Le Standard à La Gantoise, Anderlecht conte Courtrai: les affiches des quarts de finale de la Coupe

Dans la foulée de la qualification du Standard, le tirage au sort des quarts de finale a été effectué par Philippe Vandewalle sur le plateau de RTL Sports. L’ancien portier de Bruges et de Charleroi a réservé un déplacement compliqué au Standard, qui se rendra à la Gantoise. Le Sporting d’Anderlecht et Bruges auront, en revanche, l’avantage d’évoluer à domicile, contre Courtrai et OHL, tandis qu’Eupen se déplacera à Malines.
Read full article on: 7sur7.be
Début d'un procès pour blanchiment via Dubaï à 367 millions d'euros
03:00 L'argent de la drogue transitait entre Pays-Bas, Belgique, Maroc et Dubaï. Le parquet fédéral poursuit 20 personnes dans un procès qui débute ce mercredi matin à Bruxelles.
www.lecho.be
Dagenlang vol hoop gezocht, maar Dean was wellicht al dood: “Ik wist het niet, anders had ik Dave de nek omgedraaid”
De vierjarige Dean was wellicht al langer dan 48 uur dood toen de politie zijn lichaam maandag aantrof op het werkeiland Neeltje Jans in Zeeland. Dat kan afgeleid worden nu blijkt dat dader Dave De Kock (34) zaterdag- en/of zondagnacht heeft doorgebracht bij een vriend in het Zeelandse dorpje Koudekerke. De Kock was daar alleen. De speurders vermoeden dat hij het lichaam van de kleuter toen al had gedumpt.
www.nieuwsblad.be
Familie gaf Dave De Kock tweede kans na dodelijke mishandeling peuter: “We dachten écht dat hij een goeie gast was geworden”
Het begon op zijn 16de met een verslaving aan drugs en pillen. Nog geen vier jaar later kreeg Dave De Kock (34) de maximumstraf voor de dodelijke mishandeling van een tweejarig kindje. Een psychopaat met een “sadistische ingesteldheid”, zo omschreef een psychiater hem. Maar zijn eigen familie gaf de ontvoerder van Dean (4) na zijn vrijlating een tweede kans, en die leek hij ook te grijpen. Tot nu. “We dachten écht dat hij een goeie gast was geworden. Hadden we dan zo’n verkeerd beeld van hem?”
www.nieuwsblad.be
Minister Van Quickenborne over vrijlating Dave De Kock na dodelijke mishandeling van peuter: “Een absurde situatie”
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zegt dat justitie vandaag al beter uitgerust is om ex-gedetineerden beter op te volgen dan toen Dave De Kock in 2010 werd veroordeeld. Hij roept zijn collega’s van Welzijn en Volksgezondheid wel op om meer plaatsen te creëren voor gedetineerden in psychiatrische instellingen. “Dat is iets wat justitie niet alleen kan doen.”
www.nieuwsblad.be
Recordaantal mensen raakt besmet met corona, toch is er optimisme: “We zitten in het meest gunstige scenario”
Nog nooit sinds het begin van de coronapandemie raakten er zo veel mensen tegelijk besmet. In ons land én wereldwijd – gemiddeld 27.000 per dag in België, 2,8 miljoen wereldwijd. En toch is er reden tot optimisme. “We zitten in het meest gunstige scenario”, zegt biostatisticus Niel Hens, die de evolutie van de ziekenhuisbezetting voor onze regering voorspelt.
www.nieuwsblad.be
Amy houdt gemengde gevoelens over aan‘K2 zoekt K3’: “Ze hadden precies een pik op mij”
Ze schopte het tot bij de laatste twee in de finale van K2 zoekt K3, en leek de nieuwe hartsvriendin te worden van Hanne en Marthe. Maar vandaag heeft Amy Courtens (25) geen contact meer met het trio van K3. Jammer, vindt ze.
www.nieuwsblad.be
Schoolpoort buiten, frituur binnen: elke extra fastfoodzaak nabij school maakt onze kinderen zwaarder
Hoe meer fastfoodzaken er in de buurt van een school staan, hoe zwaarder kinderen er gemiddeld zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van Sciensano naar de schoolomgevingen in Vlaanderen. “Er moet dringend iets veranderen.”
www.nieuwsblad.be
Net weer open of de ene school na de andere moet sluiten door besmettingsgolf: “Het ging als een lopend vuurtje, maar stopte niet”
Na iets meer dan een week is het onderwijs alweer aan het kraken onder de vele coronabesmettingen en quarantaines. Klassen, graden en zelfs volledige scholen doen de deuren dicht. In tegenstelling tot vóór de kerstvakantie gaat het virus nu vooral rond in het middelbaar. “Dit zal opnieuw tot leervertraging leiden”, zegt onderwijseconoom Kristof De Witte.
www.nieuwsblad.be
Sabotage kernreactor Doel zal voor altijd mysterie blijven
De persoon die in 2014 de reactor van Doel 4 deed stilvallen, blijft onvindbaar. Het parket heeft het onderzoek naar “nucleair terrorisme” definitief afgesloten. “We hebben zwaar geïnvesteerd in dit onderzoek”, zegt Eric Van Duysse van het federaal parket. “Er zijn verschillende onderzoeksmethodes toegepast, maar helaas is het onmogelijk gebleken om een verdachte te identificeren. We hebben onvoldoende bewijs om iemand te kunnen vervolgen.”
www.nieuwsblad.be
“Het is een ongeschreven wet: dit doe je niet”: foto die hoogste prijs won, ligt nu zwaar onder vuur
De Noorse natuurfotograaf Terje Kolaas kreeg voor zijn foto van een groep rietganzen de hoogst mogelijke eer in zijn vakgebied: de ‘Nature Photographer of the Year 2021’-prijs. Maar volgens vakgenoten heeft de ganzen met zijn drone opgejaagd om het perfecte beeld te krijgen. “Het is een ongeschreven wet in de natuurfotografie: de natuur verstoren voor een foto, dat doet je niet.”
www.nieuwsblad.be
Tim Hofman, de activist met een ego, maar zonder schaamte: de man die heel Nederland op zijn kop zet met onthullingen bij ‘The voice’
Zijn Youtube-reportage over seksueel wangedrag bij The voice wordt pas morgen uitgezonden, maar door zijn toedoen is de populairste zangwedstrijd ter wereld nu al wel stilgelegd. En staat heel showbizz-Nederland op zijn kop. Maar wie is Tim Hofman (33) eigenlijk? Steekwoorden die passen bij de presentator van het online programma Boos: gevierd, geëngageerd, kickt op aandacht.
www.nieuwsblad.be
‘Behind the mask’ toont hoe Yanina Wickmayer ‘The masked singer’ beleefde
Dat tennisster Yanina Wickmayer (32) in ‘The masked singer’ achter het kostuum van Roos schuilging, weet half Vlaanderen intussen wel. Maar hoe was het voor haar om dit avontuur te beleven in alle anonimiteit? In ‘Behind the mask’ blikt de afvaller voortaan elke woensdag terug op zijn of haar avontuur.
www.nieuwsblad.be
Zo erg hakt corona er in op de werkvloer: “Overheid moet nationaal noodplan opstellen”
Uit een bevraging van werkgeversorganisatie VOKA bij 700 bedrijven blijkt dat momenteel gemiddeld 6 procent van de werknemers afwezig is. De meesten door corona, want in ‘normale’ tijden kampen bedrijven met een absenteïsme van circa 2 procent. De ene sector is al meer getroffen dan de andere. Zo noteert de voedingsindustrie afwezigheidscijfers boven de 8 procent. “In sectoren waar mensen op de werkvloer aanwezig moeten zijn, liggen de cijfers hoger”, zegt de woordvoerder van VOKA.
www.nieuwsblad.be
Rudy uit ‘Taxi Joris’ gaat elke dag wuiven naar zijn partner in de gevangenis: “Ik heb haar gezegd: ‘Ik ga nergens heen zonder jou’”
Zijn vrouw zit een celstraf van 14 jaar uit voor poging tot moord. Dus zet Rudy (58) zijn leven op pauze en gaat hij elke dag een kwartiertje wuiven aan de gevangenis van Brugge. En een envelop met foto’s van hun parkieten afgeven, “want die beestjes veranderen zo snel”. “Als ze vrijkomt, nemen we de bus. Waarheen, dat doet er niet toe. Gewoon rijden en zien waar we uitkomen.”
www.nieuwsblad.be
Gelooft u de biecht van Veljkovic? En heeft u nog vertrouwen in het voetbal? Dit zijn onze opvallendste conclusies na Operatie Propere Handen
1. Interesse blijft, maar niet bij jongere fans
www.nieuwsblad.be
Ook Vincent Mannaert en Bart Verhaege verdacht van valse contracten: hoe gouden duo van Club Brugge zijn vingers brandde
Een betaling van 100.000 euro voor de Senegalese flank­aanvaller Krépin Diatta is deel van het onderzoek naar Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe. Dat uitgerekend het gouden duo van Club Brugge op de lijst van verdachten in ‘Propere Handen’ staat, is zonder meer pijnlijk.
www.nieuwsblad.be
Scheidsrechtersbaas Stefanie Forde kijkt vooruit na schandaal met toprefs: “Er is de afgelopen 2,5 jaar veel veranderd”
Door Propere Handen zijn met Sébastien Delferière en Bart Vertenten twee toprefs in opspraak gekomen. Vandaag heeft liefst 29 procent van de voetbalfans weinig of geen vertrouwen meer in de scheidsrechters. Stephanie Forde is als operationeel directeur van het Referee Department vooral bezig met de toekomst.
www.nieuwsblad.be
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft fiscale voordelen in het voetbal verdedigen: “Onze clubs moeten economisch competitief blijven”
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft de fiscale voordelen voor het voetbal steeds verdedigd. Dat 77 procent van de mensen die geheel of gedeeltelijk geschrapt wil zien, brengt hem niet uit evenwicht.
www.nieuwsblad.be
Fans laten voetbal niet vallen: Operatie Propere Handen heeft geen invloed op interesse, wél op imago van het voetbal
Zwart geld, retrocommissies, corruptie, matchfixing... En toch laat een heel grote meerderheid van de voetbalfans het voorlopig niet aan hun hart komen. Liefst 83 procent van de Belgische voetballiefhebbers toont nog geen afkeer en zal nog even veel naar het stadion trekken of ons voetbal op tv volgen. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos in opdracht van Het Nieuwsblad.
www.nieuwsblad.be
Ook bekende voetbalfans laten zich niet tegenhouden door corruptie en zwart geld: “Ook in de koers zijn fans bedrogen geweest”
Voor liefst 83 procent van de Belgische voetballiefhebbers heeft Propere Handen nauwelijks iets veranderd: zij kijken nog evenveel naar voetbal en zijn niet van plan om niet meer naar het stadion te gaan. Om de mensen achter de cijfers uit onze enquête een gezicht te geven, belden wij naar drie bekende voetbalfans. Voor acteur Rik Verheye en tv-maker Martin Heylen heeft Propere Handen inderdaad weinig veranderd, zanger en songwriter Frederik Sioen zit toch met een knoop in zijn voetbalhart.
www.nieuwsblad.be
Per lied dat ze zingt, steekt ze 33.000 euro op zak: zo veel zal Adele verdienen aan haar exclusieve concertreeks in Las Vegas
An evening with Adele? Het mag wat kosten. De Britse zangeres begint dit weekend aan haar concertreeks in Las Vegas, waar de tickets oplopen tot liefst 17.500 euro. Ook Adele zelf houdt er een stevige cent aan over, en laat zich koninklijk soigneren in het fameuze Caesars Palace. Een werkreisje om van te duizelen.
www.nieuwsblad.be
Hoe Disney de grootste hit sinds ‘Let it go’ scoort met een nummer waar zelfs de makers weinig vertrouwen in hadden
De nieuwste Disneyfilm Encanto levert een onverwachte internationale hit op: We don’t talk about Bruno. Het is het grootste hitparadesucces voor ’s werelds bekendste animatiestudio sinds Let it go uit Frozen. Het succes komt blijkbaar onverwacht –?het is een atypisch Disneynummer?– want de makers hebben een ándere song uit de film ingestuurd voor de Oscars.
www.nieuwsblad.be
Sanctie voor bedrijven met veel arbeids­ongevallen faalt
Een nieuw rapport van het Rekenhof fileert het manke systeem van de overheid om de arbeidsongevallen terug te dringen via de responsabilisering van bedrijven. In het huidige systeem worden vooral kleinere ondernemingen bestraft. Grotere bedrijven ontspringen de dans en belangrijke risicosectoren, zoals de uitzendsector of de havenarbeid, vallen buiten het stelsel.
www.hbvl.be
Onderzoek bestorming Capitool: commissie dagvaardt Trumps oud-advocaat Giuliani
De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt, heeft dinsdag drie advocaten van oud-president Donald Trump gedagvaard. Onder hen bevindt zich Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York.
HLN.be
Energieprijzen gaan niet meteen zakken en veel kunnen we er niet tegen beginnen
De energieprijzen zijn al sinds de zomer aan het stijgen. Fors aan het stijgen. Niet alleen de sociaal zwaksten worden getroffen, ook de middenklasse heeft het zwaar en koud. En de regering wil wel helpen, zolang het haar niet te veel kost. Moeten we dan gewoon hoopvol wachten tot de prijzen vanzelf weer gaan zakken?
1 h
De Standaard
Grammy Awards worden 3 april uitgereikt in Las Vegas
De Grammy Awards zullen 3 april worden uitgereikt in Las Vegas, melden de organisatoren dinsdag (lokale tijd). De uitreiking zou oorspronkelijk op 31 januari gebeuren. Die bijeenkomst werd eerder deze maand al uitgesteld vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus.
1 h
HLN.be
Grammy Awards worden 3 april uitgereikt in Las Vegas
De Grammy Awards zullen 3 april worden uitgereikt in Las Vegas, melden de organisatoren dinsdag (lokale tijd). De uitreiking zou oorspronkelijk op 31 januari gebeuren. Die bijeenkomst werd eerder deze maand al uitgesteld vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus.
1 h
HLN.be
Onderzoekscommissie bestorming Capitool dagvaardt Trumps voormalige advocaat Giuliani
Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van Donald Trump, is samen met drie andere getrouwen van de ex-president gedagvaard door de parlementaire onderzoekscommissie die de aanval op het Capitool onderzoekt.
1 h
De Standaard
ONZE OPINIE. Als maatschappij hebben we een hulpeloos kind niet kunnen beschermen tegen een kwaad dat zich misschien aankondigde
Het enige wat de mama van Dean wilde, is dat haar zoon thuiskwam. Om te spelen, te springen, het huis op stelten te zetten. Zo zijn jongens van vier. Ze ontdekken, ze stellen vragen, ze zijn verwonderd. Jongens van vier mogen veel doen. Maar ze mogen geen doodsangsten uitstaan tot de dood volgt. Ze mogen niet worden vermoord en tussen rotsblokken worden achtergelaten. Hoe kan dat?
2 h
HLN.be
Vlaanderen houdt tabula rasa in sleutelposities energiewaakhond
01:30 Het Vlaams Parlement kiest woensdag een bijna volledig nieuw bestuur voor de energiewaakhond VREG. De regering hoopt wat meer grip te krijgen op de regulator die cruciaal is om de energiefactuur te ve...
2 h
www.tijd.be
Reynaers Aluminium-zussen winnen belastingzaak van 44 miljoen euro
01:05 Het Antwerpse hof van beroep geeft Martine Reynaers en haar drie zussen gelijk in hun miljoenenzaak tegen de Bijzondere Belastinginspectie. Op bijna 44 miljoen euro aan transacties claimde de fiscus 1...
2 h
www.tijd.be
Le ministre des Finances marque des points avec sa baisse de la TVA "intelligente"
01:00 Vincent Van Peteghem propose une TVA à 6% sur l’électricité et le gaz dès le 1er février, puis une mesure plus ciblée ensuite. Un scénario qui a le soutien de Vooruit, mais aussi des Verts.
2 h
www.lecho.be
Belgische Makro- en Metro- winkels staan te koop
01:00 De Duitse distributiegroep Metro maakt werk van de verkoop van haar Belgische tak. Dat vernam De Tijd. Metro België omvat zowel de horecagroothandel Metro als de Makro-supermarkten en hun vastgoed.
2 h
www.tijd.be
LIVE. Frankrijk rapporteert record van bijna half miljoen nieuwe besmettingen - WHO-topman: “pandemie nog lang niet voorbij”
Vrijdag wordt er een nieuw Overlegcomité gehouden, waarin de verschillende regeringen zich over de invoering van de coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
3 h
HLN.be
Votre horoscope du mercredi 19 janvier 2022: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce mercredi 19 janvier 2022 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
Kiribati, où le Covid-19 ne circule pas, détecte 36 cas à bord du premier avion en 2 ans
Le premier vol vers la république de Kiribati, en près de deux ans, a introduit pas moins de 36 cas de Covid-19 dans l'archipel du Pacifique, qui n'en avait détecté que deux pourtant tout au long de la pandémie.
3 h
www.dhnet.be
LIVE (20u30). Houdt Leicester de punten thuis tegen Tottenham?
• King Power Stadium • Aftrap: 20u30 • Ref: Jonathan Moss • Castagne weken out bij Leicester
3 h
HLN.be
En raison du variant Omicron, les Grammy Awards auront lieu cette année à Las Vegas et non Los Angeles
La cérémonie de remise des Grammy Awards, équivalent des Oscars pour l'industrie musicale américaine, aura lieu le 3 avril prochain à Las Vegas, et non pas à Los Angeles où elle était initialement prévue, ont annoncé mardi les organisateurs.
3 h
www.lalibre.be
Tensions aux frontières du Bélarus: Washington s’inquiète du possible déploiement d’armes nucléaires russes au Bélarus
Les Etats-Unis s’inquiètent d’un projet de réforme au Bélarus qui permettrait un déploiement d’armes nucléaires russes dans ce pays frontalier de l’Ukraine et de la Pologne, a déclaré mardi une haute responsable du département d’Etat américain.
3 h
Sudinfo.be
Verzet tegen Boris Johnson vanuit eigen partij neemt toe
Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs woensdag een verzoek indienen voor een motie van wantrouwen. Bij 54 verzoeken volgt een stemming.
3 h
HLN.be
Le Parlement néerlandais approuve le rachat d'un chef-d'œuvre de Rembrandt
La Première chambre du parlement néerlandais (équivalent du Sénat belge) a approuvé mardi l'achat du tableau "Porte-étendard" de Rembrandt.
4 h
www.lalibre.be
Le Kroll du jour sur les Gafam
Le Kroll du jour sur les Gafam Chaque jour, le caricaturiste livre son regard sur l’actualité pour « Le Soir ». Le 19/01/2022 à 00:00
4 h
www.lesoir.be
Les Belges à l'étranger: Lois Openda envoie Vitesse en quarts de finale de la Coupe des Pays-Bas, Chelsea et Lukaku perdent des plumes
Suivez les performances des Belges à l'étranger.
4 h
www.lalibre.be
"Tu as a un côté sorcière, tu envoûtes les talents": Typh Barrow est la reine du 4e Blind de The Voice Belgique 10
A chaque fois qu'elle a buzzé, la coach a gagné lors de ce 4e Blind de la saison anniversaire du télécrochet. A tel point que son camarade Christophe Willem la surnomme "la sorcière" de The Voice Belgique. Typh Barrow est en effet repartie avec quatre talents ce soir sur la RTBF et fait désormais la course en tête avec 11 talents dans son équipe.
4 h
www.dhnet.be
Washington s'inquiète du possible déploiement d'armes nucléaires russes au Bélarus
Les Etats-Unis s'inquiètent d'un projet de réforme constitutionnelle au Bélarus qui permettrait un déploiement d'armes nucléaires russes dans ce pays frontalier de l'Ukraine et de la Pologne, a déclaré mardi à la presse une haute responsable du département d'Etat américain.
4 h
www.lalibre.be
L'État néerlandais débourse une somme astronomique pour racheter un tableau de Rembrandt
La Première chambre du parlement néerlandais (équivalent du Sénat belge) a approuvé mardi l'achat du tableau "Porte-étendard" de Rembrandt.
4 h
www.dhnet.be
Les ministres flamands n’iront ni aux JO d’hiver, ni à la Coupe du monde de football
La Flandre n’enverra pas de ministres ou de représentants officiels aux Jeux Olympiques d’hiver en Chine et à la Coupe du monde de football au Qatar, a affirmé mardi le ministre-président Jan Jambon (N-VA), au parlement régional du nord du pays.
4 h
Sudinfo.be
Coronavirus: record absolu de contaminations en 24h au Brésil, avec 137.103 cas
Le Brésil a enregistré un nouveau record de contaminations par le Covid-19 en 24 heures, avec 137.103 cas, selon le dernier bilan fourni mardi par le ministère de la Santé.
4 h
Sudinfo.be