Le pouvoir d’achat de l’armée a fondu de 52 % depuis 1981

Le pouvoir d’achat de l’armée a fondu de 52 % depuis 1981C’est le constat de l’expert Wally Struys. La Défense réclame un large refinancement.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Van kwaad naar erger: Sporting Lokeren kampt nu ook met financiële malaise
Sporting Lokeren staat troosteloos laatste in 1B. Maar er zijn niet enkel problemen op het veld. Ook naast de grasmat bereiken ons minder...
HLN.be
’s Ochtends kans op regen, maar positieve temperaturen
Woensdagochtend kan er ook nog steeds wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. In de loop van de voormiddag trekken de regenwolken weg naar Duitsland. Vanaf dan blijft het op de meeste plaatsen in Limburg voor de rest van de dag droog. Enkel over het zuidoosten en vooral Voeren kan het nog wat langer wisselvallig blijven.
www.hbvl.be
Peiling voorspelt winst voor Britse conservatieven
De conservatieve partij van de Britse premier Boris Johnson gaat een meerderheid halen bij de verkiezingen op 12 december. Dat blijkt uit een...
HLN.be
Peiling voorspelt winst voor Johnson
De Conservatieve partij van de Britse premier Boris Johnson haalt een meerderheid bij de parlementsverkiezingen van donderdag. Althans volgens een nieuwe peiling van het onderzoeksinstituut YouGov.
De Standaard
En un an, Jungle Bells a soutenu 15 levées des fonds et trouvé un candidat à l'IPO
03:30 En un an, le programme lancé par la plateforme Spreds et Euronext Bruxelles pour ramener des scale-ups vers la Bourse a présenté 25 jeunes pousses aux investisseurs. Un peu plus de 3,9 millions d’euro...
www.lecho.be
Pompeo waarschuwt Moskou voor "onaanvaardbare" inmenging bij verkiezingen
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Moskou gewaarschuwd voor "onaanvaardbare" Russische inmenging bij de...
HLN.be
Wat er morgen op het spel staat bij de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk
Morgen zijn er vervroegde verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. En dat wordt – opnieuw – een cruciaal moment in het politieke drama van de Brexit.
De Standaard
Al 16 aanhoudingen in onderzoek naar dodelijk drugslabo in Eksel
De Nederlandse politie heeft opnieuw vier arrestaties verricht in een onderzoek naar een bende die volgens de politie het drugslabo in Hechtel-Eksel runde. Begin dit jaar kwamen er drie twintigers om het leven.
www.hbvl.be
De revolutie van Van Eyck
www.hbvl.be
De negende symfonie van Star Wars
www.hbvl.be
“Ik wil onze soldaten bedanken voor hun fantastische werk in moeilijke omstandigheden”
www.hbvl.be
“Deze kinderen hebben geen luxeproblemen”
Een nieuwe basisschool in Beringen richt zich op een ‘vergeten doelgroep’: de snel lerende kinderen. “De vraag naar dit type onderwijs is enorm groot.”
www.hbvl.be
Straks geen WhatsApp meer op verouderde smartphones
WhatsApp zal volgend jaar verouderde iPhones en Android-toestellen niet meer ondersteunen. De app zal ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
www.hbvl.be
Recordaantal klachten tegen politiemensen
www.hbvl.be
Spoorstaking dreigt op 19 december
www.hbvl.be
Vijfde verkiezing van Limburgse Ondernemer van het Jaar
www.hbvl.be
Messias wandelt op de Maas
www.hbvl.be
Kalkoen verteren met The Whatevers
www.hbvl.be
Bubbels nippen met Ilse en Philippe
www.hbvl.be
Twee uur swingen met Lotti
www.hbvl.be
Yevgueni met verse sneeuw
www.hbvl.be
Lisa Del Bo vertelt en zingt
www.hbvl.be
Bach op bijzondere plekken
www.hbvl.be
Mannaert: “Er kan maar één de Gouden Schoen winnen: Vanaken”
’t Is de tijd van het jaar: de Gouden Schoen-koorts. Vincent Mannaert ziet maar één kandidaat: “Hans Vanaken verdient ’m. Meer nog dan vorig jaar....
1 h
HLN.be
‘Over de oceaan’ eist tol: Dominique Persoone 9 kilo kwijt door zeeziekte
De zes BV’s die zich voor het nieuwe Vier-programma Over de oceaan aan een zeiltocht waagden, zijn weer thuis. Drie weken geleden begonnen Evi Hanssen, Otto-Jan Ham, Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Imke Courtois en Dominique Persoone aan hun reis van 5.000 kilometer. Ze begonnen vanop Lanzarote en kwamen afgelopen weekend aan op hun eindbestemming: het Caraïbische eiland Guadeloupe.
1 h
www.nieuwsblad.be
Warmste Week belooft verrassingsoptredens maar verklapt de namen van enkele blikvangers al
De agenda van De Warmste Week krijgt stilaan vaste vorm. Met veel, véél muziek. Naast de aangekondigde – betalende – concerten, pakken de presentatoren van Studio Brussel ook iedere dag uit met muzikale gasten en verrassingsoptredens. Blikvangers zijn Sam Bettens (47) en Ibe (17).
1 h
www.nieuwsblad.be
Dieter Coppens wil een giraf castreren in ‘Animalitis’: nog één keer ‘into the wild’
Het tweede seizoen van Animalitis is vanavond aan zijn laatste aflevering toe. Na zes maanden in Zuid-Afrika trekt Dieter Coppens (41) nog één keer de wildernis in met dierenarts Nele Sabbe. Op hun agenda: de chemische castratie van een giraf. Maar daar steekt een noodoproep een stokje voor. Intussen krijgt dierenchirurg Bart Van Goethem een beagle met een kwaadaardige tumor op zijn operatietafel en gaat fysiotherapeut Ellen Martens aan de slag met drie katten op leeftijd en een verlamde hond.
1 h
www.nieuwsblad.be
Omstreden voetbalmakelaar Mogi Bayat boekt recordwinst in jaar van Propere Handen
Mogi Bayat heeft vorig jaar 4,7 miljoen euro winst geboekt, een absoluut record voor zijn bedrijf Creative & Management Group. De volledige som werd meteen ook uit de onderneming gehaald in de vorm van dividenden.
1 h
www.nieuwsblad.be
De verwachte opstelling bij Club Brugge én Real Madrid: Openda en Schrijvers in de spits, Madrilenen starten met “B-elftal”
Vanavond neemt Club Brugge het op de laatste speeldag van de Champions League op tegen het grote Real Madrid. De troepen van Philippe Clement hopen op een stunt in eigen huis, maar moeten enkele sterkhouders noodgedwongen missen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Sunrise lève 1 million pour son détecteur d'apnée du sommeil
03:00 Avec une levée de fonds d’un million d’euros et le lancement de son dispositif de détection de l’apnée du sommeil, Sunrise s’attaque à un marché complexe.
1 h
www.lecho.be
“Kinderachtig”, “onacceptabel” en “tactisch onhandig”: niemand wilde De Wever als informateur
De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beide een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen. Als bij hun “exploratie van alle pistes” de piste met N-VA én PS opnieuw onmogelijk zou blijken, kunnen diezelfde informateurs wel aan zet blijven om paars-groen in de steigers te zetten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Docenten trekken aan alarmbel: overal gesnoeid in uren Frans ten voordele van Engels
Liefst 42 docenten Frans van hogescholen en universiteiten trekken aan de alarmbel over hun vak. Uit Vlaamse proeven blijkt dat het niveau zakt, en dat heeft volgens de docenten te maken met de stiefmoederlijke behandeling van het Frans. “Overal zien we dat scholen voor minder Frans kiezen”, zegt lerarenopleider Hugo Scheyving van Vives Hogeschool. “Het is heel simpel: ze kiezen voor meer Engels.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Vlaamse regering wil je ketel lager zetten: centrale databank verraadt of je verwarming goed is ingesteld
In de strijd tegen de opwarming van de aarde wil de Vlaamse regering inspraak in de temperatuur van uw verwarmingsketel en uw thermostaat. “Die wordt door installateurs vaak hoger dan noodzakelijk ingesteld”, zegt het nieuwe klimaatplan. Er komt ook een centrale database waarmee te controleren is of u die ketel wel vaak genoeg onderhoudt.
1 h
www.nieuwsblad.be
1.862 gevangenen meer dan begroot: onze gevangenissen kreunen meer dan ooit onder overbevolking
Onze gevangenissen zitten (meer dan) overvol en kreunen onder de toevloed van gevangenen. Uit cijfers die onze redactie kon inkijken, blijkt een nieuwe spectaculaire stijging. Sinds afgelopen zomer, toen het Gevangeniswezen afklopte op 9.984 gedetineerden, steeg het aantal met net geen negenhonderd extra mensen achter tralies. Reden? Het einde van de jarenlange uitstroom aan geïnterneerden, een rechtser beleid en meer gevangenen die tot het einde van hun straf blijven zitten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Tiener voor taal: als je vroeger deze ‘coole’ woorden gebruikte, ben je misschien ouder dan je denkt
Scrunchie, Tingles, Bruh en Sksksk. Nee, het zijn geen verzinsels of spellingfouten. Het is de shortlist voor het kinderwoord van het jaar. Die lijkt jaar na jaar gekker te worden, maar hoe zat dat toen u zelf tiener was? Wat werd er gezegd om ‘cool’ te zijn en waar keken ouders vreemd van op? Een overzicht van jongerentaal doorheen de jaren.
1 h
www.nieuwsblad.be
Jongen op ziekenhuisvloer doet Britse premier even wankelen, maar gelekte tape legt bommetje onder Labour
Een foto van een vierjarige jongen op de vloer van een ziekenhuis maken de vervroegde parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk opnieuw iets spannender. De onbeholpen manier waarop premier Boris Johnson, nochtans stevig aan de leiding in de peilingen, reageert op de foto, kan hem donderdag stemmen kosten. Al blijkt door een gelekte tape dat er bij de opponenten van Labour heel wat onenigheid onder de kopstukken is.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dina Tersago en Ann Van Elsen of Sam De Bruyn en Olga Leyers moeten ons redden van nucleaire ramp
In de voorlaatste Code van Coppens strijden deze keer Qmusic-stem Sam De Bruyn en Olga Leyers tegen presentatrices Dina Tersago en Ann Van Elsen. Zij krijgen van Staf en Mathias Coppens de opdracht de wereld te redden van een nucleaire ramp.
1 h
www.nieuwsblad.be
Canadese luchtvaartmaatschappij test eerste elektrische vliegtuig
De test duurde maar drie minuten, maar een Canadese operator van zeevliegtuigen zegt dinsdag een succesvolle vlucht te hebben afgelegd met een...
2 h
HLN.be
Wereldprimeur: eerste succesvolle vlucht met elektrisch vliegtuig
Een Canadese operator van zeevliegtuigen zegt dinsdag een succesvolle vlucht te hebben afgelegd met een volledig elektrisch vliegtuig. De test duurde drie minuten.
2 h
De Standaard