Read full article on: lalibre.be
Binnenkort flexi-jobs in de zorg? Beke wil optie bestuderen
Als het van de zorgkoepels afhangt, breidt het systeem van flexi-jobs uit naar de zorgsector. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil de mogelijkheid bespreken, federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) staat dan weer niet te springen.
Knack.be
Ludwig (58) wekt al vier jaar eigen stroom op: “Stijgende energieprijzen? Die voel ik nooit meer”
Voor veel Vlamingen zijn de stijgende energieprijzen een regelrechte nachtmerrie, maar Ludwig Van Wonterghem (58) laat er zijn slaap niet voor. In 2017 liet hij zich van het elektriciteitsnet afkoppelen en sindsdien produceert hij zijn eigen energie. Hij is helemaal ‘off grid’, zoals dat heet. Dat lukt niet met alleen maar zonnepanelen, een zonneboiler en thuisbatterijen. Hoe hij dat dan wel voor mekaar heeft gekregen en welke investeringen daarvoor nodig waren, gingen we bij hem thuis van dichtbij bekijken. “Kopje koffie? Geen probleem!”
HLN.be
Nog steeds niet duidelijk wanneer Jürgen Conings precies stierf
Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet uitgemaakt wanneer Jürgen Conings precies overleden is. Dat berichten Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, De Standaard en de Gazet van Antwerpen zaterdag.
HLN.be
Week voor VN-top zijn onze vier klimaatministers het nog niet eens
De vier klimaatministers van ons land zitten al enkele weken samen om de verminderde uitstoot van broeikasgassen richting 2030 billijk te verdelen. De hoop was dat er een akkoord in hun valies zou steken vóór ze afreisden naar de VN-Klimaattop in Glasgow. Maar dat draaide anders uit.
2 h
www.hbvl.be
12.000 feestvierders op vijftiende Schlagerfestival
Een coronadreiging? Waar? Niet in de Trixxo Arena alleszins waar de verjaardagseditie van het Schlagerfestival voor enorm veel sfeer zorgde. De Covid Safe Ticket-controle leek wel een eerste polonaise met groene schermpjes als apotheose.
2 h
www.hbvl.be
“Ik dacht dat ze overdreven, die dokters”
Knie gebroken, scheenbeen volledig doormidden. Het was schrikken toen Junior Planckaert (29) in april zwaar ten val kwam met zijn motor. In het nieuwe seizoen van Chateau Planckaert zien we hoe hij thuis in de Ardennen herstelt.
2 h
www.hbvl.be
Sergio keert na twaalf jaar terug als presentator op VTM
He’s back, bitches. In het nieuwe ‘De sterkste handen’ op VTM mag Sergio Quisquater voor het eerst in twaalf jaar nog eens op de voorgrond treden. Niet meer als panellid aan de zijlijn, maar als presentator. Toch weigert Vlaanderens favoriete brulboei over een comeback te spreken.
2 h
www.hbvl.be
Boekrecensie: ‘De geurenverzamelaar’ van Dominique Roques
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze aflevering ‘De geurenverzamelaar. Een wereldreis naar de oorsprong van het parfum’ van Dominique Roques.
2 h
www.hbvl.be
Voyeur: Maria van zeil, visnet, potten en pannen in Z33
Voyeur ontsluit iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont u waar u op moet letten. Deze week: ‘María de los Sustentos’ van Daniel Lind-Ramos.
2 h
www.hbvl.be
Terugkeer Hollerbach en De Ridder
2 h
www.hbvl.be
Geviseerd, uitgefloten en weggejaagd
Geschokt. Dat was Brian Priske toen sommige ploegmaats voor training nog snel een croissant naar binnen werkten. We schrijven 2006-2008, twee woelige jaren bij Club Brugge, toen een Deense rechtsachter net niet kraakt onder pesterijen van medemaats en supporters. Zondag staat de coach van Antwerp voor het eerst weer oog in oog met blauw-zwart.
2 h
www.hbvl.be
“Herstel van Suzuki verloopt erg vlot”
STVV-coach Bernd Hollerbach maakt zondag zijn rentree na een speeldag schorsing. Dat geldt nog niet voor de geblesseerde Suzuki. “Maar zijn herstel verloopt sneller dan verwacht”, gaf Hollerbach mee.
2 h
www.hbvl.be
KV KORTRIJK - KV OOSTENDE
zaterdag 18.30 uurScheidsrechter: Jonathan Lardot.
2 h
www.hbvl.be
“STVV is geen ploeg uit rechterkolom”
Na elf wedstrijden telt OHL nog altijd maar één overwinning. Daar willen ze in Leuven verandering in brengen. “We gaan voor drie punten, maar dat zeggen we elke week”, aldus Marc Brys.
2 h
www.hbvl.be
Anderlecht Beerschot
Zondag 16.00 uurScheidsrechter: Christof Dierick
2 h
www.hbvl.be
thuiszeges tegen Buffalo’s
2 h
www.hbvl.be
Komt Hazard in actie in zijn eerste Clasico?
2 h
www.hbvl.be
Lukaku minstens twee wedstrijden aan de kant
2 h
www.hbvl.be
As verzet zich tegen fusie Limburgse woonmaatschappijen
De gemeenteraad van As verzet zich tegen de vorming van een grote Limburgse sociale woonmaatschappij. “We vrezen dat mensen nog langer zullen moeten wachten op een huis”, zegt burgemeester Tom Seurs.
2 h
www.hbvl.be
Chaos door onverwacht potje geld
Het schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden.
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe klokkenluider getuigt: Facebook ondermijnde strijd tegen haatpraat en illegale activiteiten op eigen platform
Opnieuw beschuldigt een klokkenluider socialemediabedrijf Facebook ervan dat het winst laat voorgaan op het modereren van problematische inhoud. Dat bericht de Washington Post vrijdag. Facebook is sinds september in een schandaal verwikkeld, nadat een gewezen medewerkster van het bedrijf, Frances Haugen, interne documenten publiek had gemaakt.
2 h
HLN.be
Leden eisen heropstart ‘frauduleus’ cryptoplatform: ‘Wij voelen ons niet opgelicht’
03:00 De Belgische staat moet op 8 november voor de rechter komen: 18.000 gebruikers van het door justitie geblokkeerde cryptoplatform Vitae willen weer toegang tot hun munten. Het gerecht noemt Vitae een p...
2 h
www.tijd.be
Premier coup de lasso depuis sa cotation pour Whitestone
03:00 Fraîchement entré en bourse, le holding fondé par des anciens de la CNP monte à bord de la société nivelloise Freedelity.
2 h
www.lecho.be
Veepee, le géant de la vente événementielle en ligne, lorgne du côté de Vinted
03:00 En cette période de crise logistique, le géant français de l'e-commerce événementiel veut être moins dépendant des stocks. Il se diversifie tous azimuts. Notamment dans la vente de produits de seconde...
2 h
www.lecho.be
Waarom heeft Coldplay ook zoveel haters?
Deze week in Radar: popfenomeen Coldplay en Grond, een fictiereeks over Belgisch-Marokkaanse begrafenisondernemers.
2 h
De Standaard
Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaak
Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.
2 h
www.nieuwsblad.be
Pukkelpop levert bewijs voor subsidiedossier
Pukkelpop heeft de kabinetten van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de nodige documenten bezorgd die als bewijsmateriaal moeten dienen voor de coronasteun waar het festival recht op heeft.
2 h
www.nieuwsblad.be
Geld van Weyts blijkt “vergiftigd geschenk”: schooldirecteurs niet te spreken over onderwijsbeleid
Het schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden. “Die manier van werken is hallucinant”, zegt ook Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V).
2 h
www.nieuwsblad.be
Junior Planckaert herstelt nog steeds van crossongeval: “Nog nooit in het ziekenhuis gelegen, nu was het alles erop en eraan”
Knie gebroken, scheenbeen volledig doormidden. Het was schrikken toen Junior Planckaert (29) in april zwaar ten val kwam met zijn motor. In de eerste minuten van het nieuwe seizoen van Chateau Planckaert zien we hoe hij thuis in de Ardennen herstelt. “Mijn vrienden geloofden het eerst niet toen ik zei dat ik niet kon rechtstaan.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Minister Verlinden begraaft eigen idee: controles rijverbod via camera’s “buiten proportie”
De camera’s boven de weg zullen niet systematisch gebruikt worden om chauffeurs met een rijverbod te klissen. Dat zou buiten proportie zijn, begraaft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) haar eigen idee. Tot grote onvrede van N-VA.
2 h
www.nieuwsblad.be
Experts vragen Vlaamse regering om veestapel af te bouwen: minder varkens, koeien en kippen om het klimaat te redden
Zo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens, 100.000 melkkoeien en 40.000 zoogkoeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.
2 h
www.nieuwsblad.be
Steeds minder vlees voor ‘de naakte kok’ Jamie Oliver, volgen ook onze Vlaamse chefs?
De Britse chef-kok Jamie Oliver (46) heeft een dure belofte gemaakt. Hij wil twee derde van zijn toekomstige recepten vegetarisch maken of met minder vlees bereiden. Zullen de Vlaamse tv-koks het voorbeeld van een van de beroemdste chefs ter wereld volgen? Of houden zij liever vast aan hun stukje vlees?
2 h
www.nieuwsblad.be
Sergio keert na twaalf jaar terug als presentator op VTM: “Ik durf te zeggen dat ik de weg geplaveid heb voor mannen als Tom Waes”
He’s back, bitches. In het nieuwe ‘De sterkste handen’ op VTM mag Sergio Quisquater voor het eerst in twaalf jaar nog eens op de voorgrond treden. Niet meer als panellid aan de zijlijn, maar als presentator. Toch weigert Vlaanderens favoriete brulboei over een comeback te spreken, nadat hij destijds abrupt van het scherm verdween. “Ik heb daar nooit een woordje uitleg gekregen, van niemand bij VTM.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Immens populaire Zweedse rapper op straat doodgeschoten: wilde bende die hem al eens mishandelde hem nu dood?
Zweden is in rouw: een van de populairste rappers van het land is donderdagavond op straat doodgeschoten. Volgende week had de 19-jarige Einar moeten getuigen op het proces tegen een beruchte misdaadbende, die hem al eens ontvoerd en zwaar mishandeld had na twee van zijn collega’s te hebben ingeschakeld als lokaas. De politie weet dan ook waar ze haar verdachten moet zoeken. Geweld van misdaadbendes is meer dan ooit een probleem in het Scandinavische land.
2 h
www.nieuwsblad.be
Toen hij de beeldregisseur doodschoot, draaiden de camera’s: politie onderzoekt filmopnames na incident Alec Baldwin
Wat er precies is misgegaan op de filmset van de western Rust is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het tragische incident waarbij de beroemde acteur Alec Baldwin (63) met losse flodders beeldregisseur Halyna Hutchins (42) doodschoot, en de filmregisseur zwaar verwondde. Hierbij kan de politie gebruikmaken van de filmopnames, want de camera’s draaiden op het moment van het voorval.
2 h
www.nieuwsblad.be
Onderzoek naar ‘dubieuze’ gsm-verzekeringen
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) gaat met de verzekeringssector rond de tafel zitten, “gelet op het stijgende aantal klachten” over zogenaamde gsm- of smartphone-verzekeringen. Bedoeling is consumenten “nog beter te beschermen voor dergelijke producten”, zo antwoordde de minister aan CD&V-Kamerlid Leen Dierick.
2 h
www.nieuwsblad.be
Geviseerd, uitgefloten en weggejaagd: de (donkere) Brugse jaren van Antwerp-coach Brian Priske
Geschokt. Dat was Brian Priske (44) toen hij sommige ploegmaats voor training nog snel een vettige croissant naar binnen zag werken. We schrijven 2006-2008, twee woelige jaren bij Club Brugge, toen een Deense rechtsachter net niet kraakte onder pesterijen van medemaats en supporters. Zondag staat de coach van Antwerp voor het eerst weer oog in oog met blauw-zwart, nooit helemaal ‘zijn’ club geweest. Een terugblik op de Brugse jaren van Brian Priske.
2 h
www.nieuwsblad.be
Sociale media zien 100 miljard dollar in rook opgaan, en daar zit Apple voor veel tussen
Snap Inc., het moederbedrijf boven de app Snapchat, heeft vrijdag tegenvallende kwartaalcijfers gepubliceerd. Dat het bedrijf daarbij met een beschuldigende vinger naar Apple wijst – de iPhone-maker wijzigde onlangs zijn spelregels rond advertenties – zorgt voor flinke nervositeit op de beurs. Want ook Alphabet (Google), Facebook, Twitter en Pinterest zijn sterk afhankelijk van reclame-inkomsten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Éric Verlinden (Trevi): "Ma dernière peur? Cette hausse perfide des prix à la sortie du confinement"
02:45 Après plus de 40 ans passés au gouvernail du réseau immobilier belge qu’il a créé, Éric Verlinden quittera la tête de Trevi Group en fin d’année.
2 h
www.lecho.be
Le mixologiste qui rêve de travailler avec Pernod Ricard
02:40 Le mixologiste du bar Jalousy a développé cinq cocktails prêts à l'emploi. L'objectif est d'en commercialiser 10.000 bouteilles cette année encore.
2 h
www.lecho.be
On finira par regretter Facebook
02:30 Trump veut son propre réseau social. TRUTH pourrait bien devenir une arme de communication redoutable et une plateforme où le débat n'est que de façade. Au point de faire passer Facebook pour le premi...
2 h
www.lecho.be
Liberale familie wordt 175 jaar, maar valt er iets te vieren?
175 kaarsjes mocht de liberale familie dit jaar uitblazen. Voor de toekomst hebben ze één grote ambitie: de socialistische familie van de troon stoten en de grootste worden. Maar dat belooft een helse opdracht te worden, zeker als de Franstalige voorzitter de Vivaldi-regering frontaal blijft aanvallen en zijn Vlaamse evenknie het lot van zijn partij bijna heeft vastgeklikt aan het overleven ervan.
2 h
HLN.be
KOIS au chevet des sans-abri atteints de troubles à Marseille
02:25 L'investisseur belge à impact a structuré un dispositif de financement innovant de soutien aux alternatives à l’incarcération porté par l'État français et Médecins du monde.
3 h
www.lecho.be