Le parquet demande que les mandats d’arrêt de Stéphane Moreau et Pol Heyse soient prolongés

Mercredi peu après 8heures, Stéphane Moreau, l’ex-CEO de Nethys, et Pol Heyse, l’ex-directeur financier de l’intercommunale, quittaient la prison de Lantin pour rejoindre le palais de justice de Liège où ils devaient comparaître devant la chambre du conseil pour savoir si leur mandat d’arrêt allait être prolongé pour une durée d’un mois. Me Buyle, l’avocat d Pol Heyse, a demandé que les «hommes politiques de Nethys soient également auditionnés car ils savaient tout»
Read full article on: sudinfo.be
Opleiding van controversiële Levensschool niet meer mogelijk met opleidingscheques
De omstreden Levensschool zal in de toekomst geen recht meer geven op opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet. De opleiding wordt vanaf 2022 geschrapt uit de opleidingsdatabank. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Tom Ongena (Open Vld).
HLN.be
LIVE. Voor het eerst in maanden nul coronadoden in Vlaamse rusthuizen
Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
HLN.be
ANNO 2021. Luk De Koninck (68): "De gekke en zorgzame opa spelen gaat me goed af"
Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Luk De Koninck(68), acteur in tv-series en tv-films en gids in zijn vrije tijd. Woont in Mechelen, is gids in zijn vrije tijd
HLN.be
Rassemblements en plein air, certains bourgmestres autorisent et d’autres non: «J’aurai une tolérance zéro et j’empêcherai ces rassemblements!»
Dans nos villes et malgré l’épidémie Covid, les jeunes ont pris l’habitude de se retrouver dans les parcs et sur les places pour respirer enfin, se revoir «en vrai» et faire la fête. Sans masque souvent et parfois, avec de l’alcool. Si les autorités ont jusqu’ici accepté ce «déconfinement» spontané (par sympathie pour les jeunes? Parce que la police ne sait rien faire?), Liège fixe désormais des balises.
Sudinfo.be
Liege Airport veut créer 7.000 emplois d'ici 2040
03:30 Dans sa présentation aux riverains, l'aéroport de Liège a dévoilé de grandes ambitions de croissance d'ici 2040 avec un tonnage et des vols plus que doublés.
1 h
www.lecho.be
“Volgende week de cafés open? Sorry, maar dat gaat niet”
U denkt aan het Overlegcomité dat er aan zit te komen, en u hebt het gevoel dat het nu écht wel tijd is voor versoepelingen? Viroloog Marc Van Ranst voelt het ook. “Maar voelen en eraan toegeven is twee. Ik voel haast elke dag goesting in frieten, maar het is dom om daaraan toe te geven.”
1 h
www.hbvl.be
Van prachtige villa tot krot in VTM-programma: “Spookhuis? Dat doet pijn”
Ooit was het een prachtige villa met tankstation. Maar na zeventien jaar leegstand trokken zelfs de deelnemers van ‘Huis Gemaakt’ op VTM grote ogen bij het bezichtigen van het pand in Laakdal. Hoe is het zover kunnen komen?
1 h
www.hbvl.be
19-jarig symbool van protest in Myanmar doodgeschoten
“Alles komt goed.” Met die boodschap op haar T-shirt ging Kyal Sin (19) woensdag betogen tegen de staatsgreep in Myanmar. Later die dag werd de tiener, die uitgroeide tot het symbool van de protestbeweging, doodgeschoten door de politie. Gisteren werd ze al begraven.
1 h
www.hbvl.be
Heizeldrama wordt fictiereeks op VTM: “Tonen hoe het was om daar te zijn”
Het drama in het Heizelstadion, waarbij in 1985 tientallen mensen het leven lieten, moet een fictiereeks worden op VTM. “Een ambitieus project dat tien jaar geleden niet gemaakt had kunnen worden”, aldus scenarist Kristof Hoefkens.
1 h
www.hbvl.be
Nieuwe Disneyfilm ‘Raya and the Last Dragon’ stelt niet teleur
Met ‘Raya and the Last Dragon’ zijn we aan de 59ste lange Disney-animatiefilm toe sinds ‘Snow White’ uit 1939. Maar om hem te bekijken op Disney+ moet u voorlopig extra betalen. Is ‘Raya’ dat waard?
1 h
www.hbvl.be
Miss België kiest opvolgster op woensdag 31 maart, mét extra kandidate
1 h
www.hbvl.be
Een mindfuck nog voor het begint? Gilles De Coster maakt startdatum ‘De Mol’ bekend
Molloten kunnen 21?maart omcirkelen in hun agenda. Want dan start op Play4 het gloednieuwe seizoen van De Mol in Berlijn. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt in een filmpje. Naast groene en rode schermen, maakt straks ook de kleur oranje zijn intrede. Niemand is zeker van zijn plek, mogelijk ook de mol niet.
1 h
www.hbvl.be
Astrid Coppens wint rechtszaak tegen ex-manager en krijgt bijna 200.000 euro terug
Tv-figuur Astrid Coppens (38) krijgt 168.000 euro terug van haar ex-manager. Dat heeft de rechtbank van Gent donderdag beslist. De voormalige Hollywoodvrouw diende een klacht in nadat ze had ontdekt dat hij haar oplichtte door te sjoemelen met contracten van tv-zenders en kledingmerken.
1 h
www.hbvl.be
Hooverphonic gaat met ‘The Wrong Place’ naar het Eurovisiesongfestival
Tweede keer, goede keer. Een dik jaar nadat Release Me werd voorgesteld, is Hooverphonic klaar voor een herkansing op het Eurovisiesongfestival. Met een nieuwe zangeres én een nieuw nummer: met The Wrong Place wagen ze in mei hun kans in Rotterdam. “Vintage Hooverphonic, maar tegelijkertijd ook erg hedendaags.”
1 h
www.hbvl.be
Volgt Van Veldhoven Van Eetvelt op in raad van bestuur?
Jos Donvil (Anderlecht), Walter Damen (Beerschot) en Harm Van Veldhoven (Lommel SK) zijn voorlopig de drie kandidaten om Karel Van Eetvelt op te volgen in de raad van bestuur van de Pro League. Van Eetvelt stopt op 1 april officieel als CEO van Anderlecht en verliest dan zijn zitje in de raad van bestuur van de Pro League.
1 h
www.hbvl.be
Martinez heeft Franse linksback op de radar en vreest dat Struijk voor Oranje kiest
1 h
www.hbvl.be
“Net nog niet top zoals vorige zomer, wel zeer goed”
Tadej Pogacar won indrukwekkend de UAE Tour. Julian Alaphilippe flitste in de Omloop en Mathieu van der Poel deed iedereen spelenderwijs naar adem happen in Kuurne en Le Samyn. Maar hoe goed is Wout van Aert? De titelverdediger in de Strade Bianche keerde pas maandag terug van hoogtestage op de Teide. “De conditie is wat ze moet zijn.”
1 h
www.hbvl.be
Springt Thiam verder dankzij ‘wonderspikes’?
Op stratenlopen en marathons leiden ze al tot meer toptijden. Ook indoor strijden ‘wondersloffen’ – in dit geval: spikes – om de medailles. In die schoenenwedloop spelen ook Belgische atleten op dit EK een rol als proefkonijn, onder meer Nafi Thiam.
1 h
www.hbvl.be
Geen 400, maar nog 273 jobs op de helling bij Bosch in Tienen
1 h
www.hbvl.be
Neckermann krijgt vier maanden om overnemer te vinden
De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft Neckermann extra bescherming gegund om te zoeken naar een overnemer. Tot 13 juli krijgt de reisorganisator de tijd om de gesprekken met een investeerder af te ronden.
1 h
www.hbvl.be
Ook Zonder Honger naar Bed-groepen van Maasmechelen, Sint-Truiden en Landen zetten activiteiten tijdelijk stop
Na de inspectie van het FAVV in Hasselt hebben verschillende Limburgse Zonder Honger naar Bed-groepen hun activiteiten stopgezet. “Dat is verschrikkelijk nieuws voor kinderen die nu zonder extraatje in hun brooddoos naar school moeten”, zegt Rohnny Pollenus, die zelf al jaren geholpen wordt door Zonder Honger naar Bed.
1 h
www.hbvl.be
Man Annemie Ramaekers krijgt vaccinatiebrief twee dagen te laat
Filip Hermans, kinesist en man van voormalig TVL-presentatrice Annemie Ramaekers, kreeg donderdag zijn vaccinatiebrief in de bus … om zich twee dagen daarvoor te laten vaccineren.
1 h
www.hbvl.be
Overeenkomst met stad Genk moet inzet gemeenschapswachten regelen
1 h
www.hbvl.be
Maurice Wissels: de volksfiguur die ervoor zorgde dat Wiemesmeer feest kon vieren
De feestzaal beheren, het Sint Hubertusfeest mee organiseren, de financiën van het ‘siercomité’ opvolgen en zelfs fietsplaten verkopen... Maurice Wissels deed werkelijk alles in zijn dorp Wiemesmeer (Zutendaal). De volksfiguur zorgde dat ervoor dat er gefeest kon worden.
1 h
www.hbvl.be
Guy Schiepers stopt als schepen in Tongeren: “Voluit focussen op job als advocaat”
Na meer dan twintig jaar in de Tongerse politiek kiest schepen Guy Schiepers (Open Vld) voluit voor zijn job als advocaat. Vanaf 1 mei zal hij niet langer schepen van Onderwijs en Openbare Werken zijn. Partijgenote Jeannine Vanvinckenroye volgt hem op. Schiepers blijft wel zetelen in de gemeenteraad.
1 h
www.hbvl.be
Te koop: bouwgrond mét oorlogsmonument in Heukelom
Langs een oude hoeve in Heukelom is een perceel bouwgrond te koop. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat er zich op de hoek van het perceel een oorlogsmonument bevindt dat volgens de wens van de verkoopster behouden moet blijven.
1 h
www.hbvl.be
Les actions belges ont moins rapporté en 20 ans que les obligations
03:15 Depuis 2001, les actions belges ont affiché une rentabilité largement inférieure à celle des obligations d’État belges. À très long terme, la bourse belge a performé deux fois moins bien que la moyenn...
2 h
www.lecho.be
Promethera annule son projet au BioPark et se recentre sur ses fondamentaux
03:00 Toujours en réorganisation judiciaire, la biotech wallonne s’est allégée de ses filiales à l’étranger et a annulé la construction d’un site de production à Gosselies.
2 h
www.lecho.be
De verontrustende curve die voor discussie zorgt binnen het Overlegcomité: krijgen we straks dan toch versoepelingen?
De coronacurve is niet langer de enige parameter waar het Overlegcomité rekening mee houdt. Vandaag liggen ook cijfers over mentaal welzijn op tafel. Maar liefst 22 procent van de Belgen voelt zich depressief. En vooral jongvolwassenen zitten op hun tandvlees. Dat zorgt voor discussie binnen de federale regering: de één wil de buitenbubbel liefst meteen vergroten, waar de ander wil wachten tot begin april.
2 h
www.nieuwsblad.be
Opvallend veel mensen hebben bijwerkingen na vaccinatie. “Laat je niet inenten op de dag voor examen of strakke deadline”
Rillend in de zetel liggen. Hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid. Schrik niet als je je ronduit ellendig voelt een dag na je Covid-vaccin. Heel wat verder perfect fitte zorgverleners kunnen ervan meespreken – zowat één op de drie heeft last van bijwerkingen. “Fijn is het niet, maar nog altijd liever dit dan Covid-19.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Nul overlijdens, dus feest: in de rusthuizen hebben ze het virus bij het nekvel
In de Vlaamse rusthuizen hebben ze afgelopen week voor het eerst in maanden weer een dag gehad zónder coronadoden. Dankzij de vaccinaties hebben we het virus bij het nekvel in onze woon-zorgcentra. “Ze bieden een hoopvolle blik op de toekomst van wat het elders ook kan worden”, zegt Steven Van Gucht.
2 h
www.nieuwsblad.be
Kwart werknemers voelt zich minder gewaardeerd door coronacrisis
De coronacrisis en het vele thuiswerk hebben een grote impact op hoe gelukkig we zijn op ons werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime, specialist in tijdregistratie en werkplanning. Van de duizend Vlaamse werknemers die bevraagd werden, geeft meer dan één op de vijf (22,6 procent) aan minder complimenten over de werkprestaties te krijgen dan voordien. Bijna een kwart (24,7 procent) zegt zich minder gewaardeerd te voelen op het werk.
2 h
www.nieuwsblad.be
“De VS en het VK snijden bochten af, de EU is voorzichtig, bang om iets fout te doen. Beide hebben een kostprijs”
In de VS kunnen ze het beloofde rijk van de vrijheid stilaan ruiken. In Europa gaat het allemaal wat trager. Het verschil gaat dieper dan een simpele vergelijking tussen de competentie van de politici.
2 h
www.nieuwsblad.be
Heizeldrama, dat aan 39 mensen het leven kostte, wordt fictiereeks op VTM: “Details ontdekt waarbij je je veel vragen kan stellen”
Het drama in het Heizelstadion, waarbij in 1985 tientallen mensen het leven lieten, moet een fictiereeks worden op VTM. “Een ambitieus project dat tien jaar geleden niet gemaakt had kunnen worden”, aldus scenarist Kristof Hoefkens.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe Bart Verhaeghe de vzw van Club Brugge vakkundig leeggehaald heeft
De Club Brugge Foundation vzw verkocht één jaar geleden 6,14 procent van de aandelen die het had in de NV Club Brugge voor 923.041 euro aan een investeringsvennootschap van Bart Verhaeghe. Nu zouden deze bij de beursgang 24,56 miljoen euro kunnen opleveren. Van een mooi rendement gesproken.
2 h
www.nieuwsblad.be
Één zitje, drie kandidaten: wie volgt Karel Van Eetvelt op in de raad van bestuur van de Pro League?
Jos Donvil (Anderlecht), Walter Damen (Beerschot) en Harm Van Veldhoven (Lommel SK) zijn voorlopig de drie kandidaten om Karel Van Eetvelt op te volgen in de raad van bestuur van de Pro League. Van Eetvelt stopt op 1 april officieel als CEO van Anderlecht en verliest dan zijn zitje in de raad van bestuur van de Pro League.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe goed zijn de benen van titelverdediger Wout van Aert? “Net nog niet top zoals vorige zomer, wel zeer goed”
Tadej Pogacar won op indrukwekkende wijze de UAE Tour. Julian Alaphilippe flitste in de Omloop Het Nieuwsblad en Mathieu van der Poel deed iedereen spelenderwijs naar happen in Kuurne-Brussel-Kuurne en GP Le Samyn. Maar hoe goed is Wout van Aert? De titelverdediger keerde pas maandag terug van een hoogtestage op de Teide. “De conditie is wat ze moet zijn.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe het debat over wokeness giftig werd
Marieke Lucas Rijneveld die geen gedicht van een zwarte vrouw mag vertalen omdat ze wit is. Scarlett Johansson die kritiek krijgt omdat ze als cisgendervrouw een transman zal spelen. Netflix dat ‘Little Britain’ uit zijn streamingaanbod verwijdert omdat de sketchshow mensen met een beperking, holebi’s, vrouwen en zwarte mensen zou beledigen. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe volgens sommigen ‘wokeness’ doordringt in de samenleving. Bedreigen woke mensen en de cancel culture de vrije meningsuiting?
2 h
De Standaard
Coucke veut mettre Ekopak en bourse
02:45 Outre le Club de Bruges, Euronext Brussels comptera bientôt un autre nouveau venu, à savoir le spécialiste de l'épuration industrielle Ekopak dont Marc Coucke détient 49%.
2 h
www.lecho.be
Frank Robben (Smals): "Il y a d'autres droits fondamentaux que le droit à la vie privée"
02:30 À nouveau sur la sellette pour les nombreux ratés dans les invitations pour les vaccins, Frank Robben a accepté de s'expliquer auprès de L'Echo.
2 h
www.lecho.be
Bouchez relance le débat sur un revenu universel
02:15 L'allocation universelle pourrait être un élément de base d'un nouveau pacte social et fiscal à l'horizon 2030, estime le président du MR.
3 h
www.lecho.be
Jonge Belgen willen scheepvaart miljoenen euro's aan brandstof besparen
01:55 Twee jonge Vlaamse ondernemers hebben met hun start-up Toqua de Ocean Changemakers Challenge van The Economist Group gewonnen. Toqua wil met artificiële intelligentie reders fors helpen te besparen o...
3 h
www.tijd.be
VS vaardigen nieuwe handelssancties uit tegen Myanmar
De Verenigde Staten hebben donderdag nieuwe handelssancties aangekondigd tegen Myanmar. De sancties volgen op de staatsgreep van het leger en het escalerende geweld bij het straatprotest.
3 h
HLN.be
Tienduizenden inbraken en diefstallen minder door corona
01:30 De criminaliteitscijfers zijn door elkaar geschud tijdens de coronacrisis, blijkt uit de statistieken van de Belgische politiediensten over de eerste helft van 2020. Het totale aantal geregistreerde f...
3 h
www.tijd.be
Voici votre horoscope de ce vendredi 5 mars: amour, argent, travail, santé…
Ce vendredi 5 mars 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
4 h
Sudinfo.be