Le MR et le PS valident l’accord du gouvernement wallon (direct)

Deux des trois partis ont approuvé l’accord du gouvernement wallon, les regards se tournent maintenant vers Ecolo.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
‘The Voice’-kandidaat Yoeri brengt twee jaar na deelname zijn debuutsingle uit
Yoeri Mellaerts, de zingende militair die in 2017 meedeed aan ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft zijn debuutsingle uitgebracht. “Ik heb ‘Niemand op...
HLN.be
Sven Gatz au «Soir»: «Bruxelles est une Région trilingue, multilingue»
L’homme politique Open VLD est ministre du Multilinguisme, une première.
www.lesoir.be
Mobilité: l’utilisation de la voiture recule en Belgique
A l’inverse, l’utilisation du vélo a connu une progression importante.
www.lesoir.be
La ferme du Bierleux, en province de Liège, ravagée par le feu: «On n’a plus rien, tous nos souvenirs ont disparu!»
Un violent incendie s’est déclaré mercredi soir, à la ferme du Bierleux, à Stoumont. Si l’exploitation agricole qui distante du corps de logis n’a pas été touchée, ce dernier est complètement détruit, tout comme la fromagerie, tenue par une des filles de la famille.
Sudinfo.be
Spectaculaire toename van aantal schoolkinderen dat recht heeft op extra zorg
Het aantal kinderen met recht op extra zorg in het gewoon onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school...
HLN.be
Mysterieus China zit achter de propaganda verscholen
Sus van Elzen reist door China en blogt daarover voor Knack.be.
Knack.be
Toeristen gewond en vermist na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland
In Nieuw-Zeeland zijn meerdere toeristen vermist nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben.
www.nieuwsblad.be
Stad vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen om stadion te delen
Er komt dan toch geen voetbalstadion op de site Hoge Velden dat enkel bedoeld is voor de eerste ploeg van Lyra-Lierse. De club wilde dat graag, maar door de regels voor onteigeningen blijkt dat niet mogelijk. Het stadsbestuur vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen nu om te onderzoeken of ze beide in hetzelfde stadion kunnen spelen.
1 h
www.gva.be
Liège: l’agent de voyages vers la Syrie des radicalisés, condamné
U n Liégeois d’origine tchétchène d’une bonne trentaine d’années a été condamné, ce vendredi au tribunal correctionnel de Liège, pour avoir été «l’agent de voyages» de jeunes de Liège qui souhaitaient rejoindre l’État islamique en Syrie. Il a bénéficié d’un sursis complet.
1 h
Lameuse.be
Een op de drie gecontroleerde fuiven schenkt toch alcohol aan minderjarigen
Een derde van de fuiven en evenementen die in België worden gecontroleerd, leeft de alcoholwetgeving niet na. Volgens de mutualiteiten belanden elke dag zes jongeren op de spoeddienst van het ziekenhuis omdat ze stomdronken zijn.
1 h
www.gva.be
Pioniers blikken terug op start van UZA: “Het was een zegen dat het ziekenhuis niet vanaf dag 1 vol lag”
Op zijn veertigste verjaardag kondigde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen de bouw van een nieuwe vleugel aan voor hypermoderne operatiekwartieren, intensieve zorgen en andere diensten. Maar tegelijkertijd blikt het met een tentoonstelling ook terug op de voorbije veertig jaar. Twee pioniers van het UZA geven tekst en uitleg.
1 h
www.gva.be
Gatz wil elke 18-jarige Brusselaar drietalig maken
Alle Brusselse kinderen moeten wanneer ze 18 jaar oud zijn minstens Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dit ambitieuze streefdoel staat in de...
1 h
HLN.be
Star Trek-acteur René Auberjonois overleden
De Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zuid-Afrikaanse is nieuwe Miss Universe, Belgische Angeline Flor Pua niet in top 20
In het Amerikaanse Atlanta is zondag Miss Universe 2019 gekozen in een grootse spektakelshow. Het kroontje ging naar de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26).
2 h
www.nieuwsblad.be
Gatz wil elke 18-jarige Brusselaar drietalig maken
Alle Brusselse kinderen moeten op hun 18 jaar minstens Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dit ambitieus streefdoel staat in de oriëntatienota 2019-2024 van Brussels minister van Meertaligheid Sven Gatz (Open VLD), die hij maandagnamiddag in het Brussels Parlement voorstelt.
2 h
Knack.be
Star Trek-acteur René Auberjonois overleden
René Auberjonois, de Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots, is zondag op 79-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Hij was vooral bekend voor zijn rol in 'Star Trek: Deep Space Nine'.
3 h
De Standaard
Toeristen gewond en vermist na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland
Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is het vulkaaneiland White Island/Whakaari tot uitbarsting gekomen. Tijdens de uitbarsting...
3 h
HLN.be
Democraten prijzen hun ‘ijzersterk dossier’ tegen Trump in impeachmentonderzoek
‘We hebben een ijzersterk dossier. Als dit dossier aan een jury voorgelegd zou worden, zou hij binnen de drie minuten schuldig bevonden worden.’ Dat heeft de voorzitter van de commissie voor Justitie van het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, over het impeachmentonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump verklaard op CNN.
3 h
De Standaard
Politiek volgens Lega-leider Matteo Salvini, het rechtse boegbeeld dat vaak radicaal van standpunt verandert
Matteo Salvini stapte eerder dit jaar uit de Italiaanse regering. Nu probeert hij verkiezingen te forceren en premier te worden.
3 h
De Standaard
Jean (87) neemt afscheid van oudste woonboot van Hasselt
Vandaag verliest Hasselt een monument. Even na de middag brengt Jean Lavallee aan de Kaai de laatste groet aan zijn woonboot Alidor. Jean (87) gaat naar het rusthuis, Alidor (98) naar de sloopdienst.
3 h
www.hbvl.be
“Al vijftien jaar wacht ik op de juiste post”
Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
3 h
www.hbvl.be
“België is een schoothond van VS”
3 h
www.hbvl.be
Tientallen doden bij brand in fabriek
3 h
www.hbvl.be
Modeontwerper heeft lak aan zijn klanten
Zenn Ulenaers (17, Helchteren) houdt van trendy kledij. Zo bestelde Zenn een trui op de website van Kofi Von Ohene. De jonge Brusselaar maakt mooie sier op Instagram, maar dat maakt hem nog niet tot betrouwbare winkelier.
3 h
www.hbvl.be
Cultuur in Vlaanderen duurder en schaarser
De effecten van de besparingen worden zichtbaar: verschillende cultuurhuizen verhogen hun ticketprijzen en snoeien in hun aanbod.
3 h
www.hbvl.be
Drie keer meer kinderen krijgen hulp op school voor gedragsproblemen
Het aantal kinderen met recht op extra zorg in het onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename met telkens 30 procent. Vooral bij kinderen met ernstige emotionele en gedragsproblemen is de vraag explosief gestegen. In één jaar tijd gaat het om een stijging van 1.963 naar 5.691 leerlingen, bijna drie keer zoveel dus.
3 h
www.hbvl.be
120.000 euro voor Vlaamse duif die nog nooit vloog
In maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro.
3 h
www.hbvl.be
Vlaamse ministerraad zet de landing in van Zuhal Demirs Energie- en Klimaatplan
3 h
www.hbvl.be
Wind zorgt voor negatieve stroomprijzen
Het waait bijzonder hard in Europa, niet alleen in België maar vooral in Duitsland. En dat zorgde afgelopen weekend voor negatieve prijzen voor elektriciteit op de Belgische stroommarkt.
3 h
www.hbvl.be
Banaan van 120.000 dollar opgegeten als artistieke daad
3 h
www.hbvl.be
Film over Paula Sémer in de maak
Het productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
3 h
www.hbvl.be
Finaleweek Slimste Mens van start
3 h
www.hbvl.be
Acht Europese Oscars voor ‘The Favourite’
3 h
www.hbvl.be
Zo ziet Schoenaerts er uit als Petrus
3 h
www.hbvl.be
Jordi Di Sancarlo lukt derde hattrick van het seizoen
3 h
www.hbvl.be
Stug Stevoort houdt hoofd koel
Verdiende zege van een stug verdedigend Stevoort dat van opworp tot affluiten leidde. STBB naderde in het slotquarter in een paar dolle minuten nog wel tot op twee punten (67-69), maar de bezoekers hielden het hoofd koel.
3 h
www.hbvl.be
De Keuster heerst onder de ring
3 h
www.hbvl.be
Velm springt naar tweede plaats
Jeugd Borgloon loopt weer wat verder uit, want zelf won het tegen Herk B, terwijl eerste achtervolgers Kortessem (1-0 bij Loksbergen) en Jong STVV (0-1 thuis tegen Heusden 06, goal van Tolga Ulupinar (foto)), verloren. Velm klopte Vliermaalroot en klimt naar de tweede plaats. (kj)
3 h
www.hbvl.be
Golden Boy Kenneth Vanderheyden flikt het weer
Bolderberg heeft het burentreffen tegen Heusden-Zolder naar haar hand gezet. Na de pauze kwamen de tien van Bolderberg helemaal onder stoom, met Kenneth Vanderheyden als exponent. Met een loepzuivere hattrick gaf hij de tegenstand letterlijk en figuurlijk het nakijken.
3 h
www.hbvl.be
Saudische mannen en vrouwen kunnen voortaan door dezelfde deur restaurant binnenkomen
Restaurants in Saoudi-Arabië hoeven voortaan geen aparte ingangen voor mannen en vrouwen meer te voorzien. Dat heeft het ministerie voor Gemeentelijke en Plattelandszaken zondag bekendgemaakt.
3 h
De Standaard
Maandenlang geschaduwd en gefotografeerd, broer opgepakt en gefolterd: net als in een film, maar het overkwam haar in Brussel
Maandenlang is ze geschaduwd, stiekem gefotografeerd. Valse politiemannen hengelden naar haar adres, plaatsten spyware op haar computer, observeerden haar appartement dag en nacht. Om haar onder druk te zetten, werd haar broer opgepakt en gefolterd. Een filmscenario, denkt u? Voor de Kazachse dissidente Botagoz Jardermalie (43) was het de keiharde realiteit. En die speelde zich niet af in Moskou of Washington, maar bij ons, in Brussel.
3 h
www.nieuwsblad.be
Prijsbeest Armando zorgt opnieuw voor record: 120.000 euro voor duif die nog nooit vloog
In maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro. “Een zot risico, want niets garandeert dat dit duifje prijzen zal winnen”, zegt genetica-professor Jean-Jacques Cassiman.
3 h
www.nieuwsblad.be
Kapper maakt kleed met haar van klanten
Opmerkelijke etalage in een Oudenaardse kapperszaak: een pop draagt er een jurk gemaakt met haar van de klanten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Zo ziet Matthias Schoenaerts er uit als Petrus
Op Instagram is een foto opgedoken van Matthias Schoenaerts (41) in zijn rol als Petrus in de nieuwe film van Terrence Malick.
3 h
www.nieuwsblad.be
Paula Sémer the movie: 94-jarig tv-icoon schrijft mee aan eigen speelfilm
Paula Sémer, een van de laatste nog levende radio- en televisiepioniers, krijgt haar eigen speelfilm. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal: “Ik bekijk dit als een groot avontuur.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Dit Belgisch meisje had 30 jaar geleden een wereldhit, maar mocht niet op de cd-hoes of in de clip
Allicht zegt de naam Manuela Kamosi je niets. Maar als je Pump up the jam hoort, zing je gegarandeerd meteen mee. Exact dertig jaar geleden bestormde die Belgische danshit van Technotronic wereldwijd de hitlijsten en geraakte het nummer zelfs tot op de tweede plaats in de VS. De stem achter het nummer was die van de Antwerpse Manuela Kamosi. Ze zong het liedje, maar mocht niet op de hoes of in de clip. “Ik was niet mooi genoeg”, laat ze vanuit Nigeria weten. 30 jaar en zes kinderen later zingt Manuela (48) nog steeds.
3 h
www.nieuwsblad.be