Le déficit de la Fédération Wallonie-Bruxelles s'est terriblement creusé... et ça va continuer

10:16 La Fédération Wallonie-Bruxelles accuse un déficit de 508 millions d'euros pour 2019. Et elle prévoit un trou de 708 millions pour l'an prochain.
Ouvrir plus
Va vers la source www.lecho.be
Nouveaux articles
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Wuhan legt luchthaven en stations plat en vraagt 11 miljoen inwoners stad niet te verlaten vanwege coronavirus
De Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, sluit zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande...
HLN.be
Wuhan legt openbaar vervoer plat vanwege coronavirus
De Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, sluit zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers. Dat meldden staatsmedia woensdag. Ook het lokale openbaar vervoer gaat plat. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 17 en bijna 500 anderen zijn besmet.
www.demorgen.be
Daarom mogen senatoren tijdens de impeachment alleen snoep eten en melk of water drinken
In de Amerikaanse Senaat is gisterenavond en vannacht druk gedebatteerd over enkele regels van het impeachmentproces. Alleen de meest bizarre regel bleef onbesproken. Die van het dieet van snoep, melk, water waarop de honderd Amerikaanse senatoren de komende weken van het moeten overleven.
www.hbvl.be
Luigi Di Maio quitte la présidence du M5S
Le chef du Mouvement Cinq Etoiles (M5S, anti-système) Luigi Di Maio, membre de la coalition gouvernementale italienne de centre-gauche, a démissionné mercredi de la tête de son parti, à quatre jours d'un scrutin régional crucial pour la survie du gouvernement.
www.7sur7.be
Weinstein, un «violeur et un prédateur sexuel expérimenté»
La troisième femme dont on ignorait l’identié et qui accuse Weinstein de l’avoir violée est l’actrice Jessica Mann.
www.lesoir.be
Na al die jaren eindelijk afsluiter: Disney+ komt met laatste seizoen ‘Star Wars: The Clone Wars’
Bijna zes jaar na het verschijnen van seizoen zes komt Disney met een reeks nieuwe afleveringen van ‘Star Wars: The Clone Wars’. Disney maakte...
HLN.be
Bizarre traditie in Amerikaanse Senaat tijdens impeachmentprocedure: senatoren mogen alleen snoep eten en melk of water drinken
In de Amerikaanse Senaat is gisterenavond en vannacht druk gedebatteerd over enkele regels van het impeachmentproces. Alleen de meest bizarre regel bleef onbesproken. Die van het dieet van snoep, melk, water waarop de honderd Amerikaanse senatoren de komende weken van het moeten overleven.
www.nieuwsblad.be
Informateur Georges-Louis Bouchez (MR) spreekt zich uit: “Ik ben voor de eenheidsstaat en denk dat we alles op federaal niveau moeten terugzetten”
Georges-Louis Bouchez, federaal informateur en MR-voorzitter, is voorstander van een Belgische eenheidsstaat. Dat zegt hij in een interview met het...
HLN.be
Chef Defensie: 'Meer dan 2.000 rekruten erbij in 2019'
Vorig jaar heeft het Belgische leger 2.111 nieuwe rekruten aangetrokken, een hoger aantal dan de opengestelde posten. Voor 2020 wil Defensie die inspanning verderzetten met een rekrutering van 2.150 personeelsleden. Dat heeft generaal Marc Compernol, de chef Defensie, woensdagavond aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van Defensie. Daar heeft hij ook gepleit voor de vorming 'van een stabiele rege...
Knack.be
Le salaire de Jean-Paul Philippot passé à la loupe du gouvernement
20:26 Le patron de la RTBF sera-t-il sacrifié sur l’autel de la gouvernance ou préservé au nom du réalisme? Le gouvernement de la Fédération planche sur la question ce jeudi.
www.lecho.be
LIVE. Tielemans in de basis tegen West Ham United, kan Leicester zich herpakken?
• 24ste speeldag Premier League • Leicester heeft 0 op 6 • Aftrap: 20u30 • King Power Stadium
HLN.be
Des os humains découverts sur le chantier de l’ancien hôpital de Bavière à Liège
Ce mardi après-midi, des os ont été découverts sur le chantier de l’ancien hôpital de Bavière, à Liège, indique la DH sur son site internet.
Sudinfo.be
Wim Distelmans: ‘De patiënt kan zeggen: Ik wil niet meer’
Professor Wim Distelmans heeft op het euthanasieproces uitleg gegeven bij de rol van de euthanasiecommissie. ‘Welke arts gaat euthanasie uitvoeren als de grondvoorwaarden niet vervuld zijn?’
www.hbvl.be
Wie wint het gevecht om de streamingkijker?
Netflix heeft vorig jaar 20,16 miljard dollar omgezet, een stijging met 28 procent ten opzichte van 2018. Voor dit jaar bereidt de streamingdienst zich voor op het gevecht om de kijker. Wie wint: Netflix of Baby Yoda?
www.hbvl.be
Fastfoodketen verontschuldigt zich na kritiek op “seksistische” reclame waarin jongens naar borsten staren
Fastfoodketen ‘Kentucky Fried Chicken’ (KFC) heeft zich verontschuldigd voor een reclamespot die deze week in Australië op antenne kwam. In het vijftien seconden lange spotje staren twee jongens gefascineerd naar de borsten van een vrouw die haar spiegelbeeld bekijkt in de ramen van de auto waarin de kinderen zitten. “Seksistisch”, aldus vrouwenrechtenorganisatie ‘Collective Shout’. “Een terugkeer naar oubollige stereotypen.”
www.nieuwsblad.be
Des os humains découverts à Bavière
Ce mardi après-midi, des os ont été découverts sur le chantier de l’ancien hôpital de Bavière, à Liège, indique la DH sur son site internet.
Lameuse.be
Schattige beelden van het eerste nieuwe lammetje van Bosland
“Fantastisch nieuws” liet team Bosland vandaag weten op haar Facebookpagina. Een van de schapen van het Hobos in Pelt heeft vandaag namelijk gelammerd. Het kersverse lammetje kon al op beeld vastgelegd worden en stelt het duidelijk goed onder het toeziend oog van de moeder. In de reacties op het filmpje was ook direct iemand die opperde dat de Limburgse wolven er weer “een lekkere hap” bij hebben. Hopelijk toch niet!
www.hbvl.be
Staking VRT vooral op televisie voelbaar
Door een vakbondsactie bij VRT zal het aanbod op televisie, radio en online op maandag 27 januari beperkt blijven. Dat meldt VRT. Vooral voor de televisiekijker is er impact.
De Standaard
Permis refusé à l’antenne 4G: les riverains ont gagné leur bataille contre Telenet
La Région wallonne a refusé le permis d'installation d'une antenne 4G à Chôde, dans la commune de Malmedy, et ce afin de préserver l'aspect touristique et la qualité de l'environnement des lieux, peut-on lire mercredi sur le site de RTL Info. Les riverains se mobilisaient depuis des mois contre ce projet.
www.7sur7.be
Stad trakteert
Stad Beringen organiseert voor het eerst een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners op zondag 26 januari. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom op het Kerkplein in Koersel om te klinken op het nieuwe jaar. Het stadsbestuur zorgt voor gratis drank, frietjes en animatie voor het hele gezin.
www.hbvl.be
150 deelnemers op ‘Frozen’-schattenjacht in Antwerpen-Centraal
Om Blue Monday - de meest deprimerende dag van het jaar - te overwinnen, organiseerde Disneyland Paris een Frozen Celebration-schattenjacht in het...
HLN.be
Brits parlement keurt Brexit-akkoord van Boris Johnson nu definitief goed
Het Lagerhuis van het Britse parlement heeft woensdag finaal het Brexit-akkoord goedgekeurd waardoor de weg vrij is voor de historische uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
www.hbvl.be
GAMEREVIEW ‘Dragon Ball Z Kakarot’: open wereld maakt opgewarmde kost nog verrassend lekker
Op Dragon Ball zit na meer dan dertig jaar nog altijd geen sleet, ook al beleef je keer op keer dezelfde verhalen in nog maar eens een nieuwe game....
HLN.be
Brits parlement keurt brexitakkoord van Boris Johnson definitief goed
Het Lagerhuis van het Britse parlement heeft finaal het brexitakkoord goedgekeurd waardoor de weg vrij is voor de historische uitstap van...
HLN.be
Rusthuisdossier Het Nieuwsblad beroert parlement: “Je valt achterover van mensonterende toestanden”
In het Vlaams Parlement is fors gedebatteerd over het Grote Rusthuisdossier van Het Nieuwsblad. “Hoe krijgt u dit uitgelegd, minister Beke?” zei Hannes Anaf (SP.A).
www.nieuwsblad.be
Ophef aan eind van derde procesdag: advocaat van zus Tine Nys zat in commissie die besliste over euthanasie
Aan het einde van de derde procesdag rond de euthanasie van Tine Nys is ophef ontstaan rond Fernand Keuleneer, de advocaat van Sophie Nys. Die bleek in de commissie te zitten die besliste over de goedkeuring van de euthanasie van Tine Nys. “Ik val daar achterover van”, zei Jef Vermassen.
www.nieuwsblad.be
Pierre, qui a saccagé le site des Ardentes à Liège avec d’autres agriculteurs, s’explique: «Je ne me laisserai pas faire!»
Pierre et ses amis agriculteurs ont totalement retourné le futur terrain des Ardentes, implanté à Rocourt. Présent depuis 40 ans sur le site, il n’accepte pas le traitement qui lui est réservé par les organisateurs et les autorités communales.
Sudinfo.be
“Ik val hier achterover van”: advocaat burgerlijke partij was op vergadering waar euthanasievraag Tine Nys werd goedgekeurd
Opschudding aan het slot van de getuigenis van professor Wim Distelmans op het assisenproces rond de euthanasie van Tine Nys (1972-2010). De...
HLN.be
LIVE. Kan Zulte Waregem stunten tegen Club Brugge? Volg het duel tussen Vormer en De fauw hier.
Om 20.45 uur start de eerste wedstrijd van de halve finales van de Beker van België met de topper Zulte Waregem - Club Brugge. Zulte Waregem zit in een moeilijke periode met vier nederlagen op de kerfstok. Kan het vanavond zijn eer redden en stunten tegen Club? Volg het duel tussen Ruud Vormer en Davy De fauw hier op de voet.
1 h
www.hbvl.be
United Airlines voorziet niet om deze zomer met Boeing 737 MAX te vliegen
Luchtvaartmaatschappij United Airlines is niet van plan om de Boeing 737 MAX deze zomerperiode in te zetten. Dat heeft United Airlines vandaag...
1 h
HLN.be
Buitenlandse investeerders tonen interesse in Waasland-Beveren, van deal is nog geen sprake
Buitenlandse investeerders tonen interesse in Waasland-Beveren. De club met het kleinste budget in 1A is op zoek naar een nieuwe geldschieter en...
1 h
HLN.be
Coupe de Belgique: Bruges face à Zulte pour la première demi-finale aller (direct à 20h45)
Le gagnant de cette première manche pourrait prendre une sérieuse option sur la finale.
1 h
Sudinfo.be
Luigi Di Maio démissionne de la tête du Mouvement 5 Etoiles
19:54 Le chef du M5S, membre de la coalition gouvernementale italienne, a démissionné ce mercredi de la tête de son parti, à quatre jours d'un scrutin régional clef.
1 h
www.lecho.be
Coupe de Belgique: Bruges face à Zulte pour la première demi-finale aller (direct à 20h45)
Le gagnant de cette première manche pourrait prendre une sérieuse option sur la finale.
1 h
www.lesoir.be
Om de twee weken is er in België een Tine Nys: Wim Distelmans schetst breder plaatje op euthanasieproces
‘Het dossier van Tine Nys is bij ons zonder problemen gepasseerd. Zonder discussie.’ Op het euthanasieproces in Gent argumenteerde Wim Distelmans dat bij de levensbeëindiging van Tine Nys in 2010 geen enkele wetsvoorwaarde is geschonden.
1 h
www.demorgen.be
Un des agriculteurs qui a saccagé le site des Ardentes s’explique
Pierre et ses amis agriculteurs ont totalement retourné le futur terrain des Ardentes, implanté à Rocourt. Présent depuis 40 ans sur le site, il n’accepte pas le traitement qui lui est réservé par les organisateurs et les autorités communales, et refuse de quitter les lieux. Ce jeudi, il s’explique sur ce geste fort qui pourrait lui coûter très cher.
1 h
Lameuse.be
Vriend van verongelukte Michiel Claus (34) houdt café open “Hij zou het zo gewild hebben”
De fietser die dinsdag zwaargewond raakte bij een ongeval op de Prins Boudewijnlaan in Edegem, is woensdag in het ziekenhuis overleden. Michiel Claus (34) al tien jaar van café De Wipschutter in Kontich. Daar wordt aangeslagen gereageerd op het overlijden, maar z’n beste vriend heeft het café woensdag toch gewoon geopend. “Dat zou ook de wens van Michiel geweest zijn.”
1 h
www.gva.be
Tesla groter op de beurs dan Volkswagen
19:49 Tesla mag een dubbele mijlpaal bijschrijven: Wall Street waardeert de pionier in elektrische auto’s voor het eerst op 100 miljard dollar en in euro is Tesla voor het eerst meer waard dan Volkswagen.
1 h
www.tijd.be
Le Parlement britannique valide définitivement l’accord de Brexit
Le Parlement britannique a définitivement validé mercredi l’accord de Brexit, dégageant la voie à la sortie historique du Royaume-Uni de l’Union européenne dans neuf jours.
1 h
Sudinfo.be
Hoofdaanklager Trump: “Senaat moet eerlijk proces geven ten opzichte van Amerikanen”
Nadat de Democraten in het impeachment-proces tegen de Republikeinse president Donald Trump een slag om de regels van de procesvoering in de Senaat hebben verloren, heeft de Democratische hoofdaanklager Adam Schiff woensdag de Hoge Vergadering opgeroepen hem en de zes andere aanklagers opgeroepen “een eerlijk proces” te geven. Dat heeft nieuwszender CNN bericht.
1 h
www.hbvl.be
Brits parlement keurt Brexit-akkoord van Boris Johnson definitief goed
Het Britse parlement heeft woensdag finaal het brexit-akkoord goedgekeurd, waardoor de weg vrij is voor de historische uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
1 h
www.nieuwsblad.be
Le parlement britannique a définitivement validé l’accord de Brexit
Le Parlement britannique a définitivement validé mercredi l'accord de Brexit, dégageant la voie à la sortie historique du Royaume-Uni de l'Union européenne dans neuf jours.
1 h
www.7sur7.be
Clinton uit kritiek tijdens impeachment: “Amerikanen verdienen een eerlijk proces”
De in 2016 verslagen Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft woensdag via twitter de Republikeinse senatoren bekritiseerd die dinsdag in het afzettingsproces omtrent de Republikeinse president Donald Trump de elf Democratische amendementen, om getuigen te horen en documenten voor te leggen, hebben weggestemd. Dit heeft de krant Washinton Post gemeld.
1 h
www.hbvl.be
Brexit: le Parlement britannique valide définitivement l’accord
Le texte doit encore être promulgué par la reine Elizabeth.
1 h
www.lesoir.be
De voormalige mentor en coach van Henin is terug. En hij verklaart zijn twijfel bij comeback Clijsters
Zijn passage in Melbourne was van korte duur, maar zijn impact op het vrouwentennis kan binnenkort weer wat groter worden. Als begeleider van...
1 h
HLN.be
Comeback Lady Gaga verpest door online lek (al hoeft ze daar absoluut niet droevig van worden)
Er lag wellicht een uitgekiende strategie klaar voor de muzikale comeback van Lady Gaga (33). Maar de Amerikaanse popster ziet haar plannen geboycot: Gaga’s nieuwe single Stupid love is online gelekt en ging meteen viraal. Webpiraten wisten een geheime code op haar website te kraken en gooiden het lied meteen te grabbel.
1 h
www.nieuwsblad.be
Belgische experts sussen: ‘Geen reden tot paniek over nieuw coronavirus’
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overweegt de uitbraak van een nieuw coronavirus uit te roepen tot wereldwijd gezondheidsrisico. Maar hier hoeven we ons geen grote zorgen te maken, zeggen Belgische experts. ‘Het risico op een uitbraak bij ons is erg klein en we zijn tegelijkertijd goed voorbereid op zo’n situatie’, zegt professor Herman Goossens (UZA).
1 h
www.demorgen.be
Hillary Clinton over impeachment Trump: “Amerikanen verdienen eerlijk proces”
De in 2016 verslagen Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft via Twitter de Republikeinse senatoren bekritiseerd die dinsdag in het...
1 h
HLN.be