Leerachterstand door corona is zorgenkindje in de klas

Vraag het maar aan de leerkrachten: de lockdown vorig schooljaar heeft er flink ingehakt. Vooral de kinderen die het voorheen al moeilijk hadden, hebben leerachterstand opgelopen.


Read full article on: standaard.be
Bondscoach Philip Mestdagh tekent voor vier jaar bij het Franse Saint-Amand-les-Eaux
Philip Mestdagh is de komende vier seizoenen de hoofdcoach van de Franse eersteklasser St-Amand-les-Eaux. Dat maakte de 58-jarige Ieperling zelf bekend.
HLN.be
CEO Gamestop stapt op
14:31 George Sherman, de topman van Gamestop, stopt ermee. De spelletjesketen zit al langer in zwaar weer, en daar kon de beleggershype van begin dit jaar weinig aan veranderen.
www.tijd.be
Important incendie à Anderlecht: la ministre Verlinden à la rencontre des pompiers et des sinistrés
La ministre de l’Intérieur, Annelies Verlinden, est allée lundi midi à la rencontre des services de secours, pompiers et personnes victimes de l’incendie survenu durant la nuit rue Heyvaert, à Anderlecht.
Sudinfo.be
Werkgelegenheid daalt nauwelijks in coronajaar
14:25 Het aantal personen met een baan in België is in 2020 slechts met 800 verminderd. Maar dat cijfer onderschat de negatieve impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt.
www.tijd.be
L’accessoire le plus bling-bling des années 2000 fait son retour
La mode est un éternel recommencement. Le diam’s, ou le bijou dentaire, fait son grand come-back. L’accessoire le plus bling-bling de notre adolescence a déjà fait craquer de nombreuses célébrités, qui affichent un sourire étincelant. Allez-vous (de nouveau) adopter la tendance?
www.7sur7.be
Marc Hirschi na tegenvallende Amstel Gold Race: “Ik hoop dat het in de Waalse Pijl beter gaat”
Titelverdediger Marc Hirschi reed een onopvallende Amstel Gold Race. Hij finishte zondag in de grote groep van 35 renners die sprintte om de vierde plek. De winnaar van de Waalse Pijl van 2020 drong daarin niet meer aan en eindigde als 35ste. “Ik hoop dat de Waalse Pijl wat beter gaat”, sprak hij na afloop.
www.hbvl.be
SHOWBITS. Lize Feryn toont ‘al ne keer graag haar poes’ en van wie is deze schattige baby?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
HLN.be
Ruim een op tien te snel in Heusden-Zolder
Ruim een op tien is afgelopen weekend geflitst bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder. Van de 1.624 bestuurders die de camera passeerden, reden er 233 te snel.
www.hbvl.be
Incendie à Anderlecht: seul un lit en soins intensifs était disponible à Bruxelles
Une victime de l’incendie à Anderlecht est décédée des suites de ses blessures. Selon la ministre de l’Intérieur, seul un lit en soins intensifs était disponible à Bruxelles, conséquence de la crise sanitaire.
www.lesoir.be
Niet-chirurgische neuscorrecties zijn in opmars: “Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar”
Sinds het dragen van mondmaskers het nieuwe normaal werd, laten steeds meer mensen iets aan hun gelaat doen. En je hoeft er zelfs niet eens meer voor onder het mes. Niet-chirurgische neuscorrecties zijn in opmars. Keel-, neus- en oordokter Gert Jeunen: “Het is een zeer laagdrempelige behandeling die in de praktijk gebeurt onder verdoving.” Hij vertelt ons over de voor- en nadelen.
HLN.be
Standard - Beerschot en chiffres: Amallah roi du deuxième ballon, Sissako et Laifis maîtres de l'interception
Retour en statistiques sur la victoire importante du Standard face aux Rats.
www.dhnet.be
Pro League: Eleven Sports verse la dernière tranche des droits médias anticipativement
Ce paiement anticipatif «apporte de l’oxygène aux clubs», selon Pierre François.
Sudinfo.be
Le parallèle troublant entre la Super Ligue et l’Euroligue de basket
Alors que douze grands clubs européens de football ont annoncé la création d'une Super Ligue concurrente de la Ligue des champions, le basket européen avait déjà franchi le pas au début des années 2000, avec la création de l'Euroligue en conflit avec la Fédération internationale.
www.7sur7.be
Belgian Cats-coach Philip Mestdagh tekent voor vier jaar bij Franse ploeg: “Dit is echt hetgeen ik zocht”
Philip Mestdagh is de komende vier seizoenen de hoofdcoach van de Franse eersteklasser St-Amand-les-Eaux. Dat maakte de 58-jarige Ieperling maandag bekend tegenover Belga.
www.hbvl.be
Morrissey razend over parodie in ‘The Simpsons’: “Hun hypocriete aanpak zegt alles”
De Britse zanger Morrissey (61) is niet te spreken over de aflevering ‘Panic On The Streets of Springfield’ van ‘The Simpsons’ die afgelopen weekend werd uitgezonden. Daarin is te zien hoe Lisa geobsedeerd is door een depressieve indie zanger uit Groot-Brittannië van de jaren tachtig.
HLN.be
José Mourinho ontslagen door Tottenham
Tottenham heeft haar coach José Mourinho ontslagen. De club bevestigde maandagmiddag de berichtgeving van verschillende Engelse media. Ook zijn assistenten Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin en Giovanni Cerra verlaten de club. Ryan Mason neemt voorlopig over als T1 bij de club van Rode Duivel Toby Alderweireld. Het ontslag van Mourinho hing al even in de lucht.
De Standaard
Les voyages sont de nouveau autorisés, mais gare à ceux qui ne respecteront pas les règles
Ce lundi 19 avril marque la levée de l’interdiction des voyages non essentiels, même s’ils restent fortement déconseillés. En outre, les personnes revenant d’une zone rouge, soit pratiquement tous les pays de l’UE actuellement, doivent respecter des règles sanitaires très strictes, notamment l’obligation d’observer une quarantaine d’une semaine et de se faire dépister à deux reprises sur ce laps de temps. Et si elle ne pourra évidemment pas contrôler tout le monde, la police veillera au grain. “Dans les semaines à venir, des centaines de PV seront certainement dressés à l’encontre des voyageurs qui ne respecteront pas les règles”, prévient le ministre de la Justice Vincent Van Quickenborne.
www.7sur7.be
400 personnes prêtes à participer au concert-test de Spa
Quelque 400 personnes se sont déjà manifestées pour participer au concert-test du groupe Ykons à Spa, annonce lundi le député régional MR Charles Gardier. "Nous n'attendons plus que le go des autorités pour lancer la machine", assure-t-il.
www.7sur7.be
De affaire-Vooruit: 'Door er geheimzinnig over te doen wordt de zaak groter dan ze is'
De voormalige SP.A en Kunstencentrum Vooruit kwamen onderling overeen dat het kunstencentrum zijn naam opgaf in ruil voor geld van de partij. Een perfect wettelijke oplossing, maar de beslissing om er niet over te communiceren, blijkt achteraf een slecht idee: de inhoud lekt toch en het gebrek aan transparantie is voor niemands reputatie goed.
Knack.be
Steeds meer Nederlandse banken laten klanten betalen als er 100.000 euro op spaarrekening staat
Steeds meer banken in Nederland rekenen een negatieve rente aan als de klant meer dan 100.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan. Dat betekent dat hij dus moet betalen in plaats van geld te ontvangen voor zijn spaargeld.
HLN.be
Positief alcoholtest na ongeval aan terril in Heusden: bestuurder moet rijbewijs afgeven
In de Halstraat in Heusden is zondag rond 19 uur ter hoogte van de terril een ongeval gebeurd. Een van de bestuurders testte positief op alcohol. De man moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven.
www.hbvl.be
Ce gérant de 38 ans va devoir fermer son café… mais pas à cause de la crise du coronavirus: «Ça ne s’annonce pas bien»
À cause d’un conflit avec son voisin, Woutter Kersschot risquait de perdre son café. Aujourd’hui, le verdict est tombé.
Sudinfo.be
Coronavirus: accord pour la vaccination des athlètes olympiques et du personnel des prisons
Gouvernement fédéral et entités fédérées se sont accordés pour entamer la vaccination des athlètes olympiques et du personnel des prisons, a-t-on appris lundi à l’issue d’une nouvelle conférence interministérielle (CIM) Santé.
Sudinfo.be
Doit-on écrire «lu et approuvé» pour qu’un document soit valable?
Signer un document sans la mention «lu et approuvé» le rend-il caduc?
Sudinfo.be
Super League: "Une telle déclaration de la FIFA et des six confédérations viole frontalement le droit de la concurrence"
Défenseur de Jean-Marc Bosman dans les années 90, l'avocat belge Jean-Louis Dupont est déjà impliqué dans les (futures) luttes juridiques entre l'UEFA, la FIFA et les clubs fondateurs de la Super League.
www.dhnet.be
Les enseignants s’étonnent de la décision de vacciner les athlètes: «On garde les écoles ouvertes mais les enseignants ne sont pas vaccinés»
La CSC enseignement prépare sa réponse à l’annonce de la vaccination des athlètes et du personnel des prisons.
Sudinfo.be
Verlinden: ‘Woningbrand Anderlecht confronteert ons met kwetsbaarheid van zorgsysteem’
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden benadrukt dat incidenten zoals de zware brand in Anderlecht van afgelopen nacht de druk op het zorgsysteem verder verhogen op een moment dat de capaciteit op intensieve zorgen reeds op haar limieten botst. Dat zei ze naar aanleiding van een bezoek aan de getroffen woning.
De Standaard
Twee aanhoudingen in Operatie Sky: mannen betaalden drugsspeurder en medewerkster stad voor informatie
In de nasleep van Operatie Sky zijn nog eens twee mensen aangehouden. Dat meldt het Antwerps parket op maandag. Het gaat om mannen uit Vosselaar en Deurne. Ze hadden hoofdinspecteur Dario L. en een medewerkster van de stad Antwerpen benaderd en betaald om opzoekingen te doen.
www.gva.be
Twintiger uit Halen en Tessenderlo testen positief op drugs in Diest
Zaterdagavond rond 22.40 uur heeft de politie een 23-jarige bestuurder uit Halen op Schoonaerde in Schaffen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van drugs. Het parket van Leuven heeft zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.
www.hbvl.be
Vakbonden voeren actie bij IBM in Brussel
De vakbonden bij IBM België hebben maandag in gemeenschappelijk front actiegevoerd voor de hoofdzetel van het technologiebedrijf in Brussel. De actie was wegens corona beperkt tot een 50-tal mensen ter plaatse, nog eens 150 mensen volgden de actie online. "Een succes", zegt Peter Darin van de christelijke bond ACV Puls. "We hopen dat de directie het signaal oppikt."
HLN.be
Vakbonden voeren actie bij IBM in Brussel
De vakbonden bij IBM België hebben maandag in gemeenschappelijk front actiegevoerd voor de hoofdzetel van het technologiebedrijf in Brussel. De actie was wegens corona beperkt tot een 50-tal mensen ter plaatse, nog eens 150 mensen volgden de actie online. "Een succes", zegt Peter Darin van de christelijke bond ACV Puls. "We hopen dat de directie het signaal oppikt."
HLN.be
David Goffin maakt sprong voorwaarts op nieuwe ATP-ranking, geen veranderingen bij de vrouwen
David Goffin is maandag drie plaatsen gestegen op de nieuwe ATP-ranking. De Luikenaar is nu twaalfde. Hij dankt de stijging aan zijn stek bij de laatste acht op het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo. De Rus Andrey Rublev, finalist in Monaco, steeg één plekje, naar de zevende plaats. Roger Federer zakte daardoor verder weg naar de achtste stek.
www.hbvl.be
Helikopter Ingenuity maakt historische vlucht op Mars
Voor het eerst heeft de mensheid een vlucht uitgevoerd op een andere planeet. Een onbemande Amerikaanse helikopter, Ingenuity of Vindingrijkheid gedoopt, heeft een succesvolle vlucht gemaakt op Mars. Dat heeft het Amerikaanse ruimtebureau NASA bekendgemaakt.
www.hbvl.be
Annalena Baerbock: et si c’était elle qui succédait à Angela Merkel ?
Les Verts allemands ont désigné lundi Annalena Baerbock, 40 ans, comme candidate à la chancellerie. Un choix, sans étalage de rivalités exacerbées, qui tranche avec la lutte fratricide que se livrent Armin Laschet et Markus Söder dans le camp chrétien-démocrate.
www.lalibre.be
Femme poussée dans le métro parisien: une autre version de la vidéo fait surface
Des images montrant une femme se faire violemment pousser par un homme dans les escaliers de la station de métro Porte de la Chapelle, à Paris, ont fait le tour des réseaux sociaux ce week-end. Une version plus longue de la vidéo a refait surface et offre un nouvel éclairage sur l’incident.
www.7sur7.be
Hulpdiensten moesten puzzelen om ziekenhuisbedden te vinden voor slachtoffers felle brand Anderlecht: “Blijf preventiemaatregelen naleven”
Door het coronavirus barsten momenteel veel ziekenhuizen uit hun voegen en dat hebben de hulpdiensten bij de felle brand in Anderlecht afgelopen nacht ondervonden. “We hebben last ondervonden om de slachtoffers onder te brengen", zei brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan VRT NWS.
HLN.be
Les Chinois étudient une vente du célèbre maroquinier Delvaux
14:02 Dix ans après leur arrivée, la famille Fung, propriétaire du célèbre maroquinier, étudie désormais sa sortie. L'opération valoriserait l'entreprise à plus de 400 millions d'euros.
www.lecho.be
Tweevoudig winnaar Julian Alaphilippe krijgt bij Deceuninck-Quick Step Mauri Vansevenant mee tijdens Waalse Pijl
Julian Alaphilippe is woensdag de kopman van Deceuninck-Quick Step in de Waalse Pijl (WorldTour). De Franse wereldkampioen won twee maal eerder op de Muur van Hoei, in 2018 en 2019. Hij krijgt met Dries Devenyns en Mauri Vansevenant, die zondag nog indruk maakte in de Amstel Gold Race, twee Belgische meesterknechten mee in steun.
www.hbvl.be
Beelden tonen hoe kind vast raakt onder loopband, experten waarschuwen voor veiligheid
In de video raakt een kind vast met zijn hand onder een loopband. Hij probeert zich los te trekken, maar dat mislukt en hij wordt onder het toestel getrokken. Het is niet de eerste keer dat het incident zich voordoet, in totaal gaat het al om 39 incidenten in de VS. De fabrikant ‘Peloton’ is alvast “diep geschokt”.
HLN.be
Mehdi Bayat, le président de l’Union belge, en route vers le Comité exécutif de l’UEFA
Un premier président de l’Union belge élu depuis près de 40 ans? Ce mardi midi à Montreux, le cadet des Bayat possède 8 chances sur 9 d’être plébiscité par les 55 fédérations membres de la zone Europe.
Sudinfo.be
Hij had er al voor gewaarschuwd: Ronnie O’Sullivan “aangevallen door dronkenlap” tijdens WK snooker
Het WK snooker in Sheffield is een van de eerste sportevenementen in Groot-Brittannië waar er opnieuw toeschouwers aanwezig mogen zijn. Titelverdediger Ronnie O’Sullivan had al gewaarschuwd voor problemen en het was meteen raak.
www.hbvl.be
Afin d’assurer son existence, la «Super League» dit avoir saisi les juridictions compétentes
Selon un courrier adressé à l’UEFA et la FIFA, la nouvelle compétition aurait agi préventivement afin d’assurer ses arrières.
Sudinfo.be
Als er een vierde golf komt, lopen mensen onder de 40 jaar gevaar
Door de vaccinatiecampagne daalt de leeftijd van wie nog in het ziekenhuis belandt. Als te snelle versoepelingen een vierde golf zouden uitlokken, komen mensen onder de 40 jaar in het vizier.
www.gva.be
Antony Arandia uit ‘Familie’ liep corona op: “Angstaanjagend als je zintuigen op halve kracht werken”
Hij wordt de Vlaamse Johnny Depp genoemd, maar toepasselijker zou de Belgische Tom Cruise zijn. Want als Antony Arandia (34) niet op de set van ‘Familie’ verwacht wordt, is hij cocktailshaker van dienst in Flamingo, een van de grootste bars van Brussel. En nu de opening van de horeca eindelijk concreet wordt, vonden wij het tijd voor een gesprek over zijn (acteer)carrière, zijn coronabesmetting en wat hij zoekt in een partner. “Het ideaalbeeld huisje-boompje-beestje? Nee dank je.”
HLN.be
Met deze tips rij je verder met je elektrische wagen
Stress om je bestemming te halen, wie elektrisch rijdt, zal het al wel eens beleefd hebben. Voor anderen is het beperkte rijbereik dan weer de reden om geen elektrische wagen aan te schaffen. Maar wist je dat je met een paar tips het rijbereik van je wagen flink kan vergroten? HLN Drive geeft advies.
HLN.be
Stress om je bestemming te halen? Zo rij je verder met een elektrische wagen
Stress om je bestemming te halen: wie elektrisch rijdt, zal het al wel eens beleefd hebben. Voor anderen is het beperkte rijbereik dan weer de reden om geen elektrische wagen aan te schaffen. Maar wist je dat je met een paar tips het rijbereik van je wagen flink kan vergroten? HLN Drive geeft advies.
HLN.be
Coronavirus: la Grèce lève la quarantaine pour les résidents de l’UE et de cinq autres pays
Cette levée de quarantaine est appliquée aux voyageurs qui ont reçu les deux doses du vaccin ou qui disposent d’un test négatif de dépistage du coronavirus de moins de 72 heures.
www.lesoir.be
Coronavirus: la Grèce lève la quarantaine pour les résidents de l’UE et de 5 autres pays
Cette levée de la quarantaine est appliquée pour les vols concernant les voyageurs qui ont reçu les deux doses du vaccin ou pour ceux qui sont négatifs au virus et disposent d’un test négatif de dépistage du coronavirus de moins de 72 heures.
www.lesoir.be