel nog te vroeg is, er wachten hem samen met Mercedes immers nog heel wat uitdagingen.
De Standaard
Lewis Hamilton: "Ooit moet ik stoppen, maar nu is het nog te vroeg"
Regerend F1-kampioen Lewis Hamilton vraagt zich af waarom F1-piloten op een bepaald moment beslissen om te stoppen. Hijzelf is alvast van mening dat het momenteel nog te vroeg is, er wachten hem samen met Mercedes immers nog heel wat uitdagingen.
www.hbvl.be
Le Vlaams Belang a encore injecté 100.000 euros pour de la propagande en ligne
Le Vlaams Belang et ses figures de proue continuent d'investir dans de la propagande sur Facebook. Au total, plus de 100.000 euros ont été investis en un mois, rapportent samedi De Standaard, Het Nieuwsblad et het Belang van Limburg.
Levif.be
Bolsonaro zet leger in om bosbranden in Amazonewoud te bestrijden, indianenchef wil president weg
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro gaat het leger inzetten om de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden. Hij gaf daarvoor vrijdag groen licht. De bekende indianenchef Raoni roept intussen de hulp in van de internationale gemeenschap om Bolsonaro “zo snel mogelijk te doen vertrekken”.
www.nieuwsblad.be
La brocante de Temploux, la plus grande de Belgique, a lieu ce week-end
Après une édition 2018 en demi-teinte (100.000 visiteurs) en raison d'une météo capricieuse, la brocante de Temploux espère renouer avec le succès ce week-end.
www.7sur7.be
Raoul Hedebouw haalt uit naar PS: “Ze willen niets veranderen”
In zijn eerste interview in meer dan twee maanden is Raoul Hedebouw (PVDA-PTB) niet mals voor de PS van Elio Di Rupo. “Ik dacht dat onze verkiezingswinst zou dienen als een elektrische schok voor PS en Ecolo, maar die partijen willen niets veranderen”, zegt hij in de kranten van Sudpresse.
www.nieuwsblad.be
Football Talk. Antwerp verkocht al 17.500 tickets voor duel tegen AZ - Debuut voor Van Hoorenbeeck bij Malinwa
De meeste spelers van Antwerp kregen gisteren een dagje vrij en ook vandaag moeten ze zich niet op de Bosuil melden. Er zijn al zo’n 17.500...
1 h
HLN.be
La saucisse au cannabis, future star des barbecues?
À Marseille, un boucher vend désormais des saucisses à la fleur de cannabis, les premières du genre en France. Un véritable succès commercial qui devrait faire des émules.
1 h
www.7sur7.be
Brand in spoedafdeling UZ Antwerpen
Er is de voorbije nacht een brand geweest in de garage van de spoedafdeling van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De ‘MICU’, ofwel Mobile Intensive Care Unit, vatte vuur en raakte zwaar beschadigd. De ziekenwagen was net terug van een woningbrand waar drie mensen gewond waren geraakt.
1 h
De Standaard
Incendies en Amazonie: le chef indien Raoni veut le départ de Bolsonaro «le plus vite possible»
Le cacique a fait ces déclarations alors que l’Amazonie, la plus grande forêt tropicale de la planète, est en proie à de graves incendies.
1 h
www.lesoir.be
Elena Vavilova leefde 20 jaar als Russische spionne in Amerika, zelfs haar kinderen wisten niet wie ze echt was
“Een spion is in werkelijkheid een acteur, een acteur zonder publiek”, zegt de Russische Elena Vavilova aan het Britse dagblad The Guardian....
1 h
HLN.be
Fedasil recherche des places d'accueil pour demandeurs d'asile dans des campings
Les autorités fédérales sont à la recherche de parcs de vacances et de campings où elles pourraient installer, après l'été, des containers pour demandeurs d'asile.
1 h
Levif.be
Schip met 356 migranten aangekomen in Malta
Vrijdagavond laat is het ngo-schip Ocean Viking aangekomen in Malta. De 356 migranten die op de Middellandse Zee aan boord gehaald werden, zullen vanuit daaruit naar zes andere EU-lidstaten gebracht worden.
1 h
De Standaard
Une journée pleinement ensoleillée sous des maxima proches de 30°
Samedi, le temps sera à nouveau très ensoleillé avec quelques voiles d'altitude, indique l'Institut royal de météorologie (IRM). Les maxima seront compris entre 26° en Haute Ardenne et 30° en Campine.
1 h
Levif.be
Vincent Kompany predikt geduld na nieuwe nederlaag, maar: “Geen resultaten, geen excuses”
Een nieuwe opdoffer voor Anderlecht. Paars-wit legde andermaal mooie combinaties op de mat, maar het versiert o zo weinig kansen en scoort amper. Een 1-0-nederlaag tegen Genk, een dramatische 2 op 15 en amper drie gescoorde goals zijn het gevolg. Bovendien zag Anderlecht speler-trainer Vincent Kompany geblesseerd uitvallen. Die reageerde via de sociale media op de nieuwe dreun.
1 h
www.nieuwsblad.be
Kylie Jenner heeft een shopprobleem
Als je de jongste miljardair ooit bent, kan je het af en toe al eens breed laten hangen. En dat is precies wat Kylie Jenner (22) doet. De...
1 h
HLN.be
KSV Roeselare legt twee nieuwe verdedigers vast
KSV Roeselare heeft vrijdag de inkomende transfers van twee nieuwe verdedigers aangekondigd. Siemen Voet, een negentienjarige centrale verdediger, wordt voor een seizoen gehuurd van Club Brugge. De Mauritiaanse linksback Harouna Sy komt over van de Franse tweedeklasser Red Star en tekende voor één jaar op Schiervelde.
1 h
De Standaard
KSV Roeselare legt twee nieuwe verdedigers vast
KSV Roeselare heeft vrijdag de inkomende transfers van twee nieuwe verdedigers aangekondigd. Siemen Voet, een negentienjarige centrale verdediger, wordt voor een seizoen gehuurd van Club Brugge. De Mauritiaanse linksback Harouna Sy komt over van de Franse tweedeklasser Red Star en tekende voor één jaar op Schiervelde.
1 h
www.hbvl.be
Steve De Ridder op weg naar STVV
Bij STVV lijkt de inkomende transfer van De Braziliaan Eduardo Bauermann definitief van de baan. Mory Konaté moet vandaag definitief beslissen: ja of nee.
1 h
www.hbvl.be
4 bonnes raisons de venir au Club Med Da Balaia, un coin de paradis sous le soleil du Portugal
Bercé par les vagues de l’Atlantique sur la côte sud du Portugal, le Club Med de Da Balaia a tout pour séduire les familles.
1 h
www.dhnet.be
Roland-Garros-finaliste Marketa Vondrousova geeft forfait voor de US Open
Marketa Vondrousova (WTA-17) heeft zich afgemeld voor het US Open. De 20-jarige Tsjechische, dit jaar finaliste op Roland-Garros, heeft nog te veel last van een polsblessure. Vondrousova nam na Wimbledon rust om haar pols te laten herstellen, maar tijdens de voorbereidingen in New York keerde de pijn al snel weer terug.
1 h
De Standaard
Roland-Garros-finaliste Marketa Vondrousova geeft forfait voor de US Open
Marketa Vondrousova (WTA-17) heeft zich afgemeld voor het US Open. De 20-jarige Tsjechische, dit jaar finaliste op Roland-Garros, heeft nog te veel last van een polsblessure. Vondrousova nam na Wimbledon rust om haar pols te laten herstellen, maar tijdens de voorbereidingen in New York keerde de pijn al snel weer terug.
1 h
www.hbvl.be
Bolsonaro belooft ‘zero tolerance’ in Amazone en zet leger in bij bestrijding branden
De Braziliaanse regering gaat militairen inzetten bij de bestrijding van de branden in de Amazone. President Jair Bolsonaro heeft vrijdagmiddag een decreet uitgevaardigd dat dat mogelijk maakt.
1 h
www.demorgen.be
Van Quickenborne ziet Lachaert als voorzitter Open VLD
08:42 De burgemeester van Kortrijk schuift in een interview met Het Laatste Nieuws het liberale parlementslid Egbert Lachaert naar voren als de 'geknipte voorzitter'.
1 h
www.tijd.be