Read full article on: dhnet.be
Flo Rida aangekomen in Rotterdam voor het Songfestival
Goed nieuws voor de fans van Flo Rida (41). De Amerikaanse rapper zal wel degelijk zijn opwachting maken op het Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de organisatie laten weten.
HLN.be
Israël-Palestine: le chef de la diplomatie de l'UE appelle à un cessez-le-feu immédiat
Le chef de la diplomatie européenne Josep Borrell a appelé mardi à "un arrêt immédiat de toutes les violences et à la mise en oeuvre d'un cessez-le-feu" entre Israël et les Palestiniens, à l'issue d'une réunion en urgence des ministres des Affaires étrangères de l'UE.
www.dhnet.be
Une nouvelle app’ pour obtenir une consultation en ligne avec un docteur
www.lesoir.be
Au moins 38 morts et des dizaines de disparus après le passage du cyclone Tauktae en Inde
Au moins 38 personnes ont été tuées et 90 autres sont portées disparues après le passage d’un cyclone «extrêmement violent» qui a frappé la côte ouest de l’Inde.
Sudinfo.be
Jean-François Gillet: «J’ai tourné la page depuis un bon moment»
Jean-François Gillet ne s’attendait pas à terminer la saison dans les buts avant d’intégrer le staff pro.
Lameuse.be
Très bons résultats après les événements-tests au Théâtre royal flamand, une réouverture complète réclamée
Les résultats des événements-tests organisés par le Théâtre royal flamand (KVS) sont sortis et sont positifs.
www.dhnet.be
Très bons résultats après les événements-tests du Théâtre royal flamand, une réouverture complète réclamée
Les résultats des événements-tests organisés par le Théâtre royal flamand (KVS) sont sortis et sont positifs. La qualité de l'air dans une salle remplie de moitié reste inchangée: tous les spectateurs peuvent donc assister à la représentation en toute sécurité. Selon les calculs du KVS et de ses partenaires, la qualité de l'air dans une salle à pleine fréquentation ne serait pas affectée non plus. Les différents acteurs réclament donc une réouverture complète le 9 juin.
www.7sur7.be
LIVE. Cavani opent met heerlijke goal tegen degradant Fulham
• Premier League • Aftrap: 19u • Old Trafford • Ref: Lee Mason
HLN.be
Stel uw vragen aan Roberto Martínez, morgen te gast bij ons in VTM Nieuws
Hoog bezoek morgen in de VTM-nieuwsstudio. Niemand minder dan Roberto Martínez is bij ons te gast om verder toelichting te geven bij zijn selectie voor het EK voetbal volgende maand. Ook u kan vragen stellen aan de bondscoach van de Rode Duivels. Hoe ziet hij de rol van Eden Hazard en in hoeverre hoopt hij nog op Axel Witsel? Stel uw vragen zelf in onderstaand formulier en wie weet schotelen wij ze aan de bondscoach voor!
HLN.be
Retour manqué pour Federer à Genêve: "J’attendais mieux de moi"
Roger Federer a manqué de constance pour son retour sur la terre battue.
www.dhnet.be
Justine Henin et Carlos Rodriguez à nouveau réunis: "Une passion commune de la transmission"
Carlos Rodriguez est le nouveau directeur sportif de la Justine Henin Academy.
www.dhnet.be
Coronavirus: très bons résultats après les événements-tests du KVS, une réouverture complète réclamée
Les résultats des événements-tests organisés par le Théâtre royal flamand (KVS) sont sortis et sont positifs. La qualité de l’air dans une salle remplie de moitié reste inchangée : tous les spectateurs peuvent donc assister à la représentation en toute sécurité. Selon les calculs du KVS et de ses partenaires, la qualité de l’air dans une salle à pleine fréquentation ne serait pas affectée non plus. Les différents acteurs réclament donc une réouverture complète le 9 juin.
Sudinfo.be
Quick-Step blijft, maar Deceuninck stopt na drie jaar als hoofdsponsor van ploeg Patrick Lefevere
Deceuninck stopt na drie jaar als hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere. Eerder op de dag bracht Lefevere nog goed nieuws naar buiten in zijn sponsorzoektocht. Het sponsorcontract met Quick-Step werd, in tegenstelling tot dat met Deceuninck, wél met maar liefst zes jaar verlengd.
www.hbvl.be
Antwerpse bedrijvendokter lijft voor een prikje Neckermann in
19:37 Het Antwerpse investeringsfonds CIM Capital neemt voor amper 400.000 euro de noodlijdende reisgroep Neckermann over. Na twee rampzalige jaren wil de nieuwe eigenaar het iconische merk in België doen h...
www.tijd.be
Exmar hoopt in de zomer nieuw Tango-contract te tekenen
19:36 Nicolas Saverys, de voorzitter en referentieaandeelhouder van Exmar, denkt al rond de zomer een nieuw contract te kunnen sluiten voor de drijvende lng-fabriek Tango FLNG.
www.tijd.be
Réouverture des terrasses à Mons: «Dès qu’il pleut, on encaisse pour éviter les clients qui partent sans payer»
C’est un phénomène qui s’est accru dans l’Horeca avec les mesures Covid en terrasse: la grivèlerie. Les clients s’attablent, boivent un verre ou mangent un bout, et puis partent sans payer.
Sudinfo.be
Hongarije vetoot gemeenschappelijke Europese verklaring over Israëlisch-Palestijns geweld
De Europese lidstaten zijn er ondanks een namiddag vergaderen niet in geslaagd een standpunt over het Israëlisch-Palestijns geweld aan te nemen. Hongarije weigerde als enige in te stemmen met een gemeenschappelijke tekst, zeer tot ongenoegen van hoge vertegenwoordiger Josep Borrell.
HLN.be
“Wie bezorgt ons de troetelbeer van onze broer terug?”: zussen van vermoorde Leander zoeken verloren knuffelleeuw
Na hun broer Leander Quintyn (32), die begin maart werd doodgestoken in Tielt, verloren zijn zussen Kim en Kelly nu ook de knuffel die hem zo dierbaar was. “Bij zijn geboorte kregen we er elk een. Die van Leander belandde bij de opruiming van zijn huis in de Kringwinkel. Misschien is hij al verkocht, we weten het niet. Maar we willen die knuffelbeer dolgraag terug”, zeggen de zussen.
HLN.be
Zussen van vermoorde Leander zoeken zijn knuffelleeuw: “Dit is ongelooflijk belangrijk voor ons”
Na hun broer Leander Quintyn (32), die begin maart werd doodgestoken in Tielt, verloren z’n zussen Kim en Kelly nu ook de knuffel die hem zo dierbaar was. “Bij zijn geboorte kregen we er elk één. Die van Leander belandde bij de opruiming van zijn huis in de Kringwinkel. Misschien is hij al verkocht, we weten het niet. Maar we willen ‘m dolgraag terug”, zeggen de zussen.
HLN.be
Chine: le témoignage puissant d’une rescapée ouïghoure à la Chambre
Malgré des menaces, Qelbinur Sidiq est venue raconter aux députés de la commission des Relations extérieures ce qui se passe au Xinjiang.
www.lesoir.be
Iedereen mag morgen weer starten in de Giro: zeshonderd coronatesten allemaal negatief
De zeshonderd coronatesten die gisteren afgenomen werden bij de renners en stafleden van de teams in de Giro d’Italia hebben allemaal een negatief resultaat opgeleverd. Dat deelden de organisatie en de Internationale Wielerunie tijdens de rustdag in Foligno mee.
HLN.be
Avec son bus haut en couleurs, la STIB génère un torrent de messages homophobes sur Twitter
Cet incident prouve qu'un long chemin dans la lutte contre l'homophobie doit encore être parcouru, comme l'explique le porte-parole de la STIB.
www.dhnet.be
Deliveroo épinglé pour “licenciement abusif” en Australie
La plateforme de livraison de repas et d'alimentation Deliveroo a perdu mardi un contentieux qui l'opposait à un coursier en Australie, une instance gouvernementale ayant qualifié son éviction parce qu'il était trop lent de “licenciement abusif”.
www.7sur7.be
Un Aldi dans le futur stade du Standard de Liège: un avis défavorable rendu
Il y a un peu plus d’un an, le fameux dossier de nouveau stade du Standard passait un cap important en matière administrative : celui du dépôt de permis. Mais depuis, celui-ci n’a fait qu’avancer de rebondissement en rebondissement.
Lameuse.be
Voortvluchtige militair stond op extremistenlijst en heeft mogelijk raketlanceerder: dit is wat we nu weten
In Limburg is een klopjacht aan de gang op een man die in een afscheidsbrief insinueert dat hij in het verzet gaat en het mogelijk niet overleeft. De man zou met wapens kunnen omgaan en recent Marc Van Ranst hebben bedreigd. Volgens informatie van De Morgen gaat het om een 46-jarige militair.
www.demorgen.be
“Eén dosis van coronavaccin volstaat voor coronacertificaat”
Wie wil kunnen bewijzen dat hij of zij tegen het coronavirus gevaccineerd is om een digitaal groen certificaat te ontvangen, zal aan één vaccindosis genoeg hebben. De onderhandelaars van het Europees Parlement en lidstaten zouden het over dat principe eens zijn, zeggen goed ingelichte bronnen vandaag. Het certificaat moet vanaf volgende maand reizen in de EU mogelijk maken op een coronaveilige manier.
HLN.be
Coronaverpleegkundige van Britse premier Johnson stapt op door gebrek aan respect en loon
Jenny McGee is een van de verpleegkundigen die de Britse premier Boris Johnson verzorgden in het St Thomas-ziekenhuis in Londen, toen hij in het voorjaar van 2020 leed aan COVID-19. Dinsdag heeft ze ontslag genomen bij de National Health Service (NHS) wegens gebrek aan erkenning door de regering. “We krijgen niet het respect en het loon dat we verdienen”, zegt McGee in vrijgegeven fragmenten van een documentaire. “Daarom heb ik mijn ontslag ingediend.”
www.hbvl.be
En voulant sauver son chien, Brian s’est fait électrocuter à Boussu et a perdu ses mains: Infrabel est rejugé en appel
Début 2011, Brian avait été électrocuté en essayant de rattraper son chien, entré dans une cabine électrique à haute tension, gérée par Infrabel.
Sudinfo.be
Deceuninck stopt als shirtsponsor van ploeg Lefevere, Quick.Step 6 jaar langer in peloton
Sponsor Quick.Step blijft zes jaar langer in het wielerpeloton, tot 2027. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie van Patrick Lefevere bekend. Tegelijk werd ook duidelijk dat Deceuninck na dit jaar stopt als naamsponsor van de ploeg.
HLN.be
Croenen plaatst zich op EK zwemmen voor de finale van de 200 meter vlinderslag
Louis Croenen heeft zich dinsdag met de zevende tijd geplaatst voor de finale van de 200 meter vlinderslag op het EK zwemmen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Met zijn tijd van 1:55.96 bleef hij nipt boven het Belgisch record van 1:55.39
www.hbvl.be
La vaccination à domicile va commencer dans la province du Luxembourg: elle pourrait résoudre de nombreux problèmes logistiques!
Cela fait plusieurs jours que la vaccination à domicile a débuté en Wallonie.
Sudinfo.be
N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.
HLN.be
Taxation des multinationales à 21 % : l’Europe suit Joe Biden
Le président américain a mis un coup d’accélérateur aux négociations internationales sur la réforme de la fiscalité des multinationales.
www.lalibre.be
N-VA-schepen Fons Duchateau stopt met politiek
Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) stopt volledig met de politiek. Hij begint op 1 juni met de begeleiding van de integratie van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA) en de Gasthuiszusters Antwerpen (GZA). “Ik ontken niet dat dit een afscheid is met pijn in het hart”, zegt Duchateau.
www.gva.be
Deceuninck haakt af als hoofdsponsor wielerploeg Patrick Lefevere
19:18 De producent van pvc-profielen stopt na drie jaar als medehoofdsponsor van Deceuninck-Quick-Step.
www.tijd.be
Euro de natation : Louis Croenen se hisse en finale du 200 m papillon (Mise à jour)
Le Campinois a signé le 7e chrono des demi-finalistes, ce mardi soir, à Budapest.
www.dhnet.be
Le propriétaire du wallaby qui se balade à Waimes lance un appel: «Arrêtez de le traquer!»
L’information a fait le tour des réseaux sociaux: un wallaby fugueur se promène du côté de Waimes. Son propriétaire est activement à sa recherche et demande aux gens qui en auraient l’envie de ne surtout pas l’approcher au risque de le faire fuir encore plus loin.
Sudinfo.be
Le propriétaire du wallaby qui se balade à Faimes lance un appel: «Arrêtez de le traquer!»
L’information a fait le tour des réseaux sociaux: un wallaby fugueur se promène du côté de Waimes. Son propriétaire est activement à sa recherche et demande aux gens qui en auraient l’envie de ne surtout pas l’approcher au risque de le faire fuir encore plus loin.
Sudinfo.be
Avec son bus haut en couleurs, la STIB génère un torrent de messages homophobes sur Twitter
Cet incident prouve qu'un long chemin dans la lutte contre l'homophobie doit encore être parcouru, comme l'explique le porte-parole de la STIB.
www.lalibre.be
Gwyneth Paltrow aangeklaagd om ontplofte geurkaars
Een man die de veelbesproken 'vaginakaars' van Gwyneth Paltrow (48) heeft gekocht, is naar de rechter gestapt. De Amerikaan beweert dat de ‘This Smells Like My Vagina’-kaars, die de actrice verkoopt via haar lifestylemerk Goop, ontplofte en dat hij daardoor dood had kunnen gaan.
HLN.be
Zo schatten kenners de kansen in van Hooverphonic: “Anders dan al het feestgedruis”
Overleeft Hooverphonic vanavond de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam? Het kruim van de Belgische Eurovisiekenners wikt, weegt en twijfelt. “We hebben de beste zangeres van de hele competitie”, zegt de ene. Maar of dat genoeg is? “Misschien net met de hakken over de sloot. Wie weet eindigen we dan in de finale bij de laatsten”, zegt een andere.
www.hbvl.be
WTA Belgrade: Alison Van Uytvanck, battue au premier tour du simple, passe en double avec Greet Minnen
Alison Van Uytvanck s'est inclinée au premier tour du simple dames du tournoi de tennis de Belgrade, une épreuve WTA 250 sur terre battue dotée de 235.238 dollars, mardi dans la capitale serbe.
www.dhnet.be
Les CA de la culture fédérale bientôt renouvelés
19:09 Hakima Darmouch devrait entrer au CA de Bozar où l'ère Davingon touche à sa fin. Laurette Onkelinx proposée pour le CA de la Monnaie.
www.lecho.be
Oproep | Hoe verloopt het gezinsgesprek over vaccinatie?
Niet elke Belg staat te trappelen om zich te laten vaccineren. Soms zijn er ook binnen eenzelfde gezin verschillende meningen: zien de ouders het wel zitten, maar de kinderen niet. Of omgekeerd. We zijn op zoek naar zo’n rondetafelgesprek waarbij twee generaties hun argumenten pro en contra op tafel leggen. Mailen mag naar binnenland@standaard.be, graag met vermelding van jullie leeftijd en een telefoonnummer waarop we jullie kunnen contacteren.
De Standaard
L’Ukraine limoge son ministre de la Santé
Le Parlement ukrainien a limogé mardi le ministre de la Santé, critiqué pour sa gestion de la pandémie de Covid-19 sur fond de campagne de vaccination laborieuse et de scandales de corruption.
www.7sur7.be
Tweede zomertransfer van Racing Genk is een feit: Limburgers halen verdediger van Deportivo La Coruña
Racing Genk heeft na Simen Jukleröd zijn tweede zomertransfer beet. Mujaid Sadick is de naam van de centrale verdediger van opleiding. Sadick is 21 jaar en kom over van Deportivo La Coruña, de Spaanse traditieclub die intussen is afgegleden naar de Spaanse derde klasse. Op 12 mei 2018 debuteerde hij op 18-jarige leeftijd in La Liga, maar nadien degradeerde Sadick mee met Deportivo naar de tweede klasse.
HLN.be
Pas de cas de Covid au Giro: les 600 tests effectués sont négatifs (Mise à jour)
Tout le monde pourra reprendre la route demain.
1 h
www.dhnet.be
Coronaverpleegkundige van Britse premier Johnson stapt op door gebrek aan respect en loon
Jenny McGee is een van de verpleegkundigen die de Britse premier Boris Johnson verzorgden in het St Thomas-ziekenhuis in Londen, toen hij in het voorjaar van 2020 leed aan COVID-19. Dinsdag heeft ze ontslag genomen bij de National Health Service (NHS) wegens gebrek aan erkenning door de regering. “We krijgen niet het respect en het loon dat we verdienen”, zegt McGee in vrijgegeven fragmenten van een documentaire. “Daarom heb ik mijn ontslag ingediend.”
1 h
www.nieuwsblad.be