Les États membres approuvent la réforme européenne du droit d’auteur

L’entrée en vigueur du texte est prévue dans deux ans.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le patron de la Fed refroidit l'ambiance à Wall Street
22:30 La Bourse de New York a fini en baisse mardi après des indicateurs économiques inférieurs aux attentes et des déclarations de responsables de la Réserve fédérale augurant d'une baisse moins marquée qu...
www.lecho.be
Riziv ontdekt bijna helft meer fraude met ziekteuitkeringen in 2018
De dienst administratieve controle van het Riziv heeft in 2018 voor in totaal 9,5 miljoen euro aan fraude met arbeidsongeschiktheidsuitkeringen ontdekt, tegen 6,4 miljoen in 2017. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekeringen (Riziv). Het gaat om een stijging met ongeveer 50 procent in 12 maanden tijd.
www.hbvl.be
Une version augmentée de «Avengers: Endgame» dans les salles dès vendredi
Le but de cette ressortie: battre Avatar au box-office.
www.lesoir.be
Belgische diplomaat ging Oeigoerse familie nog niet bezoeken
In het dossier van de Oeigoerse familie die onderdak zocht in de Belgische ambassade in Peking, heeft de Belgische diplomatie nog geen initiatieven kunnen uitvoeren die een week geleden werden aangekondigd. Dat meldt Kamerlid Georges Dallemagne (cdH), die een onderhoud had met een Chinese diplomaat in Brussel.
www.hbvl.be
Porsche roept wereldwijd 337.000 wagens terug wegens wegrolgevaar
De Duitse sportwagenbouwer Porsche roept omwille van mogelijk wegrolgevaar wereldwijd ongeveer 337.000 wagens terug. In Duitsland gaat het om 26.500 stuks van de modellen Panamera en Cayenne, zo heeft een woordvoerster dinsdag gemeld.
www.hbvl.be
World Cup snooker: België met 4-1 te sterk voor Israël
Ben Mertens en Luca Brecel hebben dinsdag in het Chinese Wuxi ook hun tweede groepswedstrijd op de World Cup snooker met 4-1 gewonnen. Het jonge duo was te sterk voor de Israëliërs Eden Sharav en Shachar Rurberg.
www.hbvl.be
La restructuration de Nyrstar se fera sans son CEO
22:18 Le président Martyn Konig justifie la restructuration par la situation précaire de l’entreprise, qui a connu les neuf mois les plus agités de son histoire.
www.lecho.be
L’agent de Romelu Lukaku s’exprime sur un possible transfert du Diable rouge à l’Inter: «Un rêve pour lui»
Manchester United et l’Inter Milan seraient en train de négocier.
Sudinfo.be
De Lijn voert onderzoek naar chauffeur die vrouw en kind van Hasseltse schepen weigerde
De Lijn heeft een onderzoek geopend naar de chauffeur die de vrouw en het kindje van de Hasseltse schepen Habib El Ouakili de toegang tot de bus weigerde. De vervoersmaatschappij benadrukt dat de zaak heel serieus wordt genomen.
www.hbvl.be
Céline in Frankrijk door man uitgescholden omdat ze topje draagt, op sociale media tonen vrouwen uit solidariteit foto van hun decolleté
Céline B. werd op straat door een man uitgemaakt voor “vuile hoer” omdat ze volgens hem een weinig verhullend topje droeg. Op sociale media steunen...
HLN.be
Aanhouding van negen verdachten in grootschalig drugsdossier bevestigd
De raadkamer in Hasselt heeft dinsdag de aanhouding van negen verdachten bevestigd, die vorige week gearresteerd zijn in een grootschalig onderzoek naar afvaldumpingen en laboratoria voor de aanmaak van synthetische drugs.
www.hbvl.be
À cause des fortes chaleurs et de soulèvements des voiries, la E411 presque totalement fermée à Courrière
Depuis 16h30 mardi, la E411 est presque totalement fermée à Courrière, en raison de soulèvements de la chaussée, a indiqué Elodie Christophe, du service communication du gestionnaire du réseau routier wallon, la Sofico. Les travaux devraient être terminés dans la nuit ou mercredi dans le courant de la journée.
www.7sur7.be
Genkse advocaat aangehouden in kader van grootschalig drugsonderzoek
In het gerechtelijk onderzoek naar een grootschalige drugsbende heeft de onderzoeksrechter in Hasselt voorlopig ook een Limburgse advocaat aangehouden.
www.hbvl.be
Lichaam van onbekende vrouw gevonden op meters van Belgische grens: “Wellicht omgekomen door geweld”
Afgelopen weekend is in een weiland in de Nederlandse gemeente Westdorpe, op enkele tientallen meters van de grens met België, het lichaam van een...
HLN.be
Jared Kushner presenteert economisch deel van vredesplan voor Midden-Oosten: Palestijnen verwerpen het meteen
De schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump - Jared Kushner - heeft tijdens een conferentie in Bahrein het economische...
HLN.be
En plots springt er een walvis uit het water
Een rustig tochtje met de kajak veranderde voor deze Australische man in een topverhaal. Hij merkt op dat er enkele walvissen in de buurt zijn,...
HLN.be
Porsche roept wereldwijd 337.000 wagens terug
21:48 De auto's lopen het risico weg te bollen wanneer ze geparkeerd zijn.
www.tijd.be
Vincent Kompany: «Il m’était impossible de revenir si Anderlecht avait été champion»
Mardi après-midi, on a eu droit au premier «show» Vincent Kompany à Anderlecht. Le «joueur-manager» n’a éludé aucune question devant les nombreux journalistes.
www.lesoir.be
Bloedhete Rock Werchter bijna helemaal uitverkocht
Ondanks het feit dat de 45ste editie van Rock Werchter, dat donderdag van start gaat, bloedheet beloofd te worden, is het vierdaagse muziekfestival zo goed als uitverkocht.
www.hbvl.be
Waarom de ‘King of pop’ nauwelijks herdacht wordt
Precies tien jaar geleden overleed Michael Jackson. Toen kwamen kranten pagina’s te kort om over de ‘King of pop’ te schrijven en werd zijn muziek grijsgedraaid op de radio. Vandaag moet je goed zoeken om iets over hem te kunnen lezen of zijn muziek te horen. Een groot verschil met de vele stukken over de op dezelfde dag overleden Yasmine. Allemaal het gevolg van het schandaal rond zijn persoon, zegt professor Musicologie Jeroen D’hoe. “Dat heeft afbreuk gedaan aan zijn reputatie.”
www.hbvl.be
Le festival Rock Werchter presque sold out
Les 88.000 tickets de vendredi et samedi ont tous été vendus.
www.lesoir.be
Handisports: l’invincible Didier Simons
Lorsque vous êtes confrontés à un drame, vous avez deux solutions : vous laisser abattre ou tenter de vous reconstruire. Didier Simons, lui, ne fait partie d’aucune de ces deux catégories de personnes. Lorsqu’une catastrophe l’atteint, il s’en relève directement, et beaucoup plus fort. Rencontre avec un homme pour qui le qualificatif «résilient» n’est qu’un euphémisme, et qui va participer aux Invictus Games en 2020 à La Haye
1 h
Lameuse.be
Twee dagen na Denen verbreken Engelse piloten wereldrecord via Zwartberg
Amper twee dagen nadat twee Deense piloten via het vliegveld van Zwartberg het wereldrecord landen in verschillende landen hadden verbroken gingen twee Engelse piloten een flink stapje verder.
1 h
www.hbvl.be
Deux alpinistes “miraculés” après une chute dans le Mont-Blanc
Deux alpinistes qui se trouvaient dans le massif du Mont-Blanc mardi sont sortis pratiquement indemnes d'une chute de 200 mètres, les gendarmes français les qualifiant de "miraculés".
1 h
www.7sur7.be
EuroMillions (tirage du 25 juin 2019): voici les numéros qu’il fallait cocher pour remporter les 45.000.000 euros!
Ce mardi 25 juin 2019, il y avait 45 millions d’euros à remporter grâce à EuroMillions. Voici les numéros gagnants et le tableau des gains !
1 h
Sudinfo.be
G20-landen verdrievoudigen kolensubsidies, ondanks belofte te stoppen met stimuleren fossiele energie
De twintig belangrijkste economieën ter wereld, de G20, hebben de subsidies voor kolencentrales in drie jaar bijna verdrievoudigd, ondanks hun belofte uit 2009 te stoppen met het subsidiëren van fossiele energie. Dat stelt de Britse denktank ODI in een rapport.
1 h
www.demorgen.be
Felle brand legt woning in Botermelkdijk in de as: “Het is een totale verwoesting”
Een verwoestende brand heeft dinsdagavond gewoed in een woning in de Botermelkdijk in Schoten. “Vaders levenswerk is in vlammen opgegaan”, zegt de zoon van de bewoners.
1 h
www.gva.be
'Goeie Jongens' eren 20 jaar Genkse hip hop geschiedenis op Genk On Stage
Genk is een bruisende hiphopstad met een rijke geschiedenis. Op het stadsfestival Genk On Stage wordt die geschiedenis op een voetstuk geplaatst. Zaterdagavond staan zo'n vijftien Genkse hiphop-artiesten van de voorbije twee decenia samen op het podium. Het is een ongezien eerbetoon en betuiging van respect voor elkaar. Onder de naam Goeie Jongens staan MC's als Don Luca en de tien jaar jongere Aria zij aan zij. Een voorsmaakje.
1 h
www.hbvl.be
93-jarig omaatje wil weten hoe het voelt om stout te zijn en laat zich arresteren
De 93-jarige Josie Birds uit het Britse Manchester heeft naar eigen zeggen altijd een erg keurig leven geleid. Benieuwd naar hoe het voelt om niet...
1 h
HLN.be
Kompany blijft Rode Duivel tot EURO2020
Toen Vincent Kompany vorige maand werd aangekondigd als de nieuwe speler-manager bij RSC Anderlecht, werden er meteen heel wat vraagtekens geplaatst bij zijn toekomst als Rode Duivel.
1 h
www.hbvl.be
Nederlandse doelman Jasper Cillessen verlaat Barcelona maar blijft in Spanje
Jasper Cillessen heeft in Spanje zijn overstap van FC Barcelona naar Valencia afgerond. De eerste doelman van het Nederlandse elftal ondertekende dinsdag een meerjarig contract bij de nummer vier van het afgelopen seizoen, nadat hij eerder op de dag medisch was goedgekeurd.
1 h
www.hbvl.be
Vervuilende wagens verboden door hitte in Parijs
Vanwege ozonvervuiling in Ile-de-France is vanaf woensdag in de agglomeratie Parijs gedifferentieerd verkeer van kracht. Dat heeft de politieprefectuur van de Franse hoofdstad dinsdag aangekondigd.
1 h
De Standaard
Amanda Bynes deelt zeldzame foto van zichzelf ter gelegenheid van haar afstudeerfeest
Gewezen actrice Amanda Bynes (33), die destijds succes had met films als ‘She’s The Man’ en ‘What A Girl Wants’, is al een tijdje niet meer actief...
1 h
HLN.be
Trois jours après la fin de son procès, Patrick Balkany se déhanche à la “Fête de l’été” à Levallois
Ce samedi 22 juin, à l’occasion de la “Fête de l’été” dans sa commune de Levallois-Perret, Patrick Balkany a fait le show, trois jours après la fin d’un long procès pour fraude, blanchiment et corruption.
1 h
www.7sur7.be
Onderhandelingen Bilzen in laatste rechte lijn. Springt Vlaams Belang in de dans?
In Bilzen zit de coalitievorming in een beslissende fase, alleen is de vraag of de partijen er gaan uitkomen. Johan Sauwens en Bruno Steegen zijn tot elkaar veroordeeld.
1 h
www.hbvl.be
Bloedhete Rock Werchter bijna helemaal uitverkocht
De 45ste editie van Rock Werchter die donderdag van start gaat belooft bloedheet te worden, maar toch is het vierdaagse muziekfestival zo goed als...
1 h
HLN.be
Porsche rappelle 337.000 voitures dans le monde
Un possible défaut au niveau de la liaison entre le levier de vitesse et le boîtier de vitesse automatique a été détecté.
1 h
www.lesoir.be
Titelverdediger Kameroen mist start niet op Afrika Cup
Titelverdediger Kameroen heeft zijn start niet gemist op de Afrika Cup in Egypte. Het elftal van bondscoach Clarence Seedorf won in Ismalia met 2-0 van Guinee-Bissau. Bij de rust was het nog 0-0. Na de pauze scoorden Yaya Banana (66e) en Stéphane Bahoken (69e).
1 h
De Standaard
Titelverdediger Kameroen mist start niet op Afrika Cup
Titelverdediger Kameroen heeft zijn start niet gemist op de Afrika Cup in Egypte. Het elftal van bondscoach Clarence Seedorf won in Ismalia met 2-0 van Guinee-Bissau. Bij de rust was het nog 0-0. Na de pauze scoorden Yaya Banana (66e) en Stéphane Bahoken (69e).
1 h
www.hbvl.be
Liège: l’octogénaire a escroqué plus de 2 millions d’€ à un ami
C’est par «souci d’humanité» que le tribunal correctionnel de Liège n’a pas condamné l’escroc récidiviste, Roger Ghys, 85 ans, à une peine de prison ferme. Il écope de cinq ans avec sursis pour avoir délesté un «ami» de 2 millions d’euros!
1 h
Lameuse.be
Dit was het dan: het vertrek van Jelle uit ‘Familie’
Het zat er al een tijdje aan te komen en vanavond was het zover. Jelle (Felix Jamaels) en Inez (Charlotte Suijs) pakten in ‘Familie’ hun koffers om...
1 h
HLN.be
Bill Cosby fait appel de sa condamnation pour agression sexuelle
Le comédien américain Bill Cosby, qui purge une peine de trois ans et demi de prison, a fait appel mardi du verdict qui l'a reconnu coupable d'agression sexuelle sur une femme il y a 15 ans.
2 h
www.dhnet.be
Ysaline Bonaventure, Yanina Wickmayer en Greet Minnen naar tweede kwalificatieronde op Wimbledon
Ysaline Bonaventure (WTA-115), Greet Minnen (WTA-129) en Yanina Wickmayer (WTA-148) hebben zich dinsdag in Londen voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon geplaatst. Maryna Zanevska (WTA-223) en Kimberley Zimmermann (WTA-251) gingen er in de eerste ronde uit.
2 h
De Standaard
Ysaline Bonaventure, Yanina Wickmayer en Greet Minnen naar tweede kwalificatieronde op Wimbledon
Ysaline Bonaventure (WTA-115), Greet Minnen (WTA-129) en Yanina Wickmayer (WTA-148) hebben zich dinsdag in Londen voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon geplaatst. Maryna Zanevska (WTA-223) en Kimberley Zimmermann (WTA-251) gingen er in de eerste ronde uit.
2 h
www.hbvl.be
Peeters betreurt "indianenverhalen" uit eigen CD&V-rangen
Ontslagnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) betreurt dat mensen binnen zijn eigen partij het verhaal hebben verspreid dat Peeters eigenlijk niet...
2 h
HLN.be
Trump opent aanval op vrouw die hem beschuldigt van verkrachting: ‘Ze is mijn type niet’
President Trump zegt dat de vrouw die hem sinds vrijdag beschuldigt van verkrachting ‘glashard liegt’. Ook benadrukt de president dat hij zich een kwart eeuw geleden niet aan journalist en columnist Elizabeth Jean Carroll heeft vergrepen omdat ‘zij niet mijn type is’. Het was zijn grootste aanval tot nu toe op Carroll.
2 h
www.demorgen.be
Arrestaties in VK en Nederland voor diefstal van 24 miljoen euro aan cryptogeld
Na een onderzoek van 14 maanden werden zes mensen aangehouden in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, in een onderzoek naar diefstal van 24...
2 h
HLN.be
Un mois de plage urbaine à partir du 4 juillet au coeur de Louvain-la-Neuve
La douzième édition de Louvain-la-Plage aura lieu du 4 juillet au 4 août dans le centre de Louvain-la-Neuve. L'asbl Gestion Centre-Ville a noué divers partenariats afin de proposer un maximum d'activités gratuites. La Grand-Place de Louvain-la-Neuve sera changée en plage urbaine avec du sable, des palmiers, des parasols, des transats en libre service, des jouets et des jeux de plage à disposition. Pour cette édition, une deuxième plage sera ajoutée entre la Grand-Place et l'Aula Magna, sur la pente douce de l'Esplanade des Congrès. Ce qui permettra de proposer au moins 50 places en plus.
2 h
www.7sur7.be