L’école Saint-Bernard ferme ses portes: une trentaine de cas positifs au Covid

Les résultats des tests ont été annoncés ce dimanche après-midi. Après une réunion devant analyser la situation, la décision est tombée: l’école Saint-Bernard restera fermée jusqu’au 9 février inclus. Une quarantaine est imposée à tous les membres de l’établissement.
Read full article on: sudinfo.be
"Le couvre-feu sera toujours en vigueur après la réouverture de l'horeca", déclare Vincent Van Quickenborne
Selon le ministre de la Justice, Vincent Van Quickenborne (Open VLD), le couvre-feu ne devrait pas être levé de sitôt.
www.lalibre.be
"Le couvre-feu sera toujours en vigueur après la réouverture de l'horeca", déclare Vincent Van Quickenborne
Selon le ministre de la Justice, Vincent Van Quickenborne (Open VLD), le couvre-feu ne devrait pas être levé de sitôt.
www.dhnet.be
Ben Weyts start project met wekelijkse speekseltesten voor leerlingen en leerkrachten
Het Overlegcomité kondigde vrijdag versoepelingen aan, vooral voor het onderwijs. Om dat waar te maken komt er een teststrategie. Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts zei zaterdagochtend in De ochtend dat volgende week in drie regio’s een proefproject met speekseltesten start.
www.hbvl.be
Veiligheidsagent achtervolgt Amanda Gorman omdat ze er ‘verdacht’ uitziet
Amanda Gorman (22), die tijdens de inauguratie van Amerikaans president Joe Biden het gedicht ‘The Hill We Climb’ voordroeg, werd gisteren op haar weg naar huis lange tijd achtervolgd door een veiligheidsagent. ‘Je ziet er verdacht uit’, zei de man.
www.demorgen.be
Demir wil bos op het stort en heeft daarvoor subsidies veil
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) wil oude stortplaatsen in heel Vlaanderen omvormen tot bos. Zo komen 256 stortplaatsen in 147 gemeenten in aanmerking, meldt ze zaterdag in een persbericht. Dat kan tot 485 hectare extra bos opleveren.
De Standaard
Van Aert als klassementsman van Jumbo-Visma naar Tirreno-Adriatico: “Willen de eindzege pakken”
Eerst rijdt hij vandaag de Strade Bianche, maar volgende week is Wout van Aert aan de slag in Tirreno-Adriatico. Meer nog: Van Aert is er de kopman van Jumbo-Visma voor het eindklassement. Dat meldt de Nederlandse ploeg op haar website.
HLN.be
Danny Boyle a conçu les deux Trainspotting comme un ensemble, une réflexion sur le temps
Il expliquait que "le temps n’est pas une ligne droite” pour relier les deux ouvrages, distants de 21 ans, présentés ce samedi 6 mars à 20 h 15 sur Plug RTL
www.dhnet.be
Hockey: la classe biberon a déjà très soif
Julien Lemaire fait partie des dix gamins alignés au Watducks, et la recette fonctionne.
www.dhnet.be
Less but better: bouw een capsulecollectie voor de lente met deze 12 stuks Een ecologische capsule kleerkast: Met deze 12 basis stuks creëer je 21 outfits Styliste legt uit hoe je met 12 stuks 21 outfits creëert dankzij een ecologische capsule kle
Less is more, of zoals ecologische styliste Maureen Riley het zegt: less is better. Dat is waar het om draait bij een capsulecollectie. Minder en beter kopen, met stukken in je garderobe die je op veel verschillende manieren kan dragen. Zeg vaarwel aan fast fashion en urenlang voor je kleerkast staan. Bouw een slimme, ecologische lentecapsule aan de hand van deze praktische tips. “Met twaalf stuks kan je makkelijk eenentwintig tot vierentwintig outfits samenstellen.”
HLN.be
Zlatan naar het EK? “Ibrahimovic maakt comeback als Zweeds international”
Zweedse media weten het zeker: Zlatan Ibrahimovic keert definitief terug bij de nationale ploeg. De 39-jarige spits wordt nog deze maand opgeroepen.
HLN.be
Duiker maakt prachtige beelden van gezonken bommenwerper uit WOII
De Sloveen Martin Strmiska besloot in 2020 naar de gezonken bommenwerper te duiken. Hij kon prachtige beelden maken van ‘het vliegend fort’, dat 50 km voor de kust van Kroatië zonk.
www.hbvl.be
Loes (32) en Michiel (35) verkochten hun huis en gingen op een kasteelhoeve wonen: “De enige uitgaven die we hebben, zijn persoonlijke kosten, zoals kleren en eten”
Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Als psycholoog en ingenieur verdienden Loes en Michiel samen al snel 4.500 euro, maar die luxe gaven ze op om, zoals ze het zelf noemen, dichter bij hun gevoel te gaan leven. Vandaag hebben ze geen eigen woning meer, maar wonen ze op Kasteelhoeve Wange, waar ze aandelen in hebben gekocht. “Als we nu 2.000 euro per maand overhouden, hebben we meer dan voldoende.”
HLN.be
Loes (32) en Michiel (35) verkochten hun huis en gingen op een kasteelhoeve wonen: “De enige uitgaven die we hebben, zijn persoonlijke kosten, zoals kleren en eten”
Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Als psycholoog en ingenieur verdienden Loes en Michiel samen al snel 4.500 euro, maar die luxe gaven ze op om, zoals ze het zelf noemen, dichter bij hun gevoel te gaan leven. Vandaag hebben ze geen eigen woning meer, maar wonen ze op Kasteelhoeve Wange, waar ze aandelen in hebben gekocht. “Als we nu 2.000 euro per maand overhouden, hebben we meer dan voldoende.”
HLN.be
Stad Sint-Truiden helpt kwetsbare gezinnen bij digitale drempels
De coronapandemie heeft het gebruik van laptops en desktops enorm aangewakkerd. Niet alleen voor vrijetijdsbesteding en sociale contacten, maar ook voor afstandsleren. Thuiswerken is verplicht, sociale contacten verlopen grotendeels digitaal en scholen schakelen (deels) over op afstandsonderwijs. Sommige gezinnen hebben echter noch de middelen om een laptop aan te schaffen voor ieder kind in het gezin, noch de kennis om deze toestellen ook effectief te gebruiken. Dit vergroot de leerachterstand bij de meer kwetsbare gezinnen.
www.hbvl.be
WTA Dubaï: Elise Mertens effectue son retour face à la Française Fiona Ferro
Elise Mertens (WTA 18) va retrouver les courts la semaine prochaine à l'occasion du tournoi WTA 1000 de Dubaï, doté de 1.835.490 dollars.
www.dhnet.be
UZ Leuven is een van de beste ziekenhuizen ter wereld
10:58 Het UZ Leuven campus Gasthuisberg staat op plaats 31 van de ranglijst van 200 beste ziekenhuizen ter wereld van het Amerikaanse magazine Newsweek.
www.tijd.be
Veiligheidsagent achtervolgt Amanda Gorman op haar weg naar huis omdat ze er “verdacht” uitziet
Amanda Gorman (22), de jonge vrouw die tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden het gedicht ‘The Hill We Climb’ voordroeg, werd gisteren op haar weg naar huis lange tijd achtervolgd door een veiligheidsagent. “Je ziet er verdacht uit”, had de man gezegd.
HLN.be
CD&V roept op om apothekers in te zetten voor toediening griepvaccin
CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in dat apothekers toelaat om een griepvaccinatie toe te dienen. Bedoeling is om de drempel voor een vaccinatie te verlagen en zo de vaccinatiegraad op te krikken.
HLN.be
Lentewijnfestival in wit: Alain Bloeykens kiest vier flessen witte wijn
U zult het ongetwijfeld al gemerkt hebben: het regent opnieuw promoties nu de lentewijnfestivals in de supermarkten van start gegaan zijn. In wit noteren we naast de vaste klassiekers flink wat aandacht voor kleinere appellaties en minder grote landen. Denk maar aan de terugkeer van de buren uit Luxemburg en almaar meer interesse voor wijn uit eigen land. En daar zijn we zeker niet rouwig om.
www.nieuwsblad.be
Van het cruciale advies dat niet werd gevolgd tot een boze De Wever: zo verliep de week voor de eerste lockdown
Op 12 maart 2020 besliste de Nationale Veiligheidsraad om de horeca en de scholen te sluiten. Vooral dat laatste was in het naoorlogse België nooit meer op die schaal gebeurd. Maar hoe is ooit het zo ver kunnen komen? Een reconstructie van een woelige week in maart, met een opvallende bijrol voor Emmanuel Macron.
www.nieuwsblad.be
1.300 personnes réunies dans une salle: Amsterdam teste les soirées “corona proof”
Ce samedi soir, environ 1.3000 personnes seront rassemblées dans la salle de concert du Ziggo Dome, à Amsterdam, aux Pays-Bas, pour une soirée test. L’objectif des autorités est de voir si les événements de ce genre peuvent reprendre, alors que le monde est toujours aux prises avec la pandémie de coronavirus.
www.7sur7.be
LIVE STRADE BIANCHE. Krijgen we de verwachte clash tussen de ‘Grote Drie’?
Vandaag staat in Toscane de 15de editie van de Strade Bianche op het programma. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe zijn de torenhoge favorieten. Is er ook maar iémand die hen het vuur aan de schenen kan leggen richting Siena? Op deze pagina volgt u het spektakel vanop de eerste rij.
HLN.be
Revalidatie van Rode Duivel verloopt minder gunstig dan verhoopt: “Stap achteruit voor Eden Hazard”
Real Madrid kan in de derby van zondag tegen Atlético Madrid nog niet rekenen op Eden Hazard. Volgens de Spaanse krant ‘Marca’ is de Rode Duivel zelfs even op de rem moeten gaan staan in zijn revalidatie na de spierblessure die hij begin februari opliep.
www.hbvl.be
Van Aert, van der Poel, Alaphilippe: le trident diabolique se retrouve aux Strade Bianche
Pour la première fois cette saison, les grands animateurs de… l’automne des classiques 2020 se retrouvent au départ des «routes blanches», où le niveau s’annonce exceptionnel. Cet affrontement de haut vol risque d’animer toute la campagne des classiques, à charge pour l’opposition de trouver des solutions pour infléchir cette tendance.
www.lesoir.be
Djokovic hervat in Miami en stoot Federer van de troon als langste nummer één
Novak Djokovic heeft zijn deelname toegezegd aan het Miami Open, dat op 24 maart begint. Voor de Servische nummer 1 van de wereld wordt het zijn eerste toernooi sinds hij vorige maand voor de negende keer de Australian Open won.
HLN.be
Le retour du drapeau noir dans “Pékin Express”, Crisoula et Jenny en grande difficulté
Vendredi soir, Club RTL diffusait le deuxième épisode de la nouvelle saison de “Pékin Express”, qui a débuté sur les pistes rouges de l’Ouganda. La suite de la course aura été particulièrement difficile pour les deux Belges Crisoula et Jenny, qui sont toutefois parvenues à sauver leur place dans l’aventure. Vous avez raté l’émission? Pas de panique, 7sur7 revient sur les moments forts.
1 h
www.7sur7.be
Sportdienst haalde even sportspeelmuur in huis
Tijdens de recente krokusvakantie werd de planning van de sportkampen uiteraard aangepast aan de geldende maatregelen ivm corona. Hierdoor werden de bubbels beperkt tot maximaal 25 kinderen. Voor het kleuterkamp schreven 2 bubbels in en voor het omnisportkamp werden het uiteindelijk 3 bubbels. Uitstapjes waren dit jaar niet aan de orde, dus werd het weekprogramma afgewerkt binnen de eigen infrastructuur. Als extraatje werd dit jaar een interactieve sportspeelmuur in huis gehaald waarmee de verschillende bubbels zich beurtelings konden vermaken. Staf Boons
1 h
www.hbvl.be
Timelapse toont aan hoe schadelijk peuken zijn voor planten
Sigaretten zijn niet enkel schadelijk voor de gezondheid, ook in de filter blijven maar liefst 7.000 chemicaliën achter. Als zo’n peuk dan in de natuur terechtkomt, groeien planten minder snel en is het wortelstelsel minder uitgebreid. Mooimakers brengt zakasbakjes op de markt in de strijd tegen sigarettenpeuken in de natuur.
1 h
De Standaard
Zo zit dat. Wat is de zin/onzin van suikervervangers?
Sommige mensen vervangen kristalsuiker in bepaalde recepten door honing of siroop. Ze denken op die manier een gezonder alternatief te gebruiken, maar is dat ook echt zo? Karen Ruys van de Diabetesliga geeft antwoord.
1 h
www.nieuwsblad.be
La folie des piscines se poursuit : difficile d’en avoir une pour l’été !
Constructeurs et piscinistes croulent sous les demandes et les commandes continuent à grimper.
1 h
www.dhnet.be
Remco Evenepoel motivé et sans douleur: «Plus rien ne me retient pour préparer la saison» (photo)
Le Belge s’affiche tout sourire à son stage à Tenerife.
1 h
Sudinfo.be
Les piscines en containers, la nouvelle tendance qui cartonne
Il existe différents types de piscines à installer dans son jardin.
1 h
www.dhnet.be
Moeder wil kinderen dumpen in de natuur, zoon (6) klampt zich vast aan auto en overlijdt
Amerika gruwelt om de dood van een 6-jarig jongetje. Zijn moeder liet haar kinderen ’s nachts opzettelijk achter bij een natuurgebied en wilde wegrijden. Haar zoontje James klampte zich vast aan de auto, werd meegesleurd en overleefde het niet. De moeder dumpte zijn lichaam een dag later.
1 h
www.nieuwsblad.be
«Le couvre-feu restera en vigueur encore un certain temps, même après la réouverture de l’horeca», estime le ministre de la Justice
Le ministre de la Justice Vincent Van Quickenborne estime que le couvre-feu devrait rester encore en vigueur, «même lorsque le secteur de l’horeca aura rouvert».
1 h
Sudinfo.be
Paus ontmoet sjiitische grootayatollah Ali Sistani
De leider van de Rooms-katholieke Kerk, paus Franciscus, en de geestelijke leider van de sjiieten in Irak, ayatollah Ali al-Sistani, hebben elkaar zaterdag in de sjiitische bedevaartsplaats Najaf in Irak gesproken.
1 h
De Standaard
De buitenbubbel, hoe werkt het? Al uw vragen beantwoord
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist enkele versoepelingen van de coronamaatregels aan te kondigen en een tijdskader te schetsen waarin bijkomende versoepelingen in de toekomst mogelijk zijn. Maar hoe werkt die buitenbubbel precies? Kunnen we weer barbecueën? En kan ik weer trainen met mijn basketbalploeg? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u hier.
1 h
www.hbvl.be
Une suite cinématographique aux aventures d’Harry Potter? Le PDG de Warner alimente les rumeurs
Il se pourrait qu’Harry Potter revienne sur nos écrans. Le PDG de WarnerMedia ne l’a en tout cas pas exclu, alimentant les rumeurs qui courent depuis quelque temps déjà.
1 h
www.lesoir.be
Cinq séries pour les fans de The Handmaid’s Tale
La nouvelle saison de The Handmaid’s Tale sortira très prochainement. Une première bande-annonce a été dévoilée et la date de sortie a également été annoncée: ce sera pour le 28 avril. Vous ne savez pas quoi regarder en attendant? Alors consultez rapidement notre sélection ci-dessous!
1 h
www.lesoir.be
Man vindt mysterieuze envelop met 20.000 euro in de auto die hij voor 1.200 euro kocht
De Duitser Uwe Chechowitz heeft zonder het te weten vier jaar lang rondgereden in een oude Renault 5 met meer dan 20.000 euro onder de voetmat. Hij ging ermee naar de politie, die de rechtmatige eigenaar opspoorde.
1 h
HLN.be
Djokovic fera son retour sur les courts à Miami
Novak Djokovic effectuera son retour sur les courts à l'occasion du Miami Open, l'ATP Masters 1000 qui se jouera du 24 mars au 4 avril. L'épreuve n'avait pu se dérouler l'an dernier en raison de la pandémie de coronavirus. Le N.1 mondial serbe a confirmé sa participation au tournoi floridien sur son site internet. Djokovic a remporté son 9e Open d'Australie le mois dernier, mais il a souffert d'une déchirure musculaire aux abdominaux à partir du 3e tour.
1 h
www.7sur7.be
Les mots du monde d’après Gilles Dal: «Se réinventer»
Comme chaque week-end, Gilles Dal nous décrypte dans sa chronique un mot du monde. Cette semaine, place au verbe «se réinventer.»
1 h
www.lesoir.be
Recordhouder Fabian Cancellara over de Grote Drie in de Strade: “Er is geen topfavoriet, ze zijn het alle drie”
Met drie zeges in de Strade Bianche deed niemand beter dan Fabian Cancellara. Het leverde hem een naar hem vernoemde sterrato of grindstrook op, het leverde hem ook een pak kennis op. Speciaal voor uw krant laat de 39-jarige Zwitser zijn licht schijnen over de drie renners van wie iedereen verwacht dat ze vanmiddag het Piazza del Campo in hartje Siena zullen inpalmen: Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Drie monologen over drie topfavorieten.
2 h
www.hbvl.be
Wesley Theunis, verzorger en beste vriend van Wout van Aert: “Ik gaf Wout een verboden drinkbus. Wat als Benoot de Strade toen niet had gewonnen?”
Officieel is hij de verzorger van Wout van Aert (26), maar op zijn kaartje zou moeten staan: beste vriend van. Wesley Theunis (44) is al zeven jaar de steun en toeverlaat van de beste wielrenner van ons land. Het verhaal van hun bijzondere band. “Lotto-Soudal gebruikte me als lokaas om Wout binnen te halen.”
2 h
HLN.be
Olga Leyers ontwerpt collectie voor ZEB
Er ligt binnenkort een nieuwe BV-collectie in de rekken bij de Belgische modeketen ZEB. Presentatrice Olga Leyers heeft haar stijl vertaald naar een levendige lijn, zo staat in een persbericht.
2 h
www.hbvl.be
Niet hip, niet knap, niet flashy. En toch was hij ooit de koning van de babes. Wie is Dany Peleman, de veroordeelde ex-manager van Astrid Coppens?
Ooit was Dany Peleman (60) de koning van de babes. De manager had Tanja Dexters, Joke Van De Velde, Evelien Hoste en nog tientallen andere vrouwen met moeilijk te definiëren talenten in zijn stal. Het lied van de koning was al een jaar of vijf uitgezongen, maar nu hij is veroordeeld omdat hij Astrid Coppens voor 168.000 euro heeft opgelicht, lijkt het doek definitief gevallen.
2 h
HLN.be
Chronique: coronavirus, l’enjeu des brevets à l’OMC
Tous les samedis, «Le Soir» publie la chronique d’un ou plusieurs membres de Carta Academica. Cette semaine: pour favoriser la production et l’accès aux vaccins contre le Covid-19, en particulier dans les régions les plus pauvres, il faut reconsidérer la politique des droits de propriété intellectuelle dont bénéficient les sociétés pharmaceutiques.
2 h
www.lesoir.be
Un live pour Stefano Mazzonis depuis l’Opéra de Liège: «Un recueillement musical»
Ce dimanche, un mois jour pour jour après le décès de Stefano Mazzonis Di Pralafera, directeur général et artistique de l’Opéra Royal de Wallonie-Liège, sera diffusé un «recueillement musical in memoriam». Un moment live diffusé sur internet depuis l’emblématique bâtiment de la Cité ardente, mené par la Maestro Speranza Scappucci.
2 h
Lameuse.be
Ce soir c'est pizza
Qui dit pizza dit Italie. Pourtant, les pâtes garnies sont connues depuis longtemps dans de nombreuses cultures… Les Assyriens recouvraient de viande une fine pâte, cette spécialité était appelée “lahmacun” (“viande sur pâte”). On la connaît aujourd’hui sous le nom de pizza
2 h
www.lavenir.net