LeBron James pousse un coup de gueule contre la NBA après son test faux positif au Covid-19

La star de basket LeBron James s'est dit "dérouté, frustré et en colère" par la gestion de la NBA de son test faux positif au Covid-19. Celui-ci l'a empêché de disputer mardi dernier le match de son équipe, les Los Angeles Lakers, à Sacramento (victoire 92-117).
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Christine zamelt ‘oude’ borstprotheses in voor lotgenoten: “Je schenkt een stukje van jezelf of een geliefde. Soms is dat moeilijk”
‘Gezocht: borstprotheses, in alle maten en gewichten’. Die opvallende oproep doet Christine Van der heyden (47), lector en onderzoeker aan de HOGENT, en borstkankerpatiënt. Ze hoopt volgende week met drie valiezen vol naar Ecuador te vliegen waar haar lotgenoten nauwelijks iets voorhanden hebben. “Van mijn eigen prothese kan ik nog geen afstand nemen, dat voelt te vroeg.”
HLN.be
Nieuwe bondscoach zorgt voor nieuwe wind bij Belgian Cats
Hind Ben ­Abdelkader keert na vijf jaar ­terug bij de Cats. Slachtoffer is Hanne Mestdagh, voor het eerst in zes jaar niet geselecteerd.
De Standaard
Derde vrouw of eerste gekleurde premier? Wie volgt Boris Johnson op als die valt?
Er staat een heel diverse verzameling politici klaar als Boris Johnson zou vallen. De grootste favoriet om dan Brits premier te worden, is een vrouw die zó links geboren werd dat haar eigen vader niet voor haar wou stemmen toen ze voor de Conservatieven opkwam. Daarnaast heeft die partij ook kandidaten met roots in Pakistan, India, Ghana en Irak.
HLN.be
Bruxelles veut faire payer un intérêt négatif à BNPPFortis
03:00 La Région de Bruxelles-Capitale veut faire payer des intérêts négatifs à BNP Paribas Fortis, raison pour laquelle elle réclame 1,2 million d'euros d'arriérés.
www.lecho.be
Zwembad met wellness en suites voor 250 euro per dag, maar te weinig personeel voor deftige zorg: hoe Antwerps luxe-rusthuis op zwarte lijst belandde
Een zwembad met wellness, marmeren tegels en suites voor 250 euro per dag. Wij kregen een rondleiding in het Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane, en zagen het pronken in al zijn grandeur. En toch staat het als een van de weinige Vlaamse rusthuizen op de zwarte lijst van de inspectie. Uit de verslagen die we konden inkijken, blijkt dat er sinds 2019 aanhoudende klachten zijn over de personeelsbezetting, waardoor bejaarden ’s nachts uit bed gehaald worden om gewassen te worden of hun medicatie niet krijgen.
www.nieuwsblad.be
Deze inbreuken deden rusthuizen op zwarte lijst belanden
Nee, het zijn geen kleinigheden en onbenullige akkefietjes die zorgen dat een rusthuis op de zwarte lijst belandt. De rapporten tonen vaak een waslijst tekortkomingen: een schrijnend gebrek aan personeel, fouten met medicatie of "een sterke urine- en putjesgeur”.
www.nieuwsblad.be
Ook Oostendse Orpea-rusthuis ‘pronkt’ op zwarte lijst: Albert (87) huurt fulltime privézorgkundige in om zorg voor zijn vrouw te garanderen
Het Oostendse Orpea-rusthuis James Ensor staat, net als het Antwerpse, op de zwarte lijst van de Vlaamse zorginspectie. Het nieuws raakte bekend na onthullingen over een tekort aan zorg en bewoners die aan hun lot worden overgelaten. Albert Lagae (87) heeft een fulltime zorgkundige in dienst om zijn vrouw Marie-Jeanne (83) te verzorgen, die in het Oostendse Orpea-rustoord verblijft. “Normaal zou dat niet nodig mogen zijn, maar het is een absolute must.”
www.nieuwsblad.be
Rusthuisfactuur blijft stabiel, maar stijging is wel in zicht
Het afgelopen jaar is de gemiddelde rusthuisfactuur met nauwelijks 23 euro gestegen. Dat is minder dan de voorgaande jaren. De verwachting is dat de prijs volgend jaar wel weer verder stijgt.
www.nieuwsblad.be
Amper 12 jaar oud, maar wel wijkagent met mes in de rug gestoken: hoe uitzonderlijk is buitensporig geweld op die leeftijd?
Een jongen van amper twaalf jaar oud heeft donderdag aan het college in Peer een wijkagent met een mes twee keer in de rug gestoken. De politieman raakte ernstig gewond na een discussie met de tiener, zijn 17-jarige broer en hun moeder. Dergelijk buitensporig geweld op zo’n jonge leeftijd is volgens deskundigen hoogst uitzonderlijk. “Wij moeten quasi nooit maatregelen nemen voor een 12-jarige.”
www.nieuwsblad.be
Rapport was duidelijk, “in geen geval” mocht er onderscheid zijn tussen wel- en niet-gevaccineerde jongeren, en toch doen we het
Zelfs als iemand in je gezin besmet is met het coronavirus, mag je naar school. Tenzij je een niet-gevaccineerde scholier uit het middelbaar bent. Al sinds begin januari maken de ministers van Volksgezondheid onderscheid op basis van vaccinatiestatus bij 12- tot 17-jarigen. Nochtans was er geadviseerd om dat niet te doen – “in GEEN GEVAL”, zegt het rapport.
www.nieuwsblad.be
Vooruit lanceert plan voor betaalbaar wonen: “Starters moeten eerlijke kans krijgen”
Vooruit legt een plan neer om de oververhitte woningprijzen onder controle te houden. Ze willen een “opkoopbescherming” invoeren naar Nederlands model.
www.nieuwsblad.be
Wie zit er achter nieuw personage Schorpioen uit ‘The masked singer’? Dit zijn de hoofdverdachten
Met de ontmaskering van Erik Van Looy nam ‘The masked singer’ vorige week afscheid van Radijsje. Zijn plek wordt ingenomen door een nieuw personage: Schorpioen. Opnieuw voer voor speculatie, dus, met Astrid Coppens als een van de hoofdverdachten.
www.nieuwsblad.be
Is jouw kleinste kamertje ook bijzonder? Studente zoekt toiletten met een verhaal
Uw toilet is niet meer dan een wc-pot en een houder voor het toiletpapier? Sommigen maken meer werk van hun kleinste kamertje. Studente Camille ging er binnenkijken, en doet een oproep naar nog meer toiletten met een verhaal.
www.nieuwsblad.be
Verlaging energiefactuur staat officieel niet eens op de agenda: compromissen in heikele dossiers nog niet in zicht
Premier Alexander De Croo vraagt tijd om op een “doordachte manier” de energiefactuur te kunnen verlagen. Lees: het zal wellicht weer niet voor vandaag zijn. Het dossier staat officieel zelfs niet op de agenda. En ook de andere belangrijke socio-economische dossiers die gepland stonden voor deze week dreigen in de soep te draaien.
www.nieuwsblad.be
Twee stille zomers zonder (grote) festivals en toch komen er nieuwe bij: waarom festivals in ons DNA zitten
Elk dorp in België z’n festival, tot wereldtoppers toe, in Werchter, Boom en Kiewit. Deze week werden er zelfs nóg twee nieuwe gelanceerd. Hoe komt dat eigenlijk? Omdat we Oude Grieken zijn, Bourgondiërs én een beetje zuiders.
www.nieuwsblad.be
Sien Wynants en Thomas Van Achteren nemen afscheid van Ketnet: “Daarna volgt een groot zwart gat”
Het wordt wennen voor de kijkers van Ketnet: in april nemen Sien Wynants (31) en Thomas Van Achteren (26) tegelijk afscheid als wrappers. “Ik denk dat er een groot zwart gat zal volgen, maar daarin zal ik wel een lichtpuntje ontdekken om te zien waar mijn toekomst heen gaat”, zegt Wynants die nog geen idee heeft van wat ze na Ketnet gaat doen.
www.nieuwsblad.be
Catalonië zuivert de naam van 700 die als ‘heks’ op brandstapel overleden: vooral weduwes werden vaak vervolgd
West-Europa rekent langzaam maar zeker af met een zeer zwarte periode. In Catalonië heeft het regionale parlement beslist om 700 vrouwen die als heks op de brandstapel terechtkwamen, in ere te herstellen. Een gelijkaardig initiatief loopt in de Spaanse regio Navarra, in Schotland en in Noorwegen. In heel Europa stierven naar schatting tussen de 30.000 en 60.000 mensen na beschuldiging van hekserij. Tachtig procent van hen waren vrouwen.
www.nieuwsblad.be
Samen gespot op restaurant: vlinders tussen Brad Pitt en Lykke Li?
Er lijkt iets moois te bloeien tussen filmster Brad Pitt (58) en de Zweedse zangeres Lykke Li (35). De twee worden in de Britse boulevardpers aan elkaar gekoppeld nadat ze samen werden opgemerkt.
www.hbvl.be
Sien Wynants en Thomas Van Achteren nemen afscheid van Ketnet: “Daarna volgt een groot zwart gat”
Het wordt wennen voor de kijkers van Ketnet: in april nemen Sien Wynants (31) en Thomas Van Achteren (26) tegelijk afscheid als wrappers. “Ik denk dat er een groot zwart gat zal volgen, maar daarin zal ik wel een lichtpuntje ontdekken om te zien waar mijn toekomst heen gaat”, zegt Wynants die nog geen idee heeft van wat ze na Ketnet gaat doen.
www.hbvl.be
Minister vraagt Amerikaans leger minder burgerslachtoffers te maken bij luchtaanvallen
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft er bij het Amerikaanse leger op aangedrongen meer inspanningen te doen om burgerslachtoffers bij luchtaanvallen te voorkomen. De oproep komt nadat de Amerikanen verscheidene dodelijke blunders begingen waardoor de reputatie van het leger een knauw kreeg.
HLN.be
Marc Coucke étend son champ d’activités jusqu’à Han-sur-Lesse
02:50 Marc Coucke s’est associé avec le patron de Xior, Christian Teunissen, pour acquérir un hôtel de 42 chambres à Han-sur-Lesse. L’entrepreneur flamand mise sur les économies d’échelles et les synergies ...
1 h
www.lecho.be
En 2020, les salaires belges ont crû moins vite que ceux des pays voisins
02:40 Le handicap salarial a été de -3,8% en 2020, d'après le Conseil central de l'économie. Nos salaires ont donc évolué moins rapidement que chez nos voisins.
1 h
www.lecho.be
Evangeline Lilly liep mee in antivaccinatiemars: “Ik geloof niet dat dwang onze problemen gaat oplossen”
Actrice Evangeline Lilly deed dit weekend mee aan de betoging tegen vaccinatieverplichtingen in Washington D.C. De Lost-ster vertelde donderdag op Instagram dat ze bij de mars was, maar liet zich niet uit over omstreden opmerkingen die milieuactivist Robert Kennedy Jr daar maakte.
1 h
HLN.be
Uccle repart en justice pour ouvrir davantage le Bois de la Cambre
02:30 Le plan de mobilité du Bois de la Cambre ne satisfait pas Uccle, qui déplore une baisse de la qualité de vie sur son territoire. Faute d'un "climat de confiance" avec la Ville, elle se tourne à nouvea...
1 h
www.lecho.be
Qui a accès à vos données de santé?
02:15 La polémique autour de l'accès privilégié à accorder aux assureurs, envisagé puis enterré, a remis les données de santé électroniques sous le feu des projecteurs. Mais de quoi parle-t-on exactement? Q...
2 h
www.lecho.be
Kan een coronabetoging dan niet zonder rellen?
50.000 mensen zakten vorige zondag af naar Brussel voor een betoging tegen het coronabeleid. Een bont allegaartje was het, onder wie ook enkele honderden relschoppers. De ravage was enorm. Staat ons dat dit weekend opnieuw te wachten?
2 h
De Standaard
De nieuwe koers van Microsoft en een seksuele revolutie in de archeologie
Microsoft neemt gamebedrijf Activision over. En dat lijkt nu al dé overname van het jaar in de technologiewereld. Wat zegt die over de koers van Microsoft? Verder is er een kleine revolutie in de archeologie, staat Europa weer een stapje dichter bij een grondwet voor het internet en zeggen Franse heremietkreeften iets over de Britse biodiversiteit.
2 h
De Standaard
Tiener loopt brandend huis binnen om hond te redden: “Ik laat dit niet nog eens gebeuren”
Toen twee Amerikaanse tieners van twaalf en dertien uit Rhode Island een brand opmerkten in hun buurt en zagen dat er nog honden binnen zaten, schoten ze onmiddellijk in actie. Ze belden hun vriend die in het huis woont en kregen de code om honden Faith en Boo buiten te laten. Maar toen Mario Comella (13) hoorde dat er nog een hond in een bench opgesloten zat, aarzelde hij niet en rende hij het huis binnen. “Vorig jaar heeft mijn oom zijn hond verloren bij een brand”, aldus de heldhaftige tiener. “Ik dacht: dit laat ik niet nog eens gebeuren.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Marc Coucke breidt actieterrein uit naar Han-sur-Lesse
01:55 Marc Coucke koopt samen met Xior-topman Christian Teunissen een hotel met 42 kamers in Han-sur-Lesse. De ondernemer gelooft in schaalvergroting en synergieën met zijn toeristische activiteiten in Durb...
2 h
www.tijd.be
ONZE OPINIE. “Wie de massale uitval van zorgpersoneel enkel toeschrijft aan corona vertelt maar de halve waarheid”
Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken gooien de corona-maatregelen grotendeels overboord. Dat Covid de intensieve diensten er niet langer versmacht, doet politici besluiten dat de maatregelen disproportioneel geworden zijn. Waarom de hele bevolking mondmaskers laten dragen, burgers massaal testen en sectoren gesloten houden als er nog amper (gevaccineerde) mensen ernstig ziek worden? Ook Zweden en Noorwegen beginnen zich die vraag te stellen. In de Wetstraat weten ze wat dat betekent: de druk om ook hier de crisismaatregelen af te schaffen, zal exponentieel toenemen.
3 h
HLN.be
Dubbelslag in de maak voor uitzendgroep House of HR
01:15 De Vlaamse uitzendgroep House of HR trekt een stevige groeispurt met overnames in Duitsland en Nederland. Dat vernam De Tijd. Het prijskaartje van de dubbele overname bedraagt zo'n 250 miljoen euro.
3 h
www.tijd.be
Helft werknemers krijgt coronacheque
01:00 Zo'n 1,4 miljoen werknemers krijgen dit jaar een coronacheque. Wat bedoeld was als een extraatje in bedrijven die het uitzonderlijk goed deden in het coronarampjaar 2020 is een veel bredere bonus gewo...
3 h
www.tijd.be
VS willen Oekraïne-crisis voor VN-Veiligheidsraad
De Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties gevraagd om maandag een openbare vergadering van de Veiligheidsraad te beleggen over de crisis rond Oekraïne, en dat vanwege de bedreiging die Rusland vormt voor de internationale vrede en veiligheid. Dat hebben de VS donderdag bekendgemaakt.
3 h
Knack.be
Votre horoscope du vendredi 28 janvier 2022: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce vendredi 28 janvier 2022 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
Live. “Veel te vroeg om alle maatregelen los te laten”, zegt infectioloog UZ Gent - Marokko zal luchtruim spoedig openen
Vandaag gaat een nieuwe set van coronamaatregelen in die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Woensdagavond werd al besloten de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
3 h
HLN.be
Cinq inspections inopinées dans des maisons de repos du groupe Orpea en Wallonie: «Ces faits sont intolérables»
Des inspections inopinées ont été menées ce jeudi en Wallonie dans 5 maisons de repos du groupe privé français Orpea, après les révélations du livre-enquête «Les fossoyeurs», qui a dénoncé des maltraitances dans les établissements du groupe en France
4 h
Sudinfo.be
Épreuve de révision Antidote n°12 : saurez-vous trouver les fautes ?
Testez votre connaissance de la langue française en identifiant les cinq erreurs dans le texte. Ce jeu est conçu par les linguistes d'
4 h
www.lalibre.be
Auto botst tegen boom: Passagier gewond overgebracht naar het ziekenhuis
In de Lichterstraat in Puurs-Sint-Amands is donderdagavond een auto tegen een boom gebotst. De passagier in de wagen raakte gewond. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.
4 h
HLN.be
Apple affiche des ventes trimestrielles record malgré la pénurie de puces
Apple affiche des ventes trimestrielles record malgré la pénurie de puces Les ventes de smartphones ont dépassé les 71 milliards de dollars, portées par la forte demande pour la gamme d'iPhone 13, notamment en Chine. En tout, le géant des technologies a dégagé un bénéfice net de 34,6 milliards de dollars, au premier trimestre de son exercice décalé. "La réponse enthousiaste des consommateurs à nos récents lancements de nouveaux produits et services a alimenté une croissance à deux chiffres de nos revenus et profits, et nous a aidés à atteindre notre niveau le plus haut en termes de nombre d'appareils actifs", a souligné Luca Maestri, le directeur financier du groupe californien, cité dans le communiqué de résultats paru jeudi. Apple compte désormais 1,8 milliard d'appareils en utilisation dans le monde. Les résultats du fabricant de l'iPhone étaient très attendus notamment à la lumière de la pénurie mondiale de semi-conducteurs, causée par la forte demande en appareils et services connectés et les retards de production dans les usines à cause de la pandémie. "Nous pensons qu'Apple a vendu plus de 40 millions d'iPhone pendant la saison des fêtes, soit un nombre record pour le groupe de Cupertino, malgré les difficultés liées à l'approvisionnement en composants électroniques", a estimé Dan Ives, un analyste de Wedbush. Apple, comme d'autres sociétés, avait dû revoir à la baisse ses objectifs de production pour la fin de l'année 2021, notamment pour sa nouvelle gamme de smartphones présentés en septembre qui comprend quatre modèles, de l'iPhone 13 Mini, commercialisé à partir de 700 dollars, à l'iPhone 13 Pro Max, à partir de 1.100 dollars. Le patron Tim Cook avait indiqué en octobre que les problèmes d'approvisionnement pourraient coûter 6 milliards de dollars de revenus pendant la saison des fêtes. Il semble désormais plus optimiste: il a déclaré sur la chaîne américaine CNBC que les difficultés seraient "moindres" pendant le trimestre actuel que pendant le précédent. "Jusqu'à présent, Apple a mieux géré la pénurie que la plupart des entreprises", a noté Yoram Wurmser, analyste chez eMarketer. Le cabinet estime que la part de marché du groupe va rester la même aux Etats-Unis en 2022, à près de 47%. En Chine, en revanche, la popularité des iPhone a décollé, au point qu'Apple y est redevenu le premier vendeur de smartphones du pays. C'est la première fois en six ans, d'après une étude de Counterpoint Research publiée jeudi. Les téléphones portables du groupe américain ont représenté 23% de ce marché au dernier trimestre, malgré un déclin des ventes de smartphones en général dans le pays (-9% sur un an). Du côté des services, Apple a enregistré des recettes de 19,5 milliards de dollars sur la période écoulée, soit un bond de 24% sur un an. C'est sa deuxième activité en termes de revenus, loin derrière les iPhone, mais devant les accessoires connectés. Pour 2022, aux Etats-Unis, eMarketer prédit des croissances du nombre d'utilisateurs de 3% pour Apple Music, 7,5% pour Apple Pay (paiement) et 9,7% pour Apple TV+, soit 38,7 millions d'abonnés prédits pour sa plateforme de streaming, loin derrière Netflix (177 millions), Disney+, Amazon Prime Video et HBO Max (93 millions). Apple a réalisé un chiffre d'affaires de 123,9 milliards de dollars d'octobre à décembre, bien au-delà des attentes du marché (119 milliards), malgré une pénurie de composants qui affecte de nombreuses industries à commencer par les fabricants d'appareils électroniques. Mis à jour le 27/01/2022 à 23:42
4 h
www.lesoir.be
Lichtgewonde bij ongeval op Noord-Zuidverbinding in Pelt
Op de Noord-Zuidverbinding is in Pelt een auto uit de richting van Nederland bij een uitwijkmanoeuvre over de middenberm gegaan. Het voertuig belandde op de zijflank in de berm. De bestuurster moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd, maar zat niet gekneld. Ze werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. 
4 h
www.hbvl.be
«Face au tsunami Omicron, la CIM Santé décide de rompre les digues»: le Setca-SEL dénonce l’assouplissement des règles de quarantaine dans les écoles
Le syndicat socialiste de l’enseignement libre, le Setca-SEL, a vertement dénoncé jeudi la décision prise la veille par la CIM Santé d’assouplir les règles de quarantaine pour les élèves dans les écoles, aux dépens de la santé des enseignants, selon le syndicat.
4 h
Sudinfo.be
Les Etats-Unis saisissent le Conseil de sécurité de l’ONU de la crise autour de l’Ukraine
Les Etats-Unis saisissent le Conseil de sécurité de l’ONU de la crise autour de l’Ukraine Plus de 100.000 soldats russes sont déployés à la frontière ukrainienne et la Russie se livre à d’autres actes de déstabilisation visant l’Ukraine, ce qui constitue une menace claire pour la paix et la sécurité internationales et la Charte des Nations unies », a affirmé l’ambassadrice américaine à l’ONU, Linda Thomas-Greenfield. « Alors que nous poursuivons notre poursuite incessante de la diplomatie pour désamorcer les tensions face à cette grave menace à la paix et à la sécurité européennes et mondiales (…) les membres du Conseil de sécurité doivent examiner sans détour les faits », a justifié la diplomate dans son communiqué. Ils doivent « considérer ce qui est en jeu pour l’Ukraine, pour la Russie, pour l’Europe et pour les obligations et principes fondamentaux de l’ordre international si la Russie envahissait davantage l’Ukraine », a-t-elle précisé, en faisant implicitement allusion à la Crimée annexée en 2014 par la Russie. A l’origine, les Etats-Unis avaient espéré pouvoir tenir cette réunion du Conseil de sécurité vendredi, selon des diplomates. Mais, d’après ces sources, ils ont accepté de la reculer à lundi pour ne pas interférer avec un entretien téléphonique prévu vendredi entre les présidents français et russe, Emmanuel Macron et Vladimir Poutine. À lire aussi Russie: Vladimir Poutine en quête d’un nouveau coup dans sa partie d’échecs avec l’Occident Lundi sera la dernière journée de présidence du Conseil par la Norvège qui passera mardi la main à la Russie pour février. Demander une réunion le mois prochain aurait été plus compliqué pour les Etats-Unis avec une Russie maître de l’agenda du Conseil, note un diplomate. A la mi-janvier, les Etats-Unis avaient laissé entendre qu’ils n’entendaient saisir le Conseil de sécurité qu’après une éventuelle intervention militaire en Ukraine, comme cela avait été le cas pour la Crimée. Selon une source diplomatique, ils ont changé d’avis « pour mieux se préparer » à une telle éventualité. « Quand une intervention militaire survient, elle arrive vite », explique cette source sous couvert d’anonymat. Une réunion du Conseil, « c’est un peu de théâtre évidemment », a-t-elle toutefois reconnu. « Ce n’est pas le moment d’attendre et voir. Toute l’attention du Conseil est requise maintenant », fait valoir dans son communiqué jeudi Linda Thomas-Greenfield. Dans un récent entretien avec la télévision publique roumaine, elle avait souligné qu’une saisie du Conseil permettrait d’isoler la Russie. « Même si elle a un droit de veto, son isolement se fera sentir » face un « front uni », a-t-elle estimé. « Lorsque nous sommes unis contre les Russes, le pouvoir de veto est affaibli », a-t-elle jugé en citant la Crimée. « Nous avions obtenu 13 voix en faveur d’actions contre les Russes, une abstention et un non – c’était le veto de la Russie. Ils étaient complètement et totalement isolés, et nous espérons que ce sera également le cas » cette fois, avait-elle ajouté. À lire aussi Ukraine: la Russie intensifie son bras de fer avec les Etats-Unis Les Etats-Unis ont annoncé jeudi dans un communiqué avoir demandé une réunion publique du Conseil de sécurité de l’ONU lundi sur la crise autour de l’Ukraine en raison de la menace que fait peser la Russie sur la sécurité et la paix internationales. Le 27/01/2022 à 23:44
4 h
www.lesoir.be
Venezuela: l'autorité électorale juge "irrecevable" une demande de réfendum anti-Maduro
Le Conseil national électoral (CNE) vénézuélien a déclaré jeudi "irrecevable" la demande de référendum révocatoire contre le président Nicolas Maduro déposée par des opposants vénézuéliens, qui avaient déjà annoncé renoncer à leur initiative en raison des conditions imposées par l'autorité électorale.
4 h
www.lalibre.be
Covid-19: le Maroc va rouvrir son espace aérien, fermé depuis le 29 novembre
Le gouvernement marocain a décidé de rouvrir à compter du 7 février l'espace aérien aux vols au départ et à destination du pays, après plus de deux mois de fermeture, selon un communiqué diffusé jeudi soir par l'agence officielle MAP.
4 h
www.dhnet.be
Accusations de viol visant Jean-Luc Lahaye: la mère d'une des plaignantes mise en examen
La mère d'une des jeunes femmes qui ont porté plainte contre le chanteur français Jean-Luc Lahaye pour viol et agression sexuelle a été mise en examen jeudi pour ne pas avoir dénoncé les faits, a annoncé son avocat à l'AFP.
4 h
www.dhnet.be
Coronavirus: le Maroc va rouvrir son espace aérien fermé depuis plus de deux mois
Le gouvernement marocain a décidé de rouvrir à compter du 7 février l’espace aérien aux vols au départ et à destination du pays, après plus de deux mois de fermeture, selon un communiqué diffusé jeudi soir par l’agence officielle MAP.
4 h
Sudinfo.be
Trois jours après Bernal, un autre Colombien d’Ineos hospitalisé après une lourde chute
Le cycliste colombien Brandon Rivera a été victime d'une chute lors d'un entraînement en Colombie et souffre de plusieurs fractures, a annoncé son équipe Ineos Grenadiers sur Twitter, deux jours après que son compatriote Egan Bernal a lui aussi été victime d'un grave accident.
4 h
www.7sur7.be
Les Etats-Unis saisissent le Conseil de sécurité de l'ONU de la crise autour de l'Ukraine
Les Etats-Unis ont annoncé jeudi dans un communiqué avoir demandé une réunion publique du Conseil de sécurité de l'ONU lundi sur la crise autour de l'Ukraine en raison de la menace que fait peser la Russie sur la sécurité et la paix internationales.
4 h
www.lalibre.be