Le patron de la police fédérale: “Mes premiers mots vont aux proches d’Ibrahima”

Invité sur La Première (rtbf) ce jeudi matin, Marc De Mesmaeker, le commissaire général de la Police Fédérale, a réagi aux incidents survenus mercredi en marge de la manifestation en hommage au jeune Ibrahima, décédé samedi dernier après son interpellation.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Eén op zeven jonge bestuurders gebruikt lachgas voor ze achter stuur kruipen
Zes procent van de Belgische bestuurders rijdt minstens één keer per maand met de auto na het gebruik van lachgas. Bij jonge bestuurders gaat het zelfs om één op zeven. Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersintsituut Vias. Experts waarschuwen nu voor de gevaren van het populaire roesmiddel, dat vrij verkrijgbaar en veel goedkoper is dan illegale drugs. “Ongevallen als gevolg van het gebruik van lachgas zijn niet zeldzaam, en kunnen zelfs fataal aflopen.”
HLN.be
Carl Devos: “Als kiezers in 2024 oordelen dat overheid onbetrouwbaar was, moet men niet schieten op partijen die daar beter van worden”
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscar
HLN.be
Kim Jong-un stelt “krachtigste wapen ter wereld” voor
Met het gebruikelijke machtsvertoon werd in Noord-Korea donderdagavond een militaire parade gehouden. Dictator Kim Jong-un keek breed lachend toe hoe ook “het krachtigste wapen ter wereld” passeerde.
www.hbvl.be
Nederlandse regering valt over schandaal rond kindergeld
Een schandaal rond kindergeld heeft de Nederlandse regering op de knieën gedwongen. De verpletterende verantwoordelijkheid van premier Mark Rutte en zijn kabinet is al een tijdje duidelijk. Toch is de val van de regering vooral een strategische zet in de aanloop naar de verkiezingen.
www.hbvl.be
In 2015 laatste STVV-OHL in 1A
www.hbvl.be
“Heerlijk dat Schrijvers naar OH Leuven gaat”
Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl...
www.hbvl.be
LVL op zoek naar revanche
Een week na de bekeruitschakeling staat LV Limburg zaterdag voor haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is opnieuw Oudegem.
www.hbvl.be
BEERSCHOT - CLUB BRUGGE
ZONDAG 18.15 UURScheidsrechter: Lothar D’Hondt.
www.hbvl.be
Strengere regels voor reizigers die van buiten EU naar ons land komen
Ons land heeft strengere regels afgekondigd voor reizigers van buiten de Europese Unie. Intussen overweegt Europa voor reizen een vaccinpaspoort, zodat wie gevaccineerd is zich toch vrij kan bewegen.
www.hbvl.be
Econoom Gert Peersman: “Foute keuzes van voorbije 20 jaar kosten ons veel meer dan corona”
“Diverse regeringen hebben de voorbije twintig jaar nagelaten om structureel te investeren. Daardoor lopen we vandaag 70 miljard euro mis, of een veelvoud van wat de coronacrisis ons zal kosten.” Dat zegt econoom Gert Peersman.
www.hbvl.be
Ziekenhuispersoneel in frontlinie al vanaf maandag gevaccineerd
De vaccinatiecampagne komt vroeger dan voorzien in een nieuwe fase. Zo wordt al vanaf maandag het ziekenhuispersoneel ingeënt. “Het personeel op de Covid-afdelingen, de spoed en intensieve zorgen komt het eerst aan de beurt”, klinkt het bij Jessa in Hasselt.
www.hbvl.be
Eventbedrijven vrezen uit de boot te vallen bij uitbouw vaccinatiecentra
Na maanden zonder werk hadden heel wat bedrijven in de eventsector gehoopt hun graantje mee te pikken van de realisatie van de vaccinatiecentra. “Er zijn wel wat contacten, maar een grote stormloop zal het niet worden.”
www.hbvl.be
--> --> De butler heeft het gedaan
www.hbvl.be
Volg ook dit weekend alle actie live in onze app
www.hbvl.be
“Canadezen zien af van overname Carrefour”
Het Canadese winkelbedrijf Couche-Tard ziet af van een overname van supermarktconcern Carrefour nu de Franse regering haar veto heeft gesteld. Dat meldt het persagentschap Bloomberg vrijdagavond onder aanhaling van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier.
HLN.be
Telefoontaps werpen nieuw licht op de zaak-Kucam: hoe Theo Francken de Kamer om de tuin leidde
Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa. Dat blijkt uit onderzoek van De Standaard.
1 h
www.nieuwsblad.be
De jacht op dure, slapende energiecontracten is geopend: betaal jij (al jaren) honderden euro’s te veel?
Luminus en Eneco willen met minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) samenwerken om de dure slapende energiecontracten uit de wereld te helpen. Prijsbreker MEGA is dat niet van plan. Van der Straeten vordert daarom de Economische Inspectie op, om na te gaan of de leverancier zich bezondigt aan misleidende praktijken.
1 h
www.nieuwsblad.be
Was fatale crash geen ongeval? “Bestuurder moet plotse beweging met opzet hebben uitgevoerd”
Het leek een tragisch ongeval, maar nu denkt het parket van Halle-Vilvoorde dat Brian V. (21) een week geleden zijn auto weleens bewust tegen een gevel in Steenokkerzeel geknald kan hebben. Het kostte Jennifer De But (29) – zijn passagier, collega en goede vriendin – het leven. V. zelf ligt nog in coma, maar het ongeval is wel een moordonderzoek geworden.
1 h
www.nieuwsblad.be
N-VA boos op ministers: “De regering mag toch blijk geven van meer respect voor de wetgevende macht”
Groene ministers Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten, en Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben hun beleidsnota’s aangepast na feedback van de oppositie. Een bewuste keuze om gehoor te geven aan de vraag tot meer inspraak. Alleen is N-VA not amused over die gang van zaken.
1 h
www.nieuwsblad.be
Incident met koning Filip legt malaise bij VIP-begeleiding bloot: “Premier moet soms de weg wijzen. Beschamend”
Het is de voorbije dagen wereldnieuws geworden: koning Filip die zich met zijn escorte vastreed tussen relschoppers van het Liedtsplein in Brussel, en bekogeld werd met stenen. “Die blunder stond in de sterren geschreven”, klappen politiemensen van de VIP-begeleiding uit de biecht. “Onze dienst is helemaal om zeep: volk tekort, geld tekort, slechte leiding. Als de Amerikaanse president Biden in februari naar ons land komt, zullen we het werk neerleggen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Productiehuis Bart De Pauw voor het eerst aan de slag voor VTM
Koeken Troef, het productiehuis dat mee werd opgericht door Bart De Pauw, werkt voor het eerst aan een productie voor VTM. Het gaat om een nieuwe quiz met Mathias Coppens als gastheer, al is nog niet bekend wanneer het programma wordt uitgezonden. De Pauw zelf zou niet actief betrokken zijn.
1 h
www.nieuwsblad.be
Eenmalige premie kan woede van eigenaars zonnepanelen niet temperen: “We voelen ons opgelicht”
Amper een dag nadat het Grondwettelijk Hof het principe van de terugdraaiende elektriciteitsmeter heeft vernietigd, komt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) al met een compensatie. Goed nieuws zou je denken, maar die premie zal de belastingbetaler uiteindelijk wel een half miljard euro kosten.
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Saved by the bell’-acteur Dustin Diamond heeft kanker
Dustin Diamond (44), vooral bekend is van z’n rol als de nerd Screech in de Amerikaanse cultserie Saved by the bell, heeft kanker. Momenteel is hij gestart met chemotherapie. “Dustin zal later meer info geven over de ziekte en z’n strijd”, klonk het bij zijn woordvoerder.
1 h
www.nieuwsblad.be
Je hoorde haar in ‘Liefde voor muziek’ en bij Clouseau, nu komt Eva Jane met eigen werk: “Leven zoals Beyoncé? Neen, bedankt”
U hoorde haar al op de achtergrond bij Clouseau, waar haar partner Kris Wauters de plak zwaait. U zag haar ooit op het podium van het Songfestival. En u viel wellicht plat achterover door haar stem tijdens ‘Liefde voor muziek’. Maar nu springt Eva-Jane Smeenk (41), de bekendste backing vocal van het land, naar het voorplan met eigen songs. Mag de Nederlandse kiezen, dan combineert ze liefst het beste van beide werelden. “Ik ben een teamspeler, maar dribbel ook graag alleen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
De steile klim naar de verlossing
03:00 Nu we uitzicht hebben op meer vaccins worden politici steeds optimistischer over wanneer we uitzicht krijgen op een normaal leven. Berekeningen van De Tijd tonen wat een kolossale opdracht het wordt o...
1 h
www.tijd.be
Delphine Lecompte vraagt meer nuance in het debat rond Bart De Pauw: “Ik wéét wat het is en heb er spijt van”
“Ik ben gestalkt, lang geleden. En ik heb het zélf gedaan, anderhalf jaar lang.” Met die opmerkelijke bekentenis wil dichteres Delphine Lecompte (42) “meer nuance” vragen in het debat rond de zaak Bart De Pauw. “Stalking is geen zwart-witverhaal.” In negen maanden tijd stuurde ze haar slachtoffer 20.000 berichten. “Nu schaam ik me kapot.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Ze communiceren met elkaar, zwemmen in scholen en kunnen uw leven redden: de robotvis
Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om geavanceerde robotvissen te ontwikkelen. De ‘Bluebots’ van het Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering komen uit een 3D-printer en zijn uniek omdat ze zich als een school kunnen voortbewegen in water.
1 h
www.nieuwsblad.be
Na 10 jaar daling grijpen jongeren weer vaker naar sigaret en drank: “Cijfers die ons wakker schudden”
Na tien jaar is de daling gestopt. Het aantal jongeren tussen 12 en 18 jaar dat rookt of alcohol gebruikt, gaat opnieuw omhoog. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) voor het schooljaar 2018-2019. De stijging is klein, maar “we moeten waakzaam zijn”, klinkt het.
1 h
www.nieuwsblad.be
De strijd om de opvolging van Angela Merkel begint en dat belooft een bitse en gênante affaire te worden
De leden van de CDU kiezen zaterdag een nieuwe voorzitter. In een verkiezingsjaar is het bij de Duitse Christendemocraten traditie dat die voorzitter automatisch lijsttrekker en vervolgens Bondskanselier wordt. Inzet is dus de opvolging van Angela Merkel. Zij doet dit jaar zelf niet mee aan de voorzittersverkiezingen. Verwacht wordt dat Markus Söder, premier van Beieren, zich nog zal melden als kandidaat lijsttrekker. En zo kan de verkiezing een bitse strijd worden die men in CDU-kringen niet gewoon is.
1 h
www.nieuwsblad.be
De terugkeer van een legendarische Rus: “Ooit kocht ik een Lada, dan wist ik zeker dat het rommel was”
De Vesta, Granta, Largus of de X-Ray Cross. Die automodellen zeggen u waarschijnlijk niets. En dat is niet zo verwonderlijk. Maar de Niva, de populairste van alle Lada’s, doet wellicht wel nog een belletje rinkelen. Het Russische merk trok zich enkele jaren geleden terug uit West-Europa. Maar nu komen ze terug met de Niva Travel. Al gaat het om een goedkope SUV, die zo goed als niets gemeen heeft met de rudimentaire offroader van veertig jaar geleden.
1 h
www.nieuwsblad.be
'De eerste jaren stond ik bijna dag en nacht in mijn overall trucks te schrobben'
03:00 Acht jaar geleden begon de toen 35-jarige Bouchra Hashassi een truckwash in de Antwerpse haven. Het werd een hele 'bumpy ride', inclusief een faillissement, maar binnenkort opent ze een tweede vestigi...
1 h
www.tijd.be
Installateurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepanelen: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”
Sectorfederaties hopen dat het arrest van het Grondwettelijk Hof, waardoor eigenaars van zonnepanelen geen recht meer hebben op een terugdraaiende teller, er niet voor zorgt dat consumenten het geloof in groene stroom verliezen. “Het is de zoveelste episode die het vertrouwen van de mensen ondergraaft", klinkt het. Wel vragen experts om niet meteen in een kramp te schieten. “Voor sommigen zal het geen verschil maken.”
1 h
HLN.be
Pascal De Buck, CEO de Fluxys: "La Belgique ne doit pas rater le train de l’hydrogène"
02:40 Après une entrée remarquée au Brésil, le gestionnaire du réseau gazier, Fluxys, dévoile ses ambitions pour l’avenir. "En plus du gaz, nous allons construire un réseau de gazoducs pour l'hydrogène et l...
1 h
www.lecho.be
Viki Geunes: "Je fais ce qui me met de bonne humeur"
02:35 Avec une troisième étoile au Michelin, il fait désormais partie du petit groupe sélect des meilleurs chefs au monde. Pour cet autodidacte, c'est le couronnement de longues années de travail.
2 h
www.lecho.be
Eric Sadin : "Nous vivons une perte de confiance, peut-être définitive, à l’égard de l'ordre politique et économique"
02:35 Écrivain et philosophe, Éric Sadin analyse l'impact du numérique et des nouvelles technologies sur notre civilisation et sur nos existences. Dans son dernier essai*, il montre comment la perspective d...
2 h
www.lecho.be
Ce que l’on sait sur l’origine du Covid-19
02:30 Les enquêteurs de l'Organisation mondiale de la santé sont à Wuhan pour enquêter sur les origines du Covid-19. Plus d'un an après le début de la pandémie, il y a beaucoup d'hypothèses, mais peu de cer...
2 h
www.lecho.be